Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 603 — zászló zászló szív
(Btw sokáig én is ezen a véleményen voltam, sok orvos ismerős is, csak ők és én nem tudtuk, amit a politika igen. A saját háziorvosom tolta, hogy menjek oroszra, de karácsony előtt pont erről beszélgettünk, hogy ezzel speciel őt is átbaszták)Gyurma Pappa
Pedig olyan nehéz dolgod nem volt, hiszen értesz a bizniszhez. 😊 Ismerted az előző évi lélegeztető gép bizniszt, és láttad a kínai vakcina árcéduláját. Mégis mi volt az ésszerű/valószínű feltvevés, hogy mire megy ki a játék?. 😊
peterk2005
Figy, amikor négy gyerekkel haza vagy zárva, idősödő szülőkkel, aggódva a saját üzletért, egészen logikus, hogy minden oltást jónak gondolsz, zéró információ mellett.

Ember vagyok, csak túl akartam már lenni ezen.

több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 786
A póker analógiát folytatva: felrakták a mi kocsinkat, egy szuboptimális bubi-8 különböző színűre, majd amikor buktak mindent, megmagyarázták, hogy ez azért volt, mert nekünk egyébként így jobb.
Gyurma Pappa
Volt régen egy szakkifejezés erre. "Baszd be, gondolkozzon ő" Pfizer/EU callolt, mi fizetünk.
Btw. Ami gáz volt az a hónap amikor nem lehetett csak kínaira/oroszra regisztrálni, miközben volt bőven Pfizer is már. Onnan tudom, hogy volt, mert ha hazamegyek apunak simán volt, csak az ugye 10-es csomag, és ha kibontja be kell adni a másik 9-et is, és nem akartam ezzel szívatni. Előtte meg küldték az sms-eket is, hogy rohanj kínaira, aztán mikor megakadt az oltási program hirtelen megjelent a Pfizer a kínálatban.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 575 — The only discipline that lasts, is self discipline
a dehumanizálás eszköz.Szó szerint embertelen eszköz.
Fungus
Előbb szokj le a libernyákozásról, aztán legyél érzékeny.
peterk2005
Mit vársz valakitől, aki nulla fideszes logikával, attitűddel, racionalitással magát jobboldali, keresztény fideszesnek hazudva csak provokálni próbál, azt is bénán, gyengén és a fórum alapvető működését sem ismerve?
Volt idő, mikor én is azt hittem, hogy komolyan liberráltozik, de az egész karakter csak egy gyenge szoci vagy dékás árnyéka egy igazi, gondolkodó fideszesnek, egy erőtlen próbálkozás hozni egy Orbánt valóban értő és kedvelő karaktert, egy nemzetellenes, balos, Nyugati Fény szintű torz elképzelés arról, hogy miként kommunikálna egy fidesz-szavazó.
Hát nem ennyire ostobán, magát idézgetve, önmagára reflektálva, félszavas böffenetekben, vagy arrogáns, álentellektüel szóhasználattal, mint egy részeg bullshitgenerátor.
Ne hidd el, hogy tényleg egy Fidesz-szavazóval/szimpatizánssal beszélgetsz, ha ennek a provokatőrnek írogatsz.
Sobri Jóska
Nekem mindegy, hogy Fideszes, vagy egy Fideszes bőrbe bújt ősbalos DK-s, a kritikám a libernyákozás utáni túlérzékenységnek szólt. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 020
Akkor ez egy fidernyák lehet 😉
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 247 — #NoStress
Fungus
peterk2005
Mit vársz valakitől, aki nulla fideszes logikával, attitűddel, racionalitással magát jobboldali, keresztény fideszesnek hazudva csak provokálni próbál, azt is bénán, gyengén és a fórum alapvető működését sem ismerve?
Volt idő, mikor én is azt hittem, hogy komolyan liberráltozik, de az egész karakter csak egy gyenge szoci vagy dékás árnyéka egy igazi, gondolkodó fideszesnek, egy erőtlen próbálkozás hozni egy Orbánt valóban értő és kedvelő karaktert, egy nemzetellenes, balos, Nyugati Fény szintű torz elképzelés arról, hogy miként kommunikálna egy fidesz-szavazó.
Hát nem ennyire ostobán, magát idézgetve, önmagára reflektálva, félszavas böffenetekben, vagy arrogáns, álentellektüel szóhasználattal, mint egy részeg bullshitgenerátor.
Ne hidd el, hogy tényleg egy Fidesz-szavazóval/szimpatizánssal beszélgetsz, ha ennek a provokatőrnek írogatsz.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 575 — The only discipline that lasts, is self discipline
Fungus

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
(Btw sokáig én is ezen a véleményen voltam, sok orvos ismerős is, csak ők és én nem tudtuk, amit a politika igen. A saját háziorvosom tolta, hogy menjek oroszra, de karácsony előtt pont erről beszélgettünk, hogy ezzel speciel őt is átbaszták)Gyurma Pappa
Pedig olyan nehéz dolgod nem volt, hiszen értesz a bizniszhez. 😊 Ismerted az előző évi lélegeztető gép bizniszt, és láttad a kínai vakcina árcéduláját. Mégis mi volt az ésszerű/valószínű feltvevés, hogy mire megy ki a játék?. 😊

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
Na itt gondolunk mást akkor az adott szituációról, ugyanis nálam az ismeretlen az a kellő mennyiségű nyugati vakcina érkezésének ideje volt.
davemayer
Hát ja. Homokba dugott fejjel sok az ismeretlen...
peterk2005
Igen, pont ez történt és nem az hogy pl a pfizer telibeszarta a szerződést és eladta a készletét másnak.
davemayer
Bocs, erre válaszul akartam berakni, hogy nem csak a pfizer teljesítette egyedi értelmezéssel a szerződést.
somoskovig
Ezert irtam h pl

A nyugati szerződések teljesítésének hiánya okozta a keleti vakcinák rendelését. Eddig egyetértünk?
davemayer
Nem. A pfizer februártól túlteljesítette a vállalásait minden hónapban. A második negyedévben (amikor a tömeges oltás nagy része lezajlott gyakorlatilag) ötven százalékkal teljesítette túl. (A moderna is egyébként, de mi abból keveset rendeltünk.)

Egyébként a nyugati gyártók összességében az USA-ban, a briteknél és az EU-ban is túlteljesítették az eredeti vállalásaikat, nem csak nálunk. Ezért tudta az Ursula féle EÜ-s vakcina bizottság is egyébként - három ütemben is - előbbre hozni az átoltottság elérésének dátumát (az eredeti szeptember végi dátumról három lépésben végül július közepére).
peterk2005
Igen, februártól!!!
davemayer
És ezzel mit akarsz mondani? Februárban még csak a tűket készítgettük az oltási programhoz. Még az elhíresült "oltási terv" se volt meg, nemhogy oltó pontok, úgyhogy oltani se tudtunk volna. Február elején összesen nagyjából 220 ezer beoltott embernél jártunk, nagyjából az egészségügyet és az idősotthonokat oltottuk. Ez _előtt_ volt késedelem (összesen a pfizer esetében kétszer, amit a következő héten pótoltak). Ez _után_ minden héten túl teljesítették a vállalt mennyiségeket. Március közepén - amikor Péterke Moszkvába járt kirándulni szputnyikkal fotóztatni magát - az EU éppen a negyedik szerződését kötötte a Pfizerrel, megemelve az eredeti 200 milliós rendelt mennyiséget 300 millióra. Értelemszerűen azért, mert már akkor látszott, hogy a pfizer nem csak 200 milliót tud majd leszállítani, különben minek szerződtek volna? (Végül azt is korábban leszállították a vállaltnál egyébként.)

Január végéig egyébként még London és Washington is attól volt hangos, hogy nem jönnek a vakcinák. Ami akkor érthető is volt, hiszen néhány hete, december közepén indult be a termelés, és az elején mindenütt gondok voltak. Ettől függetlenül _mindenki_ - leírom még egyszer: _mindenki_ - arra számított már akkor is (januárban), hogy a logisztikai problémák el fognak gyorsan hárulni, és fel fog futni a gyártás. A gyártók és kormányok is. Az USA is, a britek is, az EU minden tagállama is. Kivéve minket. Mi aggódtunk még március végén is. Ebben a koronaportálos cikkben március 30-án például sikerült egy cikkben egyszerre aggódni azon, hogy "uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik", és ugyanabban a cikkben bejelenteni, hogy több, mint 4 millióval megemeltük a megrendelt pfizer vakcinák számát. 😀 Nyilván azért, mert _annyira_ nem jöttek a szállítmányok, hogy csak na. 😊 (Ekkor már egyébként bő másfél hónapja folyamatosan _több_ pfizer érkezett az országba, mint az eredetileg ütemezett mennyiség.)

Ez a cikk egyébként azért is aranyos, mert erre az időszakra - március utolsó hetétól április közepéig - esett az az időszak, amikor a bejelentett / papírom létező beérkező vakcina számot nem sikerült eloltani az oltópontokon. Emiatt kialakult egy majdnem milliós különbség a papíron beérkezett és beoltott számok között. És elindultak a spekulációk, hogy mi a ****sz van, nem bírják az oltópontok, vagy kamuk az adatok? Utólag kiderült, hogy a számok valósak voltak (nagyjából), csak az oroszt valami három hétig vizsgálgatták mielőtt kiengedték az oltó pontokra, a kínait meg valamilyen okból (ezt máig se tudni miért) szintén pár hétig nem szállították ki. Úgyhogy a valóságban a keletieket később is oltották el, mint amikor dérrel-dúrral be lettek jelentve, ezek miatt a késlekedések miatt. (A szputnyiknál utólag tudjuk, hogy minőségi kifogások voltak, nagy volt a szórás a minőségben. A kínai passz, ma sem tudjuk miért késett a kiküldésük az oltópontokra.)

Egyébként azért kár ezen vitázni, mert indirekt módon is teljesen egyértelmű, hogy lóf*sz szükségünk se volt a keleti vakcinákra. Én ötven vagyok. Ha a keleti vakcinák olyan nagyon sokat számítottak volna, akkor nekem hónapokkal (de legalább egy-másfél hónappal) korábban fel kellett volna, hogy kínálják a keleti vakcinák valamelyikét, hiszen a legidősebbektől kezdve korban lefelé ment mindenki az oltással. Ezzel szemben - konkrétan emlékszem a dátumra - 2021 április 17-én hívott először a háziorvosom, hogy mehetnék kínaira vagy astra-ra. Nem kértem egyiket sem. (Az astra-t azért nem mert a másodikat akkor 3 hónapra adták, ami július közepére/végére esett volna, és akkor már úgy számoltam, hogy ha kivárom a pfizert akkor is másfél-két hónnappal hamarabb leszek oltott). És láss csodát, 10 napra rá hívott a háziorvosom, hogy mehetek a pfizerért. Még egyszer: tíz nappal az után, amikor _először_ megkaphattam volna a kínait. Egyébként vissza lehet olvasni a covid topicot, ott már márciusban is ugyanígy számoltam. (Nem csak én, jópáran.) Ha mi a kis íróasztalunk mögül ki tudtuk számolni, hogy nem éri meg a keletit beadatni, mert maximum 2-3 hetet nyerünk - és így is lett, sőt az esetemben 10 nap lett -, akkor miről is beszélünk? Mit is gyorsított fel a keleti vakcina?

Na, és akkor ehhez csak még mellékesen, a széljegyzetre megjegyzem, hogy a Moderna-ból csak a töredékét kötöttük le a nekünk járó mennyiségnek, mert drágállottuk az árát.... Leköthettük volna 6 milliót is, de nem kértük. Bezzeg két hónappal később, a kínai - háromszor annyiért, mint a Moderna - már nem volt drága.

Oltási program meg a kisfaszom, hagyjuk már.... A keleti vakcinák simán csak folytatásai voltak a korábbi teszt és lélegeztetőgép bizniszeknek. Homokba dughatod a fejed ha akarod, de ettől ez még nem lesz máshogy.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
"Egy majomnak is meg lehet tanítani mire kell menni mielőtt válaszol. Nem nehéz megugrani."

csak hogy érezd az ízét annak, amit írtál...

kedves "baloldali"faszkalap. és meg fogom akár naponta ismételni.....
Fungus
Tűrök, tűrök, de mindennek van határa.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
"Egy majomnak is meg lehet tanítani mire kell menni mielőtt válaszol. Nem nehéz megugrani."

csak hogy érezd az ízét annak, amit írtál...

kedves "baloldali"faszkalap. és meg fogom akár naponta ismételni.....
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Na itt gondolunk mást akkor az adott szituációról, ugyanis nálam az ismeretlen az a kellő mennyiségű nyugati vakcina érkezésének ideje volt.
davemayer
Én ezt értem, de akkor nem jó a póker analógia. Ugyanis a döntés pillanatában voltak ismert tényezők, amik járványügyi, egészségügyi, orvosszakmai szempontból befolyásoló tényezők voltak:
1) Tudott volt, hogy a kínai vakcinát nem ajánlott 60 felett használni, még is használták, pedig egyértelmű volt, hogy nem jó ötlet (rá van írva a dobozra)
2) Tudott volt, hogy az oroszok minőségbiztosítása pocsék, legalább kockázatos, ha egyenesen problémás volt az oltások minősége, megbízhatósága, mégis tömegével vettek belőle és oltottak vele.
3) Tudott volt, hogy a lezárások és a távolságtartás sokkal hatékonyabban lassítja a járványt és óvja az eü-t, mint az oltások felpörgetése.
4) Az is bizonyos volt, hogy az oltások könnyen adnak hamis biztonságérzetet.

Ennek ellenére politkai szempontból a célfüggvény az volt, hogy minél előbb úgy csinálhassunk, hogy nincs is semmi baj. Tehát egy olyan játszmát játszott a politika, ahol az ő érdekei voltak az elsők, és ennek semmi köze nem volt a felelős döntéshozatalhoz. Politikai szempontból minimális volt a kockázat, hiszen ha balul sül el, mindig lehet a Sorosra kenni.

A póker analógiát folytatva: felrakták a mi kocsinkat, egy szuboptimális bubi-8 különböző színűre, majd amikor buktak mindent, megmagyarázták, hogy ez azért volt, mert nekünk egyébként így jobb.
Gyurma Pappa
Aha, egyetlen egyet nem tettél hozzá, a legfontosabbat:

5) a nyugati vakcinagyártók felrúgták a szerződést és kb azt mondták hogy "majd kaptok". Nem lehetett tudni mikorra lesz megfelelő mennyiségű vakcinánk, és mivel a keleti vakcinánál egy rosszabb van, ha nincs , ezért ez az egy pont felülírja az összes többi kockázatot. És ezért vágtak bele.

Az, hogy végül a keleti vakcina "csak" 3.5 héttel segítette a védekezést peterk óta tudjuk hogy lófasz, inkább várni kellett volna a jó hírekre. Szerencsére a beígért után pár hónappal jött is.
davemayer
Csak hogy a kiemelt rész nem igaz, és ezt tudták. A keleti vakcina okozta hamis biztonságérzetetnél a 3 hét plusz lezárás sokkal hasznosabb lett volna. Járványügyi szempontból persze. Nyilván a rövidtávú politikai érdek nem ezt kívánta. Pontosan tudta a politika, hogy a kínai oltás semmit nem ér a 60 felettiek oltásánál. Csak hogy a fenti hamis narratíva hosszas ismételgetése mellett a Fidesz nyerni tud, miközben a járványügyi szempontból hasznosabb döntéseket hozó kormányok buknak (lásd Németország).

(Btw sokáig én is ezen a véleményen voltam, sok orvos ismerős is, csak ők és én nem tudtuk, amit a politika igen. A saját háziorvosom tolta, hogy menjek oroszra, de karácsony előtt pont erről beszélgettünk, hogy ezzel speciel őt is átbaszták)

Innentől kezdve nem nehéz belátni, hogy a járványügyi védekezés sikeres volt - a Fidesz politikai túlélése szempontjából.

Mai ilyen analógia nap van: ez olyan mint a pólóra rajzolt biztonsági öv: szemre megvéd a rendőrtől, de ha szembe jön a fal, akkor semmit nem ér. És ezt tudja, aki felveszi.
Gyurma Pappa
én spec értékelem a humort, oldalfüggetlenül 😀
több mint 4 éve
Ok, máshogy latjuk.
davemayer
És ebben akár meg is egyezhetünk

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 www.portfolio.hu/en/business/20210316/hungary-receives-more-than-120000-doses-of-pfizer-biontech-covid-19-vaccines-474396

Március közepén 1.1 millió Pfizer érkezett már.

A kínai oltással nem lett volna baj, ha tartják a kínaiak ajánlását, és 60 alatt oltanak vele
Gyurma Pappa
"érkezett"

láttad Pappa, a Pfizer-rel kapcsolatos logisztikai követelményeket? ez nem egy kiló szalámi.....
Fungus
Na most akkor a tényeket tagadjuk?

Ez volt Dave állítása:
Én úgy emlékszem hogy hónapokig (!) nem volt a tömeges oltás elkezdéséhez elég nyugati vakcina, pár 10 ezreket küldtek, aztán kb nyárra indult el igazán

Szerintem ezt Gyurmával elég jól megcáfoltuk.

De kérjétek sértődötten számon, hogy a ballibek, liberráltak, kommerek meg "mi" nem fogadunk el semmit 😂😊
warr_b
Azzal együtt hogy nyár előtt jött, azt nem cafoltatok hogy hónapokig nem volt
davemayer
Asszem '20 karácsonya körül kezdtek oltani BÁRMIVEL. Február, márciusban már itt volt többszázezer, egymillió adag "nyugati". Hol vannak a hónapok, amíg nem voltak?
warr_b
Nem, a szerződés szerint 20 karácsonya után kb jött volna az első pfizer/más nyugati, na ehhez képest jött úgy ahogy írtad. És ezért szerezték be a keleti vakcinákat, akkor nem lehetett tudni meddig csúszik.
davemayer
Nem annyira van megint igazad...

Dec. 26-án érkezett az első szállítmány Pfizer:
 koronavirus.gov.hu/cikkek/atlepte-magyar-hatart-az-elso-vakcina-szallitmany

Utána is jött folyamatosan:

www.google.com/amp/s/index.hu/gazdasag/2021/04/08/koronavirus-vakcinak-beszerzes-pfizer-szputnyik-moderna-sinopharm/amp

Február 9-én már a nyolcadik szállítmány Pfizer futott be, összesen félmillió adag. Március végére 15 szállítmány, másfél millió adag.

Moderna január 12-től jött, AstraZeneca február 6-án jött először.

Szputnyik február 2-től érkezett, az első Sinopharm szállítmány pedig február 16-án.
warr_b
khmmmm
"Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé,

végül is ez össztársadalmilag kielégítő mennyiseg......
Fungus
frankly

Hazudoztok itt össze-vissza. Az ember bicskája kinyílik a zsebében, legszívesebben pofánbaszna a vaslapáttal, amikor érvel, s jön vissza a szar. De visszatartja magát az ember, a kulturáltság jegyében. Nagyon feszegetikek a határokat. Nincs smiley.
Fungus
Hihetetlen hogy ennyi idő után se tanultál meg idézni.
samu09
és? Neked ez baj? közben j. Chase....
Fungus
Igazából igen. Egy majomnak is meg lehet tanítani mire kell menni mielőtt válaszol. Nem nehéz megugrani.
samu09
azért ez elég kemény....de tudod mit? szar érzés lehet egy majomtól kikapni sakkban
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 494 — "Grammar maci"
Ok, máshogy latjuk.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
davemayer
Én ezt értem, de akkor nem jó a póker analógia. Ugyanis a döntés pillanatában voltak ismert tényezők, amik járványügyi, egészségügyi, orvosszakmai szempontból befolyásoló tényezők voltak:
1) Tudott volt, hogy a kínai vakcinát nem ajánlott 60 felett használni, még is használták, pedig egyértelmű volt, hogy nem jó ötlet (rá van írva a dobozra)
2) Tudott volt, hogy az oroszok minőségbiztosítása pocsék, legalább kockázatos, ha egyenesen problémás volt az oltások minősége, megbízhatósága, mégis tömegével vettek belőle és oltottak vele.
3) Tudott volt, hogy a lezárások és a távolságtartás sokkal hatékonyabban lassítja a járványt és óvja az eü-t, mint az oltások felpörgetése.
4) Az is bizonyos volt, hogy az oltások könnyen adnak hamis biztonságérzetet.

Ennek ellenére politkai szempontból a célfüggvény az volt, hogy minél előbb úgy csinálhassunk, hogy nincs is semmi baj. Tehát egy olyan játszmát játszott a politika, ahol az ő érdekei voltak az elsők, és ennek semmi köze nem volt a felelős döntéshozatalhoz. Politikai szempontból minimális volt a kockázat, hiszen ha balul sül el, mindig lehet a Sorosra kenni.

Gyurma Pappa
Aha, egyetlen egyet nem tettél hozzá, a legfontosabbat:

5) a nyugati vakcinagyártók felrúgták a szerződést és kb azt mondták hogy "majd kaptok". Nem lehetett tudni mikorra lesz megfelelő mennyiségű vakcinánk, és mivel a keleti vakcinánál egy rosszabb van, ha nincs , ezért ez az egy pont felülírja az összes többi kockázatot. És ezért vágtak bele.

Az, hogy végül a keleti vakcina "csak" 3.5 héttel segítette a védekezést peterk óta tudjuk hogy lófasz, inkább várni kellett volna a jó hírekre. Szerencsére a beígért után pár hónappal jött is.
davemayer
Csak hogy a kiemelt rész nem igaz, és ezt tudták. A keleti vakcina okozta hamis biztonságérzetetnél a 3 hét plusz lezárás sokkal hasznosabb lett volna. Járványügyi szempontból persze. Nyilván a rövidtávú politikai érdek nem ezt kívánta. Pontosan tudta a politika, hogy a kínai oltás semmit nem ér a 60 felettiek oltásánál. Csak hogy a fenti hamis narratíva hosszas ismételgetése mellett a Fidesz nyerni tud, miközben a járványügyi szempontból hasznosabb döntéseket hozó kormányok buknak (lásd Németország).

(Btw sokáig én is ezen a véleményen voltam, sok orvos ismerős is, csak ők és én nem tudtuk, amit a politika igen. A saját háziorvosom tolta, hogy menjek oroszra, de karácsony előtt pont erről beszélgettünk, hogy ezzel speciel őt is átbaszták)

Innentől kezdve nem nehéz belátni, hogy a járványügyi védekezés sikeres volt - a Fidesz politikai túlélése szempontjából.

Mai ilyen analógia nap van: ez olyan mint a pólóra rajzolt biztonsági öv: szemre megvéd a rendőrtől, de ha szembe jön a fal, akkor semmit nem ér. És ezt tudja, aki felveszi.

több mint 4 éve
Személyeskedést hagyjuk pls.
empty taxi
Jó lenne, de látod...

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
davemayer
peterk2005
Igen, pont ez történt és nem az hogy pl a pfizer telibeszarta a szerződést és eladta a készletét másnak.
davemayer
Bocs, erre válaszul akartam berakni, hogy nem csak a pfizer teljesítette egyedi értelmezéssel a szerződést.
somoskovig
Ezert irtam h pl

A nyugati szerződések teljesítésének hiánya okozta a keleti vakcinák rendelését. Eddig egyetértünk?
davemayer
Nem. A pfizer februártól túlteljesítette a vállalásait minden hónapban. A második negyedévben (amikor a tömeges oltás nagy része lezajlott gyakorlatilag) ötven százalékkal teljesítette túl. (A moderna is egyébként, de mi abból keveset rendeltünk.)

Egyébként a nyugati gyártók összességében az USA-ban, a briteknél és az EU-ban is túlteljesítették az eredeti vállalásaikat, nem csak nálunk. Ezért tudta az Ursula féle EÜ-s vakcina bizottság is egyébként - három ütemben is - előbbre hozni az átoltottság elérésének dátumát (az eredeti szeptember végi dátumról három lépésben végül július közepére).
peterk2005
Igen, februártól!!!

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 558 — I like the Texans, I like who we are
 www.portfolio.hu/en/business/20210316/hungary-receives-more-than-120000-doses-of-pfizer-biontech-covid-19-vaccines-474396

Március közepén 1.1 millió Pfizer érkezett már.

A kínai oltással nem lett volna baj, ha tartják a kínaiak ajánlását, és 60 alatt oltanak vele
Gyurma Pappa
"érkezett"

láttad Pappa, a Pfizer-rel kapcsolatos logisztikai követelményeket? ez nem egy kiló szalámi.....
Fungus
Na most akkor a tényeket tagadjuk?

Ez volt Dave állítása:
Én úgy emlékszem hogy hónapokig (!) nem volt a tömeges oltás elkezdéséhez elég nyugati vakcina, pár 10 ezreket küldtek, aztán kb nyárra indult el igazán

Szerintem ezt Gyurmával elég jól megcáfoltuk.

De kérjétek sértődötten számon, hogy a ballibek, liberráltak, kommerek meg "mi" nem fogadunk el semmit 😂😊
warr_b
Azzal együtt hogy nyár előtt jött, azt nem cafoltatok hogy hónapokig nem volt
davemayer
Asszem '20 karácsonya körül kezdtek oltani BÁRMIVEL. Február, márciusban már itt volt többszázezer, egymillió adag "nyugati". Hol vannak a hónapok, amíg nem voltak?
warr_b
Nem, a szerződés szerint 20 karácsonya után kb jött volna az első pfizer/más nyugati, na ehhez képest jött úgy ahogy írtad. És ezért szerezték be a keleti vakcinákat, akkor nem lehetett tudni meddig csúszik.
davemayer
Nem annyira van megint igazad...

Dec. 26-án érkezett az első szállítmány Pfizer:
 koronavirus.gov.hu/cikkek/atlepte-magyar-hatart-az-elso-vakcina-szallitmany

Utána is jött folyamatosan:

www.google.com/amp/s/index.hu/gazdasag/2021/04/08/koronavirus-vakcinak-beszerzes-pfizer-szputnyik-moderna-sinopharm/amp

Február 9-én már a nyolcadik szállítmány Pfizer futott be, összesen félmillió adag. Március végére 15 szállítmány, másfél millió adag.

Moderna január 12-től jött, AstraZeneca február 6-án jött először.

Szputnyik február 2-től érkezett, az első Sinopharm szállítmány pedig február 16-án.
warr_b
khmmmm
"Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön az MTI-vel azt közölte: az Európában elsőként engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé,

végül is ez össztársadalmilag kielégítő mennyiseg......
Fungus
frankly

Hazudoztok itt össze-vissza. Az ember bicskája kinyílik a zsebében, legszívesebben pofánbaszna a vaslapáttal, amikor érvel, s jön vissza a szar. De visszatartja magát az ember, a kulturáltság jegyében. Nagyon feszegetikek a határokat. Nincs smiley.
Fungus
Hihetetlen hogy ennyi idő után se tanultál meg idézni.
samu09
és? Neked ez baj? közben j. Chase....
Fungus
Igazából igen. Egy majomnak is meg lehet tanítani mire kell menni mielőtt válaszol. Nem nehéz megugrani.
több mint 4 éve
davemayer
peterk2005
davemayer
somoskovig
Ezert irtam h pl

davemayer

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
vicc 😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
empty taxi
OK.... monnyuk ilyen hozzászólást akkor is szívesen olvastam volna, amikor én kaptam az ívet. De OK jogos. Thx.....tényleg........
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 257 — NFL bracket champion '26

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Újhülyére hivatkozni.
Most komolyan....csak alátámasztasz dolgokat szarkeverésügyileg.
Fungus
A szerződést is megnézheted, meg a beerkezeseket, abból ugyanez derül ki. Kerestem origos cikket is erről, de meglepő módon nem találtam.
somoskovig
Bocsánat, lehet én vagyok helikopter. DE: mintha szinte rendkívüli állapot lett volna. Nyenormalnaja szituacija. Ha így érthetőbb. Meg fogom nézni a szerződést, el fogom olvasni. Vagyok akkora faszkalap, hogy elolvassak dolgokat. Terelhetsz médiairányba (Kerestem origos cikket is erről, de meglepő módon nem találtam.), de pont leszarandó. Köszönd az "érvet" a kedves bárgyúmosolyú főpolgidnak.
több mint 4 éve
davemayer
peterk2005
davemayer
somoskovig
Ezert irtam h pl

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal