NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 707
48
21:00 CITRUS BOWL - Michigan vs Texas
Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Ha a politikus lop, engem lop meg. Márpedig engem ne lopjon meg.Ha ezt az egyszerű követelményt nem támasztja felé senki, akkor lopni fog. Mindegyik.
Meggyőződésem, hogy a kormányzás kevésbé bonyolult és kevesebb nehézséggel jár, mint gondolnánk. Persze ha valaki mindent egymaga akar kézben tartani, akkor nagy a hibázás lehetősége.
Ha a jövedelem elvonás mértéke ugyanakkora, akkor az tud könnyebben kormányozni, aki kevesebbet lop. Aki sokat lop, annak sok fedősztorira van szüksége. Ezek sulykolásához pénz kell, amit el kell lopni, még több lopás, még több fedősztori, amihez még többet kell lopni. Ördögi kör. A kitörés lehetősége nélkül.
Ez a kormány adósságcsapdája.
A végkifejlet egy eladósodott, szétlopott ország, ahol a megkeseredett és valóságra hamarabb vagy később ráébredt emberek elzavarják a tolvaj bandát, és jó esestben egy ideig nem választanak hasonlót. Tanulási folyamat, nem lehet megspórolni.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 9 éve
ha mindenki majdnem egyformán a világban zajló gazdasági folyamatoktól függően, de inkompetensen vezeti, vezetné az országot, akkor miért nem szempont, ha valaki pofátlanul, vagy mértéket nem ismerve lopja szét az országot ?
több mint 9 éve
Mélyebb belemenés és kisregény megfogalmazása nélkül kérdezem, nem lehet, hogy ő arra próbált rávilágítani, hogy a korrupció és a korrumpálódási hajlandóság olyan mértékben az emberi természet része, hogy annak mértéke alapján választani két politikai párt között értelmetlen? Tehát, hogy tekintsük mindet korrupt senkiházinak -nyilván vagy azok, vagy azok lesznek, ez egyébként szerintem is elkerülhetetlen- és ítéljük meg őket a tetteik, megfogalmazott programjuk és a társadalmi hasznosság szempontjából. Nekem legalábbis abszolút nem úgy tűnt, mint aki ne értené a korrupciót vagy ennek a lényegét.Karambolozol, mindened fáj, ömlik belőled a vér. A mentő bevisz egy korházba, ahol több dokiból kerülhet ki, hogy ki foglalkozik veled. Számodra szempont, hogy melyikük csalja a nejét, trükközik a túlórákkal, lopja a gyógyszereket, és eladja haveroknak, mennyire van ráállva a paraszolvenciára vagy melyik pártra szavaz? Meglepne. Egy fontos szempont van, hogy számodra a leghatékonyabban csökkentse a fájdalmat, és számodra a legkedvezőbb ellátásban részesítsen.Sobri JóskaEszem megáll Jóska, úgy csinálsz, mintha nem értenéd korrupció lényegét, pedig dehogynem. 😊 Úgy teszel, mintha a korrupció valami elvont dolog lenne, ami a valóságtól függetlenül lóg valahol a nagy semmi közepén, és ránk nincs semmi hatással. Már hogy ne lenne hatással? A korrupt orvos előlem adja el a gyógyszert, a kórházi osztály készletéből, nem valami végtelen tartakélokkal rendelkező fantázia-raktárból. Ami miatt megeshet, hogy amikor sűrgősséggel lenne rá szükségem, akkor éppen nincs, és a másik osztályról kell átpapírozni. Én meg közben szépen feldobom a talpam. Vagy a korrupt orvos nem sorol előre a sérülésem súlyossága szerint, hanem a szomszéd szobában pátyolgatja az ellátásra sűrgősséggel rá sem szoruló beteget, mert aznap délután kapott tőle egy jó vastag borítékot. Vagy a korrupt orvos három hónap múlva ad időpontot rák szűrésre, mert előtte feltöltötte a listát a "fizetős" betegeivel. És mire én három hónap múlva eljutok a szűrésre, már esetleg késő.
Mondjam még? Amikor milliárdokat lopnak ki egy autópályából, akkor az azt jelenti, hogy azt az autópályát az én pénzemből kell majd néhány évvel korábban felújítani a szükségesnél. Vagy pedig 150 kilométer helyett csak 120 épül meg, és a maradék 30-ra még várhatok évekig. És addig lehet, hogy nap mint nap fél órával többet cseszek el a munkába járásra.
Egyébként miért is "dilettáns az egész banda"? Dehogy az. A korrupt politikus, köztisztviselő, orvos, tanár, irodista,jogász, bárki, az nem hülyébb, mint a nem korrupt, hanem korruptabb. Nem amiatt rosszabbak a döntései, mert ne ismerne fel egy vakbélgyulladást, vagy ne tudná, hogy egy autópálya alá milyen vastagságú beton-alapot kell tervezni. Tudja ő, de mégsem annyit tervez, mert előbbre való a zsebe. A kevésbé korruptnak meg nem annyira.
.
peterk2005
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
Karambolozol, mindened fáj, ömlik belőled a vér. A mentő bevisz egy korházba, ahol több dokiból kerülhet ki, hogy ki foglalkozik veled. Számodra szempont, hogy melyikük csalja a nejét, trükközik a túlórákkal, lopja a gyógyszereket, és eladja haveroknak, mennyire van ráállva a paraszolvenciára vagy melyik pártra szavaz? Meglepne. Egy fontos szempont van, hogy számodra a leghatékonyabban csökkentse a fájdalmat, és számodra a legkedvezőbb ellátásban részesítsen.Sobri JóskaEszem megáll Jóska, úgy csinálsz, mintha nem értenéd korrupció lényegét, pedig dehogynem. 😊 Úgy teszel, mintha a korrupció valami elvont dolog lenne, ami a valóságtól függetlenül lóg valahol a nagy semmi közepén, és ránk nincs semmi hatással. Már hogy ne lenne hatással? A korrupt orvos előlem adja el a gyógyszert, a kórházi osztály készletéből, nem valami végtelen tartakélokkal rendelkező fantázia-raktárból. Ami miatt megeshet, hogy amikor sűrgősséggel lenne rá szükségem, akkor éppen nincs, és a másik osztályról kell átpapírozni. Én meg közben szépen feldobom a talpam. Vagy a korrupt orvos nem sorol előre a sérülésem súlyossága szerint, hanem a szomszéd szobában pátyolgatja az ellátásra sűrgősséggel rá sem szoruló beteget, mert aznap délután kapott tőle egy jó vastag borítékot. Vagy a korrupt orvos három hónap múlva ad időpontot rák szűrésre, mert előtte feltöltötte a listát a "fizetős" betegeivel. És mire én három hónap múlva eljutok a szűrésre, már esetleg késő.
Mondjam még? Amikor milliárdokat lopnak ki egy autópályából, akkor az azt jelenti, hogy azt az autópályát az én pénzemből kell majd néhány évvel korábban felújítani a szükségesnél. Vagy pedig 150 kilométer helyett csak 120 épül meg, és a maradék 30-ra még várhatok évekig. És addig lehet, hogy nap mint nap fél órával többet cseszek el a munkába járásra.
Egyébként miért is "dilettáns az egész banda"? Dehogy az. A korrupt politikus, köztisztviselő, orvos, tanár, irodista,jogász, bárki, az nem hülyébb, mint a nem korrupt, hanem korruptabb. Nem amiatt rosszabbak a döntései, mert ne ismerne fel egy vakbélgyulladást, vagy ne tudná, hogy egy autópálya alá milyen vastagságú beton-alapot kell tervezni. Tudja ő, de mégsem annyit tervez, mert előbbre való a zsebe. A kevésbé korruptnak meg nem annyira.
Azzal nem vitatkozom, hogy a Jobbikban rengeteg a dilettáns barom. Az LMP-ben is biztos vannak, bár keveset ismerek közülük, igazából csak azt a néhány (tucatnyi? két tucatnyi?) országos arcot. Azok közül egy sem dilettáns. Sőt, a legtöbb igencsak jól képzett. Csak éppen ők meg cinikusak. Ami miatt szintén szarabb döntéseket hoznak, mintha nem lennének azok. De a lényeg mindig a mérték .... és a végső produktum. Tőlem aztán olyan messze áll a Jobbik, mint Makó Jeruzsálemtől, de ma már nem vagyok róla meggyőződve, hogy kevésbé lennének "hasznosak", mint ez a jelenlegi Fidesz. Vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem okoznának nagyobb károkat. Sőt, kezdek hajlani afelé, hogy átmeneti időre, - csak átmenetire, mert azért tényleg borzasztó ami ott van a puttonyban - hasznosak lennének. Ha másért nem, akkor azért, hogy kirángassák a magyar politikát a patt helyzetéből. Jót tehetne a baloldalnak is .... és jót tehetne a Fidesznek is. Aztán utána már nem is nagyon érdekel, hogy ezek közül melyik kergeti majd el a Jobbikot, ha eljön az ideje.
Szvsz hasonló a helyzet, mint ami most az USA-ban Trump-al lett. Az a pali is egy borzalom, de arra pont jó lehet, hogy az önmagával meghasonult, teljesítményképtelenné vált washingtoni establishment-et kibillentse a kényelmi helyzetéből, és újra teljesítménykényszert teremtsen a köreikben.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
A te hozzászólásodban is markánsan tettenérhtő attitűdről írom, tehát nem csak neked:444.hu/2016/11/26/micsoda-mszp-s-szupercsapat-a-hutlen-kezelestol-a-rogan-fele-lakastrukkig 😀Hát igen. Attól, hogy a mexicoi drogcsempész kartellt leverte és kicsinálta a kolumbiai maffia, attól még a mexicoi kartellből nem könnyen lesz Teréz anya szeretetszolgálata 😀
Amadeus91
Amúgy, összekapcsolva a pár nappal ezelőtti LMP hírrel: nagyon megutáltam a cinikus-értelmiségi elitjüket, mert kezdenek ők is kísértetiesen hasonlítani a Csurka-féle (és az ő vonulatából előbújt mai) mentés-magyar és a ballib nyugati-píszí. "én_tudom_mia_tuti_te_meg_egy_értetlen_balfasz_vagy_ha_nem_így_gondolod" módon gondolkodó hazai értelmiségéhez, De tény, hogy egyelőre köztük van talán még mindig a legkevesebb köztörvényes bűnöző. Manapság már lehet, hogy ennyi is érdem.
peterk2005
Nem teljesen mindegy, hogy X vagy Y politikus bűnöző/csaló/korrupt e?!
Ez egyszerűen egy teljes tévút, e mentén nem lehet sehova se eljutni, ez egy olyan aspektus megragadása, amiből csak felszínes, a lényeget kevéssé karcoló, és így téves következtetésekig lehet csak eljutni.
Az volna a jelenlegi (és '90 óta az összes) politikai vezetés legnagyobb problémája, hogy bűnöző/csaló/korrupt?
Lófaszt!
Nekifutok egy példával:
Karambolozol, mindened fáj, ömlik belőled a vér. A mentő bevisz egy korházba, ahol több dokiból kerülhet ki, hogy ki foglalkozik veled. Számodra szempont, hogy melyikük csalja a nejét, trükközik a túlórákkal, lopja a gyógyszereket, és eladja haveroknak, mennyire van ráállva a paraszolvenciára vagy melyik pártra szavaz? Meglepne.
Egy fontos szempont van, hogy számodra a leghatékonyabban csökkentse a fájdalmat, és számodra a legkedvezőbb ellátásban részesítsen.
Másik példa:
Szórakozni akarsz, beülsz egy színházi előadásra. Számodra szempont, hogy a főszereplő egy köztörvényes bűnöző, aki részegen gázolt, vagy erőszakos, agresszív jellem, esetleg 25 éve volt egy köztörvényes ügye, netán alkesz vagy drogozik?
Meglepne.
Egy fontos szempont van, hogy számodra a leginkább szórakoztató legyen, kikapcsolódást nyújtson.
És ezen logika mentén, kurvára lényegtelen, hogy egy politikus, akár valós hatalommal bíró, akár olyan, akinek nulla hatalma van, az köztörvényes bűnöző e, lop, e, csal e, hazudik e.
Egy fontos szempont van, mégpedig az, hogy vajon hatékonyan, hozzáértő módon olyan dolgokat tesz e, amitől a te életed jobbá, élhetőbbé, élvezetesebbé válik e.
Nehogymá' atomdilettáns jobbikos vagy elempés agyhalottaknál szempont legyen az, hogy nem bűnözők. Oké, nem azok. És?
Kb. annyi relevanciája van az egyetlen fontos szempont viszonylatában - vagyis hogy hatékonyan, hozzáértő módon olyan dolgokat tesz e, amitől a te életed jobbá, élhetőbbé, élvezetesebbé válik -, mintha az alapján ítélnénk meg, hogy milyen szép, tud e kedvesen mosolyogni, szereti e a kiskutyákat, van e gyereke, és még sorolhatnám.
Gyurcsánnyal nem az a gond, hogy ellopott, és lophatóvá tett mindent, amire akár csak ránézett. Hanem az, hogy emelett kormányfőként nem tett semmi hasznosat se nekem, se az országnak. Orbánnal se az a gond, hogy Mészáros Lőrinc vagy Rogán Anti, Hornnal se, hogy Puch vagy Kapolyi. Hanem a dilettáns félrekormányzás.
Ha logikusan nézed a politikusok (állami-, kormányzati vezetők) funkcióját, akkor rá kell döbbenj, hogy kurva mindegy, hogy bűnöző vagy sem a te szempontodból, hanem az a fontos, hogy ért e ahhoz, ami a dolga.
És 25 éve az egész garnitúra egyaránt rendkívül kis mértékben ért hozzá. És a sorukra várók (LMP, Jobbik) eddigi megnyílvánulásaikból kikövetkeztethető módon is szinte alig értenek hozzá.
Ez a probléma, ez a többévtizedes dilettantizmus, nem a "bűnözőség".
Van példa a történelemben elítélt köztörvényes bűnöző társadalmi szerepvállalásának hasznosságáról, de ez is irreleváns.
Ha valaki belemegy abba -a dilettáns vezetők számára egyébként igencsak megfelelő- a játékba, hogy ki a bűnözőbb, akkor sosem arról lesz szó, hogy ki a hozzáértő és ki a dilettáns.
És nincs olyan egyenes következtetés, hogy aki erkölcsös az jó és hasznos vezető, aki meg szarházi tolvajgeci, az rossz vezető.
Ha lenne ilyen, elég egyszerű dolga lenne az emberiségnek.
De a hozzáértés, a hasznosság, a szakszerűség nem morális kérdés.
És amíg morális kérdéseken rugózunk, addig a dilettáns el tudja játszani, hogy ő jó ember, ergo, jó (lesz) ő oda, ahova tudjuk, hogy nem (lesz) jó.
És ez a te és az én és a mi felelősséged, -em, -ünk.
több mint 9 éve
444.hu/2016/11/26/micsoda-mszp-s-szupercsapat-a-hutlen-kezelestol-a-rogan-fele-lakastrukkig 😀Hát igen. Attól, hogy a mexicoi drogcsempész kartellt leverte és kicsinálta a kolumbiai maffia, attól még a mexicoi kartellből nem könnyen lesz Teréz anya szeretetszolgálata 😀
Amadeus91
Amúgy, összekapcsolva a pár nappal ezelőtti LMP hírrel: nagyon megutáltam a cinikus-értelmiségi elitjüket, mert kezdenek ők is kísértetiesen hasonlítani a Csurka-féle (és az ő vonulatából előbújt mai) mentés-magyar és a ballib nyugati-píszí. "én_tudom_mia_tuti_te_meg_egy_értetlen_balfasz_vagy_ha_nem_így_gondolod" módon gondolkodó hazai értelmiségéhez, De tény, hogy egyelőre köztük van talán még mindig a legkevesebb köztörvényes bűnöző. Manapság már lehet, hogy ennyi is érdem.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Mire ez nagy barátság, Kárpátalján erről mit gondolnak?akkora munkaerő hiány van, hogy még a 'feketemunkás' is jobb, mint a semmi
index.hu/belfold/2016/11/24/orban_viktor_volodimir_hrojszman_ukrajna_magyarorszag/
dande
Szerkesztette: ozibozi
több mint 9 éve
Mire ez nagy barátság, Kárpátalján erről mit gondolnak?index.hu/belfold/2016/11/24/orban_viktor_volodimir_hrojszman_ukrajna_magyarorszag/
több mint 9 éve
Ha tényleg elindulnak és tényleg önállóan (nem pedig összeállva valamelyik jelenleg is létező balos gittegylettel), életemben először én is megerőltetem magam és elmegyek szavazni 😀 Annak ellenére, hogy a migránsügyben elfoglalt álláspontjuk nagyon nem tetszett, még így is messze ők lennének a legvállalhatóbb társaság. Csalódást legalábbis biztos nem tudnának okozni.
