Politika

65 feliratkozó

6 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 508 — Saturday Night Lights
 telex.hu/belfold/2025/06/03/navracsics-tibor-kozigazgatasi-es-teruletfejlesztesi-miniszter-fidesz-kdnp-kampany-2026-tisza-part-magyar-peter
Navra indirekt őszintesége az EU-támogatások helyreállításáról Tisza-győzelem esetén.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
6 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 778 — Steelers fan
Aki meg egyszer beidézi a Múzsa írást, kap egy hét bant 😊
somoskovig
Lehet olyat, hogy aki nem linkel hanem idéz fb posztokat, az is bant kap? Egy haverom kérdezi
Gyurma Pappa
Én spec fb hiányában kedvelem ha idézve van. 😊

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
6 hónapja
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 951 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2025/06/03/jeszenszky-zsolt-apam-evek-ota-a-satant-szolgalja

Szegény Géza bá
Amadeus az áttelelt poloska
Bayerről írtam nemrég, hogy kb. az egész karrierje arról szól, hogy kompenzáljon a kilencvenes évek közepén elkövetett szédelgése miatt, amikor a domináns MSZP mögé bújva rendszeresen rugdosta a médiában a földön lévő Fideszt.

Jeszy még bizarrabb. Egy úrifiú, aki kb. ilyen "how do you do, fellow kids" stílusban játssza a nagyszájú kiskamaszt még a negyvenes éveiben is, majd egy még röhejesebb szerepet vesz magára, az ájtatoskodó prédikátort, amire szó szerint minden tulajdonsága alkalmatlanná teszi.
Kampman
Nem mellékesen az idős Jeszenszky a 80as évek óta ugyanazokat az eszméket vallotta, mint most. Akkor is a sátánt szolgálta rendszerváltóként, hiszen Moszkva ellen volt, márpedig Moszkva az istene a mai jobbereknek, köztük főleg az egykori hálózati embereknek.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
6 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 16 935
 telex.hu/zacc/2025/06/03/voks2025-sandor-jozsef-vizslas-polgarmester-mesterseges-intelligencia-video színvonal gecc 😀
Löfli
Löfli, ezt a szintet kell megugrani.
Kutyásként indulj Vizsláson, eskü átjelentkezem és szavazok rád!
6 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 321 — zászló zászló szív
somoskovig
Lehet olyat, hogy aki nem linkel hanem idéz fb posztokat, az is bant kap? Egy haverom kérdezi

6 hónapja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 30 965

Szegény Géza bá
Bayerről írtam nemrég, hogy kb. az egész karrierje arról szól, hogy kompenzáljon a kilencvenes évek közepén elkövetett szédelgése miatt, amikor a domináns MSZP mögé bújva rendszeresen rugdosta a médiában a földön lévő Fideszt.

Jeszy még bizarrabb. Egy úrifiú, aki kb. ilyen "how do you do, fellow kids" stílusban játssza a nagyszájú kiskamaszt még a negyvenes éveiben is, majd egy még röhejesebb szerepet vesz magára, az ájtatoskodó prédikátort, amire szó szerint minden tulajdonsága alkalmatlanná teszi.

6 hónapja
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 514 — Chiefs GM

6 hónapja
ozibozi New York Giants 20 199
Mészáros Lőrinc odapirított:

ozibozi
Nem szokásom teljes egész Diétás Magyar Múzsás posztokat ide bevágni / belinkelni, de szerintem tanulságos és elfér itt a fórumon, ebben a témában, szerintem egy megfelelő értelmezést ad a LöLő levélhez:

Forrás: Diétás Magyar Múzsa faacebook bejegyzés:

Nyílt levél

Mészáros Lőronc szokatlan viselkedését részben már megfejtették, de az okokkal kapcsolatban én még nem láttam igazán életképes teóriát. Igen, a nyílt levél sokszor politikai műfaj. Inkább szól a publikumnak, mint magának a címzettnek. Különösen igaz ez akkor, ha az erre a célra gründolt és finanszírozott médiában jelenik meg. De mégis mi lehet a politikai célja, ha egyáltalán van neki?

bobi0092
Ez annyira semmitmondó bejegyzés, hogy igazából bármelyik AI eszköz írhatta volna.
Az embert, ami az ő szemléletétől abnormálusnak vagy szélsőségesnek tűnik az zavarja. Minnél hülyébb az a valaki, annál kisebb az az ablak amiben az ő szellemi komfortja mozog, ergo mindenhonnan csak dühöt és agressziót fog magába szívni. Ezt bármilyen kontextusban behozhatod igaz lesz, hiába korited köré a proli VS libsy vetuletet.

Meszáros eddig legalább csendes 🐖persely volt, de így hogy egyre többet beszél folyamatosan bebizonyítja, hogy semmivel sem kisebb vadparaszt, mint bármelyik újgazdag, fuxos, használtautó nepper gypsy king.
FLZOLI
Tipikus Múzsás túlokoskodás, de a lényeget nem teszik hozzá, mégpedig láthatóan ezt NEM a fidesz központi agitprop osztálya írta, ezt a levelet, lölőék andistúl vagy bárhogyan, de kiadták a ‘ saját médiájukon’ keresztül. Már megy a feszkó, hogy nem így kellett volna, ezt nem így hagyták jóvá, nem erről a változatról volt szó stb 😂
Baj lesz ebbűl more’

Szerkesztette: ozibozi
6 hónapja
FLZOLI Denver Broncos 12 624 — farkas.l.zoltan@gmail.com

ozibozi
Nem szokásom teljes egész Diétás Magyar Múzsás posztokat ide bevágni / belinkelni, de szerintem tanulságos és elfér itt a fórumon, ebben a témában, szerintem egy megfelelő értelmezést ad a LöLő levélhez:

Forrás: Diétás Magyar Múzsa faacebook bejegyzés:

Nyílt levél

Mészáros Lőronc szokatlan viselkedését részben már megfejtették, de az okokkal kapcsolatban én még nem láttam igazán életképes teóriát. Igen, a nyílt levél sokszor politikai műfaj. Inkább szól a publikumnak, mint magának a címzettnek. Különösen igaz ez akkor, ha az erre a célra gründolt és finanszírozott médiában jelenik meg. De mégis mi lehet a politikai célja, ha egyáltalán van neki?
Azzal én mélyen egyet tudok érteni, hogy Mészáros önállóan nem hoz meg ilyen döntést. Számtalanszor szolgáltatott okot rá a média, vagy az ellenzék, de ő mégis ügyesen kerülte azokat a lehetőségeket, amikor nyíltan konfrontálódnia kellett a meggazdagodását firtató kérdésekkel kapcsolatban. Az ilyen kérdéseket általában pökhendien és közepesen értelmesen hárította. Azzal viszont nem feltétlenül értek egyet, hogy a remekművet semmiképpen nem jegyezheti szerzőként a világ leggazdagabb gázszerelője. A súlyosabb helyesírási hibákkal bármelyik nyelvhelyesség-ellenőrző rutinosan elbánik, a bukdácsoló fogalmazással és az értelmetlen központozással viszont nem tud mit kezdeni. És éppen ez itt a lényeg. A probléma és az erre alapozott taktika megértése kicsit hosszabb kifejtést igényel (igazából nem igényel, de így jártatok).
Életem egy szakaszában szakmunkásokat menedzseltem, ami sok minden más mellett értékes tapasztalatokkal is gazdagított. Az egyik ilyen tapasztalat a kígyóvállú, városi libsi értelmiség és a jellemzően vidéki, kék galléros szakemberek közötti irdatlan méretű szakadék, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy kölcsönösen nem értik egymást, meg vannak róla győződve arról, hogy a másik hülye.

Igen, egészen meglepő, hogy az egyébként szakmájában nem csak kiváló, de esetenként zseniális krapek elhasal a nettó/bruttó bér kérdéskörén, arról pedig természetesen fogalma sincs, hogy az őt alkalmazó cég hogyan működik, mi történik abban a rejtélyes _IRODÁBAN_. Ennek eredményei az olyan világmegfejtések, hogy mi termeljük a pénzt, ti pedig csak a légkondicionált főhadiszálláson lebzseltek stb.
Hát én ismerem a másik oldalt is, ami távolról nézve pont ennyire nevetséges. Számtalanszor hallottam (nem pénzügyi, gazdasági területen) alkalmazottként dolgozó értelmiségiektől, azt az okfejtést, hogy ő 2800 forint nettóért dolgozik, miközben a cirkóját bütykölő vállalkozó másfél órás munkáért lehúzza őt 40 000 forintra, ami az egész kazán értékének 8-10 százaléka. Vagy hogy van az, hogy a külsős (alvállalkozó), aki ugyanazt csinálja mint ő, óránként 8000 forintot számláz.

Ha ezeknek az embereknek kicsavarod a kezéből a Guglit vagy a lassanként azt felváltó ÉÁJT, megkéred őket, hogy csak nagyjából számolják ki egy egyéni vállalkozó, egy gázszerelő rezsióradíját, adjanak hozzá egy elfogadható nyereséget, majd írják le az eredményt, akkor ugyanúgy zavartan forgolódnak, mint minősített hegesztő a Műcsarnokban.
Egyik csoportra sem igaz, hogy hülye lenne. Ahogyan az átlagos szakmuki 3 perc alatt képes egy életre megtanulni a nettó és bruttó bér fogalmát, úgy a kígyóvállú belpestinek is egyszer kéne vennie a fáradságot, hogy mielőtt vekengeni kezd, átgondolja, miért kerül annyiba a kazán megbütykölése, a fürdőszoba burkolása meg miazmás.

Viszont mindkét csoportra igaz, hogy magasról szarik rá. Egyszerűen hiányzik belőle a megértés vágya, képtelen, de nem is akar perspektívát váltani. A társadalom és a szövetei, ugye.
A Fidesz, a Rogán Művek mindig is ezekre, az egyébként nem éppen feloldhatatlan ellentétekre játszott. …jelen esetben ráadásul nyomokban igazságot is tartalmaz a levél. Mészáros egyszerű szakmunkásként a képességeit és lehetőségeit kihasználva a NER nélkül is lehetne egy jómódú vállalkozó, Magyar pedig a családi háttere és a NER nélkül akár lehetne akármi más is, mint aminek ismerjük. A mérték és az arány azért természetesen erőst hibádzik, de ez mindjárt rá is mutat a következő problémára, a nagyságrendekre és az értelmezési küszöb sajátosságaira.

Magyar neres ficsúrként _bruttó_ ötmillát hasított havonta, ami sok pénz. Mészáros pedig hat percenként gazdagodott ötmillával attól függetlenül, hogy éppen aludt, Ondikával pezsgőzött a yachtján, vagy üres papírokat írogatott alá. Hát ez is sok pénz. A nagyságrendet jól szemlélteti, hogy utóbbi kiszámolásához már számológépre volt szükségem, és még így se vagyok benne biztos, hogy nem kúrtam el (kommentben lehet javítani 🙂. Még néhány adat, ami a nagyságrendet próbálja érzékeltetni. Ha igaz, akkor Mészáros 431 milliárddal növelte a vagyonát a tavalyi évben, ennek nagyjából 0,25-0,3 százalékát költötte jótékonykodásra.
Ha most enyhe szégyent érzel, akkor támogasd a Múzsát havi 2500 forinttal (Legyél te is Lölö), máris bőkezűbbnek érezheted magad a leggazdagabb magyarnál. Persze ezt stílusosan érdemes csinálni. Ondika pl. Egy kétszázmilliós adakozást átlagosan százmilliót érő szettben jelent be, így ha te 1250 forintnyi ruhát viselsz átutaláskor, van stílusod is (a teljes alakos fotót a szerkesztőségbe kérjük elküldeni). Ezeket az összegeket persze át lehetne számolni rozsdás BMW-re, lakótelepi garzonra, sajtburgerre, de tulajdonképpen akkor sem lennénk képesek ilyen nagyságrendben gondolkodni.

A levél pedig pont arra épít, hogy én nagyjából ki tudom számolni a felhalmozott vagyon bármire konvertált értékét, a célcsoport viszont nem feccöl bele energiát. Én azt látom, hogy ez a meggazdagodás teljesen irreális, utóbbiak pedig azt, hogy lám az egyszerű vidéki gázszerelő dolgozott, ügyeskedett, most pedig kaviárral eszi a májkrémes stanglit, miközben a jólfésült úri gyerek meg beleszületett a tutiba, de mégis azon nyekereg, hogy neki nincsen helikoptere a latrina mögött. Ők nem értik, hogy semmi szükségem egy helikopterre a latrina mögött, mások pedig nem értik, hogy mi a faszé’ nem ürít a jóember az épületen belül ahelyett, hogy egy ilyen zajos és felesleges járművet vásárol magának. Ráadásul azt is gondolják, nem tud megírni a szerencséten egy általános iskolai szintű levelet, mert ahhoz legalább egy diploma mindenképpen kell.
Vagyis nekem az a véleményem, hogy nincs itt semmi látnivaló. A Fidesz ismét ahhoz az eszközhöz nyúlt, ami többnyire működik. A vidéki szakinak az a baja, hogy a kigyóvállú libsi egy irodában terpeszkedik, a haja is milyen, az okoska libsinek meg az a baja, hogy nehogymá’ jól éljen valaki, akit nem tartottak el a szülei addig, amíg kiseggel egy, esetleg két diplomát. Vagyis lehet ismét gyűlölködni, ami néha úgy tűnik, lételeme a magyar választópolgárnak.

Éppen csak a lényeg sikkad el közben. Ezek nem a tanártól meg a mérnöktől lopnak, nem a kétkezi munkást, a kisvállalkozót rövidítik meg. Ezek mindenkitől lopnak, elképesztően sokat. Nem az a baj, hogy gázszerelő, vagy hogy nincs diplomája. Ettől még lehet milliárdos is akár. …de ő hat percenként ötmillióval gazdagodik. Öttel. (KT)

bobi0092
Ez annyira semmitmondó bejegyzés, hogy igazából bármelyik AI eszköz írhatta volna.
Az embert, ami az ő szemléletétől abnormálusnak vagy szélsőségesnek tűnik az zavarja. Minnél hülyébb az a valaki, annál kisebb az az ablak amiben az ő szellemi komfortja mozog, ergo mindenhonnan csak dühöt és agressziót fog magába szívni. Ezt bármilyen kontextusban behozhatod igaz lesz, hiába korited köré a proli VS libsy vetuletet.

Meszáros eddig legalább csendes 🐖persely volt, de így hogy egyre többet beszél folyamatosan bebizonyítja, hogy semmivel sem kisebb vadparaszt, mint bármelyik újgazdag, fuxos, használtautó nepper gypsy king.

6 hónapja
 telex.hu/zacc/2025/06/03/voks2025-sandor-jozsef-vizslas-polgarmester-mesterseges-intelligencia-video színvonal gecc 😀
Löfli
A kamera mögött fegyvert fognak rá, én is bemondanék bármit.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
6 hónapja
Löfli Tampa Bay Buccaneers Indiana Hoosiers 22 700 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
6 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 11 872

„Szeretnék segíteni, egészen pontosan 2009 óta vagyok milliárdos, amikor még a Fidesz ellenzékben volt. Már tárazhatja a következő hangzatos pufogtatását arról, hogy pökhendi vagyok, de az a helyzet, hogy az, hogy milliárdos vagyok, az egyszerűen tény.”

Nos, 2007-ben Mészáros cége csődközeli állapotban volt, a vállalkozás helyzete 2009-re stabilizálódott.

A Mészáros és Mészáros Kft. 2008-as eredménye:

Árbevétel: 100 millió forint.
Nettó nyereség: 5 millió forint.

2010 – fülkeforradalom

A Mészáros és Mészáros Kft. 2011-es eredménye:

Árbevétel: 2.200 millió forint
Nettó nyereség: 853 millió forint
Osztalék: 322 millió forint

És így tovább évről-évre
Profin

Piaci alapon 😂✌️
ozibozi
 telex.hu/gazdasag/2025/06/03/meszaros-lorinc-magyar-peter-nyilt-level-meszaros-es-meszaros-kft-meggazdagodas

A Mészáros és Mészáros Kft. forgalma 2007 és 2020 között, 14 év alatt 1,7 millió forintról 112 milliárd forintra nőtt. Ez egy 63 ezerszeres növekedést jelent.

Igen, 63 ezerszeres növekedést.
warr_b
Inflációt beleszámolta? Naugye!
6 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 868 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

„Szeretnék segíteni, egészen pontosan 2009 óta vagyok milliárdos, amikor még a Fidesz ellenzékben volt. Már tárazhatja a következő hangzatos pufogtatását arról, hogy pökhendi vagyok, de az a helyzet, hogy az, hogy milliárdos vagyok, az egyszerűen tény.”

Nos, 2007-ben Mészáros cége csődközeli állapotban volt, a vállalkozás helyzete 2009-re stabilizálódott.

2010 – fülkeforradalom

És így tovább évről-évre
Profin

Piaci alapon 😂✌️
ozibozi
 telex.hu/gazdasag/2025/06/03/meszaros-lorinc-magyar-peter-nyilt-level-meszaros-es-meszaros-kft-meggazdagodas

A Mészáros és Mészáros Kft. forgalma 2007 és 2020 között, 14 év alatt 1,7 millió forintról 112 milliárd forintra nőtt. Ez egy 63 ezerszeres növekedést jelent.

Igen, 63 ezerszeres növekedést.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
6 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 868 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 24.hu/belfold/2025/06/03/index-rendorseg-kincsem-parkban-lehetne-a-pride-felvonulas-andrassy-helyett/

de amúgy tök mindegy hova akarják, ha 200e ember máshol akarja 😊
NB2
Én meg javaslom a rendőrségnek, hogy a Teve utcai rendőrpalota helyett használjanak egy békásmegyeri lepukkant panelt irodáknak. Ja, hogy van lakás, ami foglalt és ami meg nem, ott bérleti díjat kell fizetni? Ja, kérem, hát a Kincsem Park se üres egész évben és nem is ingyenesen foglalható...

Egyébként tuti már élesednek pár alsóbb szintű megafonosnál a "buzik a vonulással tönkretették a Kincsem Park világszínvonalú pályáit" cikkek, csak hogy ne akkor kelljen megírni...
StormST
 telex.hu/belfold/2025/06/03/pride-helyszin-rendorseg-javaslat-kincsem-park-loverseny-palya

Megy a kavarás rendesen 😀

6 hónapja
 444.hu/2025/06/03/a-rendorseg-betiltotta-a-budapest-pride-ot
NB2
Szóval a Kúria kezében a gyülekezési szabadság.
Asszem a Rühös Foxinak van egy száma, hogy Minden gyereket védelembe vegyetek be.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
6 hónapja
NB2
Nem...

telex.hu/belfold/2025/06/03/budapest-pride-tiltotta-meg-rendorseg-szivarvanyos-felvonulas-amnesty

6 hónapja
NB2 New England Patriots 27 453 — nabege2@yahoo.com
6 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 26 888 — Cowboys fan

Szegény Géza bá
Amikor DJ Jeszy leírja, hogy sátán, vajon tisztában van a szó helyiértékével?
Dzsokijuing
amikor az ember nem beszámítható, akkor nem feltétlenül.
6 hónapja
JéBé Green Bay Packers 7 716
Lorinc es a cegbirodalma egy erdekes tema, nyilvan egyetertek hogy vizen es kenyeren eljen elete vegeig de a birodalma jocskan tulmutat rajta es ellentetben Tiborczal nala valahol megallja a helyet a feltokesitett de mukodo magyar vallakozasok analogia. Van tobb ismerosom is aki altala tulajdonolt cegnel, vagy cegevel, cegenek stb dolgozik. Ezek tenyleg egyebkent profin menedzselt, ertekteremto vallalkozasok akik piaci alapon is megallnak mar a helyuket, korrekt munkaadok, beruhaznak, fejlodnek , idoben fizetnek stb. Ehhez a gombocnek az egvilagon semmi koze, szerintem a jo reszerol nem is tud de profi csapat van mogotte az egyertelmu. Ha az elszamoltatas valoban megtortenne (nem fog) ezek a cegek nagyobb resze ugy is talpon maradna, es talpon is fog kormanyvaltas utan is. Szoval ja, igy is boven felhaborito ez az egesz de mondjuk a Matolcsy fele recepthez kepest ez egy sokkal kevesbe karos valami, mert legalabb van mogotte valami ertekteremtes is.
JéBé
Én az elsőben nem vagyok ennyire biztos.
Nem akkor derül ki mennyire profi a menedzsment vagy hogy piacképes-e a cég amikor tolják bele a tőkét/kapja a pénzeket, hanem amikor ezek elkezdenek megállni ezek.
Pláne ha megjelenhetnek konkurenciák, akik most nem jelenthetnek meg, mert egyszerűen bevan csatornázva, hogy kik kapják a pénzt vagy rosszabb esetben tönkre lettek téve.
Nyilván van jó menedzsment, pláne ahol van pénz.

Az, hogy kevésbé káros azt nem tudjuk. Azt lehet mondani, hogy neki van pozitív hatása, de ha beletennénk minden káros dolgot a serpenyőbe nekem gyanús, hogy kb. a pozitív serpenyő mit sem érne.

Nekem is dolgozik ismerősöm a 4IGben, meg a 4IGnek sőt a One-nak is. Kapnak megrendelést rendesen fizetnek. Ettől függetlenül, amit a Voda majd Voda - One átlállás mentén műveltek és lopták ki az adófizetők pénzét az szerintem nem mérhető ahhoz, ami egy cég alapértéke (fizet és munkát biztosít).

Nekem ez a hozzáállás kicsit olyan, hogy jófej ez a Lenin/Sztálin elvtárs akár közéjük is lövethetett volna...
Toca
4ig-t meg az epitoipari cegeit en sem gondolom jo peldanak, nekem a mezogazdasagi vonalrol vannak kifejezetten jo tapasztalatok. De mondom vilagert sem ratifikalni szeretnem ezt az egeszet.
JéBé
A 4ig olyan cégek hátán jött létre, amelyeknek stabil piaci jelenlétük van, gyakorlatilag minden területen. A menedzsmentjük nem gyenge és nem is kimondottan erős, egyik irányba sem lóg ki a magyar átlagból. Az IT cégek között a fizetési pontosság nem szokott problémás lenni, a 4ig-nál sem az, mindig pontosan fizetnek, sőt a régi partnereket nagy részét sokkal korábban is rendezik, mint hogy lejárna egy számla. Ha nem ritka balfasz valaki a számlázással általában nem kötekednek (mondjuk pl. a Csányi birodalom vagy a német multik képesek a fizetési határidő előtt egy nappal visszaküldeni a legkisebb ürügy miatt is számlákat, ahogy mondjuk a kisker cégek vagy a horeca cégek is...).

Nem lesznek ekkora felvásárlásaik, de a 4ig meg fog élni a piacról is, maximum néhány rokongyereket végre ki tudnak baszni majd egyes admin területekről.
Gyurma Pappa
Akkor ez a Bonafarmos szamlazas nem egyedi Csanyieknal, oruletbe kergetve az alvallalkozoit.
6 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 225

2010 – fülkeforradalom

És így tovább évről-évre
Profin

Piaci alapon 😂✌️
ozibozi
van ismerősöm, akinek anno az otthonában gázhálózatot épített ki Lölő akkori cége, azt mondta igen gány melót csináltak.

buhloone mindstate

6 hónapja

Szegény Géza bá
Amikor DJ Jeszy leírja, hogy sátán, vajon tisztában van a szó helyiértékével?

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
6 hónapja
ozibozi New York Giants 20 199

2010 – fülkeforradalom

És így tovább évről-évre
Profin

Piaci alapon 😂✌️

Szerkesztette: ozibozi
6 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 321 — zászló zászló szív
Lorinc es a cegbirodalma egy erdekes tema, nyilvan egyetertek hogy vizen es kenyeren eljen elete vegeig de a birodalma jocskan tulmutat rajta es ellentetben Tiborczal nala valahol megallja a helyet a feltokesitett de mukodo magyar vallakozasok analogia. Van tobb ismerosom is aki altala tulajdonolt cegnel, vagy cegevel, cegenek stb dolgozik. Ezek tenyleg egyebkent profin menedzselt, ertekteremto vallalkozasok akik piaci alapon is megallnak mar a helyuket, korrekt munkaadok, beruhaznak, fejlodnek , idoben fizetnek stb. Ehhez a gombocnek az egvilagon semmi koze, szerintem a jo reszerol nem is tud de profi csapat van mogotte az egyertelmu. Ha az elszamoltatas valoban megtortenne (nem fog) ezek a cegek nagyobb resze ugy is talpon maradna, es talpon is fog kormanyvaltas utan is. Szoval ja, igy is boven felhaborito ez az egesz de mondjuk a Matolcsy fele recepthez kepest ez egy sokkal kevesbe karos valami, mert legalabb van mogotte valami ertekteremtes is.
JéBé
Nem akkor derül ki mennyire profi a menedzsment vagy hogy piacképes-e a cég amikor tolják bele a tőkét/kapja a pénzeket, hanem amikor ezek elkezdenek megállni ezek.
Pláne ha megjelenhetnek konkurenciák, akik most nem jelenthetnek meg, mert egyszerűen bevan csatornázva, hogy kik kapják a pénzt vagy rosszabb esetben tönkre lettek téve.

Az, hogy kevésbé káros azt nem tudjuk. Azt lehet mondani, hogy neki van pozitív hatása, de ha beletennénk minden káros dolgot a serpenyőbe nekem gyanús, hogy kb. a pozitív serpenyő mit sem érne.

Nekem is dolgozik ismerősöm a 4IGben, meg a 4IGnek sőt a One-nak is. Kapnak megrendelést rendesen fizetnek. Ettől függetlenül, amit a Voda majd Voda - One átlállás mentén műveltek és lopták ki az adófizetők pénzét az szerintem nem mérhető ahhoz, ami egy cég alapértéke (fizet és munkát biztosít).

Nekem ez a hozzáállás kicsit olyan, hogy jófej ez a Lenin/Sztálin elvtárs akár közéjük is lövethetett volna...
Toca
4ig-t meg az epitoipari cegeit en sem gondolom jo peldanak, nekem a mezogazdasagi vonalrol vannak kifejezetten jo tapasztalatok. De mondom vilagert sem ratifikalni szeretnem ezt az egeszet.
JéBé
A 4ig olyan cégek hátán jött létre, amelyeknek stabil piaci jelenlétük van, gyakorlatilag minden területen. A menedzsmentjük nem gyenge és nem is kimondottan erős, egyik irányba sem lóg ki a magyar átlagból. Az IT cégek között a fizetési pontosság nem szokott problémás lenni, a 4ig-nál sem az, mindig pontosan fizetnek, sőt a régi partnereket nagy részét sokkal korábban is rendezik, mint hogy lejárna egy számla. Ha nem ritka balfasz valaki a számlázással általában nem kötekednek (mondjuk pl. a Csányi birodalom vagy a német multik képesek a fizetési határidő előtt egy nappal visszaküldeni a legkisebb ürügy miatt is számlákat, ahogy mondjuk a kisker cégek vagy a horeca cégek is...).

Nem lesznek ekkora felvásárlásaik, de a 4ig meg fog élni a piacról is, maximum néhány rokongyereket végre ki tudnak baszni majd egyes admin területekről.

6 hónapja
JéBé Green Bay Packers 7 716
JéBé

Toca
6 hónapja
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 258 — no es importante

Szegény Géza bá
"Ő jószándékú okos ember csak nem tud örülni AZ ORSZÁGUNKAT IRÁNYÍTÓ RÉTEG SIKERSOROZATÁNAK !!"

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal