Politika
65 feliratkozó
több mint 6 éve
Azért ez milyen szép tükörkép 😊 Az ország egy részéről, de amúgy faji előítélet nélkül...A mami a legjobb 😀 Fizetnek? Hát perszeee!
Az utolsó nő azért megmenti a falu becsületét...
www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs
Szerkesztette: Chargers LT
"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 6 éve
Na. Csak nem kezded pedzegetni? 😊De igen, az elsíbolt ezermilliárdok nagyon nagy baj. Ugyanis azt a pénzt felzárkóztatásra kaptuk. És ez egy történelmi lehetőség volt, mert eddig nem volt, és nem hiszem hogy az én életemben lesz mégegyszer ilyen, hogy az EU (vagy a lóvésabb nyugati országok, tökmindegy) ilyen nagyságrendű pénzt idetol, csak azért, hogy gazdaságilag (ezzel együtt életszínvonalban) közelebb kerüljünk hozzájuk.
A választásos demokrácia mai formája nem attól működik jól, hogy jó pártot választasz. (Majdnem) teljesen mindegy, hogy kire voksolsz, a politika ugyanolyan marad. Tök mindegy. Ami nem mindegy, az az, hogy Bástya elvtárs helye meddig szikla szilárd. Ha esély van rá, hogy 4 év múlva kirakják a székéből, akkor óvatos(abb) lesz. Ha biztos lehet benne, hogy onnan megy nyugdíjba, akkor meg nem. A 2014 előtti és utáni idők közötti igazi különbség ez. Nem a saját szájízre írt alkotmány, nem a kiszélesedő korrupció, nem elsíbolt ezermilliárdok, nem a látszat-ügyészség, stb. Ezek is rossz dolgok, de a legrosszabb az, hogy ha Pelikán nekiszalad a bürokratikus falnak - akármelyiknek, legyen az minisztériumi osztályvezető, polgármester, KLIK oktatási felügyelő, kis falusi jegyző, bárki -, akkor manapság Pelikán már előre behajol és széthúzza a seggét, mert tudja, hogy nem tudja kibekkelni amíg Bástya elvtárs eltakarodik. Ha ujjat húz vele, ha akaratoskodik, akkor veszít.
El van törve jelenleg a civil társadalom gerince. Kettébe.
peterk2005
Ebből a pénzből kellett volna úgy felfuttatni az országot, hogy a gyerekem mire felnő, egy olyasmi közegben élhessen, mint most a fejlettebb cseh régiók, vagy mint amilyenek most az ex-NDK-s részek Németo-ban.
Helyette ezt a pénz ellopták/fasságokra költötték, és a fiam élhet ugyanebben a pusztulatban mint mi, vagy elmehet nyugatra. Nem is írom tovább...
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Jogos felcserèlte a telo 😊 Na helyessen így akartam írni poszt kommunista,modern liberàlis ......Meg mèg annyi èn ezt mindig is tudtam.De az biztos hogy ameddig a föld kerek èn Fletora Klarikàkra meg a többi poszt modern komunista liberàlis baloldali pàrtra nem szavazok ☝☝☝☝ (Mondjuk a Fideszre se ! Meg ùgy adhoch senkire se szavazom màr vagy 8 ève ès ez a közeljövőben nem is nagyon fog vàltozni)Rózsa Sándor (betyár)Meg tudod mondani, hogy mik azok a poszt-kommunista - szerintem erre gondolhattál, poszt-modern komcsit én még nem láttam 😀 ) -, szóval poszt-komcsi, liberális- és/vagy baloldali jellemvonások, amik alapján kizárod X és nem zárod ki Y pártot?
A kérdés azért nem mellékes, mert tudok mondani ilyen jellemvonásokat én is. De lóf*szra se megyünk vele, ha az jön ki utána, hogy szerinted ezek a jellemvonások X pártra passzolnak, szerintem meg Y pártra. Akkor vagy egyikünk, vagy másikunk, vagy mindketten az orrunknál fogva vagyunk vezetve. 😉
peterk2005
(De màr megint azt hitted hogy nem tudom hogy kell hasznàlni? 😜 tudod hogy nem tudok írni )
Szerintem ebbe belese menjûnk mert tutti az fog kijönni ,hogy ami : Y igaz az szerinted igaz x-re is.Èn meg ezt pont forditva fogom gondolni 😃
Inkább módosítok a megfogalmazàsomon hogy egyszerůbben èrtelmezhető legyen,mint sem itt elvesszünk a jellemvonàsok közepette 😊 Èn elvből csak jobb oldali pàrtra szavazom.
De jelenleg midegyik ilyen "Jobb oldali" leszerepelt előttem.
(De különben èrtem mit szerettèl volna a "jellemvonàsokkal" de sajnos vagy szerencsére/ szerencsètlensègünkre mi olyan emberek vagyunk akik totàllisan màshogy làtunk dolgokat.Amit èn fehérnek gondolok azt te feketènek làtod.Vice versa !!!
Ès így sajnos konstruktívan nehéz èrdemben, èszèrvek mentén,hasonlòan nem egyértelmű tèmàkat megvitatni 😊)
több mint 6 éve
Svájcban ez van, csak évente csinálják.Édesapám mondta mindig anno, tök mindegy ki van hatalmon, a lényeg hogy 4 évente váltsuk le.Fleto =Apró unoka !!! Eskü itt az emberek elfelejtettèk a törtènelmetLOL 😀 😀
(igaz unoka nem felelős az ősök bůneièrt de akkor is)Rózsa Sándor (betyár)
(Egyébként nem Fletó az apró unoka, hanem az asszonyka. 😉 )
Tök mindegy kire szavazunk egyik kutya màsik eb.Mindig lesz egy kör aki az adott rendszerrel jól jàr. Egy nagyobb meg szopik.Ez így volt mindig is a törtènlembe ès így is lesz. Sajnos minden politikus velejèig korrupt.Az összes mögött valamilyen gazdasàgi èrdekcsoport àll vagy közvetve vagy közvetlenül.Na. Csak nem kezded pedzegetni? 😊
De különben nem gondoltam volna ,hogy valha ezt írom de lehet hogy jó lesz a DK megerősödése ha másra nem is talán arra elég lesz hogy ne legyen többet sima Fidesz győzelem.De ahogy írtam sajnos mindegyik scenario úgy rossz ahogy van.
Rózsa Sándor (betyár)
A választásos demokrácia mai formája nem attól működik jól, hogy jó pártot választasz. (Majdnem) teljesen mindegy, hogy kire voksolsz, a politika ugyanolyan marad. Tök mindegy. Ami nem mindegy, az az, hogy Bástya elvtárs helye meddig szikla szilárd. Ha esély van rá, hogy 4 év múlva kirakják a székéből, akkor óvatos(abb) lesz. Ha biztos lehet benne, hogy onnan megy nyugdíjba, akkor meg nem. A 2014 előtti és utáni idők közötti igazi különbség ez. Nem a saját szájízre írt alkotmány, nem a kiszélesedő korrupció, nem elsíbolt ezermilliárdok, nem a látszat-ügyészség, stb. Ezek is rossz dolgok, de a legrosszabb az, hogy ha Pelikán nekiszalad a bürokratikus falnak - akármelyiknek, legyen az minisztériumi osztályvezető, polgármester, KLIK oktatási felügyelő, kis falusi jegyző, bárki -, akkor manapság Pelikán már előre behajol és széthúzza a seggét, mert tudja, hogy nem tudja kibekkelni amíg Bástya elvtárs eltakarodik. Ha ujjat húz vele, ha akaratoskodik, akkor veszít.
peterk2005
Toca
Egész jól működik.
több mint 6 éve
Meg mèg annyi èn ezt mindig is tudtam.De az biztos hogy ameddig a föld kerek èn Fletora Klarikàkra meg a többi poszt modern komunista liberàlis baloldali pàrtra nem szavazok ☝☝☝☝ (Mondjuk a Fideszre se ! Meg ùgy adhoch senkire se szavazom màr vagy 8 ève ès ez a közeljövőben nem is nagyon fog vàltozni)Rózsa Sándor (betyár)Meg tudod mondani, hogy mik azok a poszt-kommunista - szerintem erre gondolhattál, poszt-modern komcsit én még nem láttam 😀 ) -, szóval poszt-komcsi, liberális- és/vagy baloldali jellemvonások, amik alapján kizárod X és nem zárod ki Y pártot?
A kérdés azért nem mellékes, mert tudok mondani ilyen jellemvonásokat én is. De lóf*szra se megyünk vele, ha az jön ki utána, hogy szerinted ezek a jellemvonások X pártra passzolnak, szerintem meg Y pártra. Akkor vagy egyikünk, vagy másikunk, vagy mindketten az orrunknál fogva vagyunk vezetve. 😉

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Édesapám mondta mindig anno, tök mindegy ki van hatalmon, a lényeg hogy 4 évente váltsuk le.Röhejesen hangzik, de egyébként véresen komoly. Már csak azért is, mert választásnak hívják, de valójában ez egy olyan választás, mint annak idején a szocializmusban, amikor volt a trabant, wartburg, lada, a dacia, meg az NDK turmixgép, és válassz. Nem valódi a választás, akkor meg tényleg csak annyi értelme van, hogy legalább 4 évente újba üljek, hogy minél kisebb eséllyel rohadjon rám.
Toca

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Peterk rosszùl èrtelmezted 😃Fleto =Apró unoka !!! Eskü itt az emberek elfelejtettèk a törtènelmetLOL 😀 😀
Tök mindegy kire szavazunk egyik kutya màsik eb.Mindig lesz egy kör aki az adott rendszerrel jól jàr. Egy nagyobb meg szopik.Ez így volt mindig is a törtènlembe ès így is lesz. Sajnos minden politikus velejèig korrupt.Az összes mögött valamilyen gazdasàgi èrdekcsoport àll vagy közvetve vagy közvetlenül.Na. Csak nem kezded pedzegetni? 😊
De különben nem gondoltam volna ,hogy valha ezt írom de lehet hogy jó lesz a DK megerősödése ha másra nem is talán arra elég lesz hogy ne legyen többet sima Fidesz győzelem.De ahogy írtam sajnos mindegyik scenario úgy rossz ahogy van.
Rózsa Sándor (betyár)
peterk2005
Fleto = Klàrika alias Apró unoka !
Basszus azt hittem annyira màr ismersz ,hogy ezt tudom 😜
Meg mèg annyi èn ezt mindig is tudtam.De az biztos hogy ameddig a föld kerek èn Fletora Klarikàkra meg a többi poszt modern komunista liberàlis baloldali pàrtra nem szavazok ☝☝☝☝
(Mondjuk a Fideszre se ! Meg ùgy adhoch senkire se szavazom màr vagy 8 ève ès ez a közeljövőben nem is nagyon fog vàltozni)
több mint 6 éve
Konstruktív. 😊Édesapám mondta mindig anno, tök mindegy ki van hatalmon, a lényeg hogy 4 évente váltsuk le.Fleto =Apró unoka !!! Eskü itt az emberek elfelejtettèk a törtènelmetLOL 😀 😀
Rózsa Sándor (betyár)
peterk2005
Toca
több mint 6 éve
Édesapám mondta mindig anno, tök mindegy ki van hatalmon, a lényeg hogy 4 évente váltsuk le.Fleto =Apró unoka !!! Eskü itt az emberek elfelejtettèk a törtènelmetLOL 😀 😀
Rózsa Sándor (betyár)
peterk2005
több mint 6 éve
Fleto =Apró unoka !!! Eskü itt az emberek elfelejtettèk a törtènelmetLOL 😀 😀
Rózsa Sándor (betyár)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 6 éve
Macronék nem akarják Orbánt a nagykoalícióba. Érdekes lesz.Itt nagyjából levezették (még a választás előtti írás) hogy alakult OV eu-s pályafutása onnan kezdve, hogy a pártmédia szerint ő Európa erős embere, kb az egyetlen alkalmas vezető, "világpolitikai tényező" - odáig ahol most van, hogy vagy kirakják a Néppártból, vagy ha becsicskul akkor maradhat, de ő ott már semmiféle tényező nem lesz.
dande
csinnbummcirkusz.blog.hu/2019/05/24/orban_europat_mar_elbukta_de_itthon_meg_hasit_a_g-terv_amig_hagyjuk_neki
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Nem tudok ebben tökéletessen igazad van.Először is: itt senkit nem láttam "túlsztárolni" Klárikát. Pusztán helyzeteket próbálunk elemezni és az mindenképp jó döntés volt Fletó részéről, hogy maga helyett az asszonyt tolta a frontvonalba.Nem kicsit nagyon !!!!!!😠😠😠Kicsit szerintem túlsztároljátok Dobrevet.A house of cards jutott eszembe a párosról...a népszerűtlen és meg nem választott elnök és a felesége, aki népszerűbb férjénél és más vonalat képvisel...na de gondolom látta mindenki a sorozatot 😊A Fidesz inkább a Mi Hazánknak örül, mert így le tudja pattintani magáról hogy szélsőjobbosok. Nekik inkább kellett egy új félnáci párt mint egy erősödő DK.De nincs annyi követője, a bal oldal értelmesebbik fele meg nem fog mögé beállni.Dehogynem gondolom, csak más megvilágításban, utaltam is rá az első hsz-ben.Vannak ezek a másodvonalbeli megélhetési politikusok, akiknek ez bőven megfelelne mint életcél, de a maga placcán a Feri is olyan alfahím mint OV az övén. Simán el tudom képzelni hogy van köztük valamiféle megállapodás, és amíg nyugodt mederben csordogálnak a dolgok, addig be is tartják mind a ketten.
Ferit és Vityát komoly szálak kötik össze legyen ez info, pénz akármi.
Viszont ezen szálak miatt Feri soha nem fog ismét hatalomra kerülni, de amíg ő fogja az ellenzék 10-15 % -át addig bőven jut neki minden szépen.
Toca
De ha egyszer úgy alakul, hogy Feri megérzi a hatalomba (vissza)kerülés lehetőségét, (nem most, ez még semmi) akkor szvsz szemrebbenés nélkül rúg fel minden korábbi alkut.
Anno sokan bíztak benne, hogy Simicska majd ledob egy politikai atombombát, de most már látszik hogy neki semmi érdeke nem fűződött ehhez, szépen megegyeztek, ahogy írod, jut neki is szépen.
Viszont a Feri egy hatalommániás pszichopata (pont mint OV) és szvsz adott esetben őt semmiféle alku, vagy "holló a hollónak" vagy hasonló morális gát nem fogja visszatartani semmitől.
Jan
Ezért mondom, hogy a Fidesz úgy örül a DK-nak mint majom a farkának.
Toca
A baloldal értelmesebb fele nem fog beállni Feri mögé, ezt adom. Na de Dobrev mögé? Ez az új; két arca van a pártnak. Amíg Feri hozhatja a formáját, és csinálja az eddigi műsort, addig Dobrev elővezet egy européer, kulturált, szolid vonalat, amivel egy másik csoportot szólít meg. Ebből simán kisülhet egy baloldali gyűjtőpárt.
Ha ez az ötlet,akkor egyáltalán nem rossz. Már-már szinte sajnálom, hogy az életbe nem fogok rájuk szavazni. Pedig az biztos. 😊
Jan
Klaci79
Toca
Fleto =Apró unoka !!!
Eskü itt az emberek elfelejtettèk a törtènelmet (igaz unoka nem felelős az ősök bůneièrt de akkor is ) Plusz nem beszélve Fleto àmokfutàsàrol mint miniszter elnök.
Na tegyük tisztába a dolgokat ès osszlassuk el a kètelyeket.
Senki ne higgye azt ,hogy ez Fleto rèszèről nem egy tudatos döntés ès nem direkt van Klàrika előre tolva.De ettől mèg mindig ő irányít !!
Egyszerűen csak arról van szó ,hogy Fleto fölismerte ,hogy az ellenzék inkompetens ebben a mostani formában ès ùgydöntött ,hogy majd ő vagy is a felesége az ellenzék èlère àll.Ès majd bízva a Fidesz iránt tanúsított hatalmas ellenszenvben alternativàt nyújt a levàltàsàhoz mint erős baloldali pàrt.Plusz ,hogy ő sajátmagàval a kirakatban nem tud a pàrtja előre lépni ezèrt felnyomta a frontvonalba a kedves felesègèt.Ami megjegyzem zseniállis lépés volt a rèszèről mert a szavazok akik eddig miatta nem szavaztak a pàrtjàra elkezdtek ràjuk szavazni.
De itt semmi màsròl nincs szó csak a hatalom megszerzèsèről !!De üsse kavics ha Fletoval a kirakatban nem megy majd megy Klàrikàval de ahogy fentebb is írtam.
Ez ugyan úgy Fleto hatalma lesz csak valamelyest a hàttèrben marad.
Rózsa Sándor (betyár)
Szerintem kb mindenki ugyanazt gondolja erről a döntésről, ahogyan Te magad is írod, de mégis mi hisszük rosszul 😀
Csak azért, mert nem köpködöm a DK-t, még nem vagyok a szavazójuk, de megértem ha valaki az, mint ahogy megértem ha valaki Fidesz szavazó is, bár éppen olyan furának tartom mindkettőt.
Továbbra is azt tartom, hogy Fletó majdnem = Orbánnal, csak előbbit legalább el lehetett takarítani a hatalomból, még ha úgy is tűnik, nem érti az idők szavát. A magam részéről pedig egyébként is úgy gondolom, jobb ha egy politikus előbb gazdag ember lesz és utána politikus, mint előbb politikus, aztán gazdag...(akár örökölt akár nem)
Egyébként pedig jó szöveg ez, hogy semmi más, csak a hatalom megszerzése, de mutass már egy komolyan vehető pártot nekem, aki nem a hatalom megszerzéséért megy...
Klaci79
Sajnos a faszom teli van az egész politikai bagàzzsal úgy ahogy van.
Tök mindegy kire szavazunk egyik kutya màsik eb.Mindig lesz egy kör aki az adott rendszerrel jól jàr. Egy nagyobb meg szopik.Ez így volt mindig is a törtènlembe ès így is lesz.
