Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 288 — #NoStress
 youtu.be/pLGIF9wheuk

Na megtaláltam.

davemayer
nagy talalmany. egy szo sincs errol. sooot. szoval tovabbra is ott vagyunk, hogy felultel a fake news vonatra.
csebi
A saját csatornáján volt, de érthető módon levették.

De most őszintén, van jelentősége, hogy MZP mit mondott? Akár pontosan, akár jelentéstartalmilag?
Politikus baszki.
Ha egy politikus sikeres akar lenni -márpedig MZP az akar lenni- akkor azt mondja, amiről úgy veli, hogy a legtöbb szavazatot jelenti.
És ennyi.
Tök mindegy mit gondol, tök mindegy, hogy őszinte vagy hazug az a mondat (majd a következő másmilyen lesz), tök mindegy, hogy rosszul, pontatlanul fogalmaz, vagy elszólja magát, esetleg félreérthető, hisz politikus.
Nem neked vagy nekem beszél, de még csak nem is davemayernek, hanem a 6 millió full retard agyhalottnak, akiknek sokszor még egy ennyire összetett mondat is meghaladja a szellemi képességeit: 😤🤬😱
Te nem csíped MZP-t, mégis rászavazol az ellenzékre, hogy leváltsd a NER-t, Orbánt, tudatos, logika és célok mentén szavazó állampolgár vagy, vagyis nem neked beszél. Ezt el kell tudni fogadni.

Sobri is fidesz szavazó, ő mégsincs átlagos fidesz szavazónak nézve. Szóval a tanácsom az, hogy érvelj máshogy, mint egy átlagos fidesz szavazó, és máris nem leszel annak nézve. Így érthető?
peterk2005
Én nem fidesz-szavazó vagyok, hanem Orbán-szavazó.
Ha ő mondjuk csinálna egy új pártot, és a jelenlegi Fideszből senki se tartana vele, én akkor az új formációra szavaznék. Vagy inkább úgy mondom, hogy semmi okom nem maradna a Fideszre szavazni.
Én rühellem az ájtatos vallásos faszokat, sőt, minden agyrothasztó vallást, az avétos, népnemzeti giccsmagyarkodást, a konzervatív műmájer hagyományszopkodást, leszarom a családi adókedvezményt, meg a CSOK-ot, a sorosozás, migránsozás taszít, és minden szabadságjogi kérdésben full liberális vagyok, a gazdaságban meg piacpárti neolib, kicsit sem komcsi hatóságiárazós vagy állami trösztpárti.
Vagyis Orbánon kívül szinte semmi nem fideszes bennem, a szavazási motivációmban, így nehezen is tudnál átlagos fideszes szavazóként kezelni, annak nézni.

De leginkább azért nem, mert a világ nem fekete és fehér, ezért nem gondolom, hogy a teljesen agyhalottakon kívül a többi (akárhova) szavazónak megegyeznek a gondolatai, motivációi.
Mégis, az valóban szomorú, hogy amikor te is, és itt sokan fidesz-szavazóval, vagy annak vélt fórumozóval beszélgettek, akkor sokszor nem arra reagáltok, amit ír, hanem egy képzeletbeli fideszes narratívaval hadakoztok, annak válaszoltok, osztogattok tanácsokat, győzköditek, szajkózzátok a narratíva elleni jó érveket, csak éppen rossz embernek, rossz helyen.

Figyi, fogadd el, itt senki nem fog senkit se meggyőzni semmiről.
Én se, te se.
Itt mindenki felnőtt ember, kialakult képpel arról, hogy kire fog szavazni. Ez nyilván változhat, változik is (te szavaztál 2010-ben a Fideszre, 18-ban már nem, és most se fogsz, én nem szavaztam 2010-ben rájuk, 14, 18-ban simán, most a faszsetudja még), de mindenkiben magában, nem attól, hogy itt hülyének nézik, leugatják, kioktatják.
Én lejjebb tök szép érveket összeszedtem arról, hogy Orbán miért jó politikus, de eszembe se jutott közben, hogy ettől valaki megkedveli vagy majd rá fog szavazni, csak ha már felmerült a téma, akkor leírtam az egzakt meglátásaimat, amik nyilvánvalóan senkire sehogyan nem hatnak. Na bumm. Szórakoztatott összeszedni, és ennyi.

Mivel a politika csak az agyhalottak életére hat ki, és ide nem csak agyhalottak írogatnak, így teljesen felesleges úgy csinálni, mintha a politika vagy ez a választás kurva fontos vagy jelentőségteljes lenne, és ilyen magas lóról, tanácsokat osztogatni vagy páros lábbal beleállni valakibe, aki nem is fidesz-szavazó, csak egyszerűbb a lózungokat rá is puffogtatni, mint a saját, egyedi "faszságait" lereagálni.

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 610 — zászló zászló szív
Elkepeszto osszegeket koltenek a hajraban a kampanyra a Lendvaiban. Minden youtube videonal vagy hiroldalnal Szijjarto nyilatkozatat latom, hogy “orultseg lenne atengedni a Nato szallitmanyokat az orszagon”.

