Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
r.baggio Detroit Lions Wake Forest Demon Deacons 62 880 — no es importante

#elmultnyolcev #masholisezmegy #magyarneplelek
r.baggio
Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.

Persze jól illik a narrativába hogy ezt is Orbán cseszte el.

Ja a bolti árakat meg hagyjuk, van ami 3 euró helyett már majdnem 4.5 valahol.
davemayer
Más a 10 százalékos az infláció havi 4000 eurós bérnél, meg más mondjuk nettó 300e forintnál (és még jóindulatú voltam), eszméletlen, hogy nem érzed az ironiát miközben gazdasági migránsként Hollandiából írod ezt

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
andree Arizona Cardinals 1 744

r.baggio
Bemegyek a boltba:
3 darab kis burgonyas pogacsa, nehany dekas sajt darab: 1300 HUF. Ember.
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
Mert ha a baloldal meg a liberálisok lennének hatalmom mindez nem lenne, igaz?
davemayer
Abszolút. Más kérdés, hogy az elmúlt 100 év kanyarban előzős legjobb 10 éve után nehéz lenne másra mutogatni jobboldalról.
Amadeus
Egy nemzetközi szituációnál nem kell mutogatni senkire szvsz.
davemayer
Anno Fungus lelkesen linkelte Orbán beszédét a Gazdaság újraindul konferenciáról. Amúgy tényleg remekül megírt beszéd. A remek Rejtős felütés mellett főleg az a része maradt meg, hogy válság költségvetés kell nem választási. Rád bízom ez teljesült-e, de alapvetően nem tőled számítottam az utolsó MSZP kormány újratemetésére.
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 076
Jut eszembe:

Csok, rezsicsökkentés, hatósági áras lófasz, 13. havi nyugdíj meg Feri bátyámnak egy nyolcvanas.

Mind inflációt gerjeszt, oszt ezek nem nemzetközi szituációk. A budapesti albi árak pl katapultból lettek kilőve még ahhoz képest is, ahová eldurrantak az elmúlt években.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
davemayer
Abszolút. Más kérdés, hogy az elmúlt 100 év kanyarban előzős legjobb 10 éve után nehéz lenne másra mutogatni jobboldalról.
Amadeus
davemayer
Pedig úgy hallottam, hogy válságálló a magyar gazdaság és Európa motorja.

Tegyük hozzá, az infláció 19'-ben kezdett begyűrűzni, nem 22-ben, meg 20'-ban a covid miatt. 19'-ben látszott a makro adatokon, hogy szar van a palacsintában. Nyilván a mértéke nagyobb lett a szarnak a covid és a háború hatására, de alapvetően a szar ott volt.

Ahogy az sem újkeletű dolog, hogy a srácok 2010 óta tudatosan baszták szét a forintot 1, az export érdekében, 2, az euróban folyósított eu-s pénzek központi költségvetésbe való hatékonyabb becsatornázása érdekében. Most meg itt vagyunk, lényegében megfoghatatlan inflációval.

Amúgy meg: akié a hatalom, azé a felelősség. Oszt jónapot.

több mint 2 éve
davemayer Chicago Bears 14 809 — "Grammar maci"

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
davemayer
Amadeus

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve

r.baggio
Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.

davemayer
rezsit nalatok beleszamitjak a berleti dijba?
csebi
Igen szerencsere, anno úgy állapodtunk meg hogy fix havidíj és mindent ő fizet. Most meg szivja a fogát, anno persze jobban jött ki így neki...

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
davemayer

több mint 2 éve

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 469

r.baggio

davemayer
A r.baggio féle értelmiségi tudja, hogy nem Orbán cseszte el, csak szeretné, ha ő oldaná meg. Függetlenül attól, hogy Orbán -ahogy más kormányzat vezetője szintén- nem tudja, nem áll módjában, mert túl nagy és világszintű folyamatokról van szó.
De ha valakire rá tudja fogni (jelen esetben Orbánra), akkor nyugodtabban alszik, dolgozik, utazik, éli az eletét.
Amennyi embernek az ad biztonságérzetet, hogy Orbán a führer (korábban Kádár), ugyanannyinak meg az ad megnyugvást és nyugalmat, hogy úgyis a geci Orbán (korábban Kádár) tehet mindenről.
Mindenki szereti fogyaszthatóvá egyszerűsíteni, emészthetővé magyarázni a valóságot.
Posztmodern.
Sobri Jóska
Érdekes...én egyfolytában azt hallom Orbántól, hogy ők megoldják és itt milyen szép és jó, sőt a legjobb hely az egész világon. Vagy nem hallgatsz elég kormányzati kommunikációt?
Speciel én nem Orbánt hibáztatom a világgazdasági folyamatokért, de ő és a csapata játssza a bazári majmot, mintha minden fölött állna és bármit befolyásolni tudna.
Jelzem nálunk úgy van 20 éves csúcson az infláció, hogy más országokkal ellentétben itt hatósági árak vannak, sok termék esetében, mint a szocializmusban. Persze még így is "jobb" itt, mint Hollandiában, nem is értem a sok holland miért nem jön ide élni, dolgozni.
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 338 — Egyéb témák lakó

Ha az ellenzék nyert volna, akkor nem ugyanennyibe kerülne?
Sobri Jóska
Irónia

több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 730 — #NoStress

r.baggio

davemayer
A r.baggio féle értelmiségi tudja, hogy nem Orbán cseszte el, csak szeretné, ha ő oldaná meg. Függetlenül attól, hogy Orbán -ahogy más kormányzat vezetője szintén- nem tudja, nem áll módjában, mert túl nagy és világszintű folyamatokról van szó.
De ha valakire rá tudja fogni (jelen esetben Orbánra), akkor nyugodtabban alszik, dolgozik, utazik, éli az eletét.
Amennyi embernek az ad biztonságérzetet, hogy Orbán a führer (korábban Kádár), ugyanannyinak meg az ad megnyugvást és nyugalmat, hogy úgyis a geci Orbán (korábban Kádár) tehet mindenről.
Mindenki szereti fogyaszthatóvá egyszerűsíteni, emészthetővé magyarázni a valóságot.
Posztmodern.

