Politika
46 feliratkozó
több mint 12 éve
Szerintem aránytévesztés a "politikai műveltség" fogalmának szintjére emelni azt az alapvető ismeretet, hogy valaki tudja: mikor is van a választás és hogy mi a feltétele az azon történő részvételnek.Megkülönböztettél politikailag művelt és műveletlen választókat és helyesled, hogy az utóbbiakat adminisztratív úton távoltartsák a fülkéktől (hiszen a tudatlanságuk miatt úgysem mennek el feliratkozni).Leírod, hogy nem vagy a cenzusok híve, majd iderittyentesz egy virtigli cenzuspárti szösszenetet 😛Mi alapján vontam cenzust?
Dzsokijuing
atapapa
Na, ez a hibás logika. Bár kétségkívül ez a kényelmesebb út a politikai elit számára ahelyett, hogy a nehezebbet, ám hosszabb távon kifizetődőbbet választanák.Dzsokijuing
Aki ennyit se tud, az eddig hogyan jelent meg saját akaratelhatározásából egy választáson?
Vélhetően sehogy.
több mint 12 éve
Megkülönböztettél politikailag művelt és műveletlen választókat és helyesled, hogy az utóbbiakat adminisztratív úton távoltartsák a fülkéktől (hiszen a tudatlanságuk miatt úgysem mennek el feliratkozni).Leírod, hogy nem vagy a cenzusok híve, majd iderittyentesz egy virtigli cenzuspárti szösszenetet 😛Mi alapján vontam cenzust?
Dzsokijuing
atapapa
Na, ez a hibás logika. Bár kétségkívül ez a kényelmesebb út a politikai elit számára ahelyett, hogy a nehezebbet, ám hosszabb távon kifizetődőbbet választanák.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
Leírod, hogy nem vagy a cenzusok híve, majd iderittyentesz egy virtigli cenzuspárti szösszenetet 😛Mi alapján vontam cenzust?
Dzsokijuing
Egyszerűen úgy vélem, hogy egy közösségnek jobb, ha inkább azon tagjai szavaznak, akiket nem csak a választás napján érdekel az ország sorsa és ennek köszönhetően ismeri az alapvető politikai viszonyokat. De ettől még nem zárom el a szavazás lehetőségét attól, aki tök hülye.
Aki 4 éven át annyira beleszarik, hogy ha meglát egy híradót, akkor rögtön elkapcsol egy másik csatornára és talán még a regnáló miniszterelnök nevét se tudja, arra miért erőltetjük, erőltesse bárki, hogy politikai véleményt nyilvánítson?
Ez alapján a 6 éves gyereket is elráncigálhatnánk szavazni, annyira felelősségteljesen és átgondoltan ő is dönthetne.
Nincs cenzus, a regisztrációval a legsötétebb elem is elmehet szavazni, ha előregisztrál. Ha ennyi esze sincs, akkor nem fogom sajnálni, hogy nem dönt a közös sorsunkról.
több mint 12 éve
Leírod, hogy nem vagy a cenzusok híve, majd iderittyentesz egy virtigli cenzuspárti szösszenetet 😛(Csak akkor mi a búbánatos pityerének kell majd feliratkozni?)DzsokijuingÉn spec nem vagyok a cenzusok híve, de ha valaki annyira nem figyeli az ország dolgait, hogy 2 év alatt nem jut el a tudatáig az előregisztrációs kötelezettség, az talán ne is szavazzon, vélhetően egyéb ügyekben se tudja a politikában hogy ki kivel van.
Érték a választási részvétel szerintem is, de legalább olyan fontosnak tartom hogy a közéletben valamennyire tájékozott emberek döntsenek az ország sorsáról és ne azok, akik azt se tudják mi van és mondjuk az alapján szavaznak, hogy melyik párt színe a szebb vagy a választás reggelén a fülke felé menet a plakátokat nézve melyik jelölt a jobb kiállású.
atapapa
El kéne végre fogadnia az elitista hajlamokkal megvert jobboldalnak (és az ex-SZDSZ-es liberálisoknak, ebben egy platformon vannak), hogy a demokrácia már csak arról szól, hogy az istenbarmapanelprolikilóramegvehetőagyhalott elmegy és ikszel. Ezen nem úgy lehet változtatni, hogy kitalálom, hogy van a homo sapiens meg a supersapiens, aztán szelektálok, hanem érdemben kell közéletileg melózni, majd el kell menni az emberek közé és elmagyarázni, mit/miért tett az a magát politikusnak nevező valaki.
