Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 729 — Keep pounding
És erre jön rá az energiaválság.
davemayer
Amiben megint vastagon benne van a kezuk a nemzetkozi helyzet mellett.
Gyakorlatilag barmi tortenik itthon szarul reagalnak ra, majd szetteszik a kezuket, hogy hat mashol is ez van.

Olyan ez mint amikor az edzo a hulye birot okolja. Tevedett? Ja. De ettol meg lehetett volna sok mindent sokkal jobban csinalni? Nana, de kit erdekel, mert hulye volt a biro...

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
davemayer Chicago Bears 14 809 — "Grammar maci"
Jut eszembe:

Csok, rezsicsökkentés, hatósági áras lófasz, 13. havi nyugdíj meg Feri bátyámnak egy nyolcvanas.

Mind inflációt gerjeszt, oszt ezek nem nemzetközi szituációk. A budapesti albi árak pl katapultból lettek kilőve még ahhoz képest is, ahová eldurrantak az elmúlt években.
Amadeus
A lakásárak nem elszálltak, hanem zárkóznak a régiós átlaghoz, amit -írtam másik topicba- Bécs, Prága, Pozsony, Ljubjana átlagaraiból tudsz meg. Ami eddig volt budapesti lakasár, az volt irreálisan alacsony.
Sobri Jóska
Mondjuk 15 éve, úgy érted gondolom.

Én ezt úgy mondanám, hogy az árak akkor robbantak amikor igazán megjelent a külföldi felvásárló erő, ma meg már a külföldi árakat fizeti a magyar is. Nem lenne ezzel gond csak az alsó középosztály (vagy mi...) bérei képtelenek ezt arányosan követni és ellehetetlenülnek. Ez azokat is lerántja a szegénységbe akiknek a társadalmi státusza vagy a munkája alapján nem kellene ott lennie, és az országnak önmagában nincs meg a gazdasági ereje hogy küzdjön ezzel.

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Amik megdobták azokat a választás megnyerésének érdekében tették, nem azért hogy kibasszanak az emberekkel. Plusz ugye a háborúra nem lehetett számítani akkor amikor ezeket az intézkedéseket meghozták. Amúgy meg elfogadom a 2/3 1/3 arányt (nem tudom honnan veszed h én nem látom Orbán hibáit, vagy h ne venném figyelembe), csak pont ez az hogy itt az 1/3 az kb 90% ezek szerint, legalábbis említve biztos.
davemayer
en aranyt nem tudok megtippelni de amugy a hatosagi arakat januar vegen vezettek be. azert arra azt mondani, hogy akkor nem lehetett szamitani a haborura, picit meresz. de megjegyzem, hogy azota is folyamatosan hosszabbitjak az intezkedesket, egyet sem vezettek meg ki. ezt mi magyarazza? nyilvan ertem, hogy nem akarnak egy 2006 v2-t hogy valasztas utan egybol kivezetnek mindent, de akkor meg ha sajat portankon nem takaritunk akkor ne a nemzetkozi porta legyen mar a hibas.
csebi
A hatósági árakat, amiket kiemelsz oont nem, a többit meg korábban. Lehet így érvelni, csak nekem ez sántít.

A hatósági áraknál én úgy gondolom hogy ha bevezetted muszáj ragaszkodni hozzá, abban a pillanatban hogy elengednék hatalmas problémákat okozna, és túl nagy rétegét a társadalomnak érintené extrém rosszul, azonnal. Ahogy pedig az árakat kompenzálják és fizettetik meg az adófizetőkkel ugyanúgy az pedig a háttérben zajlik, tipikus politikai kényszer hogy ne szüntesd meg.

Ki az a hülye aki kitakarítja a saját portáját, hogy utána elsöpörje a népharag? Politikailag eléggé indokolt a megtartása, és egy politikustól nehéz mást várni mint hogy egy ilyen kérdést ne így közelítsen meg.

De amúgy szerinted ez mással máshogy lenne? Ha más lenne hatalmon, az megoldaná úgy hogy érezhető változás lenne? Teszem azt a 8.5 helyett csak 4 lenne az infláció? 8.5 helyett 8 ok, de az meg kb nem számít, szignifikáns eredményt egy ilyen nemzetközi trend ellen egy ekkora gazdaság nem tud elérni. És erre jön rá az energiaválság.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 544 — Lájkold a zsűrit!
 444.hu/2022/05/10/diplomacia-vihar-kerekedett-orban-tengeres-kijelentesebol

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 399 — The Mathematician
figy csomori auchanba jarok, ami igazabol kistarcsai, mert ahhoz van kozel, csak a kozig terulet miatt hivjak csomorinek. hidd el, hogy nem a felsoosztalyt latom ott.
csebi
olyan ez mint a 2 tesco dunakeszin?
a gödi meg a fóti 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
És ezeket a változásokat, mivel (érdekes, ahogy otthon is) az élet szinte minden szegmensére hatással vannak már keményen megérzi a lakosság mindenhol.
davemayer
en tenyleg nem ertem, hogy otthon az emberek hogyan tudnak megelni, bevasarolni olyan kosarakkal stb. lehet a hitelstop a titok, gondolom a hitelt mar 2+ eve nem fizetik, jonni is fog a Dozsa Gyorgy fele lazadas, ha ujra vonja majd a bank nyartol (mar ha nem hosszabbitjak meg).
csebi
Amit látsz otthon az az hogy sokan jól keresnek, akik meg nem azokat nem látod. Ez ugyanaz mint amikor a jobboldaliak azt mondják mekkora a jólét mert tele a Balaton nyáron - csak azért mert van egy réteg aki megteheti nem tűnik el az a réteg akinek eszébe sem juthat.
davemayer
figy csomori auchanba jarok, ami igazabol kistarcsai, mert ahhoz van kozel, csak a kozig terulet miatt hivjak csomorinek. hidd el, hogy nem a felsoosztalyt latom ott.
csebi
Nem is a felsőosztályról beszélek, pest környékén sokan élnek akik jól keresnek, és jól élnek. Csak az x ilyen mellett ott van minimum ugyanannyi aki meg nagyon nem, akinek a lét a tét, és ez a baj. Csak velük nem találkozol.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 728 — #NoStress
Jut eszembe:

Csok, rezsicsökkentés, hatósági áras lófasz, 13. havi nyugdíj meg Feri bátyámnak egy nyolcvanas.

Mind inflációt gerjeszt, oszt ezek nem nemzetközi szituációk. A budapesti albi árak pl katapultból lettek kilőve még ahhoz képest is, ahová eldurrantak az elmúlt években.
Amadeus
A lakásárak nem elszálltak, hanem zárkóznak a régiós átlaghoz, amit -írtam másik topicba- Bécs, Prága, Pozsony, Ljubjana átlagaraiból tudsz meg. Ami eddig volt budapesti lakasár, az volt irreálisan alacsony.

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 728 — #NoStress

#elmultnyolcev #masholisezmegy #magyarneplelek
r.baggio
Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.

Persze jól illik a narrativába hogy ezt is Orbán cseszte el.
davemayer
A r.baggio féle értelmiségi tudja, hogy nem Orbán cseszte el, csak szeretné, ha ő oldaná meg. Függetlenül attól, hogy Orbán -ahogy más kormányzat vezetője szintén- nem tudja, nem áll módjában, mert túl nagy és világszintű folyamatokról van szó.
De ha valakire rá tudja fogni (jelen esetben Orbánra), akkor nyugodtabban alszik, dolgozik, utazik, éli az eletét.
Amennyi embernek az ad biztonságérzetet, hogy Orbán a führer (korábban Kádár), ugyanannyinak meg az ad megnyugvást és nyugalmat, hogy úgyis a geci Orbán (korábban Kádár) tehet mindenről.
Mindenki szereti fogyaszthatóvá egyszerűsíteni, emészthetővé magyarázni a valóságot.
Posztmodern.
Sobri Jóska
Érdekes...én egyfolytában azt hallom Orbántól, hogy ők megoldják és itt milyen szép és jó, sőt a legjobb hely az egész világon. Vagy nem hallgatsz elég kormányzati kommunikációt?
Speciel én nem Orbánt hibáztatom a világgazdasági folyamatokért, de ő és a csapata játssza a bazári majmot, mintha minden fölött állna és bármit befolyásolni tudna.
Jelzem nálunk úgy van 20 éves csúcson az infláció, hogy más országokkal ellentétben itt hatósági árak vannak, sok termék esetében, mint a szocializmusban. Persze még így is "jobb" itt, mint Hollandiában, nem is értem a sok holland miért nem jön ide élni, dolgozni.
Klaci79
Nem hallgatok.

Az, hogy Orbán "játsza a bazári majmot", az csak politikai kommunikáció, nem a valóság interpretációja.

Sok holland jön ide élni, van, aki egész falvakat vesz meg és stafíroz ki, Dévényi István (Magyar Hang) csatornáján vannak ilyen sztorikról videók.

több mint 2 éve
És ezeket a változásokat, mivel (érdekes, ahogy otthon is) az élet szinte minden szegmensére hatással vannak már keményen megérzi a lakosság mindenhol.
davemayer
en tenyleg nem ertem, hogy otthon az emberek hogyan tudnak megelni, bevasarolni olyan kosarakkal stb. lehet a hitelstop a titok, gondolom a hitelt mar 2+ eve nem fizetik, jonni is fog a Dozsa Gyorgy fele lazadas, ha ujra vonja majd a bank nyartol (mar ha nem hosszabbitjak meg).
csebi
Amit látsz otthon az az hogy sokan jól keresnek, akik meg nem azokat nem látod. Ez ugyanaz mint amikor a jobboldaliak azt mondják mekkora a jólét mert tele a Balaton nyáron - csak azért mert van egy réteg aki megteheti nem tűnik el az a réteg akinek eszébe sem juthat.
davemayer
csebi
Pest megye, itt boven az atlagkereset felett visz haza mindenki. Menj el egy hasonlo boltba borsodban, szabolcsban, durvan le fogsz dobbenni.

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 133 — Lucas Scott
Amik megdobták azokat a választás megnyerésének érdekében tették, nem azért hogy kibasszanak az emberekkel. Plusz ugye a háborúra nem lehetett számítani akkor amikor ezeket az intézkedéseket meghozták. Amúgy meg elfogadom a 2/3 1/3 arányt (nem tudom honnan veszed h én nem látom Orbán hibáit, vagy h ne venném figyelembe), csak pont ez az hogy itt az 1/3 az kb 90% ezek szerint, legalábbis említve biztos.
davemayer
en aranyt nem tudok megtippelni de amugy a hatosagi arakat januar vegen vezettek be. azert arra azt mondani, hogy akkor nem lehetett szamitani a haborura, picit meresz. de megjegyzem, hogy azota is folyamatosan hosszabbitjak az intezkedesket, egyet sem vezettek meg ki. ezt mi magyarazza? nyilvan ertem, hogy nem akarnak egy 2006 v2-t hogy valasztas utan egybol kivezetnek mindent, de akkor meg ha sajat portankon nem takaritunk akkor ne a nemzetkozi porta legyen mar a hibas.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
davemayer
csebi
davemayer

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
davemayer
csebi

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Nederlandban mennyien laknak?
🙄
zemanla
17m majdnem
davemayer
De akkor olcsóbb az albi...ami elüldözött.
zemanla
Mi van? Ezt nem értem.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve

r.baggio
Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.

Ja a bolti árakat meg hagyjuk, van ami 3 euró helyett már majdnem 4.5 valahol.
davemayer
Más a 10 százalékos az infláció havi 4000 eurós bérnél, meg más mondjuk nettó 300e forintnál (és még jóindulatú voltam), eszméletlen, hogy nem érzed az ironiát miközben gazdasági migránsként Hollandiából írod ezt
r.baggio
Az áramelkedésre nincs befolyással a bér amiből kifizeted, nem az generálja. De persze személyeskedj nyugodtan, csak te meg azt nem érzed hogy nem válaszolsz a témára érdemben.

Azt várjátok hogy nemzetközi hatásokra reagáljon egy Magyaroszág szintű gazdasági erő jobban, mint a nála sokkal nagyobb gazdaságok. Persze lehet szidni őket, de nem érzem fairnek egyáltalán.

Aztán persze látszik hogy ez mennyire érdekel téged/titeket, amikor valakinél az az ultimate érv hogy kb "aki hatalmon van az vigye el a balhét aztán kész". De emellett vígan mondjátok hogy a 2008as válság nem a Gyurcsányék hibája (és nem is), de ők vitték el a balhét (nem abba buktak bele).
davemayer
a nemzetkozi hatasokkal kapcsolatban igazad van, es okkal rovod fel, hogy nem veszik figyelembe. azonban a hazai hatasokat meg te hagyod figyelmen kivul, amiert viszont igen is Orbanek a hibasak. rengeteg olyan intezkedest hoztak, amelyek az inflaciot meg inkabb megdobjak, Amadeus sorolt is parat. azon kivul, hogy latszat intezkedest hoznak (amelyekkel szepen visszanyulnak a hatvanas, hetvenes evekbe, Kadar is csettintene ha meg elne, hogy igy kell a szocializmust epiteni Viktor fiam), nem foglalkoznak erdemben ezzel. raadasul a gazdasag allapota sem a legjobb, es hat a koltsegvetes is olyan szinten gyenge labakon all a szakertok szerint, hogy ihaj. onnan latszik, hogy nagy a gond, hogy a Prosti tevere mar nem is jut.
csebi

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
davemayer

több mint 2 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 373 — Do Your Job
🙄
zemanla
17m majdnem
davemayer
De akkor olcsóbb az albi...ami elüldözött.

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve

r.baggio

davemayer
rezsit nalatok beleszamitjak a berleti dijba?
csebi
Igen szerencsere, anno úgy állapodtunk meg hogy fix havidíj és mindent ő fizet. Most meg szivja a fogát, anno persze jobban jött ki így neki...
davemayer
nalunk meg marciusban jart le, meghosszabbitottunk, emelni akart nagyon durvan, sikerult alkudnom abbol, picit kemeny voltam, vegul 150 EUR-ral emeltunk az aron. azota olyan szinten emelkedtek az arberlet arak itt, hogy a 150 EURon felul meg kb 250-300 EURt is ratehetne, es kivennek. szoval itt is szepen odacsapnak a megelhetesnek.
csebi
Ezt próbálom érzékeltetni, de látod, O1G aztán el van intézve.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve

r.baggio

Ja a bolti árakat meg hagyjuk, van ami 3 euró helyett már majdnem 4.5 valahol.
davemayer
Más a 10 százalékos az infláció havi 4000 eurós bérnél, meg más mondjuk nettó 300e forintnál (és még jóindulatú voltam), eszméletlen, hogy nem érzed az ironiát miközben gazdasági migránsként Hollandiából írod ezt
r.baggio
Az áramelkedésre nincs befolyással a bér amiből kifizeted, nem az generálja. De persze személyeskedj nyugodtan, csak te meg azt nem érzed hogy nem válaszolsz a témára érdemben.

Azt várjátok hogy nemzetközi hatásokra reagáljon egy Magyaroszág szintű gazdasági erő jobban, mint a nála sokkal nagyobb gazdaságok. Persze lehet szidni őket, de nem érzem fairnek egyáltalán.

Aztán persze látszik hogy ez mennyire érdekel téged/titeket, amikor valakinél az az ultimate érv hogy kb "aki hatalmon van az vigye el a balhét aztán kész". De emellett vígan mondjátok hogy a 2008as válság nem a Gyurcsányék hibája (és nem is), de ők vitték el a balhét (nem abba buktak bele).
davemayer
a nemzetkozi hatasokkal kapcsolatban igazad van, es okkal rovod fel, hogy nem veszik figyelembe. azonban a hazai hatasokat meg te hagyod figyelmen kivul, amiert viszont igen is Orbanek a hibasak. rengeteg olyan intezkedest hoztak, amelyek az inflaciot meg inkabb megdobjak, Amadeus sorolt is parat. azon kivul, hogy latszat intezkedest hoznak (amelyekkel szepen visszanyulnak a hatvanas, hetvenes evekbe, Kadar is csettintene ha meg elne, hogy igy kell a szocializmust epiteni Viktor fiam), nem foglalkoznak erdemben ezzel. raadasul a gazdasag allapota sem a legjobb, es hat a koltsegvetes is olyan szinten gyenge labakon all a szakertok szerint, hogy ihaj. onnan latszik, hogy nagy a gond, hogy a Prosti tevere mar nem is jut.

több mint 2 éve
🙄
zemanla
17m majdnem

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve

r.baggio

davemayer
rezsit nalatok beleszamitjak a berleti dijba?
csebi
Igen szerencsere, anno úgy állapodtunk meg hogy fix havidíj és mindent ő fizet. Most meg szivja a fogát, anno persze jobban jött ki így neki...
davemayer
nalunk meg marciusban jart le, meghosszabbitottunk, emelni akart nagyon durvan, sikerult alkudnom abbol, picit kemeny voltam, vegul 150 EUR-ral emeltunk az aron. azota olyan szinten emelkedtek az arberlet arak itt, hogy a 150 EURon felul meg kb 250-300 EURt is ratehetne, es kivennek. szoval itt is szepen odacsapnak a megelhetesnek.

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 338 — Egyéb témák lakó
Indiszkrét kérdés. A 390-es euró valuta árfolyamért kit kell utálni? Brüsszelt, az EU-t, a NATO-t vagy az USA-t? Esetleg a baloldalt?
Mikey
A szemét shortolókat!! Tehát Sorost. Akit kihagytál a felsorolásból. Véletlen lenne? Aligha….
MC12
Ez VESZÉLYES

több mint 2 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 373 — Do Your Job
🙄

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
Közgazdaságtani ökölszabály szerint a jelenlegi inflàcióért kb. 2/3 arányban a nemzetközi helyzet (covid + háború) 1/3 arányban meg a kormány felelőtlen osztogató gazdaságpolitikája a hibás, lehet ràgni 1000 kommenten keresztül a gittet ez akkor is így lesz. Aki szerint a kenyér a kormány miatt drága az hülye, aki szerint meg a két hónapja kiosztott 1300 millárd nem látszik az inflációs görbén az szintén nem okos. Nem ez a lényeg, ebben benne vagyunk és leszünk még fél évig legalább.

A nagyobb baj, hogy olvastam a friss Hay és a Mercer elemzést is, és itt mindenki béremelést tervez még idén, legkésőbb szeptemberben átlagosan 6-9%ot ami ha komoly, az baj. Már most is benne vagyunk egy ár-bér spriálban ha ezt elkezdik még tüzelni, abból csak még nagyobb és hosszabb ideig tartó infláció lesz. Nem szabadna bért emelni ugye, erre ez a megoldás…
MC12
Ezzel egyet tudok érteni, csak itt ezt senki nem súlyozza így, hanem Orbán a felelős és kész. Ezért írtam.
davemayer
Kit szidjon az ember, ha a nap mint nap azzal szembesül, hogy a pénze egyre kevesebbet ér, míg a kormánypropaganda mást sem harsog, hogy itt az elmúlt 12 évben Európa legjobban teljesítő gazdasága működött? Hol van az ebből következő nyugati életszínvonal, ami alapján a nehezebb időket is könnyedébben átvészeli az átlagpolgár? Csak nem a gázszerelő haver és társai lettek belőle krachbiztosra kipárnázva, míg az egyszeri magyar ott lett, lesz hagyva az út szélén?

És akkor a személyeskedésen túl egyszer és mindenkorra magyarázd el már kérlek, hogy davemayer miért Hollandiában dolgozik, ha Magyarország pontosan ugyanolyan jó/rossz hely, mint a Németalföld?
r.baggio
Sosem mondtam hogy Hollandia ugyanolyan lenne mint Mo, hülyeség is lenne. Engem pont az albérletárak üldöztek el otthonról meg a kevés fizetés, csak a különbség hogy én ezért nem csak a kormányt okolom. Nekik is van benne részük bőven, de érdemes lenne elgondolkodni azon mennyit tud tenni a saját érvényesülése érdekében egy 10 milliós ország, teljesitsen bárhogy gazdaságilag.
Vagy szted akkor ha nem lenne a Lölö-jelenség ezt az inflációt simán meg lehetett volna állítani? Nem kerülne minden ennyivel többe?

Pont erre próbálok utalni, hogy MINDENHOL KOMOLY infláció van, ez ellen érezhetően hatékonyabban nem tud védekezni egy kis ország.
davemayer
De tud.
Pont te ertettel egyet az elobb azzal, hogy az inflacio 1/3a az a kormany faszsaga.
Zottul nem mindegy, hogy 20 vagy 12 szazalekksl nonek az arak.
Olyanrol meg mar ne beszeljunk, hogy esetleg olyan intezkedeseket is lehet hozni ami visszaszoritja az inflaciot....

Nyilvan van egy nemzetkozi helyzet amihez alkalmazkodni kell. Na mi ezt ugy oldottuk meg, hogy eg az erdo, jol meglocsoltuk olajjal.

több mint 2 éve
Közgazdaságtani ökölszabály szerint a jelenlegi inflàcióért kb. 2/3 arányban a nemzetközi helyzet (covid + háború) 1/3 arányban meg a kormány felelőtlen osztogató gazdaságpolitikája a hibás, lehet ràgni 1000 kommenten keresztül a gittet ez akkor is így lesz. Aki szerint a kenyér a kormány miatt drága az hülye, aki szerint meg a két hónapja kiosztott 1300 millárd nem látszik az inflációs görbén az szintén nem okos. Nem ez a lényeg, ebben benne vagyunk és leszünk még fél évig legalább.

A nagyobb baj, hogy olvastam a friss Hay és a Mercer elemzést is, és itt mindenki béremelést tervez még idén, legkésőbb szeptemberben átlagosan 6-9%ot ami ha komoly, az baj. Már most is benne vagyunk egy ár-bér spriálban ha ezt elkezdik még tüzelni, abból csak még nagyobb és hosszabb ideig tartó infláció lesz. Nem szabadna bért emelni ugye, erre ez a megoldás…
MC12
Ezzel egyet tudok érteni, csak itt ezt senki nem súlyozza így, hanem Orbán a felelős és kész. Ezért írtam.
davemayer
Kit szidjon az ember, ha a nap mint nap azzal szembesül, hogy a pénze egyre kevesebbet ér, míg a kormánypropaganda mást sem harsog, hogy itt az elmúlt 12 évben Európa legjobban teljesítő gazdasága működött? Hol van az ebből következő nyugati életszínvonal, ami alapján a nehezebb időket is könnyedébben átvészeli az átlagpolgár? Csak nem a gázszerelő haver és társai lettek belőle krachbiztosra kipárnázva, míg az egyszeri magyar ott lett, lesz hagyva az út szélén?

És akkor a személyeskedésen túl egyszer és mindenkorra magyarázd el már kérlek, hogy davemayer miért Hollandiában dolgozik, ha Magyarország pontosan ugyanolyan jó/rossz hely, mint a Németalföld?
r.baggio
Sosem mondtam hogy Hollandia ugyanolyan lenne mint Mo, hülyeség is lenne. Engem pont az albérletárak üldöztek el otthonról meg a kevés fizetés, csak a különbség hogy én ezért nem csak a kormányt okolom. Nekik is van benne részük bőven, de érdemes lenne elgondolkodni azon mennyit tud tenni a saját érvényesülése érdekében egy 10 milliós ország, teljesitsen bárhogy gazdaságilag.
Vagy szted akkor ha nem lenne a Lölö-jelenség ezt az inflációt simán meg lehetett volna állítani? Nem kerülne minden ennyivel többe?

Pont erre próbálok utalni, hogy MINDENHOL KOMOLY infláció van, ez ellen érezhetően hatékonyabban nem tud védekezni egy kis ország.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Indiszkrét kérdés. A 390-es euró valuta árfolyamért kit kell utálni? Brüsszelt, az EU-t, a NATO-t vagy az USA-t? Esetleg a baloldalt?
Mikey
2/3 részt prüsszelt 1/3 részt Orbánt.

Ökölszabály.
Amadeus
Vicces hogy bárki bármit mondd egyszerűen képtelen vagy elfogadni.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal