Politika
66 feliratkozó
5 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
Elővettem az 1990-es parlamenti almanachot, egy kis nosztalgia. Nevek az első szabadon választott parlament SZDSZ-frakciójából: Darvas Iván, Demszky Gábor, Derdák Tibor, Dornbach Alajos, Eörsi Mátyás, Fodor Tamás, Göncz Árpád, Hack Péter, Haraszti Miklós, F. Havas Gábor, Hodosán Róza, Iványi Gábor, Kőszeg Ferenc, Kuncze Gábor, Lotz Károly, Magyar Bálint, Mádai Péter, Mécs Imre, Pető Iván, Rajk László, Raj Tamás, Ráday Mihály, Solt Ottilia, Szabó Miklós, Szent-Iványi István, Tamás Gáspár Miklós, Tölgyessy Péter, Vásárhelyi Miklós.Fodor Tamással csütörtökön egy színházi előadáson találkoztam. Hát, már ő sem egy mai darab.
Azért, na...
nagylaza, főpohárnok
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Elővettem az 1990-es parlamenti almanachot, egy kis nosztalgia. Nevek az első szabadon választott parlament SZDSZ-frakciójából: Darvas Iván, Demszky Gábor, Derdák Tibor, Dornbach Alajos, Eörsi Mátyás, Fodor Tamás, Göncz Árpád, Hack Péter, Haraszti Miklós, F. Havas Gábor, Hodosán Róza, Iványi Gábor, Kőszeg Ferenc, Kuncze Gábor, Lotz Károly, Magyar Bálint, Mádai Péter, Mécs Imre, Pető Iván, Rajk László, Raj Tamás, Ráday Mihály, Solt Ottilia, Szabó Miklós, Szent-Iványi István, Tamás Gáspár Miklós, Tölgyessy Péter, Vásárhelyi Miklós.Azért, na...
több mint 2 éve
Nem lesz itt kormányváltás, Annácska is fideszes 😊index.hu/belfold/2023/09/09/kelemen-anna-bezzeg-lentulai-krisztian-orban-viktor-fidesz-gyurcsany-ferenc/
több mint 2 éve
Persze, hogy nem. Szürreális ötlet egy kalap alá venni a saját oldalát állandóan kritizáló szoclib „belpesti értelmiséget” a fideszes propagandistákkal.Heller, Farkasházy & co. olyan janicsárok voltak, mint ma a megafon vagy a különböző intézetek “elemzői”, csak finomabb, olvasottabb volt a nexus és a saját politikai vezetőiket helyezték nyomás alá, nem az ellenfelet.Hát ez alapján pont nem az jut eszembe, hogy olyanok mint a megafon.
Amadeus von Dollárbaloldal
zinedine5
Nem kezdek el kisregényt írni arról, hogy miért tűnt el az SZDSZ, de ennek vajmi kevés köze van a „kulturjanicsárokhoz”, sokkal inkább a rossz stratégiai döntésekhez (nem a szocikkal kötött koalícióra, hanem pl. a vidéki szervezetek tudatos elsorvasztására gondolok), a doktrinerséghez és a kurvasághoz. Utóbbira szép példa a megélhetési Kóka János pajzsra emelése: hogy a francba lehetett ez a csávó 2006-ban második az országos listán? Az akkor már teljesen hiteltelen Fodor Gábor pedig a harmadik?
Az SZDSZ egy idő után olyan negatív spirálba került, amiből nem tudott szabadulni. Nekem nagyon hiányzik egy olyan liberális párt, amilyen kezdetekkor az SZDSZ volt. Azért, amivé lett, nem kár.
több mint 2 éve
Heller, Farkasházy & co. olyan janicsárok voltak, mint ma a megafon vagy a különböző intézetek “elemzői”, csak finomabb, olvasottabb volt a nexus és a saját politikai vezetőiket helyezték nyomás alá, nem az ellenfelet.Hát ez alapján pont nem az jut eszembe, hogy olyanok mint a megafon.
több mint 2 éve
El is tűnt a heti hetes és az általa képviselt világ is.Nem ismerem személyesen, mint közszereplőt nem kedvelem.Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:Miért nem kedveled? A hangja, vagy az egyénisége nem tetszik?
