NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
- JC6 Denver Broncos 7 186
foleg az olyanok, akik rendes foglalkozas mellett vallaltak plusz dolgokat: orvosi/apoloi ugyelet masik korhazban, eloadasok, oktatasok, de akar JC peldaja is mutatja. de hat egy adoemelest nem lehet ugy megcsinalni, hogy az ne fajjon valahol. nyilvan JC sem hagyja ott a bevetelei 80%t hanem megy atalanyba majd mondjuk. es fizet eves szinten 2 millaval tobbet be adoban, ha van eves szinten 12 milla bevetele.
Nemzetes és vitézlő csebi
Végre egy értelmes, nem cinkelő meg beszólogató komment.
Azért húztam be az X-et, mert a családtámogatások nélkül sehol sem lennék. Lehet elvakultnak meg majomnak meg szolgának meg mindennek nevezni, mert ezért X-eltem. A baloldalt hagyjuk, nyugodt szívvel egyik sem érdemelt X-et.
De a való életben gyűlölöm az egész rendszert és hangoztatom is, elég erősen. Az álszent, mocskos képmutató rendszert, ami morálisan olyan szintre züllesztette le az országot, hogy fél kiló kenyérért elvágják az emberek egymás torkát.
Képmutató szarok, ennyi ado és ilyen magas ára tartalom sehol nincs a régióban az egyik legszegényebb ország vagyunk, ennek ellenére a magyarokról húznak le ezer és egy bőrt. Ezért keresem állandóan a kiskapukat, ezért akarok feketézni, stb, mert máshogy nem tudom eltartani a családom.
Ez a Kata is, vicc banyek. Adózzon a NER öcsém, hat én csak minimális dolgokat tudok a “belső körről”, de 89-2010 között sem loptak el ennyit összesen a vezetők, mint a fityisz… elmehetnek
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 542 — Lájkold a zsűrit!
Év közben szokás ezt csinálni /adóemelés/
vagy inkább adóévek végén?
Majd a kisbíró kidobolja, oszt jó napot’
ozibozi
Jogszabályt általában évközben alkotják, de legtöbbször az a minimum hogy a következő adóévtől hatályos.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 380 — 49ers GM
Mindenki rosszul jár vele, félre ne érts. Hisz az eddigi 50ezer helyett biztosan többet kell fizetni. Én inkább felemeltem volna differenciáltan a KATA mértékét. 3 millióig havi 50.000, 8 millióig 100.000 12m ->150.0000 18M->250.000. A rendszer egyszerűsége tök szuper volt.
De a lényeg, hogy a KATA előtt is több adót fizettél, tehát inkább az volt a kivétel, mint a normális, ahogy most hivatkoznak rá többen.
vpi
Már aki fizetett adót KATA előtt.

több mint 2 éve
ozibozi New York Giants 17 652
Év közben szokás ezt csinálni /adóemelés/
vagy inkább adóévek végén?
Majd a kisbíró kidobolja, oszt jó napot’
több mint 2 éve
YoungZeeZee 8 643
Ugy hallottam h az altalanyadozast is megemelik.remelem rossz info
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 995 — Patriot
Komolyan, itt vkinek bármikor is adott egy Kőműves számlát valaha???
hülye volt az aki Katásként rizikózott azzal, hogy nem adott számlát
NB2
Ráadásul most mindenki a visszadó miatt építkezett és ahhoz számla kell mindenről.
Bazzani
Illetve ott az otthon felújítási program. Szinte csak KATA-s számlákat kaptunk..

Ráadásul én is KATA-zom, cégeknek kezelek irodaházakat, tartom a kontaktot a bérlőkkel, intézem a szerződést, miden szart. Erre szeptembertől nekik nem adhatok számlát… bevételem 80%a, hát köszi.
jobbágy#JC6
Ezt Katásként mondom, szerintem vicc, hogy jól kereső emberek rinyálnak azon, hogy mostantól talán be kell fizetni annyi adót, mint egy mindenki által lesajnált tanárnak?!?
Nyilván én is éltem az ingyen felkinált lehetőséggel, de azért nem úgy élem meg, hogy a kardomba kéne dőlni.
Sőt, úgy gondolom, hogy azt az adót amit az állam nem kért el, az nem nálam maradt, hanem a “nem munkáltatóm” talicskázta haza év végén.

Komolyan az ellenzék kampányt indít, hogy “Fizessenek a gazdagok” majd utána tüntike, mert az ügyvédnek, a pol. és egyéb tanácsadónak, a filmesnek, rendezvényesnek, meg egyéb szellemi szabadfoglalkozásúnak a 12 milliós bevételéből többet kell befizetni, mint az eddigi 600e Ft??? Nevetséges. (A saját társaságom is rinyál, őket is oltom).
vpi
Azért ez nem ilyen egyszerű... Persze van olyan akinek tényleg nem okoz gondot, de sokan tényleg rohadt rosszul fognak járni ezzel a KATA kivezetéssel.
NB2
Mindenki rosszul jár vele, félre ne érts. Hisz az eddigi 50ezer helyett biztosan többet kell fizetni. Én inkább felemeltem volna differenciáltan a KATA mértékét. 3 millióig havi 50.000, 8 millióig 100.000 12m ->150.0000 18M->250.000. A rendszer egyszerűsége tök szuper volt.
De a lényeg, hogy a KATA előtt is több adót fizettél, tehát inkább az volt a kivétel, mint a normális, ahogy most hivatkoznak rá többen.
több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 171 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Most komolyan ki mit várt, amikor egy rablóhadúr, egy Parragh féle van odatéve védeni a közemberek érdekeit...

Gumicsont ez, mert évek óta látszódott, hogy micsoda visszaélések voltak a rendszerben. Változtatni kellett, az időzítés és a tempó nyilván a szokásos made in diktatúra

több mint 2 éve
A jelenlegi munkahelyemen próbáltak engem is rávenni novemberben hogy legyek KATA-s EV és úgy még többet is tudnának fizetni, de fel akartam venni egy hitelt, amihez kellett munkaszerződés.
Asszem jól jöttem ki a dologból.

Madden hates me.
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 868 — no es importante
Írt szerintem ő már jobbakat is az ide belinkelt dolgok alapján, ez most így egy random kommentelő szintje (se)

Amihez ez a kormány nyúl, az sz@rrá változik, nem vitás, csak ebben sok új mondanivaló nincs

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 122 — Lucas Scott
Közben Ésik a Muzsan:

A július 15 előtti hét az ügyvéd életében a még letudandó tárgyalások és az egész évben tologatott "egyszer igyunk már meg egy sört" találkozók ideje. Meg az egész napos agyfelbaszás után a bicikli és utána sör legyen ma inkább csak sör találkozóké.

Na egy ilyenen tegnap két ügyvéd egy mobiltelefon segítségével (a google és a számológép használatával) egy félóra alatt végigszámolta a forgatókönyveket.

Az eredmény: a benyújtott KATA javaslatból valószínűleg az államnak bevételcsökkenése lesz. Kiszámolgattuk 5 és 10 millió éves bevételű katásokra a dolgot, és arra jutottunk, hogy az ötmilliós kegyetlenül megszívja, a tízmilliós pedig csak jelentős átszervezvések árán lesz kicsit rosszabb helyzetben, mint amilyenben a katával volt.

Linkelek egy cikket is, ami elég jól kiszámolja ezeket a dolgokat, de felhívom egy dologra a figyelmet: A 12 milliós katás ritka. Az átlag katás nem keres ennyit. Nyilván van az országban pár ezer programozó vagy más hasonló nagyon magasan kvalifikált ember, aki igen, az ügyvédek között is van sok aki "kitölti a katáját", de szerintem a 80% nemhogy 10, hanem 8 millió forintot se vesz be évente a katával.

A 8 milliós katással, az eddigi évi 600.000.- Ft helyett befizettetnek két és fél milliót az átalányadózással. Ez négyszeres adóemelés, egy nap alatt bejelentve és átnyomva. A hatmilliós katás esetében háromszoros az adóemelés, csak ott már jellemzően annyira lecsökken az adózott bevétel, hogy az inflációt is figyelembe véve kevés lesz a megélhetéshez.

Mivel meg kell élni, borítékolhatóan jön a jövedelemeltitkolás, feltámadnak a számlagyárak, megy majd a zsebredolgozá, egy mozdulattal megy a KATA gazdaságfehérítő hatása a levesbe. A webfejlesztő majd kimászik a hómofiszból és elmegy az első McDonaldsig, ahol adnak majd neki szépen adómentes kápét, a szochót meg dugja fel magának a NAV.

Bevall annyit, amennyivel kicsit kijön a KATA fölé, oszt jónapot. Esetleg ha azt mondták volna, hogy fizessen kicsit több katát, megtette volna. Meg az ügyvéd is. Meg mindenki. De úgy tűnik, hogy nem ez kell, hanem az a szarházi mutyizós káosz, amelyből a katának köszönhetően kijöttünk. A pénz meg nem kell, az foroghat a feketegazdaságban.

Így hogy a NAV-tól lassan mindenki lelép, biztos lesz kapacitás ellenőrizni is. Ja nem.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
NB2
Ráadásul most mindenki a visszadó miatt építkezett és ahhoz számla kell mindenről.
Bazzani
Illetve ott az otthon felújítási program. Szinte csak KATA-s számlákat kaptunk..

Ráadásul én is KATA-zom, cégeknek kezelek irodaházakat, tartom a kontaktot a bérlőkkel, intézem a szerződést, miden szart. Erre szeptembertől nekik nem adhatok számlát… bevételem 80%a, hát köszi.
jobbágy#JC6
Ezt Katásként mondom, szerintem vicc, hogy jól kereső emberek rinyálnak azon, hogy mostantól talán be kell fizetni annyi adót, mint egy mindenki által lesajnált tanárnak?!?
Nyilván én is éltem az ingyen felkinált lehetőséggel, de azért nem úgy élem meg, hogy a kardomba kéne dőlni.
Sőt, úgy gondolom, hogy azt az adót amit az állam nem kért el, az nem nálam maradt, hanem a “nem munkáltatóm” talicskázta haza év végén.

Komolyan az ellenzék kampányt indít, hogy “Fizessenek a gazdagok” majd utána tüntike, mert az ügyvédnek, a pol. és egyéb tanácsadónak, a filmesnek, rendezvényesnek, meg egyéb szellemi szabadfoglalkozásúnak a 12 milliós bevételéből többet kell befizetni, mint az eddigi 600e Ft??? Nevetséges. (A saját társaságom is rinyál, őket is oltom).
vpi
Azért ez nem ilyen egyszerű... Persze van olyan akinek tényleg nem okoz gondot, de sokan tényleg rohadt rosszul fognak járni ezzel a KATA kivezetéssel.
NB2
foleg az olyanok, akik rendes foglalkozas mellett vallaltak plusz dolgokat: orvosi/apoloi ugyelet masik korhazban, eloadasok, oktatasok, de akar JC peldaja is mutatja. de hat egy adoemelest nem lehet ugy megcsinalni, hogy az ne fajjon valahol. nyilvan JC sem hagyja ott a bevetelei 80%t hanem megy atalanyba majd mondjuk. es fizet eves szinten 2 millaval tobbet be adoban, ha van eves szinten 12 milla bevetele.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 25 243 — nabege2@yahoo.com
NB2
Bazzani

jobbágy#JC6

vpi
több mint 2 éve
Nomac New England Patriots 3 297 — balazs.t85@gmail.com
NB2
Bazzani

