Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Hogy azt az irritáló kis pöcs, Noárt kell nézni este az Öt-ben…eh, tényleg ennyire nem ért rá senki?kit?
MC12
több mint 4 éve
Hogy azt az irritáló kis pöcs, Noárt kell nézni este az Öt-ben…eh, tényleg ennyire nem ért rá senki?
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Mert aztán Kaleta is annyira megéerintett mindenkit...Meg 1-2 ilyen, aztán hirtelen nem lesz népszavazás.Erős.ha morbid szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy végre egy pedagógus, aki szereti a gyerekeket.
magyarnarancs.hu/belpol/volt-fideszes-kepviselot-gyanusitanak-azzal-hogy-szexualis-kapcsolatot-letesitett-egy-13-eves-lannyal-246831
#JC6
Amadeus
somoskovig
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2022/03/11/marcius-15-ellenzeki-nagygyules-donald-tusk-marki-zay-peter/Na, a lengyelek is brüsszeliták lettek. Nem baj, meg köll kérni Putyint, hogy küldön vonatot a CÖF békemenetre.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Meg 1-2 ilyen, aztán hirtelen nem lesz népszavazás.Erős.ha morbid szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy végre egy pedagógus, aki szereti a gyerekeket.
magyarnarancs.hu/belpol/volt-fideszes-kepviselot-gyanusitanak-azzal-hogy-szexualis-kapcsolatot-letesitett-egy-13-eves-lannyal-246831
#JC6
Amadeus
több mint 4 éve
Ez olyan, mint a Waze csúcsforgalomban, a kerülő utakon pont ugyanannyi idő célba érni, de megvan az illúzió, hogy haladok.
Most nyugodtnak és higgadtnak kell maradni. Stratégiai nyugalomra van szükség.
vpi
több mint 4 éve
Erős.ha morbid szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy végre egy pedagógus, aki szereti a gyerekeket.
#JC6
több mint 4 éve
Nem az oroszok pénzelik, csak a Fidesz 😀444.hu/2022/03/11/godeny-partja-sajnalatos-hogy-hazankban-mindenki-ugy-beszel-a-bekerol-hogy-azt-oroszorszag-sertette-megMicsoda meglepetés, hogy az oroszok pénzelik őket is 😊
Régen volt egy vicces YT csatorna (most nem találtam meg), akik élőben eljátszottak meme-ket/gifeket. Na, ezt fejlesztette tovább Gödény, ő konteokat és internetes hőzöngéseket személyesít meg.
Előbb-utóbb csak börtönbe megy.
Gyurma Pappa
ender1112
több mint 4 éve
Ja, semmi meglepetés, csak megjegyeztem 😊444.hu/2022/03/11/godeny-partja-sajnalatos-hogy-hazankban-mindenki-ugy-beszel-a-bekerol-hogy-azt-oroszorszag-sertette-megMicsoda meglepetés, hogy az oroszok pénzelik őket is 😊
Régen volt egy vicces YT csatorna (most nem találtam meg), akik élőben eljátszottak meme-ket/gifeket. Na, ezt fejlesztette tovább Gödény, ő konteokat és internetes hőzöngéseket személyesít meg.
Gyurma Pappa
ender1112

több mint 4 éve
444.hu/2022/03/11/godeny-partja-sajnalatos-hogy-hazankban-mindenki-ugy-beszel-a-bekerol-hogy-azt-oroszorszag-sertette-megMicsoda meglepetés, hogy az oroszok pénzelik őket is 😊
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
444.hu/2022/03/11/godeny-partja-sajnalatos-hogy-hazankban-mindenki-ugy-beszel-a-bekerol-hogy-azt-oroszorszag-sertette-megRégen volt egy vicces YT csatorna (most nem találtam meg), akik élőben eljátszottak meme-ket/gifeket. Na, ezt fejlesztette tovább Gödény, ő konteokat és internetes hőzöngéseket személyesít meg.

több mint 4 éve
www.portfolio.hu/uzlet/20220311/szijjarto-a-vilag-legnagyobb-elektromos-akkumulatorgyartasi-kapacitasa-jott-letre-magyarorszagon-532853A címet tessék figyelni. "A világ legnagyobb elektromos akkumulátorgyártási kapacitása...."
Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet a nem elektromos akkumulátor. Kurblis? 😊
Ejnye Portfolio.
(A "világ legnagyobb"-at meg persze tessék elfelejteni, a régióban sem vagyunk az élen, de Petikétől mit is várunk. Mindenesetre ez egy olyan irány ami nekem tetszik, feltéve, ha a környezetvédelmi szabályok betartatására keményen odafigyelünk. Nem kell mondanom, hogy vannak sajnos kétségeim, ahogy a NER bizniszel. S Samsung beruházás körüli sztori is csak erősítette a kétségeket. De tudnám értékelni, ha akarna valami amit tényleg jól csinálunk.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
m.hvg.hu/itthon/20220311_Putyin_az_elsok_kozott_gratulalt_Novak_Katalinnak_az_elnokseghez tomeggyilkos gratulaciojanal nincs is jobb.De ráér basszameg.
Vrij6

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
m.hvg.hu/itthon/20220311_Putyin_az_elsok_kozott_gratulalt_Novak_Katalinnak_az_elnokseghez tomeggyilkos gratulaciojanal nincs is jobb.stratégiai megfontoltság
Vrij6
több mint 4 éve
m.hvg.hu/itthon/20220311_Putyin_az_elsok_kozott_gratulalt_Novak_Katalinnak_az_elnokseghez tomeggyilkos gratulaciojanal nincs is jobb.
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
ez azert megvolt?444.hu/2022/03/11/hernadi-zsolt-egy-mexikoi-fotoval-illusztralta-hogy-magyarorszagon-zacskoba-tankolnak
akkor Hernadit most itthon is elitelik?
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
vele kelek-fekszek (már akkor sem bírtam, amikor még újságíró volt)hát a jótollú Bayer Zsoca? Őt nem olvasod?Szerintem ők nagyon jó irányt vettek azzal, hogy valamivel szárazabbak minta többiek, pont ezt különbözteti meg őket. Plusz ütik őket ellenzéki oldalról tehát valóban jól csinálnak valamit 😊Egyetértek. De én jobban szeretem az UP stílusát (már mielőtt fatalista lett, azóta inkább a Winklert olvasom, már ha glossza-vélemény vonalon haladok), mint a Dull tárgyilagosságát.
Hunter....fizikai szenvedést okozott végigolvasni a Rumnaplót 😊 Bob Woodward az igen, Ő még tudott írni! (illetve tud 😀 )
MC12
Félem és reszketés Las Vegasban zseni, a Rumnapló kevésbé jó, de azt is szeretem. Woodward összes ott pihen az ebookomon, még csak a Clinton könyvét olvastam, de az jó vot..
Gyurma Pappa
Amadeus

több mint 4 éve
hát a jótollú Bayer Zsoca? Őt nem olvasod?Szerintem ők nagyon jó irányt vettek azzal, hogy valamivel szárazabbak minta többiek, pont ezt különbözteti meg őket. Plusz ütik őket ellenzéki oldalról tehát valóban jól csinálnak valamit 😊Egyetértek. De én jobban szeretem az UP stílusát (már mielőtt fatalista lett, azóta inkább a Winklert olvasom, már ha glossza-vélemény vonalon haladok), mint a Dull tárgyilagosságát.
Hunter....fizikai szenvedést okozott végigolvasni a Rumnaplót 😊 Bob Woodward az igen, Ő még tudott írni! (illetve tud 😀 )
MC12
Félem és reszketés Las Vegasban zseni, a Rumnapló kevésbé jó, de azt is szeretem. Woodward összes ott pihen az ebookomon, még csak a Clinton könyvét olvastam, de az jó vot..
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Szerintem ők nagyon jó irányt vettek azzal, hogy valamivel szárazabbak minta többiek, pont ezt különbözteti meg őket. Plusz ütik őket ellenzéki oldalról tehát valóban jól csinálnak valamit 😊Egyetértek. De én jobban szeretem az UP stílusát (már mielőtt fatalista lett, azóta inkább a Winklert olvasom, már ha glossza-vélemény vonalon haladok), mint a Dull tárgyilagosságát.
MC12

több mint 4 éve
Ez már magyar (kelet-európai) sajátosság, mégpedig az a sziklaszilárdságú, pártszavazói bázisokon átívelő alapvetés, hogy minden politikus lop. Csak amíg a (jobboldali)közvélekedés szerint a baloldal a nemzetközi multikat hagyja lopni, addig a jobboldalnál legalább Lölő lop aki magyar 😊 meg a többi magyar oligarcha. Ha lopnak legalább magyarok lopjanak 😊mondjuk ez megint olyan, hogy OV uton-utfelen allitja magarol, hogy nem lop, nem gazdag stb. de ertem az alapvetest.Ki mit állít magáról ugye 😊 azt hiszem példálóztam már ezzel egyszer, de erre is tökéletesen rímel. Amerikában volt egy felmérés (Trump előtt), hogy egy átlag szavazó mit néz el egy repi politikusnak, mit nem és ugyanez demokratával. Az eredmény az lett leegyszerűsítve, hogy a repiknek jobban elnézik a korrupciót de simán belebukik egy szexuális botrányba, míg egy demokrata kurvázhat, füvezhet amit akarsz - de megbukik egy korrupciós ügyön.Szerintem nem, Karácsonnyal rosszabb lenne a helyzet. Rá annyi töltény volt félre rakva amik most halk pukkanással mennek a lecsóba, hogy nagyon sok. Már a Városháza-ügynél elindult volna a mélyrepülése, ezzel a TCS-Horvát Csaba korrupciós üggyel meg ki is végeznék. Viszont MzP-nek ezek nem nagyon ártanak mert megvonja a vállát és szarik bele, azért a pesti parkolási ügyekkel még a NER-média se tudja megfogni 😀 . Vele egészen máshol kezdődnek a bajok.azert az vmien szinten nem kepezi le gyonyoruen a magyar kozeletet, hogy a fidesz es OV lophat akarmennyit az nem zavarja a szavazokat, de ha Karacsony kornyezeteben tortenik vmi korrupcio (megcsak nem is o lop) akkor azzal o ki van vegezve?
MC12
csebi
Nem véletlen, hogy a Szájer és Borkai-ügyek 1000szer többet ütöttek a Fideszen, mint bármilyen korrupciós ügy. Mert ők az isten - haza - család, ebben a felsorolásban nincs benne a korrupció 😊
Míg a másik oldal felkent szentje a korrupció üldözésének, ezt is híreszteli magáról úton-útfélen, ezért üt nagyobbat már csak a korrupció gyanúja is. Ha holnap kiderülne, hogy valamelyik ellenzéki tótumfaktum meleg, transz akármi szerinted mennyit rontana a népszerűségén? Elárulom, semennyit. Ellenben csak a korrupció gyanúja, na az rögtön látszik az indexeken.
MC12
csebi
Amerikában a fentebbi alapvetés egyáltalán nincs meg, legalábbis akárhány amerikaival dumáltam, ilyen gondolata egyiknek sem volt, hogy politikus=lopás.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Tordai Bence: Miniszterelnök-jelölt úr, jó napot kívánok! Vállalja a vitát Márki-Zay Péterrel?Orbán Viktor: Milyen vitát?
TB: Miniszterelnök-jelölti vitát. Ugye ön a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter pedig az emberek miniszterelnök-jelöltje.
OV: Nem, nem lesz semmi. Nem lesz, nem lesz vita.
TB: Azért, mert ennyire semmibe veszi az embereket, vagy azért mert fél a vitától egyszerűen?
OV: Azért, mert nem lesz.
TB: Miért nem lesz?
OV: Mert nem lesz.
TB: Mert egy demokráciában nem kellene vitáznia…?
OV: Azért, mert nem indították el a főnöküket. Ha elindították volna a főnöküket, az egy másik helyzet lenne.
Nuff said
Szerkesztette: Brouwerij van de Vrij
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Ki mit állít magáról ugye 😊 azt hiszem példálóztam már ezzel egyszer, de erre is tökéletesen rímel. Amerikában volt egy felmérés (Trump előtt), hogy egy átlag szavazó mit néz el egy repi politikusnak, mit nem és ugyanez demokratával. Az eredmény az lett leegyszerűsítve, hogy a repiknek jobban elnézik a korrupciót de simán belebukik egy szexuális botrányba, míg egy demokrata kurvázhat, füvezhet amit akarsz - de megbukik egy korrupciós ügyön.És azt mivel magyarázod, hogy az átlagos fideszes szavazó mára sokkal toleránsabb Putyinnal/oroszokkal kapcsolatban, mint Brüsszellel/nyugattal kapcsolatban? A hozott attitűd biztosan nem okozhatja ezt, mert sokáig az átlagos "jobboldal" oroszellenesebb volt, mint a baloldali.
Nem véletlen, hogy a Szájer és Borkai-ügyek 1000szer többet ütöttek a Fideszen, mint bármilyen korrupciós ügy. Mert ők az isten - haza - család, ebben a felsorolásban nincs benne a korrupció 😊
Míg a másik oldal felkent szentje a korrupció üldözésének, ezt is híreszteli magáról úton-útfélen, ezért üt nagyobbat már csak a korrupció gyanúja is. Ha holnap kiderülne, hogy valamelyik ellenzéki tótumfaktum meleg, transz akármi szerinted mennyit rontana a népszerűségén? Elárulom, semennyit. Ellenben csak a korrupció gyanúja, na az rögtön látszik az indexeken.
MC12
Szerintem az attitűdbeli különbségeknél jelenleg nagyobb szerepe van annak, hogy manapság a jobboldali bázisra jellemzőbb inkább az, hogy hősöket, sztárokat látnak a politikusaikban, "küldetést" tulajdonítanak nekik. A múlt század hatvanas/hetvenes éveiben a baloldal volt ilyen, mostanság a jobboldal. Emiatt tolerál (jelenleg) többet egy átlagos "jobboldali" szavazó a politikusával kapcsolatban - nem csak nálunk, nyugaton sok helyen ugyanez van -, mint egy átlagos "baloldali". Érdekes szociológiai kérdés, hogy miért akalult így, de most így van. A "baloldalon" is elő-előfordul, de nem a mainstreamben. Jobboldalon most a mainstream ilyen.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond