Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 601 — The Mathematician
Nem tudom fel lett e már hozva a fórumon, végülis nem mai tartalom. Érdekes gondolatokról beszélnek, én azért nem vagyok ennyire borúlátó, de jól sikerült dokumentum film.

www.netflix.com/title/81254224
samu09
sztem túl demagóg és túlságosan a social media szkeptikuson faszán csüng
emelett nem életszerűm egy csomó jelenet amit próbál bemutatni
valamint ugye ott van az is hogy a felelősséget megint szépen hárítja a technológiára a szülői nevelésről

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
 www.youtube.com/watch?v=x-_pjoLKfX4

15:00-nál tényleg egy böffencs a mi Robinktól?
Amadeus
sztem az lett volna csak bele is röhögött és így jött ki vmi elfojtott furcsaság
Negritis
Kár volt tovább néznem. Puzsér nekiállt megmagyarázni, hogy a krumplin röhögés és a diktatúrázás inkompatibilisek egymással. Vagy röhögjünk, vagy rettegjünk. Úgy látszik elfelejtette már, hogy milyen rendszerben született. Kádár rendszerén pont így röhögtünk. Időnként kínunkban, időnként tényleg jóízűen. Miközben a rendőr leverte a derekunkat márc. 15-én.

Kompatibilis a kettő nagyon is egymással.
peterk2005
Tök jó, hogy láttam, mert nem ezt mondta.
Azt mondta, hogy ellenzéki narratívának ellentmondásos az, hogy Orbán Viktor egy diktátor, akitől rettegni kéne, illetve Orbán Viktor egy bohóc, aki szánalomra méltó, és kinevetjük. Vagy az egyik vagy a másik.
Ez a két politikai kommunikáció egyszerre, paralel nem fog működni, a szavazók vagy az egyiket vagy a másikat fogadják be.
Egyáltalán nem azt mondta amit írsz, nem hiszem, hogy elfelejtette volna a Kádár-rendszert.
Sobri Jóska
Működik mindkettő. Lehet rettegni egy bohóctol is. Meg a filmek is alátámasztják ezt 😉
csebi
Igen, lehet, és az is lehetséges, hogy Puzsér ebben tévedet, csak tényszerűen nem azt mondta, amit peterk2005 neki tulajdonított. Ő lehet azt értette, amit írt, de Puzsér nem azt mondta.
Sobri Jóska
Miért, peterk mit tulajdonított neki? A vagy röhögjünk vagy rettegjünk miben jelent mást, mint az "ellenzéki narratívának ellentmondásos"?

Szóval el kell dönteni, hogy parizer-kampány lesz vagy jogállam-kampány. Mert a kettő együtt nem fog működni a bázison túl. És ez egy nagyon nehéz döntés, amit nem is biztos, hogy meghoznak de akkor meg nagyot kockáztatnak. Mert a momentumnak nem all jól a parizer, a Jobbiknak meg a jogállam. És ezt az éket kíméletlenül ki fogja használni a kormány média.MC12
A parizer kampány és jogállam kampány megy együtt, nincs azzal semmi gond. Ahogy szépen megfért egymás mellett a soros/migráns, a rezsicsökkentés és a teljes foglalkoztatás is. Sőt láttuk, hogy megfért egymás melllett a bankár kormány és komcsi is, pedig jelentéstartalomban ennél távolabbi, egymást ütő fogalmakat keresni is nehéz. 😊

Nincs ezekkel semmi gond egy kampányban. Amik nem férnek meg - de azok egymagukban sem - az a káosz / belső viták kiteregetése, az az üzenet, hogy egymással se tudunk egyetérteni. És az olyan nyilvánvalóan a tapasztalattal ellentétes állítások, mint az elhíresült "rosszabbul élünk mint 4 éve". Ez utóbbi lesz nagyon fejvakarós az ellenzéknek, amiről dönteni kell, mert covid után és a gazdaság számait látva adja magát, hogy ez legyen a fő téma, ugyanakkor 10 év nemzetközi konjunktúra után vagyunk, és ha sikerülne nyakára lépni a covidnak őszre, akkor az hozhat egy olyan felszabadultság érzést a társadalomban, hogy abszolút nem ülne egy rosszabbul élünk üzenet. Viszont ha nem ez jön, hanem kimerültség / kiábránulás szerűség, akkor meg győztes üzenet is lehet belőle. Komoly dilemma lesz, már ha áll úgy az ellenzék, hogy ilyent képes egyáltalán koordinálni.

