Politika
69 feliratkozó
több mint 5 éve
telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitasThürmer Gyula bácsi nem fogja a fidesz nevében balról előzni az ellenzéket?
Nagyon nem csak két név lesz majd a szavazólapokon, úgy látszik... 😁
warr_b
több mint 5 éve
telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitasToroczkainak vki mondja mar meg h a trianoni bekeszerzodes mar rohadt regen nincs hatalyban ...
Nagyon nem csak két név lesz majd a szavazólapokon, úgy látszik... 😁
warr_b
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
telex.hu/belfold/2021/03/10/jobbik-kilepett-politikusok-ellenzeki-elovalasztas-orszaggyulesi-valasztasok-partalapitasNagyon nem csak két név lesz majd a szavazólapokon, úgy látszik... 😁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Honnan tudjam, hogy ez milyen dealnek volt a része? Nem avattak be.Attól, hogy Gyurcsány hülyének néz ki még nem hülye.Ha Gyurcsány ennyire okos, és ennyire kézben tartja az előválasztást, akkor hogyan kapott ki 2019-ben Kálmán Olga Karácsonytól?
Sobri Jóska
peterk2005
Találgassak helyetted?
Tessék egy: a budapesti kerületi polgármestereknél meg kárpótlódott, előtte is, utána is áttagozódott pár.
több mint 5 éve
Már akkor 22-re gyúrt, és így hitette el a szerencsétlen megtévedt ellenzéki szavazókkal, hogy számít bármit a szavazatuk 😉Attól, hogy Gyurcsány hülyének néz ki még nem hülye.Ha Gyurcsány ennyire okos, és ennyire kézben tartja az előválasztást, akkor hogyan kapott ki 2019-ben Kálmán Olga Karácsonytól?
Sobri Jóska
Szerk.: Ender postja felkapcsolta a villanyt, értem már. Gyurcsány azért veszett 2019-ben, mert tulajdonképpen nyert. Világos.
Bízom benne, hogy a Fidesz is így fog nyerni jövőre.
peterk2005
több mint 5 éve
Attól, hogy Gyurcsány hülyének néz ki még nem hülye.Ha Gyurcsány ennyire okos, és ennyire kézben tartja az előválasztást, akkor hogyan kapott ki 2019-ben Kálmán Olga Karácsonytól?
Sobri Jóska
Szerk.: Ender postja felkapcsolta a villanyt, értem már. Gyurcsány azért veszett 2019-ben, mert tulajdonképpen nyert. Világos.
Bízom benne, hogy a Fidesz is így fog nyerni jövőre.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Szóval ez a mostani Fidesz prop, hogy Gyurcsány(né) indul mindenképp csalással, és ha már nem szavazol Orbánra, akkor legalább el se menj?Naná, hogy ez 😊
ender1112
444.hu/2021/03/10/a-fideszes-alapjogokert-kozpont-eljutott-oda-hogy-mar-akkor-is-csak-gyurcsany-nyerhet-a-baloldalon-ha-veszit
több mint 5 éve
Valóban nem értesz hozzá. 😊Nem értek ehhez. Egy való világ szavazáson megmutatják az aktuális állást, utána még x ideig lehet szavazni. Egy elovalasztasnál ha úgy bonyolítják le mint egy valódi választást akkor mire elkezdik mutatni a részeredményeket már a szavazatok jelentős része le lett adva és érdemi változás már nem lesz a már leadott de még nem megszámlált szavazatokban.A Való Világnál se csalták el soha, mindig az nyert, akire a legtöbben szavaztak.Tehát mindegy hányan szavaznak nem Dobrevre, elcsalják a számolást?Tudtommal ő nyeri.Ha létezik ez a megállapodás, akkor Jakab meg Fekete ennyire esélytelennek gondolja magát? Mert azzal kezdtem, mi lesz ha nem Dobrev nyeri az előválasztást?Nyilván, de nekem ez a benyomásom, hogy a covid miatt fent ezt elengedték.De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.
A NER már úgyis "győzött".
Sobri Jóska
samu09
Azért nem hülyék, tudják, hogy szart se lehetett/tudtak érdemben csinálni.
Ha az a deal hogy Dobrev vagy senki, akkor miért a “vállalható” arcok indulnak a Jobbiknál és a momentumnál?Így a hiteles.
samu09
Te hogyan csinálnád, ha jobbikos vagy momentumos lennél, és előre rábólintasz Dobrevre?
El se indítanál senkit?
Sobri Jóska
samu09
Tudtommal nem "ha létezik", hanem ez van.
Így nem tudom mi van ha nem Dobrev nyeri, nem tudom miért ne ő nyerné, hiszen így állapodtak meg.
Egy előválasztás az nem egy választójogi aktus, hanem egy netes online vagy élő szimpátiaszavazás, aminek a folyamatai ugyanolyanok, mint egy Való Világos szavazásnál. Egy privát, céges közvéleménykutatás kb.
Ez nem esélyekről szól, meg arról, mit gondolnak egy politikai kommunikációról, amit momentán előválasztásnak neveznek, hanem arról, hogy 22-ben mind nyerni akar, pénzt akar, pozíciókat akar, ezt nyilvánvalóan egy 40-50%-ot hozó párt ellen csak együtt lehet.
Mivel ezt csak Gyurcsány tudja tető alá hozni vagy szétbaszkodni, és neki vannak leginkább politikusi skilljei, így ő diktál, és neki így éri meg. És megéri Molnáréknak is, Forraiéknak is, a momentumnak is, az üzlet az üzlet.
Sobri Jóska
samu09
Csak ugye aki egy ilyen rendszert működtet, rálátása és módja van, hogy a lehető legkisebb plusz költséggel tudja intézni, hogy a kívánt végeredmény szülessen.
Pl. amikor fizetős sms-el lehetett szavazni, ha látod, hogy a különbség húszezer szavazat után 325, akkor elég 400 fizetős sms, hogy megfordítsd. Annak az effektív költsége elhanyagolható egy százmilliós nagyságrendű produkciónál. (De erről már írtam pár éve.)
Most pedig, hogy alkalmazáson keresztül lehet szavazni gondolom még egyszerűbben és olcsóbban lehet alakítgatni a valid, közjegyző által hitelesíthető végeredményt, ha szükséges.
A VV-nél tudom pontosan mi hogyan történt (az első háromnál), az előválasztás technikai részleteit nem ismerem, így fogalmam nincs a technikai kivitelezés lehetőségeiről. De nem hiszem, hogy konkrétan csalni kellene.
Azt tudom, hogy jelen állás szerint Dobrev lesz 22-ben Orbán kihívója, ha valami előre nem látható objektív akadály ezt el nem lehetetleníti.
(Pl. ha elviszi a koronavírus, vagy elüti egy autó, vagy bebizonyosodna Gyurcsányról, hogy ötéves kislányok képeit nézegeti Gréczy Zsolt farkával egyetemben, effélék.)
Sobri Jóska
Így már csak a számláló tud “véletlenül” mellé számolni.
samu09
Nem a számláláskori helyzet a fontos.
Hanem az, hogyha mondjuk te bonyolítod a választást (előválasztás, Való Világ, facebookos szavazás, mindegy, a lényeg, hogy ne 2 perc legyen a teljes szavazási idő, hanem időben legyen elnyújtva), akkor menet közben látod, hogy mi a helyzet.
Ha ti X-ért vagytok, és látjátok, hogy van 20 százalékpont előnye, akkor nem kell több forrást beletolni, pláne, ha azt is látod, hogy mennyien és kik szavaztak, nyerni fog.
De ha azt látod, hogy 1-5-10-100-4000 szavazatnyi a differencia mondjuk Y javára, akkor ti tudjátok, hogy mennyi szavazatot kell még "szerezni", biztosítani, beizzítani, mozgósítani, teljesen szabályosan, csalásmentesen, míg Y-ék ezt nem tudják.
(Ezért nem indult pl. Puzsér a 19-es főpolgármesteri előválasztáson, mert míg a balosok ezt tudhatták menet közben, az ő stábja nem. Legalábbis Zaránd ezt mondta.)
Vagyis nem mutatják az aktuális állást (mint a VV-ben) de Magyar Gyuri barátai meg bárki aki effektíve lebonyolítja, az nyilván tudja minden nap minden órájának minden percében. A számokat is, a tendenciákat is, hogy ki előszavazott már, ki nem, ésatöbbi. Adat, adat, adat.
Attól, hogy Gyurcsány hülyének néz ki még nem hülye.
több mint 5 éve
Nálam ez a 41 a Fideszé: SOMOGY 02 HAJDÚ-BIHAR 05 PEST 09 TOLNA 01 BÁCS-KISKUN 02 BÉKÉS 02 FEJÉR 03 PEST 10 BÁCS-KISKUN 03 FEJÉR 02 ZALA 01 BÁCS-KISKUN 01 NÓGRÁD 02 BORSOD 07 GYŐR-MOSONSOPRON 04 HAJDÚ-BIHAR 04 ZALA 02 BÁCS-KISKUN 05 GYŐR-MOSON-SOPRON 05 JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK 03 FEJÉR 05 GYŐR-MOSON-SOPRON 02 TOLNA 03 BARANYA 03 HAJDÚ-BIHAR 03 VESZPRÉM 04 SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG 05 TOLNA 02 BÁCS-KISKUN 04 SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG 04 VAS 02 SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG 03 VAS 03 GYŐR-MOSON-SOPRON 03 SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG 06 BÁCS-KISKUN 06 SOMOGY 03 CSONGRÁD 04 KOMÁROM-ESZTERGOM 03 JÁSZ-NAGYKUNSZOLNOK 02 PEST 12most jutottam ennek az atnezesehez igy utazas, melo meg lakasvadaszas kozben
Ez a 36 az ellenzéké: BUDAPEST 07 BUDAPEST 08 BUDAPEST 10 CSONGRÁD 01
BUDAPEST 16 BUDAPEST 11 BARANYA 01 BUDAPEST 05 BUDAPEST 12 BUDAPEST 17
BUDAPEST 09 FEJÉR 04 BUDAPEST 15 BUDAPEST 18 BUDAPEST 01 BORSOD 02
PEST 08 BUDAPEST 14 SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG 01 BARANYA 02 BUDAPEST 06
BORSOD 01 BUDAPEST 13 BUDAPEST 04 JÁSZ-NAGYKUNSZOLNOK 01
BUDAPEST 02 PEST 05 BUDAPEST 03 BÉKÉS 04 PEST 01 JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK 04
CSONGRÁD 02 PEST 07 PEST 02 PEST 03 PEST 04
És ez a 29 billeg (melyik jobban, melyik kevésbé): KOMÁROM-ESZTERGOM 01
SOMOGY 01 HEVES 02 BORSOD 04 BÉKÉS 01 PEST 06 KOMÁROM-ESZTERGOM 02 VESZPRÉM 03 HAJDÚ-BIHAR 01 FEJÉR 01 HEVES 01 PEST 03 SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG 02 ZALA 03 VESZPRÉM 01 BORSOD 03 NÓGRÁD 01 HAJDÚ-BIHAR 06 BORSOD 06 VAS 01 BARANYA 04 CSONGRÁD 03 HEVES 03 SOMOGY 04 GYŐR-MOSON-SOPRON 01BORSOD 05 HAJDÚ-BIHAR 02 VESZPRÉM 02 PEST 11
A billegőkben nagyobb tartaléka van az ellenzéknek, de több erőforrása a Fidesznek, szóval a jelölt nagyon sokat fog itt számítani.
Ha ma tippelnem kéne, akkor: 57-49-et mondanék az egyénire a Fidesznek - de ez továbbra is megérézés alapú. (a délelőtti posztomban 58-at mondtam, de mindig elfelejtem a német nemzetiségi képviselőt (ex-fidesz párttag) aki jövőre is indul, be is jut és az plusz 1 szavazat tehát az én számításaim szerint elég nekik 57-is a többséghez)
(Szorri a külalakért, nem tudtam excelt beszúrni-így is toszogatnom kellett jobbra balra)
MC12
szoval kulonbsegek:
nalam igy nezett ki:
Fidesz: 49, ellenzek: 38, billego: 19 (kezem picit a fideszhez huzott, figyelembe veve a profizmusukat a szallitasban meg az eroforres elonyuket)
Kulonbsegek (eloszor te valasztasod irom):
P3: Ellenzek vs Billego
P4: Ellenzek vs Fidesz
KE1: Billego vs Ellenzek.
HE2: Billego vs Ellenzek
BAZ 4: Billego vs Ellenzek
VE3 Billego vs Ellenzek
Z3 Billego vs Fidesz
VE Billego vs Fidesz
CS3 Billego vs Fidesz
HE3 Billego vs Fidesz
VE 2 Billego vs Fidesz
P11 Billego vs Fidesz
en amugy ugy gondolom h a fidesz kb 30-35 helyet hagyni fog veszni, es rakoncentral arra a kb 29 helyre amit fent irtal. ha ma tippelnem kellene en is azt mondanam, hogy kb 55-58 egyenit behuzna a fidesz es onnantol megkapja az orokos miniszterelnok cimet is OV.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Itthon miért nincs ilyen, pedig Kásler háza előtt is jól mutatna 😀vótmá
index.hu/kulfold/2021/03/10/tragya-szlovak-kormanyfo-hivatala-igor-matovic/?fbclid=IwAR0z2YSeRjpIjXk9ShodeomDtNDQSZnmn22UjoRiv-ynd6tcrSGyFn3mYro
kapitnono
hvg.hu/gazdasag/20151123_Foldarveresek_Tragyat_boritott_a_hivatal

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Itthon miért nincs ilyen, pedig Kásler háza előtt is jól mutatna 😀index.hu/kulfold/2021/03/10/tragya-szlovak-kormanyfo-hivatala-igor-matovic/?fbclid=IwAR0z2YSeRjpIjXk9ShodeomDtNDQSZnmn22UjoRiv-ynd6tcrSGyFn3mYro

több mint 5 éve
Nem értek ehhez. Egy való világ szavazáson megmutatják az aktuális állást, utána még x ideig lehet szavazni. Egy elovalasztasnál ha úgy bonyolítják le mint egy valódi választást akkor mire elkezdik mutatni a részeredményeket már a szavazatok jelentős része le lett adva és érdemi változás már nem lesz a már leadott de még nem megszámlált szavazatokban.A Való Világnál se csalták el soha, mindig az nyert, akire a legtöbben szavaztak.Tehát mindegy hányan szavaznak nem Dobrevre, elcsalják a számolást?Tudtommal ő nyeri.Ha létezik ez a megállapodás, akkor Jakab meg Fekete ennyire esélytelennek gondolja magát? Mert azzal kezdtem, mi lesz ha nem Dobrev nyeri az előválasztást?Nyilván, de nekem ez a benyomásom, hogy a covid miatt fent ezt elengedték.De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.
Sobri Jóska
samu09
Ha az a deal hogy Dobrev vagy senki, akkor miért a “vállalható” arcok indulnak a Jobbiknál és a momentumnál?Így a hiteles.
samu09
Te hogyan csinálnád, ha jobbikos vagy momentumos lennél, és előre rábólintasz Dobrevre?
El se indítanál senkit?
Sobri Jóska
samu09
Így nem tudom mi van ha nem Dobrev nyeri, nem tudom miért ne ő nyerné, hiszen így állapodtak meg.
Egy előválasztás az nem egy választójogi aktus, hanem egy netes online vagy élő szimpátiaszavazás, aminek a folyamatai ugyanolyanok, mint egy Való Világos szavazásnál. Egy privát, céges közvéleménykutatás kb.
Ez nem esélyekről szól, meg arról, mit gondolnak egy politikai kommunikációról, amit momentán előválasztásnak neveznek, hanem arról, hogy 22-ben mind nyerni akar, pénzt akar, pozíciókat akar, ezt nyilvánvalóan egy 40-50%-ot hozó párt ellen csak együtt lehet.
Mivel ezt csak Gyurcsány tudja tető alá hozni vagy szétbaszkodni, és neki vannak leginkább politikusi skilljei, így ő diktál, és neki így éri meg. És megéri Molnáréknak is, Forraiéknak is, a momentumnak is, az üzlet az üzlet.
Sobri Jóska
samu09
Csak ugye aki egy ilyen rendszert működtet, rálátása és módja van, hogy a lehető legkisebb plusz költséggel tudja intézni, hogy a kívánt végeredmény szülessen.
Pl. amikor fizetős sms-el lehetett szavazni, ha látod, hogy a különbség húszezer szavazat után 325, akkor elég 400 fizetős sms, hogy megfordítsd. Annak az effektív költsége elhanyagolható egy százmilliós nagyságrendű produkciónál. (De erről már írtam pár éve.)
Most pedig, hogy alkalmazáson keresztül lehet szavazni gondolom még egyszerűbben és olcsóbban lehet alakítgatni a valid, közjegyző által hitelesíthető végeredményt, ha szükséges.
A VV-nél tudom pontosan mi hogyan történt (az első háromnál), az előválasztás technikai részleteit nem ismerem, így fogalmam nincs a technikai kivitelezés lehetőségeiről. De nem hiszem, hogy konkrétan csalni kellene.
Azt tudom, hogy jelen állás szerint Dobrev lesz 22-ben Orbán kihívója, ha valami előre nem látható objektív akadály ezt el nem lehetetleníti.
(Pl. ha elviszi a koronavírus, vagy elüti egy autó, vagy bebizonyosodna Gyurcsányról, hogy ötéves kislányok képeit nézegeti Gréczy Zsolt farkával egyetemben, effélék.)
Sobri Jóska
Így már csak a számláló tud “véletlenül” mellé számolni.
több mint 5 éve
Ha Dobrev vagy Fekete-Győr lesz szemben Viktorral, akkor akármit csinálhat a fidesz akkor is nyernek 22-ben(mármint a fidesz nyer).Ez baromság (mármint hogy egy koronavírus világjárványba ne bukna bele egy demokratikus választáson a kormányzat), de ha igaz lenne, akkor az pláne Dobrev miniszterelnökjelölti esélyeit növeli, nem?
pfefe8
több mint 5 éve
A Való Világnál se csalták el soha, mindig az nyert, akire a legtöbben szavaztak.Tehát mindegy hányan szavaznak nem Dobrevre, elcsalják a számolást?Tudtommal ő nyeri.Ha létezik ez a megállapodás, akkor Jakab meg Fekete ennyire esélytelennek gondolja magát? Mert azzal kezdtem, mi lesz ha nem Dobrev nyeri az előválasztást?Nyilván, de nekem ez a benyomásom, hogy a covid miatt fent ezt elengedték.De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.
Sobri Jóska
samu09
samu09
El se indítanál senkit?
Sobri Jóska
samu09
Sobri Jóska
samu09
több mint 5 éve
Ha Dobrev vagy Fekete-Győr lesz szemben Viktorral, akkor akármit csinálhat a fidesz akkor is nyernek 22-ben.mind1 kit rak oda az ellenzék, de a fidesz köre lesz
pfefe8
kb mint trump vs biden
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Tehát mindegy hányan szavaznak nem Dobrevre, elcsalják a számolást?Tudtommal ő nyeri.Ha létezik ez a megállapodás, akkor Jakab meg Fekete ennyire esélytelennek gondolja magát? Mert azzal kezdtem, mi lesz ha nem Dobrev nyeri az előválasztást?Nyilván, de nekem ez a benyomásom, hogy a covid miatt fent ezt elengedték.De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.
Sobri Jóska
samu09
samu09
El se indítanál senkit?
Sobri Jóska
samu09
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Tudtommal ő nyeri.Ha létezik ez a megállapodás, akkor Jakab meg Fekete ennyire esélytelennek gondolja magát? Mert azzal kezdtem, mi lesz ha nem Dobrev nyeri az előválasztást?Nyilván, de nekem ez a benyomásom, hogy a covid miatt fent ezt elengedték.De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.
Sobri Jóska
samu09
samu09
El se indítanál senkit?
Sobri Jóska
samu09
több mint 5 éve
Ha létezik ez a megállapodás, akkor Jakab meg Fekete ennyire esélytelennek gondolja magát? Mert azzal kezdtem, mi lesz ha nem Dobrev nyeri az előválasztást?Nyilván, de nekem ez a benyomásom, hogy a covid miatt fent ezt elengedték.De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.
Sobri Jóska
samu09
samu09
El se indítanál senkit?
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nyilván, de nekem ez a benyomásom, hogy a covid miatt fent ezt elengedték.De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.
Sobri Jóska
samu09
samu09
El se indítanál senkit?
több mint 5 éve
Azt mondtad egyik párt se veszíteni tervez a választásokon.Melyikre?Ezt csak mementóként, mondhatni első médialenyomataként, itthagyom annak, aki kételkedik benne, hogy Dobrev lesz 22-ben az ellenzék miniszterelnökjelöltje, mivel ők ezt már megbeszélték, csak kell köré a színjáték.Feltételezzük hogy Dobrev és Karácsony is indul. Hát kösz.
Egyébként szerintem is kell, így sokkal innovatívabb és hitelesebb benyomást kelt, és eladhatóbb, hogy nem Gyurcsány döntötte el, hanem a nép.
index.hu/belfold/2021/03/10/idea-dobrev-klara-a-legnepszerubb-ellenzeki-miniszterelnok-jelolt/
Sobri Jóska
Arra felkészültek amúgy (nyilván fel), hogy mi lesz ha az előválasztáson Jakab vagy Karácsony nyer? Azért Dobrev lehetősége sok olyan embert is mozgósítania, akiket annyira nem érdekel a politika hogy egy előválasztáson szavazzanak, de ha meglátják Dobrev nevét akkor inkább elmennek egy másik jelöltre szavazni nehogy már ő nyerjen. Plusz azok is szavazhatnak majd akik 22ben már szavazóképesek lesznek. És ezeknek a fiataloknak többet mond Karácsony vagy Jakab mint Dobrev neve.
Szóvá mi a terv erre az esetre?
samu09
Nem látok rá ellenzéki thinktankek napi működésére, még abban se vagyok biztos, hogy vannak e ilyenek egyáltalán.
Én csak azt tudom, hogy ez volt Gyurcsány dealje Molnárékkal, a Momentummal meg a Jobbikkal, hogy a DK akkor van benne a Hatpárti Összellenzéki Összefogásban, ha Dobrev lesz a miniszterelnökjelölt. Ha nem, akkor külön indulnak.
Az mennyire valós opció, hogy a fidesz "elküldi" szavazni a tábort egy esetleges gyengébb jelöltre mindenhol? Vagy konkrétan mindenhol egy jobbikosra? Mert azzal megborulna rendesen az a fene nagy szövetség, ha kívülről belepiszkálnának a rendszerbe szavatokkal.Tudtommal nincs tervben.
topin
Nekik elég az 1vs1, majd aki van, arra lőnek.
Plusz ugye ott vannak a kamupártjaik, Szanyi, Volner, meg még ott vannak Toroczkaiék is, bőven elég "sokszínű" így a paletta.
De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.
Sobri Jóska
Ha az a deal hogy Dobrev vagy senki, akkor miért a “vállalható” arcok indulnak a Jobbiknál és a momentumnál?
több mint 5 éve
Melyikre?Ezt csak mementóként, mondhatni első médialenyomataként, itthagyom annak, aki kételkedik benne, hogy Dobrev lesz 22-ben az ellenzék miniszterelnökjelöltje, mivel ők ezt már megbeszélték, csak kell köré a színjáték.Feltételezzük hogy Dobrev és Karácsony is indul. Hát kösz.
Egyébként szerintem is kell, így sokkal innovatívabb és hitelesebb benyomást kelt, és eladhatóbb, hogy nem Gyurcsány döntötte el, hanem a nép.
index.hu/belfold/2021/03/10/idea-dobrev-klara-a-legnepszerubb-ellenzeki-miniszterelnok-jelolt/
Sobri Jóska
Arra felkészültek amúgy (nyilván fel), hogy mi lesz ha az előválasztáson Jakab vagy Karácsony nyer? Azért Dobrev lehetősége sok olyan embert is mozgósítania, akiket annyira nem érdekel a politika hogy egy előválasztáson szavazzanak, de ha meglátják Dobrev nevét akkor inkább elmennek egy másik jelöltre szavazni nehogy már ő nyerjen. Plusz azok is szavazhatnak majd akik 22ben már szavazóképesek lesznek. És ezeknek a fiataloknak többet mond Karácsony vagy Jakab mint Dobrev neve.
samu09
Nem látok rá ellenzéki thinktankek napi működésére, még abban se vagyok biztos, hogy vannak e ilyenek egyáltalán.
Én csak azt tudom, hogy ez volt Gyurcsány dealje Molnárékkal, a Momentummal meg a Jobbikkal, hogy a DK akkor van benne a Hatpárti Összellenzéki Összefogásban, ha Dobrev lesz a miniszterelnökjelölt. Ha nem, akkor külön indulnak.
Az mennyire valós opció, hogy a fidesz "elküldi" szavazni a tábort egy esetleges gyengébb jelöltre mindenhol? Vagy konkrétan mindenhol egy jobbikosra? Mert azzal megborulna rendesen az a fene nagy szövetség, ha kívülről belepiszkálnának a rendszerbe szavatokkal.Tudtommal nincs tervben.
topin
Nekik elég az 1vs1, majd aki van, arra lőnek.
Plusz ugye ott vannak a kamupártjaik, Szanyi, Volner, meg még ott vannak Toroczkaiék is, bőven elég "sokszínű" így a paletta.
De nekem az a benyomásom, hogy ezt a 22-es választást el fogja engedni Orbán.
több mint 5 éve
Az mennyire valós opció, hogy a fidesz "elküldi" szavazni a tábort egy esetleges gyengébb jelöltre mindenhol? Vagy konkrétan mindenhol egy jobbikosra? Mert azzal megborulna rendesen az a fene nagy szövetség, ha kívülről belepiszkálnának a rendszerbe szavatokkal.
több mint 5 éve
Ezt csak mementóként, mondhatni első médialenyomataként, itthagyom annak, aki kételkedik benne, hogy Dobrev lesz 22-ben az ellenzék miniszterelnökjelöltje, mivel ők ezt már megbeszélték, csak kell köré a színjáték.Feltételezzük hogy Dobrev és Karácsony is indul. Hát kösz.
Sobri Jóska