Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Más a 10 százalékos az infláció havi 4000 eurós bérnél, meg más mondjuk nettó 300e forintnál (és még jóindulatú voltam), eszméletlen, hogy nem érzed az ironiát miközben gazdasági migránsként Hollandiából írod eztLehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.
#elmultnyolcev #masholisezmegy #magyarneplelek
r.baggio
Persze jól illik a narrativába hogy ezt is Orbán cseszte el.
Ja a bolti árakat meg hagyjuk, van ami 3 euró helyett már majdnem 4.5 valahol.
davemayer
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
andree
1 744
Anno Fungus lelkesen linkelte Orbán beszédét a Gazdaság újraindul konferenciáról. Amúgy tényleg remekül megírt beszéd. A remek Rejtős felütés mellett főleg az a része maradt meg, hogy válság költségvetés kell nem választási. Rád bízom ez teljesült-e, de alapvetően nem tőled számítottam az utolsó MSZP kormány újratemetésére.Egy nemzetközi szituációnál nem kell mutogatni senkire szvsz.Abszolút. Más kérdés, hogy az elmúlt 100 év kanyarban előzős legjobb 10 éve után nehéz lenne másra mutogatni jobboldalról.Mert ha a baloldal meg a liberálisok lennének hatalmom mindez nem lenne, igaz?Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
3 darab kis burgonyas pogacsa, nehany dekas sajt darab: 1300 HUF. Ember.
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
davemayer
Amadeus
davemayer
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 076
Jut eszembe:Csok, rezsicsökkentés, hatósági áras lófasz, 13. havi nyugdíj meg Feri bátyámnak egy nyolcvanas.
Mind inflációt gerjeszt, oszt ezek nem nemzetközi szituációk. A budapesti albi árak pl katapultból lettek kilőve még ahhoz képest is, ahová eldurrantak az elmúlt években.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 076
Pedig úgy hallottam, hogy válságálló a magyar gazdaság és Európa motorja.Egy nemzetközi szituációnál nem kell mutogatni senkire szvsz.Abszolút. Más kérdés, hogy az elmúlt 100 év kanyarban előzős legjobb 10 éve után nehéz lenne másra mutogatni jobboldalról.Mert ha a baloldal meg a liberálisok lennének hatalmom mindez nem lenne, igaz?Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
davemayer
Amadeus
davemayer
Tegyük hozzá, az infláció 19'-ben kezdett begyűrűzni, nem 22-ben, meg 20'-ban a covid miatt. 19'-ben látszott a makro adatokon, hogy szar van a palacsintában. Nyilván a mértéke nagyobb lett a szarnak a covid és a háború hatására, de alapvetően a szar ott volt.
Ahogy az sem újkeletű dolog, hogy a srácok 2010 óta tudatosan baszták szét a forintot 1, az export érdekében, 2, az euróban folyósított eu-s pénzek központi költségvetésbe való hatékonyabb becsatornázása érdekében. Most meg itt vagyunk, lényegében megfoghatatlan inflációval.
Amúgy meg: akié a hatalom, azé a felelősség. Oszt jónapot.
több mint 2 éve
Egy nemzetközi szituációnál nem kell mutogatni senkire szvsz.Abszolút. Más kérdés, hogy az elmúlt 100 év kanyarban előzős legjobb 10 éve után nehéz lenne másra mutogatni jobboldalról.Mert ha a baloldal meg a liberálisok lennének hatalmom mindez nem lenne, igaz?Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
davemayer
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Igen szerencsere, anno úgy állapodtunk meg hogy fix havidíj és mindent ő fizet. Most meg szivja a fogát, anno persze jobban jött ki így neki...rezsit nalatok beleszamitjak a berleti dijba?Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.
r.baggio
davemayer
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 076
Abszolút. Más kérdés, hogy az elmúlt 100 év kanyarban előzős legjobb 10 éve után nehéz lenne másra mutogatni jobboldalról.Mert ha a baloldal meg a liberálisok lennének hatalmom mindez nem lenne, igaz?Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
davemayer
több mint 2 éve
Mert ha a baloldal meg a liberálisok lennének hatalmom mindez nem lenne, igaz?Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Klaci79
22 469
Érdekes...én egyfolytában azt hallom Orbántól, hogy ők megoldják és itt milyen szép és jó, sőt a legjobb hely az egész világon. Vagy nem hallgatsz elég kormányzati kommunikációt?A r.baggio féle értelmiségi tudja, hogy nem Orbán cseszte el, csak szeretné, ha ő oldaná meg. Függetlenül attól, hogy Orbán -ahogy más kormányzat vezetője szintén- nem tudja, nem áll módjában, mert túl nagy és világszintű folyamatokról van szó.Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.
r.baggio
davemayer
De ha valakire rá tudja fogni (jelen esetben Orbánra), akkor nyugodtabban alszik, dolgozik, utazik, éli az eletét.
Amennyi embernek az ad biztonságérzetet, hogy Orbán a führer (korábban Kádár), ugyanannyinak meg az ad megnyugvást és nyugalmat, hogy úgyis a geci Orbán (korábban Kádár) tehet mindenről.
Mindenki szereti fogyaszthatóvá egyszerűsíteni, emészthetővé magyarázni a valóságot.
Posztmodern.
Sobri Jóska
Speciel én nem Orbánt hibáztatom a világgazdasági folyamatokért, de ő és a csapata játssza a bazári majmot, mintha minden fölött állna és bármit befolyásolni tudna.
Jelzem nálunk úgy van 20 éves csúcson az infláció, hogy más országokkal ellentétben itt hatósági árak vannak, sok termék esetében, mint a szocializmusban. Persze még így is "jobb" itt, mint Hollandiában, nem is értem a sok holland miért nem jön ide élni, dolgozni.
több mint 2 éve
Irónia
Ha az ellenzék nyert volna, akkor nem ugyanennyibe kerülne?
Sobri Jóska
több mint 2 éve
A r.baggio féle értelmiségi tudja, hogy nem Orbán cseszte el, csak szeretné, ha ő oldaná meg. Függetlenül attól, hogy Orbán -ahogy más kormányzat vezetője szintén- nem tudja, nem áll módjában, mert túl nagy és világszintű folyamatokról van szó.Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.
r.baggio
davemayer
De ha valakire rá tudja fogni (jelen esetben Orbánra), akkor nyugodtabban alszik, dolgozik, utazik, éli az eletét.
Amennyi embernek az ad biztonságérzetet, hogy Orbán a führer (korábban Kádár), ugyanannyinak meg az ad megnyugvást és nyugalmat, hogy úgyis a geci Orbán (korábban Kádár) tehet mindenről.
Mindenki szereti fogyaszthatóvá egyszerűsíteni, emészthetővé magyarázni a valóságot.
Posztmodern.
több mint 2 éve
rezsit nalatok beleszamitjak a berleti dijba?Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.
r.baggio
davemayer
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Lehet hogy nem hiszed el, de tényleg máshol is ez van. Konkrètan a főbérlőm full ideg 3 hónapja, mert egy évben csak egyszer emelhet árat és akkor is csak max 20%-kal. Megtette januárban, de nem jön ki jól a rezsivel annyit drágult.
r.baggio
Ja a bolti árakat meg hagyjuk, van ami 3 euró helyett már majdnem 4.5 valahol.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Ha az ellenzék nyert volna, akkor nem ugyanennyibe kerülne?Nem szavaztam meg. De nekem is drágább.Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
Gyurma Pappa
Én sem, de ez van. 3 millió ember (+/-) ezt megszavazta. Ezt döntötte a szavazók többsége. Nem tudsz vele mit kezdeni. Én full chillben vagyok 04.03. óta. Ezt nem lehet a választási rendszerre kenni, nem volt elcsalva, ezek tényleg ilyen geci hülyék. Megérdemlik.Amióta politika topic van ezen a fórum ezt írom. Te meg elolvastad.
Amadeus
Azt hitted viccelek?
több mint 2 éve
444.hu/2022/05/10/tanukent-hallgattak-meg-a-birosagon-banki-erik-fideszes-orszaggyulesi-kepviselot?fbclid=IwAR03phGzUhQbokhtKiuLEOD7RVE4pi8cIUU2QDijGGHErlAgR7mnxSDifd8
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
"demokrácia", választások és történelem hamisítás az iskolában isazt hiszed van nekem erre idom, hogy megnezzem 😊ma szokas szerint megcsinaltam a ket tori erettsegit. vki humoranal volt, mert beletette az okori gorogoket, hogy miert jott letre az allam meg, hogy mivel szemben van a demokracia. vicces volt latni 😊john oliver philippines epizódja elég kemény
csebi
Negritis
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 076
Én sem, de ez van. 3 millió ember (+/-) ezt megszavazta. Ezt döntötte a szavazók többsége. Nem tudsz vele mit kezdeni. Én full chillben vagyok 04.03. óta. Ezt nem lehet a választási rendszerre kenni, nem volt elcsalva, ezek tényleg ilyen geci hülyék. Megérdemlik.Nem szavaztam meg. De nekem is drágább.Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
Gyurma Pappa
Nekünk szopás persze, de legyünk őszinték egymással, a legnagyobb kárvallottjai ennek a szopásnak nem mi leszünk. (csődjogos kollegák már dörzsölik a tenyerüket, szó szerint)
több mint 2 éve
azt hiszed van nekem erre idom, hogy megnezzem 😊ma szokas szerint megcsinaltam a ket tori erettsegit. vki humoranal volt, mert beletette az okori gorogoket, hogy miert jott letre az allam meg, hogy mivel szemben van a demokracia. vicces volt latni 😊john oliver philippines epizódja elég kemény
csebi
Negritis
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
ma szokas szerint megcsinaltam a ket tori erettsegit. vki humoranal volt, mert beletette az okori gorogoket, hogy miert jott letre az allam meg, hogy mivel szemben van a demokracia. vicces volt latni 😊john oliver philippines epizódja elég kemény
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
elhibazott brusszeli szankcios politika miatt van.Nem szavaztam meg. De nekem is drágább.Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Nem szavaztam meg. De nekem is drágább.Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
több mint 2 éve
ma szokas szerint megcsinaltam a ket tori erettsegit. vki humoranal volt, mert beletette az okori gorogoket, hogy miert jott letre az allam meg, hogy mivel szemben van a demokracia. vicces volt latni 😊Mert ez a demokrácia.én nem szavaztam meg, engem miért szopatnak?Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
Negritis
Amadeus
több mint 2 éve
igen ott. de szokesben volt? beideztek? elmenukolt a rendorok elol mikor be akartak vinni kihallgatasra? nem. marpedig innentol csak talalgatas, hogy szokni akart, amit egy bironak nem lenne szabad figyelembe vennie.Nem a repteren kaptak el? Mar ez eleg - nekem 😀Mivel iratbetekintési jogunk valószínűleg egyikünknek sincs, így csak a média által elénk tárt információk alapján ítélhetünk, ezek alapján meg nem kétséges, hanem indokolt az eljárás.ugye a szokes, meg tanuk befolyasoltsaga volt lentebb a ket indok, amit olvastam. leirtam a valaszomat, hogy miert nem tartom indokoltnak az elozetes, es miert tunik szamomra egy bunugyi felugyelet megalapozottabbnak. de kerlek szepen, ird le te is nyugodtan, hogy ugyan miert indokolt az elozetes a bokalanc helyett mondjuk.
VanillaSky
csebi
rokaur
több mint 2 éve
Amadeus the Young
33 076
Mert ez a demokrácia.én nem szavaztam meg, engem miért szopatnak?Megszavazták.Bemegyek a boltba:
r.baggio
Ventura
Megérdemlik.
Slussz.
Amadeus
Negritis
több mint 2 éve
rokaur
870
Nem a repteren kaptak el? Mar ez eleg - nekem 😀Mivel iratbetekintési jogunk valószínűleg egyikünknek sincs, így csak a média által elénk tárt információk alapján ítélhetünk, ezek alapján meg nem kétséges, hanem indokolt az eljárás.ugye a szokes, meg tanuk befolyasoltsaga volt lentebb a ket indok, amit olvastam. leirtam a valaszomat, hogy miert nem tartom indokoltnak az elozetes, es miert tunik szamomra egy bunugyi felugyelet megalapozottabbnak. de kerlek szepen, ird le te is nyugodtan, hogy ugyan miert indokolt az elozetes a bokalanc helyett mondjuk.
VanillaSky
csebi