Politika

64 feliratkozó

több mint 11 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 087 — #NoStress
Mai Die Welt cikk: Az ő faluja, az ő stadionja
 www.welt.de/print/die_welt/politik/article136303710/Sein-Dorf-sein-Stadion.html

"Ahogy az országot vezeti, talán az is a felcsúti örökség része. Mint egy focicsapatot. A politikában olyan módszereket alkalmaz, amit a focipályán tanult.... Szép és jó, a liberális demokrácia a focipályán nem vezet sikerre. De az országnak jobb lenne a kritikusok szerint. Orbán ezt másként látja.
Egyébként az új külügyminiszter Sz.P. is szeret focizni, teremfocizni. És néhány csapattársa hirtelen a külügyminisztériumban kezdett dolgozni. A médialeleplezések után a minisztérium sajtóközleményt tartott szükségesnek kiadni, melyben hangsúlyozták, hogy a miniszter ismerősei a teremfoci klubból, nem azért kerültek a minisztériumba, mert a miniszter ismerősei a fociklubból (😊 😊), hanem mert a bizalmát élvezik"

Vajon röhögnek rajtunk, vagy röhögnek?diverdoc
Szerinted Németországban senki se ad állást, pozíciót haverjának, ismerősének? Vagy csak a miniszterek nem?

több mint 11 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Mai Die Welt cikk: Az ő faluja, az ő stadionja
 www.welt.de/print/die_welt/politik/article136303710/Sein-Dorf-sein-Stadion.html

"Ahogy az országot vezeti, talán az is a felcsúti örökség része. Mint egy focicsapatot. A politikában olyan módszereket alkalmaz, amit a focipályán tanult.... Szép és jó, a liberális demokrácia a focipályán nem vezet sikerre. De az országnak jobb lenne a kritikusok szerint. Orbán ezt másként látja.
Egyébként az új külügyminiszter Sz.P. is szeret focizni, teremfocizni. És néhány csapattársa hirtelen a külügyminisztériumban kezdett dolgozni. A médialeleplezések után a minisztérium sajtóközleményt tartott szükségesnek kiadni, melyben hangsúlyozták, hogy a miniszter ismerősei a teremfoci klubból, nem azért kerültek a minisztériumba, mert a miniszter ismerősei a fociklubból (😊 😊), hanem mert a bizalmát élvezik"

Vajon röhögnek rajtunk, vagy röhögnek?

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 11 éve
Ettemlevest Chicago Bears 1 134 — Bears fan
Megvan az ország új ellensége. Most majd pár hétig ezt szajkózzák, utána visszatérhet a gyurcsányozás.

touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 11 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
 444.hu/2015/01/12/rogan-felboritja-a-kereszteny-orszagok-belso-rendjet-a-muzulman-kozossegek-jelenlete/

inkább ez erős. Rettegünk itt a nemlétező bevándorlástól. 😀
több mint 11 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 824 — no es importante
ez erős

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Az első ország Uruguay a világon ahol legális és állami monopólium a marijuanakereskedelem.
Valamint Kádár is hasonlóan puritán vezető volt. Sokra mentünk vele...
Annyi a közös még bennük, hogy mindketten baloldali gerillák.Sobri Jóska
ez a baloldali gerilla dolog arrafelé dívik mostanában, a brazil elnöknő is az volt. Aztán valamitől megy az az ország.berger90
Mármint Brazília?
Azért olvass utána emberi jogoknak, korrupciónak, bűnözésnek, szegénységnek a nők helyzetének, a környezetvédelemnek, a tudományos élet hanyatlásának, stb.
Persze foci VB, meg olimpia, de az, hogy "menne az az ország" erősen felszínes megközelítés.
Valamint nem mostanában volt baloldali gerilla, hanem a 60-as években.

több mint 11 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 968
Az első ország Uruguay a világon ahol legális és állami monopólium a marijuanakereskedelem.
Annyi a közös még bennük, hogy mindketten baloldali gerillák.Sobri Jóska
ez a baloldali gerilla dolog arrafelé dívik mostanában, a brazil elnöknő is az volt. Aztán valamitől megy az az ország.

Mindig jövőre
több mint 11 éve

Ez pedig az elnöki autó

Lám, máshogy is lehet egy ilyet kezelni...balazs799
Annyi a közös még bennük, hogy mindketten baloldali gerillák.

több mint 11 éve
alatriste Green Bay Packers 11 839 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.

Ez pedig az elnöki autó

Lám, máshogy is lehet egy ilyet kezelni...

Liverpool Fc
több mint 11 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 522 — zászló zászló szív
Biztos megvan rá az értelmes, elfogadható magyarázat 😮

propeller.hu/itthon/3045528-kornyezetvedelmi-termekdijat-kell-fizetni-napelemek

Azért ez nem semmi.csi77
Én tudom: amikor majd 30-40 év múlva leszerelik, akkor veszélyes hulladék lesz. Előrelátó a mi kormányunk, nem értem a problémádat! Jövő nemzedék meg minden, csak atom!

(Irónia nélkül: nyilván az itthoni zöld lobbi elég gyenge, és tény és való, hogy az atomenergia tiszta. De a kettő nem egymás helyettesítője, hanem szerintem kiegészítője, mert ugye előbbit nem lehet kicsiben használni, a napelemet meg lehet bármilyen kicsiben telepíteni, szóval akár otthonra is ugyebár. Szóval innentől kezdve ez egy kimondottan ostoba szabályozás)

több mint 11 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 259 — Bears & Illinois fan
Biztos megvan rá az értelmes, elfogadható magyarázat 😮

propeller.hu/itthon/3045528-kornyezetvedelmi-termekdijat-kell-fizetni-napelemek

Azért ez nem semmi.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 11 éve
 www.econ.core.hu/file/download/bwp/bwp1501.pdf

az MTA tanulmánya az érettségi és középiskolai helyek csökkentésével kapcsolatban
több mint 11 éve
Én abban gondolkodom, hogy én, és a környezetem ne legyen megbaszva.
Én ezt mondom.Sobri Jóska
Tudottan/tudatlanul eljutottál a klasszikusig. Amikor majd a te seggedet készülnek megbaszni, senki nem lesz már, aki tiltakozzon emiatt.tomi-tomi
De én azt nem hagyom.
Ha meg mégis sikeredik, akkor nem is várom el mástól, hogy emiatt tiltakozzon, ha már magam nem tudtam ezt megakadályozni.Sobri Jóska
ezt, hogy érnéd el, ha jogszabályban jönne az ukáz?Amadeus91
Mire?
Egy ilyen kérdés egyértelműen azt sugallja, hogy fogalmad nincsen miként születik meg egy törvény, jogszabály, mi a jogi környezet, amiben megvalósul, és mire van az embernek lehetősége törvényesen vagy kiskapuk által.Sobri Jóska
teszem azt pl. jön egy jsz., hogy a te tevékenységi köröd - nem tudom mit vállalkozol - mostantól különadóval van sújtva, a szokásos mantrával indokolva. | ugyebár van rá példa | Ekkor mit csinálsz? Vagy, ha azt mondják, hogy mostantól ez állami terület, majd ők eldöntik, hogy kik folytathatják ezt a tevékenységet, és kik nem? | erre is van példa | Komolyan érdekel. Felcsapod a jogtárat, lázasan kutatni kezdesz a szakaszok közt, vagy profilt váltasz, ne adj isten elindulsz te is a borítékkal a parlamenti képviselőd felé, rá írva, hogy "Józsitól"? Komolyan érdekel, hogy Sobri Jóska mit csinál, ha nyakig van a szarban. | bullshit személyeskedésen kívül | Amadeus91
Semmi nem történik azonnal, mindennek van előzménye.
Eddigi életemben eddig négyszer váltottam teljesen profilt.
Valamint egy adott történeten belül is menet közben is rengetegszer kell korrigálni.
Szóval röviden az a válaszom, hogy "majd megoldom".
Ha hosszabban érdekel, bullshit nélkül, akkor írj nyugodtan PM-et, szívesen válaszolok személyeskedve is.

több mint 11 éve
Tudottan/tudatlanul eljutottál a klasszikusig. Amikor majd a te seggedet készülnek megbaszni, senki nem lesz már, aki tiltakozzon emiatt.tomi-tomi
De én azt nem hagyom.
Ha meg mégis sikeredik, akkor nem is várom el mástól, hogy emiatt tiltakozzon, ha már magam nem tudtam ezt megakadályozni.Sobri Jóska
Mire?
Egy ilyen kérdés egyértelműen azt sugallja, hogy fogalmad nincsen miként születik meg egy törvény, jogszabály, mi a jogi környezet, amiben megvalósul, és mire van az embernek lehetősége törvényesen vagy kiskapuk által.Sobri Jóska
teszem azt pl. jön egy jsz., hogy a te tevékenységi köröd - nem tudom mit vállalkozol - mostantól különadóval van sújtva, a szokásos mantrával indokolva. | ugyebár van rá példa | Ekkor mit csinálsz? Vagy, ha azt mondják, hogy mostantól ez állami terület, majd ők eldöntik, hogy kik folytathatják ezt a tevékenységet, és kik nem? | erre is van példa | Komolyan érdekel. Felcsapod a jogtárat, lázasan kutatni kezdesz a szakaszok közt, vagy profilt váltasz, ne adj isten elindulsz te is a borítékkal a parlamenti képviselőd felé, rá írva, hogy "Józsitól"? Komolyan érdekel, hogy Sobri Jóska mit csinál, ha nyakig van a szarban. | bullshit személyeskedésen kívül |
több mint 11 éve
De én azt nem hagyom.
Mire?
Egy ilyen kérdés egyértelműen azt sugallja, hogy fogalmad nincsen miként születik meg egy törvény, jogszabály, mi a jogi környezet, amiben megvalósul, és mire van az embernek lehetősége törvényesen vagy kiskapuk által.

több mint 11 éve
De én azt nem hagyom.
ezt, hogy érnéd el, ha jogszabályban jönne az ukáz?
több mint 11 éve
De én azt nem hagyom.
Ha meg mégis sikeredik, akkor nem is várom el mástól, hogy emiatt tiltakozzon, ha már magam nem tudtam ezt megakadályozni.

több mint 11 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Tudottan/tudatlanul eljutottál a klasszikusig. Amikor majd a te seggedet készülnek megbaszni, senki nem lesz már, aki tiltakozzon emiatt.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 11 éve
Ha megkéred a köztudottan pedofil szomszédodat, hogy vigye reggel óvodába a gyereket, akkor ne lepődj meg ha útközben megdugja. És akár van esze, akár nincs, nem fogja megkérdezni. A felelősség az én szememben a tied, hogy rábíztad a gyereked, a kezébe adtad ami neked fontos.

A kormány hidd el, jól tudja mit tesz. Amit mondanak neki, amit tennie kell. Fajsúlyosabb ügyekben is. És igazad van, a társadalmi párbeszéd is fontos része kellene hogy legyen a demokráciának. De nem az. Akkor most mi van? Mit tudsz tenni? Mi fog változni? Fentebb is írtam, lehet álmodozni, de atól még a valóság nem fog megváltozni.Sobri Jóska
Szóval azt mondod, hogy mivel minden szomszédom pedofil (mindegyik korrupt), én nem tudom elvinni a gyerekemet az óvodába (nem tudok pártot alapítani), de valakinek el kell vinnie (valakit meg kell választani), akkor nyugodjak bele, hogy a gyerekemet megdugják?

Szerencsés ember lehetsz te Jóska, hogy nem vagy ilyen helyzetben. Mert ha ilyenben lennél biztos, hogy nem legyintenél rá. Vagy pedig csak jó szokásod szerint provokálsz. 😊peterk2005
Nem azt mondom.
Hanem azt, hogy ne bízd a gyereket egy pedofilra.
Miért kéne neki oviba mennie? Miért kéne valakinek elvinnie? Ha mindenki pedofil, akkor vagy nem csinálok gyereket, vagy magam nevelem, dehogy pedofilra nem bízom, az tuti.
Miért kéne pártot alapíts? Csak egy párt tudja képviselni az érdekeidet? Tudod mik az érdekeid? És te nem tudod magad képviselni azokat?
Ki kéne szakadni ebből az átpolitizált pártoskodásból, először gondolkodásilag. Attől, hogy ők csak pártban tudnak gondolkodni, én ugyan nem. Szarok rájuk. Tudom ki kivel van, ezt igyekszem a magam javára fordítani, de ettől még nem adom se a gyerekem, se a saját seggem.
Én ezt mondom.

több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 365
Ugyanarról beszélünk...
Nem fogalmaztam pontosan, a mindenki alatt az elmúlt 10-15 év magyarországi USA nagyköveteit értettem (Walker, Fowley, Brinker, görög nevű csaj, stb...). Mind az üzleti szférából jöttek, CEO-k, CFO-k, COO-k.
több mint 11 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 553 — The only discipline that lasts, is self discipline
A nagyköveti posztot meg nem kell túlmisztifikálni. Elég csak megnézni az önéletrajzokat, és kiderül, hogy mindenki kb. "vette" a címet, előtte semmilyen külpolitikai tapasztalata nem volt. Nyilván kirakat emberek, akik mögött ott áll egy 5-10 fős stáb, akik viszont tényleg diplomaták/külügyesek/volt hírszerzők, stb.Lecsó
A mindenki azért túlzás. Igen, Smidth Pali bá is volt spanyol nagykövet, de azért a fontosabb helyekre profi karrierpolitikusokat szokás küldeni. A Kanári Szigetekre viszont általában jutalomból küldenek valakit nyaralni. Mi az USA számára általában Kanári Szigetek vagyunk, most lettünk kicsit fontosabbak az orosz-ukrán ügy miatt.

De mindegy is, mert nagyköveti posztot nem keverném össze egy külügyi osztállyal a minisztériumban. Lehet, hogy egy filmproducert küldenek ide vacsorákat adni, de a külügyminisztériumuk kelet-európai részlegében olyanok ülnek akik ismerik a térséget. Goodfriend is onnan kapja az ukázokat. 😊

Tőlem aztán kiküldhetünk Kínába mi is egy volt olimpikont vagy filmszínészt vagy bárkit. De ha egy kifutott volt pékmester súg neki itthonról, az már bajos. 😊 (Nem tudom mi a pacák története, a pékmester csak illusztráció. Lehet bankár, vállalkozó, tök mindegy. Ha nem karrier külpolitikus, addig cinkes.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 553 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha megkéred a köztudottan pedofil szomszédodat, hogy vigye reggel óvodába a gyereket, akkor ne lepődj meg ha útközben megdugja. És akár van esze, akár nincs, nem fogja megkérdezni. A felelősség az én szememben a tied, hogy rábíztad a gyereked, a kezébe adtad ami neked fontos.

A kormány hidd el, jól tudja mit tesz. Amit mondanak neki, amit tennie kell. Fajsúlyosabb ügyekben is. És igazad van, a társadalmi párbeszéd is fontos része kellene hogy legyen a demokráciának. De nem az. Akkor most mi van? Mit tudsz tenni? Mi fog változni? Fentebb is írtam, lehet álmodozni, de atól még a valóság nem fog megváltozni.Sobri Jóska
Szóval azt mondod, hogy mivel minden szomszédom pedofil (mindegyik korrupt), én nem tudom elvinni a gyerekemet az óvodába (nem tudok pártot alapítani), de valakinek el kell vinnie (valakit meg kell választani), akkor nyugodjak bele, hogy a gyerekemet megdugják?

Szerencsés ember lehetsz te Jóska, hogy nem vagy ilyen helyzetben. Mert ha ilyenben lennél biztos, hogy nem legyintenél rá. Vagy pedig csak jó szokásod szerint provokálsz. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
Lecsó Denver Broncos 3 365
most mér', az usákok is egy olyan nőcit akarnak ide küldeni, akinek a legfőbb erénye, hogy egy szappanopera producere volt. mi ez a magyar-kínai viszonyokhoz képest?! 😊slowmotion
emellett brutális pénzzel támogatta Obama kampányait, lehet ez többet nyom a latban... 😀berger90
ezt nyilván McCain sem említhette meg a szenátusi meghallgatáson 😊slowmotion
Amerikában elfogadott dolog, hogy a kampánytámogatásokért cserébe nagyköveti vagy egyéb díszkinevezést kap valaki. Mellesleg a támogatás azért ismert, mert nyílt kampányszámlára tolja a producernéni a pénzt. Innen lehet tudni, hogy mennyivel támogatja Obamát. Lehet rajta vitatkozni, hogy ez jó vagy sem, az ő dolguk. De egy biztos, nagyságrendekkel jobb, mint a "Lajos küldi" módszer.
A nagyköveti posztot meg nem kell túlmisztifikálni. Elég csak megnézni az önéletrajzokat, és kiderül, hogy mindenki kb. "vette" a címet, előtte semmilyen külpolitikai tapasztalata nem volt. Nyilván kirakat emberek, akik mögött ott áll egy 5-10 fős stáb, akik viszont tényleg diplomaták/külügyesek/volt hírszerzők, stb. És amikor egy díszpinty hazautazik, és nem jön helyére másik, akkor hirtelen előtérbe kerül egy második vonalbeli Goodfriend féle ember, és a magyarok rácsodálkoznak, hogy miféle ex CIA-sok dolgoznak itt az országban.
McCain is tudja, hogy így mennek a dolgok, nem is baj ez, amíg egy olyan országba kell küldeni valakit, ami kb nem oszt, nem szoroz. Ő csak arra hívta fel a figyelmet, hogy Mo és Kelet-Európa most nem ilyen hely.
több mint 11 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 874 — Apu ökölbeszorított keze
Korrupcio az amiből kihagytakJanek
- HofiSobri Jóska
Mint az közismert Mr Teufel

több mint 11 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 245 — Cowboys fan
Szóval romlik le a színvonal még a korábban is alacsony szinthez képest is. A minap olvastam valahol, hogy az átalakított Külügyminisztériumban a Kína főosztály élére egy olyan palit neveztek ki, aki a meghallgatáson nem tudott arra válaszolni, hogy mi az az "egy Kína elv". Hát kíváncsi leszek, hogy egy ilyen pali mire megy majd a feladataival. 😊peterk2005
most mér', az usákok is egy olyan nőcit akarnak ide küldeni, akinek a legfőbb erénye, hogy egy szappanopera producere volt. mi ez a magyar-kínai viszonyokhoz képest?! 😊slowmotion
emellett brutális pénzzel támogatta Obama kampányait, lehet ez többet nyom a latban... 😀berger90
ezt nyilván McCain sem említhette meg a szenátusi meghallgatáson 😊