Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Szerintem nem, Karácsonnyal rosszabb lenne a helyzet. Rá annyi töltény volt félre rakva amik most halk pukkanással mennek a lecsóba, hogy nagyon sok. Már a Városháza-ügynél elindult volna a mélyrepülése, ezzel a TCS-Horvát Csaba korrupciós üggyel meg ki is végeznék. Viszont MzP-nek ezek nem nagyon ártanak mert megvonja a vállát és szarik bele, azért a pesti parkolási ügyekkel még a NER-média se tudja megfogni 😀 . Vele egészen máshol kezdődnek a bajok.
MC12
azert az vmien szinten nem kepezi le gyonyoruen a magyar kozeletet, hogy a fidesz es OV lophat akarmennyit az nem zavarja a szavazokat, de ha Karacsony kornyezeteben tortenik vmi korrupcio (megcsak nem is o lop) akkor azzal o ki van vegezve?
csebi
Ki mit állít magáról ugye 😊 azt hiszem példálóztam már ezzel egyszer, de erre is tökéletesen rímel. Amerikában volt egy felmérés (Trump előtt), hogy egy átlag szavazó mit néz el egy repi politikusnak, mit nem és ugyanez demokratával. Az eredmény az lett leegyszerűsítve, hogy a repiknek jobban elnézik a korrupciót de simán belebukik egy szexuális botrányba, míg egy demokrata kurvázhat, füvezhet amit akarsz - de megbukik egy korrupciós ügyön.

Nem véletlen, hogy a Szájer és Borkai-ügyek 1000szer többet ütöttek a Fideszen, mint bármilyen korrupciós ügy. Mert ők az isten - haza - család, ebben a felsorolásban nincs benne a korrupció 😊

Míg a másik oldal felkent szentje a korrupció üldözésének, ezt is híreszteli magáról úton-útfélen, ezért üt nagyobbat már csak a korrupció gyanúja is. Ha holnap kiderülne, hogy valamelyik ellenzéki tótumfaktum meleg, transz akármi szerinted mennyit rontana a népszerűségén? Elárulom, semennyit. Ellenben csak a korrupció gyanúja, na az rögtön látszik az indexeken.
MC12
ezért csodálkozom h ellenzék nem boritja a bilit és nyomja meg keményebben h vargaj, gulyás, szp melyik kapura játszik

több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 835 — Lucas Scott
Szerintem nem, Karácsonnyal rosszabb lenne a helyzet. Rá annyi töltény volt félre rakva amik most halk pukkanással mennek a lecsóba, hogy nagyon sok. Már a Városháza-ügynél elindult volna a mélyrepülése, ezzel a TCS-Horvát Csaba korrupciós üggyel meg ki is végeznék. Viszont MzP-nek ezek nem nagyon ártanak mert megvonja a vállát és szarik bele, azért a pesti parkolási ügyekkel még a NER-média se tudja megfogni 😀 . Vele egészen máshol kezdődnek a bajok.
MC12
azert az vmien szinten nem kepezi le gyonyoruen a magyar kozeletet, hogy a fidesz es OV lophat akarmennyit az nem zavarja a szavazokat, de ha Karacsony kornyezeteben tortenik vmi korrupcio (megcsak nem is o lop) akkor azzal o ki van vegezve?
csebi
Ki mit állít magáról ugye 😊 azt hiszem példálóztam már ezzel egyszer, de erre is tökéletesen rímel. Amerikában volt egy felmérés (Trump előtt), hogy egy átlag szavazó mit néz el egy repi politikusnak, mit nem és ugyanez demokratával. Az eredmény az lett leegyszerűsítve, hogy a repiknek jobban elnézik a korrupciót de simán belebukik egy szexuális botrányba, míg egy demokrata kurvázhat, füvezhet amit akarsz - de megbukik egy korrupciós ügyön.

Nem véletlen, hogy a Szájer és Borkai-ügyek 1000szer többet ütöttek a Fideszen, mint bármilyen korrupciós ügy. Mert ők az isten - haza - család, ebben a felsorolásban nincs benne a korrupció 😊

Míg a másik oldal felkent szentje a korrupció üldözésének, ezt is híreszteli magáról úton-útfélen, ezért üt nagyobbat már csak a korrupció gyanúja is. Ha holnap kiderülne, hogy valamelyik ellenzéki tótumfaktum meleg, transz akármi szerinted mennyit rontana a népszerűségén? Elárulom, semennyit. Ellenben csak a korrupció gyanúja, na az rögtön látszik az indexeken.
MC12
mondjuk ez megint olyan, hogy OV uton-utfelen allitja magarol, hogy nem lop, nem gazdag stb. de ertem az alapvetest.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Cuchulain82 New England Patriots 985
MC12
csebi

MC12
ez mondjuk nem a politikusokra nézve szánalmas 😕
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 419
MC12
csebi

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
MC12

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
 telex.hu/direkt36/2022/03/11/orban-asztalan-sorakozo-szines-cetlik-mutatjak-hogyan-ujitotta-meg-a-kampanyat-a-fidesz

Lenyűgözően pontos cikk, tudomásom szerint is hasonlóan nagy a nyugalom mindenhol. És attól tartok, hogy ez nem a 2019-es önk előtti fals nyugalom.

Nyilván könnyű ráverni a balhét majd MZP-re, de szerintem ez lenne a helyzet Karácsonnyal is. (A H. Csaba cikkeket a Mediaworks mindenhol a Karácsonnyal közös fotóval leadeli a közösségi médiában, véletlen?)

Az ellenzék utolsó esélye, hogy tovább eszkalálódik a helyzet, és április 3-ig még nagyobb valódi problémák lesznek. Úgy érzem magam, mint a MIcheal Burry, arra "fogadok", hogy szarabb lesz minden.
Gyurma Pappa

Az érdekes egy Dobrev-kampány lett volna. A parkolási ügyek nála se működtek volna, de mobilizálta volna a legtöbb ellenzéki szavazót - az elkötelezett ellenzékiből biztos vagyok benne, hogy több menne el - nő, Gyurcsányozni MzP-t is össze Gyurcsányozták szóval ez nem szempont, érdekes lett volna na.

MzP sikerét/kudarcát a választási győzelem/vereség mellett az fogja mutatni, hogy átbaszta-e az ellenzéki vezérkart ezzel a "kiábrándult fideszesek/konzervatív jobboldaliak/centristák/fiatalok tömegével fognak rám szavazni " dumával vagy sem. Ez egy egészen jól mérhető dolog lesz.

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 242 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Nah nálunk a suliban mégsem lesz sztrájk, most írt az osztályfőnök... nem tarthatják meg jogszerűen.
Hoztak egy új jogszabályt, miszerint gyógypedagógiai intézményben, illetve sni-s gyerekekkel foglalkozó pedagógusok nem sztrájkolhatnak.

Szép, hogy minden létező módon ellehetetlenítik ezt az egészet...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 242 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/direkt36/2022/03/11/orban-asztalan-sorakozo-szines-cetlik-mutatjak-hogyan-ujitotta-meg-a-kampanyat-a-fidesz

Lenyűgözően pontos cikk, tudomásom szerint is hasonlóan nagy a nyugalom mindenhol. És attól tartok, hogy ez nem a 2019-es önk előtti fals nyugalom.

Nyilván könnyű ráverni a balhét majd MZP-re, de szerintem ez lenne a helyzet Karácsonnyal is. (A H. Csaba cikkeket a Mediaworks mindenhol a Karácsonnyal közös fotóval leadeli a közösségi médiában, véletlen?)

Az ellenzék utolsó esélye, hogy tovább eszkalálódik a helyzet, és április 3-ig még nagyobb valódi problémák lesznek. Úgy érzem magam, mint a MIcheal Burry, arra "fogadok", hogy szarabb lesz minden.
Gyurma Pappa
Valóban remek írás, kösz

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 754
MC12
Mintha csak minket olvasnának:

telex.hu/belfold/2022/03/11/egyik-fele-propaganda-masik-fele-korrekt-ujsag-videki-nagytarcsa-parhuzamos-valosagok

Itt most kivételesen nem a Telex a lényeg, hanem maga amiről a cikk szól. Két oldalról olvasható helyi lap, az egyik a szokásos épül-szépül minden a másik oldal meg a negatívabb hangvételű, kritikusabb témák, ami igazából annyira szerintem nem is ellenpropaganda itt, és amúgy egész valid problémákat vet fel (pl az agglomerációba mozgás következményei miatti tüntetés).

Azért a szokásos erőből nyomjuk a dolgokat itt is megvan azért, a polgármester bár nem tilthatja meg, hogy megjelenjen a lap, azért van pár próbálkozás jogi úton 😀

Szerkesztette: bobi0092
több mint 4 éve
...

Szóval ez egy nagyon többrétű kérdés, amitben nincs fekete/fehér, jó média/rossz média. (najó a Kesma tényleg rossz média, azt nehéz menteni 😊 )
MC12
Mélységesen értem, amit írsz, és mint elvetemült Hunter S. Thompson rajongó, talán érthető hogy miért is vagyok a mai napig a klasszikus index rajongója. Csak hogy. Már UP távozásával és a 444 alapításával ez az attitűd teljes eltűnt az indextől. Nehéz egy Brücnkert vagy akár egy Dull-t azzal vádolni, hogy gonzo újságok írna, de még az egyébként sokszor gyermekien rajongó Sajó vagy a tudományos kocka Hanula (Hancuval együtt WoW-zotam, szóval elfogult vagyok, nyilván) véleménye és tény újságírása szépen elválasztható. Tehát pont innen fakad az értetlenségem, mert a Telex nem a régi Index, de nem is az új Index, nekem sokszor túl száraz is már.

A 444-en egyébként kisebbségben vannak a szar írások, nyilván néhány kommentjük egy-egy hírhez hagy maga után kívánni valót, de a 3 percnél hosszabb írások inkább jók, mint rosszak. A 24.hu-t én már nem is olvasom, csak ha olyan interjú van, ami máshol nem jelent meg és érdekel. A HVG-nél pedig nehéz, hogy egy darab minőségi újságírót tudnak maguknál (túlzok, nyugi). Bár a Hont távozása csak javított.
Gyurma Pappa
Nem is írtam, hogy a Telex gonzo lenne sőt, egyáltalán nem az, ez ebből is látszik, hogy naponta olvasom 😊 annyit akartam - csak hosszú lett - , hogy alapvetően értem Dave és egy csomó ember ódzkodását egy újabb ballibsi megmondó oldaltól, ami tucatjával termett az elmúlt 1-2 évtizedben ugyanarra a narratívára és ahhoz azért nekem is erőt kellett vennem magamon, hogy feljárjak a Telexre, betegyem a kedvencek közé stb. mert egyrészt nagyon sok amit olvasni kell egyébként, másrészt ha ezt a csomagot megkapom a 444-en akkor minek olvassam ugyanazt máshol?

Szerintem ők nagyon jó irányt vettek azzal, hogy valamivel szárazabbak minta többiek, pont ezt különbözteti meg őket. Plusz ütik őket ellenzéki oldalról tehát valóban jól csinálnak valamit 😊

Hunter....fizikai szenvedést okozott végigolvasni a Rumnaplót 😊 Bob Woodward az igen, Ő még tudott írni! (illetve tud 😀 )

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 261 — NFL bracket champion '26
 hvg.hu/itthon/20220310_MarkiZay_Peter_uj_part_Donald_Tusk

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 609 — zászló zászló szív
ne feledd Burry is eleg sokat kifizetett premiumban mielott bejott az uzlet. lehet nekunk meg 4 evig kell 'kifizetni a premiumokat' mielott jon az igazi valtozas.
csebi
Én minden tevékenységemet erre állítottam be.
Gyurma Pappa
akkor feltetelezem sikeres volt a het eleji targyalas!
csebi
Ma kiderül, állítólag. Utolsó lépcső a term sheet előtt. Ha nem akkor sincs gond, a gépezet beindult, lengyel cég bejegyezve, piacnyitás folyamatban 😊

Ez egy maraton, nem egy hónap ez

több mint 4 éve
ne feledd Burry is eleg sokat kifizetett premiumban mielott bejott az uzlet. lehet nekunk meg 4 evig kell 'kifizetni a premiumokat' mielott jon az igazi valtozas.
csebi
Gyurma Pappa
akkor feltetelezem sikeres volt a het eleji targyalas!

több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 152 — je suis poloska
20-tal csökkentik a jövedéki adót az oszt igen.
Mindjárt megyek is kutat nyitni!
Toca
PSG ellen is mit ment a Benzin...
Oszt csodálkozunk hogy orszagszerte elfogy?

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
csebi

több mint 4 éve
...

Szóval ez egy nagyon többrétű kérdés, amitben nincs fekete/fehér, jó média/rossz média. (najó a Kesma tényleg rossz média, azt nehéz menteni 😊 )
MC12
Mélységesen értem, amit írsz, és mint elvetemült Hunter S. Thompson rajongó, talán érthető hogy miért is vagyok a mai napig a klasszikus index rajongója. Csak hogy. Már UP távozásával és a 444 alapításával ez az attitűd teljes eltűnt az indextől. Nehéz egy Brücnkert vagy akár egy Dull-t azzal vádolni, hogy gonzo újságok írna, de még az egyébként sokszor gyermekien rajongó Sajó vagy a tudományos kocka Hanula (Hancuval együtt WoW-zotam, szóval elfogult vagyok, nyilván) véleménye és tény újságírása szépen elválasztható. Tehát pont innen fakad az értetlenségem, mert a Telex nem a régi Index, de nem is az új Index, nekem sokszor túl száraz is már.

A 444-en egyébként kisebbségben vannak a szar írások, nyilván néhány kommentjük egy-egy hírhez hagy maga után kívánni valót, de a 3 percnél hosszabb írások inkább jók, mint rosszak. A 24.hu-t én már nem is olvasom, csak ha olyan interjú van, ami máshol nem jelent meg és érdekel. A HVG-nél pedig nehéz, hogy egy darab minőségi újságírót tudnak maguknál (túlzok, nyugi). Bár a Hont távozása csak javított.

több mint 4 éve
nyilvan telex (fujjjj), de azert Retvari miatt erdemes megnezni a videot:

telex.hu/video/2022/03/10/oroszorszag-ukrajna-parlament-fidesz-kdnp-haboru-szijjarto-rogan-orban-viktor

több mint 4 éve

Gyurma Pappa
erre az MZP-Karacsony dologra mar sokszor reagaltunk. sztem alapvetoen hibas feltetelezes volt, hogy majd a kiabrandult fideszesek (ami amugy nincs) es a bizonytalanok jonnek miatta. Meglatjuk a bizonytalanokat, hogy jonnek-e de nem hiszem, hogy erdemben tobb szazezerrel tobb lesz, mint akik elvandoroltak mashova MZP miatt. talan a legjobb megoldas lehetett volna, hogy Karacsony van eloterben, o nyugalmat sugaroz, nem tesz hangzatos kijelenteseket hanem probal kozepen lavirozni es a hatterbol meg johetett volna MZP szigoruan terepen.
amugy lehet nagy nyugalom van, de azert csak felnek, es hozzak hirtelen a donteseket ld tegnap esti fel 10es(!!!) kormanyinfo.

több mint 4 éve
senki nem nézi a kormányinfót?😊
NB2
Safranek szenvedései, epizód 189? Elolvasom majd a Telexen (amit még mindig nem értek, hogy miért utál a Dave...)
Gyurma Pappa
Azert utálom mert azt is negativan állítja be ami nem az, konkrétan ha valamiről nem jut eszükbe semmi negatívum azt vagy kifigurázzák, lekicsinylik vagy szimplan meg sem említik. Nem hiszem hogy ezzel nagyon újat mondtam , sajnos van hogy ti is ezt a hangnemet ütitek meg itt.
davemayer
Az index/telex/444 egy egész generációt befolyásolt így.
Minden, te tényleg minden szar (kivéve néhány mocsok, amit érdekükben áll fényezni)
Kampman
Én is az indexen nőttem fel, 2002től követem. Mégis meg tudtam különböztetni a normális híradás és cikkek között azt ami politikai célból készült, meg lehet nagyjából.
davemayer
Jaaaaaa, csak ennyi?

Az a baj, hogy ez mindig előkerül, és el is tudom fogadni, de sose mutatja meg senki, hogy miként kéne másképp újságot szerkeszteni 2022-ben.

Ha már politika.Nagyjából 2008 óta az ellenzéki attitűd a sajtóban jelenik meg. Azt hajlamos elfelejteni mindenki pl. az index 2010 előtt nagy szerepet játszott abban, hogy a Gyurcsány kormány szarságai nyilvánosságra kerüljenek. Vagy hogy a 444 nélkül talán sosem kerülnek a parkolási csalások főoldalra, vagy jutnak el a mainstreambe a magyar katolikus egyház gyermekbántalmazásai.

Az, hogy minden mögött direkt politikai befolyást képzeltek, az pedig a tudatos és nagyon jól sikerült manipuláció, amit a kormánypárt folytat. Nem csak magyar mutatvány ez, Trump, Putyin, de még BoJo is ezt a taktikát használja, hogy lebontsa a kritikus hangokat. Tényleg azt gondoljátok, hogy GyF áll és simogatja a Dull Szabolcs fejét, ha csúnyát ír a Viktorról?

És egyébként az egyik határozottan ellenzéki ügyfelem azt mondta, hogy azért nem olvas Telexet, mert azt írták, hogy a kormány jól döntött a keleti vakcinák engedélyezésekor (még 2021 elején). Na, akkor most mi van?
Gyurma Pappa
Eltérő értelmezésből, más világból futtok neki ennek a kérdésnek, így értelemszerű, hogy nincs közös pont.

Szerk: TLDR lett, sorry.

Ehhez azonban visszább kell lép egy keveset 😊

Idehaza aki nem kedveli az ellenzéki sajtót, annak az oka jó eséllyel visszavezet a 2000-es évek eleji ős-indexhez és Uj Péterhez (innentől UP) ugyanis Ő és az ős-index csapata honosították meg itthon az akkor már nyugaton azért már közel sem divatos gonzo-újságírást és annak a leghitványabb formáját, miszerint egy tény-kommunikációja csupán a író nézőpontjának kérdése, és nyugodtan lehet keverni a tény/vélemény újságírást anélkül, hogy erre az olvasó figyelmét felhívnánk. Ha olvasott elég Hunter S. Thompsont vagy PJ O'Rourke-ot, akkor rájött, ha meg nem akkor így járt.

Addig ha felnyitottál egy Népszabadságot/Magyar Nemzetet legalább azt meg tudtad különböztetni, hogy mi a főszerkesztő véleménye és mi történt tegnap a Parlamentben. Hatalmas, kis túlzással fel sem fogható változás volt ez.

Nyilván a széles tömegeknek ez óriási élmény volt, végre nem a száraz politikai/gazdasági híreket kellett olvasni ha az ember tájékozódni akar - aka. tényújságírás - hanem itt vannak ezek a vicces, cinikus, szarkasztikus fiúk akik a maguk humoros stílusában írják meg a dolgokat. Csakhát ez nem a "Vélemény" rovatban jelent meg sehol, hanem a "Hírek" "Politika" "Gazdaság" rovatokban ahol azért számít ha a cikk írója úgy adja elő a fentebbi stílusban devizahitelek kérdéskörét, hogy a negatívumokat "lefelejti" és csak a pozitívumokat emeli ki, mondván ebben az újságírási stílusban ez megengedett.

UP saját bevallása szerint is benézte, nem érdekelte hogy őket a 2000-es évek közepére milliók olvasták, ugyanúgy nyomták a gonzo-t, amihez viszont szükségszerűen tartozott, hogy egy csomószor faszságot írtak, simán hazudtak, elferdítettek tényeket stb. Dave-nek és csomó embernek ez az ősélménye az ilyen típusú újságírással kapcsolatban - ott kamuznak, és semmi következménye nincs, nulla önreflexió volt. A másik oldal meg elégedetten csettintett, hogy "na ez az, ez a fejlett nyugati újságírás".

Én ültem az akkor még tényleg a belpesti sznob alter köröknek nyílt Szimpla kertben a 2000-es évek közepén, ahol a SZ. László azon röhögött, hogy írt valami irtózatos baromságot egy valag kamuval, és helyreigazítást kértek az Indextől - amit nem fognak lehozni mert nemhogymár beleszóljon bárki, hogy ők milyen stílusban írnak. Perelj be. És ez nem kivétel volt, hanem a gyakorlat.

Szóval az egyik oldalon ott van amit Te is írsz, hogy egyébként ott voltak/vannak kiváló oknyomozó újságírók, akikhez tudunk fontos ügyeket kötni és ez teljesen igaz. Csak mellette ott van 22 évnyi kulturális, közéleti, politikai rombolás, ferdítés, hazudozás, és a kettő hatása nagyon-nagyon nem egyenlíti ki egymást.

Visszatérve a jelenbe, a Telex még egyébként rendben van, ha egyet kéne választanom az ellenzéki médiából amit olvasok, akkor azok Ők lennének. A 24.hu szinte ellen-ner propaganda média lassan, ami valahol érhető, olyan nyomás van a Vargán, hogy az a meglepő, hogy nem dobta még be a törölközőt (talán az MzP-t fényesre nyaló 2 hónappal ezelőtti cikk volt a portál legalja pontja, annyira gusztustalan seggnyalás volt, hogy az bármelyik NER-lapban elfért volna) ott is van még pár jó rovat meg író, de súlyosan kilóg a lóláb. A HVG nekem kicsit vérszegény lett az elmúlt pár évben, eltűntek a nagy tényfeltárások - hol van már az a szint, hogy megbuktatták Schmittet? - de olvasható, a 444 az 444 van az a pár szerző akit el kell olvasni, de a többi kuka. A kicsik akiket mondjuk én is támogatok pénzzel - válaszonline, átlátszó - őket érdemes követni, de nyilván az már más kategória, nem napi sajtó.

Egyébként hogy kéne szerkeszteni 2022-ben közéleti / politikai / gazdasági lapot? Politico? Egyszer nem láttam "Kipadon baszott - kibaszták" címet, mégse fenyegeti a csőd, ha érted mire célzok.

több mint 4 éve
Egyébként megkülönböztetni a magyar rendszámot meg a külföldit (3,5-7,5 tonna között más szabály vonatkozik) EUn belül lehetséges?
bobi0092
nem, tutter uniós bünti
sutianap
Írd a többihez!
Majd kifizetjük...
☹️
zemanla
es akkor megint lehet harcolni Brusszel ellen ... eljutottunk a kezdopontra.

több mint 4 éve

több mint 4 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 654 — Poloska confirmed
Én tegnap este voltam tankolni fogarasi OMV-nél, és teljesen átlagos tankolási élmény volt. Na jó az oszlopra ki volt írva, hogy max 100 liter, de az meg távolról sem fenyeget.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 261 — NFL bracket champion '26
 444.hu/tldr/2022/03/11/mindent-megoldunk-mindent-is-igy-iranyitottak-a-kozpenzben-uszo-nagyvallalatokig-ero-szamlagyarat?appview

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 204 — Chiefs GM
Egyébként megkülönböztetni a magyar rendszámot meg a külföldit (3,5-7,5 tonna között más szabály vonatkozik) EUn belül lehetséges?
bobi0092
Szerencsére azért a szlovák rendszámos SUV-ok kimaradtak a kaszalasbol 😊

több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 409 — Do Your Job
bobi0092
nem, tutter uniós bünti
sutianap
Írd a többihez!
Majd kifizetjük...
☹️

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