Politika
46 feliratkozó
több mint 5 éve
Lúdas Solymi
8 027
Persze, egy fideszestol nem is varok mast, csak itt az alapfelvetes abbol indult ki h miert bajszos szarozzuk.Kisebb fajsúlyú témákban azért már visszadobott egy-két dolgot... de azt elvárni tőle hogy olyan szintű aktív fék legyen Orbánon/Fideszen, mint Göncz vagy Sólyom, ez elég naiv dolog...Pozíciójából adódóan akadályozhatja Orbánt, ha akarja, még ha időhúzással is, ami lehetőséget adna az ellenzéknek, médiának, szakszervezeteknek, normális esetben.Persze joga van visszaküldeni módosításra, aztán ha visszakapja szóról szóra ugyanúgy, alá kell írnia. Szóval kemény 1-2 hónapra késleltetheti a törvényhozást.A Fidesz alatt ez biztos így van, de amúgy emlékeim szerint mind Göncz Árpád, mind Sólyom László élt azzal az a jogkörével, hogy visszaküldött törvényjavaslatokat módosításra.Bajszos szar aláírta...minő meglepetésEz a "bajszos szar" azon túl, hogy elképesztően gagyi sértés, azért is nevetséges, mert most mégis mit vártatok tőle? Úgy egyáltalán mit vártok egy köztársasági elnöktől? Kb. abban van választása, hogy milyen zakót visel az újévi beszéd alatt, meg hogy melyik áprilisi hétvégén legyenek a választások.
Klaci79
Kampman
Szóval azt várnánk tőle, hogy viselkedjen úgy ahogy a pozíciója megköveteli és ne egy báb legyen.
Solymi
Mindössze azt tartom röhejesnek, hogy az utóbbi években úgy fikázza Ádert az ellenzék, mintha a pozíciójából adódóan legalábbis lenne lehetősége akadályozni Orbánt.
Kampman
Szóval ja, lenne lehetősége, de ugye ő is ősfideszes, egyértelmű, hogy aládolgozik a kormánynak.
Pont ezért lehet szidni, mert ugyanúgy mint a másik bajszos szar őskommunista, nem a szerepének megfelelően viselkedik, hanem a kormányt pártolja.
Solymi
Igor
Pomt azert, mert csak nevleg koztarsasagi elnok, gyak csak a lrotokollaris feladatokat latja el, a kepviselok ugyanet.
Vicc, de ez olyan mintha egy hirnok kiallna a Parlament ele (jovore a Var erkelyere) aztan felolvasna h dontott aznap OV.
több mint 5 éve
Kelet Magyarországgal kapcsolatban e téren nem tudok nyilatkozni de nagyon örülnék ha ebben a vonatkozásban valaki ottani leírná a helyzetet .Én Debreceni vagyok, Pesten lakom jópár éve, és ami Pesten van az szörnyű ami a kórházakat illeti. Viszont nyugodt szívvel mondom, hogy szerintem a Debreceni Klinikák az ország legjobb kórháza. 2010-ben EU-s és Kormányzati pénzből, majd 100 milliárd fointból újították fel, és elég modern lett.
Rózsa Sándor
Én ha volt valami mindig haza jártam, mind a mai napig, MRI vizsgálatra is 1-2 napon belül kaptam időpontot, míg a csodálatos Honvédba mint később kiderült térdszalag szakadásomra 8 hónappal később kaptam volna időpontot. Addig meg járjál ahogy tudsz....
Tény hogy nem voltam minden oszályon /szerencsére/ de nekem pozitív tapasztalataim vannak a Klinikával kapcsolatban, mind fejlettség, mind ápolói,orvosi odafigyelést illetően.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
www.google.com/search?q=zalaegerszegi+kórház&client=ms-android-hms-vf-hu&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjO7f7m07DfAhVsp4sKHX5BDhoQ_AUoAnoECAoQAg&biw=360&bih=560És most hiszitek vagy sem itt Nyugaton tényleg az összes faluban ez megy felújítás felújitás hátán.én is vidéki vagyok eredendően, de pesten lakom rég óta. ugyanakkor követem az otthoni eseményeket. valóban van sok felujítás:
www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/korszerubb-lett-es-bovult-a-haziorvosi-rendelo-epulete-vasegerszegen-2575811/
www.frisss.hu/hirek/folytatodik-a-rendelok-felujitasa-vas-megyeben
www.vascounty.com/vasi-mozaik/185084
Rózsa Sándor
- nagyrészt uniós pénzből, amit meg sem említenek a szocializmus "legszebb" időit idéző átadásokon. inkább uszítanak az unió ellen.
- túlárazzák a munkálatokat, majd visszaosztanak a helyi képviselőnek és körének (a szülővárosomban ezt konkrétan tudom, de nem hinném, hogy egyedi eset)
- felujítások mindig vannak, nem a fidesz találta fel. ez lenne az alap, hogy egy város fejlődik folyamatosan. ezért is nevetséges, hogy ezzel kampányolnak, mert a fejlődés üteme bőven elmaradt a környező országokétól.
szerk: most láttam, mit idéztél előtte: sajnos volt alkalmam meglátogatni a zalaegerszegi korházat. tragédia, respekt az orvfosoknak, akik kitartanak ott. épp be volt ázva, plusz alapból is le volt pusztulva.
winston
2 hónapja voltam !!!!
Én nem láttam ilyet !
Annyi igaz ,hogy mivel ez egy központi korház hatalmas és tény van egy kettő epület ami még nem európai szintű.De folyamat felujítás alatt van az egész komplexum.Legközelebb javaslom ha nem mostanában voltál ott nézz utána jobban.
több mint 5 éve
És most hiszitek vagy sem itt Nyugaton tényleg az összes faluban ez megy felújítás felújitás hátán.én is vidéki vagyok eredendően, de pesten lakom rég óta. ugyanakkor követem az otthoni eseményeket. valóban van sok felujítás:
www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/korszerubb-lett-es-bovult-a-haziorvosi-rendelo-epulete-vasegerszegen-2575811/
Rózsa Sándor
- nagyrészt uniós pénzből, amit meg sem említenek a szocializmus "legszebb" időit idéző átadásokon. inkább uszítanak az unió ellen.
- túlárazzák a munkálatokat, majd visszaosztanak a helyi képviselőnek és körének (a szülővárosomban ezt konkrétan tudom, de nem hinném, hogy egyedi eset)
- felujítások mindig vannak, nem a fidesz találta fel. ez lenne az alap, hogy egy város fejlődik folyamatosan. ezért is nevetséges, hogy ezzel kampányolnak, mert a fejlődés üteme bőven elmaradt a környező országokétól.
szerk: most láttam, mit idéztél előtte: sajnos volt alkalmam meglátogatni a zalaegerszegi korházat. tragédia, respekt az orvfosoknak, akik kitartanak ott. épp be volt ázva, plusz alapból is le volt pusztulva.
Szerkesztette: winston
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
És most hiszitek vagy sem itt Nyugaton tényleg az összes faluban ez megy felújítás felújitás hátán.www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/korszerubb-lett-es-bovult-a-haziorvosi-rendelo-epulete-vasegerszegen-2575811/
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Részvétem először is.Nincs kedvem most sokat írni, mert épp temetésre megyek 1 óra múlva, de majd hétvégén összeszedem magam. Sajnos sok kórházról van tapasztalatom, vidéken és Pesten egyaránt. Katasztrófa. A háziorvosi ellátás meg úgy ahogy. Bár rengeteget kell várni és mivel szerencsére én egészséges vagyok és csak vérvétel kell, ez elég bosszantó a sok beteg között. A Merényi kórház, az Szt. István kórház és a László korhazakkban jártam mostanában, katasztrófa! És nem a dolgozok miatt, hanem mert minimális fejlesztésekre sincs pénz. Egy normál tisztasági festésre se. Vidéken a Flor Ferencbe járok néha. Minden tiszteletem a dolgozóké, de az infrastruktúra borzalom. A falakrol málik a vakolat, a lámpák hiányosak, az ajtók használhatatlanok, a WC döbbenet. Városban lakom, nem Pesten. Új rendelő van háziorvosokkal, de egy MRI vizsgálatot nem tudnak megcsinalni, időnként meg tüdőszűrésre is máshova kell menni. Laborra 3 hétre előre kell bejelentkezni. Meg szemészhez járok. Oda 3 hónapra adnak időpontot az egyik pesti szemész klinikára a Mária utcába. Tudnám folytatni, de felesleges...Hiszek neked mert Pesten nem tudom ,hogy mi a helyzet !De itt vidéken tényleg nagyon rendben vannak ezek az intézmények.Mondom még az én 700 fős kistelepülésemen is csilli villi kis orvosi rendelő van.Tavaly adták át.És ami hihetetlen ,hogy heti 3× rendel benne a háziorvos így nem kell a legkozelebbi városba bemenni az idős embereknek.dawyd728Kórházak terén pont a főváros áll szarul. EU-s fejlettségi mutatók alapján a Főváros és Pest megye túl fejlett ahhoz, hogy ilyenfajta fejlesztési EU-s forrásokat lehívjon, viszont a vidéki kórházakat, rendelőket szépen ki lehet kupálni EU-s pénzből. Hazai forrásból viszont jelenleg nincs Mo.-n kórházfejlesztés, ami nem meglepő tekintettel arra, hogy évről évre alacsonyabb %-át teszi ki az egészségügyre fordított rész a teljes ktgvetésnek.
Te szerinted kapufa.Szerintem nagyon nem.Aki naponta 2 óránál többet használja a számitógépet az ha akar bármilyen hírhez hozzátud jutni aki azt mondja ,hogy nem az hazudik!De akinek nem inge az nem veszi magára.
De legyen neked igazad akkor média rész az írásomnak nem vonatkozik rád ,vedd csak úgy bemutatta Sárvár Körmend Celdomolk Vasvár környékét Tv és internet szepmpontból!
DE az írásom nem csak a médiára vonatkozott hanem a fejlesztésekre és kórházak állapotára. Lásd 4 weboldal .
De még egy gondolat ,hogy érthető legyen én csak Nyugat Magyarországra értem
De mégegyszer hangsúlyozom itt Nyugat Magyarországon Digi és Upc elöfizetés van 80 % ban mert ez épült ki itt ebben a régióban tehát itt ez az alap csomag abban meg benne van az ATV az más kérdés ha kedves idős ember nem akar mást nézni csak az M1 !!!
Rózsa Sándor
empty taxi
És ezért is nézek olykor hihetetlenül mikor áldatlan állapotokról hallok a Eü intézmènyekben.A Strokeom miatt mondom ennek a 4 megyének plusz Obervart ami Burgelland székhelye korházát ismerem elég jól sajnos ,de semmi negatív tapasztaltom nem volt.Sőt inkább kellemes csalódás volt mindegyik.Azért is Linkeltem be a web oldalakat ,hogy aki nem ismerős errefele az lássa ,hogy e 4 nagy megyei korház mlyen állapotban van.
De basszus akkor ezekszerint ekkora lenne Kelet MO. ,Budapest ,és Nyugat Magyarország között a különbség???
Rózsa Sándor
Klaci79
Akkor ezekszerint ekkora a különbség sajnos Nyugat MO. És Pest megye na és Budapest között......
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Nincs kedvem most sokat írni, mert épp temetésre megyek 1 óra múlva, de majd hétvégén összeszedem magam. Sajnos sok kórházról van tapasztalatom, vidéken és Pesten egyaránt. Katasztrófa. A háziorvosi ellátás meg úgy ahogy. Bár rengeteget kell várni és mivel szerencsére én egészséges vagyok és csak vérvétel kell, ez elég bosszantó a sok beteg között. A Merényi kórház, az Szt. István kórház és a László korhazakkban jártam mostanában, katasztrófa! És nem a dolgozok miatt, hanem mert minimális fejlesztésekre sincs pénz. Egy normál tisztasági festésre se. Vidéken a Flor Ferencbe járok néha. Minden tiszteletem a dolgozóké, de az infrastruktúra borzalom. A falakrol málik a vakolat, a lámpák hiányosak, az ajtók használhatatlanok, a WC döbbenet. Városban lakom, nem Pesten. Új rendelő van háziorvosokkal, de egy MRI vizsgálatot nem tudnak megcsinalni, időnként meg tüdőszűrésre is máshova kell menni. Laborra 3 hétre előre kell bejelentkezni. Meg szemészhez járok. Oda 3 hónapra adnak időpontot az egyik pesti szemész klinikára a Mária utcába. Tudnám folytatni, de felesleges...Hiszek neked mert Pesten nem tudom ,hogy mi a helyzet !De itt vidéken tényleg nagyon rendben vannak ezek az intézmények.Mondom még az én 700 fős kistelepülésemen is csilli villi kis orvosi rendelő van.Tavaly adták át.És ami hihetetlen ,hogy heti 3× rendel benne a háziorvos így nem kell a legkozelebbi városba bemenni az idős embereknek.dawyd728Kórházak terén pont a főváros áll szarul. EU-s fejlettségi mutatók alapján a Főváros és Pest megye túl fejlett ahhoz, hogy ilyenfajta fejlesztési EU-s forrásokat lehívjon, viszont a vidéki kórházakat, rendelőket szépen ki lehet kupálni EU-s pénzből. Hazai forrásból viszont jelenleg nincs Mo.-n kórházfejlesztés, ami nem meglepő tekintettel arra, hogy évről évre alacsonyabb %-át teszi ki az egészségügyre fordított rész a teljes ktgvetésnek.
Te szerinted kapufa.Szerintem nagyon nem.Aki naponta 2 óránál többet használja a számitógépet az ha akar bármilyen hírhez hozzátud jutni aki azt mondja ,hogy nem az hazudik!De akinek nem inge az nem veszi magára.
De legyen neked igazad akkor média rész az írásomnak nem vonatkozik rád ,vedd csak úgy bemutatta Sárvár Körmend Celdomolk Vasvár környékét Tv és internet szepmpontból!
DE az írásom nem csak a médiára vonatkozott hanem a fejlesztésekre és kórházak állapotára. Lásd 4 weboldal .
De mégegyszer hangsúlyozom itt Nyugat Magyarországon Digi és Upc elöfizetés van 80 % ban mert ez épült ki itt ebben a régióban tehát itt ez az alap csomag abban meg benne van az ATV az más kérdés ha kedves idős ember nem akar mást nézni csak az M1 !!!
Rózsa Sándor
empty taxi
És ezért is nézek olykor hihetetlenül mikor áldatlan állapotokról hallok a Eü intézmènyekben.A Strokeom miatt mondom ennek a 4 megyének plusz Obervart ami Burgelland székhelye korházát ismerem elég jól sajnos ,de semmi negatív tapasztaltom nem volt.Sőt inkább kellemes csalódás volt mindegyik.Azért is Linkeltem be a web oldalakat ,hogy aki nem ismerős errefele az lássa ,hogy e 4 nagy megyei korház mlyen állapotban van.
De basszus akkor ezekszerint ekkora lenne Kelet MO. ,Budapest ,és Nyugat Magyarország között a különbség???
Rózsa Sándor
több mint 5 éve
hden
339
Orvosi helyzet ?????Kórházak állapota Nyugat magyarországon ???Én csak a győri kórházról tudok beszélni, de az tényleg szép és jól is felszerelt. (Nem tudom mennyire köszönhető az Audinak is, ha jól emlékszem akkor támogatták is rendesen)
www.petz.gyor.hu
markusovszky.hu
www.vmkorhaz.hu
www.zmkorhaz.hu
Ebbe volt szerencsém mindegyikben járni az utóbbi 2 évben saját tapasztalat folyamat épül fejlesztik és újítják fel !
A színvonal egy 10 skálán az összesben 6.5 és 8.5 között van !
Ez szubjektív az orvoskal való megelégedetség szerint osztályoztam de a felszerelésben az épületek szobák minőségében nem tudok hibát találni!Persze Obertvarti kórház modernebb ezt egy percig nem vitattom .Sajnos ott is voltam!De aki erre a 4 kórházra azt mondja hogy gáz ott Igen nagy bajok vannak !Ömlenek belülk az uniós fejlesztések túl számlázzák Igen ezt egy percig nem vitatom de fentebb már leírtam a végeredményszempontjából tök mindegy mert azt a pénzt csak arra lehet felhasználni.De persze én is elítélem az uniós pénzek ezúton torténő ellopását mert így végeredményben Brüsszel és mi magyarok vagyunk megkárosítva.De közben ez a 4 kórház plusz ide veszem a Sárvárit a Celdomolkit ami csak inkább rehabos intézet plusz az Esztékákat amik tényleg folyamat újjulnak meg.Unios támogatásból.Szóval itt nyugat magyarországon egyáltalán nem rossz a helyzet eszkozok és epuletek terén.Plusz a nem kormányPárti média is szinte mindenkihez eljut ezen a környéken ha akarja .Persze a többi megyéről és faluról nem tudok nyilatkozni csak Vas Veszprém Győr és Zala megyéről.
Na és aki nem hiszi azt nagyonszívessen vendégül látom a falusí vendégházaink egyikébe ,hogy be bízonyítsam neki az itt általam leírt dolgokat .
Persze ettől fúggetlenül tudom hogy Viktorunk pofátlanul lop !Ez egyértelmű és tarthatatlan.plusz egy arrogáns geci!
De azért nem minden fekete és fehér ezt csak azért írtam ,hogy ott Pesten is tudjátok.
Kelet Magyarországgal kapcsolatban e téren nem tudok nyilatkozni de nagyon örülnék ha ebben a vonatkozásban valaki ottani leírná a helyzetet .
Rózsa Sándor
3 éve mamám volt kórházba törött lábbal. Édesanyámnak kellett tartani a lábát gipszelés közben, mert arra nem volt ember.
Nagybátyám feküdt egy ideig bent, a szobák szépek, tiszták. Nem kellett azért olyan sokmindent vinni.
Öcsémnek belement egy kapocs a kezébe, azt kellett "kioperálniuk". Sajnos elég éles szikét nem találtak... 😀
Győr amellett szerintem gőzerővel fejlődik, nagyon sok minden épül szépül. Mellette pedig itt is megy a mutyi rendesen. A fél város a Borkaié és bandájáé.
Teljesen egyetértek! Nem minden fekete fehér.
több mint 5 éve
Ez milyen lesz vajon? Mert az alapötlet az olyan "végre!!" De már nem tudok nem belelátni valami negatívat. (span nyeri a tendert a legjobb ajánlat helyett pl.)Hiszek neked mert Pesten nem tudom ,hogy mi a helyzet !De itt vidéken tényleg nagyon rendben vannak ezek az intézmények.Mondom még az én 700 fős kistelepülésemen is csilli villi kis orvosi rendelő van.Tavaly adták át.És ami hihetlen ,hogy heti 3× rendel benne a háziorvos így nem kell a legkozelebbi városba bemenni az idős embereknek.dawyd728Kórházak terén pont a főváros áll szarul. EU-s fejlettségi mutatók alapján a Főváros és Pest megye túl fejlett ahhoz, hogy ilyenfajta fejlesztési EU-s forrásokat lehívjon, viszont a vidéki kórházakat, rendelőket szépen ki lehet kupálni EU-s pénzből. Hazai forrásból viszont jelenleg nincs Mo.-n kórházfejlesztés, ami nem meglepő tekintettel arra, hogy évről évre alacsonyabb %-át teszi ki az egészségügyre fordított rész a teljes ktgvetésnek.
Rózsa Sándor
empty taxi
És ezért is nézek olykor hihetetlenül mikor áldatlan állapotokról hallok a Eü intézmènyekben.A Strokeom miatt mondom ennek a 4 megyének plusz Obervart ami Burgelland székhelye korházát ismerem elég jól sajnos ,de semmi negatív tapasztaltom nem volt.Sőt inkább kellemes csalódás volt mindegyik.Azért is lnkeltem be a web oldalakat ,hogy aki nem ismerős errefele az lássa ,hogy e 4 nagy megyei korház mlyen állapotban van.
De basszus akkor ezekszerint ekkora lenne Kelet MO. ,Budapest ,és Nyugat Magyarország között a külónbség???
Rózsa Sándor
hirtv.hu/ahirtvhirei/kasler-soha-nem-volt-meg-ilyen-merteku-fejlesztes-2473732
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Hiszek neked mert Pesten nem tudom ,hogy mi a helyzet !De itt vidéken tényleg nagyon rendben vannak ezek az intézmények.Mondom még az én 700 fős kistelepülésemen is csilli villi kis orvosi rendelő van.Tavaly adták át.És ami hihetetlen ,hogy heti 3× rendel benne a háziorvos így nem kell a legkozelebbi városba bemenni az idős embereknek.dawyd728Kórházak terén pont a főváros áll szarul. EU-s fejlettségi mutatók alapján a Főváros és Pest megye túl fejlett ahhoz, hogy ilyenfajta fejlesztési EU-s forrásokat lehívjon, viszont a vidéki kórházakat, rendelőket szépen ki lehet kupálni EU-s pénzből. Hazai forrásból viszont jelenleg nincs Mo.-n kórházfejlesztés, ami nem meglepő tekintettel arra, hogy évről évre alacsonyabb %-át teszi ki az egészségügyre fordított rész a teljes ktgvetésnek.
Rózsa Sándor
empty taxi
több mint 5 éve
De erre egyébként sose volt jó Magyarország.Elhiszem.Győri vagyok, tudnék mesélni az Audi-ról ilyen témában...gondolod,hogy ott sok élő munkaerő szükséges ?Btw az igazan élő munkaerőt igénylő autoipari beszállitók már kifelé mennek az országbol...Mint a BMW?
Janek
Toca
Janek
Hidd el elég sokan bedolgoznak egy ilyen gyárnak, még ha a gyártósoron van rengeteg robot, akkor is.
Igor
A lényeg hogy mar nem olyan csabító a magyar munkaerő a legtöbb embert igénylő részén ezt latta a kormány azért reagált.
Kerdes ez elég e nekik.
Olyan beszallitokra gondolj ahol 10-20 szalagmunkasra jut 1 max 2 mernokember
Janek
Multik azért szeretik Mo-t mert olcsó. Azzal kapcsolatban már azért bőven találni jobb országokat.
Viszont ár - érték arányban jó és nagy átlagban pontos munkát végeznek.
Viszont a nagy munkanélküliség ellenére sincs sokszor elég ember nekik.
több mint 5 éve
dawyd728Kórházak terén pont a főváros áll szarul. EU-s fejlettségi mutatók alapján a Főváros és Pest megye túl fejlett ahhoz, hogy ilyenfajta fejlesztési EU-s forrásokat lehívjon, viszont a vidéki kórházakat, rendelőket szépen ki lehet kupálni EU-s pénzből. Hazai forrásból viszont jelenleg nincs Mo.-n kórházfejlesztés, ami nem meglepő tekintettel arra, hogy évről évre alacsonyabb %-át teszi ki az egészségügyre fordított rész a teljes ktgvetésnek.
Rózsa Sándor
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Nézem itt a különböző hírforrásokat. Arra a következtetésre jutottam, hogy fogalmam sincsen hogyan bírjátok a folyamatos politizálást. Minden tiszteletem, hogy ennek ellenére nem csömörlötök meg 😀Kicsit belementem az elmúlt időszakban, mert már nagyon zavart a dolog. De ez valami leírhatatlanul elképesztő és lesúlytó, hogy erre a szutyok, rendetlen, szedett-vedett ellenzéki bagázsra kellene szavazni ahhoz, hogy a történelmünk egyik legnagyobb mértékű lopását és kizsigerelését véghezvivő kormányt leváltsuk. Nem találok szavakat 😀 😀 És én itt szeretnék gyereket nevelni. Egy az egyben erre találták ki a tragikomédia szót.
több mint 5 éve
Épp a túlóra törvény kapcsán jó példának felhozni a BMW gyárat elég cinikus. Szerintetek ki döntötte el ezt? Nem Orbán. Egyszerűen oda jutottunk h ha vele szemben leülnek a nemet autóipar vezetői akkor nem mondhat nemet. Így jársz ha a gazdaságod két dologtól függ: tőlük meg az EU-s penzektol.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Luk Autoliv Flexteonics ők mind beszálítóji az Audinak.Pontossan nem tudom hány mernökre hány szallagmunkás jut ezekbe a gyárakban..De szerintem Németországban sem jut 10 emberre egy mérnök!Elhiszem.Győri vagyok, tudnék mesélni az Audi-ról ilyen témában...gondolod,hogy ott sok élő munkaerő szükséges ?Btw az igazan élő munkaerőt igénylő autoipari beszállitók már kifelé mennek az országbol...Mint a BMW?
Janek
Toca
Janek
Hidd el elég sokan bedolgoznak egy ilyen gyárnak, még ha a gyártósoron van rengeteg robot, akkor is.
Igor
A lényeg hogy mar nem olyan csabító a magyar munkaerő a legtöbb embert igénylő részén ezt latta a kormány azért reagált.
Kerdes ez elég e nekik.
Janek
több mint 5 éve
Elhiszem.Győri vagyok, tudnék mesélni az Audi-ról ilyen témában...gondolod,hogy ott sok élő munkaerő szükséges ?Btw az igazan élő munkaerőt igénylő autoipari beszállitók már kifelé mennek az országbol...Mint a BMW?
Janek
Toca
Janek
Igor
Kerdes ez elég e nekik.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
dawyd728Te szerinted kapufa.Szerintem nagyon nem.Aki naponta 2 óránál többet használja a számitógépet az ha akar bármilyen hírhez hozzátud jutni aki azt mondja ,hogy nem az hazudik!De akinek nem inge az nem veszi magára.
több mint 5 éve
dawyd728
3 851
Rémeket látsz haver. Én voltam az elmúlt fél évben az, aki ezen a fórumon többször beírta, h nem kéne a vidékieket lenézni. A 12. és 2. kerületben is 40% körül a Fidesz nyert, ahol aztán nem lehet azzal vádolni az embereket, h el lennének zárva a világtól. Magyarországi értelmiség jelentős része él ott.Na jó itt tényleg nagyon nagy gondok vannak 😃😂Kevered a fogalmakat. Független sajtó ≠ sajtószabadság. Lehetnek teljes sajtószabadság közepette csupa csupa ideológiailag, politikailag vmilyen irányba elkötelezett médiumok. USA tökéletes példa. Az, h Magyarországon nincs, vagy csak egy-egy kisebb zárványban független sajtó, az nem meglepő. Sajnos ebben semmi újdonság nincs.Persze, erről a független sajtókérdésről már beszéltünk lentebb valamikor. Ilyen szempontból igen van cenzúra. Minden orgánum a saját szempontjai miatt cenzuráz.Ez a sajtószabadság van duma a világ legcinikusabb szövege. Ugyanúgy, ahogy a demokrácia és diktatúra között is több fokozat van, úgy a teljes sajtószabadság és annak vége között is. Nem mondom, h valaha lett volna Magyarországon teljes sajtószabadság, de a jelenleginél még a kilencvenes évek is jobb volt.Mégis Kit vitt el eddig a fekete autó? 😀😀Csak egy szimpla kérdésfeltevés volt 😊warr_bVigyázz miket írogatsz, a NER figyel...
#JC6
Eddig se vitt el a fekete autó...
warr_b
Senkit, mert akkor még kevesebb tüntető lenne. 😀😋
Diktatúra, kizsákmányolás, sarcolás, nyomorban tartás, nincs sajtószabadság/pedig mindenki azt ír amit akar/.
Ez mind az ellenzéki kommunikáció része. Nincs más fegyverük csak a hisztériakeltés és Orbán Viktor illetve az őt körülvevő emberek és elképzelt rendszer démonizálása. Hiszti, mert egyelőre nem tudnak máshoz nyúlni. Ennyi.
Fattyu
dawyd728
És igen sokkalta kötöttebbek mint a 90-es évekbe ebben igazat adok.
Viszont tartom, hogy ez világ tendencia. A demokratikus országok politikai irányzatai is a 80-as évektől elkezdték bedarálni a sajtót, eszközként használva azokat.
Hogy ez jó? Ez nagyban a társadalmi kérdések és beállítotságok döntik el. Nekem pl, ez a része nem tetszik a dolognak.
Visszatérve az eredeti témára, nap mint nap jelenik meg több tucat kormánykritikus cikk, olvasom azokat Én is.
Fattyu
A nagyobb probléma, h a sajtószabadság ilyen alacsony foka valósul meg. Mire gondolok? Tradicionális sajtó esetében állami támogatást egy bizonyos csoport kap meg. Hiába nincs olvasottsága. Országos lefedettséget tv/rádió egy bizonyos csoport kap meg. Az, h a net teljesen szabad, az azt jelenti, a társadalom kb 20%-a számára az ismeretekhez való jutás semmilyen mértékben nincs korlátozva. A gond az, h pl az én szüleim sem hajlandóak már változni. 60 évesek. TV, újság, rádió és csak utána a net. A még idősebbek, a még zárkózottabbak, a netet egyáltalán nem használók esetében mi marad? 1-1 atv, rtlklub, klubrádió, ami ugyanúgy nem független, de legalább az elérésük is kisebb. Aztán ott vannak azok a tömegek, akik egyáltalán nem foglalkoznak a közélettel se atv, se hirtv/echotv, se semmit nem néznek, max 1-1 híradót, hetente a tv-ben M4 sportot az 1 percesekkel vagy közmédiát vasárnap este, ahol gondolom még most is van az elmúlt hetet 1 órában összefoglaló műsor. Vagy vannak olyanok, akik még ennyit sem, max a választások előtt egy kicsit tájékozódik. Rengeteg ember mai napig úgy gondolja, ami a tv-ben elhangzik az mind igaz. Nem is gondol arra, h más forrásból is utána kellene járjon a kérdésnek, de ha gondolna rá, akkor is kb az rtlklub híradója van egyedül, a tv-s alapcsomagokban, ahol nem kormánypárti propagandával találkozik az ember, de mivel a nézettség az első és az anyjukat is eladnák további egy század százalék nézettségért, így gondolom híradó is alig van egy nap, és akkor is az újszülött panda, a fogatlan néni beszámolója a szomszéd házban lakó bűnözőről kap prioritást és nem mondjuk az olyan beszélgetős műsorok, mint az éjjel 1/2 1-kor sugárzott Magyarul Balóval. Ja és akkor a helyi tv-k és újságokról meg nem is beszéltem, amit alapból inkább néz egy helybeli, hiszen több az őt közvetlen érintő téma.
dawyd728
1.Én elhiszem hogy majdnem mindenki libsis ,balos, és Cigány gyerek ellenes ezen az oldalon!
2.Ti el is hiszitek ezt a sok baromságtot amit a faluk és TV csatornák és internet elérés kapcsán osszehordtok????
3.Na tegyünk egy kis rendet !
Kezdem is :
Itt sokan Budapestről a tömb házakból, panel telepekről ,bér házakból régi polgári házakból ,Budai villákból úgy beszéltek a vidékről mint egy elmaradt másik bolygórol.Fogalmatok nincs a vidéki élet rejtelmeiről és lehetőségeiről.De maradjunk csak a médiánál.Én egy ekte paraszt család sarja vagyok (nemesi és kulák származással ).Most is vidéken élek így erről tudok érdemben nyilatkozni.Vas megyéről Győr-Moson-Sopron megyéről és Veszprém megyéről Zala megyéről ahol sokat megfordulok megye szinten.Az Èn kis falum egy 700 fős kistelepulés.Ezen a kornyéken Digi és Upc van az embereknek.A Saját faluban a lakosság 90 % rendelkezik internet és kábel televízió előfizetéssel.Honnan tudom ?Édesanyám 72 éves most volt a falumban az idősek számára szervezet karácsonyi bulin ahova a meghívót az email címére kuldték ki.És most direkt megkérdeztem azok közül akik ott voltak a nyugdijas rendezvényen hány ismerőse a Facebuukon ?Had ne mondjam hogy kb.a fele a másik fele meg UPC vagy Digi előfizetéssel rendelkezik !A sorozatok miatt ! (Eskü holnap végig járom a a falut kB meg van 1 1.5 óra alatt és megnézem hány anterna van a házakon)De biztos vagyok benne ,hogy szinte mindenhol lesz !Kivéve kB A falu 10 % ahol nincs se Internet se Kábél tv ez egy két 90-és 100 közötti öreg lakó! (De ök megrögzött szocik ezt tudom biztossan meg már kúrvára nem érdekli őket a politika.)Ezt honnan tudom ? A falumban végzek szociális munkát ami annyiból áll hogy télen akinek nem telik viszünk fát vagy aki nem tudja osszevágni annak osszevágjuk pl.idősek betegek.Honan van a fa ?? Egyszerű rengeteg belterület van ami erdős vagy zártkert ami az önkormányzat tulajdonában áll és onnan van kitermelve minden évben !Plusz évente vásárol a falu fát !Pályázatok útján ! (De ez most tökmindegy ez helyi dolog ,mármit a fa ,csak ennek apropoján nagyon jól ismerem az összes időst a falumban)
Tehát ma 50és 80 év közötti korosztályhoz Igen is kB 75-85 % eljutnak a hírek ha akarja ! Hisz ott az internet neki plusz az ATV mert mind a digi mind a Upc alapcsomagjában benne van !
Itt Vas megyében folyamat pályázat pályázat hátán van önkormányzatoknak.A környező falukban is napról napra újul meg orvosi rendelő köztér kultúrház.Uniós pénzből!
Ja és focipályák is.Pl.épitik most a falumban a műfuves kicsi focipályát a megye 2 csapatnak.Ami kurva jó mert én is fociztam meg remélem még fogok is .Ezenkívül mi is nyertünk a családom falusi turizmusra pénzt az Uniótól (közel van Sárvár)és hangsúlyozom nincs Fideszes kapcsolatunk ! (Igaz nem 100 milliokat)!Szóval itt nyugatmagyarországon nyugodtan kijelnthetem hogy zsák számra ömlik a kistérségekben az uniós támogatás.Persze biztos jól túl van számlázva de ez végeredmény szempontjából tök mindegy mert ezt az adott osszeget amit pl foci pálya megépitésére kaptak csak és kizárólag arra lehet felhasználni hiába oldják meg mondjuk 15 millióból és nyertek 20 a maradékot nem tarthatják meg.persze ettől függetlenül ez nem helyes hogy túl számlázzák.
Orvosi helyzet ?????Kórházak állapota Nyugat magyarországon ???
www.petz.gyor.hu
markusovszky.hu
www.vmkorhaz.hu
www.zmkorhaz.hu
Ebbe volt szerencsém mindegyikben járni az utóbbi 2 évben saját tapasztalat folyamat épül fejlesztik és újítják fel !
Ez szubjektív az orvoskal való megelégedetség szerint osztályoztam de a felszerelésben az épületek szobák minőségében nem tudok hibát találni!Persze Obertvarti kórház modernebb ezt egy percig nem vitattom .Sajnos ott is voltam!De aki erre a 4 kórházra azt mondja hogy gáz ott Igen nagy bajok vannak !Ömlenek belülk az uniós fejlesztések túl számlázzák Igen ezt egy percig nem vitatom de fentebb már leírtam a végeredményszempontjából tök mindegy mert azt a pénzt csak arra lehet felhasználni.De persze én is elítélem az uniós pénzek ezúton torténő ellopását mert így végeredményben Brüsszel és mi magyarok vagyunk megkárosítva.De közben ez a 4 kórház plusz ide veszem a Sárvárit a Celdomolkit ami csak inkább rehabos intézet plusz az Esztékákat amik tényleg folyamat újjulnak meg.Unios támogatásból.Szóval itt nyugat magyarországon egyáltalán nem rossz a helyzet eszkozok és epuletek terén.Plusz a nem kormányPárti média is szinte mindenkihez eljut ezen a környéken ha akarja .Persze a többi megyéről és faluról nem tudok nyilatkozni csak Vas Veszprém Győr és Zala megyéről.
Na és aki nem hiszi azt nagyonszívessen vendégül látom a falusí vendégházaink egyikébe ,hogy be bízonyítsam neki az itt általam leírt dolgokat .
Persze ettől fúggetlenül tudom hogy Viktorunk pofátlanul lop !Ez egyértelmű és tarthatatlan.plusz egy arrogáns geci!
De azért nem minden fekete és fehér ezt csak azért írtam ,hogy ott Pesten is tudjátok.
Kelet Magyarországgal kapcsolatban e téren nem tudok nyilatkozni de nagyon örülnék ha ebben a vonatkozásban valaki ottani leírná a helyzetet .
Rózsa Sándor
Amúgy egy szóval nem beszéltem falusi emberekről, csak olyan emberekről, akik szegények vagy akiknek nincs meg a képességük, h több forrásból tájékozódjanak. Alapcsomag nálam a mindigTV alapcsomagja, ami egyben tudomásom szerint az elérhető legolcsóbb. Elnézést, h azt mertem feltételezni, h van pár millió ember ebben az országban, aki szegénységi küszöb alatt él és nem a drágább digi/upc 30 csatornás csomagjára fizet elő.
Ja és az, ha valakinek be van kötve a net, még nem jelenti azt, h tudja is használni. Anyám millió egy emailt ír naponta munkájából fakadóan, de híreket tv-ből szerzi. Hiába van neki papíron teljes elérése mindenféle szabad sajtótermékhez, ha szokásai rabja és 8-9 óra után utál gép elé leülni, okos tv-jé nincs, h youtube és hasonló alternatív forrásokat keressen. Facebookon nincs fent. Stbstb.
Szóval kapufa az egész hsz és még a szívednek is adtál.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Rengetegen még innen Sárvár környékéröl is !Plusz rengeteg egyéb gyárba aki az Audi beszállitója kapásbol 3 gyárat is feltudok sorolni aki az Audinak termel itt Vas megyében.És nem 1000 meg 2000 embert foglalkoztatnak.Hanem jóval többet.Szóval Igen is az Audi vagy közvetve vagy közvetlenül nagyon sok magyar embernek ad munkát.És így lesz a BMW vel is .Győri vagyok, tudnék mesélni az Audi-ról ilyen témában...gondolod,hogy ott sok élő munkaerő szükséges ?Btw az igazan élő munkaerőt igénylő autoipari beszállitók már kifelé mennek az országbol...Mint a BMW?
Janek
Toca
Janek
Igor
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Kiszedtem az utolsó kettőt... Sobri, a fórumot ne baszd tönkre floodolással, ha kérhetném.Sorry én nem akartam lehet az én kommentem volt túl hosszú és azért csinálta!
Igor
Hogy tudok úgy reagálni ,hogy ne legyen ilyen hosszú a mondandóm ? Ebben szeretnék kérni egy kis segítséget.
több mint 5 éve
Győri vagyok, tudnék mesélni az Audi-ról ilyen témában...gondolod,hogy ott sok élő munkaerő szükséges ?Btw az igazan élő munkaerőt igénylő autoipari beszállitók már kifelé mennek az országbol...Mint a BMW?
Janek
Toca
Janek
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Kisebb fajsúlyú témákban azért már visszadobott egy-két dolgot... de azt elvárni tőle hogy olyan szintű aktív fék legyen Orbánon/Fideszen, mint Göncz vagy Sólyom, ez elég naiv dolog...Pozíciójából adódóan akadályozhatja Orbánt, ha akarja, még ha időhúzással is, ami lehetőséget adna az ellenzéknek, médiának, szakszervezeteknek, normális esetben.Persze joga van visszaküldeni módosításra, aztán ha visszakapja szóról szóra ugyanúgy, alá kell írnia. Szóval kemény 1-2 hónapra késleltetheti a törvényhozást.A Fidesz alatt ez biztos így van, de amúgy emlékeim szerint mind Göncz Árpád, mind Sólyom László élt azzal az a jogkörével, hogy visszaküldött törvényjavaslatokat módosításra.Bajszos szar aláírta...minő meglepetésEz a "bajszos szar" azon túl, hogy elképesztően gagyi sértés, azért is nevetséges, mert most mégis mit vártatok tőle? Úgy egyáltalán mit vártok egy köztársasági elnöktől? Kb. abban van választása, hogy milyen zakót visel az újévi beszéd alatt, meg hogy melyik áprilisi hétvégén legyenek a választások.
Klaci79
Kampman
Szóval azt várnánk tőle, hogy viselkedjen úgy ahogy a pozíciója megköveteli és ne egy báb legyen.
Solymi
Mindössze azt tartom röhejesnek, hogy az utóbbi években úgy fikázza Ádert az ellenzék, mintha a pozíciójából adódóan legalábbis lenne lehetősége akadályozni Orbánt.
Kampman
Szóval ja, lenne lehetősége, de ugye ő is ősfideszes, egyértelmű, hogy aládolgozik a kormánynak.
Pont ezért lehet szidni, mert ugyanúgy mint a másik bajszos szar őskommunista, nem a szerepének megfelelően viselkedik, hanem a kormányt pártolja.
Solymi
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Kiszedtem az utolsó kettőt... Sobri, a fórumot ne baszd tönkre floodolással, ha kérhetném.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Na jó itt tényleg nagyon nagy gondok vannak 😃😂Kevered a fogalmakat. Független sajtó ≠ sajtószabadság. Lehetnek teljes sajtószabadság közepette csupa csupa ideológiailag, politikailag vmilyen irányba elkötelezett médiumok. USA tökéletes példa. Az, h Magyarországon nincs, vagy csak egy-egy kisebb zárványban független sajtó, az nem meglepő. Sajnos ebben semmi újdonság nincs.Persze, erről a független sajtókérdésről már beszéltünk lentebb valamikor. Ilyen szempontból igen van cenzúra. Minden orgánum a saját szempontjai miatt cenzuráz.Ez a sajtószabadság van duma a világ legcinikusabb szövege. Ugyanúgy, ahogy a demokrácia és diktatúra között is több fokozat van, úgy a teljes sajtószabadság és annak vége között is. Nem mondom, h valaha lett volna Magyarországon teljes sajtószabadság, de a jelenleginél még a kilencvenes évek is jobb volt.Mégis Kit vitt el eddig a fekete autó? 😀😀Csak egy szimpla kérdésfeltevés volt 😊warr_bVigyázz miket írogatsz, a NER figyel...
#JC6
warr_b
Diktatúra, kizsákmányolás, sarcolás, nyomorban tartás, nincs sajtószabadság/pedig mindenki azt ír amit akar/.
Ez mind az ellenzéki kommunikáció része. Nincs más fegyverük csak a hisztériakeltés és Orbán Viktor illetve az őt körülvevő emberek és elképzelt rendszer démonizálása. Hiszti, mert egyelőre nem tudnak máshoz nyúlni. Ennyi.
Fattyu
dawyd728
Viszont tartom, hogy ez világ tendencia. A demokratikus országok politikai irányzatai is a 80-as évektől elkezdték bedarálni a sajtót, eszközként használva azokat.
Hogy ez jó? Ez nagyban a társadalmi kérdések és beállítotságok döntik el. Nekem pl, ez a része nem tetszik a dolognak.
Visszatérve az eredeti témára, nap mint nap jelenik meg több tucat kormánykritikus cikk, olvasom azokat Én is.
Fattyu
A nagyobb probléma, h a sajtószabadság ilyen alacsony foka valósul meg. Mire gondolok? Tradicionális sajtó esetében állami támogatást egy bizonyos csoport kap meg. Hiába nincs olvasottsága. Országos lefedettséget tv/rádió egy bizonyos csoport kap meg. Az, h a net teljesen szabad, az azt jelenti, a társadalom kb 20%-a számára az ismeretekhez való jutás semmilyen mértékben nincs korlátozva. A gond az, h pl az én szüleim sem hajlandóak már változni. 60 évesek. TV, újság, rádió és csak utána a net. A még idősebbek, a még zárkózottabbak, a netet egyáltalán nem használók esetében mi marad? 1-1 atv, rtlklub, klubrádió, ami ugyanúgy nem független, de legalább az elérésük is kisebb. Aztán ott vannak azok a tömegek, akik egyáltalán nem foglalkoznak a közélettel se atv, se hirtv/echotv, se semmit nem néznek, max 1-1 híradót, hetente a tv-ben M4 sportot az 1 percesekkel vagy közmédiát vasárnap este, ahol gondolom még most is van az elmúlt hetet 1 órában összefoglaló műsor. Vagy vannak olyanok, akik még ennyit sem, max a választások előtt egy kicsit tájékozódik. Rengeteg ember mai napig úgy gondolja, ami a tv-ben elhangzik az mind igaz. Nem is gondol arra, h más forrásból is utána kellene járjon a kérdésnek, de ha gondolna rá, akkor is kb az rtlklub híradója van egyedül, a tv-s alapcsomagokban, ahol nem kormánypárti propagandával találkozik az ember, de mivel a nézettség az első és az anyjukat is eladnák további egy század százalék nézettségért, így gondolom híradó is alig van egy nap, és akkor is az újszülött panda, a fogatlan néni beszámolója a szomszéd házban lakó bűnözőről kap prioritást és nem mondjuk az olyan beszélgetős műsorok, mint az éjjel 1/2 1-kor sugárzott Magyarul Balóval. Ja és akkor a helyi tv-k és újságokról meg nem is beszéltem, amit alapból inkább néz egy helybeli, hiszen több az őt közvetlen érintő téma.
dawyd728
1.Én elhiszem hogy majdnem mindenki libsis ,balos, és Cigány gyerek ellenes ezen az oldalon!
2.Ti el is hiszitek ezt a sok baromságtot amit a faluk és TV csatornák és internet elérés kapcsán osszehordtok????
3.Na tegyünk egy kis rendet !
Kezdem is :
Itt sokan Budapestről a tömb házakból, panel telepekről ,bér házakból régi polgári házakból ,Budai villákból úgy beszéltek a vidékről mint egy elmaradt másik bolygórol.Fogalmatok nincs a vidéki élet rejtelmeiről és lehetőségeiről.De maradjunk csak a médiánál.Én egy ekte paraszt család sarja vagyok (nemesi és kulák származással ).Most is vidéken élek így erről tudok érdemben nyilatkozni.Vas megyéről Győr-Moson-Sopron megyéről és Veszprém megyéről Zala megyéről ahol sokat megfordulok megye szinten.Az Èn kis falum egy 700 fős kistelepulés.Ezen a kornyéken Digi és Upc van az embereknek.A Saját faluban a lakosság 90 % rendelkezik internet és kábel televízió előfizetéssel.Honnan tudom ?Édesanyám 72 éves most volt a falumban az idősek számára szervezet karácsonyi bulin ahova a meghívót az email címére kuldték ki.És most direkt megkérdeztem azok közül akik ott voltak a nyugdijas rendezvényen hány ismerőse a Facebuukon ?Had ne mondjam hogy kb.a fele a másik fele meg UPC vagy Digi előfizetéssel rendelkezik !A sorozatok miatt ! (Eskü holnap végig járom a a falut kB meg van 1 1.5 óra alatt és megnézem hány anterna van a házakon)De biztos vagyok benne ,hogy szinte mindenhol lesz !Kivéve kB A falu 10 % ahol nincs se Internet se Kábél tv ez egy két 90-és 100 közötti öreg lakó! (De ök megrögzött szocik ezt tudom biztossan meg már kúrvára nem érdekli őket a politika.)Ezt honnan tudom ? A falumban végzek szociális munkát ami annyiból áll hogy télen akinek nem telik viszünk fát vagy aki nem tudja osszevágni annak osszevágjuk pl.idősek betegek.Honan van a fa ?? Egyszerű rengeteg belterület van ami erdős vagy zártkert ami az önkormányzat tulajdonában áll és onnan van kitermelve minden évben !Plusz évente vásárol a falu fát !Pályázatok útján ! (De ez most tökmindegy ez helyi dolog ,mármit a fa ,csak ennek apropoján nagyon jól ismerem az összes időst a falumban)
Tehát ma 50és 80 év közötti korosztályhoz Igen is kB 75-85 % eljutnak a hírek ha akarja ! Hisz ott az internet neki plusz az ATV mert mind a digi mind a Upc alapcsomagjában benne van !
Itt Vas megyében folyamat pályázat pályázat hátán van önkormányzatoknak.A környező falukban is napról napra újul meg orvosi rendelő köztér kultúrház.Uniós pénzből!
Ja és focipályák is.Pl.épitik most a falumban a műfuves kicsi focipályát a megye 2 csapatnak.Ami kurva jó mert én is fociztam meg remélem még fogok is .Ezenkívül mi is nyertünk a családom falusi turizmusra pénzt az Uniótól (közel van Sárvár)és hangsúlyozom nincs Fideszes kapcsolatunk ! (Igaz nem 100 milliokat)!Szóval itt nyugatmagyarországon nyugodtan kijelnthetem hogy zsák számra ömlik a kistérségekben az uniós támogatás.Persze biztos jól túl van számlázva de ez végeredmény szempontjából tök mindegy mert ezt az adott osszeget amit pl foci pálya megépitésére kaptak csak és kizárólag arra lehet felhasználni hiába oldják meg mondjuk 15 millióból és nyertek 20 a maradékot nem tarthatják meg.persze ettől függetlenül ez nem helyes hogy túl számlázzák.
Orvosi helyzet ?????Kórházak állapota Nyugat magyarországon ???
www.petz.gyor.hu
markusovszky.hu
www.vmkorhaz.hu
www.zmkorhaz.hu
több mint 5 éve
Fattyu
1 920
Nem keverem inkàbb màsképp értelmezzük a fogalmakat.Kevered a fogalmakat. Független sajtó ≠ sajtószabadság. Lehetnek teljes sajtószabadság közepette csupa csupa ideológiailag, politikailag vmilyen irányba elkötelezett médiumok. USA tökéletes példa. Az, h Magyarországon nincs, vagy csak egy-egy kisebb zárványban független sajtó, az nem meglepő. Sajnos ebben semmi újdonság nincs.Persze, erről a független sajtókérdésről már beszéltünk lentebb valamikor. Ilyen szempontból igen van cenzúra. Minden orgánum a saját szempontjai miatt cenzuráz.Ez a sajtószabadság van duma a világ legcinikusabb szövege. Ugyanúgy, ahogy a demokrácia és diktatúra között is több fokozat van, úgy a teljes sajtószabadság és annak vége között is. Nem mondom, h valaha lett volna Magyarországon teljes sajtószabadság, de a jelenleginél még a kilencvenes évek is jobb volt.Mégis Kit vitt el eddig a fekete autó? 😀😀Csak egy szimpla kérdésfeltevés volt 😊warr_bVigyázz miket írogatsz, a NER figyel...
#JC6
warr_b
Fattyu
dawyd728
Fattyu
dawyd728
Van ez így.
Az Én fogalmi rendszeremben a sajtószabadsàg azt jelenti, hogy szabadon jelenhetnek meg médiumok, és az àltaluk létrehozott cenzúra rendszer szerint közölhetnek cikkeket,híreket. Ebben nem fogjàk megakadàlyozni Őket senki. Persze ha nem törvénysértőnek. Nehéz ilyen dolgokba kezdeni és fenntartani ezeket MO-n sosem volt könnyű. Szerintem ezért nehéz megtartani ebben az orszàgban a média függetlenségét /nem csak politikai szempontból/ mert a piac szűkös és nagyon bele kell talàlni.
Elnézést ha rosszul értelmezem, mert nem akarok senki véleményét megmagyaràzni vagy kiforgatni.
Szerintem: Amit Te szeretnél vagy Te ideàlisnak talàlnàl szerintem, legalàbb is ezt olvastam ki több hozzàszólàsodból.
Az a független közmédia illetve széles rétegben elérhető hirforràsok amelyek szabadon szàllítjàk a híreket, minden kötöttség nélkül. Ideàlis esetben így kellene működnie.
Na ez a politika ronda oldala, hogy ez miért nem valósulhat meg.A politika ugye egy stratégiai "harc" ahol az eszközök széles tàrhàzàt alkalmazzàk, illetve a màsik oldal térnyerésének megakadàlyozàsàt.
És jelenleg MO-n a fidesznél a taktikai előny ebből a szempontból. Volt ez màsképp.
Arról ezt jóra vagy rosszra hasznàljàk arról szerintem mindenkinek megvan a véleménye.
Mj1.: Azért a net sem teljesen szabad 😀, de ez nem MO-ra jellemző.
Szerkesztette: Fattyu