Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 499
Hajaj. A pesti srácokon is kijött már, hogy szar ez a kata átalakítás - mi lesz így az újságírókkal?? Ironikus.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 071
Rakoncátlankodik a mosógépünk, holnap jön a szerelő. Próbálom megtippelni, mennyibe kerül majd, de igazából gőzöm sincs. Bármit el tudok képzelni. | (Ezt nem ide akartam... Most már hagyom, tulajdonképpen elfér itt is.) |
nagylaza, főpohárnok
Pesten 35 ezerért jönnek ki átlagban és néznek rá, ha valamit cserélni kell az nyilván onnan indul
kapitnono
Aposom ezzel foglalkozik, 5-6 ezer a kiszallasi dij, 10 a bevizsgalas, innen indul. A tobbi nyilvan alkatreszfuggo.
JéBé
mennyiben áll meg?

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 092 — Apu ökölbeszorított keze
Rakoncátlankodik a mosógépünk, holnap jön a szerelő. Próbálom megtippelni, mennyibe kerül majd, de igazából gőzöm sincs. Bármit el tudok képzelni. | (Ezt nem ide akartam... Most már hagyom, tulajdonképpen elfér itt is.) |
nagylaza, főpohárnok
Pesten 35 ezerért jönnek ki átlagban és néznek rá, ha valamit cserélni kell az nyilván onnan indul
kapitnono
Aposom ezzel foglalkozik, 5-6 ezer a kiszallasi dij, 10 a bevizsgalas, innen indul. A tobbi nyilvan alkatreszfuggo.
JéBé
Nálunk most dolgozik aztan megirom .

több mint 2 éve
JéBé Green Bay Packers 7 091
nagylaza, főpohárnok
kapitnono

Szerkesztette: JéBé
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 336 — Egyéb témák lakó
 hvg.hu/itthon/20220713_energiaveszelyhelyzet_Orban_Viktor_kormanykabinet
"energia-veszélyhelyzet"
Mi jöhet még?
😀
zeman zemanla
Jóléti vészhelyzet biztos nem,

több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 071
“ Ennek finanszírozása is komoly tétel, piaci hírek szerint akár 1 milliárd eurónyi tételt is kitehet, amire szindikált bankhitel felvételében gondolkodik a kormány a költségvetés kifeszítettsége miatt."

portfolio írta a piaci alapú gázvásárlás margójára

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 482 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2022/07/13/24-ora-alatt-ellehetetlenult-a-konyvkiadasban-dolgozok-elete

Nem baj, engem nem érint, különben is, minek vegyek könyvet, ha már úgyis mindent tudok? József, 58, Rétközberencs

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 373 — Do Your Job
 hvg.hu/itthon/20220713_energiaveszelyhelyzet_Orban_Viktor_kormanykabinet
"energia-veszélyhelyzet"
Mi jöhet még?
😀

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 716 — Ajmo Vatreni
A Hont írta de ez vicces 😊

“Felháborodott Facebook-posztok ✅

Petíció ✅

Tünti ✅

Parlamenti felszólalás ✅

Valami nagyon radikális akció ✅

Politikusszelfi az akciózókkal ✅

Még ezer parlamenti felszólalás

Újabb tüntik

Aláírásgyűjtés, pultozás

Egymillió publicisztika és politológiai mélyelemzés a kormány elveszett társadalmi támogatottságáról

Ugyanerről több tucat közvélemény-kutatás

Szakmai-civil kerekasztal és konferenciasorozat, hogy miként lehet az elégedetlenséget politikai cselekvésebe fordítani

Közben a politikusok, az elemzők és a közvélemény-kutatók néhányszor egzotikus helyeken nyaralnak

Parlamenti felszólalás, publicisztika, elemzés, konferenciasorozat, aláírásgyűjtés, pultozás, Facebook-hirdetések stb.

Újabb tüntik

Összefogás

Újabb kétharmad”
MC12
Hontot amugy az zavarja, hogy most mar nem hivjak majd kerekasztalra, konferenciara meg egzotukis nyaralasra? 😊
Nemzetes és vitézlő csebi
Egyszer olvasnék tőle valami előremutatót.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 499

Petíció ✅

Tünti ✅

Parlamenti felszólalás ✅

Újabb tüntik

Aláírásgyűjtés, pultozás

Egymillió publicisztika és politológiai mélyelemzés a kormány elveszett társadalmi támogatottságáról

Szakmai-civil kerekasztal és konferenciasorozat, hogy miként lehet az elégedetlenséget politikai cselekvésebe fordítani

Közben a politikusok, az elemzők és a közvélemény-kutatók néhányszor egzotikus helyeken nyaralnak

Parlamenti felszólalás, publicisztika, elemzés, konferenciasorozat, aláírásgyűjtés, pultozás, Facebook-hirdetések stb.

