Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 103
Nézd, lehet nem tetszik a stílus vagy többet látsz bele, mert ilyen az írásmódom, vagy bánt a lelkiismeret, ki tudja...Ne haragudj JC, de egyáltalán nem érthető és elfogadható az amit tettél.Én nem haragszom, csak nem tetszik a stílus. Legalább egyszer igyunk meg valamit, hogy picit megismerj, aztán jöhet a kioktatás, de így ismeretlenül… csak kapkodom a levegőt meg izé…
Utálod őket? Rendben.
Tudtad, hogy azért adják a lóvét, hogy rájuk szavazz? Igen.
Megkaptad volna akkor is, ha nem rájuk szavazol? Igen. Nem ezen a mostani X-en múlt, hogy megkapod-e vagy sem.
Megvettek kilóra és te hagytad.
Tudtad kikkel kötsz üzletet, szóval most ne csodálkozz, hogy jön a fekete leves, mert előbb-utóbb valamilyen formában jött volna.
Ha pedig ahhoz, hogy eltartsd a családod, neked kiskapukat kell keresned, feketézned és a többit csinálni, akkor vagy túl magasra tetted az igényeket vagy el kellene gondolkoznod azon, hogy szakmát váltasz vagy akár országot is.
Lehet, hogy külföldön gyári melósként nem éreznéd jól magad se te és se az asszony, de legalább a megélhetéssel nem kellene törődnöd, boldogabb lennél.
Ha meg tudnál odakint más szakmát is csinálni, akkor még jobb.
Lúdas Solymi
😂
Szal. Sose lesz olyan hogy mindenki egyetért mindenben és mindenki megérti a másikat. Nekem érdekem volt a családtámogatás, ezért húztam. Semmi mást nem érdekelt, mint mondtam, a számomra kisebbik rosszat választottam, attól függetlenül még nem kell szeretnem őket, viszont szeretek az állampolgári jogommal élni, azért is szavazok mindig.
Előbb - utóbb mindenhol jön a fekete leves és nem csak én nem úszom meg hanem te sem. Ez van.
Az utolsó bekezdés kicsit kiverte a biztosítékot, de már nem a régi JC ír ide, szóval, nem is mondok semmit. Csak inkább annyit, hogy ebben az országban nem lehet kiskapu nélkül élni. Lehetetlen. Legyek keresztény vagy nem keresztény. Mindenki, aki ég kicsit is jobb életet akar, az huncutkodik. A vérünkben van. Viszont, ha te mindent csakis fehéren csináltál az életedben, emelem kalapom.
Nekem sok a 27%, sok a vagyonszerzési illetek, sok az eladás utáni ado, sok a súlyadó, és a többi 48 féle adó.
Az meg teljesen természetes hogy az ember egyre feljebb és feljebb akar jutni és jobb életet akar magának és a családjának is. Aki mást mondd, hazudik.
Az meg hogy hagyjam el a hazám mert nem tetszik vagy most cumizok, nonszensz.
Nincs ennél szebb ország, minden hibájával együtt.
jobbágy#JC6
Én csak egyszerűen nem értem az összefüggést, az érvelést aközött, hogy kapsz valamit a kormánytól és erre ráikszelsz. Most az, hogy egy kiló krumplit kapsz vagy lakástámogatást, teljesen mindegy szerintem, nem gondolom, hogy egy ellenzéki kormány beszántotta volna, de legyen, mondjuk azt, hogy elfogadom az érvelést, de akkor se helyeslem vagy értek egyet vele.
Azzal sem értek egyet, hogy muszáj huncutkodni, rafkózni, kiskapukat keresni, hogy ez a vérünkben van.
Lehet enélkül is csinálni a dolgokat, csak nem könnyű, sőt, nehéz.
Én megértem azokat is, akik a közszolgálatban dolgoznak, mert kellenek olyan emberek is akik működtetik az országot, ha nekik ez tetszik, ez a hivatásuk ez rendben van.
De pl. azokat akik a T-Systemsnek dolgoznak be, azokat nem tudom megérteni, miért nem mennek másik céghez, NER független multihoz? Ja, hogy valamiből meg kell élni, jó pénzt ad a NER, meg így "belülről bomlaszt" vagy "visszaszerez" valamit amit elvettek tőle? Milyen indokuk van ezeknek az embereknek?
Nem mondtam, hogy mindenképp hagyd el az országot, de az írásodból az jön le, hogy megvan a napi feszkó és hát az nem egészséges hosszútávon.
Ki lehet próbálni a külföldet pár évig, lehet a gyerekeknek is jobb lenne, aztán haza lehet jönni, akár a nyugdíjas éveket is itt tölteni, a külföldi nyugdíjból jól meg lehet élni.
De ha ez nem tetszik, akkor esetleg nézz körül, bár gondolom amúgy is ezt teszed, hogy mi lenne az, ami valóban könnyítene a helyzeteden és elviselhetőbbé tenné.
Az ország meg valóban szép, attól függetlenül, hogy a kormánya egy trágya.
több mint 2 éve
Attól függ mi a gond....Szolnokon megkérdezik mi a gond....jah és hány éves a gép ha 5+ akkor nagy eséllyel vehetsz 7 egy null mosásosatNecsinádmár...Rakoncátlankodik a mosógépünk, holnap jön a szerelő. Próbálom megtippelni, mennyibe kerül majd, de igazából gőzöm sincs. Bármit el tudok képzelni. | (Ezt nem ide akartam... Most már hagyom, tulajdonképpen elfér itt is.) |Pesten 35 ezerért jönnek ki átlagban és néznek rá, ha valamit cserélni kell az nyilván onnan indul
nagylaza, főpohárnok
kapitnono
nagylaza, főpohárnok
Draft
2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 2 éve
MC12
6 499
A Hont írta de ez vicces 😊“Felháborodott Facebook-posztok ✅
Petíció ✅
Tünti ✅
Parlamenti felszólalás ✅
Valami nagyon radikális akció ✅
Politikusszelfi az akciózókkal ✅
Még ezer parlamenti felszólalás
Újabb tüntik
Aláírásgyűjtés, pultozás
Egymillió publicisztika és politológiai mélyelemzés a kormány elveszett társadalmi támogatottságáról
Ugyanerről több tucat közvélemény-kutatás
Szakmai-civil kerekasztal és konferenciasorozat, hogy miként lehet az elégedetlenséget politikai cselekvésebe fordítani
Közben a politikusok, az elemzők és a közvélemény-kutatók néhányszor egzotikus helyeken nyaralnak
Parlamenti felszólalás, publicisztika, elemzés, konferenciasorozat, aláírásgyűjtés, pultozás, Facebook-hirdetések stb.
Újabb tüntik
Összefogás
Újabb kétharmad”
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Necsinádmár...Rakoncátlankodik a mosógépünk, holnap jön a szerelő. Próbálom megtippelni, mennyibe kerül majd, de igazából gőzöm sincs. Bármit el tudok képzelni. | (Ezt nem ide akartam... Most már hagyom, tulajdonképpen elfér itt is.) |Pesten 35 ezerért jönnek ki átlagban és néznek rá, ha valamit cserélni kell az nyilván onnan indul
nagylaza, főpohárnok
kapitnono
több mint 2 éve
Rakoncátlankodik a mosógépünk, holnap jön a szerelő. Próbálom megtippelni, mennyibe kerül majd, de igazából gőzöm sincs. Bármit el tudok képzelni. | (Ezt nem ide akartam... Most már hagyom, tulajdonképpen elfér itt is.) |Pesten 35 ezerért jönnek ki átlagban és néznek rá, ha valamit cserélni kell az nyilván onnan indul
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
3 olyan ismerősöm/rokonom van aki másodállásként elment futárkodni, na most azok jól beszopják, mert bukják ezt is. Mint mindig, most is a kiskeresetűek fogják leginkább beszopni, de ez nem újdonság.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
Rakoncátlankodik a mosógépünk, holnap jön a szerelő. Próbálom megtippelni, mennyibe kerül majd, de igazából gőzöm sincs. Bármit el tudok képzelni. | (Ezt nem ide akartam... Most már hagyom, tulajdonképpen elfér itt is.) |25e
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Rakoncátlankodik a mosógépünk, holnap jön a szerelő. Próbálom megtippelni, mennyibe kerül majd, de igazából gőzöm sincs. Bármit el tudok képzelni. | (Ezt nem ide akartam... Most már hagyom, tulajdonképpen elfér itt is.) |
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Jámbor szerint a holnap megrendezendő tüntetésen nem biztos, hogy az ellenzéki pártvezetőknek kellene triumfálnia, csak színpadot kell adniuk az embereknek. Úgy látja, hogy nem egyértelmű, hogy ezt a tüntetést az ellenzéknek kell-e vezetnie. Jámbor szerint nincs olyan állapotban az ellenzék, hogy kiálljanak, de akkor is meg kell tenni és támogatni a tüntetőket.Egyre jobban bírom ezt a pasast!
több mint 2 éve
"Kedves - jó eséllyel volt - kisadózó! Ha nem egy bunkerben élsz (ami lássuk be, kánikula idején nagy előny lenne), biztosan hallottad a tegnapi híreket. Az első és legfontosabb: ha nem hitted el a mantrát, hogy katásnak nem kell könyvelő, már jobbak az esélyeid. Pont ennyire fontos: kérlek, ne hívogasd a sajátod, mert nem tud addig mit mondani, amíg a Hahotában nem teszik közzé az elfogadott jogszabályt. Majd ha tud részleteket, tud neked, veled együtt tervezni. Egyedül nem tud, hiszen eddig nem feltétlenül látta például a költségeidet.Az aláírás lemaradt:
.....
Ne hidd, hogy ennek a változásnak a levezénylése ajándék lesz tőle (akkor sem, ha a médiában azt harsogja az illetékes, hogy ez egy perc és nincs költségvonzata). Pénzbe fog kerülni. A tudása, az ideje. tervezés, számolgatás, az oktatásod, záróbevallások, bejelentések, bt-k áttérése (könyvvizsgáló kell hozzá... csak őt elérni több, mint egy perc), esetleg végelszámolása, ev megszüntetése, cégalapítás... Idő, idő, idő. És az idő pénz. Neked is, neki is.
És számíts arra, hogy a változás után is több munka lesz veled, mint eddig, ami szintén plusz költséggel jár.
És kedves katás, akinek nem kellett könyvelő... neked sok sikert kívánok, hogy találj. Nem lesz könnyű. Nincs könyvelői kapacitás 400 ezer ex-katásra."
Lecsó
Tisztelettel,
Egy (éppen óradíjat emelő) volt KATA-s könyvelő.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Lecsó
3 120
"Kedves - jó eséllyel volt - kisadózó! Ha nem egy bunkerben élsz (ami lássuk be, kánikula idején nagy előny lenne), biztosan hallottad a tegnapi híreket. Az első és legfontosabb: ha nem hitted el a mantrát, hogy katásnak nem kell könyvelő, már jobbak az esélyeid. Pont ennyire fontos: kérlek, ne hívogasd a sajátod, mert nem tud addig mit mondani, amíg a Hahotában nem teszik közzé az elfogadott jogszabályt. Majd ha tud részleteket, tud neked, veled együtt tervezni. Egyedül nem tud, hiszen eddig nem feltétlenül látta például a költségeidet. Menj hozzá felkészülten! Tudd, hogy milyen havi, éves, negyedéves kiadásaid vannak a vállalkozással kapcsolatban. Van-e autód, amit használsz, mennyit hajtod, telefonod, bérleti díjad, biztosításod, anyagköltséged, miegymás. Nem azért kérdezi, mert kíváncsi, hanem azért, hogy megtalálja számodra az ideális adózási módot. Tudja ő is, hogy neked ez most fáj, azon lesz, hogy ha már érzéstelenítő nélkül tépik ki a fél karod, legalább ne vérezz el, tolhasd tovább az államkasszába a belevalót.
Gondold végig, ha egyéniből esetleg társas vállakozásba kényszerülnél, mennyit dolgozol hetente, van-e olyan családtagod, akivel együtt vágnál bele (négy gyermekes nyugdíjas nagymamák előnyben). Millió más dolog is kell még, de a könyvelőd, aki már ismer, tudni fogja, mit kérdezzen.
Készülj arra, hogy más szabályok szerint kell majd játszani, és ne gondold, hogy a könyvelőd utál, azért sorol számodra még idegen előírásokat, határidőket (hahó, leendő átalányadózók, a járulékbevallás határideje minden hónap 12-e, addig le is könyvelni a bevételeiteket), amiket eddig figyelmen kívül hagyhattál, most majd be kell tartanod.
Ne hidd, hogy ennek a változásnak a levezénylése ajándék lesz tőle (akkor sem, ha a médiában azt harsogja az illetékes, hogy ez egy perc és nincs költségvonzata). Pénzbe fog kerülni. A tudása, az ideje. tervezés, számolgatás, az oktatásod, záróbevallások, bejelentések, bt-k áttérése (könyvvizsgáló kell hozzá... csak őt elérni több, mint egy perc), esetleg végelszámolása, ev megszüntetése, cégalapítás... Idő, idő, idő. És az idő pénz. Neked is, neki is.
És számíts arra, hogy a változás után is több munka lesz veled, mint eddig, ami szintén plusz költséggel jár.
És kedves katás, akinek nem kellett könyvelő... neked sok sikert kívánok, hogy találj. Nem lesz könnyű. Nincs könyvelői kapacitás 400 ezer ex-katásra."
több mint 2 éve
Hmm, ezt úgy kell érteni, mint a magyar népmesében a parasztlányt, hogy van is ruha rajtam meg nem is, hoztam is valamit meg nem is? 😀 (Bocsi. 😊 )
Szokol
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
A számok a keleti országrészben becsült árakat tartalmaznak, nagyságrendileg pontosak, kifejezetten a számviteli szolgáltatók költségeivel kalkulálva. Kéretik nem az apró eltérésekbe belekötni. A telefon és az internet azért olcsóbb, mert magánszemélyként olcsóbban tud szerződni.Én mindenhez is jobban értek.Nem kell levezetni, tudom mi mennyi.Na jól van, megnyugodtam, hogy már ehhez a szakmához is jobban értesz, mint én! 😀
peterk2005 udvari bolond
Szokol
Tudod, mit? Vezesd le nekem forintra amit mondtál, légy szíves, ha már felajánlottad. Csak a kíváncsiság kedvéért. Úgyis kata lesz a téma még 1-2 napig, elfér. 😊
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Willie Parker
15 624
Ugye, h jobban tudja a kormányodIgen. És volt pénzkezelési szabályzatom, munkavédelmi, tűzrendészeti, beszerzési, részletes útnyilvántartás, amikor volt cégben használt magánautó, meg minden, ami növeli a papírtömeget, és nem havi négy számlám volt. És de, van olyan, hogy egy cégben szépen minden le van adminisztrálva. Egyrészt mert önérdek, másrészt, mert ez a legkönnyebb része a cégvezetésnek.Nekem erre sem időm, sem energiám. A rendet mondjuk szeretem, a könyvelésünk is rendben van - nem szerettem soha "trükközni", úgyhogy nem is csináltunk soha semmi határmezsgyés sztorit, és egyébként is olyan ügyfélkörrel dolgozunk, hogy soha szóba se jöhetett a kézből kézbe, mindig is minden szerződés és számla alapján ment - így azért én se forgolódom. De őszintén megmondom, hogy elsősorban azért vagyok nyugodt, mert a könyvelőnk a NAV-nál is jól fekszik és nem azért, ahogy dolgozik. 😀 Legyünk tisztában a realitásainkkal ugye. 😊
És pont ez a jó egy saját cégben, hogy rend van, és mindent szépen le lehet adminisztrálni, ami végtelen sok papír, és egy NAV vizsgálatnál csak ez számít, a papír. Én a régimódi ügymenet híve vagyok, minél több a papír, annál nehezebben lehet megtalálni egy esetleges hibát. És minden egzakt, átlátható, lekövethető. De megértem, hogy valaki nem ennyire alapos a saját megélhetése, cégvezetése, biztonsága tekintetében, annak ott van a könyvelő, amit valóban körültekintően kell választani. Nekem 22 évig ugyanaz a könyvelőm volt, soha semminemű hibát nem vétettünk. Se menetközben, se a végelszámolás szerint. Ami ugye NAV hatáskör. És ha ők azt mondják, nekik elhiszem.
Szerintem faszság ha valaki a cégvezetés alatt csak a szakmai vezetést érti, az adminisztratív ugyanannyira fontos a nyugodt ügymenethez. Sőt.
Őszentsége Sobri Jóska
Ettől függetlenül, ha egyedüli vállalkozó lennék, és TANYA-znom kéne, az összes szabályaival - könyveléstől kezdve mindazt amit felsoroltál, tűzrendészet, munkavédelem, munkáltatói biszbaszok, eszköznyilvántartás, megfejelve a területünkön kötelezőkkel (adatvédelmi dolgok, és társai), és mindezt havi 1-2 milliós keretből kéne bevállalni, akkor nem csinálnám. Rendesen csinálva böszme sok idő és költség, elvinné a bevétel nagy részét. Plusz az időm nagy részét is. Akkor már inkább kényelmesen napi nyolc órában beülnék egy irodába valahova - papíron jóval kevesebbért -, aztán fájjon a munkáltatóm feje.
Egyébként közben kiderült, hogy a saját környezetemet sem ismerem. 😀 Jóval több KATA-s van/volt a munkatársi/ismerősi körben, mint gondoltam, csak eddig sose mondták. Bezzeg most. 😀 Mondjuk itt azért jellemzően inkább kiegészítőként, mellékállásban KATA-zik/KATA-zott aki csinálta és nekik az általányadó elég egyszerű és ésszerű áttérésnek tűnik.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
...Szerintem jó (volt) a KATA is, jó lehet az átalányadó is, csak azt próbáltam jelezni, hogy egy kft cégüzeme se annyira hűde nehéz vagy körülményes vagy strapás, sőt. Van előnye, hátránya, emberfüggő, prioritásfüggő. Én sose KATA-ztam volna, de megértem ha egy taxis vagy fodrász számára tökéletes volt az egyszerűsege miatt, de ők az én szememben nem tényleges vállalkozók, csak formailag azok, mondhatni kényszervállalkozók. De ez irreleváns.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
Igen. És volt pénzkezelési szabályzatom, munkavédelmi, tűzrendészeti, beszerzési, részletes útnyilvántartás, amikor volt cégben használt magánautó, meg minden, ami növeli a papírtömeget, és nem havi négy számlám volt. És de, van olyan, hogy egy cégben szépen minden le van adminisztrálva. Egyrészt mert önérdek, másrészt, mert ez a legkönnyebb része a cégvezetésnek.Nekem erre sem időm, sem energiám. A rendet mondjuk szeretem, a könyvelésünk is rendben van - nem szerettem soha "trükközni", úgyhogy nem is csináltunk soha semmi határmezsgyés sztorit, és egyébként is olyan ügyfélkörrel dolgozunk, hogy soha szóba se jöhetett a kézből kézbe, mindig is minden szerződés és számla alapján ment - így azért én se forgolódom. De őszintén megmondom, hogy elsősorban azért vagyok nyugodt, mert a könyvelőnk a NAV-nál is jól fekszik és nem azért, ahogy dolgozik. 😀 Legyünk tisztában a realitásainkkal ugye. 😊
És pont ez a jó egy saját cégben, hogy rend van, és mindent szépen le lehet adminisztrálni, ami végtelen sok papír, és egy NAV vizsgálatnál csak ez számít, a papír. Én a régimódi ügymenet híve vagyok, minél több a papír, annál nehezebben lehet megtalálni egy esetleges hibát. És minden egzakt, átlátható, lekövethető. De megértem, hogy valaki nem ennyire alapos a saját megélhetése, cégvezetése, biztonsága tekintetében, annak ott van a könyvelő, amit valóban körültekintően kell választani. Nekem 22 évig ugyanaz a könyvelőm volt, soha semminemű hibát nem vétettünk. Se menetközben, se a végelszámolás szerint. Ami ugye NAV hatáskör. És ha ők azt mondják, nekik elhiszem.
