Politika

47 feliratkozó

több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 890 — Cowboys fan
Amúgy érdekes, a mikro környezetemben gyakorlatilag a fidesz szavazó összes típusa képviselteti magát.

Van ugye a NER-es (nagy vállalkozó), aki a kivétel. Ilyen nincs a környezetemben. Szerintem ez 1 %-a sincs a fidesz szavazóknak.
Van az unokahúgom, aki a férjével együtt diplomás. Férje vállalkozó, unokahúgom gyesen van, s még marad is, míg meg nem lesz 3-4 gyerek. Rájuk van még szabva ez az ország. Természetesen szavaznak is ezerrel. Ilyen lehet 5 %.
Van öcsém, kinek 5 gyereke van. Nem kellett sokáig adót fizetnie. Mivel nem keres rosszul (kurva sok túlórával), a 16 %-os adó kulcsnak is örül. Bár tegnap azt mondta, sajnálja, hogy 2/3 lett. Ilyen szerintem max 20% lehet.
Aztán ott a szomszéd cigány család, akik a normálisabbak közül valók (értsd, van munkája a férfiaknak). 10 szavazó korú lakik együtt. Vasárnap 2x kellett fordulniuk, hogy mindenki elmehessen a fideszre szavazni, mert a polgi minden hónapban ad nekik 2 szatyor "támogatást" (cukor, liszt, mosószer stb). Ez a fidesz szavazók 20 % lehet.
És végül itt jönnek az egysejtűek. Nálunk a faluban ide tartozik a java része. Ők csak M1-t néznek. A propagandát úgy szopják mint egy újszülött. Semmilyen hasznuk nem származik abból, hogy a fideszre szavaznak. Nagyon örülnek ha 4 évente csurran-cseppen valami. Imádnak rettegni. Amennyiben akad olyan lelkész, aki nálunk is volt (szerencsére már más van). Aki a választás előtt azt prédikálja a szószékről, hogy főbenjáró bűnt követ el aki nem a fideszre szavaz (így történt), ez még tud adni egy plusz lökést. Szerintem ez a túlnyomó fidesz szavazó kb. 50 %.
A maradék 4 %-ot a megzsaroltak adják (mondjuk közmunkával).
Al
Ki tudom egészíteni a leghihetetlenebb kategóriával: Adott egy család, anyuka, mostohapa tanár, a 3 lányból 2 pedagógus (az egyik még csak egyetemen tart vele). Anyukának 3 munkahelye van és pusholja a lányoknak, hogy milyen jó tanárnak lenni és bizony nagy büszkeséggel el is megy a fideszre szavazni. A mostohafaterról ne is beszéljünk. Ő az aki megy a békemenetre, kimegy táblával a Gyurcsány gyűlésre felháborodva és volt olyan is, hogy a hegyekben egy kis faluban amikor túrázni voltunk, majdnem verekedni kellett, mert a kocsmában egy alkesz azt mondta, hogy "Orbán egy diktátor."

Még egyszer mondom, itt majdnem mindenki pedagógus. Ráadásul rám nézve is elég sok negatív hatása van a dolognak, de ezt hagyjuk is...
dugo93
ezt én sem értem, szerintem anyám is a fityiszre szavazott.
ő, aki ugye tanár, szívta a fogát, amikor Rózsika szétbarmolta az oktatást, amikor kötelezővé tették az e-naplót még éppen az aktív pályája végére (az mondjuk pont jó ötlet), csodálkozik, hogy hogyan nem lehet megélni annyi pénzből, amennyit a tanárok keresnek.
de az nem jut eszébe, hogy neki azért nincs jelentős rezsije, mert az apám által szerzet, majd szolgálati idő után kedvezményesen megvásárolt néhai szolgálati lakásban nincs albérleti díj, mert vidéki városban kevesebb a megélhetés költsége, mert - mivel öcsém sérült, és egy kísérővel együtt ingyen utazik - lófaszt sem kellett tömegközlekedésre költenie pl.

tavalyi év végére, idei év elejére jutott el oda, hogy már nem az m1 híradó ment nála, hanem talán az rtl, meg hogy nem szavaz Viktorra... inkább senkire, mert a Feriék az mszmp.
szerintem most valami megint beakadt nála, pénteken már azt küldte viberen, hogy a Zelenszkij igazán visszavehetne.

tehát nem kap adóvisszatérítést, csokot, fiszfasz nyugdíjból éldegél, miután a szakterületét széjjelbaszta a kormány. szerintem szimplán hülye, de ezt még nem mondtam meg neki szemtől szembe, mégiscsak az anyám.
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 748 — #NoStress
Én vasarnap ugy dontottem hogy leszarom az orszag hosszutavu jovokepet, a sajat lehetosegeimet kimaxolom a rendszerben. Ennyi.
Hogy a tarsadalom aljahoz tartozo 1-2 millio emberrel mi lesz nem erdekel.
Nekik jo igy, akkor en mit aggodjak ertuk.
A gyerekeimbe beleverem a nyelvtudast, aztan ha ugy dontenek elmennek kulfoldre.
Csaladostul nyilvan nem cel elkoltozni, azonban ha lesz lehetoseg siman ki fogok menni.
Hogy ez sirankozas, hoborges, mittudomenmi nem erdekel, de belolem ezt hozta ki a vasarnapi eredmeny.
gabokocka
Csak felnőttél.

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 724 — The only discipline that lasts, is self discipline
Viszonz annak a mondjuk 1 millio kozepretegu fidesz szsvazonak es ugyanennyi bizonytalannak kene valos alternativat kinalni, aki edzervek alapjan meggyozheto lenne. Az nem alternativa hogy orban szar. Az nem alternativa hogy az osszefogasban ott feri, aki olyan mint orban, csak szarabb kiadasban. Ezen kene elgondolkodni.gabokocka
Én jópár éve gondolkodom már, de csak helyben járok úgy látszik. Szerinted mi lehet az a "valós alternatíva"? Tanuljunk a történelemből, hátha az segít rájönni. 2010-ben mi volt az a "valós alternatíva", amit az akkor győztes Fidesz kínált a társadalomnak azon kívül, hogy Gyurcsány és a komcsik szarok? Ja, és ha már Gyurcsány, mi volt az a valós alternatíva, amit ő megtalált és kínálni tudott a szavazóknak, amivel 2006-ban meg tudta tartani a hatalmát? Már azon kívül, hogy hazudtak reggel és este? 😊

Volt egy ember, aki a politikán kívülről jött, nem korrupt (eddig nem bizonyosodott be, hogy az lenne), nem szélsőséges, jobboldali, keresztény, hét gyerekes. Megjárta a nyugatot, de hazajött. És beáll mögé a neonácikon kívül minden nem NER-es politikai alakulat, a közös programjuk meg röviden annyi volt, hogy őseink ezer éve európába vágytak / vágynak, végre ott vagyunk, akkor maradjunk is már ott, ne velük marakodjunk és keleti diktátorokkal puszilkodjunk. És ezzel párhuzamosan van az a magyar valóság, hogy az utóbbi 15 évben elment mellettünk a régió összes országa gazdaságilag. Mindannyian - fidesz szavazók és ellenzéki szavazók is - szarabbul keresünk, mint egy átlagos szlovák, lengyel és most már román szavazó is, ez 15 éve még fordítva volt. És kevesebb a sztrájkjogunk (lényegében nincs), van egy politikailag félig egyoldalú helyett teljesen egyoldalúvá vált belső média helyzet, van egy fokozatosan minőségben leszakadó oktatási rendszerünk, van egy ellehetetlenült, a működésképtelenség határán vergődő egészségügyi rendszerünk. És egy balkáni szintre süllyedt korrupciónk, felülről vezényelten. Természetesen nem mindenért az aktuális kormánypárt a felelős, vannak hozott problémáink, az oktatás, egészségügy, a korrupció előttük is probléma volt. De ők is képtelenek voltak javítani rajta, 12 év alatt sem. Legtöbb tekintetben tovább romlott a helyzet. És ezt 1994-ben, 1998-ban, 2002-ben, 2010-ben még megbüntettük.

Szóval komolyan érdekelne, hogy milyen alternatíva volt az, ami 1998-ban, 2002-ben, vagy 2010-ben megvolt, de most nincs meg, már 12 éve nincs meg. 2014-et értem. Még 2018-at is. 2022-ben nekem már ez a magyarázat, hogy kell alternatíva sántít. Van alternatíva, csak az az alternatíva nem kell. Én azt gondolom, hogy pillanatnyilag semmilyen másik alternatíva sem kellene. Ezek a rendszerek alternatíva nélküliek. Ledobják magukról az alternatívákat.

Nézegetve az eredményeket, úgy tűnik, hogy volt bizony egy csomó rejtőzködő szavazat, de szokatlan módon azok zöme Fideszes szavazó volt. Majd meglátjuk, hogy igazam lesz-e, de ez engem 1989 környékére emlékeztet. A kőrösi csoma koleszban mentem be az egyik kollégiumi tanárhoz, hogy segítsen bekerülni a koleszba, mert elutasítottak, pedig szociálisan "járna" nekem a kolesz. Ő meg elküldött, hogy így jár az, aki tüntikézik, elégedetlenkedik, hangoskodik. A csendes többség elutasítja. Nem is kaptam meg a koleszt. A következő évet matracon csövezve töltöttem, az egyik évfolyamtársam fogadott be a szobájába. 😊 Egy évvel később rendszert váltott az ország. Utoljára 1992-ben vagy talán '93-ban jártam a kőrösiben. Egy nálam néhány évvel fiatalabb győri ismerős srácnak segítettem becuccolni szeptember elején. Az a kollégiumi tanár akkor is ott volt még. Akkor már MDF-es volt, és az ismerős srác elmondása szerint a koleszban úgy volt számontartva, mint az egyik rendszerváltó tanár. 😊

Szóval van egy olyan tippem, hogy ha ez a NER egyszer lelép - meglátjuk, hogy mikor lesz - akkor ki fog még itt utólag derülni, hogy már 2022-ben is kisebbségben volt, igazából 4 millióan szavaztak ellene. 😀

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 748 — #NoStress
1 kibaszott vitát nem engedett a fidesz, mert pontosan tudta, hogy nem tudná megvédeni az érveit, egyet sem!
Klaci79
Nem "nem engedett", hanem nem volt benne érdekelt.
Egyet se tiltott meg, bárki vitázhatott azzal akivel csak akart.
Ők nem akartak, és egy beszélgetésre senkit se lehet rákényszeríteni. Ha te nem akarsz valakivel vitázni, akkor nem fogsz. Én szeretek vitázni, de mondjuk egy holokauszttagadóval nem vitázok, nem is beszélek, leszarom, megvetem. És ha politikus lennék se vitáznék.

Ha olvastad az elmúlt nap bejegyzéseit, akkor azt is tudhatod, hogy miért nem akart vitákat a Fidesz. Ők mondani akarnak, impulzusjellegű üzeneteket továbbítani, nem meggyőzni, nem érvelni, hiszen a célcsoportjuk leszarja a vitát, üzeneteket akar, biztonságot, egyszerű, közérthető, azonosulható üzeneteket.
Ezt a stratégiát gondolták sikeresnek, és lássuk be, bejött.
Utólag megállapítható az, amit az éceszgébereik tudtak előre, hogy nincs szükségük vitára.
Akkor meg minek vitáztak volna?
Egy valid érvet mondj.

több mint 2 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 377 — Do Your Job
MC!
Az a baj, h csak ennyit intéz és utána leszarja az egészet.
Hazai pályán ő a kiskirály, akinek kezét csókolnak néhány négyzetméter terkőert, de azért nem tesz semmit, h. legyen óvónő az óvodában...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 259
Amúgy érdekes, a mikro környezetemben gyakorlatilag a fidesz szavazó összes típusa képviselteti magát.

Van ugye a NER-es (nagy vállalkozó), aki a kivétel. Ilyen nincs a környezetemben. Szerintem ez 1 %-a sincs a fidesz szavazóknak.
Van az unokahúgom, aki a férjével együtt diplomás. Férje vállalkozó, unokahúgom gyesen van, s még marad is, míg meg nem lesz 3-4 gyerek. Rájuk van még szabva ez az ország. Természetesen szavaznak is ezerrel. Ilyen lehet 5 %.
Van öcsém, kinek 5 gyereke van. Nem kellett sokáig adót fizetnie. Mivel nem keres rosszul (kurva sok túlórával), a 16 %-os adó kulcsnak is örül. Bár tegnap azt mondta, sajnálja, hogy 2/3 lett. Ilyen szerintem max 20% lehet.
Aztán ott a szomszéd cigány család, akik a normálisabbak közül valók (értsd, van munkája a férfiaknak). 10 szavazó korú lakik együtt. Vasárnap 2x kellett fordulniuk, hogy mindenki elmehessen a fideszre szavazni, mert a polgi minden hónapban ad nekik 2 szatyor "támogatást" (cukor, liszt, mosószer stb). Ez a fidesz szavazók 20 % lehet.
És végül itt jönnek az egysejtűek. Nálunk a faluban ide tartozik a java része. Ők csak M1-t néznek. A propagandát úgy szopják mint egy újszülött. Semmilyen hasznuk nem származik abból, hogy a fideszre szavaznak. Nagyon örülnek ha 4 évente csurran-cseppen valami. Imádnak rettegni. Amennyiben akad olyan lelkész, aki nálunk is volt (szerencsére már más van). Aki a választás előtt azt prédikálja a szószékről, hogy főbenjáró bűnt követ el aki nem a fideszre szavaz (így történt), ez még tud adni egy plusz lökést. Szerintem ez a túlnyomó fidesz szavazó kb. 50 %.
Al
Ki tudom egészíteni a leghihetetlenebb kategóriával: Adott egy család, anyuka, mostohapa tanár, a 3 lányból 2 pedagógus (az egyik még csak egyetemen tart vele). Anyukának 3 munkahelye van és pusholja a lányoknak, hogy milyen jó tanárnak lenni és bizony nagy büszkeséggel el is megy a fideszre szavazni. A mostohafaterról ne is beszéljünk. Ő az aki megy a békemenetre, kimegy táblával a Gyurcsány gyűlésre felháborodva és volt olyan is, hogy a hegyekben egy kis faluban amikor túrázni voltunk, majdnem verekedni kellett, mert a kocsmában egy alkesz azt mondta, hogy "Orbán egy diktátor."

Még egyszer mondom, itt majdnem mindenki pedagógus. Ráadásul rám nézve is elég sok negatív hatása van a dolognak, de ezt hagyjuk is...

több mint 2 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 25 275 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“
Akkor csak én vagyok mazochista, eszembe sem jut elmenni.

Imádom, amikor karizmatikus egyház tagja képmutatással vádol, ennél soha semmi nem viccesebb. De hadd válaszoljak hosszabban.

Bezzeg csendben vannak, amikor felveszik a CSOK-ot, meg babavárót, meg autótámogatást, SZJA-visszatérítést, családi adókedvezményt, hagy ne soroljam.#JC6
És akkor ellenzékiként kötelezően 100-ast tankoljak ezentúl? Vagy esetleg fizessek több adót, csak mert ellenzéki vagyok? Így kell lázadni a rendszer ellen?

Az örök kedvencem: amikor azt mondtam a neoliberalizmus felkent papjainak (Pécsi Közgáz oktató gárda), hogy bizony a baloldali gazdaságpolitika és a kapitalizmus kritika igenis helyén való, akkor azt kaptam vissza, hogy majd akkor pofázzak, ha dolgoztam. Most, hogy 20 éve dolgozom, azt kapom, hogy mit balosozok én, hát vállalkozó vagyok, osszam szét a cégem. Sosem tudok megfelelni senkinek 😕

Ez a toposz, hogy csak az a jó baloldali/ellenzéki aki éhezik, és szenved, mert a cél ezt kívánja, annak visszakérdeznék, hogy nem az a jó keresztény, aki szegény? Most ez hogy is van? Miért van az, hogy az újegyházak papjai pont a szegénységi fogadalmat hagyják ki mindig. Ki is az álszent?

Biztos, az ellenzékiek tehetnek arról, hogy a CSOK beleépült a piaci árakba, ahogy a babaváró is. Biztos az ellenzékiek tehetnek arról, hogy az SZJA visszatérítést hozzánk vágták (amit én egyébként egyből továbbutaltam az Emberség Erejével Alapítványnak, mert azok a srácok tényleg tesznek valamit). Itt élünk, az a reális elvárás, hogy "ohh ellenzéki vagyok, akkor fizetek több adót, rohadjon meg az állam"? Ezt így hogy képzeled?

Aztán, amikor visszanyal a fagyi, akkor maga vagy a sátán meg ugye az ország narancsos fele csakis agyhalottakból, írástudatlanokból áll, mert olvastak pár kommentet meg a 444-et, ahol fullba nyomták, hogy mennyire elmaradott a vidék. #JC6
Féligazság, féligazság mindenhol. Olvass már vissza, hányszor írtuk le, hogy a Nagykörúton belülről nem lehet választást nyerni? Hányszor kell még leírni, hogy a Jámbor Andris az egyetlen értelmes politikus, aki tényleg belátta, hogy végig kell gyalogolni a körzetet, hogy működjön.

0/24-ben siránkoznak, hogy mennyire szar meg elvannak képedve, hogy hogy lehet megint 2/3-ad, pedig ők elmentek szavazni, azon kívül viszont szart sem csináltak, nem álltak be aktivistának, nem kampányoltak, nem tolták a baloldal szekerét, sem anyagilag, sem semmilyen más módon, csak okoskodtak egy amerikai foci fórumon, mert itt királyok lehetnek. Otthon maradt 2 millió ember. Miért nem nyertétek meg őket?
Nevetséges. A nagy liberálisok oldalakon keresztül csak sírni tudnak, meg másokat ekézni, meg nekik semmi sem jó. Hát Feritek elmondta: el lehet menni. Menjetek, ne csak a klaviatúrán keresztül legyen nagy a szátok. #JC6
Ez nettó baromság. A politikai aktivizmus nem ott kezdődik, hogy lemész, és járod az utcákat. Azzal, hogy a Mércét támogatom, vagy hogy a Szikrát támogatom, azzal, hogy itt leírom, hogy mit gondol a világról aki valóban baloldali (a fórum a 90%-a jobbközép liberális, leginkább a francia-europér vonalhoz tartozik). A politikai aktivizmus számos formát felvehet, Zizek elhíresült mondása, hogy "Don't act. Just think." vagy Chomsky, aki azt mondta, hogy "First think, then act".

Itt lehetünk királyok? Ember, 17 család megélhetése függ tőlem, 4 gyerekem van, rendszeresen írok véleményeket balos szervezeteknek, amikor kérdeznek, saját időmben viszem el az adományokat az Igazgyöngynek, befogadtunk már a negyedik ukrán menekült családot egy-egy hétre, 39 évemből 10 évet önkénteskedtem, dolgoztam áldozatsegítésen, drogprevención, segítettem a szcientológia áldozatainak visszaintegrálódni. Minden évben elmegyünk egy közeli árvaházba, ahol a gyerekeim a saját játékaikat adják oda, én meg félévente leviszem a tankönyveket, amit az iskolában kidobtak volna, mert nekik ez is segítség. Ez nagyrészt mind aktivizmus. Az abba vetett hit, hogy egy jobb jövő akkor jön el, ha az elesetteket segítjük. De nem random, hanem célirányosan.

Az elmúlt 3 évben átálltam arra, hogy anyagilag támogatok szervezeteket, ügyeket, ez tény, ezt hívják egyébként gazdasági aktivizmusnak.

Jelenleg nincs olyan párt, aki szívesen támogatnék munkával vagy pénzzel. A Szikrásoknak adtam egy szemmel látható összeget, de ők nem párt.

3 országban van cégem, elmehettem volna többször is, de maradtam. Engem érdekel a nyomor, és érdekel, hogy embereket kihozzunk onnan.

Nem ismersz te senkit, csak sértegetsz névtelenül egy fórumon. Nagy király vagy, mert le bírod írni, hogy mindenki hülye.

Álszentek vagytok és képmutatók.
UFF.
#JC6
Mesélj, kérlek. 137 mp-be került beírni az Ungár posztra, hogy "kis homo". Képmutatás, pff.
Gyurma Pappa
A lényeg hogy itt nincsenek “buzik” ami olyan kategória mintha az utcára szarnának ez emberek.
Óvodásokat sem terrorizálják. Ennyi nem elég a sok álszentnek 😕
Egyébként hogy Ferisek az ellenzékiek nem tudom mikor lehet elfelejteni, de nagyon jót tenne mindenkinek, nélküle a másik messiás se lenne itt (vagy nem ilyen formában)

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 2 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 756 — Keep pounding
Na ez a fo gond, hogy igy kalkulalnak, pedig sztem nagyon nem igy vannak a szazalekok. Peldanak okaert a budapesti szavazok kozel fele is a fideszre szavazott.
gabokocka
Igen, ez is érdekes.
Az én ballib buborékomban sokan, még a feleségem, hiába győzködtem, az utolsó pillanatig vacilláltak listán a kutyák és a hatpárt között, mert nagyon nehezen szánták rá magukat, hogy gyakorlatilag a jobbikra is szavazzanak. És pl. Pesten és a többi nagyvárosban is szerintem ez lehetett most a sok szoros eredmény meg a fidesz győzelmek mögött, hiába más az egyéni, mégis kvázi többek között jobbikos jelöltre szavazol. Ahogy ez már ki lett itt is fejtve, sok jobbikos sem szavazott szívesen a "balos" jelöltre, hanem húzta az ikszet a MH-ra, a balos beállítottságú sem szavazott szívesen a jobbikra, hanem el sem ment, vagy megvette kilóra a fidesz.

Ami érdekes, mert a taktikai szavazás ugyanerről szólt 4 éve, de még akkor is több vidéki ellenzéki nyert, ott tényleg csak 1 mandátumon múlt a 2/3, ha jól emlékszem.
dancogo
En 4 eve a jobbikra szavaztam listan, most a kutyakra. Nem lehet igy altalanositani.
Kell egy olyan vizio, program, nevezzuk akarminek, ami mas, mint hogy orban szar. Anelkul nem fog menni.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 33 117
szemét balos fórum!

bruhh!

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 6 505
Az a legnagyobb baj, h az egyéni képviselő sem a választót képviseli, hanem a FIDESZ-t!
4 évenként "elintéz" (ha hagyják neki) 2 km út, iskola, muvhaz felújítást, azt annyi...
Jah! És mindezért nyomja a gombot
zemanla
Hát izé. Az egyéni képviselőnek alapvetően ez a dolga. Járjon ki útfelújítást, művház felújítást meg játszóteret. Próbáljon cégeket találni akik beruháznak és munkahelyeket teremtenek. Vagy szerinted mi a választói képviselet? Kérdezze meg minden egyes szavazás előtt a választókat, hogy akkor ő most szavazza meg a törvényt vagy ne? 😊
És a legtöbb fideszes egyéni képviselő ezt is csinálja, szerez utakat, játszóteret meg művház felújításra pénzt. Az egy másik kérdés, hogy ezt milyen pénzből teszik - jellemzően uniós ugye - és hogy emelett valóban minden szir szart megszavaznak, de ezt hívják frakciófegyelemnek. Plusz hát 88 (inkább 87 lesz a végén) oevk, köztük az összes Pest megyeivel nem ért veled egyet, szerintük a fideszes képviselő remekül képviselte őket hiszen újra is választották mindet.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 145 — Big Penix Energy
Na ez a fo gond, hogy igy kalkulalnak, pedig sztem nagyon nem igy vannak a szazalekok. Peldanak okaert a budapesti szavazok kozel fele is a fideszre szavazott.
gabokocka
Igen, ez is érdekes.
Az én ballib buborékomban sokan, még a feleségem, hiába győzködtem, az utolsó pillanatig vacilláltak listán a kutyák és a hatpárt között, mert nagyon nehezen szánták rá magukat, hogy gyakorlatilag a jobbikra is szavazzanak. És pl. Pesten és a többi nagyvárosban is szerintem ez lehetett most a sok szoros eredmény meg a fidesz győzelmek mögött, hiába más az egyéni, mégis kvázi többek között jobbikos jelöltre szavazol. Ahogy ez már ki lett itt is fejtve, sok jobbikos sem szavazott szívesen a "balos" jelöltre, hanem húzta az ikszet a MH-ra, a balos beállítottságú sem szavazott szívesen a jobbikra, hanem el sem ment, vagy megvette kilóra a fidesz.

