Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Szerintem aki nem foglalkozik politikával, csak egy dolgot tegyen meg.Rakja a mérleg egyik serpenyőjébe a Cserhalmit, N.Piroskát és az igazi színészeket, rendezőket, a másikba meg az ilyen rátótividnyányszkistb-ket.
Oszt’ Jónapot! Kiket akarnak látni a színpadon? Kire vesznek jegyet?
Kihez meg buszoztatnak, hogy legalább félház legyen.
több mint 5 éve
Tehát épp nem függetlenítette hanem saját magához kötötte be. Ha ilyen szépen körbeirod és magyarázod akkor miért írsz mást végeredményként?Ponthogy nem.Az SZFE kapcsán annyi történt, hogy az állam elvette a szenátus fontosabb jogköreit, és kinevezett 4 embert, akiknek odaadta.Jól mulatunk, amíg nem jön egy admin és csap szép 😀Nekem az a meglepő, hogy az SZFE kapcsán szinte mindenhol állami területfoglalásról, meg az egyetem államosításáról írnak, beszélnek, holott pont az ellenkezője történik.
Egyébként Gulyás most vagy elszólta magát (ami elképzelhető) vagy stratégiát váltanak (ami elképzelhető). Azt találta mondani, hogy kormány vállalja a felelősséget a SZFE kuratórium tagokért, ami azért érdekes mert előtte 30 óráig bizonygatta, hogy nekik semmi közük ehhez az egészhez. Szóval én inkább az elszólta magát verzióra szavazok.
Gyurma Pappa
Kiszervezik az SZFE-t egy nemállami alapítványhoz, ami azt jelenti -és ez vele a gáz-, hogy ha kormányváltás lenne, akkor a kormányzat már nem fog tudni belenyúlni egy magánalapítvány ügymenetébe, vezetőségébe. Annyi jogköre marad, hogy ad neki pénzt vagy sem. A jelenlegi kormányzat a jelenlegi alapítványnak nyilván ad.
Vagyis ponthogy hazaviszik az SZFE-t, nem pedig einstandolják az államnak, hisz eddig volt állami egyetem.
Sobri Jóska
Nem az a lényeg, hogy állami vagy magán, hanem hogy pillanatnyi hatalomtól független vagy pillanatnyi hatalom által irányított.
Jan
Mert valójában most lett független jogilag a mindenkori hatalomtól, igaz, ezzel párhuzamosan most az aktuális hatalom emberei vezetik.
De mondjuk 2022 után, amikor egy új kormányzat ezt "visszacsinálhatná", már nem fogja tudni, hiszen az SZFE addigra nem állami intézmény, teljesen a magánszektor része, államilag elmozdídhatatlan vezetőséggel.
Ez ennek a lényege, ennyiben más ez az SZFE ügy, nem olyan, mint amikor leváltanak egy intézményvezetőt egy állami intézményben (mondjuk Nemzeti Színház, PIM, MTVA, stb.) és egy kurzuskádert tesznek oda.
Hanem olyan, mintha a Nemzeti Színházat infrastruktúrával együtt magánkézbe adnák, olyannak, aki most a hatalom embere, de ő lesz ott akkoris, amikor más lesz a hatalom, de a nemzeti meg az övé(k).
Ez az első ilyen nagy nyilvánosságot kapott privatizálás a kultúrális térben (ehhez képest egy KESMA a kutyát nem érdekli), ez adja a különlegességét.
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Ponthogy nem.Az SZFE kapcsán annyi történt, hogy az állam elvette a szenátus fontosabb jogköreit, és kinevezett 4 embert, akiknek odaadta.Jól mulatunk, amíg nem jön egy admin és csap szép 😀Nekem az a meglepő, hogy az SZFE kapcsán szinte mindenhol állami területfoglalásról, meg az egyetem államosításáról írnak, beszélnek, holott pont az ellenkezője történik.
Egyébként Gulyás most vagy elszólta magát (ami elképzelhető) vagy stratégiát váltanak (ami elképzelhető). Azt találta mondani, hogy kormány vállalja a felelősséget a SZFE kuratórium tagokért, ami azért érdekes mert előtte 30 óráig bizonygatta, hogy nekik semmi közük ehhez az egészhez. Szóval én inkább az elszólta magát verzióra szavazok.
Gyurma Pappa
Kiszervezik az SZFE-t egy nemállami alapítványhoz, ami azt jelenti -és ez vele a gáz-, hogy ha kormányváltás lenne, akkor a kormányzat már nem fog tudni belenyúlni egy magánalapítvány ügymenetébe, vezetőségébe. Annyi jogköre marad, hogy ad neki pénzt vagy sem. A jelenlegi kormányzat a jelenlegi alapítványnak nyilván ad.
Vagyis ponthogy hazaviszik az SZFE-t, nem pedig einstandolják az államnak, hisz eddig volt állami egyetem.
Sobri Jóska
Nem az a lényeg, hogy állami vagy magán, hanem hogy pillanatnyi hatalomtól független vagy pillanatnyi hatalom által irányított.
Jan
Mert valójában most lett független jogilag a mindenkori hatalomtól, igaz, ezzel párhuzamosan most az aktuális hatalom emberei vezetik.
De mondjuk 2022 után, amikor egy új kormányzat ezt "visszacsinálhatná", már nem fogja tudni, hiszen az SZFE addigra nem állami intézmény, teljesen a magánszektor része, államilag elmozdídhatatlan vezetőséggel.
Ez ennek a lényege, ennyiben más ez az SZFE ügy, nem olyan, mint amikor leváltanak egy intézményvezetőt egy állami intézményben (mondjuk Nemzeti Színház, PIM, MTVA, stb.) és egy kurzuskádert tesznek oda.
Hanem olyan, mintha a Nemzeti Színházat infrastruktúrával együtt magánkézbe adnák, olyannak, aki most a hatalom embere, de ő lesz ott akkoris, amikor más lesz a hatalom, de a nemzeti meg az övé(k).
Ez az első ilyen nagy nyilvánosságot kapott privatizálás a kultúrális térben (ehhez képest egy KESMA a kutyát nem érdekli), ez adja a különlegességét.
több mint 5 éve
Én azért maszk nélkül is közel engedném 😊akkor nesztek 😊Hátizé, szerintem ez a csaj bántóan semmilyen.
www.youtube.com/watch?v=cmSbXsFE3l8
NB2
Azt hittem, Christina Hendricks-ről van szó, na ő már sokkal tehetségesebb 😊
warr_b
több mint 5 éve
Az SZFE kapcsán annyi történt, hogy az állam elvette a szenátus fontosabb jogköreit, és kinevezett 4 embert, akiknek odaadta.Jól mulatunk, amíg nem jön egy admin és csap szép 😀Nekem az a meglepő, hogy az SZFE kapcsán szinte mindenhol állami területfoglalásról, meg az egyetem államosításáról írnak, beszélnek, holott pont az ellenkezője történik.
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Jól mulatunk, amíg nem jön egy admin és csap szép 😀Nekem az a meglepő, hogy az SZFE kapcsán szinte mindenhol állami területfoglalásról, meg az egyetem államosításáról írnak, beszélnek, holott pont az ellenkezője történik.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Jól mulatunk, amíg nem jön egy admin és csap szép 😀megtévesztette a régi bal meg az új bal versengése, ezér véletlenül tűzfészekbe nyúltak, de most növesztenek új bőrt, elvégreis gyíkemberek, bár többen érdeklődnének, mikor a farkukat hagyják ott menekülés közben
Gyurma Pappa
mocskosgyurcsótány
szarosálújbaloslibirothadékok

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Jól mulatunk, amíg nem jön egy admin és csap szép 😀Egyébként Gulyás most vagy elszólta magát (ami elképzelhető) vagy stratégiát váltanak (ami elképzelhető). Azt találta mondani, hogy kormány vállalja a felelősséget a SZFE kuratórium tagokért, ami azért érdekes mert előtte 30 óráig bizonygatta, hogy nekik semmi közük ehhez az egészhez. Szóval én inkább az elszólta magát verzióra szavazok.

több mint 5 éve
Ment a like.Hátizé, szerintem ez a csaj bántóan semmilyen.Rohadtul off, de nézz meg vele 5 interjút, és utána mondd ugyanezt. Az egyik legjobb humorú színésznő, akinek az önértékelése is rendben van. Ráadásul szép is. Már az első kettővel is kitűnne az összes politikus közül, de a harmadik miatt már érdemes is érte rajongani.
warr_b
Mocskos Gyurcsány! Csak hogy legyen benne politika.
Gyurma Pappa
A Mocskos Gyurcsányért. 😊
több mint 5 éve
Kinézetre értettem, meg a színészi kvalitásaira. A humora akkor érdekelne, ha a feleségem lenne 😊Hátizé, szerintem ez a csaj bántóan semmilyen.Rohadtul off, de nézz meg vele 5 interjút, és utána mondd ugyanezt. Az egyik legjobb humorú színésznő, akinek az önértékelése is rendben van. Ráadásul szép is. Már az első kettővel is kitűnne az összes politikus közül, de a harmadik miatt már érdemes is érte rajongani.
warr_b
Gyurma Pappa

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Hátizé, szerintem ez a csaj bántóan semmilyen.Rohadtul off, de nézz meg vele 5 interjút, és utána mondd ugyanezt. Az egyik legjobb humorú színésznő, akinek az önértékelése is rendben van. Ráadásul szép is. Már az első kettővel is kitűnne az összes politikus közül, de a harmadik miatt már érdemes is érte rajongani.
warr_b

több mint 5 éve
akkor nesztek 😊Hátizé, szerintem ez a csaj bántóan semmilyen.
www.youtube.com/watch?v=cmSbXsFE3l8
NB2

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Senkiért nem rajongok (kv. Anna Kendrick), főleg nem amerikai üzletemberekért, ezt le szeretném szögezni rögtön az elején.Ment a like.
De annyira a public image alapján akarsz/akartok megítélni két embert, hogy az már fájdalmas.
Kezdjük Jobs-szal, ő a volt korábban. Nem volt ő vizionárius, ő egy maximalista, mániás zsarnok volt (nem véletlenül rúgták ki a saját cégétől egyszer), aki jól olvasott a piacból, és többször ráérzett arra, hogy mit lehet eladni, mint a többi szereplő. Megértette, hogy az embereknek miért tetszik az MP3 a CD-vel szemben, kiadta a iPod-ot, megértette, hogy már elég jó mobilinternet, hogy mobiltelefonon is lehessen használni, kijött a iPhone-nal. Nem tudta ő előre a piacokat évekkel vagy ilyesmi. Jobs egy olyan cég élén ült, ahol már akkor is volt bőven cash és a kis túlzással bármennyit elkölthetett kutatásra. Ami a legfontosabb: létező, méretes piacokon hozott újat, azokat "disztruptálta", de az innováció nem a technológiában volt: design, marketing és sales, összefoglalva üzleti innovációban volt hatalmas.
Musk a PayPal-lal megcsinálta a vagyonát (ő volt a legnagyobb részvényes az eBay felvásárlás előtt), de az már a 2. sikeres exitje volt (!). Musk született startupper, és mint ilyen, ha egy piacot kiaknázhatónak gondol, akkor belevág. 2002-ben ott állt, egy szakajtó pénzzel, és úgy döntött, hogy akkor most kipróbálja a piacokat, amikben ő a jövő látja. Nem létező piacokról van szó, hanem olyan piacokról, amik vagy nagyon kicsit (e-autók) vagy nem is léteztek (magán űrhajózás). A SolarCiyt, a Hyperloop, a The Boring Company, mint melléktermékek, ahova kiszerveztek folyamatok ilyen-olyan okokból. Most csak a Tesláról beszélve: a vevőknek azt kínálja, hogy kapnak egy szép e-autót, amit korábban nem lehetett, az elektromos kocsik nagy része ocsmány volt. A fő értékajánlat a befektetők felé (és ezért annyira kelendő a cég), hogy ahogy növekedni fognak, a gyártási költség (főleg az aksiké) folyamatosan, monoton módon csökken. Ez Musk hosszútávú terve a Teslával. A cég ma is rekord olcsón ad el autókat (nem a vevőknek olcsón), mivel nincsenek közvetítők (ugye a middle-man mindenhol, aki leszedi a profit jelentős részét), és ezért képesek viszonylag nagy árrést csinálni. A Tesla sem egy újdonság (az elektromos autó 19. század végén is létezett), de a gyártás technológiában nagyon komoly újítások vannak, és amellett hogy egy létező piacot (autók) zavart meg, technológiai innovációt is hozott.
Az, hogy nem tesz lakatot a szájára és írogat hülyeségeket, az ténylegesen abból fakad, hogy egy bunkó. De nem "egy hiperaktiv kreativ gyerek, aki beleugrik abba ami megtetszik neki", nagyon is tudatos üzletember.
Nem szabad hinni a public image-nak...
Gyurma Pappa
Anna Kendrickért. 😊
több mint 5 éve
Miért ne lehetne (amerikai) üzletemberekért rajongani? És rajongok Buffettért v Peter Lynchért pl, akik valóban megérdemlik 😛Akkor hagyjuk is 😀
Igor

több mint 5 éve
azonnali.hu/cikk/20200910_en-ezt-a-rendszert-szolgalom-es-erre-buszke-vagyok-bayer-zsolt-az-azonnalinakCsapó 2
r.baggio
azonnali.hu/cikk/20200911_az-azonnali-interjuja-utan-kivizsgaltatja-az-i-keruleti-polgarmester-bayer-lakasugyet
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Miért ne lehetne (amerikai) üzletemberekért rajongani? És rajongok Buffettért v Peter Lynchért pl, akik valóban megérdemlik 😛
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Senkiért nem rajongok (kv. Anna Kendrick), főleg nem amerikai üzletemberekért, ezt le szeretném szögezni rögtön az elején.Szóval jól tudom - éppen azért, mert az utóbbi időben ez érdekel talán a leginkább a világból -, hogy Musk kicsoda. Történetesen szerintem Jobs a bokájáig se ért. Utóbbi "csak" (hehe, "csak", mintha tényleg csak "csak" lenne 😊 ) egy marketing zseni volt, Musk viszont egy vizionárius. Megáldva azzal a tehetséggel is, hogy keresztül is verje a vízióit. Ez teljesen egyedi. Előfordulnak vízionáriusok is, és a terveiket keresztül verni tudók is, de a kettő ötvözete nagyon ritka. De éppen azért, mert komolyabb (lesz) a hatása a világra sokkal, mint Jobsnak volt, utána több "takarítandó" is fog maradni, mint Jobs után, akitől az okostelefóniáért cserébe "csak" egy Apple-t kaptunk.Ez érdekes, hogy igy látod.. és bár kissé offtopic itt, de kifejthetnéd h miért vizionárius. Szerintem inkább csak vizio-árus 😛
peterk2005
Szerintem Jobs tudta miben jó, és ugyanúgy meg volt áldva azzal a tehetséggel h keresztül verje a vizióit. Lehet hogy kisebb volt a scope (marketing, és Apple-termékek)... de pont ezért mukodott a dolog.
Musk pedig.. nem is tudom, talán egy hiperaktiv kreativ gyerek, aki beleugrik abba ami megtetszik neki?
Csak az a baj, h igazából egy one-trick pony (Tesla) az üzleti életben, a rengeteg vizió és ötlet ellenére... nyilván ez egy elég jól sikerült vállalkozás volt, h ebből 20 évig / élete hátralevő részében kb azt csinál amit akar (pláne h a lufit tovább fújják a piacon)
Ebben a cikkben van egy idézet, amit talán egy picit erősnek érzek, de rátapint arra amit én is gondolok - én sem látom nála ezt a hosszutavu viziot, őszintén szólva.
www.businessinsider.com/elon-musk-is-not-acting-like-a-visionary-2018-5?r=US&IR=T
"This raises a troubling question: Is Musk truly a long-term thinker? Or he is a short-term thinker who has the crucial skill of changing his story on a dime to suit his audience, thereby generating the illusion of long-term thought?"
Igor
De annyira a public image alapján akarsz/akartok megítélni két embert, hogy az már fájdalmas.
Kezdjük Jobs-szal, ő a volt korábban. Nem volt ő vizionárius, ő egy maximalista, mániás zsarnok volt (nem véletlenül rúgták ki a saját cégétől egyszer), aki jól olvasott a piacból, és többször ráérzett arra, hogy mit lehet eladni, mint a többi szereplő. Megértette, hogy az embereknek miért tetszik az MP3 a CD-vel szemben, kiadta a iPod-ot, megértette, hogy már elég jó mobilinternet, hogy mobiltelefonon is lehessen használni, kijött a iPhone-nal. Nem tudta ő előre a piacokat évekkel vagy ilyesmi. Jobs egy olyan cég élén ült, ahol már akkor is volt bőven cash és a kis túlzással bármennyit elkölthetett kutatásra. Ami a legfontosabb: létező, méretes piacokon hozott újat, azokat "disztruptálta", de az innováció nem a technológiában volt: design, marketing és sales, összefoglalva üzleti innovációban volt hatalmas.
Musk a PayPal-lal megcsinálta a vagyonát (ő volt a legnagyobb részvényes az eBay felvásárlás előtt), de az már a 2. sikeres exitje volt (!). Musk született startupper, és mint ilyen, ha egy piacot kiaknázhatónak gondol, akkor belevág. 2002-ben ott állt, egy szakajtó pénzzel, és úgy döntött, hogy akkor most kipróbálja a piacokat, amikben ő a jövő látja. Nem létező piacokról van szó, hanem olyan piacokról, amik vagy nagyon kicsit (e-autók) vagy nem is léteztek (magán űrhajózás). A SolarCiyt, a Hyperloop, a The Boring Company, mint melléktermékek, ahova kiszerveztek folyamatok ilyen-olyan okokból. Most csak a Tesláról beszélve: a vevőknek azt kínálja, hogy kapnak egy szép e-autót, amit korábban nem lehetett, az elektromos kocsik nagy része ocsmány volt. A fő értékajánlat a befektetők felé (és ezért annyira kelendő a cég), hogy ahogy növekedni fognak, a gyártási költség (főleg az aksiké) folyamatosan, monoton módon csökken. Ez Musk hosszútávú terve a Teslával. A cég ma is rekord olcsón ad el autókat (nem a vevőknek olcsón), mivel nincsenek közvetítők (ugye a middle-man mindenhol, aki leszedi a profit jelentős részét), és ezért képesek viszonylag nagy árrést csinálni. A Tesla sem egy újdonság (az elektromos autó 19. század végén is létezett), de a gyártás technológiában nagyon komoly újítások vannak, és amellett hogy egy létező piacot (autók) zavart meg, technológiai innovációt is hozott.
Az, hogy nem tesz lakatot a szájára és írogat hülyeségeket, az ténylegesen abból fakad, hogy egy bunkó. De nem "egy hiperaktiv kreativ gyerek, aki beleugrik abba ami megtetszik neki", nagyon is tudatos üzletember.
Nem szabad hinni a public image-nak...

több mint 5 éve
Szóval jól tudom - éppen azért, mert az utóbbi időben ez érdekel talán a leginkább a világból -, hogy Musk kicsoda. Történetesen szerintem Jobs a bokájáig se ért. Utóbbi "csak" (hehe, "csak", mintha tényleg csak "csak" lenne 😊 ) egy marketing zseni volt, Musk viszont egy vizionárius. Megáldva azzal a tehetséggel is, hogy keresztül is verje a vízióit. Ez teljesen egyedi. Előfordulnak vízionáriusok is, és a terveiket keresztül verni tudók is, de a kettő ötvözete nagyon ritka. De éppen azért, mert komolyabb (lesz) a hatása a világra sokkal, mint Jobsnak volt, utána több "takarítandó" is fog maradni, mint Jobs után, akitől az okostelefóniáért cserébe "csak" egy Apple-t kaptunk.Ez érdekes, hogy igy látod.. és bár kissé offtopic itt, de kifejthetnéd h miért vizionárius. Szerintem inkább csak vizio-árus 😛
peterk2005
Szerintem Jobs tudta miben jó, és ugyanúgy meg volt áldva azzal a tehetséggel h keresztül verje a vizióit. Lehet hogy kisebb volt a scope (marketing, és Apple-termékek)... de pont ezért mukodott a dolog.
Musk pedig.. nem is tudom, talán egy hiperaktiv kreativ gyerek, aki beleugrik abba ami megtetszik neki?
Csak az a baj, h igazából egy one-trick pony (Tesla) az üzleti életben, a rengeteg vizió és ötlet ellenére... nyilván ez egy elég jól sikerült vállalkozás volt, h ebből 20 évig / élete hátralevő részében kb azt csinál amit akar (pláne h a lufit tovább fújják a piacon)
Ebben a cikkben van egy idézet, amit talán egy picit erősnek érzek, de rátapint arra amit én is gondolok - én sem látom nála ezt a hosszutavu viziot, őszintén szólva.
www.businessinsider.com/elon-musk-is-not-acting-like-a-visionary-2018-5?r=US&IR=T
"This raises a troubling question: Is Musk truly a long-term thinker? Or he is a short-term thinker who has the crucial skill of changing his story on a dime to suit his audience, thereby generating the illusion of long-term thought?"
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
breaking= tovább nő a baloldali médiatúlsúly
A Médiatanács döntése értelmében a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2021. február 14-én lejár, és pályázat lesz a 92,9 MHz-re. media1.hu/2020/09/11/breking-nem-kap-hosszabbitast-a-klubradio
/?fbclid=IwAR0RFqHT3xc6vtIlio_uj2d5IG78uyWA9oHPGdge6YXOqlVIKGBXUE54NMc
ozibozi
több mint 5 éve
breakingA Médiatanács döntése értelmében a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2021. február 14-én lejár, és pályázat lesz a 92,9 MHz-re. media1.hu/2020/09/11/breking-nem-kap-hosszabbitast-a-klubradio
/?fbclid=IwAR0RFqHT3xc6vtIlio_uj2d5IG78uyWA9oHPGdge6YXOqlVIKGBXUE54NMc
több mint 5 éve
Elég lesz az szellemi földművelőnek isUgyanez volt az első gondolatom, hogy megy itt a duma a nagykörúti, kinyúlt pulcsis libsikről, ez meg már szarul érzi magát, ha meglátja a kiskrt-t az Astorián (!).Amúgy milyen érdekes h azon part komoly szellemi vezetoje amire vidéki emberek szavaznak ezerrel ő meg már az Astorián túl is szarul érzi magát ...Bayert személyesen ismerem, már 10 éve is nyíltan beszélt arról, hogy "csak a pénzért csinálja". Most ezt árnyalta.Tele van az orszag olyan szervilis lelkuletu emberekkel, mint o. Egy masik korban hslalba kuldtek a honfitarsaikat, most csak publicisztakent artanak. Az emberi fejlodes megkerdojelezhetetlen.Na, neki van töke és kimondja! Végre. Könnyű lesz majd, ha egyszer el kell vinni valakit, akkor kit lehet odadobni.azonnali.hu/cikk/20200910_en-ezt-a-rendszert-szolgalom-es-erre-buszke-vagyok-bayer-zsolt-az-azonnalinak10/10
r.baggio
Amadeus
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
csebi
Bayerben az a tragikus, hogy valóban egy művelt ésintelligensember.
Amadeus
több mint 5 éve
Ma meglesz a húszezer 😊Így van.A szociopátiát nem lehet eljátszani. És nem hetven évesen alakul ki, ha kialakul. Aki hetven évesen az, az egész felnőtt életében az volt, csak legfeljebb a szűkebb nyilvánosság miatt nem látszott. (Szerintem egyébként látszott. De ezt kár ragoznunk, eltérően látjuk.)Ha nem lett volna Trumpnak a politizálás előtt uszkve 50 felnőtt éve, akkor valóban sima patthelyzet lenne. Te így, én úgy látom.Az a gond, hogy a gombhoz varrod a kabátot, és elhiszed, amit látsz, miközben az egész trumpi politika a megtévesztésről, átbaszásról szól.Te így gondolod. Én meg úgy, hogy én látom az ember annak, ami. Te pedig olyant látsz bele - trollkodás, megtévesztés, manőverezés, átbaszás - ami nincs. Sose volt.
Ha elhiszed, akkor te egy antiredneck vagy. A redneck az, aki szintén elhiszi, amit lát, csak neki tetszik, neked meg nem. De csak ennyi a különbség.
Sobri Jóska
peterk2005
De volt, és az alapján el lehet dönteni, hogy melyik “énje” a valódi, a humánus, morális, korrekt, nem szociopata nempolitikusi, vagy a posztmodern, immorális, kommunikációs szociopátiás politikusi.
Sobri Jóska
peterk2005
Trump sosem a szűk nyilvánosságban volt, tehát látszódnia kellett volna.
De ez pszichológiai, pszichiátriai kérdés, egyikünk se az, én inkább a moralitásáról, a “csak én” attitűdről állítom, hogy nem igaz, előtte 50 évig korrekt, nagyvonalú, erkölcsi értékekkel bíró nagyvilági csóka volt, millió példa van rá.
De persze 2016 őszén megbomolhatott az elméje...
Sobri Jóska
Hogyan tudunk méltó módon megünnepelni? 😀
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
Így van.A szociopátiát nem lehet eljátszani. És nem hetven évesen alakul ki, ha kialakul. Aki hetven évesen az, az egész felnőtt életében az volt, csak legfeljebb a szűkebb nyilvánosság miatt nem látszott. (Szerintem egyébként látszott. De ezt kár ragoznunk, eltérően látjuk.)Ha nem lett volna Trumpnak a politizálás előtt uszkve 50 felnőtt éve, akkor valóban sima patthelyzet lenne. Te így, én úgy látom.Az a gond, hogy a gombhoz varrod a kabátot, és elhiszed, amit látsz, miközben az egész trumpi politika a megtévesztésről, átbaszásról szól.Te így gondolod. Én meg úgy, hogy én látom az ember annak, ami. Te pedig olyant látsz bele - trollkodás, megtévesztés, manőverezés, átbaszás - ami nincs. Sose volt.
Ha elhiszed, akkor te egy antiredneck vagy. A redneck az, aki szintén elhiszi, amit lát, csak neki tetszik, neked meg nem. De csak ennyi a különbség.
Sobri Jóska
peterk2005
De volt, és az alapján el lehet dönteni, hogy melyik “énje” a valódi, a humánus, morális, korrekt, nem szociopata nempolitikusi, vagy a posztmodern, immorális, kommunikációs szociopátiás politikusi.
Sobri Jóska
peterk2005
Trump sosem a szűk nyilvánosságban volt, tehát látszódnia kellett volna.
De ez pszichológiai, pszichiátriai kérdés, egyikünk se az, én inkább a moralitásáról, a “csak én” attitűdről állítom, hogy nem igaz, előtte 50 évig korrekt, nagyvonalú, erkölcsi értékekkel bíró nagyvilági csóka volt, millió példa van rá.
De persze 2016 őszén megbomolhatott az elméje...
több mint 5 éve
A szociopátiát nem lehet eljátszani. És nem hetven évesen alakul ki, ha kialakul. Aki hetven évesen az, az egész felnőtt életében az volt, csak legfeljebb a szűkebb nyilvánosság miatt nem látszott. (Szerintem egyébként látszott. De ezt kár ragoznunk, eltérően látjuk.)Ha nem lett volna Trumpnak a politizálás előtt uszkve 50 felnőtt éve, akkor valóban sima patthelyzet lenne. Te így, én úgy látom.Az a gond, hogy a gombhoz varrod a kabátot, és elhiszed, amit látsz, miközben az egész trumpi politika a megtévesztésről, átbaszásról szól.Te így gondolod. Én meg úgy, hogy én látom az ember annak, ami. Te pedig olyant látsz bele - trollkodás, megtévesztés, manőverezés, átbaszás - ami nincs. Sose volt.
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)