NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 379
43
02:05 CFB Playoff - Alabama @ Oklahoma (ARENA4)
Politika
65 feliratkozó
2 hónapja
Jászberényben a Tisza 38,15% - fidesz 36,42% az eu parlamenti választáson.de sajnos a választókerület kis falvaiban és a nagyobb településein mindenhol a fidesz nyert és nem is kicsit. Nyilván azóta kicsit erősödött a Tisza, de hogy mennyit, azt nem tudnám megmondani.
2 hónapja
Mondjuk Pöcs megítélése az én buborékomban már elég visszás. Túl sok volt a bunkósága, ami már túl van a jópofaságon. Lézer Jani is amikor itt volt berényben, oltogatta lefele, szóval egy kicsit szerintem sikerült az utóbbi másfél évben rombolnia a nimbuszát...
2 hónapja
Egyébként Jász 2 vagy Zala 3 mennyire kell a Tiszának a győzelemhez? Ennyire nem ismerem / követem a választási térképet.Ha zala 3-megvan, az valaszeg feles nyerés. Ha jász 2-is, az 2/3 környéke.
Amúgy ha visszagondolok, hogy hányszor szavaztam úgy, hogy ismertem az egyéni jelöltet (nem személyesen, hanem egyáltalán a nevét, meg azt, hogy kicsoda és mit csinált), és hányszor szavaztam úgy, hogy csak egy név volt a szavazó lapon egy párt logó mellett, akkor szerintem az első eset jóval kevesebb volt. Pedig engem érdekel a közélet. Bár inkább az országos, mint a helyi, de mégiscsak itt élek, azért nagyjából tudom, hogy ki kicsoda. És így se foglalkoztattak eddig a jelöltek. Egy apolitikus választó számára akkor mennyire lehet fontos? Magamból kiindulva kb. semennyire. De lehet, hogy én lógok ki nagyon.
peterk2005 udvari bolond
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
2 hónapja
PÓCS JÁNOS (FIDESZ - KDNP) 28 215 59,81%DR. KERTÉSZ OTTÓ (DK - Jobbik - Momentum - MSZP- LMP - P) 15 915 33,74%
DOBRÁN GYULA (MI HAZÁNK) 2116 4,49%
OSZVALD NÁNDOR (MEMO) 551 1,17%
MAGDA GYÖRGY (NORMÁLIS PÁRT) 265 0,56%
BALOGH IMRÉNÉ (MUNKÁSPÁRT - ISZOMM) 111 0,24%
Ez Jász2 legutóbbi OGY választás. Dr. Kertész Ottó egy állatorvos Jászberényben, de vidéken nem igazán ismert egyébként önkormányzati képviselő a közösen jászberényért egyesületben
Dobrán Gyula is önkormányzati képviselő volt, most már nem az.
Oszvald Nándit ismerem még, ő is egy jászberényi helyi ötvös, aki itt ismert, máshol nem igazán.
Szóval azért elég nehéz Pócs ellen itt. De azért azóta biztos szorosabb lenne, de gondolom még továbbra is 45% körül lehet Pócs
2 hónapja
Én Jász 4-ben vagyok, a városomban az EU-s választásokon az eredmény 43% Fidesz, 30% Tisza, 8% Mi Hazánk, 7,5% MSZP+DK+Párbeszéd-Zöldek, Jobbik 3,1%, MKKP 2,9%.Igen. Egyébként, hogy pozitívumot is mondjak: itt nem túl vidéken (vidéken, de Győr ill. a közeli környéke) az utóbbi időben az a tapasztalatom, hogy feltűnően sok a kisvállalkozó. Persze lehet, hogy azért mert én ilyenekkel érintkezem leginkább, de pár éve szó nem lehetett volna arról, hogy jövök megyek és a politika szóba jöjjön. Most meg nem tud nem szóba jönni, mert jelzik. Macskás póló, tisza sziget póló, matrica az autón, valami bizbasz matricával, stb. Nem tudom, hogy Jász 2 vagy Zala 3 hogyan áll, de ezekből szerintem sok helyen lehet válogatni. Nyilván a többségük nem profi, de helyben ismert, ott él, stb. És őszintén szólva a Fidesz helyi kádereinek mekkora része vállalható? A táborok alapvetően kialakultak már. Ha nem áll földbe a jelölt, akkor ebből a szempontból nem hiszem, hogy számít. Az apolitikus, bizonytalan rétegben meg mennyit fog számítani, ha majd előjönnek, hogy kétszer nősült vagy elvált? Nem tudom, meglátjuk. Azon múlik, hogy a társadalom alsó szintjén beindult átalakulás - ami egyértelműen elindult és szerintem megállíthatatlan - milyen fázisban tart. Van ahol már a tavalyi önkormányzati választásokon a teljes fideszes gárdát elkergették, van ahol félúton van, mint pl. Győrben, hogy megválasztottak egy helyit polgármesternek, de képviselőnek meg szinte tisztán fideszeseket küldek be (ez amúgy beszarás, jól mutatja hogy az alső szinten induló elégedetlenkedés sokáig mennyire vak vezet világtalant módon lövöldöz össze-vissza), és van persze ahol még minden stabil. Vagy annak látszik. Valószínűleg van ilyen is, olyan is.Mindenkire tapad a sár, senki se feddhetetlen.Mert azt ne felejtsük el, hogy eddig is sokan tolták ellenzékben hosszú-hosszú éveken keresztül, a településeikért, azok most is abban fogják.Csak ezeknek az emberek legjobb esetben egy fideszes polgármesteri címet veszélyeztettek, azzal együtt tudott élni a NER.
Lúdas Solymi
De azzal láthatólag a legkevésbé se tud, hogy az Országgyűlésben elveszítsék a többséget. És Magyar Pétert talán még erősebbé is tették a támadások, de szinte az összes eddigi napfényre jött tiszásra tapad a sár sajnos.
atapapa
Bárkiről elő tudnak ásni bármit, tudnak találni olyat is aki simán behazudik valamit vagy csak csinálnak valami álhírt és terjesztik.
Ahogy Sobri szokta írni, ez a posztmodern politika.
Meg ha olyan könnyű lenne, akkor a Fidesz már rég nem lenne.
Lúdas Solymi
Tényleg posztmodernben élünk. Tizenpár éve elképzelhetetlen lett volna, hogy egy bedurcult NER "menekült" fogja magát és pár emberrel összefogva néppárt méretű szavazó tábort gründoljon össze magának szűk pár hónap alatt. De közben ennek megvannak a nehézségei is. (Hozzáteszem, hogy tulajdonképpen Trump is egy kívülről jött hack volt, csak ő a republikánus pártot hackelte meg belülről először. És kénytelen is volt az első ciklusában a klasszik repi klientúrára támaszkodni, kellett neki 8 év, hogy teljesen el-maga-sítsa a pártot. Itt nincs republikánus párt, de az óellenzéki pártok maradványai esetleg létezhetnek. Itt ez, ott az. Amit nem zászlóra tűzve, de szép csendben fel lehet használni.)
peterk2005 udvari bolond
Mindezt úgy, hogy a választópolgárok fele ment el szavazni.
Polgármesteri választáson meg az előző Fideszest leváltották, aki előtte vitte az előző választásokat. Képviselő testületben is egy vállaltan Fideszes maradt.
A 22-es választáson Boldog Pityu ment 44,71%-al (21,6k szavazat), Csányi Tamás, Jobbik 40,78% (19,76k szavazat).
Szóval a vidéket nem kell homogén Fideszesnek gondolni, mert nagy az elégedetlenség, csak ugye ha nem Fidesz nyer, akkor nincs pénz és így a települések egymás ellen is mennek, hogy kapjanak valamit.
Ugye errefele volt az, hogy vmelyik polgi kiszólt a Fideszes OGY képviselőre, hogy hát ő hozta az ígért szavazatokat, de az ígért felújítási pénz meg nem jött, mert végül nem lett rá keret.
És ezeken a környékeken tisztában vannak vele, hogy mennyi pénz tud jönni EU-s pályázatok keretein belül, hogy mit jelent az, hogy elveszi az állam a város pénzét.
Most látnak lehetőséget a változásra és ha MP és a Tisza jól játszik a lapokkal és EU-s pénzeket, lehetőségeket tudnak beígérni, akkor
És még itt is bejön az, mint ahogy az én városom esetében is, hogy vajon a Fideszes polgi az teljes szívéből Fideszes vagy csak azért, mert így tudott anno pozícióba kerülni és maradni.
Szóval látom azt, hogy jó ajánlatokkal át lehetne itt színezni a dolgokat.
2 hónapja
Egyébként Jász 2 vagy Zala 3 mennyire kell a Tiszának a győzelemhez? Ennyire nem ismerem / követem a választási térképet.Amúgy ha visszagondolok, hogy hányszor szavaztam úgy, hogy ismertem az egyéni jelöltet (nem személyesen, hanem egyáltalán a nevét, meg azt, hogy kicsoda és mit csinált), és hányszor szavaztam úgy, hogy csak egy név volt a szavazó lapon egy párt logó mellett, akkor szerintem az első eset jóval kevesebb volt. Pedig engem érdekel a közélet. Bár inkább az országos, mint a helyi, de mégiscsak itt élek, azért nagyjából tudom, hogy ki kicsoda. És így se foglalkoztattak eddig a jelöltek. Egy apolitikus választó számára akkor mennyire lehet fontos? Magamból kiindulva kb. semennyire. De lehet, hogy én lógok ki nagyon.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
Én Jász2-ben vagyok, mondjuk nem tudom a nagyon vidéki kistelepülési helyzetet, de Jászberényben az én közvetlen környezetemben (oké buborék) elég sokan már kezdik nyíltan vállalni, hogy ellenzéki szavazók. A cégnél is ahol vagyunk páran már nyíltan beszélgetünk róla, meg vannak akik a tüntetéseken is megjelennek, aztán kb két éve még senkiről sem hallottam, meg éppenséggel volt olyan fiatalember is, aki 3 éve még azt mondta hogy ő a fideszre szavaz, most az egyik legnagyobb tisza szimpatizáns nálunk (támogatja is a rendszerváltást pénzzel) Aztán persze Pócs bácsi elég erős itt a falvakban és a kisvárosokban, de hiszem, hogy azért legyőzhető, de ahhoz tényleg olyan jelölt kell, aki minimum elfogadható, mert nekem mindegy, de sokaknak azért számít a jelölt személye.
2 hónapja
Igen. Egyébként, hogy pozitívumot is mondjak: itt nem túl vidéken (vidéken, de Győr ill. a közeli környéke) az utóbbi időben az a tapasztalatom, hogy feltűnően sok a kisvállalkozó. Persze lehet, hogy azért mert én ilyenekkel érintkezem leginkább, de pár éve szó nem lehetett volna arról, hogy jövök megyek és a politika szóba jöjjön. Most meg nem tud nem szóba jönni, mert jelzik. Macskás póló, tisza sziget póló, matrica az autón, valami bizbasz matricával, stb. Nem tudom, hogy Jász 2 vagy Zala 3 hogyan áll, de ezekből szerintem sok helyen lehet válogatni. Nyilván a többségük nem profi, de helyben ismert, ott él, stb. És őszintén szólva a Fidesz helyi kádereinek mekkora része vállalható? A táborok alapvetően kialakultak már. Ha nem áll földbe a jelölt, akkor ebből a szempontból nem hiszem, hogy számít. Az apolitikus, bizonytalan rétegben meg mennyit fog számítani, ha majd előjönnek, hogy kétszer nősült vagy elvált? Nem tudom, meglátjuk. Azon múlik, hogy a társadalom alsó szintjén beindult átalakulás - ami egyértelműen elindult és szerintem megállíthatatlan - milyen fázisban tart. Van ahol már a tavalyi önkormányzati választásokon a teljes fideszes gárdát elkergették, van ahol félúton van, mint pl. Győrben, hogy megválasztottak egy helyit polgármesternek, de képviselőnek meg szinte tisztán fideszeseket küldek be (ez amúgy beszarás, jól mutatja hogy az alső szinten induló elégedetlenkedés sokáig mennyire vak vezet világtalant módon lövöldöz össze-vissza), és van persze ahol még minden stabil. Vagy annak látszik. Valószínűleg van ilyen is, olyan is.Mindenkire tapad a sár, senki se feddhetetlen.Mert azt ne felejtsük el, hogy eddig is sokan tolták ellenzékben hosszú-hosszú éveken keresztül, a településeikért, azok most is abban fogják.Csak ezeknek az emberek legjobb esetben egy fideszes polgármesteri címet veszélyeztettek, azzal együtt tudott élni a NER.
Lúdas Solymi
De azzal láthatólag a legkevésbé se tud, hogy az Országgyűlésben elveszítsék a többséget. És Magyar Pétert talán még erősebbé is tették a támadások, de szinte az összes eddigi napfényre jött tiszásra tapad a sár sajnos.
atapapa
Bárkiről elő tudnak ásni bármit, tudnak találni olyat is aki simán behazudik valamit vagy csak csinálnak valami álhírt és terjesztik.
Lúdas Solymi
Tényleg posztmodernben élünk. Tizenpár éve elképzelhetetlen lett volna, hogy egy bedurcult NER "menekült" fogja magát és pár emberrel összefogva néppárt méretű szavazó tábort gründoljon össze magának szűk pár hónap alatt. De közben ennek megvannak a nehézségei is. (Hozzáteszem, hogy tulajdonképpen Trump is egy kívülről jött hack volt, csak ő a republikánus pártot hackelte meg belülről először. És kénytelen is volt az első ciklusában a klasszik repi klientúrára támaszkodni, kellett neki 8 év, hogy teljesen el-maga-sítsa a pártot. Itt nincs republikánus párt, de az óellenzéki pártok maradványai esetleg létezhetnek. Itt ez, ott az. Amit nem zászlóra tűzve, de szép csendben fel lehet használni.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 hónapja
Mi lett volna az a megfelelő pillanat? Amikor a dagadt befejezi a lecsót, miután jól 'átkúrta' az évek óta várt messiást arról, hogy mivel nekünk nincs tengerünk csak az oroszoktól tudunk olajat és gázt venni és még nagyobb arányban is mint a háború kitörése előtt? (Nyilvánvalóan piruszi győzelem, mert csak van Washingtonban egy Európa térkép, ahol látszik, hogy van még pár ilyen ország és láss csodát, meg tudták oldani a leválást.)És annyira elképzelhetetlen h az ukránok csak a megfelelő pillanatra vártak?Az ukránok egy szóval sem említettek eddig, hogy korábban is észleltek drónfelderítést magyar részről, meglepne ha ez a 'Csehszlovák Kém' nevű fb oldal hozná le ezt az infót először, ha ez igaz lenne..Mert szerinted az ukránok ezt mondják? Jóvanakkó...Azt nehéz lesz bizonyítani, hogy a korábbi rakétatámadás a későbbi drónozás segítségével történt..Itt már maga a tény is elég lesz, ha tényleg bizonyítani tudják ennek az igazát. Onnantól dadoginak és kakadunak remélem h leszól Washington.www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
"A legfrissebb hírek szerint magyar felderítő drónok továbbíthatták Oroszországnak azokat az adatokat, amelyek segítségével az orosz terrorállam augusztus 21-én egy Kalibr rakétával támadást hajtott végre az ukrajnai Munkács város és egy amerikai gyár ellen - jelentette 2025. szeptember 27-én, szombat délután 3 óra után a független, ukrán EMPR Média.
A lap szerint Kijiv a jövő héten erről a támadásról közzéteszi a magyar érintettséget is igazoló bizonyítékokat, amelyeket egyúttal megküldenek Washingtonba is. Egyben Ukrajna jelenleg is válasz vár Magyarországtól, hogy miért küldenek kémdrónokat mélyen Ukrajna területére. "
Ha ez igaz...
NB2
Szesze
Beki
Szesze
ender1112
Szesze
csebi
Egyből mentek volna Trumphoz, hogy felnyissák a szemét kinek is jó barátja a Mr. Orban.
2 hónapja
semmi sem elképzelhetetlen, de jelenleg ilyen infó tőlük tudtommal nem érkezett..És annyira elképzelhetetlen h az ukránok csak a megfelelő pillanatra vártak?Az ukránok egy szóval sem említettek eddig, hogy korábban is észleltek drónfelderítést magyar részről, meglepne ha ez a 'Csehszlovák Kém' nevű fb oldal hozná le ezt az infót először, ha ez igaz lenne..Mert szerinted az ukránok ezt mondják? Jóvanakkó...Azt nehéz lesz bizonyítani, hogy a korábbi rakétatámadás a későbbi drónozás segítségével történt..Itt már maga a tény is elég lesz, ha tényleg bizonyítani tudják ennek az igazát. Onnantól dadoginak és kakadunak remélem h leszól Washington.www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
"A legfrissebb hírek szerint magyar felderítő drónok továbbíthatták Oroszországnak azokat az adatokat, amelyek segítségével az orosz terrorállam augusztus 21-én egy Kalibr rakétával támadást hajtott végre az ukrajnai Munkács város és egy amerikai gyár ellen - jelentette 2025. szeptember 27-én, szombat délután 3 óra után a független, ukrán EMPR Média.
A lap szerint Kijiv a jövő héten erről a támadásról közzéteszi a magyar érintettséget is igazoló bizonyítékokat, amelyeket egyúttal megküldenek Washingtonba is. Egyben Ukrajna jelenleg is válasz vár Magyarországtól, hogy miért küldenek kémdrónokat mélyen Ukrajna területére. "
Ha ez igaz...
NB2
Szesze
Beki
Szesze
ender1112
Szesze
csebi
2 hónapja
És annyira elképzelhetetlen h az ukránok csak a megfelelő pillanatra vártak?Az ukránok egy szóval sem említettek eddig, hogy korábban is észleltek drónfelderítést magyar részről, meglepne ha ez a 'Csehszlovák Kém' nevű fb oldal hozná le ezt az infót először, ha ez igaz lenne..Mert szerinted az ukránok ezt mondják? Jóvanakkó...Azt nehéz lesz bizonyítani, hogy a korábbi rakétatámadás a későbbi drónozás segítségével történt..Itt már maga a tény is elég lesz, ha tényleg bizonyítani tudják ennek az igazát. Onnantól dadoginak és kakadunak remélem h leszól Washington.www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
Ha ez igaz...
NB2
Szesze
Beki
Szesze
ender1112
Szesze
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
2 hónapja
telex.hu/kulfold/2025/09/28/orosz-hamis-zaszlos-muvelet-indult-magyar-erintettsegre-utalo-jel-van🤮

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
2 hónapja
Az ukránok egy szóval sem említettek eddig, hogy korábban is észleltek drónfelderítést magyar részről, meglepne ha ez a 'Csehszlovák Kém' nevű fb oldal hozná le ezt az infót először, ha ez igaz lenne..Mert szerinted az ukránok ezt mondják? Jóvanakkó...Azt nehéz lesz bizonyítani, hogy a korábbi rakétatámadás a későbbi drónozás segítségével történt..Itt már maga a tény is elég lesz, ha tényleg bizonyítani tudják ennek az igazát. Onnantól dadoginak és kakadunak remélem h leszól Washington.www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
Ha ez igaz...
NB2
Szesze
Beki
Szesze
ender1112
2 hónapja
Mert szerinted az ukránok ezt mondják? Jóvanakkó...Azt nehéz lesz bizonyítani, hogy a korábbi rakétatámadás a későbbi drónozás segítségével történt..Itt már maga a tény is elég lesz, ha tényleg bizonyítani tudják ennek az igazát. Onnantól dadoginak és kakadunak remélem h leszól Washington.www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
Ha ez igaz...
NB2
Szesze
Beki
Szesze
2 hónapja
Csak elmélet..www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
Ha ez igaz...
NB2
Szesze
Lehet azelőtt is volt ilyen, észlelték is az ukránok, de akkor kussoltak róla. Az üzemet ha jól emlékszem a Zelenszkij Trump találkozó másnapján lőtték az oroszok.
Ha volt magyar drónfelderítés akkor, az vagy a találkozó napján, vagy előtte 1-2 nappal történhetett volna.
Nem biztos, hogy kifizetődő lett volna Zelenszkijnek úgy odamenni, hogy "kedves Donald szívbéli jóbarátod, a NATO tag Mo. miniszterelnöke drónokat küld át hozzánk "
De amúgy egyszer sem biztos,hogy volt ilyen
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
2 hónapja
Azt nehéz lesz bizonyítani, hogy a korábbi rakétatámadás a későbbi drónozás segítségével történt..Itt már maga a tény is elég lesz, ha tényleg bizonyítani tudják ennek az igazát. Onnantól dadoginak és kakadunak remélem h leszól Washington.www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
Ha ez igaz...
NB2
Szesze
Beki
2 hónapja
Itt már maga a tény is elég lesz, ha tényleg bizonyítani tudják ennek az igazát. Onnantól dadoginak és kakadunak remélem h leszól Washington.www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
Ha ez igaz...
NB2
Szesze
2 hónapja
www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/A gond csak az, hogy a légtér sértés (ha volt) akkor az jóval később volt, mint a bombatámadás + különben se hiszem, hogy nagy szükség lett volna felderítésre, hogy rakétákkal eltaláljanak egy üzemet..
Ha ez igaz...
NB2
2 hónapja
De minek ásnának elő bármit is? Amikor bemondhatnak akármit, aztán majd megy a helyreigazítás 2027-ben (mire átmegy a bíróságon) egy origo-mandiner-pestisrácok oldal alján, közpénzből fizetett büntivel.Mindenkire tapad a sár, senki se feddhetetlen.Mert azt ne felejtsük el, hogy eddig is sokan tolták ellenzékben hosszú-hosszú éveken keresztül, a településeikért, azok most is abban fogják.Csak ezeknek az emberek legjobb esetben egy fideszes polgármesteri címet veszélyeztettek, azzal együtt tudott élni a NER.
Lúdas Solymi
atapapa
Lúdas Solymi

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
2 hónapja
www.facebook.com/100063371371875/photos/1086424103479959/"A legfrissebb hírek szerint magyar felderítő drónok továbbíthatták Oroszországnak azokat az adatokat, amelyek segítségével az orosz terrorállam augusztus 21-én egy Kalibr rakétával támadást hajtott végre az ukrajnai Munkács város és egy amerikai gyár ellen - jelentette 2025. szeptember 27-én, szombat délután 3 óra után a független, ukrán EMPR Média.
Ha ez igaz...
2 hónapja
Mindenkire tapad a sár, senki se feddhetetlen.Mert azt ne felejtsük el, hogy eddig is sokan tolták ellenzékben hosszú-hosszú éveken keresztül, a településeikért, azok most is abban fogják.Csak ezeknek az emberek legjobb esetben egy fideszes polgármesteri címet veszélyeztettek, azzal együtt tudott élni a NER.
Lúdas Solymi
atapapa
2 hónapja
Mert azt ne felejtsük el, hogy eddig is sokan tolták ellenzékben hosszú-hosszú éveken keresztül, a településeikért, azok most is abban fogják.Csak ezeknek az emberek legjobb esetben egy fideszes polgármesteri címet veszélyeztettek, azzal együtt tudott élni a NER.
Lúdas Solymi
2 hónapja
Ha valaki a saját kerületében tényleg ismert, közkedvelt és tényleg tesz a köz érdekében, nehezen fogják tudni sározni hazugságokkal, mert a helyiek tudják, hogy nem igaz. Az keg, hogy egy másik választókörzetben mit gondolnak róla lényegtelen.Tiszta sor, csak gondolom itt azért olyan embereket kerestek meg elsődlegesen aki azért már mozgott politikai körökben.Welcome to Abszurdisztán. 😊 Ez van. Egy 15 éve regnáló, erkölcsi / morális határokat nem ismerő (másféle határokat se igazán) autoriter hatalom leváltása például ezért sem megy csettintésre.Szesze, ne legyél már ilyen, nem ezt mondtam.Más faszával mindig könnyű verni a csalánt. Jó, hogy a gyermekotthon áldozatait nem hibáztatod, hogy miért nem állnak elő, utána akkor ne nyivákoljanak ha marad a helyzet..Tehát van jelölt aki tudja magáról, hogy feddhetetlen és kb. ő az első számú vagy egyetlen épkézláb jelölt, le is akarja váltani a rendszert, de inkább csinálja valaki más, mert neki nincs kedve hozzá, hisz az nehéz, nagyon nehéz.Meg kell dícsérnem MP stábját a mai döntèsért, de ez a fundamentális probélmáikon nem segít.Ismerem akinek Heves 2-ben, hónapokig könyörögtek, hogy vállalja el. Emberünk "külső" szemmel makulátlan, megbecsült ember a környéken, jó kapcsolatokkal, elég vagyonos is és gyűlöli a rendszert "fideszestől mszpstől". Tökéletes jelölt lett volna, aki nagy valószínűséggel agyonvágta volna színtelen szagtalan horvátlacit. Állítólag mindig az volt a válasza, hogy "komolyan azt gondoljátok, hogy nekem erre szükségem van?". Mindenkinek, akinek van egy kis esze, többet ér a kényelmes és nyugodt élete, minthogy a nácikomcsi propaganda kicsinálja és/vagy öngyilkosságba kergesse. Szerintem nem tippelek nagyon rosszul azzal, hogy a körzetek nagy részében ez volt az elsődleges emberek válasza.
Ugye eltolják a nyilvános képviselő-jelölti választási szakasz indulását szept 30-ról november elejére. Az a zaj ami van Semjén körül, most jól jön MP-éknek, hogy még tovább húzzák a jelöltek nyilvános bemutatását, ami jó döntés. Az érvelés persze megmosolyogtató, mert az a jelölt aki bírja majd ner támadását, az bírja most is meg négy hét múlva is, ha meg nem bírja, akkor mindegy mikor lesz nyilvános.
Én csak néhány vidéki körzetet ismerek, de ott tényleg nincs jelölt, abban az értelemben, hogy az indítható lenne. Futóbolondok, furcsa alakok meg zavaros múltúak persze vannak szép számmal, de érthető módon a stáb nem akar ilyeneket, mert tudják, amit a topic jelentős része nem akar elfogadni: vidéken, és főleg a választást eldöntő 25-30 kisvárosi körzetben bizony számít annyira a jelölt, hogy bárkit nem indíthatnak.
Mondhatnám azt is, Jóska vagy Amadeus ugyan leszavazna egy döglött lóra is, ha tisza logó van mellette, de Jász 2, Zala 3 meg Somogy 2 nem így működik. Ott a helyi futóbolondra nem fognak leszavazni az emberek. Persze a Fideszre se fognak, csak azt teszik amit 22-Ben, nem mennek el.
Viszont érthető, hogy nincsenek egyelőre meg a legalább vállalható arcok, mert ki akarja a ner-t a nyakába? Azt a 3 évvel ezelőtti kurvázást, drogozást, adó-optimalizálást, kis korrupció itt-ott stb. Ér annyit az egész hogy a feleség megtudjon dolgokat? Meg a gyerek. Nehéz ügy ez, mondtam korábban is.
Meg fogják oldani, lesz 106 jelölt, de necces lesz. Persze, ki tudja mi jön még ki ebből az ügyből, vagy másból. Van olyan pillanat, amikor Jász 2-Ben is mindegy ki lesz a Tisza jelöltje, leszavaznak rá. De ma még szerintem, és ezek szerint a Tisza stáb szerint se tartunk itt.
MC12
Hanni
Aztán ha az x-edik jelölt aki elvállalta és nem tudja megverni a fideszes jelöltet és emiatt akár nem is lesz kormányváltás, akkor ezek az emberek majd magukba nézhetnek.
Bár lófaszt fogja őket érdekelni, hogyha a vagyon megmarad.
És akkor csodálkozunk, hogy itt sose történik semmi, mert mindenki félti a seggét meg az egzisztenciáját.
Vállalkozó szellem, harcos nemzet, meg a fenét.
Lúdas Solymi
Szesze
Itt többségében olyan emberekről beszélünk, akik nem csak úgy tessék-lássék lettek, hanem jobb esetben van szervező-, döntéshozatali és problémamegoldó képességük, valószínűsíthetően jól kommunikálnak és van kapcsolatrendszerük, kreditjük az emberek szemében.
Ilyen embereket lehet és kell kiállítani jelöltnek vagy olyat aki ezen kritériumok jó részét teljesíti, de azt azért látni kell, hogy itt kormányváltás olyan emberek nélkül akik nem teszik bele a munkát és nem állnak ki képviseletnek (kvázi pajzsnak vagy golyófogóknak, kinek melyik megfogalmazás tetszik jobban), nem lesz.
Lehet másokat előrébb lökdösni és szépen meghúzódni a háttérben, csak ha mindenki másra vár, akkor abból semmi nem lesz. Lehet majd nézni nagy bociszemekkel MP-re, hogy hát hozni kellett volna még 100 embert.
Meg lehet itt főni lassú tűzön, akinek van egzisztenciája az bőven kibírja azt amíg a jelenlegi rendszer kirohad alóla, de akkor az azt jelenti, hogy az ilyen ember nem akar kockázatot vállalni, legalábbis nem közvetlenül.
Lúdas Solymi
Ma hallgattam Pankotai Lili-t. Nem politikus, csak egy sima középiskolás kamaszlány volt. Aztán elment egy tüntetésre, felszólalt, amire válaszul kirúgták az iskolájából. Azóta még pár tüntetésre elment, és csak ezért a pár tüntetésért több pénzbüntetést róttak már ki rá, mint Kaleta Gáborra a 19 ezer gyerekpornó kép miatt. Hát így tessék jelentkezni Tiszás képviselő jelöltnek, itt a nagy lehetőség.
(Én amúgy a Lilivel kapcsolatos történtekre különösen érzékeny vagyok. Középiskolásként én is átéltem annak idején, hogy egy felgyújtott szovjet zászló miatt fekete autóval jöttek értem az iskolámba és óráról vittek el. Aztán kibasztak az "ország összes iskolájából", meg hasonló vegzálások. Én szerencsés voltam, megúsztam, mert közeledett a rendszerváltás és 2 évvel később már nappalira felvételizhettem az ELTE-re. De nem mindenki úszta meg ilyen könnyen. Velem meg az lett, hogy bár mindig is közélet iránt érdeklődő voltam és vagyok, de hat ökörrel se lehetett volna soha politikai pályára rángatni. Azok miatt az emlékek miatt. Úgyhogy én megértek minden jelöltet, aki hezitál.)
Ja, és még valami: az, aki jelöltnek áll, nem csak a saját karrierjét, nyugalmát, jólétét teszi kockára, hanem a szeretteiét is. A feleségét, gyerekeit, testvérét, stb. is. Ezt is vedd figyelembe amikor azoktól az emberektől azt várod, hogy álljanak be a sorba és vegyék fel a munkát.
peterk2005 udvari bolond
És igen, tisztában vagyok vele, hogy ha kiállsz, akkor az egész családodat fogják támadni, de ha a Tisza jól csinálja és a megfelelő időben jelenti be a jelölteket, akkor nem hiszem, hogy mind a 106 emberre rá tud húzni egy lejárató kampányt a Fidesz, bár ki tudja.
Amúgy meg ilyen alapon senki ne csináljon semmit, mert csak baja lesz belőle.
Érdeklődve fogom figyelni, hogy az én településemen meg a kisebbeken hány olyan ember lesz a Tisza jelöltje, aki kevesebb egzisztenciával és több vesztenivalóval rendelkezik mint a fent beharangozott nagyreményű emberek.
Mert azt ne felejtsük el, hogy eddig is sokan tolták ellenzékben hosszú-hosszú éveken keresztül, a településeikért, azok most is abban fogják.
Lúdas Solymi
2 hónapja
Olvasva itt a jelöltekről szóló beszélgetést, az ember egyre kevésbé hisz a jövő évi választásokban. És valahol dühítő, hogy ez a rendszer hova jutott és dühítő, hogy emberek tapsolnak ennek a rendszernek.