Újabb tüntik

Összefogás

Újabb kétharmad”
MC12
Hontot amugy az zavarja, hogy most mar nem hivjak majd kerekasztalra, konferenciara meg egzotukis nyaralasra? 😊
Azt nem tudom, Honttal azaz érdekes helyzet van, hogy elég sok a közös helyünk belpesten, de valahogy sose sodort össze vele a szél. Ettől függetlenül ez az írása vicces.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 995 — Patriot

Petíció ✅

Tünti ✅

Parlamenti felszólalás ✅

Újabb tüntik

Aláírásgyűjtés, pultozás

Újabb tüntik

Összefogás

Újabb kétharmad”
MC12
A Vasas táborban lehet valami, mert Schifferrel párhuzamosan hülyülnek.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 125 — Lucas Scott

Petíció ✅

Tünti ✅

Parlamenti felszólalás ✅

Újabb tüntik

Aláírásgyűjtés, pultozás

Újabb tüntik

Összefogás

Újabb kétharmad”
MC12

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
- JC6 Denver Broncos 7 187
Ez a csávó, aki ezt írta, a legnagyobb luddita a Facebookon. Ő az, aki szerint a digitalizáció egy lufi. És ezt naponta 20-szor leírja a Facebookon. Nagymagyarország badge nyilván ott van.
Gyurma Pappa
Ez a nem tudom milyen Miklós? Sokszor élvezettel figyelem az ámokfutását! 😀
Szokol
De, az. Én vagyok az ördög neki 😂

Szerk: leírom, leszarom, konkrétan hetekig fenyegetett meg többször akart feljelenteni a NAVnál, de többször mondták neki, hogy húzzon már el a faszba. Mert hogy mi tönkre tesszük a könyvelőket. Ez csak azért írom így, mert ez elvileg nem tudhatnám, ugye sosem indult nyomozás.
Gyurma Pappa
Most megvagy Gyurma, küldöm a fekete autót!
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Akkor írhatnál picit egyértelműbb aránypárokat is, mert ebből akkor se világos, hogy miért nincs bérköltséged, ha járulék költséged van, ha könyvelő irodát vezetsz. 😊 (Azt meg végképp nem értem, hogy 1 millás bevétellel miért így adózol, de te tudod. 😊 )
Mindegy, hagyjuk, nyilván a te dolgod, nem várom el, hogy itt elmagyarázd nyilvánosan.
peterk2005 udvari bolond
Tényleg olvasd már vissza honnan indult a beszélgetésünk.. Azt írtam, hogy piactorzító, hogy egy katásnak 500 000 "fizetéshez" elég 600 000 nettó árbevétel, egy tao szerint adózónak pedig ehhez 1 millás árbevetel kell. Te ezt vitattad és ott is jöttél a leírható költségekkel és a kedvezményekkel. Erre készült a táblázat 3 perc alatt és ezért szerepelt 1 milla bevétel a példában. Nettó bér azért nem szerepelt benne, mert cash-flow oldalról próbáltam megközelíteni és nyilvan az osztalék kedvezőbb adózása miatt az alacsony bérrel jobban jársz, kedvezmények nélkül. Annyiban van igazad, hogy a nagy kapkodásban a kivett nettó bért nem állítottam be költségnek, így ez valóban torzít a végeredményen vagy 25-30 ezer forintot. De ez így is aránytalan egy szakmán belül, ugye?
Szokol
Leírtam a gondomat. Ez az összerakott táblázat nem igazi összehasonlítás. Már ott gondom van vele, hogy ha sima (kedvezmények nélküli) egyszerű bérrel kalkulálok, az is kb. ötvenezerrel több, mint ez a "kedvezményes" osztalékos verzió. De ez a kisebbik gondom. A nagyobbik, hogy úgy vetsz össze két különböző adózási formát, amelyik közül az egyikben van lehetőség költségeket levonni és kedvezményeket kiaknázni, a másikban meg nincs, hogy ezt a tényt figyelmen kívül akarod hagyni. Így az egyik "költségvetés" alulról nem tartalmazza azt amit tartalmazhatna (nem veszi figyelembe lehetséges pluszként), a másik meg felülről nem tartalmazza (nem veszi figyelembe mínuszként). Az autó hasonlíttal élve ismét, ez olyan, mintha két autót úgy hasonlítanál össze, hogy mindkettőt berakod fixen hármasba. Sok értelme nincs.