Ez nem utópia, hanem a működő demokráciák napi rutinja.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Amadeus the Young
32 914
és a fideszen belül senkinek sincs szája? Aki szólna, hogy "Gyuri/Viktor/Peti/Lajos/Laci/Gabika bazd meg, megint ráittál a Xanaxra"Naaa. Ez most egy kicsit más irány. Öszödöt ne keverd ide, az egy manager beszéd volt, ennél durvább dolgok is elhangzanak cégeknél egy-egy vezetői értekezleten! Orbán Viktor nyilvánosan nevezte Magyarországot "félásziainak" (nem is értem), és jelentette ki: a demokráciára nem biztos, hogy van igény. Összefogást erővel elérni, pedig nem igazán jó irány...Azért ezek a mondatok az esetleges új politikai rendszerről és a népről aki csak erőből ért nem valami bíztatóak.zinedine5Szerintem igenis bíztató. Láttunk már itt kurvaországról papolni és tudjuk, mi lett a vége.Dzsokijuing
Továbbra is tartom: jelenleg nincs jobb (igazságosabb lehet, hogy lehetne, de kérdés, hogy az igazságosabb az jobb is) a demokráciánál és a vele közel 200 éve kéz-a-kézben járó kapitalizmusnál. Aki ezt ma politikai szinten tagadja, az vagy kommunista vagy fasiszta vagy esetleg valami szakrális vezető. Állítólag OV egyik sem.
Meggyőződésem: a Fideszben sok értelmes ember van, a legfelsőbb szinteken is, akik nem értenek egyet azzal, amit OV elmondott. Gyurma Pappa
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 12 éve
(Csak akkor mi a búbánatos pityerének kell majd feliratkozni?)DzsokijuingElkezdhetjük újra: nehezebbé, költségesebbé teszi a választási visszaélést, inkább azok fognak szavazni, akiknek ez belső szándékuk és nem apuka/szomszéd noszogatására megy el, és ahogy egy korábbi választási szakértő professzoromat idéztem: aki kvázi kétszer szavaz, megfontoltabban szavaz.
Én spec nem vagyok a cenzusok híve, de ha valaki annyira nem figyeli az ország dolgait, hogy 2 év alatt nem jut el a tudatáig az előregisztrációs kötelezettség, az talán ne is szavazzon, vélhetően egyéb ügyekben se tudja a politikában hogy ki kivel van.
Érték a választási részvétel szerintem is, de legalább olyan fontosnak tartom hogy a közéletben valamennyire tájékozott emberek döntsenek az ország sorsáról és ne azok, akik azt se tudják mi van és mondjuk az alapján szavaznak, hogy melyik párt színe a szebb vagy a választás reggelén a fülke felé menet a plakátokat nézve melyik jelölt a jobb kiállású.
Az meg a te előre leosztod játékod, hogy csak a fidesz tömbben vannak biztos szavazók.
Ha ezzel most bármely párt véletlenül jól is járna, hosszú távon
1. mind a pártok, mind a szavazók megtanulnak alkalmazkodni a választási rendszerhez, ez a tanulási folyamat elég jól tetten érhető a rendszerváltás óta eltelt választások előtti stratégiákat figyelve
2. legyen akármilyen is a hatása a követező választásra, az ilyen hatások szintén hosszú távon kiegyenlítik egymást.
Ne haragudj, de ez olyan vicces. 😛Nem haragszom, ilyen jó a humorom 😉
xrace77
több mint 12 éve
xrace77
4 515
ROTLFDe ez a bumfordi szoci javaslat legalább kiterjesztőleg értelmezte a választási aktivitást, nem kizáróan.DzsokijuingSzerintem ez nem a választási aktivitás értelmezése, de legyen, értelmezhetjük úgy is, hogy az MSZP olyanokat is el akar ráncigálni szavazni, akik nem akarnak elmenni (éljen a lelkiismereti szabadság), a Fidesz meg csak azokat engedi be, akik maguktól, megfontoltan akarnak elmenni.
Hozzáteszem nem értek egyet a nem megjelent előregisztrált szavazók szankcionálásával.
"Sejtem érteni" az ötlet mögött meghúzódó intenciót, de tök felesleges. atapapa
Ne haragudj, de ez olyan vicces. 😛
több mint 12 éve
Igazad van 😊, a demokrácia végülis nem sérül.Szerencsére figyeli a közéletet és tudja, hogy előtte regisztrálni is kell majd 😉a Fidesz meg csak azokat engedi be, akik maguktól, megfontoltan akarnak elmenni.Ezt kétlem. Számos olyan közélet iránt érdeklődő választó van, aki korábban csak az utolsó pillanatban döntötte el, egyáltalán elmegy-e és kire adja a voksát.Dzsokijuing
atapapa
Szerintem ne melegítsük fel a nemrég lefolytatott vitát erről, ott mindenki elmondta mit gondol róla, csak ismételni tudnánk magunkat. atapapa
(Csak akkor mi a búbánatos pityerének kell majd feliratkozni?)
herizonford.tumblr.com/post/28116838141/feliratkozom-szavazok?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201207
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Szerencsére figyeli a közéletet és tudja, hogy előtte regisztrálni is kell majd 😉a Fidesz meg csak azokat engedi be, akik maguktól, megfontoltan akarnak elmenni.Ezt kétlem. Számos olyan közélet iránt érdeklődő választó van, aki korábban csak az utolsó pillanatban döntötte el, egyáltalán elmegy-e és kire adja a voksát.Dzsokijuing
atapapa
Szerintem ne melegítsük fel a nemrég lefolytatott vitát erről, ott mindenki elmondta mit gondol róla, csak ismételni tudnánk magunkat.
több mint 12 éve
a Fidesz meg csak azokat engedi be, akik maguktól, megfontoltan akarnak elmenni.Ezt kétlem. Számos olyan közélet iránt érdeklődő választó van, aki korábban csak az utolsó pillanatban döntötte el, egyáltalán elmegy-e és kire adja a voksát. A Fidesz ezt pontosan tudja és ezt a feliratkozási fasságot is azért találta ki, hogy a számbeli fölényben lévő fan clubját az urnáknál lássa.
atapapa
Tehát itt a rajongók és a Gyurma Pappa által emlegetett pénzes szavazók fogják eldönteni Fél-Ázsia sorsát.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Blablablabla... én ezt hallom az egész választási rendszer körül vitában. Ugyanúgy be lesz jelentkezve egy üres telekre 350 szavazó a kisfalvakban, ugyanúgy hordják majd regisztrálni az embereket, mint szavazni. Gyurma PappaAz lehet, csak kicsit energiaigényesebb lesz. Már ezért megéri a regisztráció 😊
több mint 12 éve
Blablablabla... én ezt hallom az egész választási rendszer körül vitában. Ugyanúgy be lesz jelentkezve egy üres telekre 350 szavazó a kisfalvakban, ugyanúgy hordják majd regisztrálni az embereket, mint szavazni. Kötelező nem lesz a választás, a gyengeelméjű MSZP-s javaslat hamvába hulló, szerintem ahogy a másik is. Én regisztrálni fogok, mert érdekel a közélet, de mint már korábban kiderült, szinte biztos, hogy nem én döntöm el.
több mint 12 éve
De ez a bumfordi szoci javaslat legalább kiterjesztőleg értelmezte a választási aktivitást, nem kizáróan.DzsokijuingSzerintem ez nem a választási aktivitás értelmezése, de legyen, értelmezhetjük úgy is, hogy az MSZP olyanokat is el akar ráncigálni szavazni, akik nem akarnak elmenni (éljen a lelkiismereti szabadság), a Fidesz meg csak azokat engedi be, akik maguktól, megfontoltan akarnak elmenni.
Hozzáteszem nem értek egyet a nem megjelent előregisztrált szavazók szankcionálásával.
"Sejtem érteni" az ötlet mögött meghúzódó intenciót, de tök felesleges.
több mint 12 éve
Szerintem egyébként adja magát a következtetés az elmondottak alapján:Szórul szóra: www.youtube.com/watch?v=Q1-qlG8jjVM
Akkor lesz itt hivatalosan is diktatúra, ha nagyon szar lesz a gazdasági helyzet, mert akkor muszáj. Ezek után ne legyen illúziója senkinek, a cél, hogy minél szarabb legyen és ezt sikeresen megoldják a srácok, amint a példa mutatja.Kori
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Kori
1 169
Szerintem egyébként adja magát a következtetés az elmondottak alapján:Akkor lesz itt hivatalosan is diktatúra, ha nagyon szar lesz a gazdasági helyzet, mert akkor muszáj. Ezek után ne legyen illúziója senkinek, a cél, hogy minél szarabb legyen és ezt sikeresen megoldják a srácok, amint a példa mutatja.
több mint 12 éve
De ez a bumfordi szoci javaslat legalább kiterjesztőleg értelmezte a választási aktivitást, nem kizáróan.Aki feliratkozott, az a jelöltállítás megkezdésétől kezdve minden papírt, információt megkap. Aki nem akar részt venni, kimarad - mondta a miniszterelnök, aki szerint csak arról van még vita, hogy a feliratkozók számára kötelezővé tegyék-e a részvételt a választáson.Pont a szocik követelték egy hónapja a kötelező részvételt a választáson 😀
Ennek tényleg elgurult a gyógyszere.
Gyurcsány egy fasz volt, ez viszont egy diktátor.zinedine5
Igaz, ők "komolyabb diktatúrát" akartak, mert az elképzelésük szerint nem csak annak lett volna kötelező a részvétel, aki korábban feliratkozott és ezzel jelezte hogy szavazni akar, hanem mindenkinek, pl. annak is, aki úgy ahogy van, leszarja az egész közéletet 😉atapapa
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Aki feliratkozott, az a jelöltállítás megkezdésétől kezdve minden papírt, információt megkap. Aki nem akar részt venni, kimarad - mondta a miniszterelnök, aki szerint csak arról van még vita, hogy a feliratkozók számára kötelezővé tegyék-e a részvételt a választáson.Pont a szocik követelték egy hónapja a kötelező részvételt a választáson 😀
Ennek tényleg elgurult a gyógyszere.
Gyurcsány egy fasz volt, ez viszont egy diktátor.zinedine5
Igaz, ők "komolyabb diktatúrát" akartak, mert az elképzelésük szerint nem csak annak lett volna kötelező a részvétel, aki korábban feliratkozott és ezzel jelezte hogy szavazni akar, hanem mindenkinek, pl. annak is, aki úgy ahogy van, leszarja az egész közéletet 😉
több mint 12 éve
Aki feliratkozott, az a jelöltállítás megkezdésétől kezdve minden papírt, információt megkap. Aki nem akar részt venni, kimarad - mondta a miniszterelnök, aki szerint csak arról van még vita, hogy a feliratkozók számára kötelezővé tegyék-e a részvételt a választáson.Ennek tényleg elgurult a gyógyszere.
Gyurcsány egy fasz volt, ez viszont egy diktátor.
több mint 12 éve
Naaa. Ez most egy kicsit más irány. Öszödöt ne keverd ide, az egy manager beszéd volt, ennél durvább dolgok is elhangzanak cégeknél egy-egy vezetői értekezleten! Orbán Viktor nyilvánosan nevezte Magyarországot "félásziainak" (nem is értem), és jelentette ki: a demokráciára nem biztos, hogy van igény. Összefogást erővel elérni, pedig nem igazán jó irány...Azért ezek a mondatok az esetleges új politikai rendszerről és a népről aki csak erőből ért nem valami bíztatóak.zinedine5Szerintem igenis bíztató. Láttunk már itt kurvaországról papolni és tudjuk, mi lett a vége.Dzsokijuing
Továbbra is tartom: jelenleg nincs jobb (igazságosabb lehet, hogy lehetne, de kérdés, hogy az igazságosabb az jobb is) a demokráciánál és a vele közel 200 éve kéz-a-kézben járó kapitalizmusnál. Aki ezt ma politikai szinten tagadja, az vagy kommunista vagy fasiszta vagy esetleg valami szakrális vezető. Állítólag OV egyik sem.
Meggyőződésem: a Fideszben sok értelmes ember van, a legfelsőbb szinteken is, akik nem értenek egyet azzal, amit OV elmondott.
több mint 12 éve
Az utóbbi két év legerősebb kormányfői megnyilvánulása. A Nemzeti Együttműködés Rendszeréből félázsiai népség lett, aki csak az erőből ért. Most azon gondolkodom, melyik volt az utolsó magyar uralkodó, aki korbácsot emlegetett az alattvalói kapcsán.DzsokijuingÉs egymás között csak birkáknak neveznek minket. De van egy erős pásztorunk aki füttyent egyet és a pulik néhány (apró) harapással irányba terelnek.
több mint 12 éve
Az utóbbi két év legerősebb kormányfői megnyilvánulása. A Nemzeti Együttműködés Rendszeréből félázsiai népség lett, aki csak az erőből ért. Most azon gondolkodom, melyik volt az utolsó magyar uralkodó, aki korbácsot emlegetett az alattvalói kapcsán.Dzsokijuinghogy ez miért jutott az eszembe?
www.youtube.com/watch?v=9VTq19IT1w4
Kicsi vagyok.
Kicsi vagyok,
Ha megnövök
Beléd rúgok.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Egyre feljebb furakodom
Jaj, de magas ez a torony.
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!
Repül a bálna
Repül a bálna
Ez a parancs
Érik a narancs
Repül a bálna
Repül a bálna
Aki hülye, az is marad!
STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 12 éve
Azért ezek a mondatok az esetleges új politikai rendszerről és a népről aki csak erőből ért nem valami bíztatóak.zinedine5Szerintem igenis bíztató. Láttunk már itt kurvaországról papolni és tudjuk, mi lett a vége.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 12 éve
Azért ezek a mondatok az esetleges új politikai rendszerről és a népről aki csak erőből ért nem valami bíztatóak.
több mint 12 éve
Az utóbbi két év legerősebb kormányfői megnyilvánulása. A Nemzeti Együttműködés Rendszeréből félázsiai népség lett, aki csak az erőből ért. Most azon gondolkodom, melyik volt az utolsó magyar uralkodó, aki korbácsot emlegetett az alattvalói kapcsán.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.