jobbágy#JC6
Rosszul emlékszem, hogy lelkesen a fideszre szavaztál, merthogy milyen jól jársz vele egzisztenciálisan? 😊
warr_b
Úgy látszik már idén meglesz a helye annak az 1 misinek amit tavasszal kapott, a következő évek plusz költségei meg csak grátisz lesz. Ebbe bele sem számoltuk ezt a csodás nyarat amit a Fidesz okoz neki.
Mindenki azt kapja amit a kormánya intéz neki 😀
több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 24 853 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
NB2
Bazzani

jobbágy#JC6
Rosszul emlékszem, hogy lelkesen a fideszre szavaztál, merthogy milyen jól jársz vele egzisztenciálisan? 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
NB2
Bazzani

jobbágy#JC6

vpi
Na jól van akkor az utolsó bekezdés nem csak nekem jutott eszembe. Picit fura ez. Üssék felőlem de akkor már azzal h ez adóemelés, mert az. És meztelen a király mert hat azt mondtak h csak baloldali kormányok emelnek adót. Vagy akkor megint baloldali kormányunk lenne? 😊

több mint 2 éve
Tegye fel a kezét az, aki nem tudta, hogy a választás után csúnyán meg fogják szívatni a katásokat. Ezt nem nevezném derült égből villámcsapásnak, csak az időpont és a mérték volt a kérdés. Ettől még lehet, hogy a közfelháborodás hatására a kormány változtatni fog a benyújtott javaslaton (vagy eleve úgy tervezte, hogy változtatni fog), de ez már a lutri kategória.
nagylaza, főpohárnok
Jc nem tudta, bőszen hirdette h mivel kapott SZJA visszatérítést így nem volt kérdés hova húzza az xt

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 635 — beers & Packers
Mennyit buknak a katások a szigorításon? - modellszámítás
 www.hrportal.hu/hr/mennyit-buknak-a-katasok-a-szigoritason-modellszamitas-20220711.html
több mint 2 éve
Lecsó Denver Broncos 3 120
Mint katás mondom, hogy ennek az adónak a kétszeresét, de még a háromszorosát is befizetném vidáman, ha nem kellene továbbra sem havi bevallásokkal baszakodnom, szarfaszú könyvelőkkel birkóznom, meg rátelefonálgatnom, hogy mi a faszért kapom már megint a felszólítást a navtól, hogy el vagyok maradva, stb.
Számomra a kata varázsa nem az 5%-os kulcs volt (ami nyilván nem annyi, de ezt most hagyjuk) hanem a kurva egyszerű intézési módja.
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 14 635 — beers & Packers
Tegye fel a kezét az, aki nem tudta, hogy a választás után csúnyán meg fogják szívatni a katásokat. Ezt nem nevezném derült égből villámcsapásnak, csak az időpont és a mérték volt a kérdés. Ettől még lehet, hogy a közfelháborodás hatására a kormány változtatni fog a benyújtott javaslaton (vagy eleve úgy tervezte, hogy változtatni fog), de ez már a lutri kategória.
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 995 — Patriot
NB2
Bazzani

jobbágy#JC6

több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 101 — Steelers fan
Nem kell levezetni, tudom mi mennyi.
peterk2005 udvari bolond
Na jól van, megnyugodtam, hogy már ehhez a szakmához is jobban értesz, mint én! 😀
több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 868 — no es importante
 444.hu/2022/07/11/sokkal-kevesebb-kozmunkas-lehet-szeptembertol-a-falvakban

Mindeközben. Szépen lassan kiderül, mennyit ér a Kádári alku
Gyurma Pappa
megelőztél. ez lesz kemény.
Amadeus
Dehogyis, csak átcsatornázás lesz

index.hu/belfold/2022/07/08/orban-viktor-miniszterelnok-kormanyfo-hatar-hatarvadaszegyseg-vedelem/

Nem véletlen, hogy mindkettő július 8-tól biztos

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve

Gyurma Pappa
Amadeus
Gyanítom azért ezt választották, mert ők nem fognak tüntikézni a Parlament előtt, más kérdés h ettől még lehet szavazatvesztés.

Madden hates me.
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 069

Gyurma Pappa

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 069