(A másik gondom az, hogy egy szakmán belül bőven lehet ilyen különbség két egyébként jó, hasznos működési forma között is, ha az egyik megfelelő forma az adott szakma számára a másik meg nem. És más szakmán belül előfordulhat éppen a fordítottja is. Szóval önmagában ez nem indokolja azt, hogy egy adózási forma rossz vagy jó. A KATA lehet rossz, de ha rossz, akkor nem ezért.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 101 — Steelers fan
Akkor írhatnál picit egyértelműbb aránypárokat is, mert ebből akkor se világos, hogy miért nincs bérköltséged, ha járulék költséged van, ha könyvelő irodát vezetsz. 😊 (Azt meg végképp nem értem, hogy 1 millás bevétellel miért így adózol, de te tudod. 😊 )
Mindegy, hagyjuk, nyilván a te dolgod, nem várom el, hogy itt elmagyarázd nyilvánosan.
peterk2005 udvari bolond
Tényleg olvasd már vissza honnan indult a beszélgetésünk.. Azt írtam, hogy piactorzító, hogy egy katásnak 500 000 "fizetéshez" elég 600 000 nettó árbevétel, egy tao szerint adózónak pedig ehhez 1 millás árbevetel kell. Te ezt vitattad és ott is jöttél a leírható költségekkel és a kedvezményekkel. Erre készült a táblázat 3 perc alatt és ezért szerepelt 1 milla bevétel a példában.

Nettó bér azért nem szerepelt benne, mert cash-flow oldalról próbáltam megközelíteni és nyilvan az osztalék kedvezőbb adózása miatt az alacsony bérrel jobban jársz, kedvezmények nélkül.

Annyiban van igazad, hogy a nagy kapkodásban a kivett nettó bért nem állítottam be költségnek, így ez valóban torzít a végeredményen vagy 25-30 ezer forintot.

De ez így is aránytalan egy szakmán belül, ugye?
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
peterk2005 udvari bolond
Így?
 kepkuldes.com/image/UCimbc
Szokol
Így már látom köszi. De nem értem. Milyen vállalkozás ez, hogy TAO-zik, járulékot fizet, de bért nem és mindent osztalékként vesz ki? A szochó egyébként (osztaléknál) nem ennyi, mert csak a minimálbér 24-szereséig kell - 4.8 bruttóig - megfizetni, utána már nem. Ha azért nem vagy alkalmazott, mert másutt van főállásod, akkor az ott befizetett jövedelmed is beszámolódik. De akkor miért fizetsz itt járulékot? Ha nincs máshol főállásod, akkor itt miért nem alkalmazod magad? (Csak hasraütésre, kb. 750 bruttót fizetve magadnak - nem számoltam ki, de az kb belefér a költségekkel csökkentett 860-ba - is kb. 50 ezerrel jobban járnál, mindenféle kedvezmények nélkül is. És van egy csomó kedvezmény - családi adókedvezmény, friss házas, 25 év alatti, munkakezdő, mezőgazdasági, ésatöbbi, amit ki tudsz használni egészen olyasmikig, mint pl. laktózérzékenység - amiből biztosan akad pár amit kihasználhatsz, ha nem is mind. Plusz a nyugdíj előtakarékosság és hasonlók. És fizethetsz magadnak SZÉP kártyára, fizethetsz utazási költségtérítést (nyilván mozogsz valamennyit ha vállalkozol), tevékenységtől függően leírhatsz egyéb költségeket (telefont, laptop, internet) amit egyébként is megvennél (autót nem mondom, ahhoz 1milla pici), stb.

Szerintem ülj le a könyvelőddel. Ha átbeszélés után is az jön ki, hogy ez a legjobb verziód, akkor ne TAO-zz. Akkor ez a létező legrosszabb forma neked arra a tevékenységre amit csinálsz. Csináld inkább ev-ként átalányadóban stb., de látatlanban inkább nem javasolgatok, beszélj a könyvelőddel. Éppen azért vannak a különböző vállalkozási formák, mert sokféle vállalkozás és tevékenység van, ami az egyiknek jó az a másiknak rossz.
peterk2005 udvari bolond
Ember, 11 éve könyvelőirodát vezetek! 😁😁😁 Tényleg lehidalok rajtad: a nagyságrendbeli különbséget szerettem volna bemutatni, te meg jössz a kedvezményekkel egy egyszerű, 10 soros táblázatnál! 😁 Majd megcsillagozok neked minden sort és tolok a-d opciót! 😁

Az egész beszélgetés egy konkrét bevétel-nyereség aránypárból indult, amit vitattál. De holnap reggel összeültetem az irodát, átgondoljuk a tippjeidet, igazán formabontók voltak! 😀
Szokol
Akkor írhatnál picit egyértelműbb "aránypárokat" is, mert ebből akkor se világos, ha könyvelő irodát vezetsz, hogy miért nincs bérköltség, ha járulék költség van, miért van túlszámolva a szochó és hasonlók. 😊 Ez a táblázat így - azon kívül, hogy a járulés/bér/osztalék része nem világos - olyan, mintha az autókról úgy beszélnénk, hogy milyen színük van és hány ülés van bennük, a többit hanyagoljuk. 😊 A TAO-zást mással összehasonlítani a-d opciók nélkül (költségek, kedvezmények, stb.) nagyjából ilyen.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Ez a csávó, aki ezt írta, a legnagyobb luddita a Facebookon. Ő az, aki szerint a digitalizáció egy lufi. És ezt naponta 20-szor leírja a Facebookon. Nagymagyarország badge nyilván ott van.
Gyurma Pappa
Szokol
De, az. Én vagyok az ördög neki 😂

Szerk: leírom, leszarom, konkrétan hetekig fenyegetett meg többször akart feljelenteni a NAVnál, de többször mondták neki, hogy húzzon már el a faszba. Mert hogy mi tönkre tesszük a könyvelőket. Ez csak azért írom így, mert ez elvileg nem tudhatnám, ugye sosem indult nyomozás.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 2 éve
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond
Így?
Szokol
Így már látom köszi. De nem értem. Milyen vállalkozás ez, hogy TAO-zik, járulékot fizet, de bért nem és mindent osztalékként vesz ki? A szochó egyébként (osztaléknál) nem ennyi, mert csak a minimálbér 24-szereséig kell - 4.8 bruttóig - megfizetni, utána már nem. Ha azért nem vagy alkalmazott, mert másutt van főállásod, akkor az ott befizetett jövedelmed is beszámolódik. De akkor miért fizetsz itt járulékot? Ha nincs máshol főállásod, akkor itt miért nem alkalmazod magad? (Csak hasraütésre, kb. 750 bruttót fizetve magadnak - nem számoltam ki, de az kb belefér a költségekkel csökkentett 860-ba - is kb. 50 ezerrel jobban járnál, mindenféle kedvezmények nélkül is. És van egy csomó kedvezmény - családi adókedvezmény, friss házas, 25 év alatti, munkakezdő, mezőgazdasági, ésatöbbi, amit ki tudsz használni egészen olyasmikig, mint pl. laktózérzékenység - amiből biztosan akad pár amit kihasználhatsz, ha nem is mind. Plusz a nyugdíj előtakarékosság és hasonlók. És fizethetsz magadnak SZÉP kártyára, fizethetsz utazási költségtérítést (nyilván mozogsz valamennyit ha vállalkozol), tevékenységtől függően leírhatsz egyéb költségeket (telefont, laptop, internet) amit egyébként is megvennél (autót nem mondom, ahhoz 1milla pici), stb.

Szerintem ülj le a könyvelőddel. Ha átbeszélés után is az jön ki, hogy ez a legjobb verziód, akkor ne TAO-zz. Akkor ez a létező legrosszabb forma neked arra a tevékenységre amit csinálsz. Csináld inkább ev-ként átalányadóban stb., de látatlanban inkább nem javasolgatok, beszélj a könyvelőddel. Éppen azért vannak a különböző vállalkozási formák, mert sokféle vállalkozás és tevékenység van, ami az egyiknek jó az a másiknak rossz.
peterk2005 udvari bolond
Ember, 11 éve könyvelőirodát vezetek! 😁😁😁 Tényleg lehidalok rajtad: a nagyságrendbeli különbséget szerettem volna bemutatni, te meg jössz a kedvezményekkel egy egyszerű, 10 soros táblázatnál! 😁 Majd megcsillagozok neked minden sort és tolok a-d opciót! 😁

Az egész beszélgetés egy konkrét bevétel-nyereség aránypárból indult, amit vitattál. De holnap reggel összeültetem az irodát, átgondoljuk a tippjeidet, igazán formabontók voltak! 😀
több mint 2 éve
"Kedves - jó eséllyel volt - kisadózó! Ha nem egy bunkerben élsz (ami lássuk be, kánikula idején nagy előny lenne), biztosan hallottad a tegnapi híreket. Az első és legfontosabb: ha nem hitted el a mantrát, hogy katásnak nem kell könyvelő, már jobbak az esélyeid. Pont ennyire fontos: kérlek, ne hívogasd a sajátod, mert nem tud addig mit mondani, amíg a Hahotában nem teszik közzé az elfogadott jogszabályt. Majd ha tud részleteket, tud neked, veled együtt tervezni. Egyedül nem tud, hiszen eddig nem feltétlenül látta például a költségeidet.
Menj hozzá felkészülten! Tudd, hogy milyen havi, éves, negyedéves kiadásaid vannak a vállalkozással kapcsolatban. Van-e autód, amit használsz, mennyit hajtod, telefonod, bérleti díjad, biztosításod, anyagköltséged, miegymás. Nem azért kérdezi, mert kíváncsi, hanem azért, hogy megtalálja számodra az ideális adózási módot. Tudja ő is, hogy neked ez most fáj, azon lesz, hogy ha már érzéstelenítő nélkül tépik ki a fél karod, legalább ne vérezz el, tolhasd tovább az államkasszába a belevalót.
Gondold végig, ha egyéniből esetleg társas vállakozásba kényszerülnél, mennyit dolgozol hetente, van-e olyan családtagod, akivel együtt vágnál bele (négy gyermekes nyugdíjas nagymamák előnyben). Millió más dolog is kell még, de a könyvelőd, aki már ismer, tudni fogja, mit kérdezzen.
Készülj arra, hogy más szabályok szerint kell majd játszani, és ne gondold, hogy a könyvelőd utál, azért sorol számodra még idegen előírásokat, határidőket (hahó, leendő átalányadózók, a járulékbevallás határideje minden hónap 12-e, addig le is könyvelni a bevételeiteket), amiket eddig figyelmen kívül hagyhattál, most majd be kell tartanod.
Ne hidd, hogy ennek a változásnak a levezénylése ajándék lesz tőle (akkor sem, ha a médiában azt harsogja az illetékes, hogy ez egy perc és nincs költségvonzata). Pénzbe fog kerülni. A tudása, az ideje. tervezés, számolgatás, az oktatásod, záróbevallások, bejelentések, bt-k áttérése (könyvvizsgáló kell hozzá... csak őt elérni több, mint egy perc), esetleg végelszámolása, ev megszüntetése, cégalapítás... Idő, idő, idő. És az idő pénz. Neked is, neki is.
És számíts arra, hogy a változás után is több munka lesz veled, mint eddig, ami szintén plusz költséggel jár.
És kedves katás, akinek nem kellett könyvelő... neked sok sikert kívánok, hogy találj. Nem lesz könnyű. Nincs könyvelői kapacitás 400 ezer ex-katásra."
Lecsó

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond
Így?
Szokol

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 2 éve
gdavid New England Patriots 3 897 — Patriots fan
nagylaza, főpohárnok
kapitnono
Necsinádmár...
nagylaza, főpohárnok
mielekellettvolnabazmeg
Kúrfürst briareos
Gaggenau

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 2 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 029 — StuG Life
nagylaza, főpohárnok
kapitnono
Necsinádmár...
nagylaza, főpohárnok
mielekellettvolnabazmeg

több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok
kapitnono
Necsinádmár...
nagylaza, főpohárnok
Nem csak Pesten. Anyáméknál múlt hónapban kellett villany bojlert cserélnem. Kivitte az áruház házhoz az újat. Annyi volt a munka, hogy régiből leengedni a vizetl levenni, feltenni az újat, feltölteni. Ketten jöttek ki, a "főnök" és a melósa, mindkettő 30 év körüli. A "főnök" kb. 3 percet dolgozott amíg levették/feltették a bojlert, a többi időben a lada felújító hobbijáról mesélt, miközben a teraszon álldogáltunk várva a melósra. Számla nélkül 38 ezer, és örültem, hogy megvan, mert fél napot telefonálgattam mire akadt egy valaki aki aznapra elvállalta.

több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 861 — Cowboys fan
nagylaza, főpohárnok
kapitnono
Necsinádmár...
nagylaza, főpohárnok
ebbű' gtk lesz, more. meg egy új mosógép. (hacsak nem garanciális még.)