Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 096 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
 www.facebook.com/208589289639801/posts/1226821294483257/?d=n

Ez így nagyjából amit én is gondolok. Még emésztenem kell a cseh eredményekkel párhuzamosan ezt az előválasztást, főleg a (az igaz, nem a magyar) baloldal szempontjából (ott ugye a két kvázi balos párt megszűnik létezni, és az ANO féle kamu baloldal is el fog halni).
Gyurma Pappa
A múzsa jó mint mindig 😊
Egyébként pont most dumáltam cseten egy baloldali barátommal, akinek felemás érzései vannak, első körben karácsonyra szavazott, most nem ment. Sokmindenről dumáltunk de az a mondata tetszett, hogy jó ma ellenzékinek lenni és szar ma baloldalinak lenni 😊
MC12
Ezzel is egyetértek. Mi van ma??? Túlságosan sok mindenkivel érték egyet...

Btw, a fő gond az, hogy Jámbort leszámítva, erősen balos nem maradt versenyben, legalábbis akit én tartok valamire. Hiszékenyt nem tartom semmire.
Gyurma Pappa
És épp a Jámbor mondta h az egy valid magatartás ha ezek után vki kutyakra szavaz áprilisban
csebi
Tehát akkor neki sem teljesen élet-halál dolog a Fidesz leváltása.
(nincs ezzel amúgy semmi gond, csak megjegyeztem 😊)

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Szinte Csak fiatalok vannak az Anker közben is most. Ettől félt a fidesz mindig a
fiataloktól, itt cseszhetik a gyurcsók soros embere stb blablát.
Maradnak a kistelepülések nekik ott lesz majd nagy osztogatás,
A nagyobb városokban nem lesz gond, a parasztokkal meg mindig csak a baj van. 😊
ozibozi
Igazad van, például Budapesten ennél nagyobb gond már nem is lehet a fejekben. 😀
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 782 — Lucas Scott

Ez így nagyjából amit én is gondolok. Még emésztenem kell a cseh eredményekkel párhuzamosan ezt az előválasztást, főleg a (az igaz, nem a magyar) baloldal szempontjából (ott ugye a két kvázi balos párt megszűnik létezni, és az ANO féle kamu baloldal is el fog halni).
Gyurma Pappa
A múzsa jó mint mindig 😊
Egyébként pont most dumáltam cseten egy baloldali barátommal, akinek felemás érzései vannak, első körben karácsonyra szavazott, most nem ment. Sokmindenről dumáltunk de az a mondata tetszett, hogy jó ma ellenzékinek lenni és szar ma baloldalinak lenni 😊
MC12

Btw, a fő gond az, hogy Jámbort leszámítva, erősen balos nem maradt versenyben, legalábbis akit én tartok valamire. Hiszékenyt nem tartom semmire.
Gyurma Pappa
És épp a Jámbor mondta h az egy valid magatartás ha ezek után vki kutyakra szavaz áprilisban

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
thebeke Pittsburgh Steelers 546 — Steelers fan
Az ő ötlete volt az előválasztás, és ő lépte meg a legfontosabb lépést is, ami a jövő tavaszi esélyt megtartja. Úgy, hogy alig akadt körülötte olyan, aki ezt jó lépésnek gondolta volna. Sokan egyenesen hülyézték miatta. Ráadásul olyant lépett, amira politikustól alig-alig akad példa: úgy lépett a háttérbe, hogy még reális esélye volt a versenyben. Mégis felismerte, hogy ez most nem az ő pillanata. Ritkaság.
Nélküle a teljes ellenzék - Jobbikostul, DK-stul, MSZP-stül, Momentumostul - most is kóvályogna egymás körül, mint gólyafos a levegőben. Ez a nagy büdös helyzet.
peterk2005
Mzp kezdte el tolni az előválasztást, amit a momentum hatalmas politikai érzékről tanúságot téve támogatott(és lábon lőtte magát). Nem KG bulija volt.

KG visszalépését pedig megelőzte, h a momo beállt MZP mögé. Ezt sem tartom annyira saját lépésnek, de az tény hogy helyezkedni marha jól tud.
Nem ez volt az első ilyen húzása. 😊
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 096 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
K. Máté:
"Márki-Zay Péter nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány Ferenc rajta keresztül térne vissza a hatalomba, a helyzet tehát változatlan."
Klaci79
Baszki, ezt a fene se gondolta volna! Hihetetlen fordulatok! Koszonjuk az ujabb online terbe elhelyezett szellemi ejakulaciot.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 314 — Cowboys fan
K. Máté:
"Márki-Zay Péter nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány Ferenc rajta keresztül térne vissza a hatalomba, a helyzet tehát változatlan."
Klaci79
Hát...
Stupid is as stupid doesForrest Gump
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline

Gyurma Pappa
A múzsa jó mint mindig 😊
MC12
Mit jelent ma baloldalinak lenni? (Utána jön a kérdésem arra vonatkozóan, hogy mit jelent jobboldalinak, de egyelőre maradjunk az első kérdésnél. 😊 )
peterk2005
Ezt most iróniával kérdezed?
Lecsó
Nem. Nézz körül idehaza és a világban, és nézd meg, mit képviselnek a középbal pártok. Nem könnyű felfedezni a klasszikus baloldali értékeket. (A kérdésem a jobboldalra is ezért vonatkozott, mert az is hasonló cipőben jár.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
akdestroyer Seattle Seahawks 4 903
Ez az ország nem tanul semmiből.
Amadeus
No offense, de szerinted kit kellett volna előrerakni, ha nem MZPt?

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 208 — #NoStress
Mit jelent ma baloldalinak lenni? (Utána jön a kérdésem arra vonatkozóan, hogy mit jelent jobboldalinak, de egyelőre maradjunk az első kérdésnél. 😊 )
peterk2005
Mindkettőre ugyanaz a válasz: semmit.
Nincs már bal, meg jobb a politikában, se elvek szintjén, se a gyakorlatban.
Ráfoghatod dolgokra, hogy baloldaliak, vagy jobboldaliak, csak akkor olyan anomáliák adódnak, mint a Fidesz családpolitikája, az MSZP 2010 előtti neoliberalizmusa, Orbán, aki valójában soha, semmiben nem volt jobboldali, vagy Gyurcsány, aki meg soha nem volt baloldali, még ha magukról ezt is állítják, ésatöbbi.
A 21. században vannak szociálisan érzékeny emberek, gondolatok, mozgalmak, cselekvések, és vannak kevésbbé azok, de ezt nem lehet felosztani jobbra meg balra. Lassan el kell engedni, meg kell haladni ezt az ósdi oldalakraosztást, még azoknak is, akik benne vannak és érintettek. Sőt, főleg nekik, mert különben a mindennapi gyakorlatban eléggé tudathasadásos helyzetekbe kerülnek.
Vagy definiálhatják újra az egészet, de az meg skatulyázás és teljesen szükségtelen.
Feladatok vannak, problémák, amiket meg kell oldani.
Pl. az, hogy szép lassan műanyagba fullasztjuk magunkat, vagy túlhevítjük a bolygót, az egy probléma, amire van száz részmegoldás, ami a klasszikus felosztás szerint egyszerre bal, jobb, közép, állami, civil, privát, stb.

több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 372

Gyurma Pappa
A múzsa jó mint mindig 😊
MC12
peterk2005
Ezt most iróniával kérdezed?
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 407

Gyurma Pappa
A múzsa jó mint mindig 😊
MC12
peterk2005
Mittomén, ha valami nem voltam soha akkor az a balodali valószínűleg 😊 de a kedvedért megkérdezem tőle, megyünk BL-t nézni szerdán.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 570 — The only discipline that lasts, is self discipline

Gyurma Pappa
A múzsa jó mint mindig 😊
MC12

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve

Gyurma Pappa
Ezért volt számomra érthetetlen a sok Karácsony kritika. Már az, hogy gyenge, nem tudja mit csinál, határozatlan, ésatöbbi. Szerintem éppenséggel az elmúlt fél-egy évben éppen azt bizonyította be, hogy jó érzéke van ahhoz, hogy mikor mi a jó lépés. Jól jön neki valószínűleg, hogy elemző volt. Mindenesetre az ellenzék esélyét lényegében ő teremtette meg. Az ő ötlete volt az előválasztás, és ő lépte meg a legfontosabb lépést is, ami a jövő tavaszi esélyt megtartja. Úgy, hogy alig akadt körülötte olyan, aki ezt jó lépésnek gondolta volna. Sokan egyenesen hülyézték miatta. Ráadásul olyant lépett, amira politikustól alig-alig akad példa: úgy lépett a háttérbe, hogy még reális esélye volt a versenyben. Mégis felismerte, hogy ez most nem az ő pillanata. Ritkaság.

Nélküle a teljes ellenzék - Jobbikostul, DK-stul, MSZP-stül, Momentumostul - most is kóvályogna egymás körül, mint gólyafos a levegőben. Ez a nagy büdös helyzet.

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 941
K. Máté:
több mint 4 éve
??? Szerintetek mennyire lesz MZP narratívája az, hogy:

Ha a pártok hagyták volna a civil jelölteket indulni a választókörzetekben (bármi is az igazság most az az optikája, hogy nem így történt) , és két fordulós lett volna a jelölt választás is, akkor elképzelhető (nagy valószínűséggel), hogy a civil jelöltek kitakarítják a pártelitet.
Helmut Zimmer
Szerintem semennyire, neki most a partelittel kell nyernie, most már nincs miért beleallni a saját szovetsegeseibe. Az más kérdés, hogy én most a helyében ezerrel pártot epitenek, nem is 2022-re, hanem 2026-ra gondolva.
somoskovig
Értelek Somos, de előtted van elmúlt 2 hét!?
Helmut Zimmer
Mit nyerne vele? Ilyesminek csak akkor lenne értelme, ha a) úgy gondolná, hogy nyerne vele, b) vagy hinne abban, hogy ez igaz. Szerintem egyik verzió sem áll.
peterk2005
Hello!

Én csak megkérdeztem.

Mit nyerne Vele? Az erőshöz húzást kiaknázhatná, további bizonytalanokat mozdíthat meg. És ő most nagyon erősnek tűnik az ellenzéken belül. Annak a mítosznak, hogy itt a DK az ellenzék vezető ereje lenne.... hát.

Mindegy meglátjuk, ezt a békét.
Helmut Zimmer
Arra a mítoszra ezzel szerintem pont került. Viszont így is megkerülhetetlenek. A DK szavazótábora nélkül nem nyer az ellenzék. (Szerintem egyébként a DK féle pártokat nem szavakkal kell támadni, hanem fel kell szalámizni. Nagyjából úgy, ahogy Vityka csinálta Torgyánékkal.)

több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 587 — zászló zászló szív

Gyurma Pappa
A múzsa jó mint mindig 😊
MC12

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 692 — The Mathematician

Gyurma Pappa
a vasfüggönyön innen ugye az a gond hogy nem lehet a szociális értéketeket képviselni rendesen mert egyből komcsi leszel

a neolib elit meg fullon lejáratta magát

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 407

Gyurma Pappa
A múzsa jó mint mindig 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 186
Kaptál munkabért hónap elején? Naugye!
r.baggio
Ezzel ott a baj, hogy nem állami tulajdonban lévő cégnél dolgozok.

Szóval azt se ők adják.
Mikey
na de elvenni elvehetnék!
r.baggio
Végül is, hálás is lehetek, hogy csak a harmadát veszik el.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 587 — zászló zászló szív

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 869 — no es importante
r.baggio

Szóval azt se ők adják.
Mikey
na de elvenni elvehetnék!

www.origo.hu/itthon/20211017-kocsis-mate-a-gyurcsany-show-lezarultarol.html
Negritis
ebben a legdurvább, hogy ha felmész a facebookos bejegyzésre, az összes fideszes képviselő kommentelt oda valamit, mintha csetbotok lennének...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 186
Kiváncsi vagyok mennyi pénzt kapunk még így most majd Vityaéktól.
Toca
Még? Én nem kaptam eddig egy forintot sem.
Mikey
r.baggio

Szóval azt se ők adják.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
 www.origo.hu/itthon/20211017-kocsis-mate-a-gyurcsany-show-lezarultarol.html

több mint 4 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 395
Csak sajtótájékoztató persze és mindent a helyén kell kezelni, de nagyon jó volt hallani/olvasni mzp szavait. Az emberek szerintem is megcsömörlöttek már az állandó uszítástól és a negatív kampány ("rosszabbul élünk, mint 4-8-65 éve"), nem is szokott működni, úgyhogy remélem a sárdobálás helyett egy új, pozitív szemlélet kerül majd előtérbe
r.baggio
Hát ja,

Mottónk: harcban állunk mindenkivel, programunk: megvédünk a 2010 előtti áldatlan állapotoktól.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!