Politika

46 feliratkozó

több mint 13 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 307 — 49ers GM
http://index.hu/kultur/2011/10/06/dorner_az_elfajzott_beteges_liberalis_felfogas_ellen_kuzd_majd/

Ezt lehet, hogy inkább a viccek topicba kellene tenni, de mivel megkapta a kinevezést, innentől nem vicc a dolog...

több mint 13 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 901
Mártíriusz biztosan felszólal. Sajnáltam szerencsétlent, mert komolyan kapott, de a politikus belőle sem bújt ki. Akkora pólyával járt-kelt a fején 2006 vérzivataros napjaiban, mintha legalábbis helmet-to-helmet találkája lett volna.Dzsokijuing
Idióta majom odaviszi a huligánok közé a kisgyerekét. Én komolyan mondom ezért még jobban megvertem volna, kezét lábát eltörni. Normális az ilyen? Nekem lenne egy gyerekem, főleg egy csöppség, akkor nem tüntetni vinném. Főleg nem olyan helyre, ahol aztán röpködnek a kokik. Egyébként meg jó pofa, hogy eljutott oda az ország, hogy most már a csürhére emlékezik, meg a csürhét ünnepli.Amadeus91
Nagy kár, hogy 5 év után is van még fogadókészség arra, hogy a csőcseléket összemossák a békés emberekkel. Révész az Astoriához vitte a családját, ahol törvényesen bejelentett és lebonyolított demonstráció volt. Az innen kilométerekkel arrébb randalírozó csürhét viszont sikerült ebbe az irányba terelnie a rend őreinek. Majd amikor a talán egy-kétszázat számláló barom beolvadt a hazafelé tartó tízezrekbe, a rendőrség az arányosságra fittyet hányva aprított mindenkit, akit ért.

Azokra néhány jobbikoson kívül senki se kíván tisztelettel emlékezni, akik akkor szétverték a várost.atapapa
nem volt kötelező odamenni. Pláne nem családostul. Egyébként meg nem hiszem, hogy olyan véletlen volt az, hogy a fideszesek is odakerültek... kb annyira volt véletlen, mint amikor diósgyőri ultrákkal pont véletlen beszélt Áder János a Székház ostrom előtt. Meg hát az is véletlen volt neten leszervezve és véletlen voltak buszokkal felfuvarozva Pestre.

De persze azért továbbra is kurva rendőrök.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 065 — #neverpunt
A fityisz nem tüntet. Megemlékezik. A 2006-os "nemzeti (gyújtogató/romboló) hősökre".apeszos
Mártíriusz biztosan felszólal. Sajnáltam szerencsétlent, mert komolyan kapott, de a politikus belőle sem bújt ki. Akkora pólyával járt-kelt a fején 2006 vérzivataros napjaiban, mintha legalábbis helmet-to-helmet találkája lett volna.Dzsokijuing
Idióta majom odaviszi a huligánok közé a kisgyerekét. Én komolyan mondom ezért még jobban megvertem volna, kezét lábát eltörni. Normális az ilyen? Nekem lenne egy gyerekem, főleg egy csöppség, akkor nem tüntetni vinném. Főleg nem olyan helyre, ahol aztán röpködnek a kokik. Egyébként meg jó pofa, hogy eljutott oda az ország, hogy most már a csürhére emlékezik, meg a csürhét ünnepli.Amadeus91
Nagy kár, hogy 5 év után is van még fogadókészség arra, hogy a csőcseléket összemossák a békés emberekkel. Révész az Astoriához vitte a családját, ahol törvényesen bejelentett és lebonyolított demonstráció volt. Az innen kilométerekkel arrébb randalírozó csürhét viszont sikerült ebbe az irányba terelnie a rend őreinek. Majd amikor a talán egy-kétszázat számláló barom beolvadt a hazafelé tartó tízezrekbe, a rendőrség az arányosságra fittyet hányva aprított mindenkit, akit ért.

Azokra néhány jobbikoson kívül senki se kíván tisztelettel emlékezni, akik akkor szétverték a várost.

több mint 13 éve
Reaktiválják Gergényit, aki rátolja a millásokat a békésen tüntető Fideszre...Dzsokijuing
A fityisz nem tüntet. Megemlékezik. A 2006-os "nemzeti (gyújtogató/romboló) hősökre".apeszos
Idióta majom odaviszi a huligánok közé a kisgyerekét. Én komolyan mondom ezért még jobban megvertem volna, kezét lábát eltörni. Normális az ilyen? Nekem lenne egy gyerekem, főleg egy csöppség, akkor nem tüntetni vinném. Főleg nem olyan helyre, ahol aztán röpködnek a kokik. Egyébként meg jó pofa, hogy eljutott oda az ország, hogy most már a csürhére emlékezik, meg a csürhét ünnepli.

több mint 13 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 263 — Saturday Night Lights
Hű, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a rendőrség vajon hogyan fog dönteni...

http://index.hu/belfold/2011/10/06/ki_hol_tuntethet_oktober_23-an/

Egyébként gigaszánalmas megoldás ez is a fityesztől szerintem.somoskovig
Reaktiválják Gergényit, aki rátolja a millásokat a békésen tüntető Fideszre...Dzsokijuing
Mártíriusz biztosan felszólal. Sajnáltam szerencsétlent, mert komolyan kapott, de a politikus belőle sem bújt ki. Akkora pólyával járt-kelt a fején 2006 vérzivataros napjaiban, mintha legalábbis helmet-to-helmet találkája lett volna.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat

A fityisz nem tüntet. Megemlékezik. A 2006-os "nemzeti (gyújtogató/romboló) hősökre".
több mint 13 éve
Illetve egy nagyon fontos dologról. A jelentés a központi költségvetés pénzforgalmi hiányáról szól. Merthogy a túlzott deficit eljárás ezt érinti elsősorban.
tomi-tomi
Ez nem teljesen pontos, mert a túlzott deficit eljárás az egész ÁHT hiánya miatt jön létre. A pénzforgalmi szempont csak azért fontos, mert a kormánynak erre van a legnagyobb rálátása, erről lehet könnyebben több alkalommal éven belül aktuális képet adni.
Most nézem - biztos azért, mert hívő fideszes vagyok - a kormány is pont így gondolja: "a társadalombiztosítási alapok 95 milliárd forint összegű likviditási hitelének elengedése egyáltalán nem növeli a hiányt, mert a társadalombiztosításnál ez pozitív korrekciós tényező. Ez a rész a hazai és az európai uniós elszámolási korrekciókból adódik, ezért is sorolják fel külön őket."

Nnnna, egy gazdasági lap elemzésétől pont egy ilyen egyértelmű mondatot szerettem volna látni százmilliárdokkal való bulváros dobálózás helyett.

több mint 13 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 7 263 — Saturday Night Lights

Reaktiválják Gergényit, aki rátolja a millásokat a békésen tüntető Fideszre...

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Most szándékosan rosszul értelmezed? 😊
Amíg hivatalosan tartozik, addig az követelés a kölcsönadónak. A külvilág (EU, statisztikai hivatal stb.) kénytelen elfogadni a hivatalos verziót. Tehát az alrendszer vissza fogja fizetni a tartozását. Ha leírják, elengedik, akkor az addigi tartozás kiadássá, a követelés addigi pozitív értéke nullává válik. Viszont amíg ez meg nem történik, addig köteles az ÁHT követelésként nyilvántartani, mert a TB technikailag kölcsönt kért és nem kiadáspótlást.tomi-tomi
Ha az alrendszer vissza tudná fizetni a tartozását, azt szintén összességében csak ÁHT-bevételekből tehetné
(azt most hagyjuk, hogy a TB pont az az alrendszer, amely szinte mindig hiányt termel, mindig hiánnyal is tervezik)
A lényeg hogy összességében az államháztartás szemszögéből teljesen mindegy, hogy melyik alrendszer költi el a pénzt és melyik szedi be. Bármikor is számolják az ÁHT-t, az ilyen passzívumot mindig beleszámolják, átutalás nélkül is, függetlenül attól, hogy melyik alrendszerben jelentkezik
Ahogy itt is látod a jelentés végén
http://www.kormany.hu/download/0/23/50000/NGM%20k%C3%B6zlem%C3%A9ny_%C3%81HT%20gyorsjelent%C3%A9s_20110907.docatapapa
"A társadalombiztosítási alapok pénzforgalmi hiánya a jelentés szerint valamivel több mint 5 milliárd forint lesz (a hatályos költségvetésben szereplő 87 milliárd körüli hiány helyett, ami valószínűleg az említett tartozáselengedéssel függ össze)."
Erről az oldaláról elfelejtkezel. A TB alap nagyjából hozza tervezett számokat, cserébe a költségvetést megterhelik ezzel az összeggel.
Illetve egy nagyon fontos dologról. A jelentés a központi költségvetés pénzforgalmi hiányáról szól. Merthogy a túlzott deficit eljárás ezt érinti elsősorban.
Az ÁHT pedig a tervezett hiány dupláját hozza össze (s ki tudja az önkormányzatok pontos hiányát?) pénzforgalmi szemléletben. Csak a MANYUP pénzek eredményszemléletű elszámolása menti az idei évet.
Valóban technikai mozgás történt, de csak most vallottuk be Brüsszel felé.
Btw a mellékelt doksi utolsó apróbetűs mondata (BKV, MÁV, PPP pénzek) mintegy 3-400 milliárd mínusz szerepeltetésétől óvja a kormányt.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Amíg hivatalosan tartozik, addig az követelés a kölcsönadónak. A külvilág (EU, statisztikai hivatal stb.) kénytelen elfogadni a hivatalos verziót. Tehát az alrendszer vissza fogja fizetni a tartozását. Ha leírják, elengedik, akkor az addigi tartozás kiadássá, a követelés addigi pozitív értéke nullává válik. Viszont amíg ez meg nem történik, addig köteles az ÁHT követelésként nyilvántartani, mert a TB technikailag kölcsönt kért és nem kiadáspótlást.tomi-tomi
Ha az alrendszer vissza tudná fizetni a tartozását, azt szintén összességében csak ÁHT-bevételekből tehetné
(azt most hagyjuk, hogy a TB pont az az alrendszer, amely szinte mindig hiányt termel, mindig hiánnyal is tervezik)
A lényeg hogy összességében az államháztartás szemszögéből teljesen mindegy, hogy melyik alrendszer költi el a pénzt és melyik szedi be. Bármikor is számolják az ÁHT-t, az ilyen passzívumot mindig beleszámolják, átutalás nélkül is, függetlenül attól, hogy melyik alrendszerben jelentkezik
Ahogy itt is látod a jelentés végén
http://www.kormany.hu/download/0/23/50000/NGM%20k%C3%B6zlem%C3%A9ny_%C3%81HT%20gyorsjelent%C3%A9s_20110907.doc

