Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
megkaptam a fact check-t a twittertől!!!!!!! 😀twitter.com/Negritis_X/status/1267062037668118529
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Csak, mint általában, a mérték (arány) a nem mindegy. Nem mindegy, hogy milliók áradnak kvázi ellenőrizetlenül Európába, vagy mondjuk csak pártízezren.Az a probléma, hogy valami olyasmit kérsz leállni, ami amióta az emberiség létezik, azóta folyamatosan és lényegében szünet nélkül zajlik 😊 Nem voltak a történelemnek olyan időszakai - egészen rövid kivételes szakaszokat kivéve (pl világháború, pandémia, egész általában rendkívüli hatású krízis), amikor a migráció megáltt volna. Az időszámításunk előtt sem, az ókorban sem, a sötét középkornak nevezett időszakban sem, a felvilágosodás korában sem, és az ipari forradalom kezdete óta sem. Az emberiség mindig is mozgott, mindig is "migrált" valahonnan valahová. Ezt az a történeti távlatban bolhafingnyi idő sem tudta befolyásolni, amióta egyáltalán léteznek olyan fogalmaink, hogy nemzet, hogy (szociológiai értelemben) eltérő kultúra, és az ilyen ideológiákra épülő (nemzet) államok.Ettől függetlenül én az EU-s menedékjogi politikának hiányosságaival, hibáival teljes mértékben tisztában vagyok sőt vszeg a fórumon talán én vagyok ezzel a legjobban tisztában de alapvetően sztem a problémát is rossz helyen keresitek és így a megoldás közelébe sem fogtok jutni.Ez a tipikus értelmiségi túlmagyarázás, fennhéjazás.
csebi
Pedig a megoldás kurva egyszerű: maradjanak a faszba otthon és oldják meg a problémáikat maguknak, a számunkra inkompatibilis, avétos, középkori “kultúrájukat” ne exportálják ide.
Ha ez így megvalósulna, akkor a problémát nem kellene sehol se keresnünk és a megoldás is kielégítő lenne.
Sobri Jóska
Persze űrrepülés sem létezett korábban és mobiltelefon sem, mégis lett, szóval ez önmagában nem kizáró ok. De ahhoz, hogy legyen űrrepülés, legyen mobiltelefon, az emberiségnek kurva sokat kellett tennie a tudomány, technológia terén. Az embercsoportok migrációja se fog csak úgy leállni azért, mert bedobod mint egy ötletet. 😊 Szerintem is megoldható, de borzasztóan sok mindent kellene hozzá előtte megcsinálni. Például egy egészen más elvekre épülő globális világ, amelyik képes kivenni a tömeges migráció mozgató rugóit. Enélkül wishful thinking. Csak azért, mert az elefántcsonttorony szobádból jó ötletnek tűnik, hogy kultúrák ne keveredjenek, hogy ne okozzanak konfliktusokat ezzel, az nem fogja megállítani az egyenlítő környéki Afrika elsivatagosodását. Márpedig ha nem, akkor legfeljebb a tengerbe lehet lőni majd 100 millió embert, mert nem fog a seggén ott maradni és szép csendben kipusztulni.
Arról nem is beszélve, hogy mielőtt nekifognánk, valószínűleg nem ártana tisztázni, alaposan körbejárni, hogy végülis mit is tekintünk eltérő kultúrális háttérnek, ami a konflktusokat okozza, és hol van az, ami már nem? Mert eléggé az a helyzet - akár a távolabbi történelembe tekintünk vissza, akár csak az utóbbi néhány évtizedet nézzük meg -, hogy igazából nincs olyan kicsi különbség, ami ne tudna "kultúrálisnak nevezett" konfliktusokat okozni. Sőt. Az ír-angol konfliktusnak pl. több áldozata volt az elmúlt 50 évben is, mint ahány áldozata a teljes európai muszlim bevándorlásnak eddig. A délszláv lokális konfliktusról ne is beszéljünk. Vagy a baszk történetről. Vagy a kírm félszigeti nem is olyan régi konfliktusról. És persze ki is léphetünk Európából, megnézhetjük ugyanezt más nagy kultúrákon belül is. Ott is eléggé az jön ki, hogy például muszlim-muszlim (pl. siite vs szunnita) konfliktusnak jóval több az áldozata - jelen időben is -, mint az "interkultúrális" keresztény-muszlim konfliktusnak.
Akkor meg lehet, hogy nem is a kultúrális különbség van a dolgok mélyén? Nem is az jelenti a problémát a békés egymásmellett éléssel kapcsolatban? Hanem más okok, amik "kultúrális különbségként" manifesztálódnak?
peterk2005
Amiket írtál konfliktusokat, írangol, délszláv, mi volt az előzménye, miért robbantak ki? Mert tök különböző felfogású, értékrendű csoportok voltak összezárva, lásd Egyesült Királyság, Jugoszlávia.
Na most akkor ha ezt extrapolálod pl az EU-ra...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Az a probléma, hogy valami olyasmit kérsz leállni, ami amióta az emberiség létezik, azóta folyamatosan és lényegében szünet nélkül zajlik 😊 Nem voltak a történelemnek olyan időszakai - egészen rövid kivételes szakaszokat kivéve (pl világháború, pandémia, egész általában rendkívüli hatású krízis), amikor a migráció megáltt volna. Az időszámításunk előtt sem, az ókorban sem, a sötét középkornak nevezett időszakban sem, a felvilágosodás korában sem, és az ipari forradalom kezdete óta sem. Az emberiség mindig is mozgott, mindig is "migrált" valahonnan valahová. Ezt az a történeti távlatban bolhafingnyi idő sem tudta befolyásolni, amióta egyáltalán léteznek olyan fogalmaink, hogy nemzet, hogy (szociológiai értelemben) eltérő kultúra, és az ilyen ideológiákra épülő (nemzet) államok.Ettől függetlenül én az EU-s menedékjogi politikának hiányosságaival, hibáival teljes mértékben tisztában vagyok sőt vszeg a fórumon talán én vagyok ezzel a legjobban tisztában de alapvetően sztem a problémát is rossz helyen keresitek és így a megoldás közelébe sem fogtok jutni.Ez a tipikus értelmiségi túlmagyarázás, fennhéjazás.
csebi
Pedig a megoldás kurva egyszerű: maradjanak a faszba otthon és oldják meg a problémáikat maguknak, a számunkra inkompatibilis, avétos, középkori “kultúrájukat” ne exportálják ide.
Ha ez így megvalósulna, akkor a problémát nem kellene sehol se keresnünk és a megoldás is kielégítő lenne.
Sobri Jóska
Persze űrrepülés sem létezett korábban és mobiltelefon sem, mégis lett, szóval ez önmagában nem kizáró ok. De ahhoz, hogy legyen űrrepülés, legyen mobiltelefon, az emberiségnek kurva sokat kellett tennie a tudomány, technológia terén. Az embercsoportok migrációja se fog csak úgy leállni azért, mert bedobod mint egy ötletet. 😊 Elméletileg ez is megoldható, de borzasztóan sok mindent kellene hozzá előtte megcsinálni. Például egy egészen más elvekre épülő globális világ, amelyik képes kivenni a tömeges migráció mozgató rugóit. Enélkül wishful thinking. Csak azért, mert az elefántcsonttorony szobádból jó ötletnek tűnik, hogy kultúrák ne keveredjenek, hogy ne okozzanak konfliktusokat ezzel, az nem fogja megállítani az egyenlítő környéki Afrika elsivatagosodását. Márpedig ha nem, akkor legfeljebb a tengerbe lehet lőni majd 100 millió embert, mert nem fog a seggén ott maradni és szép csendben kipusztulni.
Arról nem is beszélve, hogy mielőtt nekifognánk, valószínűleg nem ártana tisztázni, alaposan körbejárni, hogy végülis mit is tekintünk eltérő kultúrális háttérnek, ami a konflktusokat okozza, és hol van az, ami már nem? Mert eléggé az a helyzet - akár a távolabbi történelembe tekintünk vissza, akár csak az utóbbi néhány évtizedet nézzük meg -, hogy igazából nincs olyan kicsi különbség, ami ne tudna "kultúrálisnak nevezett" konfliktusokat okozni. Sőt. Az ír-angol konfliktusnak pl. több áldozata volt az elmúlt 50 évben is, mint ahány áldozata a teljes európai muszlim bevándorlásnak eddig. A délszláv lokális konfliktusról ne is beszéljünk. Vagy a baszk történetről. Vagy a kírm félszigeti nem is olyan régi konfliktusról. És persze ki is léphetünk Európából, megnézhetjük ugyanezt más nagy kultúrákon belül is. Ott is eléggé az jön ki, hogy például muszlim-muszlim (pl. siite vs szunnita) konfliktusnak jóval több az áldozata - jelen időben is -, mint az "interkultúrális" keresztény-muszlim konfliktusnak.
Akkor meg lehet, hogy nem is a kultúrális különbség van a dolgok mélyén? Nem is az jelenti a problémát a békés egymásmellett éléssel kapcsolatban? Hanem más okok, amik "kultúrális különbségként" manifesztálódnak?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
akkor kezdjük elA migrációnak mi köze a rasszizmushoz?Miféle elnyomó, kirekesztő, gyarmatosító, white pride attitűd ez? 😂Ettől függetlenül én az EU-s menedékjogi politikának hiányosságaival, hibáival teljes mértékben tisztában vagyok sőt vszeg a fórumon talán én vagyok ezzel a legjobban tisztában de alapvetően sztem a problémát is rossz helyen keresitek és így a megoldás közelébe sem fogtok jutni.Ez a tipikus értelmiségi túlmagyarázás, fennhéjazás.
csebi
Sobri Jóska
Amúgy máshol korábban nem pont te ágáltál a rasszizmus ellen, a legrosszabb emberi tulajdonságnak aposztrofálta azt? Ennél koherensebb szoktál lenni 😉
warr_b
A kultúra, a vallás, a helyváltoztatás, a politikai orientáció egy felnőttnél választás eredménye, így számonkérhető, a származás, bőrszín, szexuális orientáció meg nem választás eredménye, így nem.
Muszlim vagy buddhista lehetsz tudatosan, meleg meg sárga vagy fekete meg nem.
Ennél jobban szoktál figyelni. 😉
Sobri Jóska
A bevándorlásellenes csoportok nem a semmiből jöttek létre, hanem abban a töréspontban ahol a fasizmus teljesen szalonképtelenné vált, illetve eltűnt kommunizmus, megszűnt a platform.
Az antiszemitizmus pedig kétutasra váltott a mutikra fújó rejtett zsidózásra illetve a markáns arabellenességre.
Egy arab kedves Jóska, szintén nem tehet arról, hogy arab, ugyebáren. Az antiszemitizmus e bájvirága, hiszen a fennálló konfluktus miatt azonnal megszerezte a cionista támogatást, így egy belantiszemitista okádék jöhetett létre.
Netán el tetszett hagyni a Camus köteteit? Hun vannak most azok?
A baj, hogy úgy kúszott vissza a fajelmélet, hogy mára mainstream migránsozásra legfeljebb az antifa harap rá. És mi ezzel a baj, a mellékelt képeket meg lehet nézni, mikor a gyűlölet igazgat, s ebből Trumpit se lehet kiszedni, hiszen ő az oka, ő az aki beemeli a világpolitikai térbe ezeket az indulatokat.
De megnyugodhatsz mikor Soros meghal, akkor visszaállnak a Trianon előtti határok, egész nap lehet gyilkolni a migránsokat, folyóba lőni a belmigránsokat, román, szlovák és szerb falvakat égetni napestig, mer ennél jobb muri mi lenne, élni és visszaélni az erővel. Persze azonne gondolgodjon senki, hogy mongyuk 19be még véletlenülse a francia hadsereg vonult be Pestre hanem a román, vagy még azon hogy mikor a Türk tanácsba ölelgessük a testvéreket, akkor bazmeg nekik vajon mi a vallásuk, mer koszvadt muzulmánok mind egytülegyig...
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
A fekete ferfi megoleseert kirobbant tuntetesek 1. tuntetessel kapcsolatban megolt szemelye egy.... fekete szovetsegi biztonsagi or. Ertitek ezt?twitter.com/kron4news/status/1266946315843321858?s=20
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Hogyne lehetnél tudatosan meleg, én ismertem ilyet. Bőszen nőzött, aztán huszonévesen úgy döntött, inkább meleg lesz, mert a médiaszakmában az előny 😁A migrációnak mi köze a rasszizmushoz?Miféle elnyomó, kirekesztő, gyarmatosító, white pride attitűd ez? 😂Ettől függetlenül én az EU-s menedékjogi politikának hiányosságaival, hibáival teljes mértékben tisztában vagyok sőt vszeg a fórumon talán én vagyok ezzel a legjobban tisztában de alapvetően sztem a problémát is rossz helyen keresitek és így a megoldás közelébe sem fogtok jutni.Ez a tipikus értelmiségi túlmagyarázás, fennhéjazás.
csebi
Sobri Jóska
Amúgy máshol korábban nem pont te ágáltál a rasszizmus ellen, a legrosszabb emberi tulajdonságnak aposztrofálta azt? Ennél koherensebb szoktál lenni 😉
warr_b
A kultúra, a vallás, a helyváltoztatás, a politikai orientáció egy felnőttnél választás eredménye, így számonkérhető, a származás, bőrszín, szexuális orientáció meg nem választás eredménye, így nem.
Sobri Jóska
Fekete is lehetsz tudatosan, nem láttad volna a Trópusi vihart? 🤣

több mint 5 éve
A migrációnak mi köze a rasszizmushoz?Miféle elnyomó, kirekesztő, gyarmatosító, white pride attitűd ez? 😂Ettől függetlenül én az EU-s menedékjogi politikának hiányosságaival, hibáival teljes mértékben tisztában vagyok sőt vszeg a fórumon talán én vagyok ezzel a legjobban tisztában de alapvetően sztem a problémát is rossz helyen keresitek és így a megoldás közelébe sem fogtok jutni.Ez a tipikus értelmiségi túlmagyarázás, fennhéjazás.
csebi
Sobri Jóska
warr_b
több mint 5 éve
Miféle elnyomó, kirekesztő, gyarmatosító, white pride attitűd ez? 😂Ettől függetlenül én az EU-s menedékjogi politikának hiányosságaival, hibáival teljes mértékben tisztában vagyok sőt vszeg a fórumon talán én vagyok ezzel a legjobban tisztában de alapvetően sztem a problémát is rossz helyen keresitek és így a megoldás közelébe sem fogtok jutni.Ez a tipikus értelmiségi túlmagyarázás, fennhéjazás.
csebi
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Ettől függetlenül én az EU-s menedékjogi politikának hiányosságaival, hibáival teljes mértékben tisztában vagyok sőt vszeg a fórumon talán én vagyok ezzel a legjobban tisztában de alapvetően sztem a problémát is rossz helyen keresitek és így a megoldás közelébe sem fogtok jutni.Ez a tipikus értelmiségi túlmagyarázás, fennhéjazás.
csebi
több mint 5 éve
Nem a fejemben formálom, hanem a világot hagyom hatni. Csak annyit mondtam, hogy ahhoz nincs szükség pont az origóra vagy a 444-re vagy a pesti srácokra. Persze ha kurvára érdekel a másik oldal lelkületi, motivációs viszonyulása a saját burkához, akkor lehet ez is hasznos, de ahhoz, hogy mondjuk megtaláljam a nagyjábóli igazságot migrációs ügyben, vagy koronavírus ügyben, nem gondolom, hogy feltétlenül a 444 és az origo írásait kellene összevetni. Bőven elérhető ezeken kívül is a szükséges információ.Szóval a burokból kiszakadást sem úgy értettem, hogy akkor tegyünk magunknak egy szívességet és kezdjük el olvasni a "másik oldal" direkt szűrt, direkt hamis valóságát. Akinek van ideje, az persze tegye, ha elég sok helyre beolvas, akkor etalán hasznos is lehet. De úgy gondolom ez nem szükséges feltétel. Szerintem elég annyi is, hogy magunkkal szemben vagyunk igényesebbek, és próbáljuk megtartani a kritikai attitűdöt, ami bőven elég ahhoz, hogy az irányított, hamis féligazságok (vagy totális hazugságok) áradatában némi rendet vágjunk, lefejtve a féligazságokról az igazság részt és eldobva a hamisat. Ehhez nem feltétlenül szükséges a "másik oldali sajtót" is olvasni. Bőven van annyi információ már a neten, hogy ne legyen erre szükség.De hogy lesz kritikai attitűdöd, ha nem fogyasztod a "másik oldal" sajtóját? Akkor ugyanúgy a buborékban maradsz, hiába próbálod a féligazságokat igazságokká formálni a fejedben.
peterk2005
Kampman
Én egyébként a "saját oldalam" sajtóját sem olvasom. Valószínűleg ebben annak is szerepe van - azon túl, hogy időm sincs rá, és érdeklődésem sincs elég -, szóval az is szerepet játszik, hogy nem is érzem ezeket se "saját oldalam"-nak. Igazából elveszett ember vagyok, keresgélem az "oldalamat", de nem nagyon találom. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Szóval a burokból kiszakadást sem úgy értettem, hogy akkor tegyünk magunknak egy szívességet és kezdjük el olvasni a "másik oldal" direkt szűrt, direkt hamis valóságát. Akinek van ideje, az persze tegye, ha elég sok helyre beolvas, akkor etalán hasznos is lehet. De úgy gondolom ez nem szükséges feltétel. Szerintem elég annyi is, hogy magunkkal szemben vagyunk igényesebbek, és próbáljuk megtartani a kritikai attitűdöt, ami bőven elég ahhoz, hogy az irányított, hamis féligazságok (vagy totális hazugságok) áradatában némi rendet vágjunk, lefejtve a féligazságokról az igazság részt és eldobva a hamisat. Ehhez nem feltétlenül szükséges a "másik oldali sajtót" is olvasni. Bőven van annyi információ már a neten, hogy ne legyen erre szükség.De hogy lesz kritikai attitűdöd, ha nem fogyasztod a "másik oldal" sajtóját? Akkor ugyanúgy a buborékban maradsz, hiába próbálod a féligazságokat igazságokká formálni a fejedben.
peterk2005
több mint 5 éve
az a baj hogy az egy bites kommunikáció idejében egyéni szinten talán el tudjuk érzni ezt - teljesen sztem sose - társadalmi szinten nem fog működni, legalábbis nem a mi időnkbenén facebookot kb csak messenger miatt használok, de twitteren fent vagyok és értem mire gondolsz. sokszor azért dobok be linkeket mert így próbálom alátámasztani a mondanivalómatNegritisVilágos. Egyébként a facebookot, twittert mint jelenséget nevesítettem (én pl. egyiket se használom, illetve a twittert igen. kizárólag amerikai foci témában), mert manapság már a legtöbb platform irányítot, rosszabbak is, mint a twitter vagy facebook. Utóbbiak esetén az információ tulajdonképpen plurális, csak az algoritmus és a saját szociális viselkedésünk szűkít minket ebből egy nekünk édes, tetszetős burokba. Úgyhogy valahol tulajdonképpen nem is ezek hibásak, hanem mi, az ember. A twitter is csak egy kés vagy gyufa, amit nem tudunk helyesen használni.
A burokból kiszakadást egyébként nem úgy értettem, hogy akkor teszünk magunkkal jót, ha megnézzük az origo-t is időnként. 😊 Vagy fordítva, az elkötelezett Fidesz szavazó 444-et olvas. Az már advanced közéleti érdeklődés, ha a motivációkat is meg akarod érteni, hogy más miért választotta magának a valóságnak azt az adott hamis burkát. Az alap lépéshez - amit Empty említett, hogy egyszerűen csak kihámozzuk az irányított féligazságokból az igazság részt és eldobjuk a hamisat - nem kell pont az Origo vagy a 444. Lejön az anélkül is, az internet óriási infó halmaz. Tényleg csak a kritikai hozzáállásunkat kéne tudni valahogy megőrizni, és máris kevesebb lenne a baj.
peterk2005
amikor olyan egyszerű üzenetekkel lehet tömegeket irányítani mint:
- mocskos soros
- build the wall
- drain the swamp
- nevertrump
akkor nem látom hogy tudnánk elkerülni az idiocracy világát
2 generációra vagyunk attól hogy az amerikai elnök kijelentse hogy ha diet coke-kal locsolsz az jobb lesz a víz meg a WC-be (se) való
több mint 5 éve
"A székesfehérvári Teleki erős,jó gimnázium volt.A 1970-es,évek végén járt oda egy ma már korpulens testalkatú diák.Rendetlen,neveletlen volt, különösebben a társai sem szerették,állandó hepciáskodása alapján az lett gúnyneve: "KECÓ" osztálytársai egyszer felakasztották a folyosón a kabát-akasztóra,és ott hagyták lógni,kalimpálni,amíg az osztályfőnöke le nem akasztotta a fogasról.Ennek ellenére vezérkedési hajlama eredményesen működött,KISZ-titkár lett..."Boldog szülinapot ! 😊
több mint 5 éve
én facebookot kb csak messenger miatt használok, de twitteren fent vagyok és értem mire gondolsz. sokszor azért dobok be linkeket mert így próbálom alátámasztani a mondanivalómatNegritisVilágos. Egyébként a facebookot, twittert mint jelenséget nevesítettem. Én pl. egyiket se használom, illetve a twittert igen. kizárólag amerikai foci témában, de nem tartom őket a "gonosz megtestesítőjének". Sőt, tulajdonképpen maga a platform még sok tekintetben jobb is, mint a média, mert utóbbi egyre inkább tudatosan irányított, tudatosan hamis világképet közvetít. A twitter vagy facebook esetén az információ tulajdonképpen plurális, ott van, meg is lehet(ne) találni, csak a saját szociális viselkedésünk szűkít minket ebből egy nekünk édes, tetszetős burokba. Úgyhogy valahol tulajdonképpen nem is ezek hibásak, hanem mi, az ember. A twitter is csak egy kés vagy gyufa, amit nem tudunk helyesen használni. Ebből a szempontból az Origo meg a társai már eleve olyan kések, amikre csak ráfogják, hogy kés, de már nem is az, nem is lehetne helyesen használni.
Szóval a burokból kiszakadást sem úgy értettem, hogy akkor tegyünk magunknak egy szívességet és kezdjük el olvasni a "másik oldal" direkt szűrt, direkt hamis valóságát. Akinek van ideje, az persze tegye, ha elég sok helyre beolvas, akkor etalán hasznos is lehet. De úgy gondolom ez nem szükséges feltétel. Szerintem elég annyi is, hogy magunkkal szemben vagyunk igényesebbek, és próbáljuk megtartani a kritikai attitűdöt, ami bőven elég ahhoz, hogy az irányított, hamis féligazságok (vagy totális hazugságok) áradatában némi rendet vágjunk, lefejtve a féligazságokról az igazság részt és eldobva a hamisat. Ehhez nem feltétlenül szükséges a "másik oldali sajtót" is olvasni. Bőven van annyi információ már a neten, hogy ne legyen erre szükség.

több mint 5 éve
Aki a pofon elé áll, az ne csodálkozzon ha megütik. 😊nekem ez működött redditen sokáig, csak manga-játék topicokNekem se Twitter, se facebook, se insta, snapchat, franc tudja még mi, semmi social media.Ugyanakkor ha okosan használod ezeket, akkor baromi jók. Én mondjuk 99%-ban csak arra használom, hogy a kedvenc sportcsapataimat és azok ligáit, valamint kedvenc sportolóimat, zenészeimet, színészeimet kövessem. A maradék 1%-ba pedig belefér néhány családtag, barát, haver, akikkel nagy ritkán írok, és ennyi. Van Facebookom, Instagramom, és Twitterem is, és mégis teljesen elkerül a hülyeség, a sötétség. Mert nem érdekel, és emiatt teljesen kizárom onnan. Lehet ezeket okosan is használni. Akit meg érdekel a többi ember hülyesége, az nyilván olvasni fogja, még ha nem is ismeri be. Csak onnantól kezdve vicces a panaszkodás.
Szebb az élet, komolyan.
#JC6
Mikey
aztán véletlen 1 hete ránéztem a publicfreakout subreddit-re a karen-ek miatt
és jött a george floyd eset
twitteren nekem sincs politikai cucc bekövetve (kivéve ha ateism vs creationism youtuberek annak számítanak) de így is annyian osztanak meg máshonnan hogy nehéz kikerülni (c sutton pl elég sok mindent retweetel a témában)
meg én magamtól is megyek nézelődni sokszor bizonyos twitter profilokra szétnézni hogy he?! (trumpé tud vicces lenni, bár egyre inkább rémisztő)
de bennem van egy alapvető politikai kiváncsiság is, amit mondjuk megint le kéne vetkőznöm mert nem tesz jót
Negritis
Mondjuk most pl. a Floyd-eset kapcsán nyilván én is pl. Instagramon folyamatosan belefutok az amerikai eseményekbe, de egyszerűen átpörgetem, és véletlenül sem kezdek el belemerülni a hírekbe.
És szándékosan sem kezdek el utánaolvasni, mert tudom hogy nagyon felcseszne.
Szerkesztette: Mikey
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
És még senki nem írta be, hogy Boldog Születésnapot Orbán Viktor?! 😊Azért jellemző, hogy az ő születésnapja a magyar hősök emléknapján van, Ferié meg Trianon évfordulóján 😛
NB2
több mint 5 éve
És még senki nem írta be, hogy Boldog Születésnapot Orbán Viktor?! 😊Majd ha ő is 90 éves lesz, mint Clint Eastwood ma, akkor esetleg.
NB2
több mint 5 éve
És még senki nem írta be, hogy Boldog Születésnapot Orbán Viktor?! 😊
több mint 5 éve
Ezzel együtt, nekem sem tetszenek ezek a párhuzamok, mert ha áttételesen is, kvázi legitimizálják az erőszakot. Ami semmire sem lehet legitim reakció....semmire?
peterk2005
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 5 éve
nekem ez működött redditen sokáig, csak manga-játék topicokNekem se Twitter, se facebook, se insta, snapchat, franc tudja még mi, semmi social media.Ugyanakkor ha okosan használod ezeket, akkor baromi jók. Én mondjuk 99%-ban csak arra használom, hogy a kedvenc sportcsapataimat és azok ligáit, valamint kedvenc sportolóimat, zenészeimet, színészeimet kövessem. A maradék 1%-ba pedig belefér néhány családtag, barát, haver, akikkel nagy ritkán írok, és ennyi. Van Facebookom, Instagramom, és Twitterem is, és mégis teljesen elkerül a hülyeség, a sötétség. Mert nem érdekel, és emiatt teljesen kizárom onnan. Lehet ezeket okosan is használni. Akit meg érdekel a többi ember hülyesége, az nyilván olvasni fogja, még ha nem is ismeri be. Csak onnantól kezdve vicces a panaszkodás.
Szebb az élet, komolyan.
#JC6
Mikey
aztán véletlen 1 hete ránéztem a publicfreakout subreddit-re a karen-ek miatt
és jött a george floyd eset
twitteren nekem sincs politikai cucc bekövetve (kivéve ha ateism vs creationism youtuberek annak számítanak) de így is annyian osztanak meg máshonnan hogy nehéz kikerülni (c sutton pl elég sok mindent retweetel a témában)
meg én magamtól is megyek nézelődni sokszor bizonyos twitter profilokra szétnézni hogy he?! (trumpé tud vicces lenni, bár egyre inkább rémisztő)
de bennem van egy alapvető politikai kiváncsiság is, amit mondjuk megint le kéne vetkőznöm mert nem tesz jót
több mint 5 éve
Nekem se Twitter, se facebook, se insta, snapchat, franc tudja még mi, semmi social media.Ugyanakkor ha okosan használod ezeket, akkor baromi jók. Én mondjuk 99%-ban csak arra használom, hogy a kedvenc sportcsapataimat és azok ligáit, valamint kedvenc sportolóimat, zenészeimet, színészeimet kövessem. A maradék 1%-ba pedig belefér néhány családtag, barát, haver, akikkel nagy ritkán írok, és ennyi. Van Facebookom, Instagramom, és Twitterem is, és mégis teljesen elkerül a hülyeség, a sötétség. Mert nem érdekel, és emiatt teljesen kizárom onnan. Lehet ezeket okosan is használni. Akit meg érdekel a többi ember hülyesége, az nyilván olvasni fogja, még ha nem is ismeri be. Csak onnantól kezdve vicces a panaszkodás.
Szebb az élet, komolyan.
#JC6
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Engem újabban inkább az zavar, hogy egyre több párhuzamot, hasonlóságot érzek a facebook, twitter meg mondjuk eközött a topic között. Meg a koronás topic és hasonló közéleti topicok között. 😕 A kib*szott facebook / twitter reality bubble torzító hatása sajnos egyre inkább érződik rajtunk. 😕 Tíz éve jóval több nyíltságot éreztem, jóval nyitottabbak voltunk egymás mondanivalójára. Ma alig. Belökünk két tweetet, ami igazolja a kis valóságburkunk virtuális, fake igazságát osztán megyünk tovább. Már arra is ritkán vesszük a fáradtságot, hogy mielőtt belöknénk azt a tweetet, legalább adjunk magunknak 20 másodpercet, hogy rákeressünk - ugyanazon a twitteren / facebookon -, hogy van-e esetleg olyan forrás ami a cáfolja azt, vagy az ellenkezőjére példa (az "ellen burokból jön").én facebookot kb csak messenger miatt használok, de twitteren fent vagyok és értem mire gondolsz
Én is nyilván beleesem ebbe a hibába időnként, ahogy Ti is. Engem ez történetesen kurvára zavar, mert amellett, hogy hülyít, kiszolgáltatottá is tesz. Tök mindegy, hogy melyik valóságburoknak leszel a fogja, az fogoly állapot lesz. Elveszi az esélyét annak, hogy tanuljak valami újat, hogy megismerjek más szempontrendszert.
Reggel van, lehet, hogy a kávém hiányzik, még nem ittam meg, ezért tűnik ennyire szegényesnek a tegnapi post-produktumunk, de most így látom. Szánalmas, hogy milyen szinten "vitáztunk" egymással.
Szóval asszem most ahelyett, hogy valami esemény kommentálnék, inkább magunknak kívánok egy kicsit nagyobb szellemi függetlenséget, elszakadást a twitter valóságtól. Nem látom, hogy hogyan tudnánk ezt elérni (mi még csak-csak, de a "tömeg" hogy fog ebből kiverekedni szellemileg, azt nem látom), de ettől még jó lenne...
peterk2005
sokszor azért dobok be linkeket mert így próbálom alátámasztani a mondanivalómat
az a baj hogy az "algoritmusok" korában ebből kiszakadni nehéz
én szeretem John olivert, de az hogy bármilyen nem tech/gamer videó után mindig az ő műsora jön az idegesítő és rohadt nehézzé teszi azt hogy új tartalmat érjek el
és ez olyankor még rosszabb mikor van egy Kyle Kulinski videó és tudom hogy ma feltöltött még 4et, és nem azt a 4et dobja be a youtube mint következő (sőt egyiket se mutatja) hanem több éves John Oliver epizódokat mutat
én próbálok kiszakadni a burkomból, ezért is nézek rá néha az origora, délmagyarra csak hát azok meg se adják az esélyét hogy komolyan vegyem (toroczkai szintén, pedig tudom hogy nem minden hülyeség amit mond csak a stílus a mögöttes mondanivaló nem elég "subtle")
puzsért is ezért nézem mert teljesen máshogy gondolkodik és más véleményeket vall mint én, thunderfoot szintén sok mindenben mást gondol politikailag
a gond hogy nem mindenből tudok olyan tartalmat találni ami egyszerre szórakoztató és más nézőpont is
nyilván nézhetnék alex jones meg rush limbaugh-t csak nem akarom feleslegesen felb**zni magam
több mint 5 éve
Másrészt Ománnal és Jemennel kapcsolatban mégis milyen választ vársz? Te, ha gazdasági okból keresnél új országot magadnak akkor odamennél? Maybe, just maybe azért nem mennél oda, mert nem szokás gazdagabb helyről szegényebb helyre gazdasági menekülni? 😀 Ja, és emellett még ugye ők azok akik sivatagosodnak, nem Európa... 😊OFF: Ománban az egy főre jutó GDP/év röpke 2800 $-ral magasabb, mint Magyarországon.
peterk2005
Engem újabban inkább az zavar, hogy egyre több párhuzamot, hasonlóságot érzek a facebook, twitter meg mondjuk eközött a topic között. Meg a koronás topic és hasonló közéleti topicok között. 😕 A kib*szott facebook / twitter reality bubble torzító hatása sajnos egyre inkább érződik rajtunk. 😕 Tíz éve jóval több nyíltságot éreztem, jóval nyitottabbak voltunk egymás mondanivalójára. Ma alig. Belökünk két tweetet, ami igazolja a kis valóságburkunk virtuális, fake igazságát osztán megyünk tovább. Már arra is ritkán vesszük a fáradtságot, hogy mielőtt belöknénk azt a tweetet, legalább adjunk magunknak 20 másodpercet, hogy rákeressünk - ugyanazon a twitteren / facebookon -, hogy van-e esetleg olyan forrás ami a cáfolja azt, vagy az ellenkezőjére példa (az "ellen burokból jön").Erre szokta volt azt mondani Csintalan h a következő evolúciós ugrás az lesz mikor az emberiség képes lesz az információáradatból szelektálni és egy az objektív valósághoz hasonló világképet szintetizálni magában.
peterk2005

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Engem újabban inkább az zavar, hogy egyre több párhuzamot, hasonlóságot érzek a facebook, twitter meg mondjuk eközött a topic között. Meg a koronás topic és hasonló közéleti topicok között. 😕 A kib*szott facebook / twitter reality bubble torzító hatása sajnos egyre inkább érződik rajtunk. 😕 Tíz éve jóval több nyíltságot éreztem, jóval nyitottabbak voltunk egymás mondanivalójára. Ma alig. Belökünk két tweetet, ami igazolja a kis valóságburkunk virtuális, fake igazságát osztán megyünk tovább. Már arra is ritkán vesszük a fáradtságot, hogy mielőtt belöknénk azt a tweetet, legalább adjunk magunknak 20 másodpercet, hogy rákeressünk - ugyanazon a twitteren / facebookon -, hogy van-e esetleg olyan forrás ami a cáfolja azt, vagy az ellenkezőjére példa (az "ellen burokból jön").Egyre jobban érzem magam szerencsésnek ezen sorokat olvasva.
Én is nyilván beleesem ebbe a hibába időnként, ahogy Ti is. Engem ez történetesen kurvára zavar, mert amellett, hogy hülyít, kiszolgáltatottá is tesz. Tök mindegy, hogy melyik valóságburoknak leszel a fogja, az fogoly állapot lesz. Elveszi az esélyét annak, hogy tanuljak valami újat, hogy megismerjek más szempontrendszert.
Reggel van, lehet, hogy a kávém hiányzik, még nem ittam meg, ezért tűnik ennyire szegényesnek a tegnapi post-produktumunk, de most így látom. Szánalmas, hogy milyen szinten "vitáztunk" egymással.
Szóval asszem most ahelyett, hogy valami esemény kommentálnék, inkább magunknak kívánok egy kicsit nagyobb szellemi függetlenséget, elszakadást a twitter valóságtól. Nem látom, hogy hogyan tudnánk ezt elérni (mi még csak-csak, de a "tömeg" hogy fog ebből kiverekedni szellemileg, azt nem látom), de ettől még jó lenne...
peterk2005
Nekem se Twitter, se facebook, se insta, snapchat, franc tudja még mi, semmi social media.
Szebb az élet, komolyan.
Szerkesztette: JC6 (Mr. Miele)
több mint 5 éve
Engem újabban inkább az zavar, hogy egyre több párhuzamot, hasonlóságot érzek a facebook, twitter meg mondjuk eközött a topic között. Meg a koronás topic és hasonló közéleti topicok között. 😕 A kib*szott facebook / twitter reality bubble torzító hatása sajnos egyre inkább érződik rajtunk. 😕 Tíz éve jóval több nyíltságot éreztem, jóval nyitottabbak voltunk egymás mondanivalójára. Ma alig. Belökünk két tweetet, ami igazolja a kis valóságburkunk virtuális, fake igazságát osztán megyünk tovább. Már arra is ritkán vesszük a fáradtságot, hogy mielőtt belöknénk azt a tweetet, legalább adjunk magunknak 20 másodpercet, hogy rákeressünk - ugyanazon a twitteren / facebookon -, hogy van-e esetleg olyan forrás ami a cáfolja azt, vagy az ellenkezőjére példa (az "ellen burokból jön").én amúgy ezért nem használok twittert. egyszerűen a korlátoltsága miatt nagyon nehéz releváns infót összeszedni, mert egy rövid üzenetben kiragadsz pár dolgot a kontextusból és könnyen beállítod úgy, hogy téged támasszon alá.
peterk2005
egyedül trade deadlineok, draftok környékén szoktam ránézni, frissíteni az újságírók fiókjait de azt is úgy, hogy nincs telepítve csak böngészőből, bejelentkezés nélkül. ezt annak ellenére teszem, hogy bár a twitter egy nagyon hasznos alkalmazás lehetne, de teljesen kifordították így többet árt mint használ.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.