Politika

46 feliratkozó

több mint 13 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 370 — No 1 Zhang Yufei fan
http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hiany
küldeném mindenkinek aki szereti!
egy komoly cél van, az se sikerül, de sebaj, jövőre újra lehet próbálkozni, amíg meg nem döglenek a bárányok. pedig annyi jó ötlet van....gabtsi
Bepötyögtem v 3 oldalt, 6 linkkel... és elszállt. Szóval most csak röviden.

Ez krvára lényegtelen most sztem, hogy mekkora lesz a hiány.. és igazából a legkisebb probléma, az a mutató, aminél a legkevésbé számít jelen körülmények között, mikor válság/gáz van.
Másrészt meg annyira nyilvánvaló volt.. ez hónapok óta nyílt titok a szakmában, hogy százmilliárdokkal lőnek mellé, a kérdés csak a pontos összeg lesz igazából. Mondok/mutatok inkább valamit, ami egyelőre nem vert fel nagy port, de sokkal nagyobb gáz lesz/lehet sztem.

Sokkal neccessebb az, hogy az önkormányzati hitelek állami átvállalásával baszkodnak (amit Gémesi pedzegetett augusztusban, akkor persze rázta mindenki a fejét - aug 15-i cikk, meg van egy tegnapi fidesz.hu-ról, Rogán nyilatkozott), most meg verik a mellüket, hogy mekkora faszagyerekek a mentéssel...
Ez még egy vicces kör lesz, és ha elbasszák (ami tuti) - akkor meg pláne. Én ettől sokkal jobban tartok..

Most más területeken egyelőre úgyis várni kell, hogy a balfasz szlovákok is átnyomják végre az EFSF szavazást, és normálisan csődbe vihessük a görögöket végre... utána mindenkinek jobb lesz. Ideális esetben Berlusconit is sikerül lemondatni addigra, és lesz ott 1-2 pénzügyminiszter aki elviheti a megszorításokkal kapcsolatos balhékat (lásd Bokros, Bajnai... lassan kelleni fog egy ilyen idehaza is amúgy)
Csak ez az egész rétestészta minél jobban nyúlik, annál több az idő/lehetőség az aggodalmaskodásra, annál többet esik minden piac.. és annál több alkalma van a kormánynak ostobaságokat nyilatkozni (tegnap pl. a forintkamatok emelkedésére kartell-összeesküvés-elméletet gyártottak... hiába mondtak 100-ból 101 közgazdász előre, hogy "EZ LESZ A VÉGE, BAZMEG...ma asszem a Moody's-nak szóltak be megint reflexből) - komolyan, most már azt várom, mikor tiltják meg az MNB-nek, hogy kamatot emeljen..

Áhh..

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
gdavid New England Patriots 3 894 — Patriots fan
nem tudom miért érzem idevalónak
http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3wDiamondsHead44
Ez nagyon ott van, köszönöm ezt az önfeledt 2 és fél percet 😀

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
http://hvg.hu/az_orban_kormany_gazdasagpolitikaja/20111004_2011_koltsegvetes_hiany
egy komoly cél van, az se sikerül, de sebaj, jövőre újra lehet próbálkozni, amíg meg nem döglenek a bárányok. pedig annyi jó ötlet van....gabtsi
Fenomenális... 😀

És a válasz: Csupa balf*sz van körülöttem...
több mint 13 éve
DiamondsHead44 2 696 — Rams fan
nem tudom miért érzem idevalónak
http://www.youtube.com/watch?v=3uB3cOb5i3w

STL Curtain
In our life there's if, In our beliefs there's lie, In our business there's sin, In our bodies there's die
Egy átlagos zárójelentésnél csak egy E-ON számla érthetetlenebb.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló. (Virág elvtárs)
több mint 13 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
egy komoly cél van, az se sikerül, de sebaj, jövőre újra lehet próbálkozni, amíg meg nem döglenek a bárányok. pedig annyi jó ötlet van....

ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 421 — #NoStress
Lázárt te is megszavaztad, meg én is megszavaztam, meg mind a 15 millió magyar megszavazta. füligjimmy
Magad nevében beszélj,én biza meg nem szavaztam. 😉
Ha este meccs előtt lesz szabad fél órám akkor nyomok egy storyt a Lázár féle sporttámogatásról.
De vannak itt a tarsolyban építkezéses storyk is.
Meg arról is,hogy miért nem lehet Vásárhely főterén ételhordóval áthaladni. 😀Bazzani
Dehogynem megszavaztad, legfeljebb nem tudsz róla.

A Loki egyik főszponzora a debreceni hőszolgáltató. Reklámozni kell, nehogy véletlenül az emberek átmenjenek egy másik hőszolgáltatóhoz. 😀 Világröhej, mekkora pénzek tűnnek el. És nekem ne ugassa senki, hogy Gyurcsány alatt rosszabb volt. Ami az államigazgatásban az elmúlt egy évben zajlik, az a nagyképű dilettanizmussal "leplezett" szabadrablás.füligjimmy
...kezdete.
Mert a dolgok jövőre indulnak be csak igazán, amikor pl. a közbeszerzések alsó határát felviszik 50 millióra.
Vagyis ami most van, az még csak nagyon az eleje a dolgoknak.
8 évig erre vártak, hiszen sok "vállalkozó" zsebébe kell visszatömni a lét, amit az elmúlt 8 évben elköltöttek előre.

több mint 13 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 901
Na egy kis szösszenet:
Vásárhelyen a sporttámogatás olyan mint a fehér holló. Sokan hallottak róla,de igazából senki sem látta. Szisztematikus munkával, be nem váltott ígéretekkel sikerült tönkretenni a kézilabdát és a hajdanán sikeres kosárlabda is vergődik (idén már alig tudtak elindulni). Volt is zúgolódás a sportbarátok körében. Zúgolódott az NB3as focicsapat is (elvégre több mint 200gyerek focizik itt),hogy kapjon némi pénzmagot. Lázár és barátai (mivel rendes emberek) engedtek a "népakaratnak" és megszavaztak 12millió forintnyi támogatást a HFCnek. Volt nagy öröm,lesz itt pénz,sejehujahajj.
Másnap érkezett a hír,hogy az eddigi ingyenes stadionhasználat megszűnt, a csapat havi egymillióért bérelheti ezentúl a pályát.

Egyikzsebből a másikzsebbe. :/

Egy kis plusz adalék a dologhoz:
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/2014-re_megujulhat_a_vasarhelyi_stadion/2238222/

Stadiont építünk,mert abból sok pénzt ki lehet lopni. Van egy rész benne a sporttámogatás összegéhez is. Na azt kb annyira fogják megkapni a csapatok mint én a Nobel díjat.Bazzani
ez mekkora már 😀 Akkor olyan mintha oda se adnák azt a pénzt.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 647 — Axel Foley
Na egy kis szösszenet:
Vásárhelyen a sporttámogatás olyan mint a fehér holló. Sokan hallottak róla,de igazából senki sem látta. Szisztematikus munkával, be nem váltott ígéretekkel sikerült tönkretenni a kézilabdát és a hajdanán sikeres kosárlabda is vergődik (idén már alig tudtak elindulni). Volt is zúgolódás a sportbarátok körében. Zúgolódott az NB3as focicsapat is (elvégre több mint 200gyerek focizik itt),hogy kapjon némi pénzmagot. Lázár és barátai (mivel rendes emberek) engedtek a "népakaratnak" és megszavaztak 12millió forintnyi támogatást a HFCnek. Volt nagy öröm,lesz itt pénz,sejehujahajj.
Másnap érkezett a hír,hogy az eddigi ingyenes stadionhasználat megszűnt, a csapat havi egymillióért bérelheti ezentúl a pályát.
Egyikzsebből a másikzsebbe. :/

Egy kis plusz adalék a dologhoz:
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/2014-re_megujulhat_a_vasarhelyi_stadion/2238222/

Stadiont építünk,mert abból sok pénzt ki lehet lopni. Van egy rész benne a sporttámogatás összegéhez is. Na azt kb annyira fogják megkapni a csapatok mint én a Nobel díjat.

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Politika Magyarországon: Olyan gyorsan cserélnek faszt a szánkban, hogy észre sem vesszük. Ha felnézel, meglepődsz, megint más van a túloldalán.
több mint 13 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
Lázárt te is megszavaztad, meg én is megszavaztam, meg mind a 15 millió magyar megszavazta. füligjimmy
Ha este meccs előtt lesz szabad fél órám akkor nyomok egy storyt a Lázár féle sporttámogatásról.
Meg arról is,hogy miért nem lehet Vásárhely főterén ételhordóval áthaladni. 😀Bazzani
Dehogynem megszavaztad, legfeljebb nem tudsz róla.

A Loki egyik főszponzora a debreceni hőszolgáltató. Reklámozni kell, nehogy véletlenül az emberek átmenjenek egy másik hőszolgáltatóhoz. 😀 Világröhej, mekkora pénzek tűnnek el. És nekem ne ugassa senki, hogy Gyurcsány alatt rosszabb volt. Ami az államigazgatásban az elmúlt egy évben zajlik, az a nagyképű dilettanizmussal "leplezett" szabadrablás.

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
Meg arról is,hogy miért nem lehet Vásárhely főterén ételhordóval áthaladni. 😀

több mint 13 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
Nem mondom, hegy egyetértek a polgármesteri hivatallal, de a tartozások behajtása igencsak macerás kicsiny hazánkban.vadibandi
Ezt leginkább azok tudják akik megbíztak egyszer is életükben Lázárban.
Ez a tipikus "Más szemében a szálkát,...." tipikus esete.
Amúgy küldhetnének először figyelmeztetést mielőtt szégyenlistára teszik az embert.
Mondom én akinek nincs egy forint tartozása sem a város felé.Bazzani
Lázárt te is megszavaztad, meg én is megszavaztam, meg mind a 15 millió magyar megszavazta. Magunkra vethetünk amúgy, hogy ilyen férgeket évtizedek óta eltartunk. Debrecenben nem ismerek senkit, aki elégedett lenne Kósával, mert szabad szemmel látszik, hogy hanyatlik a város. Meg lehet nézni a választási eredményeket. Mert inkább nem megy el szavazni senki, mintsem egy ismeretlen függetlenre voksoljanak. Jövőre kurva nagy lázongások lesznek a polgik részéről, mert ugye eddig ment a kussolás, most felvették villámgyorsan ezt a mi mindent tudunk, ti egy rakás szarok vagytok attitűdöt, de meg lehet nézni, hogy azok a városok, ahol szoci polgi volt fideszes közgyűléssel, az szét van rohadva, meg egyenesen ellepi a ganyé. Most biza tartják a markukat, ilyen pályázati pénzre, meg amolyanra, aztán az igények nagyjából 30 százalékára van pénz. Nagyjából márciusra kiderül, kik esnek pofára, veretes lesz a névsor, ha megtudok valami zaftos kis sztorit, azt majd megosztom. 😉

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
Nem mondom, hegy egyetértek a polgármesteri hivatallal, de a tartozások behajtása igencsak macerás kicsiny hazánkban.vadibandi
Ezt leginkább azok tudják akik megbíztak egyszer is életükben Lázárban.
Ez a tipikus "Más szemében a szálkát,...." tipikus esete.
Amúgy küldhetnének először figyelmeztetést mielőtt szégyenlistára teszik az embert.
Mondom én akinek nincs egy forint tartozása sem a város felé.

több mint 13 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan
Látom a város, mint méret kicsit nagy, hogy átérezhető legyen.
De tegyük fel, hogy az x lakásos társasházban van néhány lakásnak közös költség tartozása, ami miatt nem tudja kifizetni a ház a rezsit!vadibandi
Ja,csak itt nem hónapos meg éves tartozásokról hanem napokról van szó.
Kollégám 6 napja tartozott valami utánfutó miatt ezerforint környéki összeggel és egyből felkerült a szégyenlistára.
Miközben a milliárdos tartozásokról (amivel a város tartozik évek óta helyi cégeknek) meg kussolnak.
Nem mellesleg a szégyenlistára felkerülő cégek közül is jónéhánynak.
Arról meg ne is beszéljünk,hogy ilyen szintű adatkiterigetésre van e joguk!?Bazzani
Nem mondom, hegy egyetértek a polgármesteri hivatallal, de a tartozások behajtása igencsak macerás kicsiny hazánkban.

több mint 13 éve
De tegyük fel, hogy az x lakásos társasházban van néhány lakásnak közös költség tartozása, ami miatt nem tudja kifizetni a ház a rezsit!vadibandi
Ja,csak itt nem hónapos meg éves tartozásokról hanem napokról van szó.
Kollégám 6 napja tartozott valami utánfutó miatt ezerforint környéki összeggel és egyből felkerült a szégyenlistára.
Miközben a milliárdos tartozásokról (amivel a város tartozik évek óta helyi cégeknek) meg kussolnak.
Nem mellesleg a szégyenlistára felkerülő cégek közül is jónéhánynak.
Arról meg ne is beszéljünk,hogy ilyen szintű adatkiterigetésre van e joguk!?

több mint 13 éve
vadibandi 1 438 — Giants fan
De tegyük fel, hogy az x lakásos társasházban van néhány lakásnak közös költség tartozása, ami miatt nem tudja kifizetni a ház a rezsit!

több mint 13 éve
Tehettem volna a Gyűlölködjünkbe is:
Vásárhelyi szégyenlista: nyilvánosságra hozták, ki mennyi helyi adóval tartozik
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/vasarhelyi_szegyenlista_nyilvanossagra_hoztak_ki_mennyi_helyi_adoval_tartozik/2242029/

Olyan szégyenlistát mikor csinál Lázár ahol a város milliárdos lejárt tartozásai vannak felsorolva? Az nincs a cikkben,hogy a város jónéhány ember bankszámláját zároltatta párezer forintos tartozásért. Ezek többsége feledékenység,időhiány vagy pénztelenség miatt nem lett befizetve nem pedig akaratból.
6nap tartozás után szégyenlistára kerülni? Szép... :o

U.i.: Én nem vagyok rajta.Bazzani
Ez szerintem gusztustalan. Kinek mi köze a másik anyagi helyzetéhez, hogy mennyivel tartozik stb...?!

több mint 13 éve
Tehettem volna a Gyűlölködjünkbe is:
Vásárhelyi szégyenlista: nyilvánosságra hozták, ki mennyi helyi adóval tartozik
http://www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/vasarhelyi_szegyenlista_nyilvanossagra_hoztak_ki_mennyi_helyi_adoval_tartozik/2242029/

Olyan szégyenlistát mikor csinál Lázár ahol a város milliárdos lejárt tartozásai vannak felsorolva? Az nincs a cikkben,hogy a város jónéhány ember bankszámláját zároltatta párezer forintos tartozásért. Ezek többsége feledékenység,időhiány vagy pénztelenség miatt nem lett befizetve nem pedig akaratból.
6nap tartozás után szégyenlistára kerülni? Szép... :o

U.i.: Én nem vagyok rajta.

több mint 13 éve
Pont ez a hozzáállás az, ami miatt nem hallasz ilyesmiről. Ha érdekel, megtalálod magad, de ez nem az a dolog, amit mindenki az arcodba tol. Egyébként Sobri mondta, hogy őt pont nem érdekelte a dolog, ergo nem tud róla annyit. Én is hasonlóan vagyok, annyit mindenesetre tudok, hogy a Fulbrightnál pl. érdemes kérdezősködni, ha Amerikába vágyik az ember. De az amerikai és az angliai jelentkezésemet is magam oldottam meg, nem pedig úgy, hogy kértem valami linket bárkitől.Rajna
Azért tanulok Németországban - ösztöndíj, meg seggnyalás nélkül - mert szar a hozzáállásom. 😀 +1Amadeus91
Nem, azert nem tanulsz/tanultal Amerikaban (felteve, hogy szeretnel/szerettel volna), mert rossz a hozzaallasod. De ez megint egy pelda, hogz lehet mondjuk a nemeteknel tanulni, en tudok rola, pl. teged meg masokat is, de nem tudnek egy erdeklodonek linkeket dobalni, mert engem konkretan sosem erdekelt melyebben.Rajna
hagyjuk ezt a vitát mert nincs értelme.

több mint 13 éve
Rajna Tennessee Titans 7 926 — Nega Scott
ez "google a barátod" elég lapos duma. Ha ennyire otthon vagy ebben a témában, akkor csak tudsz ebben konkrét címet adni.Amadeus91
Pont ez a hozzáállás az, ami miatt nem hallasz ilyesmiről. Ha érdekel, megtalálod magad, de ez nem az a dolog, amit mindenki az arcodba tol. Egyébként Sobri mondta, hogy őt pont nem érdekelte a dolog, ergo nem tud róla annyit. Én is hasonlóan vagyok, annyit mindenesetre tudok, hogy a Fulbrightnál pl. érdemes kérdezősködni, ha Amerikába vágyik az ember. De az amerikai és az angliai jelentkezésemet is magam oldottam meg, nem pedig úgy, hogy kértem valami linket bárkitől.Rajna
Azért tanulok Németországban - ösztöndíj, meg seggnyalás nélkül - mert szar a hozzáállásom. 😀 +1Amadeus91
Nem, azert nem tanulsz/tanultal Amerikaban (felteve, hogy szeretnel/szerettel volna), mert rossz a hozzaallasod. De ez megint egy pelda, hogz lehet mondjuk a nemeteknel tanulni, en tudok rola, pl. teged meg masokat is, de nem tudnek egy erdeklodonek linkeket dobalni, mert engem konkretan sosem erdekelt melyebben.

több mint 13 éve
Google a barátod. Ha már ott elakadsz, akkor nem neked találták ki a külföldöntanulást gimnáziumban.Sobri Jóska
ez "google a barátod" elég lapos duma. Ha ennyire otthon vagy ebben a témában, akkor csak tudsz ebben konkrét címet adni.Amadeus91
Azért tanulok Németországban - ösztöndíj, meg seggnyalás nélkül - mert szar a hozzáállásom. 😀 +1

több mint 13 éve
Rajna Tennessee Titans 7 926 — Nega Scott
adj már egy linket vagy elérhetőséget, hogy hol lehet ilyenre jelentkezni kérlek.Amadeus91
Google a barátod. Ha már ott elakadsz, akkor nem neked találták ki a külföldöntanulást gimnáziumban.Sobri Jóska
Pont ez a hozzáállás az, ami miatt nem hallasz ilyesmiről. Ha érdekel, megtalálod magad, de ez nem az a dolog, amit mindenki az arcodba tol. Egyébként Sobri mondta, hogy őt pont nem érdekelte a dolog, ergo nem tud róla annyit. Én is hasonlóan vagyok, annyit mindenesetre tudok, hogy a Fulbrightnál pl. érdemes kérdezősködni, ha Amerikába vágyik az ember. De az amerikai és az angliai jelentkezésemet is magam oldottam meg, nem pedig úgy, hogy kértem valami linket bárkitől.

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 340 — capitaine du château de Vienne 1487
http://www.rotary.hu/digitalcity/projects/rotary/rotary_homepage.jsp?dom=AAAAKTXL&fmn=BAAFHUPA&prt=BAAFHUOF&men=BAAFHUOK
http://www.ef.co.hu/highschool/
http://www.tanulaskulfoldon.hu/
http://www.karinthy.hu/pages/open/hu/
http://www.yfu.hu/hu/home.html
http://www.afs.hu/
http://www.scholarship.hu/

nu http://www.youtube.com/watch?v=J5Fv8zYz7eo

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Nekem is mindenki, akit ismerek ingyen volt, repülőjegyet fizették, különböző programok, csereprogramok, nem tudom pontosan mi, engem soha nem érdekelt, de van sok lehetőség.
És igenis bárki számára elérhető, nem fizetős lehetőségből is van sok, mivel sok ilyen példát tudok.
Egyébként nálunk, még a 90es évek elején a fél osztály volt kint 1 évet így USA és Németo., és most ismerőseim gyerekei közül, csak amire emlékszem Seattle, Toronto, London, Tel-Aviv, Hannover tuti. Egyikük se gazdag.Sobri Jóska
adj már egy linket vagy elérhetőséget, hogy hol lehet ilyenre jelentkezni kérlek.Amadeus91
ez "google a barátod" elég lapos duma. Ha ennyire otthon vagy ebben a témában, akkor csak tudsz ebben konkrét címet adni.

több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 421 — #NoStress
Ösztöndíjak vannak, ha jó eredményeket produkálsz, ingyen megoldod az egészet.Rajna
Nekem is mindenki, akit ismerek ingyen volt, repülőjegyet fizették, különböző programok, csereprogramok, nem tudom pontosan mi, engem soha nem érdekelt, de van sok lehetőség.
És igenis bárki számára elérhető, nem fizetős lehetőségből is van sok, mivel sok ilyen példát tudok.
Egyébként nálunk, még a 90es évek elején a fél osztály volt kint 1 évet így USA és Németo., és most ismerőseim gyerekei közül, csak amire emlékszem Seattle, Toronto, London, Tel-Aviv, Hannover tuti. Egyikük se gazdag.Sobri Jóska
Google a barátod. Ha már ott elakadsz, akkor nem neked találták ki a külföldöntanulást gimnáziumban.