több mint 13 éve
Leírtam, de akkor még egyszer. Ha odaadsz a feleségednek 50e forint költőpénzt, de a külvilágnak azt mondod, hogy a feleséged tartozik neked 50e forinttal, akkor Te a külvilág felé nullszaldós vagy. Mindaddig, amíg arra nem kényszerülsz, hogy elmondjad, hogy Te abból az 50ezerből egy kanyi fillért nem fogsz látni. Akkor válik a Te hiányod -50ezressé.
tomi-tomi
Rossz példa.
A feleség már tartozik 50 ezerrel. A külvilág ezt tudja. A külvilágot (vagy ahogy hivatkoztál rá: EU) az egész családi költségvetés érdekli, nem az, hogy a családtagok között hogyan megy ide-oda a lové. Ha tudják, hogy a feleség adósságba verte magát, akkor azt is tudják, hogy ennyivel nagyobb mínuszban van az egész kassza, függetlenül attól hogy egy másik tag mikor ad az egész családi költségvetésből.
Szerintem ez nem volt korrekt, de biztos csak azért akadtam fent rajta, mert rövid időn belül több fontosabb témában olvastam bulvárszintű hatásvadász elemzést a hvg.hu-n tárgyilagosnak ható elemzői köntösben.atapapa
Amíg hivatalosan tartozik, addig az követelés a kölcsönadónak. A külvilág (EU, statisztikai hivatal stb.) kénytelen elfogadni a hivatalos verziót. Tehát az alrendszer vissza fogja fizetni a tartozását. Ha leírják, elengedik, akkor az addigi tartozás kiadássá, a követelés addigi pozitív értéke nullává válik. Viszont amíg ez meg nem történik, addig köteles az ÁHT követelésként nyilvántartani, mert a TB technikailag kölcsönt kért és nem kiadáspótlást.
Ami nem "korrekt" technika, az a kiadáspótlás kölcsönként kezelése ideig-óráig. A HVG semmi inkorrekt dolgot nem követett el, lehet hogy tényleg Te lettél érzékenyebb. (Btw minden ország költségvetése így kezeli az alrendszereinek adott kiadáspótlást.)

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 307 — 49ers GM

Egyébként gigaszánalmas megoldás ez is a fityesztől szerintem.

több mint 13 éve
Leírtam, de akkor még egyszer. Ha odaadsz a feleségednek 50e forint költőpénzt, de a külvilágnak azt mondod, hogy a feleséged tartozik neked 50e forinttal, akkor Te a külvilág felé nullszaldós vagy. Mindaddig, amíg arra nem kényszerülsz, hogy elmondjad, hogy Te abból az 50ezerből egy kanyi fillért nem fogsz látni. Akkor válik a Te hiányod -50ezressé.
tomi-tomi
Rossz példa.
A feleség már tartozik 50 ezerrel. A külvilág ezt tudja. A külvilágot (vagy ahogy hivatkoztál rá: EU) az egész családi költségvetés érdekli, nem az, hogy a családtagok között hogyan megy ide-oda a lové. Ha tudják, hogy a feleség adósságba verte magát, akkor azt is tudják, hogy ennyivel nagyobb mínuszban van az egész kassza, függetlenül attól hogy egy másik tag mikor ad az egész családi költségvetésből.
Szerintem ez nem volt korrekt, de biztos csak azért akadtam fent rajta, mert rövid időn belül több fontosabb témában olvastam bulvárszintű hatásvadász elemzést a hvg.hu-n tárgyilagosnak ható elemzői köntösben.

több mint 13 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan
Ezért imádom a közgazdaságtant!

Már az első mikroökonómia órán elmondták, hogy azért jó ez a tudomány, mert egyszerű a modellalkotás.
Mari néni kimegy a piacra.....

több mint 13 éve
De amíg nem engedi el a tartozást, addig az nem jelenik meg az ÁHT hiányában. tomi-tomi
Nocsak, miért nem?
Elég összesíteni az alrendszerek aktuális állapotát és kész. Egy mérleg (itt most az ÁHT-mérleg) megvonásához nem kell ide-oda utalgatni a pénzt.

Tehát a könyvelés jelzi, hogy nőtt a hiányunk 313 milliárddal, ebből számítottunk 130 milliárdra. De mi a f@sz a maradék 180 milliárd?! tomi-tomi
A cikk nem azt mondja, hogy a különbözetre számítottak, hanem hogy a különbözetre van magyarázat.
Az én kérdésem az, hogy ez a "magyarázott rész" valójában növeli-e az ÁHT hiányát vagy csak technikai jellegű.atapapa
Ez az összesítés történt most! 😊 Pénzt most nem utaltak, azt már rég elutalták, csak eddig ezt elkönyvelték tartozásnak. Most pedig leírták a tartozást.
Van magyarázat: nekünk, állampolgároknak, költségvetési szakemberek számítottak rá, tudták.
Ez a hiány már eddig is 313 milliárd volt, de a könyvelés (úgy tettünk, mintha kölcsönadtunk volna a TB-nek) ezt elfedte. Az összesítés (értsd az eddig sem várt visszafizetés leírása) pusztán megmutatja a valós állapotot.
Valójában már korábban növelte a hiányt, (könyvelés)technikailag most vált mindenki számára nyilvánvalóvá.

több mint 13 éve
De amíg nem engedi el a tartozást, addig az nem jelenik meg az ÁHT hiányában. tomi-tomi
Nocsak, miért nem?
Elég összesíteni az alrendszerek aktuális állapotát és kész. Egy mérleg (itt most az ÁHT-mérleg) megvonásához nem kell ide-oda utalgatni a pénzt.

Tehát a könyvelés jelzi, hogy nőtt a hiányunk 313 milliárddal, ebből számítottunk 130 milliárdra. De mi a f@sz a maradék 180 milliárd?! tomi-tomi
A cikk nem azt mondja, hogy a különbözetre számítottak, hanem hogy a különbözetre van magyarázat.
Az én kérdésem az, hogy ez a "magyarázott rész" valójában növeli-e az ÁHT hiányát vagy csak technikai jellegű.

több mint 13 éve
könyveléstechnikailag ezzel az elengedéssel most nőtt az ÁHT hiánya 95 milliárddal. Márpedig az EU-t (és minden statisztikát) ez érdekli.
tomi-tomi
Pont hogy nincs így.
Az államháztartásnak egy része a TB-alap. Ha az államháztartás másik része tesz ide pénzt (jelen esetben a központi költségvetés), akkor az államháztartás főösszege változatlan marad.
Az ÁHT hiánya csak akkor nő ezzel az átutalással, ha a TB ezen adóssága a korábban tervezettet haladja meg. Ez is lehet, de akkor azt külön jelezni kéne a cikkben.atapapa
De amíg nem engedi el a tartozást, addig az nem jelenik meg az ÁHT hiányában. Az alrendszerek tartozásai az ÁHT könyvelésben vevői tartozások (Eszköz). Abban a pillanatban, hogy leírod, ki kell vezetned az Eszközök oldalról; nő a hiányod.
Az más kérdés, hogy ezt mindenki tudja előre, hogy ez fog történni. Ezért magyarázat a hiány össznövekedéséből ez a 95 milliárd. Az igaz, hogy a főösszeg nem változott, de eddig hihettük azt, hogy csak 220 milliárd a hiányunk. Mert eddig úgy tettünk könyvelésileg, mintha ez a pénz befolyna majd.
Tehát a könyvelés jelzi, hogy nőtt a hiányunk 313 milliárddal, ebből számítottunk 130 milliárdra. De mi a f@sz a maradék 180 milliárd?!

több mint 13 éve
könyveléstechnikailag ezzel az elengedéssel most nőtt az ÁHT hiánya 95 milliárddal. Márpedig az EU-t (és minden statisztikát) ez érdekli.
tomi-tomi
Pont hogy nincs így.
Az államháztartásnak egy része a TB-alap. Ha az államháztartás másik része tesz ide pénzt (jelen esetben a központi költségvetés), akkor az államháztartás főösszege változatlan marad.
Az ÁHT hiánya csak akkor nő ezzel az átutalással, ha a TB ezen adóssága a korábban tervezettet haladja meg. Ez is lehet, de akkor azt külön jelezni kéne a cikkben.

több mint 13 éve
http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hiany
küldeném mindenkinek aki szereti!
egy komoly cél van, az se sikerül, de sebaj, jövőre újra lehet próbálkozni, amíg meg nem döglenek a bárányok. pedig annyi jó ötlet van....gabtsi
"A jelentés a 313,5 milliárd forintos eltérésből összesen 130 milliárd forintra ad magyarázatot. Ebből a legnagyobb tétel az, hogy a kormány elengedi a társadalombiztosítási alapok 95 milliárd forintos tartozását a központi költségvetés felé."

HVG mostanában egyre viccesebb elemzéseket közöl. Nyugodtan leírhatták volna azt is, hogy ha a központi költségvetés az államháztartás egy alrendszerével így "üzletel", az a végső államháztartási főszámokra semmilyen hatással nincs, egyik zsebből megy a pénz a másikba. Vagyis a 313 milliárd élből "csak" 220 milliárd az ÁHT szintjén, ha a kialakult TB-tartozás "terv szerinti" volt.

Az más tészta, hogy a 220 is nagyon sok.atapapa
Egyrészt a HVG elég részletes alcikke(ke)t is közöl az ÁHT alrendszereiről. Azt meg egy HVG-ben ne kelljen már megmagyarázni, hogy a tartozások és a leírt tartozások között van egy jelentős különbség. Tehát könyveléstechnikailag ezzel az elengedéssel most nőtt az ÁHT hiánya 95 milliárddal. Márpedig az EU-t (és minden statisztikát) ez érdekli.
Másrészt ők is ezt írják, hogy a 313 milliárdból 130 milliárdra van magyarázat, tehát csak papíron most jelent meg a hiány, ezzel lehetett előre számolni. Sokkal izgalmasabb, hogy miből keletkezett a nem várt 220 milliárd hiány.
Szóval, nem vicces, teljesen korrekt.

több mint 13 éve
http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hiany
küldeném mindenkinek aki szereti!
egy komoly cél van, az se sikerül, de sebaj, jövőre újra lehet próbálkozni, amíg meg nem döglenek a bárányok. pedig annyi jó ötlet van....gabtsi
"A jelentés a 313,5 milliárd forintos eltérésből összesen 130 milliárd forintra ad magyarázatot. Ebből a legnagyobb tétel az, hogy a kormány elengedi a társadalombiztosítási alapok 95 milliárd forintos tartozását a központi költségvetés felé."

HVG mostanában egyre viccesebb elemzéseket közöl. Nyugodtan leírhatták volna azt is, hogy ha a központi költségvetés az államháztartás egy alrendszerével így "üzletel", az a végső államháztartási főszámokra semmilyen hatással nincs, egyik zsebből megy a pénz a másikba. Vagyis a 313 milliárd élből "csak" 220 milliárd az ÁHT szintjén, ha a kialakult TB-tartozás "terv szerinti" volt.

Az más tészta, hogy a 220 is nagyon sok.

Szerinted a Fideszt mennyire érdekli? Majd hoznak egy 2/3ost és nem lesz szuverén 😀Toca
Annak idején már Gyurcsány is módosította a jegybanktörvényt, hogy a korábbi "fideszes" vezetésű monetáris tanácsot felhígítsa az embereivel, de érdekes módon a felhígított monetáris tanács is olyan döntéseket hozott, amelyekért korábban a fideszes tanácsot szidta.
De az Alkotmánybíróság elmúlt egy éves munkájáról is hasonló elemzést olvastam, a csak a fidesz által megválasztottak a döntéseik alapján egyáltalán nem voltak hálásak.

több mint 13 éve
Szerinted a Fideszt mennyire érdekli? Majd hoznak egy 2/3ost és nem lesz szuverén 😀Toca
hát csak érdekelje, mert Ausztriában már pengeti a sajtó Magyarország Uniós tagságának a felfüggesztését. (A Bankok szopatása óta.) Na akkor lesz csak szar világ azt hiszem. El tudjátok képzelni mekkora lenne az infláció? Beszarna az egész ország.

több mint 13 éve
Ez krvára lényegtelen most sztem, hogy mekkora lesz a hiány.. és igazából a legkisebb probléma, az a mutató, aminél a legkevésbé számít jelen körülmények között, mikor válság/gáz van.Igor
értem én, és semmi bajom nem is lenne ezzel, ha nem úton-útfélen ezt hallanánk, hogy mennyire fontos a HÁBORÚ az eladósodottság ellen, és hogy ennek a célnak kell mindent feláldozni.
mert ugye az eredeti terv is az volt, hogy elérjük az EU-nál, hogy ne kelljen tartani a hiányt, vagy hogy a nyugdíjkassza hiánya ne terhelje (statisztikailag) az államháztartást, aztán ugye ez nem sikerült és jött a nyugdíjpénzek bevonása.
és itt nekem csak az érthetetlen, hogy ha minden intézkedés ezt a célt szolgálta, akkor hogy a picsába lehet, hogy mégis majdnem a duplája a tervezettnek ?
és ha ez önmagában nem probléma, de az elmútnyócév hiteltelen gazdaságpolitikáját csak folytatni sikerül így, és legyen bármilyen fasza nagyratörő tervünk, körberöhögnek újfent.

másfél éve mondom, hogy engem nem érdekel, hogy egyes dolgokban milyen ízlése van a kormánynak, vagy milyen (anti)demokratikus rendelkezései vannak, egészen addig, amíg a gazdaság JÓL működik, vagy legalább pályára állt. de ez amit ezek művelnek, az akkora nonsense, hogy lelóg a térképről.gabtsi
igazából nem értem mit vártatok. Már amikor Matolcsyt kinevezték ajvékolt fél Magyarország, hogy nem ért hozzá. KÓKLER. Komolyabb pénzügyi körökben egyszerűen senkinek nézik, mert nem ért hozzá. Ehhez még egy olyan jogász kellett az elnöki székbe, aki sosem praktizált meg egy rakás idióta bölcsész az ELTE-BTK-ről, 1-2 vidéki paraszt, és ezt kaptuk.

Egyébként most jön ki, hogy Orbán és Martonyi is érintett lehet Sukoróban.

több mint 13 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
Ez krvára lényegtelen most sztem, hogy mekkora lesz a hiány.. és igazából a legkisebb probléma, az a mutató, aminél a legkevésbé számít jelen körülmények között, mikor válság/gáz van.Igor
értem én, és semmi bajom nem is lenne ezzel, ha nem úton-útfélen ezt hallanánk, hogy mennyire fontos a HÁBORÚ az eladósodottság ellen, és hogy ennek a célnak kell mindent feláldozni.
mert ugye az eredeti terv is az volt, hogy elérjük az EU-nál, hogy ne kelljen tartani a hiányt, vagy hogy a nyugdíjkassza hiánya ne terhelje (statisztikailag) az államháztartást, aztán ugye ez nem sikerült és jött a nyugdíjpénzek bevonása.
és itt nekem csak az érthetetlen, hogy ha minden intézkedés ezt a célt szolgálta, akkor hogy a picsába lehet, hogy mégis majdnem a duplája a tervezettnek ?
és ha ez önmagában nem probléma, de az elmútnyócév hiteltelen gazdaságpolitikáját csak folytatni sikerül így, és legyen bármilyen fasza nagyratörő tervünk, körberöhögnek újfent.

másfél éve mondom, hogy engem nem érdekel, hogy egyes dolgokban milyen ízlése van a kormánynak, vagy milyen (anti)demokratikus rendelkezései vannak, egészen addig, amíg a gazdaság JÓL működik, vagy legalább pályára állt. de ez amit ezek művelnek, az akkora nonsense, hogy lelóg a térképről.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 19 379 — Vikings fan
Szerinted a Fideszt mennyire érdekli? Majd hoznak egy 2/3ost és nem lesz szuverén 😀
több mint 13 éve
Nem tilthatják meg az MNB-nek. Az MNB szuverén szervezet a mindenkori államhatalomtól. Ha mégis megtiltják (ha meg tudják), az szembe ütközik a jogállamisággal, nyíltan kimondható a diktatúra. Ismereteim szerint...