Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Az index nem szűnt meg.
En nézem azóta is, nagy különbség nincs abban, amit írnak.
Abban lehet, hogy mit írnak meg, mit nem, de azt ugye meg nem tudjuk.

Én se az SZFE probléma valódi súlyára gondolok (az kb. semmi, tizenkettő egy tucat privatizációs manőver, volt, van, lesz ilyen bőven), hanem a színészek közismertségéből, szeretetéből, oldalfüggetlen szimpátiájából fakadó felülreprezentáltságára, mint problémára a NER számára. Ki tudja mit buzgárkodnak össze.
De majd meglátjuk, persze.
Sobri Jóska
Az lehet ebben érdekes, hogy most véletlenül kétszer egymás után belenyúltak két ilyen szituba, ahol pont nem várt ellenállásba ütköznek, vagy mostantól ez lesz a trend?
Az azért nagyon nem lenne mindegy, ha mostantól bármilyen intézményt csak úgy tudnának elfoglalni, hogy az eddigi működtetői egységesen felállnak.
Jan
olyan káderhiány van, hogy ez rövid úton vezetne bénuláshoz.
Amadeus
Amíg van pénz, lesz káder is.
Jan
ezt másképp látom. Van az a szintű szakértelem, amit már nem tudsz pótolni pusztán pénzzel.
Amadeus
Hát nem akarlak elkeseríteni, de már egy ideje ebben élünk.

Tudok olyan állami cégről, ahol a belső szabályzatokat már sokadszor módosítják, mert sorban olyan ejtőernyősök érkeznek, akiknek nincs meg az adott munkakörhöz előírt szükséges végzettsége. Jellemzően van valamilyen diplomájuk, de nem szakirányú, vagy van szakirányú végzettségük, de nem megfelelő szintű.

Amúgy biztos vagyok benne, hogy ez valamikor visszaüt, de jelenleg ez megy.
Jan
egyről beszélünk, csak én onnan indítottam, hogy vissza fog ütni.
több mint 5 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 413 — Steelers fan
Az index nem szűnt meg.
En nézem azóta is, nagy különbség nincs abban, amit írnak.
Abban lehet, hogy mit írnak meg, mit nem, de azt ugye meg nem tudjuk.

Én se az SZFE probléma valódi súlyára gondolok (az kb. semmi, tizenkettő egy tucat privatizációs manőver, volt, van, lesz ilyen bőven), hanem a színészek közismertségéből, szeretetéből, oldalfüggetlen szimpátiájából fakadó felülreprezentáltságára, mint problémára a NER számára. Ki tudja mit buzgárkodnak össze.
De majd meglátjuk, persze.
Sobri Jóska
Az lehet ebben érdekes, hogy most véletlenül kétszer egymás után belenyúltak két ilyen szituba, ahol pont nem várt ellenállásba ütköznek, vagy mostantól ez lesz a trend?
Az azért nagyon nem lenne mindegy, ha mostantól bármilyen intézményt csak úgy tudnának elfoglalni, hogy az eddigi működtetői egységesen felállnak.
Jan
olyan káderhiány van, hogy ez rövid úton vezetne bénuláshoz.
Amadeus
Amíg van pénz, lesz káder is.
Jan
ezt másképp látom. Van az a szintű szakértelem, amit már nem tudsz pótolni pusztán pénzzel.
Amadeus
Hát nem akarlak elkeseríteni, de már egy ideje ebben élünk.

Tudok olyan állami cégről, ahol a belső szabályzatokat már sokadszor módosítják, mert sorban olyan ejtőernyősök érkeznek, akiknek nincs meg az adott munkakörhöz előírt szükséges végzettsége. Jellemzően van valamilyen diplomájuk, de nem szakirányú, vagy van szakirányú végzettségük, de nem megfelelő szintű.

Amúgy biztos vagyok benne, hogy ez valamikor visszaüt, de jelenleg ez megy.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
l lehetett menni kft-t alapítani (ez azért nem hiszem, hogy ne piszlicsáré összeg lenne azoknak, akik ezt megcsinálták), nem tart semeddig, és legrosszabb esetben megszüntetik
slowmotion
Az indexhez semmi köze, csakhogy kerekek legyenek a háttérinfók:
Egy kft alapítása az 80-100ezer forint az ügyvédnek, plusz bankszámlanyitás, bélyegzőkészítés. És megvan egy nap alatt. Már a bejegyzés előtt is működhet, miután kapott adószámot (az 2-3 nap) és számlázhat is akár.
A mondjuk X milliós törzstőke az arra a 3 percre kell, amíg a bank kiállítja az igazolást, aztán azonnal visszakerülhet az alapítókhoz teljesen jogszerűen.
Viszont egy kft megszüntetése az kurva körülményes, és eltart másfél-két évig, és a NAV még a seggluk mögé is bekukkant, valamint ezer papír, igazolás, utánamászkálás, stb., és nem lehet a cégnél semmi korábbi huncutság.
De, ha már van kft-d se megszüntetni nem kell, se működtetni, “eláll” magának évi kb. 40-60ezerből. (Bankszámla díja, kamarai tagság, könyvelő.)
Sobri Jóska
Tehát lényegében aprópénz
slowmotion
Nagyon aprópénz, ezt támasztottam alá. 😊

Amúgy sztem ha van online újság ami képes lehet elofizetokbol megélni az épp ez lehet. Érdekes teszt lesz h vajon lesz-e elég ember
csebi
A 444 is átáll előfizetésre.
En nem hiszek ebben Magyarországon.
Sobri Jóska
Azért a 444nek messze nem volt olyan látogatottsága mint az indexnek.
csebi
Persze, csak konkurencia.
De ha csak egyetlen ellenzéki fizetős portál lenne az új index, szerintem egy 80 fős szerkesztőséget nehéz fenntartani előfizetéses alapon. Az ugye sokkal kevesebb látogató, hisz csak az előfizetők látják a reklámokat, illetve lehet öszvér megoldás, hogy a hírek ingyen, a riportok, publicisztikák előfizetésért.
Vegülis havi 5ezer forinttal és egy vázlatos üzleti tervvel számolva szerintem kb. 20-25ezer állandó előfizetővel, félmillió látogatóra kalibrált reklámokkal akár kijöhet a matek.
Majd meglátjuk.
Szerinted lesz 20-25 ezer előfizető 5ezer/hó számolva?
Sobri Jóska
Őszintén: meglepődnék. De fene tudja. Ha nekik sem sikerül, másnak sem fog.
csebi
Ez maximálisan így van.

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 934 — Lucas Scott
Amúgy sztem ha van online újság ami képes lehet elofizetokbol megélni az épp ez lehet. Érdekes teszt lesz h vajon lesz-e elég ember
csebi
Sobri Jóska
csebi
De ha csak egyetlen ellenzéki fizetős portál lenne az új index, szerintem egy 80 fős szerkesztőséget nehéz fenntartani előfizetéses alapon. Az ugye sokkal kevesebb látogató, hisz csak az előfizetők látják a reklámokat, illetve lehet öszvér megoldás, hogy a hírek ingyen, a riportok, publicisztikák előfizetésért.
Vegülis havi 5ezer forinttal és egy vázlatos üzleti tervvel számolva szerintem kb. 20-25ezer állandó előfizetővel, félmillió látogatóra kalibrált reklámokkal akár kijöhet a matek.
Majd meglátjuk.
Sobri Jóska
Őszintén: meglepődnék. De fene tudja. Ha nekik sem sikerül, másnak sem fog.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
l lehetett menni kft-t alapítani (ez azért nem hiszem, hogy ne piszlicsáré összeg lenne azoknak, akik ezt megcsinálták), nem tart semeddig, és legrosszabb esetben megszüntetik
slowmotion
Egy kft alapítása az 80-100ezer forint az ügyvédnek, plusz bankszámlanyitás, bélyegzőkészítés. És megvan egy nap alatt. Már a bejegyzés előtt is működhet, miután kapott adószámot (az 2-3 nap) és számlázhat is akár.
A mondjuk X milliós törzstőke az arra a 3 percre kell, amíg a bank kiállítja az igazolást, aztán azonnal visszakerülhet az alapítókhoz teljesen jogszerűen.
Viszont egy kft megszüntetése az kurva körülményes, és eltart másfél-két évig, és a NAV még a seggluk mögé is bekukkant, valamint ezer papír, igazolás, utánamászkálás, stb., és nem lehet a cégnél semmi korábbi huncutság.
De, ha már van kft-d se megszüntetni nem kell, se működtetni, “eláll” magának évi kb. 40-60ezerből. (Bankszámla díja, kamarai tagság, könyvelő.)
Sobri Jóska
Tehát lényegében aprópénz
több mint 5 éve
csebi
Sobri Jóska
csebi
Majd meglátjuk.

több mint 5 éve
csebi
Sobri Jóska

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
csebi

több mint 5 éve

több mint 5 éve

Sobri Jóska
Ez tavaly óta nem így van, Kft.-t is meg lehet szüntetni egyszerűsített végelszámolással, ha nincs tartozás, akkor 100 nap alatt vége.
Gyurma Pappa
Elméletben.
A gyakorlatban másfél évig tartott. 😊

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 233
A Kaya Ibrahimos módszer mai napig működik. 😉
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 329 — zászló zászló szív

Sobri Jóska
Ez tavaly óta nem így van, Kft.-t is meg lehet szüntetni egyszerűsített végelszámolással, ha nincs tartozás, akkor 100 nap alatt vége.

több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 158 — Így remélem megfelelek nektek.....
 index.hu/belfold/2020/09/04/telex_neven_folytatja_a_regi_index/

Mindeneesetre érdekes....
dande
Mi az érdekes?
Mikey
Amit felvet a cikk, hogy még mielőtt leléptek az emberek megvolt az új név, domain jog stb.... ha igaz ez ilyen formában, azért az jelzi azt, hogy itt kiprovokált balhéről volt szó az újságírók részéről is és eszük ágában nem volt nekik sem meg egyezni. Akkor tisztább lett volna elmondani, hogy mi feláltunk. Szeretnénk egy új újságot teljesen új feltételekkel s viszált. De azért itt másképp volt előadva a történet szegény áldozatok. Hangsúlyozom: Ha ez így igaz. S akkor nem feltétlenül lesznek hitelesebbek számomra. S az ölég gyenge érv hogy véletlen egybeesés....
dande
ne kezdjük azért a szezont a fazonnal keverni, gyerekek.

dande: igen, az indexesek tudták, hogy nem lesz megegyezés. tegyük fel, hogy a MRE legfelsőbb köre azt mondja, hogy onnantól kezdve Ámen és Áldásbékesség helyett Ins'allah és Szálemalejkum lesz. és tegyük fel, hogy Neked ezt be kell tartani, különben.
a kérdés, hogy éreznéd-e azt, hogy: a, megváltozhat a helyzet; b, vajon úgy döntenél, hogy amíg lehet, addig csinálod, és csak utána kezdesz el másik helyet keresni, vagy - mivel a családot el kell tartani - már körülnéznél-e a piacon, hogy mit és hogyan lehet kezdeni?

júni 21: Dull a mindenki által ismert okok miatt az index függetlenség-mérőjét veszélyeztetett állásba teszi.
...
(Bodolai folyamatosan próbálja arra rávenni, hogy a fennálló körülmények ellenére állítsa vissza a mérőt, Dullék tudják, hogy ez nem mehet a végtelenségig, pár héttek számolnak, közben elkezdenek felkészülni az elkerülhetetlenre)
...
júli 13: bejegyzik a céget Kárpátiék
...
Júli 19-20 körül: Bodolai behívatja Dullt, elmondja neki, amit elmond, mert tudja, hogy Dull valaki másnak elmeséli, a valaki más meg megírja a szenzációt
...
júli 22: Dull kirúgják
...
júli 24: az indexesek felmondanak
...
szept 1: a média1-en keresztül az új indexesek rácsodálkoznak arra, hogy süt a nap, és kék az ég.

na most ezzel kapcsolatban a következő dolgokat lehet megjegyezni:
1, nyilván Dull tizenkilencre (inkább húszra) lapot húzott, amikor a barométert sárgába tette, de ezt világosan kommunikált feltételrendszer mellett és miatt csinálta;
2a, Bodolai tudta, hogy ha nincs gyökeres változás (és nem lesz), akkor Dullt el kell távolítani, és
2b, Dull tudta, hogy ha nincs gyökeres változás (és nem lehet), akkor ki fogják rúgni;
3, Bodolainak lépnie kellett, mert neki ez a saját pénze, és tudta, hogy a főszerkesztővel nem fog menni, hogy az újságírók fel fognak mondani, és hogy ő meg fel tudja tölteni a keretet új emberekkel, akik úgy írnak, mintha nem az határozná meg a hangvételt, aki meghatározza.
4, mivel lépni kellett, Bodolai elhatározta, hogy kiugrasztja a nyulat a bokorból. tudta, hogy Dull lesz annyira sértődött, hogy amit elmond neki a vállalat jövőbeli szerkezetéről, azt Dull el fogja mondani másnak, az a más ezt meg fogja írni, tehát ki lehet tenni üzleti titkok nyilvánosságra hozása miatt;
5, mivel lehetett tudni, mi lesz a vége, ezért el lehetett menni kft-t alapítani (ez azért nem hiszem, hogy ne piszlicsáré összeg lenne azoknak, akik ezt megcsinálták), nem tart semeddig, és legrosszabb esetben megszüntetik, de ez egy olyan biztonsági tartalék megoldás lett volna, mint mondjuk egy kockázati életbiztosítás (havi párezerért ha bajod esik, akkor hét-nyolcszámjegyű összeget kap az utánad maradó)

nem kell húzni senkinek sem a száját, hogy naugyehogyazindexesek a hunyók, mivel ez az ügy már akkor eldőlt, amikor elkezdődött, és azt is lehetett tudni, hogy nem a 24-hez meg a hvg-hez meg a 444-hez mennek a dolgozók, hanem csinálnak egy új oldalt, ami hasonlít majd a régire, és mindeki tudja majd, hogy az az új index.
slowmotion
ne csináljatok úgy mintha nem akarnátok érteni mi a bajom mikor tudom, hogy értitek 😊 semmi bajom nincs azzal, hogy céget alapított semmi bajom azzal, hogy a jövőjét biztosítani akarja csak is azzal az egy dologgal van bajom, hogy szegény áldozatként és a független magyar újságírás bástyájaként állítják be magukat és mentsük meg az indexet mert ihaj és jaj..miközben tudván tudják hogy a franc se akarja megmenteni az indexet még ők se.....akkor legkésőbb július 13.-n felállunk önként a francba, és csináljuk amit mi akarunk.

A példáddal kapcsolatban pedig, amit nekem írtál, alapvetően én sokat tűrő ember vagyok, és ha magam köreiben hagyják csinálni amit csinálhatok, akkor addig csinálom. S igen addig nem keresek mást, nem játszom el a drámát, aztán hátha pozitív irányba változik. Ha nem, akkor lépek, de csak nagyon végső esetben, és pláne nem próbálok a szakításban mást magammal rántani. Nem játszom el az áldozat szerepét. De ez én vagyok.
BTW négyszemközt 😊 mondom az egyházi tisztújítások kapcsán eléggé közel állok hozzá, hogy kiboruljon nálam a bili (igen Balogh püspök lesz...és még a személye hagyján, de ahogy a terep elő van készítve neki...), de hála Istennek nálunk nincs olyan súlya a püspöknek (legalábbis remélem 😛), hogy megérje rajta teljesen felhergelnem magam. Csak az a baj, hogy közben tudom, sokan csendben magukban morognak, de hangosan nem állnának fel (akiknek befolyásuk lehetne) pedig azért lehetne sokkal pozitívabbat is kihozni magából a püspök szerepéből (ha már van...).....végezzük a szolgálatot, és amíg békén hagy, addig kb nem is érdekel. Majd ha már mást nagyon piszkálni fog igazságtalanul, az inkább 😛

Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
slowmotion

több mint 5 éve
Mi jött ki?
A teljes hírfogyasztó réteg hány százaléka hajlandó rendszeresen fizetni? És ez a réteg a teljes felnőtt népesség hány százaléka?
Sobri Jóska
Nem így dolgozunk, nem vagyunk mi közvéleménykutatók 😊 Az emberek hazudnak, úgy is azt fogják mondani, amit hallani akarsz.

Egyrészt szekunder kutatásokat végzünk (megnézzük a világban hogy mennek a dolgok, illetve hogy hasonló technológiák mikor és hogyan jöttek be mo-ra). Ebben az ügyben pl. a streaming szolgáltatókat vizsgáltuk, nagyon hasonló piac: van ingyenes vagy olcsó alternatíva, időfogyasztó, széles körben elérhető. Az elemzések mellett kísérleteket végeztünk.

Csináltunk egy "kamu" oldalt, ahol fel lehetett iratkozni egy hírlevélre az induló szolgáltatásra. Erre feliratkoztak kb. 2000-en a 40000 megtekintésből FB-on. Alapvetően egyetemistákat, fiatal felnőtteket targetelünk, akiknek FB szerint érdeklődési köre a hírek körül forog, nagyjából 800e-n láthatták volna a hirdetést, de a srácok akkora keretet használtak, hogy a fenti 40k után megállt. Kb. 3 nap alatt érték el.

Na ezek után elkezdtük AB tesztelni a feliratkozókat különböző üzentekkel. A feliratkozóból 453-an FIZETTEK ténylegesen (mindenkinek visszautalták 2-3 nap múlva a pénzt). A 453-ból a 3/4-de az embereknek napi 200 Ft-os ajánlatra mondott igen, a többiek a havi 6.000 Ft-ra (igen, a kettő ugyanannyi, és igen, nem lepett meg). A visszautaláshoz is különböző üzeneteket írtunk. Az egyik csoport azt kapta, hogy sajnos a szolgáltatás nem fog elindulni, mert nincs elég feliratkozó, de újragondoljuk a szolgáltatást, és javasoljanak valamit. A válaszadók 75%-a azt mondta, hogy indítsuk újra a kampányt és csak 5% mondta, hogy legyen olcsóbb (ebben voltak a napi/havi díjas feliratkozók is). A másik csoportnak azt mondtuk, hogy rájöttünk, hogy ennyiből nem jön ki a szolgáltatás, ezért az a becsületes, ha visszautaljuk, de 10.000 Ft-ból már el tudna indulni, és ha így is érdekli őket, akkor iratkozzanak fel az ott felkínált linken (fizetni nem kell, nekik a béta végéig ingyenes lesz a trial, ami egy hónap múlva lejár). 100% visszairatkozott, annak tudatában, hogy 1 hónap múlva 10k-t vonnak le tőlük.

(A projekt besült, mert az AI nem elég jó még magyar nyelven keresni rendszerezni, egyszerűen kicsi a minta, angolul meg van ehhez hasonló szolgáltatás több is. De az alaptechnológiát beépítjük a saját szolgáltatásunkba, szerződések szövegét elemezni, a srácok ma is az IT-s cégünknél dolgoznak.)

Tehát ezek alapján nem eladhatatlan egy fizetős újság, csak jó értékeajánlat kell. És most a szabad sajtó ígéretét annak érzem (erről a privát véleményem az, hogy ha fizetős lesz az oldal, akkor lehet majd mondani, hogy hehh, elírás, hehh? addig meg kuss az olvasónak... hogy a hírekbe beleszól-e valaki, szerintem az nem modell függő...)

több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 778 — Steelers fan
 index.hu/belfold/2020/09/05/pinter_sandor_mercedes/
Nagyon bírom, hogy nem hagy magán fogást találni...😉
nagir
Lehet csak újítani kéne otthon a gengszter és maffia filmeken
FLZOLI
Nincs itt semmi látnivaló. Balfék volt a titkár.
Sanyi bácsi diktál:
"Egy db '20-as merci, E43"
Titkár írja:
"20 éves mercédesz S43 (volt a végén nulla? Én ugyan nem merem megkérdezni. Volt.) S430.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan

dande
Mi az érdekes?
Mikey
Amit felvet a cikk, hogy még mielőtt leléptek az emberek megvolt az új név, domain jog stb.... ha igaz ez ilyen formában, azért az jelzi azt, hogy itt kiprovokált balhéről volt szó az újságírók részéről is és eszük ágában nem volt nekik sem meg egyezni. Akkor tisztább lett volna elmondani, hogy mi feláltunk. Szeretnénk egy új újságot teljesen új feltételekkel s viszált. De azért itt másképp volt előadva a történet szegény áldozatok. Hangsúlyozom: Ha ez így igaz. S akkor nem feltétlenül lesznek hitelesebbek számomra. S az ölég gyenge érv hogy véletlen egybeesés....
dande
ne kezdjük azért a szezont a fazonnal keverni, gyerekek.

dande: igen, az indexesek tudták, hogy nem lesz megegyezés. tegyük fel, hogy a MRE legfelsőbb köre azt mondja, hogy onnantól kezdve Ámen és Áldásbékesség helyett Ins'allah és Szálemalejkum lesz. és tegyük fel, hogy Neked ezt be kell tartani, különben.
a kérdés, hogy éreznéd-e azt, hogy: a, megváltozhat a helyzet; b, vajon úgy döntenél, hogy amíg lehet, addig csinálod, és csak utána kezdesz el másik helyet keresni, vagy - mivel a családot el kell tartani - már körülnéznél-e a piacon, hogy mit és hogyan lehet kezdeni?

júni 21: Dull a mindenki által ismert okok miatt az index függetlenség-mérőjét veszélyeztetett állásba teszi.
...
(Bodolai folyamatosan próbálja arra rávenni, hogy a fennálló körülmények ellenére állítsa vissza a mérőt, Dullék tudják, hogy ez nem mehet a végtelenségig, pár héttek számolnak, közben elkezdenek felkészülni az elkerülhetetlenre)
...
júli 13: bejegyzik a céget Kárpátiék
...
Júli 19-20 körül: Bodolai behívatja Dullt, elmondja neki, amit elmond, mert tudja, hogy Dull valaki másnak elmeséli, a valaki más meg megírja a szenzációt
...
júli 22: Dull kirúgják
...
júli 24: az indexesek felmondanak
...
szept 1: a média1-en keresztül az új indexesek rácsodálkoznak arra, hogy süt a nap, és kék az ég.

na most ezzel kapcsolatban a következő dolgokat lehet megjegyezni:
1, nyilván Dull tizenkilencre (inkább húszra) lapot húzott, amikor a barométert sárgába tette, de ezt világosan kommunikált feltételrendszer mellett és miatt csinálta;
2a, Bodolai tudta, hogy ha nincs gyökeres változás (és nem lesz), akkor Dullt el kell távolítani, és
2b, Dull tudta, hogy ha nincs gyökeres változás (és nem lehet), akkor ki fogják rúgni;
3, Bodolainak lépnie kellett, mert neki ez a saját pénze, és tudta, hogy a főszerkesztővel nem fog menni, hogy az újságírók fel fognak mondani, és hogy ő meg fel tudja tölteni a keretet új emberekkel, akik úgy írnak, mintha nem az határozná meg a hangvételt, aki meghatározza.
4, mivel lépni kellett, Bodolai elhatározta, hogy kiugrasztja a nyulat a bokorból. tudta, hogy Dull lesz annyira sértődött, hogy amit elmond neki a vállalat jövőbeli szerkezetéről, azt Dull el fogja mondani másnak, az a más ezt meg fogja írni, tehát ki lehet tenni üzleti titkok nyilvánosságra hozása miatt;
5, mivel lehetett tudni, mi lesz a vége, ezért el lehetett menni kft-t alapítani (ez azért nem hiszem, hogy ne piszlicsáré összeg lenne azoknak, akik ezt megcsinálták), nem tart semeddig, és legrosszabb esetben megszüntetik, de ez egy olyan biztonsági tartalék megoldás lett volna, mint mondjuk egy kockázati életbiztosítás (havi párezerért ha bajod esik, akkor hét-nyolcszámjegyű összeget kap az utánad maradó)

nem kell húzni senkinek sem a száját, hogy naugyehogyazindexesek a hunyók, mivel ez az ügy már akkor eldőlt, amikor elkezdődött, és azt is lehetett tudni, hogy nem a 24-hez meg a hvg-hez meg a 444-hez mennek a dolgozók, hanem csinálnak egy új oldalt, ami hasonlít majd a régire, és mindeki tudja majd, hogy az az új index.
több mint 5 éve
Pedig ez a jövő. Régen is fizettél az újságért, napi 100-200 Ft-nak megfelelő pénzt, az online újságok sem lesznek drágábbak.
Gyurma Pappa
Csak nem Magyarországon.
Itt a 90% -nak jó az ingyen, lófaszt fog ő fizetni.
És kinek van egy csomó ingyenesen hozzáférhető médiuma?...
Sobri Jóska
Így van.
Magyarországon csak egy törpe kisebbség fog újságért fizetni.
30-40 éve is csak azért fizettek az emberek a Népszabadságért/Népszaváért, mert nem volt más lehetőség.
Kampman
Meglátjuk.
Trendkutatást végeztünk a témában 1 éve (az egyik starupunk AI alapú hír aggregátor szolgáltatást tervezett), és mi úgy találtuk, hogy a világtrend ide is be fog jönni, bár 1-2 év késéssel.

Ez mostanra annyit változott, véleményem szerint ha elég sokan elhiszik, hogy enélkül nincs szabad sajtó, akkor lesz elég nagy fizetni hajlandó réteg. A reklámokkal együtt az meg elég lesz. (Nem az a lényeg, hogy ettől lesz-e szabad a sajtó, lényeg hogy így hiszik-e)
Gyurma Pappa
Mi jött ki?
A teljes hírfogyasztó réteg hány százaléka hajlandó rendszeresen fizetni? És ez a réteg a teljes felnőtt népesség hány százaléka?

több mint 5 éve
Pedig ez a jövő. Régen is fizettél az újságért, napi 100-200 Ft-nak megfelelő pénzt, az online újságok sem lesznek drágábbak.
Gyurma Pappa
Csak nem Magyarországon.
Sobri Jóska
Így van.
30-40 éve is csak azért fizettek az emberek a Népszabadságért/Népszaváért, mert nem volt más lehetőség.
Kampman
Meglátjuk.
Trendkutatást végeztünk a témában 1 éve (az egyik starupunk AI alapú hír aggregátor szolgáltatást tervezett), és mi úgy találtuk, hogy a világtrend ide is be fog jönni, bár 1-2 év késéssel.

Ez mostanra annyit változott, véleményem szerint ha elég sokan elhiszik, hogy enélkül nincs szabad sajtó, akkor lesz elég nagy fizetni hajlandó réteg. A reklámokkal együtt az meg elég lesz. (Nem az a lényeg, hogy ettől lesz-e szabad a sajtó, lényeg hogy így hiszik-e)

több mint 5 éve
Mi a problema azzal, hogy valaki nem letolt gatyaval varja a sorsanak alakulasat, aminel a lehetseges legjobb kimenetelre minimalis az esely?

Szerintem teljesen normalis, hogy ilyen helyzetben eloregondolkodik, elore menekul valaki. Es akkor nyugodtan lehet kemenyen fellepni akkor is ha nem hajlandoak valtoztatni a negatv spiral esemenyein a donteshozok.
topin
Illetve milyen érdekes az is, hogy amikor nekem új munkám lett valahol, akkoris egy régebbről meglévő cégemmel szerződtem, ami akkor már több éve megvolt. Micsoda konspiratív ügymenet...

több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 018
Gyurma Pappa
Csak nem Magyarországon.
Sobri Jóska
Így van.

több mint 5 éve
Gyurma Pappa
Csak nem Magyarországon.

több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 158 — Így remélem megfelelek nektek.....
Tényleg van aki bekajálja ezt a echo szintű oknyomozást, hogy már 5 perccel vagy 5 nappal korábban gondolkodtak érintett emberek, még azelőtt, hogy eljött az aminek csak a dátuma volt kérdéses, amikor már a vaszily féle bagázs aki a valódi gazdasági hatalmat gyakorolja az index felett a hirdetések stb felett is szimplán világossá tette hogy mi fog következni.
Tényleg hihetetlen mekkora hatalma van a sajtónak.
ozibozi
Odaírtam 2x is. Ha igaz 😊 😊 😊
több mint 5 éve

dande
Mi az érdekes?
Mikey
dande
Mi a problema azzal, hogy valaki nem letolt gatyaval varja a sorsanak alakulasat, aminel a lehetseges legjobb kimenetelre minimalis az esely?

Szerintem teljesen normalis, hogy ilyen helyzetben eloregondolkodik, elore menekul valaki. Es akkor nyugodtan lehet kemenyen fellepni akkor is ha nem hajlandoak valtoztatni a negatv spiral esemenyein a donteshozok.
topin
Épp az a probléma, hogy úgy adtak elő magukat mint akik szegények letolt gatyával állnànak meg szegény sajtó szabadság. S jaj mi lesz velük... Persze voltak akik így voltak benne a történetbe, de akik az irányítók voltak azok egészen más tészta....
több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 233
Tényleg van aki bekajálja ezt a echo szintű oknyomozást, hogy már 5 perccel vagy 5 nappal korábban gondolkodtak érintett emberek, még azelőtt, hogy eljött az aminek csak a dátuma volt kérdéses, amikor már a vaszily féle bagázs aki a valódi gazdasági hatalmat gyakorolja az index felett a hirdetések stb felett is szimplán világossá tette hogy mi fog következni.
Tényleg hihetetlen mekkora hatalma van a sajtónak.