Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
topin New England Patriots 2 195
 index.hu/belfold/2020/09/04/telex_neven_folytatja_a_regi_index/

Mindeneesetre érdekes....
dande
Mi az érdekes?
Mikey
Amit felvet a cikk, hogy még mielőtt leléptek az emberek megvolt az új név, domain jog stb.... ha igaz ez ilyen formában, azért az jelzi azt, hogy itt kiprovokált balhéről volt szó az újságírók részéről is és eszük ágában nem volt nekik sem meg egyezni. Akkor tisztább lett volna elmondani, hogy mi feláltunk. Szeretnénk egy új újságot teljesen új feltételekkel s viszált. De azért itt másképp volt előadva a történet szegény áldozatok. Hangsúlyozom: Ha ez így igaz. S akkor nem feltétlenül lesznek hitelesebbek számomra. S az ölég gyenge érv hogy véletlen egybeesés....
dande
Mi a problema azzal, hogy valaki nem letolt gatyaval varja a sorsanak alakulasat, aminel a lehetseges legjobb kimenetelre minimalis az esely?

Szerintem teljesen normalis, hogy ilyen helyzetben eloregondolkodik, elore menekul valaki. Es akkor nyugodtan lehet kemenyen fellepni akkor is ha nem hajlandoak valtoztatni a negatv spiral esemenyein a donteshozok.
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 158 — Így remélem megfelelek nektek.....

dande
Mi az érdekes?
Mikey
Amit felvet a cikk, hogy még mielőtt leléptek az emberek megvolt az új név, domain jog stb.... ha igaz ez ilyen formában, azért az jelzi azt, hogy itt kiprovokált balhéről volt szó az újságírók részéről is és eszük ágában nem volt nekik sem meg egyezni. Akkor tisztább lett volna elmondani, hogy mi feláltunk. Szeretnénk egy új újságot teljesen új feltételekkel s viszált. De azért itt másképp volt előadva a történet szegény áldozatok. Hangsúlyozom: Ha ez így igaz. S akkor nem feltétlenül lesznek hitelesebbek számomra. S az ölég gyenge érv hogy véletlen egybeesés....
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

dande
Mi az érdekes?
Mikey
Gondolom, ez a rész:

A dolog érdekessége, hogy, már az Index főszerkesztőjének júliusi kirúgása előtt kilenc nappal bejegyzett cég áll a felmondott Indexesek reménybeli új lapja mögött. A Média1 derítette ki, hogy a Kárpátok Kommunikációs Ügynökség Kft. a tulajdonosa a telex.hu domainnévnek, amelyen a távozott indexesek most adományokat várnak, hogy el tudják indítani portáljukat. A cég tulajdonosa Kárpáti András, Kárpáti Márton leköszönt főszerkesztő-helyettes testvére.

A CÉGET JÚLIUS 13-ÁN JEGYEZTÉK BE, DULL SZABOLCS FŐSZERKESZTŐNEK A TULAJDONOS JÚLIUS 22-ÉN MONDOTT FEL.
Kárpáti Márton családi okokra hivatkozva, közös megegyezéssel távozott Dull menesztése előtt, ennek ellenére úgy állította be távozását, mintha ez Dull elbocsátása miatt történt volna meg.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577

dande
Mi az érdekes?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 329 — zászló zászló szív

dande
nevvalasztas gyenge szerintem, "olvastam a telexen..." nekem fura, na lehet hozzaszokik az ember. Viszont nagy jovot nem adok neki,fizetosen biztosan nem (talan 24.hu cikkben volt emlitve, hogy fizetos lesz).
rokaur
Pedig ez a jövő. Régen is fizettél az újságért, napi 100-200 Ft-nak megfelelő pénzt, az online újságok sem lesznek drágábbak. A WP és NYT már működteti, a WSJ is és mindenhol egyértelmű a siker.

Nem akarok nagy szavakkal dobálozni, de a szemünk előtt hal meg az Internet eredeti koncepciója, az ingyen tudás mindenkinek. És ezzel semmi baj nincs.

Én előfizető lennék egy jól megírt újságnál, a mai napig fizetek az Economistért, és minden héten alig várom hogy papíron olvassam 😊 Ezért tetszik a Magyar Hang is, bár ott hétről hétre nem egyenletes a szint szerintem.

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 27 920 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 divany.hu/szuloseg/2020/09/05/ovono-helyett-dajka-pedagogiai-asszisztens/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 233
Szeva bácsi pénzéből pedig futná újjabbra, csak abban már túl sok csilingelő, világító érthetetlen jelzés lenne a műszerfalon . 😉
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 index.hu/belfold/2020/09/05/pinter_sandor_mercedes/
Nagyon bírom, hogy nem hagy magán fogást találni...😉
nagir
Lehet csak újítani kéne otthon a gengszter és maffia filmeken

több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 430 — Bla, bla, bla
 index.hu/belfold/2020/09/05/pinter_sandor_mercedes/
Nagyon bírom, hogy nem hagy magán fogást találni...😉

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 332 — no es importante
nagy fürkészésre és portyázásra készülünk, az állam vett egy cargo gépet a wizzairnek, mert miért ne
 airportal.hu/egy-airbus-a330-200f-aruszallito-repulogepet-vasarolt-a-magyar-allam/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Az index nem szűnt meg.
En nézem azóta is, nagy különbség nincs abban, amit írnak.
Abban lehet, hogy mit írnak meg, mit nem, de azt ugye meg nem tudjuk.

Én se az SZFE probléma valódi súlyára gondolok (az kb. semmi, tizenkettő egy tucat privatizációs manőver, volt, van, lesz ilyen bőven), hanem a színészek közismertségéből, szeretetéből, oldalfüggetlen szimpátiájából fakadó felülreprezentáltságára, mint problémára a NER számára. Ki tudja mit buzgárkodnak össze.
De majd meglátjuk, persze.
Sobri Jóska
Az lehet ebben érdekes, hogy most véletlenül kétszer egymás után belenyúltak két ilyen szituba, ahol pont nem várt ellenállásba ütköznek, vagy mostantól ez lesz a trend?
Az azért nagyon nem lenne mindegy, ha mostantól bármilyen intézményt csak úgy tudnának elfoglalni, hogy az eddigi működtetői egységesen felállnak.
Jan
olyan káderhiány van, hogy ez rövid úton vezetne bénuláshoz.
Amadeus
Amíg van pénz, lesz káder is.
Jan
ezt másképp látom. Van az a szintű szakértelem, amit már nem tudsz pótolni pusztán pénzzel.
több mint 5 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 413 — Steelers fan
Az index nem szűnt meg.

Én se az SZFE probléma valódi súlyára gondolok (az kb. semmi, tizenkettő egy tucat privatizációs manőver, volt, van, lesz ilyen bőven), hanem a színészek közismertségéből, szeretetéből, oldalfüggetlen szimpátiájából fakadó felülreprezentáltságára, mint problémára a NER számára. Ki tudja mit buzgárkodnak össze.
Sobri Jóska
Az lehet ebben érdekes, hogy most véletlenül kétszer egymás után belenyúltak két ilyen szituba, ahol pont nem várt ellenállásba ütköznek, vagy mostantól ez lesz a trend?
Az azért nagyon nem lenne mindegy, ha mostantól bármilyen intézményt csak úgy tudnának elfoglalni, hogy az eddigi működtetői egységesen felállnak.
Jan
Amadeus
Amíg van pénz, lesz káder is.
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Amúgy szerintem nem a SZFE a legnagyobb kellemetlenség (legalábbis eddig nem, de még azzá válhat) hanem az index, mert annak a megszűnése gyakorlatilag az ország minden pontján, minden településen érezhető, és egy csomó ember napi rutinját érinti - rosszul. A színház, színészképzés, hát az meg olyan tipikusan nagyvárosi téma. Az ország nagy többségének totál semmi köze hozzá. Ahogy a CEU-hoz, a Tudományos Akadémiához, meg a körúti biciklisávhoz sem.
Jan
Az index nem szűnt meg.

Sobri Jóska
Jan
több mint 5 éve
Amúgy szerintem nem a SZFE a legnagyobb kellemetlenség (legalábbis eddig nem, de még azzá válhat) hanem az index, mert annak a megszűnése gyakorlatilag az ország minden pontján, minden településen érezhető, és egy csomó ember napi rutinját érinti - rosszul. A színház, színészképzés, hát az meg olyan tipikusan nagyvárosi téma. Az ország nagy többségének totál semmi köze hozzá. Ahogy a CEU-hoz, a Tudományos Akadémiához, meg a körúti biciklisávhoz sem.
Jan
Az index nem szűnt meg.

Sobri Jóska
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 276 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Amúgy boldog névnapot, nagyvezír 😊

több mint 5 éve
rokaur 876

dande
nevvalasztas gyenge szerintem, "olvastam a telexen..." nekem fura, na lehet hozzaszokik az ember. Viszont nagy jovot nem adok neki,fizetosen biztosan nem (talan 24.hu cikkben volt emlitve, hogy fizetos lesz).
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 158 — Így remélem megfelelek nektek.....

több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 026 — "Montoya por favor!"
 index.hu/belfold/2020/09/05/uj_allami_hivatalt_kap_rogan_antal/

Jól van már aggódtam hogy nincs sok feladata. Szerencsére jobban tudja szolgálni a nemzetet ha a válás után a munkába temetkezik.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 399 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez is egy forgatókönyv, nekem megfelel.
De a színészek túl vannak reprezentálva, artikulálva, illetve népszerűek oldalfüggetlenül, a fiatal hallgatók semmit nem veszíthetnek, a húszévesek lendülete meg azért létező dolog, ráadásul nem családos tanárok, eü-dolgozók, munkások, az idősebbek meg jómódú emberek, kialakult egzisztenciával, ráadásul az "igazságérzetük", megnyilvánulási, szereplési hajlandóságuk ugye átlag feletti.
(Nem a Schilling féle pojácákra gondolok, hanem a Nagy Ervin féle sztárokra.)
De persze jöhet Gyurcsány és rákenheti magát, megoldva az egészet, de ez bár témájában önmagában periférikus, lényegtelen dolog (magánosítanak egy állami egyetemet, na bumm, az átlagszavazó fel se fogja miről szól ez az egész), de lehet olyan, ami nagyobbat harap a NER-be, mint egy csomó egyébként lényegesebb, fontosabb, többeket érintő dolog, az óriási publicitási faktora miatt.
Színészek, sztárok, nem noname emberek.

De nem ez volt az állításom lényege, hanem az, hogy az ellenzéki értelmiségi kommunikációját jobban leköti, hogy XY lábon lőtt feka bűnöző tízezer kilométerre innen fogta vagy lóbálta a fegyvert, mint ami az SZFE környezetében zajlik és ami szerintem az elmúlt 10 év legnagyobb "kellemetlensége" a NER szempontjából.
Sobri Jóska
Lehet, hogy én vagyok most túlságosan lefoglalva a civil dolgaimmal, de én ebben nem érzek most többet, mint ami jelenleg is van. Vidnyánszky ki fogja futni magát, addig, hogy ő kerül célkeresztek közepébe, és akkor szépen beáldozzák. Lesz valami visszakozásnak minősíthető lépés, esetleg egy "kompromisszumos" megoldás, ami hosszú távon úgyse lesz működőképes, mert ahhoz már jó ideje elvették a felsőoktatástól az erőforrásokat. Szóval visszakoznak mint az internetadónál, a fiatalok pedig győztesnek érezhetve magukat szépen hazamennek majd. És semmi nem változik. Akkor mondanám, hogy van a levegőben valami, ha esetleg kikerülne a dolog a felsőoktatás keretei közül.

Az utolsó bekezdésed persze ettől függetlenül igaz. Ez is aláhúzza, hogy a "politizálást" (így idézőjelben) még ilyen, az átlagnál sokkal nívósabb helyen is, mint ez a topic alapvetően az érzelmi attitűd határozza meg, nem a ráció.

(Egyébként - mivel valahol picit még szakmámnak érzem - az Edison témához hadd fűzzem hozzá, ne maradjon a levegőben úgy, hogy egy hülyeségről van szó: a "villanykörtét" tényleg nem Edison találta fel. Illetve nézőpont kérdése, hogy mit nevezünk annak, és az alapján kinek tulajdonítják. A tudományos felfedezést már Edison előtt 30-40 évvel többen is megtették, a kereskedelmi alkalmazhatóságát is - elérhető áron, gyártható módon előállítani - is többen kikutatták, és ezek közül - az USA-ban - tényleg egy fekete fazon, egy szökött rabszolga - Lewis Latimer - nevéhez fűződik a dolog. A bejegyzett szabadalom is az övé. Viszont Edison volt az, aki a saját cége alatt - Latimer is nála dolgozott egyébként -, és neve alatt kereskedelmi terméket csinált belőle. Szóval nagyjából olyan a helyzet, mintha 200 év múlva az lenne az általános hit, hogy az elektromos autót Elon Musk találta fel. Valahol igen is, de mégsem. Bocs az offért.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Jan
Az index nem szűnt meg.

több mint 5 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 430 — Bla, bla, bla
 m.origo.hu/itthon/20200904-teherszallitogepet-vasarolt-a-kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium.html

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
Ezt mondom, hogy nem látod te se, hogy az elmúlt 10 évben ez (lesz) a leghangosabban artikulált NER-ellenes felzúdulás, mivel a színészek eleve nagy ismertséggel, kedveltséggel bírnak, és ha ők “vergődnek” az hangosabb, mintha tízezer tanár vagy kisnyugdíjas, vagy akárhány mszp-s, momentumos pártkatona nyüffögne.
Személy szerint én is leszarom a színészképzést, Vidnyánszkyt, Székelyt, Mátét, csak mint kortünet mondom, hogy nyilván értelmes, kritikus, ellenzéki emberek, akik még aktívan írogatni is szeretnek is inkáb full lényegtelen, tufa, agyhalott, bűnöző amerikaiak életével foglalkoznak, mint azzal, ami az orruk előtt történik, és érintheti őket is.
Ha az SZFE-sek megcsinálják vasárnap az élőláncot, akkor ez lesz az elmúlt 10 év legnagyobb kormányellenes civil illetve ellenzéki akciója, kb. mint a netadós tüntetés, csak akkor nem volt koronavírus, és azt Orbán vastagon leszarta.
A kultúrharcot azért kicsit komolyan veszi.
Sobri Jóska
Nem lesz semmi. Most van egy kis felhorkanás, meg ellenállás (nyilván az index-sztori azért hat az emberekre, hogy nem a szó nélküli behódolás az egyetlen járható út) de aztán elül a por, és megy minden tovább. A NER nem fog meghátrálni, vagy visszakozni, max hoznak pár olyan rendeletet, ami a demonstráló hallgatókat valamilyen formában ellehetetleníti, mire azok szépen visszaülnek a padba, és ennyi volt.
Jan
Ez is egy forgatókönyv, nekem megfelel.
De a színészek túl vannak reprezentálva, artikulálva, illetve népszerűek oldalfüggetlenül, a fiatal hallgatók semmit nem veszíthetnek, a húszévesek lendülete meg azért létező dolog, ráadásul nem családos tanárok, eü-dolgozók, munkások, az idősebbek meg jómódú emberek, kialakult egzisztenciával, ráadásul az "igazságérzetük", megnyilvánulási, szereplési hajlandóságuk ugye átlag feletti.
(Nem a Schilling féle pojácákra gondolok, hanem a Nagy Ervin féle sztárokra.)
De persze jöhet Gyurcsány és rákenheti magát, megoldva az egészet, de ez bár témájában önmagában periférikus, lényegtelen dolog (magánosítanak egy állami egyetemet, na bumm, az átlagszavazó fel se fogja miről szól ez az egész), de lehet olyan, ami nagyobbat harap a NER-be, mint egy csomó egyébként lényegesebb, fontosabb, többeket érintő dolog, az óriási publicitási faktora miatt.
Színészek, sztárok, nem noname emberek.

De nem ez volt az állításom lényege, hanem az, hogy az ellenzéki értelmiségi kommunikációját jobban leköti, hogy XY lábon lőtt feka bűnöző tízezer kilométerre innen fogta vagy lóbálta a fegyvert, mint ami az SZFE környezetében zajlik és ami szerintem az elmúlt 10 év legnagyobb "kellemetlensége" a NER szempontjából.
Sobri Jóska
Én inkább azon csodálkoztam, hogy az amerikai politika sokkal inkább téma volt, mint hogy itt a második szomszédban tüntetőkre lőnek éles lőszerrel, meg a választás vélhetően valódi győztesét a titkosszolgálat megzsarolja, ide-oda hurcolja, stb...

több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 018

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Meanwhile válik Lölő és a felesége, ez most Rogánék vagy a Vajnáék-féle forgatókönyv?
empty taxi
Igy kicsit áthallásos lett Eros Ramazotti hétvégi haknija a sarj lagziján. 😉

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Szegény Lőrinc, asszony nélkül ezután tuti a munkába temetkezik majd.
Reszkess Magyarország, az Isten se ment meg téged az új aranykortól!

Remélem az ország aranyásói hegyezik a pi****, a körmük, a fülük a hírre, hogy megcsinálják a szerencséjük
FLZOLI
Megvan már az új p... ebben biztos lehetsz! Vaskos meglepetés 😉
De részleteket csak a kanadai nagynéném tudna mesélni....
Klaci79
Szóval kövér. Hmmm. Remélem NER-en belülről jön, nehogy szennyeződjön a nemesi vér.

Remélem Ráhel az, Tiborcz meg végre mehet és csinalhatja amihez ért: Seftelhet a velencei kalmárokkal az új tengeri kikötönkbe 😊