Szerintem faszság ha valaki a cégvezetés alatt csak a szakmai vezetést érti, az adminisztratív ugyanannyira fontos a nyugodt ügymenethez. Sőt.
Őszentsége Sobri Jóska
Ettől függetlenül, ha egyedüli vállalkozó lennék, és TANYA-znom kéne, az összes szabályaival - könyveléstől kezdve mindazt amit felsoroltál, tűzrendészet, munkavédelem, munkáltatói biszbaszok, eszköznyilvántartás, megfejelve a területünkön kötelezőkkel (adatvédelmi dolgok, és társai), és mindezt havi 1-2 milliós keretből kéne bevállalni, akkor nem csinálnám. Rendesen csinálva böszme sok idő és költség, elvinné a bevétel nagy részét. Plusz az időm nagy részét is. Akkor már inkább kényelmesen napi nyolc órában beülnék egy irodába valahova - papíron jóval kevesebbért -, aztán fájjon a munkáltatóm feje.
Egyébként közben kiderült, hogy a saját környezetemet sem ismerem. 😀 Jóval több KATA-s van/volt a munkatársi/ismerősi körben, mint gondoltam, csak eddig sose mondták. Bezzeg most. 😀 Mondjuk itt azért jellemzően inkább kiegészítőként, mellékállásban KATA-zik/KATA-zott aki csinálta és nekik az általányadó elég egyszerű és ésszerű áttérésnek tűnik.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
- JC6
7 187
IdézzÉn nem haragszom, csak nem tetszik a stílus. Legalább egyszer igyunk meg valamit, hogy picit megismerj, aztán jöhet a kioktatás, de így ismeretlenül… csak kapkodom a levegőt meg izé…mondjuk esetedben is jött az ítélkezés meg kioktatás másokra bármi nélkül
😂
jobbágy#JC6
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Én nem haragszom, csak nem tetszik a stílus. Legalább egyszer igyunk meg valamit, hogy picit megismerj, aztán jöhet a kioktatás, de így ismeretlenül… csak kapkodom a levegőt meg izé…mondjuk esetedben is jött az ítélkezés meg kioktatás másokra bármi nélkül
😂
jobbágy#JC6
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
- JC6
7 187
Ne haragudj JC, de egyáltalán nem érthető és elfogadható az amit tettél.Én nem haragszom, csak nem tetszik a stílus. Legalább egyszer igyunk meg valamit, hogy picit megismerj, aztán jöhet a kioktatás, de így ismeretlenül… csak kapkodom a levegőt meg izé…
Utálod őket? Rendben.
Megkaptad volna akkor is, ha nem rájuk szavazol? Igen. Nem ezen a mostani X-en múlt, hogy megkapod-e vagy sem.
Tudtad kikkel kötsz üzletet, szóval most ne csodálkozz, hogy jön a fekete leves, mert előbb-utóbb valamilyen formában jött volna.
Ha pedig ahhoz, hogy eltartsd a családod, neked kiskapukat kell keresned, feketézned és a többit csinálni, akkor vagy túl magasra tetted az igényeket vagy el kellene gondolkoznod azon, hogy szakmát váltasz vagy akár országot is.
Lehet, hogy külföldön gyári melósként nem éreznéd jól magad se te és se az asszony, de legalább a megélhetéssel nem kellene törődnöd, boldogabb lennél.
Lúdas Solymi
😂
Szal. Sose lesz olyan hogy mindenki egyetért mindenben és mindenki megérti a másikat. Nekem érdekem volt a családtámogatás, ezért húztam. Semmi mást nem érdekelt, mint mondtam, a számomra kisebbik rosszat választottam, attól függetlenül még nem kell szeretnem őket, viszont szeretek az állampolgári jogommal élni, azért is szavazok mindig.
Előbb - utóbb mindenhol jön a fekete leves és nem csak én nem úszom meg hanem te sem. Ez van.
