Politika
65 feliratkozó
6 hónapja
4ig-t meg az epitoipari cegeit en sem gondolom jo peldanak, nekem a mezogazdasagi vonalrol vannak kifejezetten jo tapasztalatok. De mondom vilagert sem ratifikalni szeretnem ezt az egeszet.Lorinc es a cegbirodalma egy erdekes tema, nyilvan egyetertek hogy vizen es kenyeren eljen elete vegeig de a birodalma jocskan tulmutat rajta es ellentetben Tiborczal nala valahol megallja a helyet a feltokesitett de mukodo magyar vallakozasok analogia. Van tobb ismerosom is aki altala tulajdonolt cegnel, vagy cegevel, cegenek stb dolgozik. Ezek tenyleg egyebkent profin menedzselt, ertekteremto vallalkozasok akik piaci alapon is megallnak mar a helyuket, korrekt munkaadok, beruhaznak, fejlodnek , idoben fizetnek stb. Ehhez a gombocnek az egvilagon semmi koze, szerintem a jo reszerol nem is tud de profi csapat van mogotte az egyertelmu. Ha az elszamoltatas valoban megtortenne (nem fog) ezek a cegek nagyobb resze ugy is talpon maradna, es talpon is fog kormanyvaltas utan is. Szoval ja, igy is boven felhaborito ez az egesz de mondjuk a Matolcsy fele recepthez kepest ez egy sokkal kevesbe karos valami, mert legalabb van mogotte valami ertekteremtes is.Én az elsőben nem vagyok ennyire biztos.
JéBé
Nem akkor derül ki mennyire profi a menedzsment vagy hogy piacképes-e a cég amikor tolják bele a tőkét/kapja a pénzeket, hanem amikor ezek elkezdenek megállni ezek.
Pláne ha megjelenhetnek konkurenciák, akik most nem jelenthetnek meg, mert egyszerűen bevan csatornázva, hogy kik kapják a pénzt vagy rosszabb esetben tönkre lettek téve.
Nyilván van jó menedzsment, pláne ahol van pénz.
Az, hogy kevésbé káros azt nem tudjuk. Azt lehet mondani, hogy neki van pozitív hatása, de ha beletennénk minden káros dolgot a serpenyőbe nekem gyanús, hogy kb. a pozitív serpenyő mit sem érne.
Nekem is dolgozik ismerősöm a 4IGben, meg a 4IGnek sőt a One-nak is. Kapnak megrendelést rendesen fizetnek. Ettől függetlenül, amit a Voda majd Voda - One átlállás mentén műveltek és lopták ki az adófizetők pénzét az szerintem nem mérhető ahhoz, ami egy cég alapértéke (fizet és munkát biztosít).
Nekem ez a hozzáállás kicsit olyan, hogy jófej ez a Lenin/Sztálin elvtárs akár közéjük is lövethetett volna...
Toca
6 hónapja
444.hu/2025/06/03/jeszenszky-zsolt-apam-evek-ota-a-satant-szolgalja"Ő jószándékú okos ember csak nem tud örülni AZ ORSZÁGUNKAT IRÁNYÍTÓ RÉTEG SIKERSOROZATÁNAK !!"
Szegény Géza bá
Amadeus az áttelelt poloska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
6 hónapja
444.hu/2025/06/03/jeszenszky-zsolt-apam-evek-ota-a-satant-szolgaljaMajd MP jól megmondja faszbúkon, úgy érzem
Szegény Géza bá
Amadeus az áttelelt poloska
6 hónapja
Lorinc es a cegbirodalma egy erdekes tema, nyilvan egyetertek hogy vizen es kenyeren eljen elete vegeig de a birodalma jocskan tulmutat rajta es ellentetben Tiborczal nala valahol megallja a helyet a feltokesitett de mukodo magyar vallakozasok analogia. Van tobb ismerosom is aki altala tulajdonolt cegnel, vagy cegevel, cegenek stb dolgozik. Ezek tenyleg egyebkent profin menedzselt, ertekteremto vallalkozasok akik piaci alapon is megallnak mar a helyuket, korrekt munkaadok, beruhaznak, fejlodnek , idoben fizetnek stb. Ehhez a gombocnek az egvilagon semmi koze, szerintem a jo reszerol nem is tud de profi csapat van mogotte az egyertelmu. Ha az elszamoltatas valoban megtortenne (nem fog) ezek a cegek nagyobb resze ugy is talpon maradna, es talpon is fog kormanyvaltas utan is. Szoval ja, igy is boven felhaborito ez az egesz de mondjuk a Matolcsy fele recepthez kepest ez egy sokkal kevesbe karos valami, mert legalabb van mogotte valami ertekteremtes is.Én az elsőben nem vagyok ennyire biztos.
JéBé
Nem akkor derül ki mennyire profi a menedzsment vagy hogy piacképes-e a cég amikor tolják bele a tőkét/kapja a pénzeket, hanem amikor ezek elkezdenek megállni ezek.
Pláne ha megjelenhetnek konkurenciák, akik most nem jelenthetnek meg, mert egyszerűen bevan csatornázva, hogy kik kapják a pénzt vagy rosszabb esetben tönkre lettek téve.
Nyilván van jó menedzsment, pláne ahol van pénz.
Az, hogy kevésbé káros azt nem tudjuk. Azt lehet mondani, hogy neki van pozitív hatása, de ha beletennénk minden káros dolgot a serpenyőbe nekem gyanús, hogy kb. a pozitív serpenyő mit sem érne.
Nekem is dolgozik ismerősöm a 4IGben, meg a 4IGnek sőt a One-nak is. Kapnak megrendelést rendesen fizetnek. Ettől függetlenül, amit a Voda majd Voda - One átlállás mentén műveltek és lopták ki az adófizetők pénzét az szerintem nem mérhető ahhoz, ami egy cég alapértéke (fizet és munkát biztosít).
Nekem ez a hozzáállás kicsit olyan, hogy jófej ez a Lenin/Sztálin elvtárs akár közéjük is lövethetett volna...
6 hónapja
24.hu/belfold/2025/06/03/index-rendorseg-kincsem-parkban-lehetne-a-pride-felvonulas-andrassy-helyett/Én meg javaslom a rendőrségnek, hogy a Teve utcai rendőrpalota helyett használjanak egy békásmegyeri lepukkant panelt irodáknak. Ja, hogy van lakás, ami foglalt és ami meg nem, ott bérleti díjat kell fizetni? Ja, kérem, hát a Kincsem Park se üres egész évben és nem is ingyenesen foglalható...
de amúgy tök mindegy hova akarják, ha 200e ember máshol akarja 😊
NB2
Egyébként tuti már élesednek pár alsóbb szintű megafonosnál a "buzik a vonulással tönkretették a Kincsem Park világszínvonalú pályáit" cikkek, csak hogy ne akkor kelljen megírni...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
6 hónapja
24.hu/belfold/2025/06/03/index-rendorseg-kincsem-parkban-lehetne-a-pride-felvonulas-andrassy-helyett/de amúgy tök mindegy hova akarják, ha 200e ember máshol akarja 😊
6 hónapja
Lorinc es a cegbirodalma egy erdekes tema, nyilvan egyetertek hogy vizen es kenyeren eljen elete vegeig de a birodalma jocskan tulmutat rajta es ellentetben Tiborczal nala valahol megallja a helyet a feltokesitett de mukodo magyar vallakozasok analogia. Van tobb ismerosom is aki altala tulajdonolt cegnel, vagy cegevel, cegenek stb dolgozik. Ezek tenyleg egyebkent profin menedzselt, ertekteremto vallalkozasok akik piaci alapon is megallnak mar a helyuket, korrekt munkaadok, beruhaznak, fejlodnek , idoben fizetnek stb. Ehhez a gombocnek az egvilagon semmi koze, szerintem a jo reszerol nem is tud de profi csapat van mogotte az egyertelmu. Ha az elszamoltatas valoban megtortenne (nem fog) ezek a cegek nagyobb resze ugy is talpon maradna, es talpon is fog kormanyvaltas utan is. Szoval ja, igy is boven felhaborito ez az egesz de mondjuk a Matolcsy fele recepthez kepest ez egy sokkal kevesbe karos valami, mert legalabb van mogotte valami ertekteremtes is.Nyilván vannak közte ilyenek, nem mindenhol szervilis ostoba emberek dolgoznak, a kérdés, hogy az 1000+ milliárdos csoportnak mekkora hányada az ilyen cég és mennyit tesznek ki azok az egyébként nagyok, akik több hír szerint is lepattantak már külföldi tenderekről, mert szarul működnek, rossz eszközökkel, stb.
JéBé
Írtam már korábban, nekem alapból kevesebb (bár akkor is kurva nagy) bajom lenne Lölő birodalmával, ha mondjuk a sok elcsalt tenderből a magyar Strabagot vagy hasonló, regionálisan, neadjisten EU szinten komoly céget csináltak volna, de sajnos a jelek nem erre mutatnak, hanem arra, hogy állami megbízások nélkül a birodalom nagy része elsorvad(na) és sanszos, hogy vinné magával a jól működő kicsik nagy részét is...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
6 hónapja
További érdekes szociológiai buborék: a cég, ahol dolgozom, tele van 25 körüli szoftverfejlesztő mérnökkel.ez lenne a normális.
Még csak nem is szakbarbárok, mindenről folyik a diskurzus, csak nem a politikáról.
Viszont egy-egy kiszólásból hamar kiderül, hogy követik a híreket, érdekli őket, elmennek választani, csak éppen nem az életük egyik központi témája, főleg nem munkahelyen, ami tök normális.
Dzsokijuing
Az az abnormális, hogy minden a politikáról szól.
Az élet szép, a politika egy apró szegmense csak.
6 hónapja
Lorinc es a cegbirodalma egy erdekes tema, nyilvan egyetertek hogy vizen es kenyeren eljen elete vegeig de a birodalma jocskan tulmutat rajta es ellentetben Tiborczal nala valahol megallja a helyet a feltokesitett de mukodo magyar vallakozasok analogia. Van tobb ismerosom is aki altala tulajdonolt cegnel, vagy cegevel, cegenek stb dolgozik. Ezek tenyleg egyebkent profin menedzselt, ertekteremto vallalkozasok akik piaci alapon is megallnak mar a helyuket, korrekt munkaadok, beruhaznak, fejlodnek , idoben fizetnek stb. Ehhez a gombocnek az egvilagon semmi koze, szerintem a jo reszerol nem is tud de profi csapat van mogotte az egyertelmu. Ha az elszamoltatas valoban megtortenne (nem fog) ezek a cegek nagyobb resze ugy is talpon maradna, es talpon is fog kormanyvaltas utan is. Szoval ja, igy is boven felhaborito ez az egesz de mondjuk a Matolcsy fele recepthez kepest ez egy sokkal kevesbe karos valami, mert legalabb van mogotte valami ertekteremtes is.
Szerkesztette: JéBé
6 hónapja
Ez a szint a kormánypárt szintje.És ez a megoldási szintje is kb. Ha ilyet mondanék ekkora szerencsétlenségen átesett embereknek,a föld alá süllyednék,minimum leszerelnék a politikából....szégyen.Ez se rossz, de én most egy másik Lorincet dicsertem 😊Andika fogalmazta. Gondolom ő mutogatta a vacsora asztalnál Lolonek a Facebook posztokat, hisz ennek a "zseninek", aki okosabb mint a Zuckenberg nincs facebookja.Nacsa Lőrinc, te f*sz.A kis marketing zseni. 😀
somoskovig
kittli
Én már csak arra vagyok kíváncsi, mi volt a cél ezzel a levéllel?
KB23
somoskovig
A másik,az "okos" Lőrinc meg felháborító önmagában is,nem mikor megnyilvánul.Remélem ez a szarjankó lesz az első három közt akit elszámoltatnak egy új kormányzati ciklus alkalmával.Szívem szerint Mussolinivel példálóznék legszívesebben,de inkább örökre börtönbe kéne kenyéren és vízen rohadnia...
6 hónapja
További érdekes szociológiai buborék: a cég, ahol dolgozom, tele van 25 körüli szoftverfejlesztő mérnökkel.Még csak nem is szakbarbárok, mindenről folyik a diskurzus, csak nem a politikáról.
Viszont egy-egy kiszólásból hamar kiderül, hogy követik a híreket, érdekli őket, elmennek választani, csak éppen nem az életük egyik központi témája, főleg nem munkahelyen, ami tök normális.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
6 hónapja
Alacsonyan szállnak a Lőrincek.Ez se rossz, de én most egy másik Lorincet dicsertem 😊Andika fogalmazta. Gondolom ő mutogatta a vacsora asztalnál Lolonek a Facebook posztokat, hisz ennek a "zseninek", aki okosabb mint a Zuckenberg nincs facebookja.Nacsa Lőrinc, te f*sz.A kis marketing zseni. 😀
somoskovig
kittli
KB23
somoskovig
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
6 hónapja
telex.hu/belfold/2025/06/02/kormany-vakcinainfo-emailcim-adatkezeles-jogellenes-elso-fokEgyre több a kis repedés

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
6 hónapja
Ez se rossz, de én most egy másik Lorincet dicsertem 😊Andika fogalmazta. Gondolom ő mutogatta a vacsora asztalnál Lolonek a Facebook posztokat, hisz ennek a "zseninek", aki okosabb mint a Zuckenberg nincs facebookja.Nacsa Lőrinc, te f*sz.A kis marketing zseni. 😀
somoskovig
kittli
KB23
6 hónapja
Andika fogalmazta. Gondolom ő mutogatta a vacsora asztalnál Lolonek a Facebook posztokat, hisz ennek a "zseninek", aki okosabb mint a Zuckenberg nincs facebookja.Nacsa Lőrinc, te f*sz.A kis marketing zseni. 😀
somoskovig
kittli
6 hónapja
Nacsa Lőrinc, te f*sz.A kis marketing zseni. 😀
somoskovig
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
6 hónapja
Leszarja. Mint írtam nem követi a közéletet ilyen mélyen. Magától még sose hozott elő politikai témát, csak gyerekek, család, kutya, utazás, bringa, triatlon, ilyenek.Azért ez a budai buborék minősített esete.Ki az a retardált, aki nem hisz elvakultan az Orbán egyházban de úgy látja, hogy amúgy jól mennek a dolgok, jó lenne ha folytatnák tovább a "" "" "munkát"" "" "Nekem van ilyen ismerősöm.
FLZOLI
Tipik budai, értelmiségi, jómódú családba született, 25 éve ugyanott, ugyanazt dolgozza (egy külföldi politikától sehogy se függő közepes cég magyaroszági vezetője), jól keres, de nem érdekli a munka, csak okos, és könnyen elvégzi, a céges mobilját az irodában hagyja 16:00-kor, csak a családja és a hobbijai foglalkoztatják (sport, állatok), a politikáról kb. annyi a meglátása, hogy "azért ne a komcsik/Gyurcsány", de a közéleti részletek nem érik el az ingerküszöbét, nincs fb-on, instán, nem néz yt-ot, tévét se nagyon, még az apja előfizetett a Magyar Nemzetre a 70-es években, azóta abba beleolvas néha, korábban MDF szavazó volt, 2010 óta Fidesz, és amennyit ő érzékel a világból tényleg jól mennek a dolgok.
Ilyen is van.
Őszentsége Sobri Jóska
Vajon mit szól ahhoz, hogy a korábban őskonzervatív Budán kétharmad az ellenzéknek?
Dzsokijuing
Szerencsére nem ők azok, akik a mostani választást el fogják dönteniEz így van. Ez a fajta -se nem agyhalott, se nem szektás, se nem csokkal, krumplival megvett, se nem elvetemült, megszállott vagy térítő- Fidesz-szavazó nem egy markáns tömeg, de ilyen is van. Párszázezer biztosan.
ozibozi
Pusztán arra hoztam példának, hogy van olyan, aki nem hisz, nem retardált, mégis oda fog voksolni.
(Szerintem ha valamelyik gyereke majd "eligazítja", tájékoztatja, tesz kis időt meg energiát a fater "áttérítésébe", akkor simán szavazhat ellenkezőképpen is pár év múlva - ha még lesz akkor voksolás.)
6 hónapja
dawyd728
4 034
Akkor csatatér, ha van 1 az 1 és listán is vezet az ellenzék(Tisza). Akkor nem volt 1 az 1 verseny. Nem vezetett semmit az összefogás. Nem is lett csatatér. Ha választások hetében a Medián azt méri, h listán vezet a Tisza, akkor az agglomerációs oevk-k csataterek lesznek.Az agglomeráció összességében nem fideszes, de nem is tiszás. Csatatér szinte mindegyik kb. Na most egy ilyenen 2-3% ide vagy oda, az választást befolyásoló.Már 2022-ben is csataterezték a Partizánban mindegyik agglomerációs körzetet, talán a Szél Bernadettes kivételével még csak közel sem voltak hozzá.
dawyd728
Kampman
6 hónapja
Azért ez a budai buborék minősített esete.Ki az a retardált, aki nem hisz elvakultan az Orbán egyházban de úgy látja, hogy amúgy jól mennek a dolgok, jó lenne ha folytatnák tovább a "" "" "munkát"" "" "Nekem van ilyen ismerősöm.
FLZOLI
Tipik budai, értelmiségi, jómódú családba született, 25 éve ugyanott, ugyanazt dolgozza (egy külföldi politikától sehogy se függő közepes cég magyaroszági vezetője), jól keres, de nem érdekli a munka, csak okos, és könnyen elvégzi, a céges mobilját az irodában hagyja 16:00-kor, csak a családja és a hobbijai foglalkoztatják (sport, állatok), a politikáról kb. annyi a meglátása, hogy "azért ne a komcsik/Gyurcsány", de a közéleti részletek nem érik el az ingerküszöbét, nincs fb-on, instán, nem néz yt-ot, tévét se nagyon, még az apja előfizetett a Magyar Nemzetre a 70-es években, azóta abba beleolvas néha, korábban MDF szavazó volt, 2010 óta Fidesz, és amennyit ő érzékel a világból tényleg jól mennek a dolgok.
Ilyen is van.
Őszentsége Sobri Jóska
Vajon mit szól ahhoz, hogy a korábban őskonzervatív Budán kétharmad az ellenzéknek?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
6 hónapja
Az agglomeráció összességében nem fideszes, de nem is tiszás. Csatatér szinte mindegyik kb. Na most egy ilyenen 2-3% ide vagy oda, az választást befolyásoló.Már 2022-ben is csataterezték a Partizánban mindegyik agglomerációs körzetet, talán a Szél Bernadettes kivételével még csak közel sem voltak hozzá.
dawyd728
6 hónapja
Szerencsére nem ők azok, akik a mostani választást el fogják dönteniKi az a retardált, aki nem hisz elvakultan az Orbán egyházban de úgy látja, hogy amúgy jól mennek a dolgok, jó lenne ha folytatnák tovább a "" "" "munkát"" "" "Nekem van ilyen ismerősöm.
FLZOLI
Ilyen is van.
Őszentsége Sobri Jóska
6 hónapja
Ki az a retardált, aki nem hisz elvakultan az Orbán egyházban de úgy látja, hogy amúgy jól mennek a dolgok, jó lenne ha folytatnák tovább a "" "" "munkát"" "" "Nekem van ilyen ismerősöm.
FLZOLI
Ilyen is van.