Politika
69 feliratkozó
több mint 4 éve
amúgy röhej, de ha MZP nyer, akkor tényleg Fegyőr volt a királycsináló ...
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Megnéztem, erről az ügyről beszélhetek bővebben, mivel nem üzleti felhasználás volt, ezt a NDA-m nem tiltja 😊Másrészről rávetted őket, oké, lett 1 millió roma hivatalosan. Elkezd az állam statisztikákat gyártani, aztán mondjuk, teszem azt, véletlenül kijön, hogy az alacsony értékben elkövetett lopások, az idősek ellen elkövetett rablások meg ilyen "piti" bűncselekmények vidéken, mondjuk 93,7%-ban roma elkövetőktől jön.Nagyon érdekes dolog ez. Egy egyik kollégám Amerikában végzett kutató volt, dolgozott többek között Dan Ariely mellett is, és rendszeresen kaptunk megkeresések kutatásmódszer kidolgozására is. Az egyik ilyen projekt pont a roma bűnelkövetőkről szólt. Egyrészt volt a munkának egy olyan része, hogy mintavétellel megállították, hogy mennyi roma büntetésvégrehajtási intézetben (és erre már nem emlékszem pontosan a számra).
MC12
Aztán dolgoztunk ki egy kísérletet egy kutató csapat számára, ahol azt kérdeztük egyes hírekről, hogy szerintük roma vagy nem roma volt az elkövető. Kiderült, hogy sokkal nagyobb számban neveznek meg roma elkövetőket a típusosan (szándékosan nem tipikusan-t írtam, tudományos alaposságú munkáról beszélek) nem roma bűncselekményeknél (droggal való visszaélés, nemi erőszak (!), kiskorúak ellen elkövetett erőszak, gazdasági bűncselekmények). Amikor volt a verekedés a Deák téren, ott is egyből ment a cigányozás, és hát kiderült, hogy ez nem igaz.
De nem ennyiből állt a kutatás! Mutattak mugshotokat roma és nem roma elkövetőkről, és azt kérték a kísérletben résztvevőktől, hogy válasszák ki a valódi és a nem valódi bűnözőket. Átlagosan 70-80%-át a romáknak bűnözőnek mondták, a nem romák esetében 10-15%-t. A kísérlet érdekessége az volt, hogy a romák közül senki nem volt valódi bűnelkövető, nagyrészük mosolygott a képen, szándékosan barátságosabb arcot vágott, míg a fehér bőrűek mindegyiket valódi mugshot volt.
Ezután, amikor szembesítették a két kérdőív eredményével a megkérdezett embereket, a szégyen minden szintje a tagadástól a felháborodott kirohanáson át a sírásig meg volt.
Azt gondolom, ha nyíltan leírható lenne, hogy ez vagy az az elkövető roma vagy "kaukázusi" vagy fekete vagy arab vagy akár, akkor kevesebb sztereotípia élne a fejekben. Megint visszaértünk a szokásos dolgomhoz: "Hogy a dolgok úgy nem működnek, ha csak elvárják."
(Kerestem online, mert emlékszem, hogy melyik egyetemnek csináltuk, de valahogy nem találom)

több mint 4 éve
Na visszalépett KariGeri ezért pacsi!Első körben KG-re szavaztam, a 2.-ban MZP-re fogok.
Toca
(egyébként is erősen gondolkodtam rajta, ha hárman indultak volna)
Aki itt KG-t jelölt az elsőben, az hasonlóan tesz most?
több mint 4 éve
news.sky.com/story/e-coli-warning-as-tap-water-in-thousands-of-homes-in-surrey-and-kent-could-be-contaminated-officials-say-12428882angliában meg közben csapvíz fertőzödhetett meg ecolival
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Mi szükség van erre a terjengős hagymázas beszédre?Neked nem tűnt fel, hogy kampány van? Meglepődsz, hogy kampány alatt kampányol?
KG pipa, menjen vissza, aztán dolgozzon tovább. Amatőr ez a mesedélután.
Lecsó
több mint 4 éve
Ez most nagyon erős belépő Mzp-től, nagyon jol beszél .Prédikátor, nem kell papír 😊
nando89
több mint 4 éve
Hagyjuk már ezt...gazsi ugyanúgy a rendszer része mint tiborcz...az hogy nincsenek olyan képességei amit viktor elvárna, nem menti fel semmi alól.ez így nettó hülyeség.
thebeke
több mint 4 éve
főni már toljawww.facebook.com/photo/?fbid=411509100346694&set=a.347694613394810
több mint 4 éve
Mi szükség van erre a terjengős hagymázas beszédre?KG pipa, menjen vissza, aztán dolgozzon tovább. Amatőr ez a mesedélután.
több mint 4 éve
Ez most nagyon erős belépő Mzp-től, nagyon jol beszél .
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/10/08/orban-karacsony-visszalepeserol-pechMajd kiderül mekkora és kinek 😛
több mint 4 éve
Hatalmas tábor 😀 😀 😀Ahogy egyik barátom mondaná, ez nagyon izgibizgi, már csak az a kérdés, ha MZP megnyeri a jelöltséget, ki lesz mögötte a párt 😊lmp-momentum 😀
dande
Negritis
több mint 4 éve
főleg, hogy így az lmp frakciónak már nem nagyon lesz esélye hiszen azok a helyek mennek MZP saját embereinek.Ahogy egyik barátom mondaná, ez nagyon izgibizgi, már csak az a kérdés, ha MZP megnyeri a jelöltséget, ki lesz mögötte a párt 😊lmp-momentum 😀
dande
Negritis
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Ahogy egyik barátom mondaná, ez nagyon izgibizgi, már csak az a kérdés, ha MZP megnyeri a jelöltséget, ki lesz mögötte a párt 😊lmp-momentum 😀
dande
több mint 4 éve
Egyetértünk. De nekem van igazam 😀Akkot menjünk vissza a kályhához. Jelenleg hivatalosan 200 ezer körüli romát tartanak nyilván a népességszámlálás szerint, hivatalos, állami adat. A valóságban a szociológusok általánosságban 1 millió körülire teszik a számukat, de van 2 milliós becslés is. Hogyan veszed rá a maradék 800 ezret, hogy akkor legyen kedves romának vallani magát a népességszámláláson? Ez a legalább 800 ezer fő nem azért nem vallja magát cigánynnak mert ne tudná, hogy ő az, hanem azért mert nem akarja, hogy az állam annak tartsa nyilván. Mert pontosan emlékszik, hogy mi történt a zsidókkal, a cigányokkal, a svábokkal, a kulákokkal stb. amikor ilyen listák készültek.Külön dolgokról beszélünk. Értem, amit mondasz, de itt nem arról van szó, hogy listázunk embereket (egyébként a KSH listáz, bennük sem bízol? 😀), hanem arról, hogy valós kriminálstatisztikát akarunk vezetni, vagy hagyjuk, hogy az előítéleteink vezessenek, és az alapján lődözne le volt katonák embereket, hogy mit vélnek egy etnikumról.Te megbízol az államban, én meg nem 😊 szakmailag lehet, hogy jó ötlet egyáltalán nem kétlem. Csak számomra túl sok a történelem negatív tapasztalata a világ ezen felén a különböző etnikai listákkal ahhoz, hogy pusztán szakmailag nézzek egy ilyen javaslatot. Majd eltelik még 100-200 év különösebb háború nélkül, ahol nem írtanak ki komplett etnikumokat Európában és akkor térjenek vissza utódaink erre a topicra.Egyébként, MzP nem csak ebben és most cigányozott, szokott ő néhanapján - mint minden rendes jobboldali 😉 (irónia444!!)BTW egyébként (igen, kriminológia statisztikával is foglalkoztam) teljesen jó ötlet lenne az elkövetők nemzetiségének listázása. Egyrészt kiderülne, hogy ugyanazon bűncselekményeknél mennyiben más a megítélése a bírói gyakorlatban, másrészt kiderülne pl. melyik sztereotípia igaz és melyik nem.
MC12
Ezt csak úgy mondom, mellékesen.
Gyurma Pappa
MC12
Nem a bűnelkövetők nemzetiségének feljegyzése vezet a fasiszta államrendőrség kialakulásához, hanem pont az ellenkezője az igaz, a fasisztáknak ad táptalajt, hogy összeesküvéselméletekkel fűtik a saját tévképzeteiket.
BTW, ha nem bízol az államban, húzzál gyorsan MZP-re szavazni, mert jelenleg az életed sokkal nagyobb részét fogja az állam, mint amit szeretnél 😊
Gyurma Pappa
Másrészről rávetted őket, oké, lett 1 millió roma hivatalosan. Elkezd az állam statisztikákat gyártani, aztán mondjuk, teszem azt, véletlenül kijön, hogy az alacsony értékben elkövetett lopások, az idősek ellen elkövetett rablások meg ilyen "piti" bűncselekmények vidéken, mondjuk 93,7%-ban roma elkövetőktől jön.
Szerinted mi fog történni? Az állam csinál egy 10 éves, átfogó koncepciót a roma integráció mellett, a szegregáció ellen, speciális edukációs intézkedéseket hoz, hogy csökkenjen ez a szám........vaaaaaagy emeli ezeknek a bűncselekményeknek a büntetési tételét, állami propaganda indul, hogy legyen kemény az állam és sújtson le a hatóság teljes fegyverzetben? Van egy tippem jó közelítéssel.
Ez amit te szeretnél rendben van, jó ötlet de egyszerűen nincs megérve rá a társadalom és kiemelten a politikai osztály. Ennek az ötletnek egyáltalán a felmerülése tipikusan a 90-es, 2000-es évek SZDSZ-ét idézi, akik 1/1 akartak adjuramisten azonnal minden átvenni "A NYUGAT-ról" mert az jó lesz (ez most nem minősítés, tényleg ez volt a koncepciójuk) - nem lesz, már ezerszer bebizonyosodott, hogy nem megy a szolgai átültetése olyan dolgoknak amiknek más országokban volt 100-200 éve kifutnia magát. (És akkor most az állammal mint olyannal szembeni bizalmi-deficitet nem is hozzuk ide)
BTW erősen kétlem, hogy bármelyik ellenzéki kisebb államot akarna - sőt, nagyon kényelmes lesz beleülni a NER által kitaposott dolgokba - szóval ha már MZP és Dobrev között kéne választanom - nagy szerencse, hogy nem kell - akkor minden ésszerűség, politikai és gazdasági racionalitás Dobrev mellett szól. MzP-re kizárólag érzelmi alapon lehet szavazni (mint Trumpra anno, ugye) mert ő legalább nem OrbánGyurcsány 😊
MC12

több mint 4 éve
Ahogy egyik barátom mondaná, ez nagyon izgibizgi, már csak az a kérdés, ha MZP megnyeri a jelöltséget, ki lesz mögötte a párt 😊
több mint 4 éve
www.origo.hu/itthon/20211008-karacsony-uzenete.html
több mint 4 éve
hvg.hu/itthon/20211008_Lemondott_Karacsony_Gergely_kampanyfonok_gal_j_zoltanjajdesajnálom, ez az öreg Gál fija (MSzMP KB) Medgyesi kampányfőnök, Feri MEH államtitkár
Vrij6

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Na visszalépett KariGeri ezért pacsi!
több mint 4 éve
Hogymicsoda????Roppant mód kíváncsian várom, hogyan fogják megpróbálni besározni Márki-Zayt.Nekem amúgy kicsit gyanús, hogy őt gyakorlatilag egyáltalán nem baszogatják. Rossz előérzetem van a csávóval kapcsolatban, de ne legyen igazam.
Mikey
Duff
A polgármestersége óta annyi mocskot öntöttek az ő és családja nyakába amit max Gyurcsi meg Soros bácsi kapott.
Országosan azért nem mozdultak még rá mert nem gondolták, hogy bejut a második körbe.
több mint 4 éve
Mire gondolsz?Roppant mód kíváncsian várom, hogyan fogják megpróbálni besározni Márki-Zayt.Nekem amúgy kicsit gyanús, hogy őt gyakorlatilag egyáltalán nem baszogatják. Rossz előérzetem van a csávóval kapcsolatban, de ne legyen igazam.
Mikey
Duff
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
hvg.hu/itthon/20211008_Lemondott_Karacsony_Gergely_kampanyfonok_gal_j_zoltan
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy csak sikerül-e megvenniük a repülőteret a választások előttsztem nem.
r.baggio
több mint 4 éve
Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy csak sikerül-e megvenniük a repülőteret a választások előtt

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Roppant mód kíváncsian várom, hogyan fogják megpróbálni besározni Márki-Zayt.Nekem amúgy kicsit gyanús, hogy őt gyakorlatilag egyáltalán nem baszogatják. Rossz előérzetem van a csávóval kapcsolatban, de ne legyen igazam.
Mikey