Az utolsó bekezdés kicsit kiverte a biztosítékot, de már nem a régi JC ír ide, szóval, nem is mondok semmit. Csak inkább annyit, hogy ebben az országban nem lehet kiskapu nélkül élni. Lehetetlen. Legyek keresztény vagy nem keresztény. Mindenki, aki ég kicsit is jobb életet akar, az huncutkodik. A vérünkben van. Viszont, ha te mindent csakis fehéren csináltál az életedben, emelem kalapom.
Nekem sok a 27%, sok a vagyonszerzési illetek, sok az eladás utáni ado, sok a súlyadó, és a többi 48 féle adó.
Az meg teljesen természetes hogy az ember egyre feljebb és feljebb akar jutni és jobb életet akar magának és a családjának is. Aki mást mondd, hazudik.
Az meg hogy hagyjam el a hazám mert nem tetszik vagy most cumizok, nonszensz.
Nincs ennél szebb ország, minden hibájával együtt.
több mint 2 éve
444.hu/2022/07/12/szo-sem-esett-a-katarol-az-allami-hiradobanfelébredtek, láttam az m4-en is
😊
Nemzetes és vitézlő csebi
www.origo.hu/itthon/20220712-elfogadta-az-orszaggyules-akata-atalakitasat.html
több mint 2 éve
Igen. És volt pénzkezelési szabályzatom, munkavédelmi, tűzrendészeti, beszerzési, részletes útnyilvántartás, amikor volt cégben használt magánautó, meg minden, ami növeli a papírtömeget, és nem havi négy számlám volt. És de, van olyan, hogy egy cégben szépen minden le van adminisztrálva. Egyrészt mert önérdek, másrészt, mert ez a legkönnyebb része a cégvezetésnek.Ha valakinek van egy akár havi milliós bevételű cége, az miért lenne kibírhatatlanul sok adminisztráció?Egy cégnél sosincs minden "szépen leadminisztrálva". 😊 Persze ha egy olyan vállalkozásod van, hogy nincs irodád, használsz max. egy számítógépet meg egy tollat, és havonta kiállítasz 3-4 számlát az egyszerű. De - még picike, mikro vállalkozásból - is sok nem ilyen. Elég, ha van pl. egy műhelyed van, mert mondjuk szervízeléssel foglalkozol.
Nekem sok cégem volt, egyszemélyes is, olyan is, ahol sok ember volt, de sosem éreztem úgy, hogy a cégvezetőnek a saját cége adminisztrálása olyan rettenetes nagy idő- vagy energiaveszteség. Mondjuk úgy, fel se tűnt. És mivel egy cégnél szépen minden le van adminisztrálva, így az ember is jól alszik.
Arról nem is beszélve, hogy ha a vállalkozó minimálisan ambíciózus, akkor nem olyan vállalkozási formában gondolkodik, ahol a bevételei eleve felülről, önszántából korlátosak.
Van itt olyan, aki vezetett céget és zavarta volna az ezzel járó adminisztráció?
Őszentsége Sobri Jóska
Csak kíváncsiságból: csináltál vállalkozóként valaha leltárt? 😊 Úgy értem ténylegesen. Nem úgy, hogy a könyvelőd felhívott, hogy leltározok, az elmúlt évben a tableten kívül vettél esetleg mást is? Vagy volt céges autód? _Rendesen_ könyvelve? 😊
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
És mekkora faszság lenne 😂😂😂Itt felénk egyébként már jönnek a reklám emailek, hogy KATA-s voltál? Gyere, csinálj szlovák céget és számlázz abból.Megnéztem Google trendsben a “szlovák cég” meg a “szlovák adózás” is kilőtt a keresési listában 😆
peterk2005 udvari bolond
MC12
több mint 2 éve
Ne haragudj JC, de egyáltalán nem érthető és elfogadható az amit tettél.JC nem azért szavazott a Fideszre, mert megérte neki, hanem azért, mert a "főnök" ezt javasolta szép csendben. 😊 (Bocsánat. 😊 )
Utálod őket? Rendben.
Lúdas Solymi