Sajnos minden politikus velejèig korrupt.Az összes mögött valamilyen gazdasàgi èrdekcsoport àll vagy közvetve vagy közvetlenül.
több mint 6 éve
Először is: itt senkit nem láttam "túlsztárolni" Klárikát. Pusztán helyzeteket próbálunk elemezni és az mindenképp jó döntés volt Fletó részéről, hogy maga helyett az asszonyt tolta a frontvonalba.Nem kicsit nagyon !!!!!!😠😠😠Kicsit szerintem túlsztároljátok Dobrevet.A house of cards jutott eszembe a párosról...a népszerűtlen és meg nem választott elnök és a felesége, aki népszerűbb férjénél és más vonalat képvisel...na de gondolom látta mindenki a sorozatot 😊A Fidesz inkább a Mi Hazánknak örül, mert így le tudja pattintani magáról hogy szélsőjobbosok. Nekik inkább kellett egy új félnáci párt mint egy erősödő DK.De nincs annyi követője, a bal oldal értelmesebbik fele meg nem fog mögé beállni.Dehogynem gondolom, csak más megvilágításban, utaltam is rá az első hsz-ben.Vannak ezek a másodvonalbeli megélhetési politikusok, akiknek ez bőven megfelelne mint életcél, de a maga placcán a Feri is olyan alfahím mint OV az övén. Simán el tudom képzelni hogy van köztük valamiféle megállapodás, és amíg nyugodt mederben csordogálnak a dolgok, addig be is tartják mind a ketten.
Viszont ezen szálak miatt Feri soha nem fog ismét hatalomra kerülni, de amíg ő fogja az ellenzék 10-15 % -át addig bőven jut neki minden szépen.
Toca
De ha egyszer úgy alakul, hogy Feri megérzi a hatalomba (vissza)kerülés lehetőségét, (nem most, ez még semmi) akkor szvsz szemrebbenés nélkül rúg fel minden korábbi alkut.
Anno sokan bíztak benne, hogy Simicska majd ledob egy politikai atombombát, de most már látszik hogy neki semmi érdeke nem fűződött ehhez, szépen megegyeztek, ahogy írod, jut neki is szépen.
Viszont a Feri egy hatalommániás pszichopata (pont mint OV) és szvsz adott esetben őt semmiféle alku, vagy "holló a hollónak" vagy hasonló morális gát nem fogja visszatartani semmitől.
Jan
Toca
A baloldal értelmesebb fele nem fog beállni Feri mögé, ezt adom. Na de Dobrev mögé? Ez az új; két arca van a pártnak. Amíg Feri hozhatja a formáját, és csinálja az eddigi műsort, addig Dobrev elővezet egy européer, kulturált, szolid vonalat, amivel egy másik csoportot szólít meg. Ebből simán kisülhet egy baloldali gyűjtőpárt.
Ha ez az ötlet,akkor egyáltalán nem rossz. Már-már szinte sajnálom, hogy az életbe nem fogok rájuk szavazni. Pedig az biztos. 😊
Jan
Klaci79
Toca
Fleto =Apró unoka !!!
Eskü itt az emberek elfelejtettèk a törtènelmet (igaz unoka nem felelős az ősök bůneièrt de akkor is ) Plusz nem beszélve Fleto àmokfutàsàrol mint miniszter elnök.
Senki ne higgye azt ,hogy ez Fleto rèszèről nem egy tudatos döntés ès nem direkt van Klàrika előre tolva.De ettől mèg mindig ő irányít !!
Egyszerűen csak arról van szó ,hogy Fleto fölismerte ,hogy az ellenzék inkompetens ebben a mostani formában ès ùgydöntött ,hogy majd ő vagy is a felesége az ellenzék èlère àll.Ès majd bízva a Fidesz iránt tanúsított hatalmas ellenszenvben alternativàt nyújt a levàltàsàhoz mint erős baloldali pàrt.Plusz ,hogy ő sajátmagàval a kirakatban nem tud a pàrtja előre lépni ezèrt felnyomta a frontvonalba a kedves felesègèt.Ami megjegyzem zseniállis lépés volt a rèszèről mert a szavazok akik eddig miatta nem szavaztak a pàrtjàra elkezdtek ràjuk szavazni.
De itt semmi màsròl nincs szó csak a hatalom megszerzèsèről !!De üsse kavics ha Fletoval a kirakatban nem megy majd megy Klàrikàval de ahogy fentebb is írtam.
Rózsa Sándor (betyár)
Szerintem kb mindenki ugyanazt gondolja erről a döntésről, ahogyan Te magad is írod, de mégis mi hisszük rosszul 😀
Csak azért, mert nem köpködöm a DK-t, még nem vagyok a szavazójuk, de megértem ha valaki az, mint ahogy megértem ha valaki Fidesz szavazó is, bár éppen olyan furának tartom mindkettőt.
Továbbra is azt tartom, hogy Fletó majdnem = Orbánnal, csak előbbit legalább el lehetett takarítani a hatalomból, még ha úgy is tűnik, nem érti az idők szavát. A magam részéről pedig egyébként is úgy gondolom, jobb ha egy politikus előbb gazdag ember lesz és utána politikus, mint előbb politikus, aztán gazdag...(akár örökölt akár nem)
Egyébként pedig jó szöveg ez, hogy semmi más, csak a hatalom megszerzése, de mutass már egy komolyan vehető pártot nekem, aki nem a hatalom megszerzéséért megy...
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Nem kicsit nagyon !!!!!!😠😠😠Kicsit szerintem túlsztároljátok Dobrevet.A house of cards jutott eszembe a párosról...a népszerűtlen és meg nem választott elnök és a felesége, aki népszerűbb férjénél és más vonalat képvisel...na de gondolom látta mindenki a sorozatot 😊A Fidesz inkább a Mi Hazánknak örül, mert így le tudja pattintani magáról hogy szélsőjobbosok. Nekik inkább kellett egy új félnáci párt mint egy erősödő DK.De nincs annyi követője, a bal oldal értelmesebbik fele meg nem fog mögé beállni.Dehogynem gondolom, csak más megvilágításban, utaltam is rá az első hsz-ben.Vannak ezek a másodvonalbeli megélhetési politikusok, akiknek ez bőven megfelelne mint életcél, de a maga placcán a Feri is olyan alfahím mint OV az övén. Simán el tudom képzelni hogy van köztük valamiféle megállapodás, és amíg nyugodt mederben csordogálnak a dolgok, addig be is tartják mind a ketten.
Toca
Jan
Toca
Jan
Klaci79
Toca
Fleto =Apró unoka !!!
több mint 6 éve
Salvininak igazából a Gyurcsányi kellene, mert Fletó hazavinne egy-két migránst Olaszból.Macronék nem akarják Orbánt a nagykoalícióba. Érdekes lesz.Salviniéken kívül ki akarja?
dande
Negritis
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 6 éve
Kicsit szerintem túlsztároljátok Dobrevet.A house of cards jutott eszembe a párosról...a népszerűtlen és meg nem választott elnök és a felesége, aki népszerűbb férjénél és más vonalat képvisel...na de gondolom látta mindenki a sorozatot 😊A Fidesz inkább a Mi Hazánknak örül, mert így le tudja pattintani magáról hogy szélsőjobbosok. Nekik inkább kellett egy új félnáci párt mint egy erősödő DK.De nincs annyi követője, a bal oldal értelmesebbik fele meg nem fog mögé beállni.Dehogynem gondolom, csak más megvilágításban, utaltam is rá az első hsz-ben.Vannak ezek a másodvonalbeli megélhetési politikusok, akiknek ez bőven megfelelne mint életcél, de a maga placcán a Feri is olyan alfahím mint OV az övén. Simán el tudom képzelni hogy van köztük valamiféle megállapodás, és amíg nyugodt mederben csordogálnak a dolgok, addig be is tartják mind a ketten.
Toca
Jan
Toca
Jan
Klaci79
több mint 6 éve
Macronék nem akarják Orbánt a nagykoalícióba. Érdekes lesz.Salviniéken kívül ki akarja?
dande
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Macronék nem akarják Orbánt a nagykoalícióba. Érdekes lesz.
több mint 6 éve
A house of cards jutott eszembe a párosról...a népszerűtlen és meg nem választott elnök és a felesége, aki népszerűbb férjénél és más vonalat képvisel...na de gondolom látta mindenki a sorozatot 😊A Fidesz inkább a Mi Hazánknak örül, mert így le tudja pattintani magáról hogy szélsőjobbosok. Nekik inkább kellett egy új félnáci párt mint egy erősödő DK.De nincs annyi követője, a bal oldal értelmesebbik fele meg nem fog mögé beállni.Dehogynem gondolom, csak más megvilágításban, utaltam is rá az első hsz-ben.Vannak ezek a másodvonalbeli megélhetési politikusok, akiknek ez bőven megfelelne mint életcél, de a maga placcán a Feri is olyan alfahím mint OV az övén. Simán el tudom képzelni hogy van köztük valamiféle megállapodás, és amíg nyugodt mederben csordogálnak a dolgok, addig be is tartják mind a ketten.
Toca
Jan
Toca
Jan
Szerkesztette: Klaci79
több mint 6 éve
index.hu/techtud/2019/05/28/a_kormany_augusztus_elsejen_allamositja_a_magyar_tudomanyt/no igen, a feleségemnek (ott dolgozik) elmondtam, hogy pontosan ez fog történni, bár én az önkoris választások utánra tettem az időpontot.
Vrij6
Lovász nem fogadta el a visszautasíthatatlan ajánlatot, úgyhogy megkapta a lova fejét az ágya végébe.
több mint 6 éve
A Fidesz inkább a Mi Hazánknak örül, mert így le tudja pattintani magáról hogy szélsőjobbosok. Nekik inkább kellett egy új félnáci párt mint egy erősödő DK.mindkettőnek. szerintem a Mi Hazánkban is az ő kezük van, két legyet ütöttek egy csapásra: kinyírták a Jobbikot, és kreáltak egy szélsőjobb pártot, amihez képest a migráncsos dumájuk egyáltalán nem szélsőséges. a DK meg a DK, hiába erőlködnek, akkor fognak számottevő eredményt elérni, ha a Fidesz is úgy akarja. bohóckodhatnak Klárával, ha egyszer nemcsak Fletóné, hanem még egy kommunista fejes unokája is. szerinted akik beszopják a Fidesz dumáját migráncsostul meg üzenjükbrüsszelnekestül, azokat nem lehet meggyőzni, hogy ott van a komenista vér az ereiben?
Jan
nagyon jól jön a Fidesznek a DK, mert rajta keresztül tudja szabályozni az ellenzéket.
"Tartsd közel a barátaidat, még közelebb az ellenségeidet." nagy igazság.
amúgy meg: LMP, Jobbik lerendezve, felkészül a Momentum. ha ősszel jó eredményeket érnek el, akkor 2022-ig ők lesznek a fő ellenség.
több mint 6 éve
Akkor majd rájukbassza az atomot a gecibe, vagy elküldi őket a kurva anyjukba.Van egy találós kérdésem számodra Jóska. 😉 Szerinted a like-jaid közül hány olyan lesz, amit azért kapsz mert komolyan vették ezt a választ? 😀
Make America Great Again, győzelem és kész!
Sobri Jóska

több mint 6 éve
index.hu/techtud/2019/05/28/a_kormany_augusztus_elsejen_allamositja_a_magyar_tudomanyt/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 6 éve
MSZP:- Tóth Bertalan pécsi
- Pécset egy jó ideig Moszkvának csúfolták, 2010-es földcsuszamlásig elképzelhetetlen volt, hogy a Fidesz nyerjen
- a pécsi Fideszről azt kell tudni, hogy képtelen találni egy szalonképes, olyan polgármestert, aki el is vállalná (most valaki lesz, de igazából lényegeteln, hogy ki, az egész casting folyamat egy vicc volt)
- a pécsi MSZP-ről azt kell tudni, hogy ma is több párttagja van, mint a helyi Fidesznek
- ugye beálltak a Mellár mögé, aki is be is jutott egyetlen önerőből függetlenként a parlamentbe
Ennek eredményeként 4.000 azaz négyezer szavazatot kaptak Pécsett. Szerintem ez tökéletesen mutatja azt, hogy hol is a MSZP helye 2019-ben. 😊
Egyébként a DK nem erősödött meg, meg a MoMo sem talált "új" embereket. Annyi történt, hogy a Fideszt látványosan kiszolgáló MSZP és LMP szavazói máshova húzták. Ettől még nem történt is semmi érdekes. Attól, hogy a Fidesz felszalámizta, kollaboránssá tette a jelenlegi parlamenti ellenzék 99%-át, a szavazóik nem tűntek el, csak keresnek más pártokat, ahova lehet szavazni. Most Dobrev-féle vonal ezeknek az embereknek vállalhatóvá tette a DK-t, a MoMo meg egyértelmű menekülési útvonal a volt SZDSZ/LMP szavazóknak. Nézzetek át Szlovákiába, két parlamenten kívüli liberális párt megy képviselőnek. Ott sem tűnt el az a 4-5%-nyi szavazó, aki 70%-os részvétel mellett nem is látszik, de ilyenkor előre tudja vinni a kis, hatalmon kívüli pártokat.
A helyhatósági lesz majd a mérce, ott mit tudnak hozni ellenzékből. Ebből túl nagy következtetéseket levonni, nem szabad.
(Olvastam valahol lejjebb, hogy a Fidesz leszarja a EU-s választásokat. Na ez tökre nem igaz, nagyon is érdekelte őket. Egyrészt ego kérdés, másrészt pedig hogyne érdekelné őket, hogy mi lesz a 2021-2028-as ciklusban, ebből élnek. Ha másról nem, erről megkérdezhetik a Ferit, milyen úgy kormányozni, hogy "üres" az államkassza.)

több mint 6 éve
Akkor majd rájukbassza az atomot a gecibe, vagy elküldi őket a kurva anyjukba.Akkor részben jól értetted, csak a mondandóm lényegét nem. Éppen az a problémám, hogy az amit az USA csinál, annak nem az lesz az eredménye, hogy ugyan nekünk is szarabb lesz, de legalább Kínának is, hanem az, hogy nekünk szarabb lesz, Kína meg győztesen jön ki belőle. Mondom, az USA már Japánnal ezt egyszer megpróbálta eljátszaniaz autóiparban, és akkora ordasat buktak vele, hogy csak úgy csattant. Nem az lett, hogy oké, az USA-nak is rossz volt átmenetileg, de Japánt megfogták vele, hanem a teljes ellenkezője. Bő tíz évvel később az USA-n belül is már minden harmadik eladott autó japán volt. Mostanság pedig a top10 legnagyobb számban eladott autó márkából már 6 japán és koreai (Toyota, Honda, Nissan, Subaru(!), Hundai(!), Kia(!!!) ), és 1 európai. És a Ford és Chevy eladások esnek vissza, a Honda, Nissan, stb. eladások meg nőnek.Nemtom, pedig átolvastam 2x is és most mégegyszer.Nem feltétlenül értek ezzel egyet.Az egész hozzászólásom arról szólt, hogy jó lenne - ahogy fogalmazol - "odahatni Kinának". 😊 Úgy értem tényleg.
Írtam már korábban is, hogy nem szeretem Trumpot, de pont a viselkedése miatt az USA és más is, olyanokat megtehet, ami korábban elképzelhetetlen volt. Másrészt én támogatom azt, hogy hassanak oda Kínának, mert nem jó az, ha ekkora teret engedünk nekik. Nem kell bedőlni a mézes-mázos szövegüknek vagy bármi másnak, ők a világot akarják uralni (nem mintha más nem), csak épp az az uralom nem lenne olyan hűdejó.Solymi
Mindegy, már kezdem megszokni, hogy ebbe a topicba egy auto-encryptor van beépítve, ami úgy átkódolja a postokat, hogy nem értjük meg egymást akkor se, ha ugyanazt a nyelvet beszéljük. 😀
peterk2005
Nekem nem ez jött le hanem az, hogy az amit most csinál az nem fog jót tenni az USA IT szektorának ami közvetetten a nyugati gazdaságnak se fog jót tenni, szóval eleve bukott az ügy és hülyeség.
Az tény, hogy lesz visszaesés, de inkább az legyen mint egy Kína uralom.
Solymi
Szóval a gazdaságpolitikában nem vezet eredményre az egymás kiéheztetése mentalitás, feltéve ha nem vagy jóval erősebb a riválisnál. Tudod mikor jött ez be? A komcsi rendszer ellen. A COCOM lista, a hidegháborús fegyverkezés, stb. Na, az bejött, mert a komcsi tömbnek nem volt gazdasági ereje, nem volt technológiája, nem volt semmije. Bele is rokkant a versenybe. De Kína - a kelet - ellen ez nem jönne be. Kína röhögve bírná, sőt nem csak bírná, de tovább bírná sokkal. Gazdaságilag is bírná már lazán, arról nem is beszélve, hogy egy valódi megszorítósdi versenybe velük egyszerűen nem lehetne belemenni, mert Európa és az USA utcái már rég lángolnának a gazdasági visszaesés miatti hárborgás miatt, miközben Kína még tízet tudna csavarni magán úgy, hogy az a legkisebb belső prolmémát sem okozná nekik. Hangsúlyozom, ez a meccs már nem olyan lenne, mint a komcsik ellen, vagy akár Oroszország ellen most. Vagy Irán ellen, stb. Kelet vs. nyugat viszonylatban manapság már minden X86 procira jut két OLED v. G5 technológia, amit a kelet birtokol, ők csinálnak. Az Apple egy darab telefont, egy Mac-et nem tudna összerakni anélkül, hogy ne vásárolja a felét ezeknek a technológiáknak (a kelettől). És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ráadásul még ott is gyártat mindent...
Lényeg a lényeg, hogy lenne mit tenni a keleti terjeszkedés ellen, de ésszel kéne csinálni. Az "ésszel"-t úgy értem, hogy ennél is többet, de nem ilyen hülyén, hanem okosan. Hatékonyságnöveléssel, K&F-el, gazdasági összefogással, stb. Ennek amit Trump most csinál, semmi értelme. Az például, hogy most az USA kiszállt a környezetvédelmi programból, nem csak azt fogja eredményezni, hogy újranyitnak néhány szénhidrogén-erőművet, néhány bányát, és nem kell annyit költeni az amcsi cégeknek környezetvédelemre. Rövid távon persze ezt is. Trump tapsolhat, hogy nem kell költenie a szállodái szennyvíz-tisztítására vagy szigetelésére. Bravó. De ennél százszor fontosabb hosszabb távú hatás az lesz, hogy emiatt az amerikai cégeknek nem éri meg a környezetvédelmi K&F-be pénzt tenni. Hiszen nem tudják eladni a fejlesztéseiket a saját piacaikon, mert Trump szállodái nem vevők rá. Miközben Kína tolja a pénzt a szektorba. Például manapság minden második napelem cellát Kínában helyezik üzembe. Mégpedig kínai fejlesztésű, legmodernebb, leghatékonyabb cellákat, olyanokat, amiket a nyugat jelenleg nem is csinál, hanem tőlük veszi. Azaz lemaradtunk. Ha Trump tovább szívózik, akkor abból az lesz, hogy a környezetvédelmi know-how még nagyobb része fog keletre vándorolni. Az IT-ban meg eltűnik az ARM és jön helyette valami keleti platform, ami fölött már ők rendelkeznek majd.
peterk2005
Make America Great Again, győzelem és kész!