Ezek a nevessünk is, féljünk is, utáljuk is, unjuk is simán megférnek egymás mellett. Meg a jogállam is a parizerrel. Ezek az üzenetek nem egymást kioltók, mert nem működnek úgy, hogy aki az egyikre rezonál, azt taszítja a másik. Ezek tipikusan olyanok, hogy amit meghallanak belőlük azt meghallják, a többi elmegy a fülük mellett.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
Nem tudom fel lett e már hozva a fórumon, végülis nem mai tartalom. Érdekes gondolatokról beszélnek, én azért nem vagyok ennyire borúlátó, de jól sikerült dokumentum film.

www.netflix.com/title/81254224
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 123 — #NoStress

Amadeus
sztem az lett volna csak bele is röhögött és így jött ki vmi elfojtott furcsaság
Negritis
Kár volt tovább néznem. Puzsér nekiállt megmagyarázni, hogy a krumplin röhögés és a diktatúrázás inkompatibilisek egymással. Vagy röhögjünk, vagy rettegjünk. Úgy látszik elfelejtette már, hogy milyen rendszerben született. Kádár rendszerén pont így röhögtünk. Időnként kínunkban, időnként tényleg jóízűen. Miközben a rendőr leverte a derekunkat márc. 15-én.

peterk2005
Azt mondta, hogy ellenzéki narratívának ellentmondásos az, hogy Orbán Viktor egy diktátor, akitől rettegni kéne, illetve Orbán Viktor egy bohóc, aki szánalomra méltó, és kinevetjük. Vagy az egyik vagy a másik.
Ez a két politikai kommunikáció egyszerre, paralel nem fog működni, a szavazók vagy az egyiket vagy a másikat fogadják be.
Egyáltalán nem azt mondta amit írsz, nem hiszem, hogy elfelejtette volna a Kádár-rendszert.
Sobri Jóska
Működik mindkettő. Lehet rettegni egy bohóctol is. Meg a filmek is alátámasztják ezt 😉
csebi
Igen, lehet, és az is lehetséges, hogy Puzsér ebben tévedet, csak tényszerűen nem azt mondta, amit peterk2005 neki tulajdonított. Ő lehet azt értette, amit írt, de Puzsér nem azt mondta.

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 400

Amadeus
Negritis

peterk2005
Sobri Jóska
Részben nem működik. Az ellenzéki szavazónál működik, az alapvető Orbán-gyűlölete miatt el tudja fogadni hogy egyszerre kell rettegnie és röhögnie rajta (mint fordítva Gyurcsány - egyszerre kell kiröhögni hogy alkesz és rettegni hogy visszatér). A probléma a bizonytalanokkal van (mint mindig) ott ugyanis tényleg vagy egyik megy vagy másik. Orbán tudja ezt, ezért amikor gazdasággal kampányol (visszajön a baloldal akkor nem lesz ez meg az az adókedvezmény stb) az elsősorban nem a törzsnek szól hanem a bizonytalnoknak. 2013- 2014 - rezsi csökkentés, tökéletes példája ennek. Az eléggé lent levő népszerűség ezzel lőtt ki.
Szóval el kell dönteni, hogy parizer-kampány lesz vagy jogállam-kampány. Mert a kettő együtt nem fog működni a bázison túl. És ez egy nagyon nehéz döntés, amit nem is biztos, hogy meghoznak de akkor meg nagyot kockáztatnak. Mert a momentumnak nem all jól a parizer, a Jobbiknak meg a jogállam. És ezt az éket kíméletlenül ki fogja használni a kormány média.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Amadeus
Negritis

peterk2005
Ez a két politikai kommunikáció egyszerre, paralel nem fog működni, a szavazók vagy az egyiket vagy a másikat fogadják be. Egyáltalán nem azt mondta amit írsz, nem hiszem, hogy elfelejtette volna a Kádár-rendszert.
Sobri Jóska
Ha a politikai narratíváról van szó, akkor valóban fontos a következetesség, egy irány, de nem ebben. A démonizálás és röhögés tökéletesen kompatibilisek egymással. Sőt, még erősíthetik is egymás hatását. Ha valamiben egységes az ellenzéki szavazótábor, akkor az pont ez. Hogy jobbikostól dékásig jó ízűen tud egyszerre röhögni is, és "rettegve félni" is a NER-től. A szavazók mindkettő megközelítést nem csak befogadták, de amondó vagyok, szinte el is várják. Egyébként ez a kettős szöveg a NER kommunikációnak is része. Az is démonizálja és röhög is az ellenzéken egyszerre.

Lást amerikai választások nemrég. Trump legalább volt annyira a röhögés célpontja, mint az utálaté (fertőtlenítőszer vakcinázás, elemi iskolás teszt lobogtatása, "erdőlakó európaiak" és hasonlók). Ezek nemhogy gyengítették, inkább erősítették egymást. Egyébként Biden kapcsán is. A komcsi démon és mulatás a demens vénemberen, röhögés hogy elesik a lépcsőn simán kompatibilisek.

Ha a politikai kommunikáció valamit nem tűr, az a renitenskedés. Az, amit Puzsér művelt amikor (látszólag?) politikusi pályára próbált váltani. A tök komolyan előadott te is hülye vagy, ők is hülyék, mindenki hülye, csak én nem, és senkivel se szövetkezek. Ez trollkodásnak jó, a Kutyapárthoz passzol. Puzsérhoz is, ha trollkodás volt a célja. De ezzel tényleg nem lehet nyerni. Ha az ellenzék megbukik, akkor emiatt fog, nem a röhögés miatt.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 699 — Lucas Scott

Amadeus
Negritis

peterk2005
Sobri Jóska

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve

Amadeus
Negritis

peterk2005

több mint 4 éve

Amadeus
Negritis

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 601 — The Mathematician

Amadeus

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 509

több mint 4 éve
Ebbű more baj lesz...
 444.hu/2021/04/02/nagyon-sok-fegyvert-es-katonat-vont-ossze-oroszorszag-az-ukran-hataron
empty taxi
idén is "nyaralni" mennek Donyeckbe a srácok?
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 368
 azonnali.hu/cikk/20210403_amikor-gyurcsany-vadolta-gyilkos-oltasellenesseggel-az-ellenzeket-es-a-fidesz-ketelkedett-a-vakcinaban?fbclid=IwAR0yRoudYnZ7UaovF0VwoHx1OhTv8LXfEO7L5cvPeLcs2pZrWyUTbCDYcJo
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 239 — NFL bracket champion '26
Ebbű more baj lesz...
 444.hu/2021/04/02/nagyon-sok-fegyvert-es-katonat-vont-ossze-oroszorszag-az-ukran-hataron

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 905
Na akkor lehet nézelődni...bár gondolom, így hogy megjelent a film, már nem lesz annyira érdekes a kormánypárti sajtó számára:
 www.youtube.com/watch?v=nVAxLnZIzgY
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 699 — Lucas Scott
Nem tartott sokáig:

telex.hu/belfold/2021/04/02/ferencvaros-ferenc-ter-black-lives-matter-szobor-ledontes
warr_b
undisputedly
Teljesen egyetértek.
Csak még annyit tennék hozzá, hogy ha nincs ez az egész hiszti, a tényleg értelmetlen szobor körül, ahogy ezt le is írtad, fogalmam se lenne, hogy állt két hétig egy ilyen valahol a 9. kerületben. És szerintem az ország 95%-a nem figyelt volna erre oda.
Klaci79
De akkor min csamcsogna a két tábor?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Nem tartott sokáig:

telex.hu/belfold/2021/04/02/ferencvaros-ferenc-ter-black-lives-matter-szobor-ledontes
warr_b
undisputedly
Teljesen egyetértek.
Csak még annyit tennék hozzá, hogy ha nincs ez az egész hiszti, a tényleg értelmetlen szobor körül, ahogy ezt le is írtad, fogalmam se lenne, hogy állt két hétig egy ilyen valahol a 9. kerületben. És szerintem az ország 95%-a nem figyelt volna erre oda.
több mint 4 éve
Ezt a cancel culture-t el kellene felejteni, jobbrol is es balrol is, mert csak intoleransabba teszi a tarsadalmat, ha megszokjuk, hogy barmi ami nem tetszik, az rossz.undisputedly
Na, tudunk mi egyetérteni is 😊

(Szerintem egyébként a művész értelmezése szerint a szobor a "szabadságot" jelképezi, ami abból a szempontból érthető, mert a szobor az USA számára is ennek - függetlenségnek, szabadságnak, és az új világ, önmegvalósítási ígéretének - a jelképe, nem érdekli őket sem, hogy ki ajándékozta nekik, és milyen volt a bőrszíne. Jelképként az ami, és rajta a szivárvány jelezné - gondolom én -, hogy a kereszténységben minden ember egyenlő, plusz van egy modern plusz jelentése is, ami mondjuk szerintem bekavar, de ez már az én véleményem. Ettől függelenül, ez is mutatja, hogy egy műalkotásba mindenki azt lát bele, amit akar. Éppen ezért én nem forszíroznám a közterekre való erőltetésüket. Se nálunk, se a déli USA-ban, sehol. Amelyik már műemléki / turisztikai látványosság lett az maradjon, a többi mehetne szoborparkokba. A közterekre meg menjenek olyan szobrok, amikből nincs balhé. Nem veszítünk azzal semmit, hogy egy vízuális dísz-elem mondjuk egy vizet köpködő delfin, aminek kurvára semmi "magasztos" jelentése nincs, de minek is legyen, ha ezerből 999-szer úgyis csak elsétálunk mellette, le se reagáljuk, hogy jé, ott egy szobor áll. Az az ezredik meg ki tud menni a szoborparkba is, ha érdekli. És az évi egy ünnepség is megtartható ott. Vagy akkor arra az egy napra hozzák be, tegyék ki, ünnepeljenek, aztán vigyék vissza. Mint a mikrofont, erősítőt, színpadot is hozzák-viszik.)

több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 846 — SuperBowl Champions 2013/2014
Nem tartott sokáig:

warr_b
Ja, ez nagyon nem jo. Egyreszt ezek a szelsoseges "mozgalmarok" el kellene, hogy tunjenek a szinrol, de ugye ez szelsoseg, hangosak lesznek mindig.

A nagyobb baj az, hogy a Bayer fele fidesz mainstream holdudvar is azt gondolja, hogy ha nem tetszik valami, akkor oda kell menni es ledonteni. Nem ez a megoldas. Jogszeruen kerult oda az az alkotas, akkor is ha nem ertunk vele egyutt. Mondjuk en hagytam volna szonelkul, maximum az arra jarokban okozott volna nemi hanyingert a szinkompozicio, de ha mar mindenkeppen velemenyt kellett alkotni es bevonni a politikai fosodorba, akkor mennyivel szimpatikusabb es demokratikusabb megoldas lett volna, ha nem elbarrikadozzak, meg elfedik az alkotast, hanem odatesznek melle egy tablat, amin par pontban leirjak, hogy mi a bajuk a BLM mozgalommal.

Ezt a cancel culture-t el kellene felejteni, jobbrol is es balrol is, mert csak intoleransabba teszi a tarsadalmat, ha megszokjuk, hogy barmi ami nem tetszik, az rossz. Amugy meg jobboldalikent mondom, hogy vicces, hogy a baloldalt kritizaljuk (jogosan!) azzal, hogy az esz helyet atvette az erzelem, es a calcel culture-t az motivalja, hogy ha valami miatt negativan ereznek, akkor az rossz, erre most ugyanezt csinaljak ezzel a szoborral, ami jogszeruen, gondolom az onkormanyzati szabalyoknak megfeleloen all ott, nem sert velhetoen BTK-t sem, szoval maximum az erzesienket karcolgatja.

Szoval egyreszt elitelem a 9. keruletei vezetest, mert latszik, hogy a hazai baloldalnak a legfontosabb, hogy az europai vagy tengerentuli baloldal megsimogassa a buksijukat, akkor is ha adott temanak kb. qrvara semmi koze a 9. kerulethez es az ott elok mindennapjaihoz.

Masreszt ahogyan kifejtettem, a "muvesz" sem a legelesebb kes a fiokban, hiszen minden motivuma ennek a mualkotasnak ellentetes a blm mozgalommal. Gyakorlatilag ha ki akarnank figurazni, pont egy ilyen alkotassal tennenk (feher not abrazolo szabadsag szobor amit a feher tobbsegu francia nemzet adomanyozott, szivarvany szin amiben nincs fekete stb)

Harmadreszt pedig undorito ez a valaszreakcio a jobboldaltol, foleg ugye a "demokrata jobb"-tol. Nekem sem tetszik, ettol meg nem kell ledonteni vagy festeket szorni ra. Ugyanazt gondolom mint pl amikor a varoslgetben valami barom a Churchill szoborra firkalta fel, hogy BLM.

Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 050 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Nem tartott sokáig:

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Azért szerencsére erre a blm-es baromságra nem ugrott egyik újság sem (tudósítások persze voltak), de a mai nap nem a blm miatt lesz évtizedekre 'fekete' nap, hanem a 'közérdekű vagyonkezelő alapítványok' miatt! Olyan szintű pénz fog elvándorolni rövid idő alatt, hogy egy nem jobbágymentalitású országban nagyjából minden égne ami éghető.
VanillaSky
Én tudom, hogy bennem van a hiba, mert teljesen apolitikusan állok már a dolgokhoz. Szarom le, hogy szétlopják az országot és meg is érdemli az a nép akik ezt hagyják. Valahogy lázadozni sincs kedvem ez ellen, mert ha van 2,8 millió ember, aki tökéletesen másképp látja a hazai viszonyokat mint én, akkor lehet velem van a baj. És bár tudom, hogy nem ez lenne a megoldás, de október 12-től zöldkártya lottó...hátha majd ott szerencsém lesz 😕
több mint 4 éve
Ez is vicces, csak engem az európai politikai harcok nem igazán érdekelnek, nem generálnak napi szórakozást, alacsony az élményfaktoruk. Sobri Jóska
A megegyező kép annak szólt, hogy egyszerre olvastunk két különböző sztorit, amiben ha kicserjük a szereplők neveit, és a tétet, akkor akár meg is fordíthattuk volna, én olvasom a te cikkedet, te az enyémet. 😊 Mindkettő a többségből kiszorult, a helyét keresgélő pártok egyezkedéséről szól, amit számos önérdek nehezít, lassít, akár el is lehetetleníthet. Miközben az "egységes többség" röhög a markába.

A helyzet adta a komikumot azámomra, de amúgy az ellenzék "pávatáncának" és a FIdesz EU-s "bolyongásának" se örülök. Mindegyik gyengíti a pozícióinkat.

több mint 4 éve
Muttley a kedvenc karakterem srácok.

www.youtube.com/watch?v=3uSTOHa4Im4
több mint 4 éve
 24.hu/kulfold/2021/04/01/frakciora-vagyott-orban-reneszanszt-kapott-helyette/

peterk2005
Ez is vicces, csak engem az európai politikai harcok nem igazán érdekelnek, nem generálnak napi szórakozást, alacsony az élményfaktoruk.
Az amerikai választás is biztos volt akinek sokat nyújtott, -azért követtem én is az USA topicot-, de nem ugyanaz, mint a magyar, ahol rengeteg résztvevőt ismerek, el tudom helyezni, tudom ki kivel van, tudok háttérdealekről, sokakat ismerek személyesen, stb. Ugyanezen szempontok alapján maga az országgyűlési választás már nem akkora rákenroll, mert érdemi fideszes-ellenzéki viták, csörték nem lesznek (anyád, a te anyád, kurvaanyád, soros, orbánegygeci, tolvaj, lúzer, halálkormány, akkornekedisakurvaanyád, stb.), de az előválasztáshoz nagy reményeket fűzök.

több mint 4 éve
 444.hu/2021/04/01/az-ellenzeki-osszefogas-torkan-akadt-az-online-elovalasztas

"Az online szavazás alkalmazásáról szóló döntést a hat pártnak kell meghoznia, és mindegyik párt vezetőjének vétójoga van. Mivel a DK egyértelműen elutasítja a személyes regisztráció nélküli online szavazást, a Momentum viszont ragaszkodik hozzá, nem lesz egyszerű menet túllépni ezen. "

Sobri Jóska
Igen ez érdekes lesz. Ha a dk engedi a full online szavazást, akkor a momentum - jobbik kettős tarolni fog, az legalább 2-300 ezer szavazat külföldről amit 95%-ban elvisznek. A momentum meg nem engedheti el ezt, mert akkor a dk szemelyes aktivizmusa idehaza őket üti ki sok helyről. Szóval igazából egyik se engedhet. Pedig valakinek kelleni fog de az nagyot veszít, túl nagyot.
Ha már, akkor ebben egyébként inkább a dk-nak van igaza, mert az előválasztásnak az is az értelme, hogy tükrözi a rendes választást, és ott sem lehet online szavazni. Az egy valós félelem, hogy most simán kattint 300 ezer fiatal de jövőre megint elmegy személyesen egy napot álldogálni 30-40 ezer nyugat Európában elő. Ez meg ugye torzítaná az arányokat jelentősen. Izgalmas vita.
MC12
Én már nagyon várom azt a contentcunamit, ami majd augusztustól október 23-ig ránk fog zúdulni az ellenzéki oldalról, szerintem nagyon tartalmas, eseménydús és szórakoztató időszak lesz.
Pláne, hogy itt-ott fel fog bukkanni szimpatikus ellenzéki civil/outsider jelölt (mint amilyen Pikó volt 19-ben), hogy vele mi fog történni így, hogy minden egyes egyéni körzetben lesz előválasztás, viták, beszélgetések, egymásnakfeszülések.
(Ma volt a Partizánban Jámbor András, ő pl. nem volt túl meggyőző, de szívesen megnézem ahogy majd Csordás Anettel, meg egy random DK-ssal összefeszül, mert hiába osztják le lényegében a 106 egyéni körzetet a háttérben, az ilyen önjáró emberek ebbe jócskán bele fognak zavarni.)