Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
Techet Péterék szerint (egy elég összeszedett és relatíve hosszú elemzésben tértek ki különböző jogi bűvészkedések lehetőségére) egy leköszönő 2/3-os parlament hozhat olyan döntést 2/3-al, hogy az új parlament csak 80%-os (vagy bármilyen) többséggel írhatja felül a 2/3-os törvényeket. Félretéve a poltikai / társadalmi részét, jogilag mit gondolsz erről?a gazdasági hátország kivéreztetéséhez elég viszont.Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?nem elég. az alkotmány és a legfontosabb törvények módosításához 2/3 kell.
Beki
deyell
resistance is futile
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
Lázár János kiállt és elítélte a politikusokat akik lopnak
www.threads.com/@giran.erzsebet/post/DWzRBOhDR0D?xmt=AQF0_L89F_i4ADXbNdsGbl9ZP5Osdou2NbgE3FNXSLkJiQIwZ6VRgYKVPB9U2SdPcACDTtg&slof=1
1 hónapja
Vagy egy fél évig hirtelen nem az agitprop ömlik az M1-en, cserébe jön még pár(száz) csontváz, és őszre ki is lehet írni új választásokat.Én amúgy éppen kinezem a csávóbol hogy 2/3 nélkül soft powerrel is eléri h maguktól mondjanak lea gazdasági hátország kivéreztetéséhez elég viszont.Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?nem elég. az alkotmány és a legfontosabb törvények módosításához 2/3 kell.
Beki
deyell
resistance is futile
csebi
1 hónapja
Csak a menetrendszerinti öngól. De akkora, hogy most félpályáról sikerült kilőni a felső pipát.
Eddig jól megy.
vpi
1 hónapja
Ha olvasol más fórumokat, akkor tudod, hogy a Tisza minden irányba árad, szóval a helyzet ugyanez lenne 😊Ilyenkor sajnálom, hogy nincs legalább egy nagyhangú fideszes a topikban, hogy ezek az energiák másfelé áradjanak.Teljesen meghatódtam kedves szavaidtól 😀 Ennél már már csak az lett volna jobb, ha peach-hez is szóltál volna pár szót, de hát nyilván senkinek sincs végtelen mennyiségű empátiája 😉Nem hibáztatlak, szerintem jól döntesz ha a kutyákra szavazol. Tökéletesen hozod azt az attitűdjüket, hogy ha nincs ellenérv a kritikára, akkor valami szar poénnal válaszolnak helyette.tehát arra szavazol, hogy maradjon az ami most van. legalább ne ideoligizálnád meg, akkor kevésbé tűnnél hülyének...Ugyanaz, mint eddig volt, utolsó pillanatban döntök, valszeg a kutyák javára (Fidesz, MH, Tisza nem játszik).Itt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Akkor kire kéne szerinted voksolni?
ender1112
Te kit választottál végül?
Őszentsége Sobri Jóska
Nem neked: egy dolog a remény, más dolog az önbecsapás.
ender1112
peach
ender1112
Sebii
ender1112
Mint a Tisza.
Dzsokijuing
1 hónapja
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs legalább egy nagyhangú fideszes a topikban, hogy ezek az energiák másfelé áradjanak.Teljesen meghatódtam kedves szavaidtól 😀 Ennél már már csak az lett volna jobb, ha peach-hez is szóltál volna pár szót, de hát nyilván senkinek sincs végtelen mennyiségű empátiája 😉Nem hibáztatlak, szerintem jól döntesz ha a kutyákra szavazol. Tökéletesen hozod azt az attitűdjüket, hogy ha nincs ellenérv a kritikára, akkor valami szar poénnal válaszolnak helyette.tehát arra szavazol, hogy maradjon az ami most van. legalább ne ideoligizálnád meg, akkor kevésbé tűnnél hülyének...Ugyanaz, mint eddig volt, utolsó pillanatban döntök, valszeg a kutyák javára (Fidesz, MH, Tisza nem játszik).Itt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Akkor kire kéne szerinted voksolni?
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
peach
ender1112
Sebii
ender1112
Mint a Tisza.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Egyébként, reálisan nézve, ennek az egész visit-nek mennyi hatása lehet?Ilyenkor már nem új szavazókról szól egy kampány, bizonytalanok sincsenek, aki nem tudja kire voksolna az el se megy, hanem a mozgósításról, és abban jól jön mindenféle nagy sajtóvisszhangot generáló esemény.
Mert én személy szerint nem tudom elképzelni azt az embert, aki 5 nappal a választás előtt még nem tudta, hogy kire fog szavazni, de most, hogy Vance idejött, elmondani full ugyanazt, amivel már tele van plakátolva az ország, most az az ember csak ezért el fog menni behúzni a fideszre az X-et...
Hány ilyen ember lehet vajon? 5? 10? 100?
StormST
De nem ezért jött Vance, mondjuk úgy, ez csak a hozadéka. A hétvégén több kontentben is mondták, MP is, hogy valamit (NATO?) megbeszélni jön valójaban.
1 hónapja
OK, tudjuk hogy a háttérben ez megy. De az hogy kimondta, egyértelműen nem OV-nak kedvez, nem? Miért mondta ki?Én ezt is vártam. Az üzlet mindent felülír.
Eddig jól megy.
vpi
szaba
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
1 hónapja
Én amúgy éppen kinezem a csávóbol hogy 2/3 nélkül soft powerrel is eléri h maguktól mondjanak lea gazdasági hátország kivéreztetéséhez elég viszont.Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?nem elég. az alkotmány és a legfontosabb törvények módosításához 2/3 kell.
Beki
deyell
resistance is futile
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Teljesen meghatódtam kedves szavaidtól 😀 Ennél már már csak az lett volna jobb, ha peach-hez is szóltál volna pár szót, de hát nyilván senkinek sincs végtelen mennyiségű empátiája 😉Nem hibáztatlak, szerintem jól döntesz ha a kutyákra szavazol. Tökéletesen hozod azt az attitűdjüket, hogy ha nincs ellenérv a kritikára, akkor valami szar poénnal válaszolnak helyette.tehát arra szavazol, hogy maradjon az ami most van. legalább ne ideoligizálnád meg, akkor kevésbé tűnnél hülyének...Ugyanaz, mint eddig volt, utolsó pillanatban döntök, valszeg a kutyák javára (Fidesz, MH, Tisza nem játszik).Itt nem az alternatíváról volt szó, csupán arról, hogy az alapszabály Mo-n az, hogy a politikusok 99.99 %-a tolvaj, hozzánemértő senkiházi. De úgy tűnik, hogy sokan a tiszás jóembereket kivételnek tekintik ez ügyben. Na ez az, ami meglepő és mulatságos 😊Akkor kire kéne szerinted voksolni?
ender1112
Őszentsége Sobri Jóska
ender1112
peach
ender1112
Sebii
1 hónapja
resistance is futileHibátlan
Szerkesztette: Löfli
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
resistance is futileSzolgalelkű kis g*ci.
Mintha csak a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti párbeszéd lenne
Szerkesztette: Löfli
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja

Eddig jól megy.
Zsebi, Pilla, Szuszi, Pizsi, Pulcsi, Bolka, Bendegúz, Tihamér, Lolka és Pacsi
1 hónapja
a gazdasági hátország kivéreztetéséhez elég viszont.Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?nem elég. az alkotmány és a legfontosabb törvények módosításához 2/3 kell.
Beki
deyell
1 hónapja
A DK-val meg a kutyákkal együtt meglesz a 2/3!Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?nem elég. az alkotmány és a legfontosabb törvények módosításához 2/3 kell.
Beki
deyell
😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?nem elég. az alkotmány és a legfontosabb törvények módosításához 2/3 kell.
Beki
built for this shit
1 hónapja
Köszi!Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?A 2/3-os pozíciókban lévő csinovnyikokat nem tudják elmozdítani... azok lehetnek botok a küllők közé...
Beki
gyurczi
1 hónapja
Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?A 2/3-os pozíciókban lévő csinovnyikokat nem tudják elmozdítani... azok lehetnek botok a küllők közé...
Beki
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
1 hónapja
Lehet volt tárgyalva már, de most jutott eszembe: ha 2 párt jut be Parlamentbe csak és Tiszás abszolút többség (nem 2/3) lesz, az is elég lényegében MPéknek h bármit áttoljanak, ugye?
1 hónapja
Egyébként, reálisan nézve, ennek az egész visit-nek mennyi hatása lehet?Nem nagyon hiszem h bármi hatása lenne, kb mint a vasárnapi kamu dolgoknak.
Mert én személy szerint nem tudom elképzelni azt az embert, aki 5 nappal a választás előtt még nem tudta, hogy kire fog szavazni, de most, hogy Vance idejött, elmondani full ugyanazt, amivel már tele van plakátolva az ország, most az az ember csak ezért el fog menni behúzni a fideszre az X-et...
StormST
1 hónapja
www.valaszonline.hu/2026/04/07/twn-rogan-sarka-bulvar-top-world-news/?fbclid=IwY2xjawRB08NleHRuA2FlbQIxMABicmlkETE5aTRsYVo1WW05OTROVktTc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHgRr0K9f_Js6WSPAn6tQKFJc_lbXFrX3Gvtu0HF-D8QQT4Ix7Mnn8pU1jz3M_aem_tfEcmGjkvslUuJ7E9CneNAKözben még egy kis aranyos...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
1 hónapja
Egyébként, reálisan nézve, ennek az egész visit-nek mennyi hatása lehet?Mert én személy szerint nem tudom elképzelni azt az embert, aki 5 nappal a választás előtt még nem tudta, hogy kire fog szavazni, de most, hogy Vance idejött, elmondani full ugyanazt, amivel már tele van plakátolva az ország, most az az ember csak ezért el fog menni behúzni a fideszre az X-et...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
1 hónapja
Azért az egy egész új megközelítés, hogy Brüsszel választási beavatkozásként feltolta a magyarországi árakat, ez már olyan logikai csavar, hogy pörög tőle a fejem... 😀
1 hónapja
www.theguardian.com/world/2026/apr/07/viktor-orban-told-putin-i-am-at-your-service-in-october-phonecall
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!