Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
Uhhh, nem hittem, hogy ennyire autentikus szittyamagyar stilust sikerult hozni😀 Persze, hogy az.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
és egyedül ő az, aki Németországban elkövetett szerelemféltésből bűncselekményt. mert német ilyet sosem követ el. mert az ő génjeiben nem ez van. mert ő felsőbbrendű. és akkor el is érkeztünk a mondanivalód lényegéhez ... taps-taps-taps. ne mondd a válaszodban, hogy nem erre gondoltál, mert amikor olyat írsz h "nekik az ilyen a génjeikben van" akkor ezt írod.a nap mikor egy szerelemféltésből elkövetett bűncselekményt terror cselekménynek minősítenek csupán az elkövető származása miatt.De bűnt csinált a migráncs, mit nem lehet ezen érteni, hogy pont azért nem akarjuk ezeket az aljanépeket beengedni felsőbbrendű társadalmunkba, mert nekik az ilyen a génjeikben van?
csebi
dankodavid
szerk.: ha irónia volt, akkor elnézést.
Szerkesztette: csebi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
a nap mikor egy szerelemféltésből elkövetett bűncselekményt terror cselekménynek minősítenek csupán az elkövető származása miatt.De bűnt csinált a migráncs, mit nem lehet ezen érteni, hogy pont azért nem akarjuk ezeket az aljanépeket beengedni felsőbbrendű társadalmunkba, mert nekik az ilyen a génjeikben van?
csebi
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
a nap mikor egy szerelemféltésből elkövetett bűncselekményt terror cselekménynek minősítenek csupán az elkövető származása miatt.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
Annyira felesleges hitvitába keveredni. Onnantól kezdve, amikor 2016-ban még fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a média manipulál, ott tényleg nem érdemes már semmit mondani.

több mint 9 éve
Látom megértetted. 😊Nem állítottam, hogy kevesebb merénylet lenne. Sőt, több van. Volt itt táblázat, statisztika is, hogy alakult Európában az elmúlt x évben.
De egy terrorcselekményt ne vegyük egy kalap alá azzal, hogy Ali megkéseli Leilát. Teljesen más kávéház, mégis pl. a hvg RENDKÍVÜLI HÍR logóval lát el egy ilyet. Egy robbantás, egy terrorcselekmény, egy törökországi puccs, stb.. az rendkívüli hír.
Jürgen is megfojtotta Helgát mégsem közli egyetlen újság sem, mert az nem érdekes.
A kutyatámadásos és cigánybűnözéses hasonlatot meg ha nem értetted hát sajnálom. Csak a média szerepét próbáltam az én olvasatomban megvilágítani. Azt tolják le a torkunkon, azt nyomatják 0-24-ben amit felsőbb (vagy akármilyen) érdekek alapján akarnak.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 9 éve
Minimum megmsolyogtató, hogy te beszélsz a ló tulsó feléről, mikor kutya támadásokat hasonlítasz olyan öngyilkos merénylőkhöz akik tudatosan akarják ártatlan emberek életét kioltani. A kutya meg csak kutya.Gondolom az szóba se jöhet, hogy kicsit több merénylet történik az elmúlt két évben európában mint előtte...
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 9 éve
Véletlenül sem szeretném elbagatellizálni a kérdést, de úgy érzem kezdünk átesni a ló túlsó felére.Amikor a valakinek (politika? média? akárki?) a kutyatámadások ismertetése állt érdekében, akkor minden hétre jutott 2-3 kutyaharapás, kutyatámadás.
Amikor a cigánybűnözés volt a téma akkor minden nap volt a fórumban is új link cigányok által elkövetett bűncselekményekről.
Főleg 10.02. tükrében rohadt jó minden migráns által elkövetett tettet elővenni, de féltékenység, üzleti érdekek és bármi miatt bevándorlók által elkövetett gyilkosság, bűncselekmény eddig is volt. Meg ezután is lesz. Csak nem tudtunk róla.
Mint ahogyan a kutyák azóta is harapnak meg embereket, a bűnöző cigányok azóta is követnek el törvénybe ütköző dolgokat.
Csak most más a "sláger".
Van terrortámadás - Van más okból elkövetett gyilkosság.
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 9 éve
Na Merkel örülhetsz!Újabb terrotámadás történt, a helyszín Ansbach, a merénylő felrobbantotta magát a zenei fesztiválon, szerencsére halott nem született csak az elkövető.
több mint 9 éve
Akkor akárhova... ha nem akarod érteni, mit akarok mondani, ne tedd.Kanada pont rossz példa, ők ugyanis az ómigránsaink miatt rögtön léptek...És Breiviknél mi csúszott félre?cinikusság on: továbbra sem értem, hogy egy több, mint 17 éve Németországban született német állampolgár által elkövetett bűncselekménynek mi köze van a mostani menekült válsághoz?Az, hogy ez az eset is bizonyítja, hogy a közel-keleti bevándorlók integrációja igencsak félrecsúszott Nyugat-Európában és ez nem jelent túl sok jót a jövőre nézve, tekintve, hogy most is folyamatosan áramlik be egy rakás ember ezekből a problémás térségekből. Nyilván ez a faszi akkor is gyilkolhatott volna, ha most nincs ez a migránsáradat, de amikor most már heti szinten jön egy legalább 5 halálos áldozattal járó támadás, talán érthető, hogy nagyon sok ember nem akar még több muszlimot Európába. Tudom, csúnya általánosítás, xenofóbia meg minden. Az hát. Nem mi tehetünk róla.
csebi
Kampman
Vagy a múlt heti kettős gyilkosságnál, ahol magyar ölt magyart, ott mi siklott félre?
Ez nem félrecsúszás, hanem egyszerű statisztika. Minél több a bevándorló, annál több lesz az általuk elkövetett bűncselekmény. Teljesen egyenes következmény, származástól, vallástól, mindentől függetlenül is ugyanezt tapasztalnád. Ha egy háború miatt fél Magyarország kivándorolna Kanadába, ugyanez lenne a helyzet.
Lecsó
NB2
több mint 9 éve
Ki is lett plakátolva fél Borsod | (miért pont Borsod, miért nem a Rózsadomb?) | , hogy Kanada megszigorította a menekülttörvényeit.Kanada pont rossz példa, ők ugyanis az ómigránsaink miatt rögtön léptek...És Breiviknél mi csúszott félre?cinikusság on: továbbra sem értem, hogy egy több, mint 17 éve Németországban született német állampolgár által elkövetett bűncselekménynek mi köze van a mostani menekült válsághoz?Az, hogy ez az eset is bizonyítja, hogy a közel-keleti bevándorlók integrációja igencsak félrecsúszott Nyugat-Európában és ez nem jelent túl sok jót a jövőre nézve, tekintve, hogy most is folyamatosan áramlik be egy rakás ember ezekből a problémás térségekből. Nyilván ez a faszi akkor is gyilkolhatott volna, ha most nincs ez a migránsáradat, de amikor most már heti szinten jön egy legalább 5 halálos áldozattal járó támadás, talán érthető, hogy nagyon sok ember nem akar még több muszlimot Európába. Tudom, csúnya általánosítás, xenofóbia meg minden. Az hát. Nem mi tehetünk róla.
csebi
Kampman
Vagy a múlt heti kettős gyilkosságnál, ahol magyar ölt magyart, ott mi siklott félre?
Ez nem félrecsúszás, hanem egyszerű statisztika. Minél több a bevándorló, annál több lesz az általuk elkövetett bűncselekmény. Teljesen egyenes következmény, származástól, vallástól, mindentől függetlenül is ugyanezt tapasztalnád. Ha egy háború miatt fél Magyarország kivándorolna Kanadába, ugyanez lenne a helyzet.
Lecsó
NB2
Szerkesztette: Kampman
több mint 9 éve
Minél több a bevándorló, annál több lesz az általuk elkövetett bűncselekmény.Pláne ha olyan helyről jönnek, amely kulturálisan igencsak eltérő a miénktől, az integrációra pedig egy jelentős részük nem hajlandó és nem is képes.
Lecsó
több mint 9 éve
Kanada pont rossz példa, ők ugyanis az ómigránsaink miatt rögtön léptek...És Breiviknél mi csúszott félre?cinikusság on: továbbra sem értem, hogy egy több, mint 17 éve Németországban született német állampolgár által elkövetett bűncselekménynek mi köze van a mostani menekült válsághoz?Az, hogy ez az eset is bizonyítja, hogy a közel-keleti bevándorlók integrációja igencsak félrecsúszott Nyugat-Európában és ez nem jelent túl sok jót a jövőre nézve, tekintve, hogy most is folyamatosan áramlik be egy rakás ember ezekből a problémás térségekből. Nyilván ez a faszi akkor is gyilkolhatott volna, ha most nincs ez a migránsáradat, de amikor most már heti szinten jön egy legalább 5 halálos áldozattal járó támadás, talán érthető, hogy nagyon sok ember nem akar még több muszlimot Európába. Tudom, csúnya általánosítás, xenofóbia meg minden. Az hát. Nem mi tehetünk róla.
csebi
Kampman
Lecsó
több mint 9 éve
És Breiviknél mi csúszott félre?cinikusság on: továbbra sem értem, hogy egy több, mint 17 éve Németországban született német állampolgár által elkövetett bűncselekménynek mi köze van a mostani menekült válsághoz?Az, hogy ez az eset is bizonyítja, hogy a közel-keleti bevándorlók integrációja igencsak félrecsúszott Nyugat-Európában és ez nem jelent túl sok jót a jövőre nézve, tekintve, hogy most is folyamatosan áramlik be egy rakás ember ezekből a problémás térségekből. Nyilván ez a faszi akkor is gyilkolhatott volna, ha most nincs ez a migránsáradat, de amikor most már heti szinten jön egy legalább 5 halálos áldozattal járó támadás, talán érthető, hogy nagyon sok ember nem akar még több muszlimot Európába. Tudom, csúnya általánosítás, xenofóbia meg minden. Az hát. Nem mi tehetünk róla.
csebi
Kampman
több mint 9 éve
Európában európai elkövetőket 😀Vagy csak megeszed, amit elédraknak. Tényleg a spanyol ürgéve mivan, az valahogy kilóg a sorból... Ja vagy az nem a mi németországunkba történt... Pekkk...Az azért igazán felemelő, hogy minden egyes ilyen eset után ugyanazzal a kéjes örömmel tudjátok berakni az esettel foglalkozó híreket.Nem örülünk. Pusztán az van, hogy most már napról napra folyamatosan bebizonyosodik, hogy nekünk volt igazunk.
dankodavid
Kampman
sutianap
több mint 9 éve
semmi. mit gondoltál?na és mi jár annak akinek igaza van?Az azért igazán felemelő, hogy minden egyes ilyen eset után ugyanazzal a kéjes örömmel tudjátok berakni az esettel foglalkozó híreket.Nem örülünk. Pusztán az van, hogy most már napról napra folyamatosan bebizonyosodik, hogy nekünk volt igazunk.
dankodavid
Kampman
Klaci79
több mint 9 éve
na és mi jár annak akinek igaza van?Az azért igazán felemelő, hogy minden egyes ilyen eset után ugyanazzal a kéjes örömmel tudjátok berakni az esettel foglalkozó híreket.Nem örülünk. Pusztán az van, hogy most már napról napra folyamatosan bebizonyosodik, hogy nekünk volt igazunk.
dankodavid
Kampman
több mint 9 éve
Vagy csak megeszed, amit elédraknak. Tényleg a spanyol ürgéve mivan, az valahogy kilóg a sorból... Ja vagy az nem a mi németországunkba történt... Pekkk...Az azért igazán felemelő, hogy minden egyes ilyen eset után ugyanazzal a kéjes örömmel tudjátok berakni az esettel foglalkozó híreket.Nem örülünk. Pusztán az van, hogy most már napról napra folyamatosan bebizonyosodik, hogy nekünk volt igazunk.
dankodavid
Kampman

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Az azért igazán felemelő, hogy minden egyes ilyen eset után ugyanazzal a kéjes örömmel tudjátok berakni az esettel foglalkozó híreket.Nem örülünk. Pusztán az van, hogy most már napról napra folyamatosan bebizonyosodik, hogy nekünk volt igazunk.
dankodavid
több mint 9 éve
Az azért igazán felemelő, hogy minden egyes ilyen eset után ugyanazzal a kéjes örömmel tudjátok berakni az esettel foglalkozó híreket.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 9 éve
nol.hu/mozaik/ujabb-tamadas-tortent-nemetorszgaban-1624927Hogyisne, és az európai értékekkel mi lesz? 😛 😀
"A nevét nem hozták nyilvánosságra, de annyit elárultak, hogy már korábbról ismerték."
Egyáltalán van mostanában olyan eset, ahol a rendőrség nem ismerte régebbről az elkövetőt?
Amúgy meg ha ismerte, akkor mi a picsának van még itt, ki kellett volna régen vágni (tudom-tudom rasszista, náci, stb. vagyok).
cartman023
több mint 9 éve
nol.hu/mozaik/ujabb-tamadas-tortent-nemetorszgaban-1624927"A nevét nem hozták nyilvánosságra, de annyit elárultak, hogy már korábbról ismerték."
Egyáltalán van mostanában olyan eset, ahol a rendőrség nem ismerte régebbről az elkövetőt?
Amúgy meg ha ismerte, akkor mi a picsának van még itt, ki kellett volna régen vágni (tudom-tudom rasszista, náci, stb. vagyok).
több mint 9 éve
Pont ez a gond az általánosításokkal. Hogy azon akadsz te is fenn, és adsz táptalajt az általánosításokhoz, hogy az iráni az perzsa, és nem arab, holott az lenne a lényeg, hogy a többmillió arab is mind más és más. Ahogy az is gáz, ha "lemagyarozol" egy magyart, mert nincs olyan magyar jellemvonás, ami mindőnkre (akár csak ezen a fórumon is), általánosan jellemző lenne....Sobri JóskaNem értetted meg a lényeget. Itt nem egy általánosításról volt szó, hanem arról, hogy összekeverte vallást és a népcsoportot. Ha úgy általánosítok, hogy a szőke nők buták, akkor azon lehet vitatkozni, mert egy értelmezhető általánosítás. De ha azt mondom, hogy ez is csak egy nadrágos nő, akik mind buták, ÉS EZT ÚGY ÉRTEM, hogy szőkék, akkor ott értelmezési gond van. Ha meg még rá is erősít, nem az rá a reakció, hogy elírtam, pongyola voltam, akkor ott már gyanús, hogy ismerethiány is bejátszik...
Szerintem károsabb az a fajta általánosítás, hogy "dehát perzsa, nem arab", mert az a származásban gondolkodást erősíti, hogy igenis számít, hogy perzsa vagy arab, mint az a fajta tévedés, hogy egy iráni az arab. Mivel a cselekedetek, a személyiség nem függ attól, hogy perzsa vagy arab. Attól függ, hogy milyen ember.Ha általánosítás, akkor igazad van. Csakhogy itt nem találomra akasztunk le azért a falról két népcsoportot, a kettő pont abban különbözik nagyon markánsan, amire az állítás vonatkozott: a perzsák kultúrája, életmódja sokkal "eurokonformabb", mint bármelyik mai arab országé. Úgyhogy, ha az az általánosítás tárgya, hogy az arab nem tud együtt élni az európaival, akkor pont nem egy perzsával érdemes példálózni...
Sobri Jóska
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Örülnék, ha nem általánosítanál, mert én pl. nem szeretem, hanem imádom.Ahogy az is gáz, ha "lemagyarozol" egy magyart, mert nincs olyan magyar jellemvonás, ami mindőnkre (akár csak ezen a fórumon is), általánosan jellemző lenne.Szeretjük az ami focit
Sobri Jóska
diverdoc
több mint 9 éve
Ahogy az is gáz, ha "lemagyarozol" egy magyart, mert nincs olyan magyar jellemvonás, ami mindőnkre (akár csak ezen a fórumon is), általánosan jellemző lenne.Szeretjük az ami focit
Sobri Jóska

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P