több mint 9 éve
Egyetértek...ráadásul én hülye még meg is nézem az "eltűnök" Schiffer elmélkedését. Mondjuk mit várjon az ember egy olyan politikustól, amelyik egyébként 12%-ot kap saját választókerületében. Éppen olyan cinikus f@sz, mint a fideszes haverjai. Már tényleg csak a kétfarkú kutyákban bízhatok...Azért az LMP lépése (megegyezés az alkotmánybírókról) és a Jobbik válaszlépése (benyújtják ugyanazt az alkotmánymódosítást amit a Fidesz, csak hozzáraknak egy - eladható - mondatot) megmutatja, hogy melyik politikai erőben van elég élelmesség, kurázsi, finesz, és melyik az amelyik csak elvan a maga elképzelt valóságában, amíg el nem érdektelenedik teljesen. A tetszhalottként vegetáló MSZP-t már nem is említem.Az LMP el is kapálta magát
Sajnos, mert jobban szeretném, nem pont a Jobbik lenne az amelyik az élet jeleit mutatja, de ez van.
peterk2005
Amadeus91
több mint 9 éve
Azért az LMP lépése (megegyezés az alkotmánybírókról) és a Jobbik válaszlépése (benyújtják ugyanazt az alkotmánymódosítást amit a Fidesz, csak hozzáraknak egy - eladható - mondatot) megmutatja, hogy melyik politikai erőben van elég élelmesség, kurázsi, finesz, és melyik az amelyik csak elvan a maga elképzelt valóságában, amíg el nem érdektelenedik teljesen. A tetszhalottként vegetáló MSZP-t már nem is említem.Az LMP el is kapálta magát
Sajnos, mert jobban szeretném, nem pont a Jobbik lenne az amelyik az élet jeleit mutatja, de ez van.
peterk2005
több mint 9 éve
Azért az LMP lépése (megegyezés az alkotmánybírókról) és a Jobbik válaszlépése (benyújtják ugyanazt az alkotmánymódosítást amit a Fidesz, csak hozzáraknak egy - eladható - mondatot) megmutatja, hogy melyik politikai erőben van elég élelmesség, kurázsi, finesz, és melyik az amelyik csak elvan a maga elképzelt valóságában, amíg el nem érdektelenedik teljesen. A tetszhalottként vegetáló MSZP-t már nem is említem. Sajnos, mert jobban szeretném, nem pont a Jobbik lenne az amelyik az élet jeleit mutatja, de ez van.

több mint 9 éve
Pontosan. Egy kormányrendelettől nem lesz hirtelen több bevétele a kkv-knek, főleg nem a mikróvállalkozásoknak. Kis, pár fős mikrocégeknél, akik nem kereskednek, ott a költségek jelentős része bérköltség. Egy fodrász nem emelhet hirtelen 20%-al árat, mert elmegy a vendég. Mi se tudunk hirtelen ilyen drasztikus rezsiórabér-emelést érvényesíteni. Ha el lenne osztva 4-5 évre fokozatosan, azt lehetne kezelni, mert kisebb tételt le is lehet nyelni egy ideig, aztán ahogy a piac reagál, akkor emelni az árakon. De így hirtelen az a válasz marad, hogy leépítünk, hogy a többinek emelhessünk.Egyébként el nem tudom képzelni, hogy gazdasági szempontból mi értelme van ennek? Elvileg ez egy 4 éves béremelési program. Nem lehetne arányosan, fokozatosan végrehajtani?Szakképzett munkaerőt akarják ezzel itthon tartani. Ebben van némi logika, de ettől nem nő meg a cégek termelékenysége. Ilyenekre mondom, hogy kár az államnak belepofázni a piacba...
peterk2005
Gyurma Pappa

több mint 9 éve
Hát, magyarázkodhattam volna tavaly pl. az autószalon aktiválásnál, ha szét akarom húzni évekre 😊 Már akkor itt volt a BMW ünnepélyes átadón, amikor még nem lehetett becsukni az ajtót 😀Tudom én, hogy a szerelő részleg csak idén januárba készült el, az a kurva festő sokat csúszott a melóval.. 😀
Gyurma Pappa
több mint 9 éve
Hát, magyarázkodhattam volna tavaly pl. az autószalon aktiválásnál, ha szét akarom húzni évekre 😊 Már akkor itt volt a BMW ünnepélyes átadón, amikor még nem lehetett becsukni az ajtót 😀Meddig? Amíg lesznek uniós pénzek! Pusztán önrészből már kevésbé lesznek jelentősek a beruházások is! Ráadásul azért ügyes aktiválással egy nagyobb beruházást szét tudtál szedni két-három évre eddig is! 😀 Egyszerűen azt látom, hogy ezzel megint a középosztály létszámát fogják tovább apasztani, pedig arra nagyon szüksége van egy működő társadalomnak!beruházási kedvezmény eltörlése?Ez pl. nálam több ügyfelet is érint, 30 milliós korlát elég alacsony volt. Persze nyilván nem érinti a mikrók nagy részét. 😕
Szokol
Gyurma Pappa
Szokol

több mint 9 éve
Meddig? Amíg lesznek uniós pénzek! Pusztán önrészből már kevésbé lesznek jelentősek a beruházások is! Ráadásul azért ügyes aktiválással egy nagyobb beruházást szét tudtál szedni két-három évre eddig is! 😀 Egyszerűen azt látom, hogy ezzel megint a középosztály létszámát fogják tovább apasztani, pedig arra nagyon szüksége van egy működő társadalomnak!beruházási kedvezmény eltörlése?Ez pl. nálam több ügyfelet is érint, 30 milliós korlát elég alacsony volt. Persze nyilván nem érinti a mikrók nagy részét. 😕
Szokol
Gyurma Pappa
több mint 9 éve
Egyébként el nem tudom képzelni, hogy gazdasági szempontból mi értelme van ennek? Elvileg ez egy 4 éves béremelési program. Nem lehetne arányosan, fokozatosan végrehajtani?Szakképzett munkaerőt akarják ezzel itthon tartani. Ebben van némi logika, de ettől nem nő meg a cégek termelékenysége. Ilyenekre mondom, hogy kár az államnak belepofázni a piacba...
peterk2005

több mint 9 éve
beruházási kedvezmény eltörlése?Ez pl. nálam több ügyfelet is érint, 30 milliós korlát elég alacsony volt. Persze nyilván nem érinti a mikrók nagy részét. 😕
Szokol

több mint 9 éve
Tudniillik bármilyen hihetetlen is sok embernek, nem is kevesen tényleg csak a minimálbért viszik haza havonta. 4 százalék csökkentés, 1 százalékos társasági adó csökkenés, beruházási kedvezmény eltörlése? Ez mind picsafüst...A 47 ezer forint fényében - amiből állítólag meg lehet élni - sztem senkinek nem hihetetlen az, hogy vannak kisvállalkozások, akik tényleg csak ennyit tudnak kitermelni. Még olyan is van gondolom, ahol ezt is csak feketén. Nem mindegy, hogy 20 ezer forintos órabérért tudsz elszámolni-e egy munkát, vagy 5 ezer forintért ugye.
Szokol
Egyébként el nem tudom képzelni, hogy gazdasági szempontból mi értelme van ennek? Elvileg ez egy 4 éves béremelési program. Nem lehetne arányosan, fokozatosan végrehajtani?

több mint 9 éve
Brutális a 25%-os garantált bérminimum emelés. 20 perc alatt 3 ügyfelem hívott fel, hogy vizsgáljuk meg, miként lehet szakképzetlen munkakörbe átjelenteni az embereit (akit érdekel ezek a munkakörök a 9-cel kezdődő FEOR számok). Értem és megértem az elvet, hogy itthon kell tartani a szakképzett munkaerő. és persze azt is értem, hogy eddig is kifizették "2-s kasszából" ezt a bért, de ezzel egyébként a kkv-k alkalmazottai rosszabbul járnak majd.És Te ott még nem is látod a keleti végek számait. Nálam kb 80 ügyfél van, főleg a kicsiknél néz ki csúnyán a dolog. Itt gyakorlatilag két út van: vagy a négy órás bejelentés vagy a leépítés és a többieknek a túlóra ki nem fizetése. Tudniillik bármilyen hihetetlen is sok embernek, nem is kevesen tényleg csak a minimálbért viszik haza havonta. 4 százalék csökkentés, 1 százalékos társasági adó csökkenés, beruházási kedvezmény eltörlése? Ez mind picsafüst...
Az én véleményem egyébként, hogy hosszútávon ez jobb, ha fehéredik a gazdaság, az jó mindenkinek, bár rövidtávon nem ezt fogják érezni a dolgozók. És ilyenkor ugye a munkáltatón kérik majd számon, nem a kormányon.
Gyurma Pappa
több mint 9 éve
Munkaszerződés helyett megbízási szerződés?Kiemelt ellenőrzési terület. De persze, létezik ilyen is.
Sobri Jóska

több mint 9 éve
Brutális a 25%-os garantált bérminimum emelés. 20 perc alatt 3 ügyfelem hívott fel, hogy vizsgáljuk meg, miként lehet szakképzetlen munkakörbe átjelenteni az embereit (akit érdekel ezek a munkakörök a 9-cel kezdődő FEOR számok). Értem és megértem az elvet, hogy itthon kell tartani a szakképzett munkaerő. és persze azt is értem, hogy eddig is kifizették "2-s kasszából" ezt a bért, de ezzel egyébként a kkv-k alkalmazottai rosszabbul járnak majd.Hát, hogy hosszabb távon mi lesz a hatása, azt nem tudom, de ha a fizetési létra alján hirtelen ennyit kell emelni, akkor az fölfelé is is elég nagy nyomást gyakorol. Nálunk pl. ezért mennek át 8 órás főállásból 4 órás félállásba az irodisták/segéderő, hogy ne legyen elégedetlenség abból, ha 25%-al többet adnánk "köröm reszelésre", a programozók fizetése meg maradna a régi. Márpedig utóbbiaknak sajnos nem tudunk többet fizetni, mint most.
Az én véleményem egyébként, hogy hosszútávon ez jobb, ha fehéredik a gazdaság, az jó mindenkinek, bár rövidtávon nem ezt fogják érezni a dolgozók. És ilyenkor ugye a munkáltatón kérik majd számon, nem a kormányon.
Gyurma Pappa

több mint 9 éve
Brutális a 25%-os garantált bérminimum emelés. 20 perc alatt 3 ügyfelem hívott fel, hogy vizsgáljuk meg, miként lehet szakképzetlen munkakörbe átjelenteni az embereit (akit érdekel ezek a munkakörök a 9-cel kezdődő FEOR számok). Értem és megértem az elvet, hogy itthon kell tartani a szakképzett munkaerő. és persze azt is értem, hogy eddig is kifizették "2-s kasszából" ezt a bért, de ezzel egyébként a kkv-k alkalmazottai rosszabbul járnak majd.Munkaszerződés helyett megbízási szerződés?
Gyurma Pappa