Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Két online téma, egymástól eltérő megközelítések, de mindkettő az online értékesítő cégektől vette a kampány ötletet, ahhoz meg értek 😊Alapvetés: az emberek azt veszik meg, ahol a kapott érték > a fizetett ár. Innen induljunk ki.
1) Telex: az egész magyar online sajtó felajzva figyeli, hogy sikerül-e ez a kísérlet. Amit le lehet szűrni, hogy mint kampány, sikerül. Ezt már megcsinálták egyszer, ebben semmi új nincs. Az újdonság az, hogy milyen "churn rate" (lemorzsolódás) mellett tudják ezt fenntartani. Ehhez folyamatos értéknyújtásra van szükség.
Az ellenzéki sajtó kampányok közös nevezője, hogy elhitetik a vásárlóval, hogy a szabad sajtót így lehet biztosítani. Technokrata szemmel nézve, egyébként igazuk van, mert ahhoz hogy egy sajtó termék független tudjon maradni, független helyről kell a bevételeit szerezni, illetve pontosabban fogalmazva, csak az olvasóitól kellene függenie.
Ahhoz, hogy ezt a projektet értékelni tudjuk, ahhoz tudnunk kéne, hogy mit is fog nyújtani az előfizetőinek az újság. A 444 ugye csinált egy "kört", ők a prémium érzéshez exkluzív tartalmakat adnak. És jól ráérezve, hogy miért is olvassa sok ember a 444-t, Uj Péter szolgáltatja ezt a tartalmat, aki ugye hatalmas baloldali újságíró ikon, én évekig hajlandó voltam előfizetni a Népszabadságra, csak hogy olvashassam UP glosszáit (tudom elég lett volna megvenni a szerdai számot, de ez még abban az időben volt, amikor a fő hírfogyasztás a tv és az újság volt, előbbit már akkor sem néztem).
A HVG 360 extra cikkeket ad, ott is ráéreztek, hogy Tóta W.-t be kell tenni ide, és fizetni fognak az emberek.
Most a Telex értékajánlata, hogy "visszatérhetünk, minden olyan lesz mint régen". Oké, de régen az ingyen volt "olyan", tehát most a pénzért mást kell nyújtani. Ezt kell tudniuk fokozni, mert a nosztalgiafaktor elég kevés ideig fog működni. De szerintem ezt ők is tudják, és amit az első pár hónapban látni fogunk az kísérlet lesz kísérlet hátán.
Nekem, aki több cégnek is ad tanácsokat online értékesítés témában, ez egy aranybánya. Ugye a legolcsóbb kísérlet az, ha más fizeti, mondhatnám iróniával, szóval én most boldog vagyok. Bár egy kicsit én is fizetem, de annyira kicsi pénzért tudunk megtanulni most olyan sokat az online sajtóról, ami konkrétan pótolhatatlan.
2) Origo: a Fidesz kommunikációs csapata ennyit értett meg a fiatalokról: influenszerek. Amit nem értettek meg, hogy ennek a rétegnek a "churn rate"-je HATALMAS. Rákattintanak az origo-ra, megnézik, majd haladnak tovább. XY youtuber, Insta-csillag vagy akárki egy hónap múlva, amikor lejár a szponzoráció, majd másfelé tereli a népeket. Ezek az emberek nem függenek a rendszertől, ők eddig is megéltek, ezután is megfognak, mert nekik a kormánytól függetlenül létezik a piacuk. Ebből a kampányból is tökéletesen látszik, hogy nem értik fiatalokat.
Ők nem úgy fogyasztanak híreket, ahogy a millenals generáció illetve a náluk öregebbek. A 2000 után születettek két soros üzeneteken szocializálódtak. Nem érdekli őket két percnél tovább a tangás szexi tánc (origo, mai címlap), és hiába rendezik úgy a címlapot, hogy a kevésbé "ciki" hírek legyenek felül, nem fognak legörgetni.
És amit még a Fidesz nem ért meg, hogy ezek a fiatalok nem a zsákfalvak lakói vagy budapesti nyugdíjasok, ők számos forrásból tudnak tájékozódni, nekik nem csak egy influenszerük van, hanem 300.
Szóval aggódó ellenzékiek: nem ettől a kampánytól lesz agymosott a következő generáció. Őket mossa rendesen a tiktok meg a insta. Nyugi, ők fogyasztók, nem szavazók. Ja igen, ezt is félreértették.

több mint 5 éve
Nem tudom ki mennyire mozog az influencer világban, de most az Origo elkezdett egy ilyen reklámot, amin hirdetik hogy az Origo a kedvenc oldaluk. Szerintem az itteni idősebb közösségnek ez nem mond senkit, és senki nevét sem ismerik fel egyesek, de ebben az a baj, hogy akiket megcéloztak azokat leginkább a 8-16. éves korosztály követi. Ezek a gyerekek most bekövetik az origot, nézik az oldalt, ami propaganda, az nagyon jót tehet a Fidesznek a fiatalok körében akik nem fejlődtek még ki teljesen, és beszopják ami ott van. Amúgy meg basszák meg. Ki teszi ki a fiatalkorú közönségét egy propaganda oldalnak. Undorító, persze amikor írtam kommentet hogy ennyire felelőtlenek vagy egyetértenek a propagandával azt letörölték.Ez az rBence féle szponzoráció, amiről FanMadeMaker is beszélt. Az idősebb generáció se hülye vagy tájékozatlan azért, illetve van az a pénz, amiért bárki haja korpásodik. Nincs új a nap alatt. 😉
Heisman Trophy
Más:
A cikk amire rá se kell kattintani, nem kell elveszni a részletekben, se túlkommunikálni, túlmagyarázni, esszenciálisan tartalmaz minden fontos infót 2020 politikai kommunikációjáról:
Trump: Joe Biden hülye
És ennyi.
444.hu/2020/09/08/trump-joe-biden-hulye
több mint 5 éve
Nem tudom ki mennyire mozog az influencer világban, de most az Origo elkezdett egy ilyen reklámot, amin hirdetik hogy az Origo a kedvenc oldaluk. Szerintem az itteni idősebb közösségnek ez nem mond senkit, és senki nevét sem ismerik fel egyesek, de ebben az a baj, hogy akiket megcéloztak azokat leginkább a 8-16. éves korosztály követi. Ezek a gyerekek most bekövetik az origot, nézik az oldalt, ami propaganda, az nagyon jót tehet a Fidesznek a fiatalok körében akik nem fejlődtek még ki teljesen, és beszopják ami ott van. Amúgy meg basszák meg. Ki teszi ki a fiatalkorú közönségét egy propaganda oldalnak. Undorító, persze amikor írtam kommentet hogy ennyire felelőtlenek vagy egyetértenek a propagandával azt letörölték.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Név nélkül megmondtam volna melyik prolihumorban utazó stand-up-os szintjén van ez 😊444.hu/2020/09/07/megalakult-a-szoptatast-tamogato-nemzeti-bizottsag?fbclid=IwAR3xdZcKrZZMdtLefXIU5c7Ju0qH7cB-VB-0RN4nuwxO5sGMhnaz42D-o9QMikor dolgoztunk a határátkelők felújításán és h egy koncepciója legyen akkor a munka vége fele bejelentkeztek az emmibol h minden átkelőnél legyen egy szoptató sarok. Ahogy Kiss Ádám mondta: végre vki ránk is gondolt férfiakra.
Fontos dolgokról meg nem is beszéltek....
petey
csebi
több mint 5 éve
Így van.sztem az elején simán lehet sikeresMa már túllépték a 25ezer támogatót.Őszintén: meglepődnék. De fene tudja. Ha nekik sem sikerül, másnak sem fog.Persze, csak konkurencia.Azért a 444nek messze nem volt olyan látogatottsága mint az indexnek.Amúgy sztem ha van online újság ami képes lehet elofizetokbol megélni az épp ez lehet. Érdekes teszt lesz h vajon lesz-e elég emberA 444 is átáll előfizetésre.
csebi
En nem hiszek ebben Magyarországon.
Sobri Jóska
csebi
De ha csak egyetlen ellenzéki fizetős portál lenne az új index, szerintem egy 80 fős szerkesztőséget nehéz fenntartani előfizetéses alapon. Az ugye sokkal kevesebb látogató, hisz csak az előfizetők látják a reklámokat, illetve lehet öszvér megoldás, hogy a hírek ingyen, a riportok, publicisztikák előfizetésért.
Vegülis havi 5ezer forinttal és egy vázlatos üzleti tervvel számolva szerintem kb. 20-25ezer állandó előfizetővel, félmillió látogatóra kalibrált reklámokkal akár kijöhet a matek.
Majd meglátjuk.
Szerinted lesz 20-25 ezer előfizető 5ezer/hó számolva?
Sobri Jóska
csebi
gordon
a kérdés hogy 3-4 hónap után hányan maradnak
a ninja-mixer házasságnál is ezt mondtam, oké hogy mi történik day 1, de ha elmúlik az újdonság varázsa akkor lesz kérdés hogy mi történik
Negritis
Egyszer, kétszer, háromszor az nem ugyanaz, mint évekig. Itt meg 80 ember egzisztenciájának tervezhetőségéről illetve az ezt kiszolgáló infrastruktúra biztosításához szükséges forrás előteremtéséről van szó. (Minimum 100-120 millió/hó.)
Ehhez kell a havi 5990-es támogatás a 25ezer embertől.
Meglátjuk.
Gyurma Pappa leírta az igényfelmérésüket a témáról, teljesen valid.
Én meg úgy gondolom -ennek dacára, hogy- ez itthon hosszútávon nem működik.
(A Partizán szépen fejlődik patreonos támogatással, de az egy nagy ságrenddel kisebb stáb.)
Ez azért egy jó szitu, mert az indexesek belevágtak és így megláthatjuk, hogy mi jön ki belőle.
több mint 5 éve
De nem látni mennyi ebből a havi vagy aki csak egyszerit utalt at, és hosszútávon előbbi kell.Ma már túllépték a 25ezer támogatót.Őszintén: meglepődnék. De fene tudja. Ha nekik sem sikerül, másnak sem fog.Persze, csak konkurencia.Azért a 444nek messze nem volt olyan látogatottsága mint az indexnek.Amúgy sztem ha van online újság ami képes lehet elofizetokbol megélni az épp ez lehet. Érdekes teszt lesz h vajon lesz-e elég emberA 444 is átáll előfizetésre.
csebi
Sobri Jóska
csebi
De ha csak egyetlen ellenzéki fizetős portál lenne az új index, szerintem egy 80 fős szerkesztőséget nehéz fenntartani előfizetéses alapon. Az ugye sokkal kevesebb látogató, hisz csak az előfizetők látják a reklámokat, illetve lehet öszvér megoldás, hogy a hírek ingyen, a riportok, publicisztikák előfizetésért.
Vegülis havi 5ezer forinttal és egy vázlatos üzleti tervvel számolva szerintem kb. 20-25ezer állandó előfizetővel, félmillió látogatóra kalibrált reklámokkal akár kijöhet a matek.
Majd meglátjuk.
Sobri Jóska
csebi
gordon
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
sztem az elején simán lehet sikeresMa már túllépték a 25ezer támogatót.Őszintén: meglepődnék. De fene tudja. Ha nekik sem sikerül, másnak sem fog.Persze, csak konkurencia.Azért a 444nek messze nem volt olyan látogatottsága mint az indexnek.Amúgy sztem ha van online újság ami képes lehet elofizetokbol megélni az épp ez lehet. Érdekes teszt lesz h vajon lesz-e elég emberA 444 is átáll előfizetésre.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Majd meglátjuk.
Sobri Jóska
csebi
gordon
a kérdés hogy 3-4 hónap után hányan maradnak
a ninja-mixer házasságnál is ezt mondtam, oké hogy mi történik day 1, de ha elmúlik az újdonság varázsa akkor lesz kérdés hogy mi történik
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Ma már túllépték a 25ezer támogatót.Őszintén: meglepődnék. De fene tudja. Ha nekik sem sikerül, másnak sem fog.Persze, csak konkurencia.Azért a 444nek messze nem volt olyan látogatottsága mint az indexnek.Amúgy sztem ha van online újság ami képes lehet elofizetokbol megélni az épp ez lehet. Érdekes teszt lesz h vajon lesz-e elég emberA 444 is átáll előfizetésre.
csebi
Sobri Jóska
csebi
Majd meglátjuk.
Sobri Jóska
csebi
több mint 5 éve
444.hu/2020/09/07/megalakult-a-szoptatast-tamogato-nemzeti-bizottsag?fbclid=IwAR3xdZcKrZZMdtLefXIU5c7Ju0qH7cB-VB-0RN4nuwxO5sGMhnaz42D-o9QMikor dolgoztunk a határátkelők felújításán és h egy koncepciója legyen akkor a munka vége fele bejelentkeztek az emmibol h minden átkelőnél legyen egy szoptató sarok. Ahogy Kiss Ádám mondta: végre vki ránk is gondolt férfiakra.
Fontos dolgokról meg nem is beszéltek....
petey
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
444.hu/2020/09/07/megalakult-a-szoptatast-tamogato-nemzeti-bizottsag?fbclid=IwAR3xdZcKrZZMdtLefXIU5c7Ju0qH7cB-VB-0RN4nuwxO5sGMhnaz42D-o9QFontos dolgokról meg nem is beszéltek....
több mint 5 éve
celtics-raptorsra nem kelek felmilyen jó h arról a portugál csávóról beszélünk itt, akinek annyi hatalma sincsen, mint Ádernek ...De terjeszti a mételyt. 😊
csebi
Most látom, hogy ma lesz az elnöki vita első menete. (Na nem nálunk persze.) Holnap majd számoljatok be mi volt. 😊
peterk2005
akkor 2 demens nyuggerért se fogok 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
milyen jó h arról a portugál csávóról beszélünk itt, akinek annyi hatalma sincsen, mint Ádernek ...De terjeszti a mételyt. 😊
csebi
Most látom, hogy ma lesz az elnöki vita első menete. (Na nem nálunk persze.) Holnap majd számoljatok be mi volt. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
milyen jó h arról a portugál csávóról beszélünk itt, akinek annyi hatalma sincsen, mint Ádernek ...
több mint 5 éve
Mert már genderista migránsokat akarnak befogadtatni velünk. Azok sokkal veszélyesebbek.Az ENSZ-nek is teljesen elmentek otthonrol. Jot tenne nekik meg egy kis penzelvonas.Dehát az ENSZ egy sorosista, nemzetellenes szarkupac, aki migránsokat akart ránkoktrojálni, ezt már évek óta tudjuk, a kormányzat kommunikálta is, mi ebben az új?
undisputedly
Sobri Jóska
(Amúgy az miért genderizmus, ha valaki azt mondja, hogy 1000 év patriarchátusának látszanak a hátulütői a világban? Ha tudni lehet, hogy az ENSZ vezetők genderisták, akkor nem szóltam. De ez alapján a twitter üzenet alapján miért azok? Ha matriarchátus lett volna, annak is minden bizonnyal látszana egy csomó hátránya, akkor azt is genderizmus lenne kritizálni? Meg tudom azt fogalmazni valahogy, hogy a kismillió háború, békétlenség, két világháború közül sok nem történt volna meg, ha az emberi fejlődés nem választja ennyire szét a nemi szerepeket hatalmi szempontból? Úgy, hogy ne legyek genderista?)
(Azt értem, hogy a covidot és a patriarchális társadalom problémáját így összekötni long shot. De, hát mérsékeltnek mondott politikus vezetők sora köt össze össze nem tartozó dolgokat nap, mint nap, és nem lesz tőle szélsőséges. Csak esetleg populista. 😊 )
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Az ENSZ-nek is teljesen elmentek otthonrol. Jot tenne nekik meg egy kis penzelvonas.Dehát az ENSZ egy sorosista, nemzetellenes szarkupac, aki migránsokat akart ránkoktrojálni, ezt már évek óta tudjuk, a kormányzat kommunikálta is, mi ebben az új?
undisputedly
több mint 5 éve
Ha ezt nem latod, agree to disagree.Maradjunk ennyiben 😊
undisputedly
Amúgy is kezdtem aggódni, hogy túl sok mindenben értünk egyet.

több mint 5 éve
Te egyenloseget teszel az ENSZ legfobb poziciojat betolto vezeto nyilatkozata es egy nem vezeto beosztasu rendor kozott. Az ENSZ kb. 44 ezer embert foglalkoztat, ebbol egyetlen egy a Secretary General, azaz a szervezet legmagasabban ulo vezetoje....Ez relativizálás, vagy mondhatnám úgy is hogy "bezzegizmus". És a rohadt almás hasonlat számos rendőri vezető szájából elhangzott. Többnyire azon vezetők szájából, ahol az adott eset történt.
undisputedly
Nem az mondom, hogy nincs igazad abban, hogy almát és körtét kötnek össze azzal, amikor a nemi egyenlőséget és a COVID-ot összekötik, és ezzel a kijelentéssel lehet vitatkozni (kell is), de hogy egy egyedi, minden bizonnyal elszigetelt eset miatt minősítsd és vond meg a jogot egy szervezet vezetőjétől, hogy a mellett álljon ki, ami mellett akar.
Nem a genderstudy túltolását helyeslen, csupán jelezni szerettem volna, hogy kettős mércét alkalmazol. És ezt a második hsz-d csak megerősítette.
Gyurma Pappa
USA-ban kb. 686,665 ember dolgozik a law enforcementben. Ez kb. 15x annyi mint, az ENSZ letszama, es abbol a 9 fegyvertelen feketebol akit megoltek 2019-ben, kb. mind a 9-et jaror/trooper stb. lotte le. Gondolom te erre a statisztikara gondolsz. No nem mintha ezt parhuzamba lehetne allitani, mert kb. egynel se bizonyitott, hogy rasszista, "romlott alma" motivacio volt mogotte, mig Guterresnek biztosan nem tartottak fegyvert a halantekahoz, amikor ezt mondta.
Vagy arra, hogy elismeri mindenki, hogy cirka 680 ezer ember kozott kell lennie mindenkeppen inkompetensnek, romlott erkolcsunek, rasszistanak stb.? En erre gondolok amugy amikor a romlott almarol beszelek.
Te parhuzamot vonsz 1db vezetoi poziciot betolto SCG pozicio es kb. 650 poziciot betolto "sima rendor" kozott (gondolom meg a 30 ezer vezeto, 650 ezer beosztott arannyal is neked kedvezek).
Arrol nem is beszelve, hogy a 44 ezer ember kozott szinte biztosan ugyanolyan aranyban vannak inkompetensek, rasszistak es romlott erkolcsuek, mint a 680 ezer kozott, csakhogy itt az egyiknek a vezetoje nyilakozott, mig a masiknak nincs kifejezetten vezetoje.
Az altalam is linkelt UN incidensre mondanam, hogy igen, hivatali idoben, hivatali eroforrasokkal qrvazik, romlott alma, ettol meg nem lesz rossz maga a UN. Arra viszont, hogy minden raciot nelkulozve tolja a szervezet vezetoje a gender bullshitet, mar lehet mondani, hogy a szervezetet jelkepezi. MEgis ki jelkepezne, ha nem o?
Ha ezt nem latod, agree to disagree.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
...Ez relativizálás, vagy mondhatnám úgy is hogy "bezzegizmus". És a rohadt almás hasonlat számos rendőri vezető szájából elhangzott. Többnyire azon vezetők szájából, ahol az adott eset történt.
undisputedly
Nem az mondom, hogy nincs igazad abban, hogy almát és körtét kötnek össze azzal, amikor a nemi egyenlőséget és a COVID-ot összekötik, és ezzel a kijelentéssel lehet vitatkozni (kell is), de hogy egy egyedi, minden bizonnyal elszigetelt eset miatt minősítsd és vond meg a jogot egy szervezet vezetőjétől, hogy a mellett álljon ki, ami mellett akar.
Nem a genderstudy túltolását helyeslen, csupán jelezni szerettem volna, hogy kettős mércét alkalmazol. És ezt a második hsz-d csak megerősítette.

több mint 5 éve
Ennek a szervezetnek van egy vezetoje. Egy Antonio Guterres nevu foszer, aki Secretary Generalkent iranyitja a szervezetet. A betett tweet nem egy tulbuzgo, 20 eves gyakornoke, hanem egy idezet Guterrestol.Szerk: Es ezt az az ENSZ irja, akiknek most filmeztek le nemreg par emberet amint ENSZ megjelolesu autokban, Tel-aviv utcait jarva szexeltek:Most akkor nem értem. A rendőri rasszizmusnál oké a rohadt alma párhuzam, itt meg most az egész szervezet képmutató? Hogy is van ez?
www.newshub.co.nz/home/world/2020/07/united-nations-workers-suspended-after-video-shows-one-allegedly-having-sex-in-back-of-car.html
undisputedly
Értem mit akarsz mondani, és teljesen ellene vagyok a genderstudynak, mert szerintem erről beszélni sem kellene csak élni. Csak hát ugye, ez nem megy...
Gyurma Pappa
Az amerikai rendorseg, varosi police departmentek, allami nyomozohatosagok, megyei sheriff hivatalok, autopalyakon dolgozo state trooperek, szovetsegi nyomozok, egyeb szovetsegi rendvedelmi szervek, mint a marhsall szolgalat stb, egy szettagolt szervezet (Law enforcement), amelynek nincs vezetoje, vagyis van, de reszegysegekkent, nem pedig kollektive, igy nem lehet parhuzamba vonni a kettot.
Arrol nem is beszelve, hogy jarorok szoktak onvedelembol vagy barmely kifogasolhato okbol gyanusitottakat lelodozni, nem a sheriff, PD Chief stb., igy sokkal nehezebb lenne azt mondani, hogy az egesz szervezet ertekeit kepviseli egy rohadt alma, mint amikor a UN vezetoje tesz ilyen kinyilatkoztatast, egy hierarchian alapulo nemzetek feletti szervezetben.
több mint 5 éve
Szerk: Es ezt az az ENSZ irja, akiknek most filmeztek le nemreg par emberet amint ENSZ megjelolesu autokban, Tel-aviv utcait jarva szexeltek:Most akkor nem értem. A rendőri rasszizmusnál oké a rohadt alma párhuzam, itt meg most az egész szervezet képmutató? Hogy is van ez?
www.newshub.co.nz/home/world/2020/07/united-nations-workers-suspended-after-video-shows-one-allegedly-having-sex-in-back-of-car.html
undisputedly
Értem mit akarsz mondani, és teljesen ellene vagyok a genderstudynak, mert szerintem erről beszélni sem kellene csak élni. Csak hát ugye, ez nem megy...

több mint 5 éve
SZFE: szép ez a demonstráció, és jól csinálják, hogy napirenden tartják az ügyet, de igazából nem látom a kiutat.Nem tudom hány ember hátba szúrása kell még a palotaforradalomhoz odaát.
Érdekes volt Gulyás vasárnapi haknija Zsoltinál:
- visszamondta a mantrát (politizálnak)
- hozzátette, hogy személyeskednek a ballibek (mondjuk nem nevezte meg hogy kik és kit)
- örüljenek a hallgatók, hogy nem GYF a miniszterelnök, így nem lesz rájuk lövetve
- stb., a szokásos.
Viszont mondott egy nagyon érdekeset és fontosat: az új kuratórium dolga biztosítani az oktatás működését és az oktatói létszám feltöltését. Ez nyilván a főnök üzenete. Szerintem az van, hogy kivárnak, és megvárják, hogy mit tud kezdeni a Vidnyánszky az üggyel illetve hogy "megunják" majd a fiatalok, vagy az hogy el akarják kerülni, hogy nagyon rájuk égjen ez az ügy. Látványos, hogy a SZFE-s hallgatók kerülik az ellenzéki politikusokat is, VA is csak annyit tud mondani, hogy "nemzetközi összeesküvés", és nincs az a fajta erőteljes nyomás az ügyön, mint ahogy szokták (nyilván a propaganda sajtó nyomja az ismétlődő paneleket, de most annyiban bajban vannak, mert sok jobbos színész is VA ellen szólalt fel).
Én azt gondolom, hogy semmi nem fog megváltozni, visszacsinálni nem fogják, de a kormány mindent el fog követni, hogy az ügy VA-ra égjen rá, és ne a Fideszre. Mert borítékolható, hogy az SZFE ügyből jól már nem jön VA (már hogy most nyilván a szakmai megítélésére gondolok, nem politikai értelemben), és ezt nagyon nem szeretné a Fidesz, ha 22-ben lehetne emlegetni egy mondatban velük.
Gyurma Pappa
több mint 5 éve
Az ENSZ-nek is teljesen elmentek otthonrol. Jot tenne nekik meg egy kis penzelvonas.The #COVID19 pandemic is demonstrating what we all know: millennia of patriarchy have resulted in a male-dominated world with a male-dominated culture which damages everyone – women, men, girls & boys.
— United Nations (@UN) September 6, 2020
-- @antonioguterres https://t.co/ppSUGLr2Wx pic.twitter.com/krT6HkQil6
" A Covid-19 bizonyitja amit mindannyian tudunk: az evezredes patriachatus egy olyan ferfiak altal dominalt vilagot es kulturat eredmenyezett amely mindenkire karos: nokre, ferfiakra, fiukra, lanyokra. Itt az ideje, hogy egy egyenlobb, befogadobb es ellenallobb tarsadalmat epitsunk"
Mi a f@sz ez a genderstudy agymosas? Es hogyan jon ez a korona virushoz, ami amugy bizonyitottan tobb ferfit olt meg, mint not. Vagy potn ennek orvendeznek?
Ide vezetett es fog vezetni megnagyobb mertekben a genderstudy, critical race theory, project 1619 szeru egyetemi agymosas, hogy egyre tobb ilyen ember kerul pozicioba, egyre tobb helyen.
Szerk: Es ezt az az ENSZ irja, akiknek most filmeztek le nemreg par emberet amint ENSZ megjelolesu autokban, Tel-aviv utcait jarva szexeltek:
több mint 5 éve
SZFE: szép ez a demonstráció, és jól csinálják, hogy napirenden tartják az ügyet, de igazából nem látom a kiutat.Érdekes volt Gulyás vasárnapi haknija Zsoltinál:
- visszamondta a mantrát (politizálnak)
- hozzátette, hogy személyeskednek a ballibek (mondjuk nem nevezte meg hogy kik és kit)
- örüljenek a hallgatók, hogy nem GYF a miniszterelnök, így nem lesz rájuk lövetve
- stb., a szokásos.
Viszont mondott egy nagyon érdekeset és fontosat: az új kuratórium dolga biztosítani az oktatás működését és az oktatói létszám feltöltését. Ez nyilván a főnök üzenete. Szerintem az van, hogy kivárnak, és megvárják, hogy mit tud kezdeni a Vidnyánszky az üggyel illetve hogy "megunják" majd a fiatalok, vagy az hogy el akarják kerülni, hogy nagyon rájuk égjen ez az ügy. Látványos, hogy a SZFE-s hallgatók kerülik az ellenzéki politikusokat is, VA is csak annyit tud mondani, hogy "nemzetközi összeesküvés", és nincs az a fajta erőteljes nyomás az ügyön, mint ahogy szokták (nyilván a propaganda sajtó nyomja az ismétlődő paneleket, de most annyiban bajban vannak, mert sok jobbos színész is VA ellen szólalt fel).
Én azt gondolom, hogy semmi nem fog megváltozni, visszacsinálni nem fogják, de a kormány mindent el fog követni, hogy az ügy VA-ra égjen rá, és ne a Fideszre. Mert borítékolható, hogy az SZFE ügyből jól már nem jön VA (már hogy most nyilván a szakmai megítélésére gondolok, nem politikai értelemben), és ezt nagyon nem szeretné a Fidesz, ha 22-ben lehetne emlegetni egy mondatban velük.

több mint 5 éve
És el is lehet adni. Ha nincs tartozás, féláron mint amennyibe egy új cég alapítása kerül pillanatok alatt akad rá vevő.Viszont egy kft megszüntetése az kurva körülményes, és eltart másfél-két évig, és a NAV még a seggluk mögé is bekukkant, valamint ezer papír, igazolás, utánamászkálás, stb., és nem lehet a cégnél semmi korábbi huncutság.Ez tavaly óta nem így van, Kft.-t is meg lehet szüntetni egyszerűsített végelszámolással, ha nincs tartozás, akkor 100 nap alatt vége.
Sobri Jóska
Gyurma Pappa

több mint 5 éve
A példáddal kapcsolatban pedig, amit nekem írtál, alapvetően én sokat tűrő ember vagyok, és ha magam köreiben hagyják csinálni amit csinálhatok, akkor addig csinálom. S igen addig nem keresek mást, nem játszom el a drámát, aztán hátha pozitív irányba változik. Ha nem, akkor lépek, de csak nagyon végső esetben, és pláne nem próbálok a szakításban mást magammal rántani. Nem játszom el az áldozat szerepét. De ez én vagyok.Én nem érzem a kettő között az összefüggést. Lehet, hogy azért, mert egész életemben a piacon dolgoztam? Valószínűleg máshogy állunk a munkához, mint egy pap (orvos, katona), akik egy életre választanak szakmát, és a szakma elég hierachikus, kevés a mozgás a piachoz képest. Szóval az én tapasztalatom az, hogy mindenki megpróbálja a jövőjét biztosítani, akkor is, ha saját maga akar eljönni, és akkor is, ha nem akar, de úgy érzi, hogy kénytelen lesz.
dande
Ettől független, hogy ha az ember rákényszerül, hogy eljöjjön (vagy elküldik), akkor attól még lehet mérges, csalódott, hogy közben előre is figyel.