Ami érdekes, mert a taktikai szavazás ugyanerről szólt 4 éve, de még akkor is több vidéki ellenzéki nyert, ott tényleg csak 1 mandátumon múlt a 2/3, ha jól emlékszem.

több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 349 — Egyéb témák lakó
Akkor csak én vagyok mazochista, eszembe sem jut elmenni.

Imádom, amikor karizmatikus egyház tagja képmutatással vádol, ennél soha semmi nem viccesebb. De hadd válaszoljak hosszabban.

Bezzeg csendben vannak, amikor felveszik a CSOK-ot, meg babavárót, meg autótámogatást, SZJA-visszatérítést, családi adókedvezményt, hagy ne soroljam.#JC6
És akkor ellenzékiként kötelezően 100-ast tankoljak ezentúl? Vagy esetleg fizessek több adót, csak mert ellenzéki vagyok? Így kell lázadni a rendszer ellen?

Az örök kedvencem: amikor azt mondtam a neoliberalizmus felkent papjainak (Pécsi Közgáz oktató gárda), hogy bizony a baloldali gazdaságpolitika és a kapitalizmus kritika igenis helyén való, akkor azt kaptam vissza, hogy majd akkor pofázzak, ha dolgoztam. Most, hogy 20 éve dolgozom, azt kapom, hogy mit balosozok én, hát vállalkozó vagyok, osszam szét a cégem. Sosem tudok megfelelni senkinek 😕

Ez a toposz, hogy csak az a jó baloldali/ellenzéki aki éhezik, és szenved, mert a cél ezt kívánja, annak visszakérdeznék, hogy nem az a jó keresztény, aki szegény? Most ez hogy is van? Miért van az, hogy az újegyházak papjai pont a szegénységi fogadalmat hagyják ki mindig. Ki is az álszent?

Biztos, az ellenzékiek tehetnek arról, hogy a CSOK beleépült a piaci árakba, ahogy a babaváró is. Biztos az ellenzékiek tehetnek arról, hogy az SZJA visszatérítést hozzánk vágták (amit én egyébként egyből továbbutaltam az Emberség Erejével Alapítványnak, mert azok a srácok tényleg tesznek valamit). Itt élünk, az a reális elvárás, hogy "ohh ellenzéki vagyok, akkor fizetek több adót, rohadjon meg az állam"? Ezt így hogy képzeled?

Aztán, amikor visszanyal a fagyi, akkor maga vagy a sátán meg ugye az ország narancsos fele csakis agyhalottakból, írástudatlanokból áll, mert olvastak pár kommentet meg a 444-et, ahol fullba nyomták, hogy mennyire elmaradott a vidék. #JC6
Féligazság, féligazság mindenhol. Olvass már vissza, hányszor írtuk le, hogy a Nagykörúton belülről nem lehet választást nyerni? Hányszor kell még leírni, hogy a Jámbor Andris az egyetlen értelmes politikus, aki tényleg belátta, hogy végig kell gyalogolni a körzetet, hogy működjön.

0/24-ben siránkoznak, hogy mennyire szar meg elvannak képedve, hogy hogy lehet megint 2/3-ad, pedig ők elmentek szavazni, azon kívül viszont szart sem csináltak, nem álltak be aktivistának, nem kampányoltak, nem tolták a baloldal szekerét, sem anyagilag, sem semmilyen más módon, csak okoskodtak egy amerikai foci fórumon, mert itt királyok lehetnek. Otthon maradt 2 millió ember. Miért nem nyertétek meg őket?
Nevetséges. A nagy liberálisok oldalakon keresztül csak sírni tudnak, meg másokat ekézni, meg nekik semmi sem jó. Hát Feritek elmondta: el lehet menni. Menjetek, ne csak a klaviatúrán keresztül legyen nagy a szátok. #JC6
Ez nettó baromság. A politikai aktivizmus nem ott kezdődik, hogy lemész, és járod az utcákat. Azzal, hogy a Mércét támogatom, vagy hogy a Szikrát támogatom, azzal, hogy itt leírom, hogy mit gondol a világról aki valóban baloldali (a fórum a 90%-a jobbközép liberális, leginkább a francia-europér vonalhoz tartozik). A politikai aktivizmus számos formát felvehet, Zizek elhíresült mondása, hogy "Don't act. Just think." vagy Chomsky, aki azt mondta, hogy "First think, then act".

Itt lehetünk királyok? Ember, 17 család megélhetése függ tőlem, 4 gyerekem van, rendszeresen írok véleményeket balos szervezeteknek, amikor kérdeznek, saját időmben viszem el az adományokat az Igazgyöngynek, befogadtunk már a negyedik ukrán menekült családot egy-egy hétre, 39 évemből 10 évet önkénteskedtem, dolgoztam áldozatsegítésen, drogprevención, segítettem a szcientológia áldozatainak visszaintegrálódni. Minden évben elmegyünk egy közeli árvaházba, ahol a gyerekeim a saját játékaikat adják oda, én meg félévente leviszem a tankönyveket, amit az iskolában kidobtak volna, mert nekik ez is segítség. Ez nagyrészt mind aktivizmus. Az abba vetett hit, hogy egy jobb jövő akkor jön el, ha az elesetteket segítjük. De nem random, hanem célirányosan.

Az elmúlt 3 évben átálltam arra, hogy anyagilag támogatok szervezeteket, ügyeket, ez tény, ezt hívják egyébként gazdasági aktivizmusnak.

Jelenleg nincs olyan párt, aki szívesen támogatnék munkával vagy pénzzel. A Szikrásoknak adtam egy szemmel látható összeget, de ők nem párt.

3 országban van cégem, elmehettem volna többször is, de maradtam. Engem érdekel a nyomor, és érdekel, hogy embereket kihozzunk onnan.

Nem ismersz te senkit, csak sértegetsz névtelenül egy fórumon. Nagy király vagy, mert le bírod írni, hogy mindenki hülye.

Álszentek vagytok és képmutatók.
UFF.
#JC6
Mesélj, kérlek. 137 mp-be került beírni az Ungár posztra, hogy "kis homo". Képmutatás, pff.

több mint 2 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 491
gabokocka
Nem tudom milyen arányok lehetnek pontosan, de azt tippelném, hogy talán a nyugdíjasoknál borultak meg nagyon az arányok a fidesz felé.
Ők pedig igazából sehova sem besorolhatóak jól, nyilván vannak kis és nagyobb nyugdíjasok is, ahogy extanápok vagy exspárosok vagy exrendőrök, mindenféle. Náluk (nekem úgy tűnik) tarol a fidesz. Nem tudom megmondani az okát, nem is vagyok szakértő.
De azt tudjuk, hogy demokráciában nem nagyon van példa 4db 2/3-ra szóval mélyen gyökereznek a dolgok az biztos.

Szerkesztette: Klaci79
több mint 2 éve
Az a legnagyobb baj, h az egyéni képviselő sem a választót képviseli, hanem a FIDESZ-t!
4 évenként "elintéz" (ha hagyják neki) 2 km út, iskola, muvhaz felújítást, azt annyi...
Jah! És mindezért nyomja a gombot

Szerkesztette: zemanla

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 2 éve

több mint 2 éve
Al Los Angeles Rams Missouri Tigers 596

több mint 2 éve
VvAlekosz
#JC6
Teljesen igazatok van. Én itt többnyire csak olvasgatok, mert néha van egy-két előremutató vélemény is, de a többség elképesztő gyűlölettel viselkedik a másik oldallal szemben. Közben meg nagy mellénnyel hangoztatják, hogy ők aztán nem akarnak se kirekesztő, se gyűlölködő országban élni. Vasárnap éjszakától kb fél napra normális szintre ment vissza a fórum, de azóta elég csak elovasni a témában született hozzászólásokat. Képmutatás a köbön. Akinek nem inge, ne vegye magára, de itt nagyon sokan felöltözhetnének...
Nandito
Ezt az elképesztő gyűlöletet a másik oldal iránt itt tapasztalod??? Síni tudnék, amikor ilyet olvasok, miközben látom a videókat, hogy a fideszes megmondó emberek milyen arcátlan stílusban röhögnek bele az emberek arcába, mintha egyébként tettek volna bármit az elmúlt 12 évben ami előremutató lett volna, vagy ami közelebbhozta volna a társadalmunkat egymáshoz.
Lehet persze téged nem zavar, ha Orbán azzal kezdi a reggelét, hogy lekommunistáz mindenkit, aki nem rá szavaz, vagy egy házelnök rendszeresen elküld minden másképp gondolkozót a kurva anyjába, de hadd kérjem már ki magamnak, mint becsületes, adófizető állampolgár ezeket. És pont tőletek nem várnám, hogy itt is ezt kapjam, miközben az itt fórumozók 99%-át oldaltól függetlenül teljesen normális embernek tartom, de folyamatosan azzal szembesülök az országban a videókon, illetve az ismeretségi körömben néhányaknál, hogy kb 20-as IQ-val rendelkező emberek állnak sorba a fideszre szavazni.
1 kibaszott vitát nem engedett a fidesz, mert pontosan tudta, hogy nem tudná megvédeni az érveit, egyet sem! Vér ciki az egész ami itt folyik és tudom, hogy négy év múlva is ez lesz, de lehet 8 év múlva is, mert ez a rengeteg ember, aki most azt hiszi, hogy Ukrajna támadta meg saját magát és MZP háborúba visz minket, ők négy év múlva is mind megszólíthatóak lesznek a jelen hatalomnak.
Nehogy azt hidd, hogy a normális gondolkodású fideszesek nyerték meg ezt a választást az állampártnak, mert baromira látszik, hogy sajnos nem.
Klaci79
Látod Laci,pont erről beszéltem. Az itteni fórumról van szó, hogyan viselkedtek a kisebbséggel szemben, a többi magyarral szemben. Neked eleged van a gyűlöletből, kikéred magadnak, mit művelnek a politikusok, közben csipőből tüzelve letorkolsz engem, meg sírni tudnál a véleményünk miatt. A fórumozó normális társaid meg olyan stílust engednek meg maguknak, amitől kinyilik a bicska a zsebekben, de az neked persze rendben van. Akkor legyen. Na pont ezért én itt többet nem is reagálok, és semmilyen vitába nem megyek bele, mert én azt nem akarom olvasni, hogy itt több hsz-en keresztül trollkodtok rajtam, és elmondjátok, hogy a véleményem miatt egybites vagyok.
Nandito
Egyszerűen nem értem amit írsz!
Milyen kisebbséggel szemben? Remélem eltalálom, hogy mire gondolsz, az itteni fidesz kisebbségre gondolsz? Én most írom le az elmúlt pár napban harmadszorra, hogy nem azzal van baj, ha valaki fideszes, mert nyilván sokan teljesen érthető okokból lesznek azok. 2,8 millió fidesz szavazó van, akik közül magam is egy rakás okos embert ismerek, szeretek, becsülök és még csak véletlenül sem nézem le a véleménye miatt. De neked is látni kell, hogy nem ők nyerik meg ezeket a választásokat, hanem akik gondolkodás nélkül elhiszik a propagandát, a háború vagy béke lózungot és társait.
Abban nem tudok véleményt nyilvánítani, hogy napokig emlegetne bárki, mert lehet figyelmetlen vagyok, de én nem olvastam ilyet, ideáig azt sem tudtam, hogy melyik oldalhoz tartozol. Téged is Nándi teljesen normális és jó embernek tartalak, nagyon szívesen beszélgetek veled, akár politikáról is ha arról van szó, mert szívesen elolvasom az itteni fideszes véleményeket is, hátha megértem, hogy mi az amit én rosszul látok.
Ettől függetlenül tartom, hogy 3 db 2/3 után pusztán itt tudunk tartani, az borzalmas bűn ezzel az országgal szemben.
Egyébként meg talán tényleg túlzás volt ez a sírni tudnék...mint ahogy a gyűlöletet sem érzem a "mi" oldalunkról olyan vészesnek. A csalódottságot biztosan...
Klaci79
Az a baj rossz iranybol kozelited meg.
Ugy gondolod hogy az analfabeta agyhalott emberek miatt nyer valasztast a fidesz.
Es az ellenzek is azt hiszi.
De nem.
A kozteve nezettsegebol megallapithato, hogy ez max 1 millio ember.
Ezen a kovetkezo 4 evben se fognak tudni valtoztatni, akarhogy sirankoznak.

Viszonz annak a mondjuk 1 millio kozepretegu fidesz szsvazonak es ugyanennyi bizonytalannak kene valos alternativat kinalni, aki edzervek alapjan meggyozheto lenne.
Az nem alternativa hogy orban szar.
Az nem alternativa hogy az osszefogasban ott feri, aki olyan mint orban, csak szarabb kiadasban.
Ezen kene elgondolkodni.
gabokocka
Egyrészt igazad van, tényleg nem tudnak valós alternatívát állítani, és tényleg egy béna kacsa az ellenzék, nyilván ez a Jobbik-DK összeborulás a Jobbik szavazóit elvitte inkább MH irányba és sok összetevő van még.
De sokaknak nem az M1 híradó kell. Itt nem a köztv-ről beszélek csak. A TV2 jóval nagyobb nézettséggel megy és még talán rosszabb, mint az M1. Egy rakás TV2 csatorna van, ahol óránként mondják a himnuszokat a Fideszről és, hogy a Gyurcsány-Bajnai és társai. ez a durvább. Ilyen M+ és társai TV-k. Pont előző választáskor voltunk Villányban, ami azért nem egy szegény település, de csak és kizárólag kormánypárti plakátok mindenhol és gondolom ez is sokaknak ismerős, akik nem nagyvárosban laknak vidéken.
De akár a fészbuk költéseket is lehetne nézni...van egy általuk hozott törvény, hogy mennyit lehet költeni és le se szarják...ez sem érdekel senkit.
Arról az esetről meg már nem is beszélek, ami világröhej, hogy egy angliai magyar órákat áll sorba, hogy szavazzon, meg utazhat egy csomót, miközben a szobatársa aki erdélyi levélben szavazhat.
Ezek szerintem olyan szörnyű dolgok, ami egyetlen tőlünk nyugatra, vagy akár északra, délre lévő országban sem férne bele.

És ismerek baromi jó embereket az ellenzékben, akiknek esélyük sincsen megmutatni, hogy az emberekért szeretnének dolgozni (aztán hatalmon persze ki tudja 😀) mert ilyen "választásokat" tartanak. Tényleg nincs értelme így a parlamentünknek...
több mint 2 éve
 rtl.hu/kulfold/2022/04/04/magyarorszag-unios-penz?fbclid=IwAR39yN2ljeHcxoS28y8awp7IX-wA_98KlaMo7pVTDeLXcAoZVeW8M_GlSUU
Vrij6
egyetlen ok miatt örülök, hogy nyertek: most megehetik, amit főztek.

több mint 2 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 490 — Слава Україні! Героям слава!
 rtl.hu/kulfold/2022/04/04/magyarorszag-unios-penz?fbclid=IwAR39yN2ljeHcxoS28y8awp7IX-wA_98KlaMo7pVTDeLXcAoZVeW8M_GlSUU

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
VvAlekosz
#JC6
Teljesen igazatok van. Én itt többnyire csak olvasgatok, mert néha van egy-két előremutató vélemény is, de a többség elképesztő gyűlölettel viselkedik a másik oldallal szemben. Közben meg nagy mellénnyel hangoztatják, hogy ők aztán nem akarnak se kirekesztő, se gyűlölködő országban élni. Vasárnap éjszakától kb fél napra normális szintre ment vissza a fórum, de azóta elég csak elovasni a témában született hozzászólásokat. Képmutatás a köbön. Akinek nem inge, ne vegye magára, de itt nagyon sokan felöltözhetnének...
Nandito
Ezt az elképesztő gyűlöletet a másik oldal iránt itt tapasztalod??? Síni tudnék, amikor ilyet olvasok, miközben látom a videókat, hogy a fideszes megmondó emberek milyen arcátlan stílusban röhögnek bele az emberek arcába, mintha egyébként tettek volna bármit az elmúlt 12 évben ami előremutató lett volna, vagy ami közelebbhozta volna a társadalmunkat egymáshoz.
Lehet persze téged nem zavar, ha Orbán azzal kezdi a reggelét, hogy lekommunistáz mindenkit, aki nem rá szavaz, vagy egy házelnök rendszeresen elküld minden másképp gondolkozót a kurva anyjába, de hadd kérjem már ki magamnak, mint becsületes, adófizető állampolgár ezeket. És pont tőletek nem várnám, hogy itt is ezt kapjam, miközben az itt fórumozók 99%-át oldaltól függetlenül teljesen normális embernek tartom, de folyamatosan azzal szembesülök az országban a videókon, illetve az ismeretségi körömben néhányaknál, hogy kb 20-as IQ-val rendelkező emberek állnak sorba a fideszre szavazni.
1 kibaszott vitát nem engedett a fidesz, mert pontosan tudta, hogy nem tudná megvédeni az érveit, egyet sem! Vér ciki az egész ami itt folyik és tudom, hogy négy év múlva is ez lesz, de lehet 8 év múlva is, mert ez a rengeteg ember, aki most azt hiszi, hogy Ukrajna támadta meg saját magát és MZP háborúba visz minket, ők négy év múlva is mind megszólíthatóak lesznek a jelen hatalomnak.
Nehogy azt hidd, hogy a normális gondolkodású fideszesek nyerték meg ezt a választást az állampártnak, mert baromira látszik, hogy sajnos nem.
Klaci79
Látod Laci,pont erről beszéltem. Az itteni fórumról van szó, hogyan viselkedtek a kisebbséggel szemben, a többi magyarral szemben. Neked eleged van a gyűlöletből, kikéred magadnak, mit művelnek a politikusok, közben csipőből tüzelve letorkolsz engem, meg sírni tudnál a véleményünk miatt. A fórumozó normális társaid meg olyan stílust engednek meg maguknak, amitől kinyilik a bicska a zsebekben, de az neked persze rendben van. Akkor legyen. Na pont ezért én itt többet nem is reagálok, és semmilyen vitába nem megyek bele, mert én azt nem akarom olvasni, hogy itt több hsz-en keresztül trollkodtok rajtam, és elmondjátok, hogy a véleményem miatt egybites vagyok.
Nandito
Milyen kisebbséggel szemben? Remélem eltalálom, hogy mire gondolsz, az itteni fidesz kisebbségre gondolsz? Én most írom le az elmúlt pár napban harmadszorra, hogy nem azzal van baj, ha valaki fideszes, mert nyilván sokan teljesen érthető okokból lesznek azok. 2,8 millió fidesz szavazó van, akik közül magam is egy rakás okos embert ismerek, szeretek, becsülök és még csak véletlenül sem nézem le a véleménye miatt. De neked is látni kell, hogy nem ők nyerik meg ezeket a választásokat, hanem akik gondolkodás nélkül elhiszik a propagandát, a háború vagy béke lózungot és társait.
Abban nem tudok véleményt nyilvánítani, hogy napokig emlegetne bárki, mert lehet figyelmetlen vagyok, de én nem olvastam ilyet, ideáig azt sem tudtam, hogy melyik oldalhoz tartozol. Téged is Nándi teljesen normális és jó embernek tartalak, nagyon szívesen beszélgetek veled, akár politikáról is ha arról van szó, mert szívesen elolvasom az itteni fideszes véleményeket is, hátha megértem, hogy mi az amit én rosszul látok.
Ettől függetlenül tartom, hogy 3 db 2/3 után pusztán itt tudunk tartani, az borzalmas bűn ezzel az országgal szemben.
Egyébként meg talán tényleg túlzás volt ez a sírni tudnék...mint ahogy a gyűlöletet sem érzem a "mi" oldalunkról olyan vészesnek. A csalódottságot biztosan...
Klaci79
Az a baj rossz iranybol kozelited meg.
Ugy gondolod hogy az analfabeta agyhalott emberek miatt nyer valasztast a fidesz.
Es az ellenzek is azt hiszi.
De nem.
A kozteve nezettsegebol megallapithato, hogy ez max 1 millio ember.
Ezen a kovetkezo 4 evben se fognak tudni valtoztatni, akarhogy sirankoznak.