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 23 133 — Lucas Scott

r.baggio

davemayer
rezsit nalatok beleszamitjak a berleti dijba?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve

r.baggio

Ja a bolti árakat meg hagyjuk, van ami 3 euró helyett már majdnem 4.5 valahol.

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 730 — #NoStress

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
Nem szavaztam meg. De nekem is drágább.
Gyurma Pappa
Ha az ellenzék nyert volna, akkor nem ugyanennyibe kerülne?

Én sem, de ez van. 3 millió ember (+/-) ezt megszavazta. Ezt döntötte a szavazók többsége. Nem tudsz vele mit kezdeni. Én full chillben vagyok 04.03. óta. Ezt nem lehet a választási rendszerre kenni, nem volt elcsalva, ezek tényleg ilyen geci hülyék. Megérdemlik.
Amadeus
Amióta politika topic van ezen a fórum ezt írom. Te meg elolvastad.
Azt hitted viccelek?

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 36 545 — Lájkold a zsűrit!
 444.hu/2022/05/10/tanukent-hallgattak-meg-a-birosagon-banki-erik-fideszes-orszaggyulesi-kepviselot?fbclid=IwAR03phGzUhQbokhtKiuLEOD7RVE4pi8cIUU2QDijGGHErlAgR7mnxSDifd8

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 401 — The Mathematician
ma szokas szerint megcsinaltam a ket tori erettsegit. vki humoranal volt, mert beletette az okori gorogoket, hogy miert jott letre az allam meg, hogy mivel szemben van a demokracia. vicces volt latni 😊
csebi
john oliver philippines epizódja elég kemény
Negritis
azt hiszed van nekem erre idom, hogy megnezzem 😊
csebi
"demokrácia", választások és történelem hamisítás az iskolában is

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
Gyurma Pappa
Én sem, de ez van. 3 millió ember (+/-) ezt megszavazta. Ezt döntötte a szavazók többsége. Nem tudsz vele mit kezdeni. Én full chillben vagyok 04.03. óta. Ezt nem lehet a választási rendszerre kenni, nem volt elcsalva, ezek tényleg ilyen geci hülyék. Megérdemlik.

Nekünk szopás persze, de legyünk őszinték egymással, a legnagyobb kárvallottjai ennek a szopásnak nem mi leszünk. (csődjogos kollegák már dörzsölik a tenyerüket, szó szerint)

több mint 2 éve
ma szokas szerint megcsinaltam a ket tori erettsegit. vki humoranal volt, mert beletette az okori gorogoket, hogy miert jott letre az allam meg, hogy mivel szemben van a demokracia. vicces volt latni 😊
csebi
Negritis
azt hiszed van nekem erre idom, hogy megnezzem 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 46 401 — The Mathematician
csebi

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
Gyurma Pappa
elhibazott brusszeli szankcios politika miatt van.

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 338 — Egyéb témák lakó

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus

több mint 2 éve

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
én nem szavaztam meg, engem miért szopatnak?
Negritis
Mert ez a demokrácia.
Amadeus

több mint 2 éve
Mivel iratbetekintési jogunk valószínűleg egyikünknek sincs, így csak a média által elénk tárt információk alapján ítélhetünk, ezek alapján meg nem kétséges, hanem indokolt az eljárás.
VanillaSky
ugye a szokes, meg tanuk befolyasoltsaga volt lentebb a ket indok, amit olvastam. leirtam a valaszomat, hogy miert nem tartom indokoltnak az elozetes, es miert tunik szamomra egy bunugyi felugyelet megalapozottabbnak. de kerlek szepen, ird le te is nyugodtan, hogy ugyan miert indokolt az elozetes a bokalanc helyett mondjuk.
csebi
Nem a repteren kaptak el? Mar ez eleg - nekem 😀
rokaur
igen ott. de szokesben volt? beideztek? elmenukolt a rendorok elol mikor be akartak vinni kihallgatasra? nem. marpedig innentol csak talalgatas, hogy szokni akart, amit egy bironak nem lenne szabad figyelembe vennie.

több mint 2 éve

r.baggio
Bemegyek a boltba:
Ventura
Megszavazták.

Megérdemlik.

Slussz.
Amadeus
én nem szavaztam meg, engem miért szopatnak?
Negritis
Mert ez a demokrácia.

több mint 2 éve
rokaur 870
Mivel iratbetekintési jogunk valószínűleg egyikünknek sincs, így csak a média által elénk tárt információk alapján ítélhetünk, ezek alapján meg nem kétséges, hanem indokolt az eljárás.
VanillaSky
ugye a szokes, meg tanuk befolyasoltsaga volt lentebb a ket indok, amit olvastam. leirtam a valaszomat, hogy miert nem tartom indokoltnak az elozetes, es miert tunik szamomra egy bunugyi felugyelet megalapozottabbnak. de kerlek szepen, ird le te is nyugodtan, hogy ugyan miert indokolt az elozetes a bokalanc helyett mondjuk.
csebi
Nem a repteren kaptak el? Mar ez eleg - nekem 😀