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Egyrészt a politikai prognózisai sose tetszenek, sose jönnek be, ami nem lenne gond, de minden analízisében nagyon egyoldalúan, a saját prekoncepciói mentén elemez, mondhatni elfogultan.
Másrészt ő is a Heti hetes azon brancsának a része, akik morálisan mindent jobban tudnak, és ezáltal feljogosítva érezték magukat immorális minősítésekre. Magát a műsort 20-25 éve kedveltem, de a Gálvölgyi-Farkasházy-Kéri hármas volt az, akik ki akarták mindig rakni az erkölcsi iránytűt aképp, hogy mindenki hülye, aki nem úgy látja, mint ők.
És nem csak politikáról, hanem mondjuk mobiltelefonról (máig emlékszem a boomerkedésre, hogy minek a telefonnak más funkció, mint a telefonálás), kultúráról, minden az ő világképüktől eltérő dologról kinyilatkoztattak. Ott nemkedveltem meg Kérit.
Őszentsége Sobri Jóska
Azt gondolom, hogy ez így is van jól. Az nem volt egészséges, hogy a belpesti “értelmiség” - nem tartom amúgy annak őket - lényegében gúzsba kötött egy politikai oldalt. Az, hogy ma nincs szdsz, hogy a halálán van a szociáldemokrácia itthon az nagyban ezeknek a kulturjanicsároknak köszönhető.
Heller, Farkasházy & co. olyan janicsárok voltak, mint ma a megafon vagy a különböző intézetek “elemzői”, csak finomabb, olvasottabb volt a nexus és a saját politikai vezetőiket helyezték nyomás alá, nem az ellenfelet.
Az, hogy Orbán ezt felszámolta, illetve kiüldözte a kommunikáció világába a politikai vezetésből, az az egyik legokosabb lépése volt. Kár, hogy ezt a baloldalon nem értik meg és mèg mindig újságírók meg “értelmiségiek” próbálják megmondani a tutit.
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 2 éve
Oké, kösz, ez így más. Akkor hát szori, erről nem tudtam.Nem az én tisztem megvédeni, de a kommentszekcióból idetartozik:hogy a helyében nem ülnék be kisgatyóban egy olyan beszélgetésre, amiről videófelvétel készül. (Mondjuk, ez másokra is igaz.)Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:Miért nem kedveled? A hangja, vagy az egyénisége nem tetszik? (Én a hangját hosszabb idő után már nehezen tudom viselni, de általában annyira érdekesen beszél az öreg, hogy általában a mondandója felülírja. Kb. mint a Puzsér amikor jó napja van.)
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
nagylaza, főpohárnok
@laszlokeri9736
3 héttel ezelőtt
"kedves kommentelők: ha bárkit is éppen a kánikulai időkben torténő öltözködés izgatna, akkor--annyit szeretnék mondani, hogy --betegség/fertőzés következtében még legalább két hétig nem tudok semmiféle ruhát húzni a jobb combomra--/de..lehetséges kép nélkül is hallgatni ezt a beszélgetést../"
bobi0092
több mint 2 éve
Nem az én tisztem megvédeni, de a kommentszekcióból idetartozik:hogy a helyében nem ülnék be kisgatyóban egy olyan beszélgetésre, amiről videófelvétel készül. (Mondjuk, ez másokra is igaz.)Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:Miért nem kedveled? A hangja, vagy az egyénisége nem tetszik? (Én a hangját hosszabb idő után már nehezen tudom viselni, de általában annyira érdekesen beszél az öreg, hogy általában a mondandója felülírja. Kb. mint a Puzsér amikor jó napja van.)
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
nagylaza, főpohárnok
@laszlokeri9736
3 héttel ezelőtt
"kedves kommentelők: ha bárkit is éppen a kánikulai időkben torténő öltözködés izgatna, akkor--annyit szeretnék mondani, hogy --betegség/fertőzés következtében még legalább két hétig nem tudok semmiféle ruhát húzni a jobb combomra--/de..lehetséges kép nélkül is hallgatni ezt a beszélgetést../"
több mint 2 éve
Bár nem engem kérdeztél: 2010 előtt úton-útfélen arról beszélt, hogy OV rengeteget tanult abból az időszakból, amikor kormányon volt, előnyére változott ("ez a Viktor már nem az a Viktor"), alaptalan félelemkeltés azzal riogatni, hogy milyen csúnya idők jönnek, ha kétharmada lesz.Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:Miért nem kedveled? A hangja, vagy az egyénisége nem tetszik? (Én a hangját hosszabb idő után már nehezen tudom viselni, de általában annyira érdekesen beszél az öreg, hogy általában a mondandója felülírja. Kb. mint a Puzsér amikor jó napja van.)
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Azt még elnézném neki, hogy hatalmasat tévedett, de ő nemhogy nem kért bocsánatot, utólag még azt bírta hazudni, soha nem mondott olyasmit, hogy nem kell tartani a kétharmadtól (és nem is érti, miért tulajdonítanak neki ilyen kijelentéseket). Úgy gondolom, ez sokat elárul az emberi minőségéről.
Az már csak mellékszál, hogy a helyében nem ülnék be kisgatyóban egy olyan beszélgetésre, amiről videófelvétel készül. (Mondjuk, ez másokra is igaz.) Pár hete egyébként én is megnéztem, maga a tartalom (ezúttal) szerintem is jó.
több mint 2 éve
Nem ismerem személyesen, mint közszereplőt nem kedvelem.Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:Miért nem kedveled? A hangja, vagy az egyénisége nem tetszik?
Őszentsége Sobri Jóska
peterk2005 udvari bolond
Egyrészt a politikai prognózisai sose tetszenek, sose jönnek be, ami nem lenne gond, de minden analízisében nagyon egyoldalúan, a saját prekoncepciói mentén elemez, mondhatni elfogultan.
Másrészt ő is a Heti hetes azon brancsának a része, akik morálisan mindent jobban tudnak, és ezáltal feljogosítva érezték magukat immorális minősítésekre. Magát a műsort 20-25 éve kedveltem, de a Gálvölgyi-Farkasházy-Kéri hármas volt az, akik ki akarták mindig rakni az erkölcsi iránytűt aképp, hogy mindenki hülye, aki nem úgy látja, mint ők.
És nem csak politikáról, hanem mondjuk mobiltelefonról (máig emlékszem a boomerkedésre, hogy minek a telefonnak más funkció, mint a telefonálás), kultúráról, minden az ő világképüktől eltérő dologról kinyilatkoztattak. Ott nemkedveltem meg Kérit.
több mint 2 éve
Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:Miért nem kedveled? A hangja, vagy az egyénisége nem tetszik? (Én a hangját hosszabb idő után már nehezen tudom viselni, de általában annyira érdekesen beszél az öreg, hogy általában a mondandója felülírja. Kb. mint a Puzsér amikor jó napja van.)
Őszentsége Sobri Jóska
Egyébként az utolsó 15 percben van a magyarázata annak, amit kicsivel lejjebb Orbánnal kapcsolatban írtam. Az én évfolyamom utánuk (mármint a Kéri által emlegeett "legfiatalabb" Orbán évfolyam után) néhány évvel jártam oda, amikor ők vagy már végeztek, vagy éppen végzés környékén jártak, így közelről ugyan nem voltam benne a társaságban, de egymás mellett éltünk, ittunk meg hasonlók, mindennapos benyomások bőven voltak. Meg beszélgetések, előadások, politikai akciók amikre mi is mentünk ésatöbbi. (Az Orbán ill. utána következő évfolyamokra gondolok. Kövérék meg Stumpfék már végeztek akkorra, őket nem ismertem / ismertük.) Akkor rám fiatalként erős befolyással volt a csapat, felnéztem rájuk. Nem véletlenül volltunk erősen elkötelezett Fidesz hívők/aktivisták is. Az amit Kéri is említett, hogy Orbán összecsapott 100 oldalt ami ma is releváns, nem volt példa nélküli. Sok értelmes fiatal volt ott, magvas gondolatokkal. Ez az amiről én azt látom, hogy idő közben eltűnt. Egyébként nem csak Orbánnál, hanem pl. Kövérre sem ismerek rá az utóbbi években (bár őt ahogy írtam, alig-alig ismertem, de feltételezem hasonló lehetett.)
Persze már messze kerültem, nem látom közelről, hogy milyenek. De azért úgy vagyok vele, hogy ha 10 évig valaki a jelét sem adja (legalább 1-2 beszédben, vagy egy ritka mélyinterjúban - ha alá is kérdeznek, akkor is -, vagy valami hasonlóban), akkor az már nincs is. Szerintem Orbán ezt az évek során elvesztette. Vagy elszigetelődött túl nagy lett a szűrő, vagy rosszak / nincsenek kritikus visszajelzések, vagy a hatalom rombol ennyire nem csak embert, de képességeket is? Nem tudom, de csak azt látom / tapasztalom, hogy már nincs.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
"A széles választék oly természetes, hogy szóra sem érdemes, mint ahogy az sem, ha az iskolában matekszakos tanár oktatja a számtant. De ha egy lyukas órás tesisnek kell – no az már téves működésre utal, és az elhallgatása tetézi a bajt."Az m4sport.hu-ra kikerülhetett ez
Szólni kéne Székely Dávidnak hogy lyukas a cenzúra
Poloska vagyok.
több mint 2 éve
Én bírom az öreget, mindig is okos és szórakoztató.Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:pedig teljesen rendben van az öreg élőben.
youtu.be/05NNqn9YT5E?si=SEse9ul508t_6zJw
Őszentsége Sobri Jóska
És még látta Lenint a Bibóban, aki aztán Sztálinná változott.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:pedig teljesen rendben van az öreg élőben.
youtu.be/05NNqn9YT5E?si=SEse9ul508t_6zJw
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Aztán jól megválasztanak alelnöknek.De ez milyen indok mar: mivel minket nem képvisel senki ezért alapítunk pártot. Hat ha csak ennyi kell akkor én is alapítók egyet lassan.hol vagyunk már Dávid Ibolyától…ne viccelődjünk már ilyen vonákkal 😀ha igy haladunk visszater meg David Ibolya is.
ki lesz a kövi megváltó? medgyessy?
thebeke
csebi
csebi
több mint 2 éve
Én se csípem Kérit, de ez kibaszott aprólékos és szórakoztató töriórára sikeredett:youtu.be/05NNqn9YT5E?si=SEse9ul508t_6zJw
több mint 2 éve
ne viccelődjünk már ilyen vonákkal 😀Hát egyszer már legyőzte Orbánt, a "zsenit" 😀
thebeke
több mint 2 éve
De ez milyen indok mar: mivel minket nem képvisel senki ezért alapítunk pártot. Hat ha csak ennyi kell akkor én is alapítók egyet lassan.hol vagyunk már Dávid Ibolyától…ne viccelődjünk már ilyen vonákkal 😀ha igy haladunk visszater meg David Ibolya is.
thebeke
csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 2 éve
Kifizetjük...Szerintem azért drága mulatság egy ilyen "kilövési engedély". Átirni utána a neveket, ráadásul a repülők pl osztrák lajstromban vannak, céges papírok minden. Hülyébbet meg úgyse nagyon találhatna Orbán. Gondolom, hogy ez az urizálás is le van beszélve. Nem járnának ezek Nizzába, meg a luxushajókra a főnök beleegyezése nélkül. Csak időnként úgy kell csinálni a pórnép felé, mintha ők sem tűrnék a hasonló cselekedeteket...hisz ez mégiscsak a nép szegény embereinek a pártja.Kíváncsi vagyok mit gondoltok. Létezik, hogy Lölőt kilövik?Ha megakarod érteni a Lölö jelenséget, minden Lölös cikket olvass olvass úgy, hogy Mészáros Lőrinc helyett “Mészáros Lőrinc” van.
Pl: “Mészáros Lőrinc” megvette Horvátország legnagyobb almatermelő cégét
Vagy: “Mészáros Lőrinc” megvette az ország legnagyobb őrző-védő cégét
És rájössz a valódi súlyára a nyilvánvaló strómannak. Ez olyan, mint amikor Harry Potter ki meri mondani Voldemort nevét. Nehogymár bárki is elhiggye, hogy Lölö diszponál az 1000 mrd felett. Így kilövés sincs. Ha Orbánnak valamiért kényelmetlen, akkor egy perc alatt a názsajándékba kapott láncfűrész lesz az egyetlen vagyona (jó, ő is kap egy kecskefarmot).
vpi
Klaci79
több mint 2 éve
Az az ostoba vmlyen Fruzsina aki milliókat kap dokumentumfilm címszó alatt, konkrétan annyira hülye volt, hogy amikor doksit csináltak az öregről, hogy majd jól átcseszik mert királyság 90 éves Demens vén embereket átcseszni, erre az konkrétan hülyét csinált belőlük, majd miután a bemutató után szóltak nekik hogy ez gáz, nem is értették. Majd meg kellett vágniuk, de ugye akkor már késő volt.És Biszku Béla ezt nem érhette meg...ne viccelődjünk már ilyen vonákkal 😀ha igy haladunk visszater meg David Ibolya is.
thebeke
csebi
MKP, MDP, MSZMP, mennyi lehetőség állna előtte, és a 100 év feletti szavazók imádnák.
Őszentsége Sobri Jóska
Béla bácsi egy országot rendezett(mindegy kinek megfelelően)
ezek egy filmet is képtelen voltak megcsinálni…
Epic volt.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 2 éve
Egy Herényire.hol vagyunk már Dávid Ibolyától…ne viccelődjünk már ilyen vonákkal 😀ha igy haladunk visszater meg David Ibolya is.
thebeke
csebi
több mint 2 éve
hol vagyunk már Dávid Ibolyától…ne viccelődjünk már ilyen vonákkal 😀ha igy haladunk visszater meg David Ibolya is.
thebeke
csebi
több mint 2 éve
És Biszku Béla ezt nem érhette meg...ne viccelődjünk már ilyen vonákkal 😀ha igy haladunk visszater meg David Ibolya is.
thebeke
csebi
MKP, MDP, MSZMP, mennyi lehetőség állna előtte, és a 100 év feletti szavazók imádnák.
több mint 2 éve
Vona Gábor konkrétan ugyanabba a polgári körben (van még ilyen?) volt mint OV.Pont tegnap dumáltam egy ismerősömmel, hogy valszeg a 2006 környéki Jobbikot egyrészt fundolták a Fidesz felől is (erről pl. Zagyva Gyula már nyilatkozott), másrészt kaptak pénzt Gyurcsányéktól is, hogy vegyenek át Fideszközeli témákat, hátha sikerül a Fideszt lefasisztázni.Kevés opportunistább figura volt az elmúlt 33 évben a magyar politikában, mint Vona Gábor.Ezen nagyon fogok nevetni. Onnantól nehéz lenne mèg Orbánnak is elbábozni kifelé, hogy nem Afrika-alsó vagyunk.Az zseniális lenne a Fidesztől, ha eléri, hogy annyi párt indul "ellenzéki" oldalon, hogy egyik se éri el az 5 százalékot, így mind a 199 fizető helyre fideszes ülhetne be. És végülis ehhez 10 százaléknyi szavazat is elég lehet.A kiábrándult FideszesekNa én fel is szálltam a Vona párt vagonra.index.hu/belfold/2023/09/07/vona-gabor-bejelentes-ellenzek-partalapitas-masodik-reformkor-alapitvany/
Ha átviszik a küszöböt már jó
FLZOLI
ki a célpont? mármint reálisan ki fogja őket választani?
sztem ennél nagyobb pofára esés max párizsis peti
Negritis, a vajda
Gyurma Pappa
Őszentsége Sobri Jóska
Vona a fidesz embere. Kár fecsérelni rá a szót. A cukivizslás Schiffer András.
Amúgy meg csak aktuális lesz a poén, miszerint akkor lesz Orbánnak ellenzéke, ha csinál magának.
Jobbik, Magyar Gárda, zsidózás, cigányozás majd barátság a Momentummal, (elnézést akiket megbántottam, mi kell még?) végül Gyurcsánnyal haverkodik.
telex.hu/zacc/2023/09/07/vona-gabor-videok-ciganybunozes-holokauszt
vpi
empty taxi