Viszonz annak a mondjuk 1 millio kozepretegu fidesz szsvazonak es ugyanennyi bizonytalannak kene valos alternativat kinalni, aki edzervek alapjan meggyozheto lenne.
Az nem alternativa hogy orban szar.
Az nem alternativa hogy az osszefogasban ott feri, aki olyan mint orban, csak szarabb kiadasban.
Ezen kene elgondolkodni.

több mint 2 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 595 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
Én vasarnap ugy dontottem hogy leszarom az orszag hosszutavu jovokepet, a sajat lehetosegeimet kimaxolom a rendszerben. Ennyi.
A gyerekeimbe beleverem a nyelvtudast, aztan ha ugy dontenek elmennek kulfoldre.
Csaladostul nyilvan nem cel elkoltozni, azonban ha lesz lehetoseg siman ki fogok menni.
Hogy ez sirankozas, hoborges, mittudomenmi nem erdekel, de belolem ezt hozta ki a vasarnapi eredmeny.
gabokocka
Teljesen egyetértek, azt leszámítva persze hogy én szerintem sosem fogok innen elköltözni.

Nándira reagálva, nincs bajom ha valakinek más véleménye van, ha valaki megkapta a babavárót és a CSOK-ot, az adó visszatérítést,vagy bármi más miatt úgy érzi hogy a rendszer haszonélvezője, és a fideszre kell szavaznia hát tegye az ő dolga. Jó nyilván szarul esett hogy pont JC6 álszentezett le itt sokunkat, de ennyi.

Én sajnos sokunkkal ellentétben nem vagyok annyira elfogadó. Ha megköveznek is, vállalom a véleményem most is (amiért 12 éve is bant kaptam, hogy kirekesztő vagyok, meg nem így működik a demokrácia stb): kurvára felbasz hogy olyan emberek döntenek a 2/3-adról már sokadik alkalommal, akik le se tudják olvasni a szavazólapról, hogy melyik a fidesz. Szerintem nem szabadna olyan embereket felelős döntésbe hozni akik a világukról sem tudnak, akik nem létező ellenségektől, háborútól tartanak, mert ezek az emberek egy 6 éves gyerek értelmi szintjén sincsenek. Hozzáteszem hogy pont ezt a létminimum alatt, életcél nélkül tengődő, egyébként kibaszott nagy réteget szopatja be a legjobban a fidesz.
Miközben a 16-17 évesek meg ugye nem szavazhatnak.

Na de részemről lezártam ezt a topikot egy darabig, tényleg csak a fingot reszeljük oldalak óta, melynek egyik élharcosa voltam.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
VvAlekosz
#JC6
Nandito
Klaci79
Nandito
több mint 2 éve
gabokocka
valahogy így.

több mint 2 éve
gabokocka
Mi este indulunk Lisszabonba a kisebbik lányomhoz. (Még visszajövünk! 😀) Nyáron még hazajön államvizsgázni, aztán ki tudja.
Nagyobb lányom angol-francia szinkron tolmácsként még nem akart eddig menni. De a barátja két éve végzett épületgépészként, lehet jó ajánlatokat kaphat, ha keres...

több mint 2 éve
Al Los Angeles Rams Missouri Tigers 596
gabokocka
Nekem kb. ugyan ez jött le a vasárnapi választás után.
Élj a mának (57 éves vagyok, s a velem egykorúak úgy hullanak mint a legyek).
A fiam, ahogy alkalma nyílik hűzzon innen nyugatabbra (dolgoztam külföldön, van viszonyítási alapom).
S engem sem érdekel a nyomor + talán gondolkodásra készteti őket.