Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
„A Mindenki Magyarországa Mozgalmat nem tervezzük párttá alakítani, viszont egy konzervatív párt építése gőzerővel halad előre. Szeretnénk egy nem tolvaj és korrupt, konzervatív emberek számára elfogadható jobboldali pártot létrehozni” – mondta a 168-nak adott interjúban Márki-Zay Péter. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje hozzátette, hogyaz új párt már a jövő év elején, még a választások előtt létrejöhet.
Az új pártot a következőkre alapítaná Márki-Zay: "Mi azt szeretnénk, hogy a Pálinkás József féle Új Világ Néppártból és a Gémesi György féle Új Kezdetből, valamint jobboldali polgármesterekből, volt miniszterekből, nagykövetekből és értelmiségiekből álló kör, ide tartoznak a volt fideszesek, KDNP-sek, azok, akik nem tolvajok és jobboldaliak összefogjanak. Tehát egy tisztességes jobboldali pártot fogunk csinálni, amelynek az Európai Néppártban a helye.”
Közben átgondolná a 420 legalizációt is.
több mint 4 éve
Attól függ, kinél. Az én szememben nem. Javaslom, legyen az új frakció neve: PNG.Ha ez igaz... Nem mondom, hogy nagyon meglepődtem, de akkor is... A Fidesznek most már papírja is lesz róla, hogy virtigli szélsőjobbos párt.Valahogy ennek a "virtigli szélsőjobbos" minősítésnek is esett az értéke a kilencvenes évekhez képest.
A Fidesz és a PiS az új frakcióban olyan pártokhoz csatlakozik, mint a Matteo Salvini féle olasz Liga, az osztrák Szabadságpárt, Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése és a német AfD.
444.hu/2021/12/01/megalakul-salvini-kaczinsky-es-orban-uj-szelsojobboldali-europai-frakcioja?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=megalakul-salvini-kaczinsky-es-orban-uj-szelsojobboldali-europai-frakcioja
nagylaza
Kampman
több mint 4 éve
Ha ez igaz... Nem mondom, hogy nagyon meglepődtem, de akkor is... A Fidesznek most már papírja is lesz róla, hogy virtigli szélsőjobbos párt.Valahogy ennek a "virtigli szélsőjobbos" minősítésnek is esett az értéke a kilencvenes évekhez képest.
A Fidesz és a PiS az új frakcióban olyan pártokhoz csatlakozik, mint a Matteo Salvini féle olasz Liga, az osztrák Szabadságpárt, Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése és a német AfD.
444.hu/2021/12/01/megalakul-salvini-kaczinsky-es-orban-uj-szelsojobboldali-europai-frakcioja?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=megalakul-salvini-kaczinsky-es-orban-uj-szelsojobboldali-europai-frakcioja
nagylaza
több mint 4 éve
Ha ez igaz... Nem mondom, hogy nagyon meglepődtem, de akkor is... A Fidesznek most már papírja is lesz róla, hogy virtigli szélsőjobbos párt.Miért, ki legyen? A Gyurcsány?
nagylaza
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Ha ez igaz... Nem mondom, hogy nagyon meglepődtem, de akkor is... A Fidesznek most már papírja is lesz róla, hogy virtigli szélsőjobbos párt.A Fidesz és a PiS az új frakcióban olyan pártokhoz csatlakozik, mint a Matteo Salvini féle olasz Liga, az osztrák Szabadságpárt, Marine Le Pen Nemzeti Tömörülése és a német AfD.
több mint 4 éve
MNB lakáshiteli jelentésugyanez mindenre, ami építőipari kivitelezés.
#nemzetközihelyzet #soros
¯\_(ツ)_/¯
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
www.szabadeuropa.hu/a/fluor-tomi-ha-legalabb-odaig-elerunk-hogy-nem-a-tizparancsolattal-gyogyulnak-meg-a-covidos-betegek-akkor-mar-mentunk-felfele-egy-kicsit/31585713.html"A másik mondat, ami nekem iszonyatosan mélyre ment és lesújtó volt Orbántól, hogy azt mondta: mi vagyunk a küllőbe rakott bot és mi vagyunk a tüske a köröm alatt. Tényleg erre vagyunk büszkék az Európai Unió tagállamai közül, hogy másokkal kicseszünk? Juhé, mi vagyunk a telefosott fal a benzinkúti vécében, mi vagyunk a szar a palacsintában."
több mint 4 éve
Ok csak nagyon úgy tűnik hogy MZP nem azt képviseli amit gondoltak, bar lehet bekebelezik őt is hamar.Nagyon ciki lenne az előválasztáson elutasított Klára asszonyt visszacsempészni, onnantól tényleg sose mosná ne le az egész O1G tábor, hogy Underwoodék mozgatnak mindent.Majd találnak valamit aztán kész, abban a pillanatban amikor úgy itélik meg hogy már nem megfelelő a személye vagy màr nem hoz annyit a "jobbos" jelölt mint amit visz lekapják aztán Gyurcsányné harcba szàll.PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.Egyre inkább nekem is ez az érzésem.
Fungus
Túlságosan önjáró a többieknek. De nem vagyok benne biztos, hogy tényleg le fogják kapcsolni, mert óriási presztízsveszteség lenne egy előválasztást megnyert alakot lecserélni egy zárt ajtók mögött kiválasztott akárkire. Van mögötte egy komoly választói legitimáció.
Kampman
davemayer
Kampman
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
www.reddit.com/r/budapest/comments/r5jbun/why_is_gergely_karácsony_so_much_hotter_than_his/?utm_medium=android_app&utm_source=shareMehetne a viccekbe is 😊
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nagyon ciki lenne az előválasztáson elutasított Klára asszonyt visszacsempészni, onnantól tényleg sose mosná ne le az egész O1G tábor, hogy Underwoodék mozgatnak mindent.Majd találnak valamit aztán kész, abban a pillanatban amikor úgy itélik meg hogy már nem megfelelő a személye vagy màr nem hoz annyit a "jobbos" jelölt mint amit visz lekapják aztán Gyurcsányné harcba szàll.PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.Egyre inkább nekem is ez az érzésem.
Fungus
Túlságosan önjáró a többieknek. De nem vagyok benne biztos, hogy tényleg le fogják kapcsolni, mert óriási presztízsveszteség lenne egy előválasztást megnyert alakot lecserélni egy zárt ajtók mögött kiválasztott akárkire. Van mögötte egy komoly választói legitimáció.
Kampman
davemayer
több mint 4 éve
Majd találnak valamit aztán kész, abban a pillanatban amikor úgy itélik meg hogy már nem megfelelő a személye vagy màr nem hoz annyit a "jobbos" jelölt mint amit visz lekapják aztán Gyurcsányné harcba szàll.PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.Egyre inkább nekem is ez az érzésem.
Fungus
Kampman
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
az elmúlt időszak track recordja alapján lose-lose jönne ki belőle, de ez csak egy dolog....PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.Egyre inkább nekem is ez az érzésem.
Fungus
Kampman
csak kérdezném? vajh miért lehet az, hogy a kormánypárt leszarta a 2021-május-szeptembert? Ellenben a motor beindítása után.....most mit csinál? bemelegít? padlógáz? némmi brummogás után csak cruiesol?
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Minden malíciától mentesen:az Orbán-ellenesség, az "O1G"
Valós jelenség, s valid tünet a magyar társadalomban. Efelől nincs kétség. A jövő évi választások tekintetében az az egyik fő kérdés, hogy az ellenzék meg tudja-e ezen gondolat mögé szervezni a megfelelő intézményi hátteret, hogy ennek érvényt is szerezzen. A politikai gondolkodói holdudvara ÉS szervezeti ereje megvan hozzá szerintem. Ez utóbbit azért alapvetően a DK adja sztem. Ami Ferenc testvér munkájának elismerése, nem győzöm hangsúlyozni. Most kissé kilépve a komolyságból, s mégis megtartva azt: Ferenc testvér bebaszva is komolyabb machiavellista, mint bármely szövetségese.
De a gondolat, ami elindította ezt a postot: ahogy mondtam korábban, a politikai kommunikációs megnyilvánulások is politikai aktusok. Az elmúlt hónapok politikai megnyilvánulásai a baloldal részéről a kandeláberezéstől a vakcina-politikáig - sztem fel lesznek olvasva, egytől egyig. Nem vagyok sem párttag, sem kampánytag. Semmi, csak egy narancsfej. 😀 vagy az sem, csak egy nímand jobboldali....😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ez az ő dilemmájuk....oldják meg......😀PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.Egyre inkább nekem is ez az érzésem.
Fungus
Kampman
több mint 4 éve
PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.Egyre inkább nekem is ez az érzésem.
Fungus
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Az ördög a részletekben lakozik. Az a "szép" ebben az ellenzéki együttműködésben, hogy meglepődnék, ha tisztában lennének az érintett szavazók - vagy bárki, akár politikai elemző - azzal, hogy mi az ellenzéki deal a listás helyek kapcsán. Azt illetően, hogy pl. melyik párt milyen súlyt képvisel? S ráadásul milyen elv alapján? Az első hat (vagy hét? első döccenő) hely OK, az adott pártelnököké/listavezetőké. Na de tovább?Két párt volt, illetve többször előfordult az ő esetükben egy "farok csóválja a kutyát" jelenség.Elég más a leányzó fekvése...akkor egy párt volt döntési helyzetben, most önállóan egyik sem lenne abban.www.atv.hu/belfold/20211129-medgyessy-peter-szerint-kormanyvaltasra-van-szukseg-viszont-nem-biztos-hogy-mindent-ki-kell-dobni-amit-a-fidesz-csinaltVajon Márky-Zayt hamarabb vagy később puccsolnák meg mint őt akkor?
alkotmányozás terén spec igaza van.
Amadeus
Kampman
Klaci79
Lehet, hogy egyik sem tudná egymagában kicsinálni, de most az se látszik, hogy bármelyikül nagyon támogatná.
Kampman
PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.
több mint 4 éve
mi_a_fasz? ez a hángerijen Karenünk 😀 hát beszarsz bazdmeg.
több mint 4 éve
Királlyá koronázás a Duna jegén, törvényes kétharmaddal 😉Abban a kutyában bőven volt olyan, aki szintén csóválta volna, max inkább rábízta a szadesz-re, de ez most mindegy, mert itt az 5,5%-os SZDSZ-hez képest is más a helyzet. De ahogy olvasom, még egy frakcióba is kényszerítik a teljes ellenzéket. Félő, hogy ha ez sem tűnik elégnek lesznek még újabb ötletek is.Két párt volt, illetve többször előfordult az ő esetükben egy "farok csóválja a kutyát" jelenség.Elég más a leányzó fekvése...akkor egy párt volt döntési helyzetben, most önállóan egyik sem lenne abban.www.atv.hu/belfold/20211129-medgyessy-peter-szerint-kormanyvaltasra-van-szukseg-viszont-nem-biztos-hogy-mindent-ki-kell-dobni-amit-a-fidesz-csinaltVajon Márky-Zayt hamarabb vagy később puccsolnák meg mint őt akkor?
Amadeus
Kampman
Klaci79
Lehet, hogy egyik sem tudná egymagában kicsinálni, de most az se látszik, hogy bármelyikül nagyon támogatná.
Kampman
Klaci79
több mint 4 éve
Abban a kutyában bőven volt olyan, aki szintén csóválta volna, max inkább rábízta a szadesz-re, de ez most mindegy, mert itt az 5,5%-os SZDSZ-hez képest is más a helyzet. De ahogy olvasom, még egy frakcióba is kényszerítik a teljes ellenzéket. Félő, hogy ha ez sem tűnik elégnek lesznek még újabb ötletek is.Két párt volt, illetve többször előfordult az ő esetükben egy "farok csóválja a kutyát" jelenség.Elég más a leányzó fekvése...akkor egy párt volt döntési helyzetben, most önállóan egyik sem lenne abban.www.atv.hu/belfold/20211129-medgyessy-peter-szerint-kormanyvaltasra-van-szukseg-viszont-nem-biztos-hogy-mindent-ki-kell-dobni-amit-a-fidesz-csinaltVajon Márky-Zayt hamarabb vagy később puccsolnák meg mint őt akkor?
Amadeus
Kampman
Klaci79
Kampman
több mint 4 éve
Két párt volt, illetve többször előfordult az ő esetükben egy "farok csóválja a kutyát" jelenség.Elég más a leányzó fekvése...akkor egy párt volt döntési helyzetben, most önállóan egyik sem lenne abban.www.atv.hu/belfold/20211129-medgyessy-peter-szerint-kormanyvaltasra-van-szukseg-viszont-nem-biztos-hogy-mindent-ki-kell-dobni-amit-a-fidesz-csinaltVajon Márky-Zayt hamarabb vagy később puccsolnák meg mint őt akkor?
Amadeus
Kampman
Klaci79
több mint 4 éve
Izgi kérdés h ki lenne a frakcióvezető ha csak egy frakció lenne MZP-ék oldalán, ugye arról szólt a fáma h Feri olyan áron vonul háttérbe h ő lesz a DK frakcióvezető...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Milyenek most a frakcióarányok? Bizottságokban hogy megy a helyek elosztása?Yepp. Nem is nagyon értem miért engedták át, ha csak nem zavarkeltésből aztán úgyse lesz belőle semmi. A Fidesznek egyáltalán nem érdeke egy frakcióba tenni őket. Gyurcsányozni lehet - és megy is - enélkül.Most néztem, hogy Székely “egy lista - egy frakció” javaslata átment az igazságügyi bizottságon (a Fidesz is megszavazta) tehát megy a Parlament elé 😊 ezzel még csavarhatnak egyet az ellenzéki listaállítás amúgy is nehézkes menetén.Pedig mekkora buli lenne hét kormánypárti frakció. MZP annyira nem utálja a szereplést, a legtöbb hétfőn tolna egy félórás napirend előttit 'minden fasza' jelszóval. Majd jönnek a frakcióvezetők. Közpénzmegmentés, miközben kibasznak Ferivel és Jakabbal, tetszik.
MC12
csipkelli
MC12
Lehet megijedtek, hogy a fejükre nőnének az ellenzéki frakciók, mert inkább 1:1-ben állnak ki a keresséldemokratákkal az ellenzék ellen, minthogy 2:4 ellen, Semjénékkel egy oldalon ugyan, de külön frakcióban
több mint 4 éve
Yepp. Nem is nagyon értem miért engedták át, ha csak nem zavarkeltésből aztán úgyse lesz belőle semmi. A Fidesznek egyáltalán nem érdeke egy frakcióba tenni őket. Gyurcsányozni lehet - és megy is - enélkül.Most néztem, hogy Székely “egy lista - egy frakció” javaslata átment az igazságügyi bizottságon (a Fidesz is megszavazta) tehát megy a Parlament elé 😊 ezzel még csavarhatnak egyet az ellenzéki listaállítás amúgy is nehézkes menetén.Pedig mekkora buli lenne hét kormánypárti frakció. MZP annyira nem utálja a szereplést, a legtöbb hétfőn tolna egy félórás napirend előttit 'minden fasza' jelszóval. Majd jönnek a frakcióvezetők. Közpénzmegmentés, miközben kibasznak Ferivel és Jakabbal, tetszik.
MC12
csipkelli
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
A 2 említett pojácát nem akarok látni, hogy minden hétfőn nekiállnak hőbörögni, mint politikai teljesítmény. Már csak ezért megérné.cseheknél most 5 vanMost néztem, hogy Székely “egy lista - egy frakció” javaslata átment az igazságügyi bizottságon (a Fidesz is megszavazta) tehát megy a Parlament elé 😊 ezzel még csavarhatnak egyet az ellenzéki listaállítás amúgy is nehézkes menetén.Pedig mekkora buli lenne hét kormánypárti frakció. MZP annyira nem utálja a szereplést, a legtöbb hétfőn tolna egy félórás napirend előttit 'minden fasza' jelszóval. Majd jönnek a frakcióvezetők. Közpénzmegmentés, miközben kibasznak Ferivel és Jakabbal, tetszik.
MC12
csipkelli
Negritis