Hihetetlen, hogy ezt el tudjak adni. Ha fenyegetett allam lennenk, o lenne az elso aki verne az asztalt, hogy a Nato vedjen meg minket. Persze a kotelessegeinket nem akarja teljesiteni.
undisputedly
Nekem az tetszik, szavakat, kifejezéseket alkotnak: stratégiai nyugalom. Bullshit. Semmit nem jelent. De addig mondják, amíg jelent

több mint 4 éve
Ez a kis videó is jól mutatja, hogy többek szerint milyen hibákat követel el MZP. Leáll vitatkozni az emberekkel, amiből ilyen kis 8 másodperces lejárató videók készülnek.
Nomac
Ez a személyiségéből fakad, nem tudod kiszedni belőle, tehetsz oda akármilyen tanácsadót. Dolgoztam ilyen jelölttel - rémálom. Viszont amikor elemükben vannak, elképesztően magukkal tudják ragadni az embereket, elég szuggesztîvek.

De hogy a topic ellenzéki szavazóinak is legyenek jó hírek, tegnap együtt söröztem az egyik vidéki oevk kampány-felelősével, aki azt mondta, hogy 1-2 hete teljesen vakon repülnek, az egyik nap az jön ki a mérésben, hogy 10%al vezetnek, két nappal később, hogy 2% mínuszban vannak. Azt mondta félelmetesen 2002-re hasonlít a helyzet, csak akkor a közvélemény-kutatók dolgoztak szarul, most meg tényleg napról napra változik egy nagyobb embertömeg preferenciája. Plusz azt látja, hogy az ellenzék is elengedett egy valag körzetet és már csak arra 15-20-ra koncentrál pénzzel - erőforrással ahol eldől a buli. Sajna az övé is ilyen szóval hosszú három hete lesz 😊)
MC12
Az a volatilis adathalmaz probléma, amire ég egyébként van tudományos megoldás, bár a terület nagyon sokat kutatott és gyorsan változó téma 😊

Csak az baj, hogy akkora adathalmaz kellene, amekkora nincs. Egyszer kiszámoltam, nagyságrendileg három naponta kéne egy évig mérni 1000 embert, hogy a predikció elég pontos legyen (3-5% hibahatáron belül). De utána stabilan hozná ezt a szintet.

Visszakanyarodva MZP-hez, azt nem lehet tőle elvitatni, hogy a munkát beleteszi. Megy, fórumot tart, utazik, vitázik. Csak ez működik helyben, azonban országosan, ekkora reflektorok mellett, mint a Bohár, nem könnyű ezt kordában tartani.

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 841 — Lucas Scott
Elkepeszto osszegeket koltenek a hajraban a kampanyra a Lendvaiban. Minden youtube videonal vagy hiroldalnal Szijjarto nyilatkozatat latom, hogy “orultseg lenne atengedni a Nato szallitmanyokat az orszagon”.

Hihetetlen, hogy ezt el tudjak adni. Ha fenyegetett allam lennenk, o lenne az elso aki verne az asztalt, hogy a Nato vedjen meg minket. Persze a kotelessegeinket nem akarja teljesiteni.
undisputedly
gondolom ez jott ki a meresekbol, hogy ez rezonal a szavazobazisra.

ez a ketszinu dolog, hogy mi a kotelezettsegekbol nem veszunk reszt, de a jussunkat koveteljuk meg nagyon regi dolog. ez megy evtizede az EUval, amit evek ota irunk itt tobben.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 863 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 420
Ez a kis videó is jól mutatja, hogy többek szerint milyen hibákat követel el MZP. Leáll vitatkozni az emberekkel, amiből ilyen kis 8 másodperces lejárató videók készülnek.

Nomac
Ez a személyiségéből fakad, nem tudod kiszedni belőle, tehetsz oda akármilyen tanácsadót. Dolgoztam ilyen jelölttel - rémálom. Viszont amikor elemükben vannak, elképesztően magukkal tudják ragadni az embereket, elég szuggesztîvek.

De hogy a topic ellenzéki szavazóinak is legyenek jó hírek, tegnap együtt söröztem az egyik vidéki oevk kampány-felelősével, aki azt mondta, hogy 1-2 hete teljesen vakon repülnek, az egyik nap az jön ki a mérésben, hogy 10%al vezetnek, két nappal később, hogy 2% mínuszban vannak. Azt mondta félelmetesen 2002-re hasonlít a helyzet, csak akkor a közvélemény-kutatók dolgoztak szarul, most meg tényleg napról napra változik egy nagyobb embertömeg preferenciája. Plusz azt látja, hogy az ellenzék is elengedett egy valag körzetet és már csak arra 15-20-ra koncentrál pénzzel - erőforrással ahol eldől a buli. Sajna az övé is ilyen szóval hosszú három hete lesz 😊)

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 788
Nomac
A teljes videóból kijön, hogy mennyire általános a jobb oldalon ez az álságos "A háború borzalmas, de megérdemlik az ukránok" propaganda. Szégyen az egész. És basszus a fizetésem nem tudom anélkül felvenni, hogy ne hallgassam meg háromszor. Próbálom lerázni a tulajt azzal, hogy "Zsolti ebben nem fogunk egyetérteni, sztem ne erőltessük a témát", de még muszáj elmondania, hogy a CIA, hogy a kikötő, hogyha ő építkezik, a szomszédot is meg kell kérdeznie. A faszomért nem lehet békén hagyni ezzel az embert. A szellemi fogyatékos kontingens nyomatja az fb videók tartalmát. MZP privatizálja az egészségügyet, háborúba viszi az országot, Mexikóban lesz fogászat, stb.

Én meg már lassan kettesével szívom a cigiket, hogy ne szaladjak bele a csapdába és javítsam ki a tárgyi tévedéseket, a sok baromságot. Egészen elképesztő mit csinált a társadalommal a Fidesz. Múlt héten meghallgattam azt a két ötletet, hogy az olaszok jól csinálták. Nem volt hülye a Mussolini. Fölösleges ilyen sok párt, elég lenne egy. A másik meg, hogy Gyurcsány így-úgy, amelyik miniszterelnök elbukott egy választást, az ne indulhasson. Erre mondjuk betrollkodtam, hogy ez az álmom nekem is, és jeleztem, hogy amúgy ezzel a Fideszt is kizárnánk. Azóta a csávó fején röhögök. Egyszerre több fogaskerék roppant meg. 😀
több mint 4 éve
Nomac New England Patriots 4 278 — balazs.t85@gmail.com

több mint 4 éve
Na mondjuk hogy Dobrev kinek volt szimpatikus a nyuggereken kívül az nekem rejtély 😀 Egy ilyen embert sem ismerek, de jelentkezzen akinek az 😀 Személy szerint mg a címeres bohóc Fegyőrre is hamarabb szavaztam volna mint rá. Megmagyarázhatatlan, de számomra van benne valami egyszerre visszataszító és ijesztő.

A felsoroltak közül szerintem még a mostani tudásom szerint is MZP a legvállalhatóbb figura, persze volt pár kínos elszólása, de kinek nem? Esélyt sem kapott még bizonyítani, fogalma sincs senkinek hogy milyen miniszterelnök lenne. Alapvetően szerintem nem egy buta ember, a felsoroltak közül messze a legjobb alternatíva miniszterelnöknek ellenzéki oldalról, még akkor is, ha ameddig csak tudtam én Jakabot támogattam. (Donáthban látok még később esélyt, egyértelműen jobb politikus minden tekintetben mint Fegyőr),
MZP ráadásul teljesen outsider, sokaknak ez volt a kívánsága, hogy végre jöjjön valaki pályán kívülről, most hogy itt van meg az a baj vele hogy tapasztalatlan 😀 Pedig biztosíthatok mindenkit, hogy olyan jelölt nem lesz akinek tapasztalata is van és kívülálló is egyben.
eaglesmcnabb
MZP legnagyobb erénye, hogy úgy kezelik és úgy kezeli önmagát is, mint egyet a sok közül. Nem ő fog krízist kezelni, nem ő fog oktatási reformot végrehajtani, nem ő fog gazdasági programot kidolgozni. Ahogy egyébként Orbán sem teszi. Az emberei teszik. Ezért is fog el a röhögés amikor az alkalmasság szóba jön, és gondolatban végigfutok a Fidesz területekért felelős döntéshozóin Káslertől Cilikén át a Benkő nevű honvédelmi miniszterig (te jó isten). Vagy Gulyás Gergelytől Rezsi Szilárdon át Völner Pálig (lol) vagy a Szijjártó Petiig. Az a tragikomikus, hogy a listából egy Pintér, egy Rogán de még Matolcsy is magasan ki tudnak emelkedni.
peterk2005
amugy tenyleg elkepeszto, hogy itt Maltan, bar rengeteg hibaja van Abelanak es a munkas partnak, de mikor COVIDrol volt szo akkor hallgattak a helyi eu miniszterre (btw o volt a miniszterelnok helyettes, nem egy renszarvas vadasz) es a helyi Cilire, akiknek olyan komoly beleszolasuk volt a valsag kezelesbe barmennyire nepszerulten intezkedesek voltak meg tavaly is a vendeglato iparban. pedig itt is valasztasok voltak, de nem szartak bele, hogy nem baj, ha meghal egy rakat ember, hanem tenyleg mentsuk meg, akit meg lehet.
ennyit jelent, hogy van meg szakma a kozigazgatasban es hallgatnak is rajuk. nem egy ujdonsag, csupan ezt kellene kovetni.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 321 — Vikings fan
Egyébként bárkitől aki Fidesz szavazó egy kérdésem lenne és nem trollkodkok csak kiváncsi vagyok.
Mondja már meg valaki, hogy ha én egy billegő szavazó vagyok akkor ez alapján a kampány alapján miért szavazzak rajuk?
Nem lehet se Soros / se Gyurcsány / se mert az ellenfél hülyébb érv.
Toca
Én erre csak annyit mondanék hogy nézd meg mi van most Szlovákiában, beszélj szlovákokkal. Ott bejött nekik ez a vonal az előző választáson, és azok még kompetensebbek is mint pl MZP.
davemayer
De ez nem válasz. Ez arra válasz miért ne MZPre szavazzak.
Miért szavazzak a Fideszre?
Szakadék fele van kormanyozva éppen az ország, az nekem nem érv, hogy szavazzak rájuk mert hát majd ők tudják megmenteni a szarbol az országot amit ők generaltak.
több mint 4 éve
 youtu.be/pLGIF9wheuk

Na megtaláltam.

davemayer
nagy talalmany. egy szo sincs errol. sooot. szoval tovabbra is ott vagyunk, hogy felultel a fake news vonatra.

több mint 4 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 264 — Keep pounding
Ne haragudj de mivel Sobrinak szolt és bitang hosszú ezért hozzá sem fogtam, mással foglalkoztam.
Remelem megbocsájtassz.
davemayer
Ha valakinek akkor nekem aztán már nincsenek illúzióim ezen a téren, hogy titeket bármivel is ki lehessen zökkenteni, sajnos első kézből látom hogy működik ez az egész. Ugyanez van itt is, meg máshol is, de a legjobban azt bírom hogy mindannyian kikéritek magatoknak, h átlagos fidesz szavazónak legyetek titulálva 😀
Szesze
A szomorú ebben, hogy nem érted a különbséget az átlagos fidesz szavazó és jó pár ember között innen. Persze lelked rajta az általánosításon, és, hogy ezt nem bírod. 😊
kristóf17
Tudod az a probléma, hogy ha döntően olyan magyarázatokat / érveket írtok itt, mint amiket az átlagos fidesz szavazó szokott elsütni, akkor nehéz nem átlagos fidesz szavazóként kezelni. Szóval süsd el a nem átlagos érveidet, és mindjárt nem leszel átlagos fidesz szavazó. Hajrá. 😊

Javaslok néhány témát is rögtön, hátha valaki rákap, Más is beszállhat, hátha abbahagyjuk akkor ezt a gitt rágást:
1. Miért jó a közoktatásban az a rendszer amit a Fidesz kiépített? A Klebersbergtől az alaptanterven át a szakképzési rendszertől az egyetemek alapítványi kiszervezéséig abban a formában, ahogy megcsinálták?
2. Miért jó nekünk a keleti orientáció? Milyen hasznát láttuk, és reméljük látni a közel- és távolabbi jövőben?
3. Miért jó nekünk, hogy az európai ügyészség nem felügyelheti/ellenőrizheti az európai támogatások/fejlesztési pénzek elköltését?
4. Miért jó nekünk, hogy Kína ide telepíti az egyik egyetemét a MI pénzünkből?
5. Miért jó nekünk, hogy Kína épít egy vasútvonalat a MI pénzünkből úgy, hogy annak a nyomvonalát is ők határozzák meg, nem mi?
6. Miért jó nekünk, ha megépül Paks 2?
7, Miért jó nekünk, hogy egy pilléres, felosztó-kirovó rendszerű nyugdíjrendszerünk van?
8. Miért jó nekünk, hogy az EU-ban nem a mainstreamhez csatlakozva, hanem a Salvini féle szkeptikusokkal együttműködve próbálunk érdeket érvényesíteni?
9. Miért jó nekünk, hogy az állami földbérleteket úgy osztották el, ahogy elosztották, és hogy azok most szép fokozatosan és fű alatt bérletekből tulajdonokká is átvedlenek? Miért jó, hogy ennek az eredményeképpen tovább csökkent - és folyamatosan csökken - a kistermelők száma, és egyre kevesebb nagytermelő állítja elő a javak nagy részét?
10. MIért jó nekünk, hogy azt mondjuk, hogy építjük a hazai tőkésosztályt, közben a) több kedvezményt adunk az ide települő multiknak, mint bármelyik korábbi kormány a rendszerváltás óta, b) a nemzeti tőkésosztályunkat rámutatással hozzuk létre, ahelyett, hogy megversenyeztetnénk őket, c) a közép- és kisvállalkozásokról elfelejtkezünk?

Bárki beszállhat. 😊
peterk2005
De az a baj, hogy nem érted, hogy nem fidesz szavazó vagyok. Ne haragudj, de ez annyira mellé, hogy azt nem tudom kifejezni. Tehát mindent, amit elképzelsz, és írsz, az teljesen rosszul képzeled el. Ebben pedig az a rossz, hogy nem is gondolsz rá, hogy teljesen vakon vagy. 😀 Óriási. Nagyon nevetek ezen, mert ez elég kínos így. Bocsánat. 😀
kristóf17
Nem érdekel, hogy milyen szavazó vagy, a te dolgod. Nem erről beszéltünk. Az volt a problémád, hogy úgy vagy kezelve te - illetve nevesítés nélkül "jópár ember innen" -, mint egy átlagos fidesz szavazó. Nost meglepő vagy sem, de azért, mert a reakciód / a jópárnak a reakciója sokszor olyan, mint az átlagos fidesz szavazóé. Sobri is fidesz szavazó, ő mégsincs átlagos fidesz szavazónak nézve. Szóval a tanácsom az, hogy érvelj máshogy, mint egy átlagos fidesz szavazó, és máris nem leszel annak nézve. Így érthető?
peterk2005
Igen.
Aki úgy totyog mint egy kacsa, aki úgy hápog, mint egy kacsa, aki úgy néz ki, mint egy kacsa, az kacsa.

Lehet csurni csavarni, aki a fideszre szavaz, az legitimizalja a cenzurat a kozmediaban, a burjanzzo korrupciot, az orszag eladositasat es teljes fuggoseget a keleti hatalmak fele.

Lehet, hogy az ellenzek nem alkalmas, de mar csak az azert sem szavaznrk a fideszre, hogy demonstraljam, nem ertek egyet ezzel a politikaval.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 4 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Ne haragudj de mivel Sobrinak szolt és bitang hosszú ezért hozzá sem fogtam, mással foglalkoztam.
Remelem megbocsájtassz.
davemayer
Ha valakinek akkor nekem aztán már nincsenek illúzióim ezen a téren, hogy titeket bármivel is ki lehessen zökkenteni, sajnos első kézből látom hogy működik ez az egész. Ugyanez van itt is, meg máshol is, de a legjobban azt bírom hogy mindannyian kikéritek magatoknak, h átlagos fidesz szavazónak legyetek titulálva 😀
Szesze
A szomorú ebben, hogy nem érted a különbséget az átlagos fidesz szavazó és jó pár ember között innen. Persze lelked rajta az általánosításon, és, hogy ezt nem bírod. 😊
kristóf17
Tudod az a probléma, hogy ha döntően olyan magyarázatokat / érveket írtok itt, mint amiket az átlagos fidesz szavazó szokott elsütni, akkor nehéz nem átlagos fidesz szavazóként kezelni. Szóval süsd el a nem átlagos érveidet, és mindjárt nem leszel átlagos fidesz szavazó. Hajrá. 😊

Javaslok néhány témát is rögtön, hátha valaki rákap, Más is beszállhat, hátha abbahagyjuk akkor ezt a gitt rágást:
1. Miért jó a közoktatásban az a rendszer amit a Fidesz kiépített? A Klebersbergtől az alaptanterven át a szakképzési rendszertől az egyetemek alapítványi kiszervezéséig abban a formában, ahogy megcsinálták?
2. Miért jó nekünk a keleti orientáció? Milyen hasznát láttuk, és reméljük látni a közel- és távolabbi jövőben?
3. Miért jó nekünk, hogy az európai ügyészség nem felügyelheti/ellenőrizheti az európai támogatások/fejlesztési pénzek elköltését?
5. Miért jó nekünk, hogy Kína épít egy vasútvonalat a MI pénzünkből úgy, hogy annak a nyomvonalát is ők határozzák meg, nem mi?
7, Miért jó nekünk, hogy egy pilléres, felosztó-kirovó rendszerű nyugdíjrendszerünk van?
8. Miért jó nekünk, hogy az EU-ban nem a mainstreamhez csatlakozva, hanem a Salvini féle szkeptikusokkal együttműködve próbálunk érdeket érvényesíteni?
9. Miért jó nekünk, hogy az állami földbérleteket úgy osztották el, ahogy elosztották, és hogy azok most szép fokozatosan és fű alatt bérletekből tulajdonokká is átvedlenek? Miért jó, hogy ennek az eredményeképpen tovább csökkent - és folyamatosan csökken - a kistermelők száma, és egyre kevesebb nagytermelő állítja elő a javak nagy részét?
10. MIért jó nekünk, hogy azt mondjuk, hogy építjük a hazai tőkésosztályt, közben a) több kedvezményt adunk az ide települő multiknak, mint bármelyik korábbi kormány a rendszerváltás óta, b) a nemzeti tőkésosztályunkat rámutatással hozzuk létre, ahelyett, hogy megversenyeztetnénk őket, c) a közép- és kisvállalkozásokról elfelejtkezünk?

Bárki beszállhat. 😊
peterk2005
De az a baj, hogy nem érted, hogy nem fidesz szavazó vagyok. Ne haragudj, de ez annyira mellé, hogy azt nem tudom kifejezni. Tehát mindent, amit elképzelsz, és írsz, az teljesen rosszul képzeled el. Ebben pedig az a rossz, hogy nem is gondolsz rá, hogy teljesen vakon vagy. 😀 Óriási. Nagyon nevetek ezen, mert ez elég kínos így. Bocsánat. 😀
kristóf17
Nem érdekel, hogy milyen szavazó vagy, a te dolgod. Nem erről beszéltünk. Az volt a problémád, hogy úgy vagy kezelve te - illetve nevesítés nélkül "jópár ember innen" -, mint egy átlagos fidesz szavazó. Nost meglepő vagy sem, de azért, mert a reakciód / a jópárnak a reakciója sokszor olyan, mint az átlagos fidesz szavazóé. Sobri is fidesz szavazó, ő mégsincs átlagos fidesz szavazónak nézve. Szóval a tanácsom az, hogy érvelj máshogy, mint egy átlagos fidesz szavazó, és máris nem leszel annak nézve. Így érthető?
peterk2005
Nekem végig érthető, számodra nem az, hiszen rosszul halmazosítasz. Így azt hiszem ez a kör is bezárult párbeszédileg.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 587 — The only discipline that lasts, is self discipline
Na mondjuk hogy Dobrev kinek volt szimpatikus a nyuggereken kívül az nekem rejtély 😀 Egy ilyen embert sem ismerek, de jelentkezzen akinek az 😀 Személy szerint mg a címeres bohóc Fegyőrre is hamarabb szavaztam volna mint rá. Megmagyarázhatatlan, de számomra van benne valami egyszerre visszataszító és ijesztő.

A felsoroltak közül szerintem még a mostani tudásom szerint is MZP a legvállalhatóbb figura, persze volt pár kínos elszólása, de kinek nem? Esélyt sem kapott még bizonyítani, fogalma sincs senkinek hogy milyen miniszterelnök lenne. Alapvetően szerintem nem egy buta ember, a felsoroltak közül messze a legjobb alternatíva miniszterelnöknek ellenzéki oldalról, még akkor is, ha ameddig csak tudtam én Jakabot támogattam. (Donáthban látok még később esélyt, egyértelműen jobb politikus minden tekintetben mint Fegyőr),
MZP ráadásul teljesen outsider, sokaknak ez volt a kívánsága, hogy végre jöjjön valaki pályán kívülről, most hogy itt van meg az a baj vele hogy tapasztalatlan 😀 Pedig biztosíthatok mindenkit, hogy olyan jelölt nem lesz akinek tapasztalata is van és kívülálló is egyben.
eaglesmcnabb
MZP legnagyobb erénye, hogy úgy kezelik és úgy kezeli önmagát is, mint egyet a sok közül. Nem ő fog krízist kezelni, nem ő fog oktatási reformot végrehajtani, nem ő fog gazdasági programot kidolgozni. Ahogy egyébként Orbán sem teszi. Az emberei teszik. Ezért is fog el a röhögés amikor az alkalmasság szóba jön, és gondolatban végigfutok a Fidesz területekért felelős döntéshozóin Káslertől Cilikén át a Benkő nevű honvédelmi miniszterig (te jó isten). Vagy Gulyás Gergelytől Rezsi Szilárdon át Völner Pálig (lol) vagy a Szijjártó Petiig. Az a tragikomikus, hogy a listából egy Pintér, egy Rogán de még Matolcsy is magasan ki tudnak emelkedni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 587 — The only discipline that lasts, is self discipline
Remelem megbocsájtassz.
davemayer
Szesze
kristóf17

Bárki beszállhat. 😊
peterk2005
kristóf17

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 154 — je suis poloska
Mondjuk engem meg pont ettől tántorított el.
Valszeg az indokok ugyanazok. Ez az ellenzék szánalmas, gyakorlatilag több esetben tálcán kínálták nekik több lehetőséget, de kb úgy álltak a földbe mint egy műugró akinek leeresztették a vizet ugrás előtt.
Ennek ellenére rajuk kellene szavazni ami szinten hányás…
Toca
Ha jobban belegondolsz a baloldalnak el kellene buknia ezt a választást is, talán akkor végre eltakarodnának ezek. Bár tudom hogy pont annyi pénzt keresnek a parlamentben való üldögéléssel akár ellenzékben is hogy ez jó eséllyel nem fog megtörténni, de a hosszútávú érdeke a baloldalnak szvsz a vereség. Aztán talán jön valaki akire nyugodtan be lehetne húzni az Xet.
davemayer
Aztán szerinted ki, hogyha sose esélyt se kapnak, hogy fejlődjenek, bizonyítsanak?
Mert a politikus az úgy terem a bokorban igaz-e?

Szerinted nekem nincs herótom a Gyurcsánytól mint jelenségtől, Jakabtól vagy MZP-től?
Viszont most végre lett egy ellenzéki összefogás és próbálnak változtatást eszközölni.
Elsőnek lépjük meg ezt.

Aztán még ha ez meg is történt, a Fidesz nem fog eltűnni, nem lesz hirtelen instant 2/3-ados MZP kormány, hanem a Fidesz lesz ellenzékben, úgy, hogy kb. az összes fontosabb pozícióban az ő embereik ülnek, a vagyont kiszervezték alapítványokba, amit ők kezelnek.

Szóval a nagy sipítozásod, hogy nemzethalál lesz, felesleges.
De amúgy nem tudom, hogy mit foglalkozok veled...látszik, hogy egyik témáról ugrálsz a másikra, generálva a hozzászólásokat oldalakon keresztül és semmi érdemleges változás nem történik.
Lehet, hogy nem vagy az, de ez egy szimpla troll jellemvonás, hogy lassan csepegteted a plusz dolgokat, fenntartva a kommentfolyamot.
Solymi
Ne haragudj, de muszaj erre is reagálnom, olyan dolgokat adsz a számba amiről én egyaltalán nem beszéltem. Milyen nemzethalált emlegetsz? Én ilyet mondtam?
Ti generáltok itt hülyesegekről szóló beszelgetest azzal hogy a feltett lemezt lejátsszátok nekem akkor is ha ilyenről szó sem volt.

Ha trollkodásnak veszitek akkor elnézést, sztem én a hangnememmel nem ezt sugallom, viszont az tisztan látszik hogy ti úgy védekeztek ellenem mintha az lennék, azokat a paneleket használjátok.
davemayer
Átvitt értelemben nemzethalált vizionálsz, mert MZP alkalmatlan, az ellenzék szánalmas és semmire se való és el kellene takarodniuk és ezért fogsz te most szavazni és megszilárdítani a Fidesz hatalmát továbbra is.

Kérdem én, milyen ellenzéket akarsz és honnan, hogyha te ásod meg az ellenszavazatoddal a sírjukat.
Ugyanolyan vagy mint korábbi Fidesz ellenes barátaim, akik nem akarták őket hatalmon látni, de folyamatosan picsogtak, hogy ilyen meg olyan gyenge ellenzék meg más kéne, meg minden szar, csak épp ha nincs más, akkor ezzel kell kezdeni valamit. Szóval köszöntem és nem hallgattam tovább őket.
Szövegelni mindenki tud, csak javaslatot tenni vagy cselekedni meg kevesen.

Te se úgy kezded az életed, hogy kezedben van a szakma vagy a diploma és mindent kirázol kisujjból.
Egy dolog a politizálás meg egy másik a kormányzás és még az is előttük van.
Viszont ha nem adsz valakinek esélyt, akkor nem látod, hogy mi lesz.

Visszatérve MZP-re...szerinted az ellenzéki pártok örülnek neki? Kurvára nem, de azt látják, hogy mögé álltak be az emberek, így beálltak ők is, mert látják, hogy ez az esélyük. És ha MZP mond valami hülyeséget, azt kommentálják is, nem hagyják annyiban.
Jelenleg mondhat kb. bármilyen faszságot, a negatív reklám is reklám alapon köztudatban tartja magát, aztán remélhetőleg amikor kell, akkor villantani fog.

Ott volt Karácsony...téblábolt jobbra-balra, meggyőzték h van esélye, aztán elbalfaszkodta vagy nemtom mi történt, de inkább visszament főpolginak, neki amúgy még lehet a jövőben esélye.

Gyurcsány? Ő csak támogató figura.
Felesége? Szimpatikus nő, okos, képzett, értelmes, csak hát a múltja a red flag... (pedig ránézve a fideszesekre, ennek nem kellene problémának lennie, dehát itt van...)

Fekete-Győr András? Szépfiú jól ment egy darabig, aztán amikor le kellett volna tenni valamit az asztalra, kipukkadt a lufi. Most új elnöke van a Momentumnak, van esélyük a jövőben bőven.

Jakab és a Jobbik? Hát, ők a Jobbik...most próbálják megint ugyanazt meglépni amibe anno Vona belebukott.
Na, akkor neki még volt lehetősége, csak a Fidesz elszipkázta a jobbikos narratívát meg a szavazatokat.
Ki is szállt utána a politikából, mert kinyírták politikailag.

Kétfarkúak? Kellenek ők ide, csak most a különutas politikájukkal nyírhatnak ki mindent, miközben ha beállnának, akkor lehetnének olyan erő, akik hoznak több szavazót és ha bejutnának, akkor folytathatnák amit eddig.

Ők, akik maradtak, azokat a Fidesz vagy direkt nem nyírja ki jelenleg vagy/illetve vannak annyian meg összezárnak, hogy ne lehessen mindenkit letörni.

És ez csak a közelmúlt eseményei...

Az a baj, hogy állítólag ti is itt várjátok a herceget a fehér lovon, csak épp előbb a békának kellene elhinni, hogy ő az...és esélyt adni neki.
Solymi

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
"Istenem, hát hülye szegény, de adjuk meg neki is az eselyt a kibontakozasra" - ez pont így hangzik.
davemayer
Erre külön válaszolok: olvasd újra, nem ezt írtam

több mint 4 éve
Egyébként bárkitől aki Fidesz szavazó egy kérdésem lenne és nem trollkodkok csak kiváncsi vagyok.
Mondja már meg valaki, hogy ha én egy billegő szavazó vagyok akkor ez alapján a kampány alapján miért szavazzak rajuk?
Toca
Én erre csak annyit mondanék hogy nézd meg mi van most Szlovákiában, beszélj szlovákokkal. Ott bejött nekik ez a vonal az előző választáson, és azok még kompetensebbek is mint pl MZP.
davemayer
A túlzottan liberális kormányfő félreértette a helyzetét, szar politikákat akartak keresztülvinni, de ez a lényege egy polgári demokráciának.
Gyurma Pappa
Ezt hogy?! 🤣

"Istenem, hát hülye szegény, de adjuk meg neki is az eselyt a kibontakozasra" - ez pont így hangzik.

A másikhoz meg annyit hogy nekik ott volt 0 tapasztalattal egy covid, most meg jönne egy dilettáns 0 tapasztalattal egy remélhetőleg a választás előtt véget érő de a gazdasági válságot garantáltan magával hozó háborúval. Tuti recept, hajrá.

Na ez a szlovák összegzésed kiralyra sikeredett, holnap ezzel fogok indítani a szlovák kollégáknak 😁
davemayer
Tényszerűen miben nincs igazam?

Anti-korrupcióval nyertek, nem volt hirtelen liberális fordulat Szlovákiában, csak Matovič elhitte hogy de, és elkezdték tolni a hülyeséget. Pl. LMBTQ: Szlovákia elutasítóbb a témában, mint Lengyelország, teljesen elhibázott azt hinni, hogy ennek van komoly társadalmi támogatottsága, és mégis tolták.

El is fogják veszíteni a következő választásokat. Ettől még tényszerűen igaz, hogy legfelsőbb bírák mentek rács mögé, meg rendőri vezetők. Ezzel kampányoltak Matovič-ék.

Btw: a Fidesz válság kezeléséből inkább nem kérek, legutóbbi alatt a teljes magánnyugdíj vagyon ment rá. Még azóta is EU csúcstartó drága banki költségek és 27%-os áfa... Szóval ha ez az indok, akkor csinálja más.

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 553
Toca
davemayer
Ja, hát 0 kormányzati tapasztalattal beleszaladtak egy COVID-ba. De közben letartóztatták a fél korrupt előző elitet, beléptek az Uniós ügyészségbe, feldarabolták a helyi Mészáros csoportot (Penta), rendbe szedték az ügyészséget. Szétszakadt a Smer is, ami szintén nem baj.

Szlovákia hasonlít egy demokratikus országra, vannak újra fékek és ellensúlyok. A túlzottan liberális kormányfő félreértette a helyzetét, szar politikákat akartak keresztülvinni, de ez a lényege egy polgári demokráciának.

Sokadszorra: a NER-rel nem az a baj, hogy OV kövér és slampos, hanem hogy nem működik, ahogy az egy személyes hibrid rendszerek nem szoktak. Persze, Sobrinak abban igaza van, ha az Orbán család vagyongyarapodása a célfüggvény, akkor minden jó. Neki. De közben lábon hord ki az ország egy teljes csődöt.

Bármikor cserélnék a szlovákokkal.
Gyurma Pappa
Kihagytad, hogy a szlovák társadalomban megérett az igény - nagy i-vel IGÉNY - arra, hogy változtasson.
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 495 — "Grammar maci"
Toca
davemayer
A túlzottan liberális kormányfő félreértette a helyzetét, szar politikákat akartak keresztülvinni, de ez a lényege egy polgári demokráciának.
Gyurma Pappa
Ezt hogy?! 🤣

A másikhoz meg annyit hogy nekik ott volt 0 tapasztalattal egy covid, most meg jönne egy dilettáns 0 tapasztalattal egy remélhetőleg a választás előtt véget érő de a gazdasági válságot garantáltan magával hozó háborúval. Tuti recept, hajrá.

Na ez a szlovák összegzésed kiralyra sikeredett, holnap ezzel fogok indítani a szlovák kollégáknak 😁

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Toca
davemayer
Ja, hát 0 kormányzati tapasztalattal beleszaladtak egy COVID-ba. De közben letartóztatták a fél korrupt előző elitet, beléptek az Uniós ügyészségbe, feldarabolták a helyi Mészáros csoportot (Penta), rendbe szedték az ügyészséget. Szétszakadt a Smer is, ami szintén nem baj.

Szlovákia hasonlít egy demokratikus országra, vannak újra fékek és ellensúlyok. A túlzottan liberális kormányfő félreértette a helyzetét, szar politikákat akartak keresztülvinni, de ez a lényege egy polgári demokráciának.

Sokadszorra: a NER-rel nem az a baj, hogy OV kövér és slampos, hanem hogy nem működik, ahogy az egy személyes hibrid rendszerek nem szoktak. Persze, Sobrinak abban igaza van, ha az Orbán család vagyongyarapodása a célfüggvény, akkor minden jó. Neki. De közben lábon hord ki az ország egy teljes csődöt.

Bármikor cserélnék a szlovákokkal.

több mint 4 éve
Tarsi San Francisco 49ers 1 727
Toca
Ha billegő szavazó vagy, akkor az eddigi kampányok alapján nem mész el szavazni sem.
Azt érzem, hogy mindkét oldal csak a saját köreinek próbál meg megfelelni, teljesen elengedték a nem biztos szavazókat.
több mint 4 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Remelem megbocsájtassz.
davemayer
Szesze
kristóf17

Bárki beszállhat. 😊
peterk2005

Szerkesztette: kristóf17
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 495 — "Grammar maci"
Toca

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Beszéljünk politikáról is:
 telex.hu/kulfold/2022/03/13/nemetorszag-energiafuggoseg-orosz-koolaj-szen-miniszter

Nagyon megindultunk egy új EU felé...
peterk2005
Ja, az orosz energiatól való függést felcseréljük az amcsira, komoly előrelépés lesz a megújuló energiaforrásokra nézve is, a háttérben meg tanker hajók járják majd az oceánokat cseppfolyosított gázzal, de jó...

De legalább lesz sok szélerőmű meg napelem, tuti lesz elég energia.

Ha ki akarod váltani az orosz energiát akkor az atomot muszáj használnod, csak ugye azt meg nem akarják. Sok sikert nekik fenntartani az ipart az orosz energia nélkül, kb lehetetlen.
davemayer
Olvass el egy - csak egyetlen egy - komolyabban vehető energetikával foglalkozó tanulmányt/írást, ami a következő 2-3 évtizedre vonatkozó előrejelzéseket is érdemben tartalmazza. És akkor rögtön nem fogsz olyan sületlenségeket mondani, hogy orosz energia nélkül lehetetlen.

Egyébként ehhez az se kell, hogy az oroszok ellenségek legyenek. Ha a legjobb haverok lennénk, akkor se menne ez hosszú távon, mert kb. 30 éves távlatban a jelenlegi európai élővilág 60%-át a kihalás veszélyezteti az árvízek, a klíma változás, stb. miatt, ha nem történik meg a dekarbonizáció. Azt meg nem lehet 1-2 év alatt megoldani, az (több) évtizedes átállási folyamat. Úgyhogy hosszú távon se amerikai, se orosz gáz nem lesz. Se olaj, se szén. (Ami egyébként akkor is így lenne, ha dekarbonizáció nem is lenne, egyszerűen gazdaságossági alapon. A szénhidrogének, sőt az atomnak is folyamatosan nő mind a fajlagos beruházási költsége, miközben az energia előállítási költsége nem tud már érdemben csökkenni. A napenergiából elektromos energiát előállító rendszerek mind a fajlagos költsége mind az energia előállítási költsége drasztikusan esett az utóbbi 10 évben. Előbbi ötödére, utóbbi harmadára. És a következő 10 évre hasonló arányú fejlődés prognosztizálható. Úgyhogy már nem arról megy a vita, hogy olcsóbb lesz-e megújuló energiát termelni, hanem az, hogy mikortól és mennyivel.)
peterk2005
Ja én úgy értettem hogy jelenleg lehetetlen, nem 10-30 év múlva. A kiindulás az a cikk volt hogy a németek szakitani akarnak az orosz energiával már az év végére.
davemayer
Nem energiát mondott, hanem szenet és kőolajat. Ami reális. Nem egyszerű, de megoldható. A gáz (idén és még 1-2 évig) nem.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond