Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
444.hu/2023/05/10/duro-dora-elment-az-orosz-propagandatevebe-es-elmondta-hogy-ukrajnanak-le-kell-mondania-a-teruleteirol
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
spoiler
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
Szerintem ugyan olyan tévúton van mint az ellenzék. Utóbbi a kiábrándult fideszes gondolattal csapta be magát, Schiffer pedig a beábrándult ellenzéki image-el próbál egy harmadik erőt képviselni, amely egy esetleges Fideszes armageddon után tudja egyszerre leváltani az ellenzéket és Viktorékat.azert Schiffer eleg sokszor a fideszes narrativat tolja. picit szofisztikaltabban, picit arnyaltabban, de azert a fideszes fosodortol nincs o annyira messze foleg ha az ellenzeket kell ekezni. marpedig a mondadoja 90%ban az ellenzeket ekezi. meg akkor is ha a szudani polgarhaborurorol van szo ...Mondjuk ezzel pont nem tudom mi baj. Én kifejezetten keresem az olyan emberek társaságát, akik “más, szokatlan” nézőpontot képviselnek mint a fősodor. Ezek az emberek legalább érdekesek/viccesek/szórakoztatóak stb. Épp elég fősodorbeli bullshitet kell(kellett) hivatalból végighallgatnom, hogy kellően megunjam őket es igyekezzek ezt a minimumra szorítani. Szerintem mindkét oldalon sokat segítene, ha hallgatna “más, szokatlan” nézőpontokat.Schiffer, ahogy öregszik, annál jobban imádja, ha ő lehet a mindenhez is értő nagybácsi, aki a vasárnapi ebédnél, mindig valamilyen másik, szokatlan szemszögből is megvilágítja a dolgokat, és ha ezt áhitattal hallgatják, neki elég fizetség. Így lett ő a kormányoldalon a "normális ellenzéki", a "senkivel ki nem egyező elkötelezett demokrata".még csak hasznot se húz abból, hogy beállt NER szekértolónak. Kihasználják mint egy nyolc éves gyereket.ebben hogyan lehetunk 100%os biztosak? nem csak olyan haszon letezik, hogy kozbeszerzeseket nyer.
peterk2005 udvari bolond
csebi
Magyarán ugyanolyan paradicsommadár, mint minden politikus, csak mivel professzionálisan ezt nem tudta sikerre vinni, így az outsiderként is bennfentes pozíciót vette fel és tarhálja végig a médiát (Vonával együtt).
vpi
MC12
csebi
Számomra szomorú ez, mert vitakultúrában, kompromisszumképességben és úgy általában a személyiségében magamhoz közeli közszereplőnek éreztem. Ráadásul az amúgy szimpatikus antiglob újbalos álláspont és a konteós, zsidóösszeesküvéses komplett elmebaj közti vékony határvonalat az ő személye jelentette számomra Magyarországon. Sajnos a járvány és annak kezelése eléggé radikalizálta a magyar liberális értelmiség egy jelentős részét, így ebben a a szerepben se érzem már iránymutatónak. Amúgy továbbra is vannak teljesen legit gondolatai, érvei, de a régi 80-20 egyetértési arányom sajnos a visszájára fordult vele kapcsolatban.
Szerkesztette: andree
több mint 2 éve
Ungar Peter elnoksegi tag jelentette be a visszalepest anno. az elnokseg is megosztott volt, de asszem vegul amellett dontottek, hogy nehany helyen visszalepnek. raadasul a kizarasarol megallapitottak, hogy nem felelt meg a part szabalyainak igy erosnek erzem azt, hogy 'kibasztak' mivel utana visszakerult a partba, es o lepett ki.2018t csak azert hoztam be, mert ott igenis elofordult, hogy az LMP par helyen visszalepett Budapesten (pl Kunhalmi javara,Nem az LMP lépett vissza, hanem az LMP-s jelölt, Kassai Dániel. Akit ezután ki is basztak az LMP-ből, és a visszalépésért cserébe kapott önkormányzati képviselőséget az MSZP-től, Szaniszlóéktól, akik mostanra már DK-sok.
csebi
Hülyén hangzik, de a gyakorlatban így működik a politika, hogy ahol minimálisan is kompetens emberek művelik, ott helyben "megoldják okosban", nem a központi direktívák alapján balfaszkodnak.
(Ez a BP15.ogyvk volt az, ahol 14-ben a legszorosabb eredmény született, kevesebb, mint 100 szavazaton múlt a fideszes győzelem és az akkor Simon helyére utolsó pillanatban beugró Kunhalmi veresége.)
Őszentsége Sobri Jóska
de amugy itt a lista:
merce.hu/2018/04/07/itt-az-osszes-ellenzeki-visszalepes-listaja/
meg lehet nezni, osszesen 6 helyen leptek vissza. vajon mind a 6t kibasztak? btw a lenyegen nem valtoztat. nehany strategiai helyen torteno visszalepes 2014ben megakadalyozta volna a 2/3t sztem.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
2018t csak azert hoztam be, mert ott igenis elofordult, hogy az LMP par helyen visszalepett Budapesten (pl Kunhalmi javara,Nem az LMP lépett vissza, hanem az LMP-s jelölt, Kassai Dániel. Akit ezután ki is basztak az LMP-ből, és a visszalépésért cserébe kapott önkormányzati képviselőséget az MSZP-től, Szaniszlóéktól, akik mostanra már DK-sok.
csebi
Hülyén hangzik, de a gyakorlatban így működik a politika, hogy ahol minimálisan is kompetens emberek művelik, ott helyben "megoldják okosban", nem a központi direktívák alapján balfaszkodnak.
(Ez a BP15.ogyvk volt az, ahol 14-ben a legszorosabb eredmény született, kevesebb, mint 100 szavazaton múlt a fideszes győzelem és az akkor Simon helyére utolsó pillanatban beugró Kunhalmi veresége.)
több mint 2 éve
Ja, visszalépett Kunhalmi javára...2014 kapcsan mondtam, hogy ott lett volna ertelme osszesen 2 db helyen (meg is irtam melyik ket 2 korzet), kooridnaltan indulni. egyik helyen LMP allit jeloltet, masik helyen meg az akkori osszefogas. akkor nincs 2014es 2/3. 2018t csak azert hoztam be, mert ott igenis elofordult, hogy az LMP par helyen visszalepett Budapesten (pl Kunhalmi javara, de asszem vmeik budai korzetben is), es nemhogy visszaesett az LMP tamogatottsaga hanem legjobb eredmenyt ertek el.Én azért nem így emlékszem 2018-ra. Valahogy úgy volt Feri elhívta tárgyalni őket őket úgy, hogy a körzetek nagy részét már leosztották az MSZP-vel. Akkor volt Vágó kétértelmű nyilatkozata Feri részeg ajánlatáról. Az LMP relatíve népszerű párt volt a haldokló MSZP és nem nagyon erős DK mellett. A Jobbik akkor még külön entitás volt. A tudatos szavazás miatt kb akkor lehozta a későbbi összefogás várható eredményét az ellenzék, de végül az LMP-n lett leverve a 2/3. Mindenhonnan az ömlött, hol kellett volna visszalépni egy-egy LMP-snek ahhoz, hogy ne legyen kétharmad. Ez vezetett a párt népszerűségének teljes eltűnéséhez, majd kvázi megszűnéséhez, majd egyenes következménye volt a tavalyi tasli. Persze lehet csak támad a demencia de én így emlékszem.De akkor mégis van olyan opció h 1-2 visszalépés mégsem hat annyira negatívan az országos támogatottságra?Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
Kampman
csebi
andree
tovabbra is irom: nem teljeskoru megallapodasrol beszeltem, meg teljeskoru megegyezesrol 2014 kapcsan, hanem 2 azaz ketto darab helyrol. ezzel meg nem serult volna a part imazsa sztem, de megelozheto lett volna a 2/3.
csebi
Öt évet kapott pártjától a visszalépett LMP-s
Kassai Dániel volt az első, aki a választások előtt úgy döntött, visszalép körzetében, ezzel javítva az ellenzék esélyeit a győzelemre. Kunhalmi Ágnes MSZP-s jelölt győzött, a Fidesz mandátumot bukott itt. Kassait mégis példásan megbüntette saját pártja.
hvg.hu/itthon/20180525_Ot_evet_kapott_partjatol_a_visszalepett_LMPs
több mint 2 éve
azert Schiffer eleg sokszor a fideszes narrativat tolja. picit szofisztikaltabban, picit arnyaltabban, de azert a fideszes fosodortol nincs o annyira messze foleg ha az ellenzeket kell ekezni. marpedig a mondadoja 90%ban az ellenzeket ekezi. meg akkor is ha a szudani polgarhaborurorol van szo ...Mondjuk ezzel pont nem tudom mi baj. Én kifejezetten keresem az olyan emberek társaságát, akik “más, szokatlan” nézőpontot képviselnek mint a fősodor. Ezek az emberek legalább érdekesek/viccesek/szórakoztatóak stb. Épp elég fősodorbeli bullshitet kell(kellett) hivatalból végighallgatnom, hogy kellően megunjam őket es igyekezzek ezt a minimumra szorítani. Szerintem mindkét oldalon sokat segítene, ha hallgatna “más, szokatlan” nézőpontokat.Schiffer, ahogy öregszik, annál jobban imádja, ha ő lehet a mindenhez is értő nagybácsi, aki a vasárnapi ebédnél, mindig valamilyen másik, szokatlan szemszögből is megvilágítja a dolgokat, és ha ezt áhitattal hallgatják, neki elég fizetség. Így lett ő a kormányoldalon a "normális ellenzéki", a "senkivel ki nem egyező elkötelezett demokrata".még csak hasznot se húz abból, hogy beállt NER szekértolónak. Kihasználják mint egy nyolc éves gyereket.ebben hogyan lehetunk 100%os biztosak? nem csak olyan haszon letezik, hogy kozbeszerzeseket nyer.
peterk2005 udvari bolond
csebi
Magyarán ugyanolyan paradicsommadár, mint minden politikus, csak mivel professzionálisan ezt nem tudta sikerre vinni, így az outsiderként is bennfentes pozíciót vette fel és tarhálja végig a médiát (Vonával együtt).
vpi
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Dávid Ibolya kapott egy zsíros közjegyzői állást, Kóka kiegyezett a NER-rel így lehet ma másod- harmadvonalas oligarcha, Gordon meg sztem sosem volt politikus, csak egy menedzser, akit éppen akkor a politika fizetett meg.ide vezet az, ha úgy politizál az ember, hogy nem ért semmihez civilként. Ld. Helmut Schmidt memoárját ebben a témában.igen, vegre vki megertette, hogy mit irok 2014 kapcsan. amugy nemcsak Schiffer felelossege a partszakadas sztem hanem, akik kivaltak. erre mondja ezt a Peto Peti talan, hogy az vmi elkepeszto, ami megy az ellenzeki partokban. ha vki a belso csatakban elbukik esetleg akkor nem tudomasol veszi ezt hanem alapit egy uj partot. ez szinte teljesen egyedulallo dolog a vilagban amugy.1. Miért fogott volna össze a ballib ellenzékkel? Az LMP egész imázsa és vonzereje pontosan abban volt, hogy senkivel nem fog össze, mert szemben áll az azt megelőző évtizedeket képviselő pártokkal. Lényegében mindhárom választáson, amikor önállóan bejutottak a parlamentbe, ez volt az appeal a választók szemében, egy mérsékelten zöldbalos párt, ami mentes az MSZP-Gyurcsány tehertől. Nem véletlen, hogy mióta ezt a gátlásukat levetkőzték, és eggyé váltak a többiekkel, a választóik is eltűntek.KampmanAz elején így volt valóban, de azért az LMP eljelentéktelenedésében - nézd meg az időpontokat - a legnagyobb szerepe éppen annak volt, hogy egyrészt gyakorlatilag pártszakadásig ment a szövetkezzünk vagy se belső vita. Ez alaposan erodálta őket belülről. És emellé jött be az, hogy végül nyakasak maradtak, és megtartották a jelölteket pár helyen. Utána zuhant be a támogatottságuk. Alighanem mindkettőnek - a belső bajoknak és a nyakasságnak - is komoly szerepe volt ebben.
Egyébként, ha már Schifferről van szó, akkor az a belső, szakadásig jutó vita úgy gondolom Schiffer felelőssége is. Ő volt a párt elnök akkor, neki lett volna a dolga, hogy elébe menjen a szakadásnak. Nem tudom, hogy mit kellett volna tennie, ennyire nem ismertem a pártbeli viszonyokat, és politikus sem vagyok, hogy tudjam. De ha valaki elnökségre jelentkezik, megválasztják, akkor többek között az a dolga, hogy neki legyen erre megoldása, ne essen szét a párt. Ha nincs, az akkor az ő kudarca (is).
2. Ha össze is fognak 2014-ben a ballibekkel, miért magától értetődő, hogy nincs kétharmad? A baloldali közvélemény sok tévedése közül az egyik (ami pl. a 2022-es választásokat megelőző vágyvezérelt gondolkodásnak és az annál nagyobb pofáraesésnek is megágyazott), hogy az egyes pártok szavazótábora egy egyszerű matematikai műveletként összeadható.KampmanOrszágosan nem is, ez valóban kiderült. De szerintem Csebi arra a néhány kerületre gondolt, amelyiket úgy nyert meg a Fidesz, hogy az össz-szavazatok aránya nagyon masszív ellenzéki fölényt mutatott. Szóval messze nem kellett volna minden ellenzéki szavazónak átszavaznia, te szavazhattál volna nyugodtan a kutyákra. 😊
peterk2005 udvari bolond
csebi
Ugyanitt: Dávid Ibolya miért nem alapított másik pártot? Ért máshoz is, de mondhatnàm Kóka Jànost vagy Bajnait is.
Amadeus von Dollárbaloldal

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
telex.hu/gazdasag/2023/05/10/inflacio-inflacios-adat-ksh-aprilisMindez azt jelenti, hogy három hónap után újra 25 százalék alatt van, de változatlanul európai csúcstartó a magyarországi pénzromlás üteme.
több mint 2 éve
ide vezet az, ha úgy politizál az ember, hogy nem ért semmihez civilként. Ld. Helmut Schmidt memoárját ebben a témában.igen, vegre vki megertette, hogy mit irok 2014 kapcsan. amugy nemcsak Schiffer felelossege a partszakadas sztem hanem, akik kivaltak. erre mondja ezt a Peto Peti talan, hogy az vmi elkepeszto, ami megy az ellenzeki partokban. ha vki a belso csatakban elbukik esetleg akkor nem tudomasol veszi ezt hanem alapit egy uj partot. ez szinte teljesen egyedulallo dolog a vilagban amugy.1. Miért fogott volna össze a ballib ellenzékkel? Az LMP egész imázsa és vonzereje pontosan abban volt, hogy senkivel nem fog össze, mert szemben áll az azt megelőző évtizedeket képviselő pártokkal. Lényegében mindhárom választáson, amikor önállóan bejutottak a parlamentbe, ez volt az appeal a választók szemében, egy mérsékelten zöldbalos párt, ami mentes az MSZP-Gyurcsány tehertől. Nem véletlen, hogy mióta ezt a gátlásukat levetkőzték, és eggyé váltak a többiekkel, a választóik is eltűntek.KampmanAz elején így volt valóban, de azért az LMP eljelentéktelenedésében - nézd meg az időpontokat - a legnagyobb szerepe éppen annak volt, hogy egyrészt gyakorlatilag pártszakadásig ment a szövetkezzünk vagy se belső vita. Ez alaposan erodálta őket belülről. És emellé jött be az, hogy végül nyakasak maradtak, és megtartották a jelölteket pár helyen. Utána zuhant be a támogatottságuk. Alighanem mindkettőnek - a belső bajoknak és a nyakasságnak - is komoly szerepe volt ebben.
Egyébként, ha már Schifferről van szó, akkor az a belső, szakadásig jutó vita úgy gondolom Schiffer felelőssége is. Ő volt a párt elnök akkor, neki lett volna a dolga, hogy elébe menjen a szakadásnak. Nem tudom, hogy mit kellett volna tennie, ennyire nem ismertem a pártbeli viszonyokat, és politikus sem vagyok, hogy tudjam. De ha valaki elnökségre jelentkezik, megválasztják, akkor többek között az a dolga, hogy neki legyen erre megoldása, ne essen szét a párt. Ha nincs, az akkor az ő kudarca (is).
2. Ha össze is fognak 2014-ben a ballibekkel, miért magától értetődő, hogy nincs kétharmad? A baloldali közvélemény sok tévedése közül az egyik (ami pl. a 2022-es választásokat megelőző vágyvezérelt gondolkodásnak és az annál nagyobb pofáraesésnek is megágyazott), hogy az egyes pártok szavazótábora egy egyszerű matematikai műveletként összeadható.KampmanOrszágosan nem is, ez valóban kiderült. De szerintem Csebi arra a néhány kerületre gondolt, amelyiket úgy nyert meg a Fidesz, hogy az össz-szavazatok aránya nagyon masszív ellenzéki fölényt mutatott. Szóval messze nem kellett volna minden ellenzéki szavazónak átszavaznia, te szavazhattál volna nyugodtan a kutyákra. 😊
peterk2005 udvari bolond
csebi
Ugyanitt: Dávid Ibolya miért nem alapított másik pártot? Ért máshoz is, de mondhatnàm Kóka Jànost vagy Bajnait is.
több mint 2 éve
igen, vegre vki megertette, hogy mit irok 2014 kapcsan. amugy nemcsak Schiffer felelossege a partszakadas sztem hanem, akik kivaltak. erre mondja ezt a Peto Peti talan, hogy az vmi elkepeszto, ami megy az ellenzeki partokban. ha vki a belso csatakban elbukik esetleg akkor nem tudomasol veszi ezt hanem alapit egy uj partot. ez szinte teljesen egyedulallo dolog a vilagban amugy.1. Miért fogott volna össze a ballib ellenzékkel? Az LMP egész imázsa és vonzereje pontosan abban volt, hogy senkivel nem fog össze, mert szemben áll az azt megelőző évtizedeket képviselő pártokkal. Lényegében mindhárom választáson, amikor önállóan bejutottak a parlamentbe, ez volt az appeal a választók szemében, egy mérsékelten zöldbalos párt, ami mentes az MSZP-Gyurcsány tehertől. Nem véletlen, hogy mióta ezt a gátlásukat levetkőzték, és eggyé váltak a többiekkel, a választóik is eltűntek.KampmanAz elején így volt valóban, de azért az LMP eljelentéktelenedésében - nézd meg az időpontokat - a legnagyobb szerepe éppen annak volt, hogy egyrészt gyakorlatilag pártszakadásig ment a szövetkezzünk vagy se belső vita. Ez alaposan erodálta őket belülről. És emellé jött be az, hogy végül nyakasak maradtak, és megtartották a jelölteket pár helyen. Utána zuhant be a támogatottságuk. Alighanem mindkettőnek - a belső bajoknak és a nyakasságnak - is komoly szerepe volt ebben.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
2014 kapcsan mondtam, hogy ott lett volna ertelme osszesen 2 db helyen (meg is irtam melyik ket 2 korzet), kooridnaltan indulni. egyik helyen LMP allit jeloltet, masik helyen meg az akkori osszefogas. akkor nincs 2014es 2/3. 2018t csak azert hoztam be, mert ott igenis elofordult, hogy az LMP par helyen visszalepett Budapesten (pl Kunhalmi javara, de asszem vmeik budai korzetben is), es nemhogy visszaesett az LMP tamogatottsaga hanem legjobb eredmenyt ertek el.Én azért nem így emlékszem 2018-ra. Valahogy úgy volt Feri elhívta tárgyalni őket őket úgy, hogy a körzetek nagy részét már leosztották az MSZP-vel. Akkor volt Vágó kétértelmű nyilatkozata Feri részeg ajánlatáról. Az LMP relatíve népszerű párt volt a haldokló MSZP és nem nagyon erős DK mellett. A Jobbik akkor még külön entitás volt. A tudatos szavazás miatt kb akkor lehozta a későbbi összefogás várható eredményét az ellenzék, de végül az LMP-n lett leverve a 2/3. Mindenhonnan az ömlött, hol kellett volna visszalépni egy-egy LMP-snek ahhoz, hogy ne legyen kétharmad. Ez vezetett a párt népszerűségének teljes eltűnéséhez, majd kvázi megszűnéséhez, majd egyenes következménye volt a tavalyi tasli. Persze lehet csak támad a demencia de én így emlékszem.De akkor mégis van olyan opció h 1-2 visszalépés mégsem hat annyira negatívan az országos támogatottságra?Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
Kampman
csebi
andree
tovabbra is irom: nem teljeskoru megallapodasrol beszeltem, meg teljeskoru megegyezesrol 2014 kapcsan, hanem 2 azaz ketto darab helyrol. ezzel meg nem serult volna a part imazsa sztem, de megelozheto lett volna a 2/3.
több mint 2 éve
Nekem az Együtt mindig is egy médiapártnak tűnt, még a Párbeszédnél vagy a KDNP-nél is láthatatlanabb szavazótáborral. Lényegében az ATV stúdiójában és néhány ballib portál kommentfalán léteztek, mert tényleg sehol máshol nem láttam őket. Mármint persze hírek szóltak róluk, de akkor is nehéz volt elhinni a létezésüket.A Kutyák ebben következetesek, mert az összes Gyurcsánnyal összebútorozó ellenzéki párt halott, az LMP, a Jobbik, stb.Lehetséges. Nem tudom, hogy konkrétan a DK javára léptek-e vissza 2018-ban.De akkor mégis van olyan opció h 1-2 visszalépés mégsem hat annyira negatívan az országos támogatottságra?Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
Kampman
csebi
De ettől még tartom, hogy az LMP fő vonzereje a ballibektől való függetlensége volt, a velük való összebútorozás a haláluk lett, az összefogás pedig nem jelenti automatikusan a szavazatok összeadhatóságát.
Kampman
Egyedül Karácsony úszta meg a személyes népszerűségével, ő az Együttet áldozta be, mikor elvállalta az MSZP miniszterelnök-jelöltségét.
Dzsokijuing
több mint 2 éve
A Kutyák ebben következetesek, mert az összes Gyurcsánnyal összebútorozó ellenzéki párt halott, az LMP, a Jobbik, stb.Lehetséges. Nem tudom, hogy konkrétan a DK javára léptek-e vissza 2018-ban.De akkor mégis van olyan opció h 1-2 visszalépés mégsem hat annyira negatívan az országos támogatottságra?Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
Kampman
csebi
De ettől még tartom, hogy az LMP fő vonzereje a ballibektől való függetlensége volt, a velük való összebútorozás a haláluk lett, az összefogás pedig nem jelenti automatikusan a szavazatok összeadhatóságát.
Kampman
Egyedül Karácsony úszta meg a személyes népszerűségével, ő az Együttet áldozta be, mikor elvállalta az MSZP miniszterelnök-jelöltségét.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
1. Miért fogott volna össze a ballib ellenzékkel? Az LMP egész imázsa és vonzereje pontosan abban volt, hogy senkivel nem fog össze, mert szemben áll az azt megelőző évtizedeket képviselő pártokkal. Lényegében mindhárom választáson, amikor önállóan bejutottak a parlamentbe, ez volt az appeal a választók szemében, egy mérsékelten zöldbalos párt, ami mentes az MSZP-Gyurcsány tehertől. Nem véletlen, hogy mióta ezt a gátlásukat levetkőzték, és eggyé váltak a többiekkel, a választóik is eltűntek.KampmanAz elején így volt valóban, de azért az LMP eljelentéktelenedésében - nézd meg az időpontokat - a legnagyobb szerepe éppen annak volt, hogy egyrészt gyakorlatilag pártszakadásig ment a szövetkezzünk vagy se belső vita. Ez alaposan erodálta őket belülről. És emellé jött be az, hogy végül nyakasak maradtak, és megtartották a jelölteket pár helyen. Utána zuhant be a támogatottságuk. Alighanem mindkettőnek - a belső bajoknak és a nyakasságnak - is komoly szerepe volt ebben.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
dawyd728
4 036
27-3. Mindezt egy olyan pártnak, ami 400e szavazóval bírt, míg az MSZP-Párbeszéd 600e szavazóval.Én azért nem így emlékszem 2018-ra. Valahogy úgy volt Feri elhívta tárgyalni őket őket úgy, hogy a körzetek nagy részét már leosztották az MSZP-vel. Akkor volt Vágó kétértelmű nyilatkozata Feri részeg ajánlatáról. Az LMP relatíve népszerű párt volt a haldokló MSZP és nem nagyon erős DK mellett. A Jobbik akkor még külön entitás volt. A tudatos szavazás miatt kb akkor lehozta a későbbi összefogás várható eredményét az ellenzék, de végül az LMP-n lett leverve a 2/3. Mindenhonnan az ömlött, hol kellett volna visszalépni egy-egy LMP-snek ahhoz, hogy ne legyen kétharmad. Ez vezetett a párt népszerűségének teljes eltűnéséhez, majd kvázi megszűnéséhez, majd egyenes következménye volt a tavalyi tasli. Persze lehet csak támad a demencia de én így emlékszem.De akkor mégis van olyan opció h 1-2 visszalépés mégsem hat annyira negatívan az országos támogatottságra?Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
Kampman
csebi
andree
több mint 2 éve
Én azért nem így emlékszem 2018-ra. Valahogy úgy volt Feri elhívta tárgyalni őket őket úgy, hogy a körzetek nagy részét már leosztották az MSZP-vel. Akkor volt Vágó kétértelmű nyilatkozata Feri részeg ajánlatáról. Az LMP relatíve népszerű párt volt a haldokló MSZP és nem nagyon erős DK mellett. A Jobbik akkor még külön entitás volt. A tudatos szavazás miatt kb akkor lehozta a későbbi összefogás várható eredményét az ellenzék, de végül az LMP-n lett leverve a 2/3. Mindenhonnan az ömlött, hol kellett volna visszalépni egy-egy LMP-snek ahhoz, hogy ne legyen kétharmad. Ez vezetett a párt népszerűségének teljes eltűnéséhez, majd kvázi megszűnéséhez, majd egyenes következménye volt a tavalyi tasli. Persze lehet csak támad a demencia de én így emlékszem.De akkor mégis van olyan opció h 1-2 visszalépés mégsem hat annyira negatívan az országos támogatottságra?Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
Kampman
csebi
több mint 2 éve
Szerintem itt nagyon fontos a helyes szohasznalat. Nem engedtek. Hagyták. Akkor mar nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. Nem volt meg bennük ott es akkor mar az a potencial, hogy a 39es Wehrmachtot es Hitlert megallitsak vagy barmifele viszakozasra kenyszeritsek.444.hu/2023/05/09/az-uj-vezerkari-fonok-a-kozteve-elo-adasaban-hamisitotta-meg-a-tortenelmet?utm_source=Rendk%C3%ADv%C3%BCli&utm_campaign=b09a95f085-EMAIL_CAMPAIGN_2023_05_09_11_43&utm_medium=&utm_term=Böröndi logikája alapján tehát a korabeli franciák és britek voltak a rossz fejek, mert nem engedték meg Hitlernek Lengyelország lerohanását
kapjátok már be a f*szom, de tényleg.
Zsellértelkes Vrij
De, engedték. Sőt, a szovjeteknek is engedték. Vagy akkor mondjuk úgy, hogy hagyták.
Kampman
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
Lehetséges. Nem tudom, hogy konkrétan a DK javára léptek-e vissza 2018-ban.De akkor mégis van olyan opció h 1-2 visszalépés mégsem hat annyira negatívan az országos támogatottságra?Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
Kampman
csebi
több mint 2 éve
De akkor mégis van olyan opció h 1-2 visszalépés mégsem hat annyira negatívan az országos támogatottságra?Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
Kampman
több mint 2 éve
ebbe nincs logika, fölóvasta a RoganandCo. odaproklamált papírját, sanyiBöröndi nem fogja fel, hogy a logikájának az lett volna a végén az eredménye, hogy most az Urál mögött kapálna valami random rizsföldön untermenschként.444.hu/2023/05/09/az-uj-vezerkari-fonok-a-kozteve-elo-adasaban-hamisitotta-meg-a-tortenelmet?utm_source=Rendk%C3%ADv%C3%BCli&utm_campaign=b09a95f085-EMAIL_CAMPAIGN_2023_05_09_11_43&utm_medium=&utm_term=Böröndi logikája alapján tehát a korabeli franciák és britek voltak a rossz fejek, mert nem engedték meg Hitlernek Lengyelország lerohanását
Zsellértelkes Vrij
De, engedték. Sőt, a szovjeteknek is engedték. Vagy akkor mondjuk úgy, hogy hagyták.
Kampman

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Böröndi nem fogja fel, hogy a logikájának az lett volna a végén az eredménye, hogy most az Urál mögött kapálna valami random rizsföldön untermenschként.444.hu/2023/05/09/az-uj-vezerkari-fonok-a-kozteve-elo-adasaban-hamisitotta-meg-a-tortenelmet?utm_source=Rendk%C3%ADv%C3%BCli&utm_campaign=b09a95f085-EMAIL_CAMPAIGN_2023_05_09_11_43&utm_medium=&utm_term=Böröndi logikája alapján tehát a korabeli franciák és britek voltak a rossz fejek, mert nem engedték meg Hitlernek Lengyelország lerohanását
Zsellértelkes Vrij
Kampman
több mint 2 éve
Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?Szerintem Szél Bernadett akkor még kétségtelenül létező személyes varázsa miatt, ő volt ugye a miniszterelnök-jelölt is, ami egy 5-8%-os pártnál mindig vicces kicsit, de ez most nem is fontos.
csebi
több mint 2 éve
444.hu/2023/05/09/az-uj-vezerkari-fonok-a-kozteve-elo-adasaban-hamisitotta-meg-a-tortenelmet?utm_source=Rendk%C3%ADv%C3%BCli&utm_campaign=b09a95f085-EMAIL_CAMPAIGN_2023_05_09_11_43&utm_medium=&utm_term=Böröndi logikája alapján tehát a korabeli franciák és britek voltak a rossz fejek, mert nem engedték meg Hitlernek Lengyelország lerohanását
Zsellértelkes Vrij
több mint 2 éve
Oké.1. Miért fogott volna össze a ballib ellenzékkel? Az LMP egész imázsa és vonzereje pontosan abban volt, hogy senkivel nem fog össze, mert szemben áll az azt megelőző évtizedeket képviselő pártokkal. Lényegében mindhárom választáson, amikor önállóan bejutottak a parlamentbe, ez volt az appeal a választók szemében, egy mérsékelten zöldbalos párt, ami mentes az MSZP-Gyurcsány tehertől. Nem véletlen, hogy mióta ezt a gátlásukat levetkőzték, és eggyé váltak a többiekkel, a választóik is eltűntek. Az LMP ma annyit tud mondani magáról meg a világról, hogy Ungár egyébként okosakat tud nyilatkozni, és tényleg. De a párbeszédesek már 2014-ben bebizonyították mit jelent az, ha valaki összeköti a politikai jövőjét egy bukott társasággal, ott már látszott, hogy kb. ők lesznek a baloldali KDNP.azert ne tegyunk ugy, hogy a 2014es ketharmadban nem volt meg a Schiffer felelossege. baszki, ha megegyezik osszesen 2 db helyen Budapesten (BP 06 es 12es), hogy egyik helyen osszefogas mashol meg lmps jelolt indul, akkor mar nincsen 2/3. bar lehet Schiffer eleve alvo ugynok volt, mert amikor telleg elveszett a fidesz 2/3a akkor olyan gyonyoruen szavazta meg a fidesznek fontos 2/3os szavazasokat utana, hogy szep volt nezni.Mondjuk amilyen mocskot ő kapott a ballib nyilvánosságból a 2014-es összefogásból való kimaradása óta, az kb. tényleg csak Orbánnal vetekszik itthon.24.hu/belfold/2023/05/05/schiffer-andras-tasz/Rajta kb. végignézheted azt a sértettségből fakadó jellemváltozást, aminek kiváltó oka az, hogy "mindenki hülye, ezek meg se érdemelnek engem", amit Orbán is megélt 2002-ben, és ami oda vezette, ahol most van.
napi Schiffer.
Okádék fasz
Ez van akkor, ha egy éles elmében túl sok a kezeletlen neurózis.
Őszentsége Sobri Jóska
Kampman
amit meg a fidesz mediaban muvel azota, azt meg Puzser gyonyoruen leirta az interjuba. nyilvan tole is hipokrita dolog ez, mert hat, ugyanezt muveli o is az indexnel, de attol meg igaza volt.
csebi
2. Ha össze is fognak 2014-ben a ballibekkel, miért magától értetődő, hogy nincs kétharmad? A baloldali közvélemény sok tévedése közül az egyik (ami pl. a 2022-es választásokat megelőző vágyvezérelt gondolkodásnak és az annál nagyobb pofáraesésnek is megágyazott), hogy az egyes pártok szavazótábora egy egyszerű matematikai műveletként összeadható. Közben ez mégis egy kb. 1,5-2 milliós embertömeg, rengeteg autonóm módon gondolkodó individuummal, akik közül néhányan pl. egy ilyen koalíciót látva beinthetnek, megundorodhatnak egyik-másik szövetségestől, stb. Én pl. most már stabil kutyapártos szavazóként biztos nem mennék el voksolni a közös listára/jelöltre, ha Kovács Gergőék valaha tényleg összeállnának Fletóékkal.
Kampman
Csak akkor azt nem értem h miért akkor érte el az LMP a legnagyobb támogatottságát mikor egy-két helyen visszalépett 2018ban?
Továbbra is: nem összefogásról beszéltem hanem két helyen megbeszélt indulásról …