NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

46 feliratkozó

több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 345
A franciák helyében én is a kétsebességes EU-t tolnám nélkülünk.
Amadeus91
Világos, csak innentől kezdve a véget nem érő kioktatások az összeurópai értékekről, hát hogy mondjam... kissé hiteltelenek, az ezt hangoztató politikusokkal együtt.

Szerkesztette: Kampman
több mint 7 éve
Ez egy olyan újonnan keletkezett kép, aminek nincs gyökere a múltban, és a jelenben sem létezik, hiszen se migráció, se terrorizmus nincs nálunk. Elképzeljük valamilyennek, és félünk tőle.
peterk2005
Egész pontosan látjuk Kölnt, Párizst, Nizzát, Brüsszelt (továbbisvanmondjammég?) és félünk tőle.
több mint 7 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 914
Jól van, úgy tűnik Európa megúszta Marine Le Pent. Gratula Macronnak!
iktriad
Európa megúszta, csak mi meg nem leszünk benne abban az Európában....
peterk2005
Már most sem vagyunk az átlag 500 euros magyar bérekkel. 😊 Az EU balkánja vagyunk, tessék ezt a nemzeti egoval lenyeletni. A franciák helyében én is a kétsebességes EU-t tolnám nélkülünk.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ezekből a statisztikákból szerintem kb. semmire nem lehet következtetni. A 2001-es eredményt még az öreg Le Pen érte el, aki egy egészen más ember volt, és a pártja is más volt akkor. A lány megcsinálta a saját cukiság kampányukat, emberarcúbbá téve a pártot, ami a népszerűségének nagyon jót is tett. De azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy a mostani választás egészen különleges volt. Mindkét nagy párt jelöltje fejjreállt más-más okból, így Le Pen-nek egy volt szoci, nulláról induló jelölttel, egy teljesen új mozgalommal kellett megküzdenie. Úgy, hogy kivételesen a teljes jobboldali szavazótábor megszólítására megvolt az esélye a második fordulóban, plusz a szélsőbalról is be tudott szedni szavazatokat, mert Macron szélsőbalon se népszerűbb, mint jobboldalon. Ha így se tudott 40% fölé menni, akkor én se nagyon látom, hogy hogyan fog, mert ilyen esély a közeljövőben aligha lesz még egy.

Másrészt Franciaország nem Anglia. Az EU is mást jelent nekik. Ott pl. van a francia vidék, amelyik az utóbbi ötven évben talán a legnagyobb nyertese az EU-nak (a mezőgazdasági támogatásokon keresztül). Úgyhogy szvsz ott nem lesz egyszerű úgy összekötni a migránskérdést és az EU tagságot, mint nálunk. Vagy ahogy pl. az angoloknál sikerült brexit ügyben. Hozzátéve, hogy az angoloknál sem úgy merült fel a migránskérdés, ahogy a mi fejünkben él. Számunkra a migráció egy új fogalom, ami elsősorban a muszlim, harmadik világbeli bevándorlást jelenti, és szorosan összekapcsolódott vele a terrorizmus fogalma is. Ez egy olyan újonnan keletkezett kép, aminek nincs gyökere a múltban, és a jelenben sem létezik, hiszen se migráció, se terrorizmus nincs nálunk. Elképzeljük valamilyennek, és félünk tőle. Egy ilyen képet sokkal könnyebb ide-oda tologatni, árucsatolással eladni (és hirtelen nagy tömegeket megnyerni neki vagy veszíteni vele), mint azt a képet, ami több generációs együttélés során fokozatosan alakul ki. Az angoloknál a sikerhez kellett az is, hogy eleve mindig is a leg-EU-szkeptikusabb ország voltak, mindig is nagy volt a szkeptikusok aránya. És ezt sikerült összekapcsolni egy EU-hoz szorosan köthető migrációs folyamattal: az EU-n belüli munkaerő-bevándorlással. Önmagában a muszlimjaik és a terrorizmus miatt nem léptek volna ki.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
ozibozi New York Giants 17 206
Kicsit lemaradtam, miért ilyen jelentős ez a Francia elnökválasztás ?
Toca
mert így csak 5 év múlva lépnek ki a csigazabálók az unióból, miután Le Pen majd megnyerni azt.
ozibozi
Amig nincs 30-35%-is reszveteli arany, addig soha a budos eletben nem fog Le Pen nyerni.
Igor
A francia politológusok azt nem ilyen nyugalommal kezelik.

I. Le Pen, 2002, II. forduló: 5 525 032 szavazat, 17,8 százalék
II. Le Pen, 2017, II. forduló: 10 637 120 szavazat, 33,94 százalék.

S ez folyamatosan nő, olyan társadalmi csoportokkal, akik csak 1 éve is élesen szemben álltak vele. Ráadásul addigra eldől az angolok kilépése milyen hatással lesz valójában. A nagyvárosokban most még 55-90% szavazott a demokráciára, de ott várható a legnagyobb probléma migráncs ügyben. Ha nem lesz válasz a problémára, akkor azt tudjuk mit jelent

"A francia helyzet bonyolultabb, mint más országban, sokkal több az idegen, és sokkal több tragikus esemény történt, és ha figyelembe veszem, hogy náluk az idegent és a hülyét ugyanaz a szó jelöli." . 😊
több mint 7 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 657 — Cowboys fan
Toca
Macron kétsebességes Uniót szeretne.
Vrij6
miért, egyébként Le Pen milyet szeretett volna? ő szereti az Uniót?
több mint 7 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Toca
mert így csak 5 év múlva lépnek ki a csigazabálók az unióból, miután Le Pen majd megnyerni azt.
ozibozi
Amig nincs 30-35%-is reszveteli arany, addig soha a budos eletben nem fog Le Pen nyerni.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 7 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 463 — Слава Україні! Героям слава!
Toca
Macron kétsebességes Uniót szeretne.

Szerkesztette: Zsellér van de Vrij

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
iktriad
peterk2005
Miért ne lennénk?
Lemaradtam valamiről, és a lemeztektonika elsodort minket Afrikába, vagy átsétált rajtunk az Urál?

több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
iktriad

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
 www.youtube.com/watch?v=bpZrVUjzAJo

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
ozibozi New York Giants 17 206
Toca
több mint 7 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Valamint miért jó Macron, Le Pen pedig nem?
több mint 7 éve
Toca Minnesota Vikings 19 380 — Vikings fan
több mint 7 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 79 848 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
több mint 7 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 548 — Ajmo Vatreni
 www.youtube.com/watch?v=U7CXg_k1n_g

a betyár mindenit
több mint 7 éve
 scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/11204975_10153317588068293_575569515323856436_n.jpg?oh=19c57e30bf064b60c649b844a44fd6fc&oe=59C06A4E

😀

több mint 7 éve
Ránézésre az 1-2-3-4-5-6-7 után a 8 jön, de van olyan sorozat, ahol a 10, vagy akármi más.
(Ezért nem kedvelem az olyan teszteket, ahol az a feladat, hogy pl 2-5-8-?, vagy 1-2-3-5-8-? és folytatni kell a sort, mivel rengetegféleképpen lehet folytatni, rengeteg megoldás lehet helyes.
Például a másodikra egyaránt helyes a 13, a 9, a 16, de a megoldás lehet D is akár.)
Sobri Jóska
Mondjuk ez itt off, de ezekben a tesztekben éppen az a lényeg, hogy többféleképpen lehet folytatni. Ha nem így lenne, akkor az átlag fölöttiek között nem tudna különbséget tenni, mert mindegyiknek egyformán triviális lenne a válasz, vagy pedig az átlag alattiakat mérné mindet éticsiga szintjén, mert egyik se tudna válaszolni. 😊 Ezekhez a feladatokhoz átlag alattiak is hozzá tudnak szólni, az átlag fölöttieknél meg kijön, hogy mennyire sematikus a gondolkodásuk, mennyire képesek intuíciókra, innovációra, stb. Persze az éticsigákon ez se segít, és ha valaki értelmes, de egy antoszociális fasz, az is lehet, hogy kihullik a rostán. 😀

A belinkelt 888-as cikkben én nem olvastam semmi újat. Ha megrendelték, akkor csak egy újabb megrendelésre készült propagandacikk. Ha nem rendelték meg, akkor meg ugyanaz az értelmiségi nyafogás, mint amit mindenfelé olvasok manapság, és amitől lassan nagyon elegem kezd lenni. Most láttam valami beszélgetős műsort, ahol éppen azt kérte valamelyik nagyeszű (ellenzéki) "elemző" számon a Momentumon, hogy miért nem adott jövőképet meg kormányprogramot a tüntetésen? Hogy mijafaszom? Akadémiai szintű gondolatokkal választást nem lehet nyerni. Azt rezsicsökkentéssel, köteles beszéddel, brüsszelezéssel, meg fizessenekagazdagokkal lehet nyerni.

A kérdés csak az, hogy ki brüsszelezik ügyesebben, és hogy a pálya mennyire lejt? Olyan helyen, ahol az ellenzéki vezetőket az utcán lelövöldözik, ott tök mindegy. Ott csak vérrel van esély a változásra. Olyan helyen, ahol csak az ügyészség, a végrehajtó hatalom, a demokratikus ellensúlyok hiányoznak, ott van esély, de a hatalom két kör előnnyel indul. És önmagában ettől mindenki más tökkelütöttnek néz ki. Ennyi.

több mint 7 éve
Milyen 2%?
Kampman
Lásd:
FAM-ot megéri olvasgatni, a magyar médiában megjelenő arcok 98%-ával ellentétben nem fizetett propagandista
Kampman
hum
Ja, értem. Nyilván a 888 a 98%-hoz tartozik, de nagy ritkán ott is megjelenik egy-két igényesebb írás, aztán gondoltam berakok egyet, úgyis mindig csak 444/Index/HVG dolgok vannak itt 😀
Kampman
jézusom a Bertha Laci féle 888? Elte politológus tdk írja a cikkeket 3000 forintokért. Gyakorlatilag egy hírgyár, még csak nem is egy klasszikus újságírás. A 888 meg az igényesség nem férnek meg egy mondatban.
Amadeus91
Általában véve tényleg nem igényesek, de a klasszikus értelemben vett újságíróktól se vagyok elragadtatva.
több mint 7 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 914
Milyen 2%?
Kampman
Lásd:
FAM-ot megéri olvasgatni, a magyar médiában megjelenő arcok 98%-ával ellentétben nem fizetett propagandista
Kampman
hum
Ja, értem. Nyilván a 888 a 98%-hoz tartozik, de nagy ritkán ott is megjelenik egy-két igényesebb írás, aztán gondoltam berakok egyet, úgyis mindig csak 444/Index/HVG dolgok vannak itt 😀
Kampman
jézusom a Bertha Laci féle 888? Elte politológus tdk írja a cikkeket 3000 forintokért. Gyakorlatilag egy hírgyár, még csak nem is egy klasszikus újságírás. A 888 meg az igényesség nem férnek meg egy mondatban.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
Valójában a jelenlegi magyar politikai életet logikusan szemlélni kábé olyan, mintha, valaki rendszert keresne a rulett által kidobott számokban.
Háromszor piros volt, akkor most kell jönnie egy...
2-12-22, akkor most jön a ...
Páros-páratlan-páros-páratlan-páros-páratlan, akkor most tuti jön egy...
Pedig bármi jöhet, és ami jön, egyáltalán nem függ az előző dobástól, dobásoktól. Bármi.

Az pedig szimpla matematika, hogy egy bármilyen hosszú számsorozat akárhány eleme se határozza meg egyértelműen, bizonyossággal a következőt.
Ránézésre az 1-2-3-4-5-6-7 után a 8 jön, de van olyan sorozat, ahol a 10, vagy akármi más.
(Ezért nem kedvelem az olyan teszteket, ahol az a feladat, hogy pl 2-5-8-?, vagy 1-2-3-5-8-? és folytatni kell a sort, mivel rengetegféleképpen lehet folytatni, rengeteg megoldás lehet helyes.
Például a másodikra egyaránt helyes a 13, a 9, a 16, de a megoldás lehet D is akár.)

Ezért csalóka a politika is, néha kiad látszólag valami mintát (akár hónapokig, évekig), máskor meg teljesen random jönnek a történések.
Egy biztos, ha az ember a pénzt és a profitot keresi, akkor nagyon nem lőhet mellé. De persze vannak sültbolondok, akik mindenféle értelmezhető hasznosság nélkül cselekednek. És vannak olyan történések is, ahol annyi az általunk nem tudott info, hogy a valóság felszínének a szélét láthatjuk egyáltalán.

több mint 7 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 246
Milyen 2%?
Kampman
Lásd:
Kampman
hum
Kampman
A kérdésem a szerzőre vonatkozott, nem a 888-ra.

A tartalomhoz: ismét Fábry Sándort idézve korábbról:
"Finoman szeretném arra a figyelmet felhívni, hogy ... 5 éve nem Magyarország miniszterelnöke, tehát az, ami itt gazdaságilag és minden egyéb szinten történik, azért hát természetesen a ... kormányzat kell, hogy vigye a felelősséget, mert ők vannak kormányon."

Mi változott azóta? Ma ez már nem igaz? Miért?
hum
Nem elég 8 év a szocik ámokfutásának helyrehozására, meg egyébként is az az elkúrcsány volt. Két opció az átlagfideszes választárból, és már minden meg is van oldva 😊

Pulvis et umbra sumus.
több mint 7 éve
hum 49
Milyen 2%?
Kampman
Lásd:
Kampman
hum
Kampman
A kérdésem a szerzőre vonatkozott, nem a 888-ra.

A tartalomhoz: ismét Fábry Sándort idézve korábbról:
"Finoman szeretném arra a figyelmet felhívni, hogy ... 5 éve nem Magyarország miniszterelnöke, tehát az, ami itt gazdaságilag és minden egyéb szinten történik, azért hát természetesen a ... kormányzat kell, hogy vigye a felelősséget, mert ők vannak kormányon."

Mi változott azóta? Ma ez már nem igaz? Miért?
több mint 7 éve
Milyen 2%?
Kampman
Lásd:
Kampman
hum
Kampman
Egyetértek, el is olvastam, nem is rossz írás, dehogy 3-szor kell lekattintanom ezt a nyomorult Állítsuk meg Brüsszelt konzultációt előtte, az enyhén szólva felbasz. 😊
Vrij6
Látod, ha mostanra megállítottuk volna, most nem kéne háromszor kattintanod. 😀

Egyébként meg erre jó az AdBlock 😉
Kampman
Jogos. 😊

ketfarkukutya.com/wp-content/uploads/2017/05/adblock-3.jpg

több mint 7 éve
Milyen 2%?
Kampman
Lásd:
Kampman
hum
Kampman
Egyetértek, el is olvastam, nem is rossz írás, dehogy 3-szor kell lekattintanom ezt a nyomorult Állítsuk meg Brüsszelt konzultációt előtte, az enyhén szólva felbasz. 😊
Vrij6
Látod, ha mostanra megállítottuk volna, most nem kéne háromszor kattintanod. 😀

Egyébként meg erre jó az AdBlock 😉