Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
haverral fél éve kitaláltunk egy olyan film-szinopszist, ami arról szól, hogy megrendezik a merényletet, de nyilván ezt is elbasszák és tényleg lelövik a dagit 😀 ilyen Death of Stalin-féle szatírára gondoltam, a címe lehetne mondjuk Öngól 😀Dezinformációk versenye, ez most kényelmesen belefér a narratívába.Na, komolyan elokerult a vezer elleni merenylet kerdese, a Washington Post legalabbis arrol is, hogy az orosz hirszerzes azt javasolta, rendezzek meg.www.washingtonpost.com/world/2026/03/21/hungary-election-interference-russia-orban/
Stez
KeyG
De persze fontos a médiazaj és a várakozás is, mert addig sem merik bevetni.
De ha be is vetik, egy olyan országban, ahol a fele csak nevetne rajta, sok értelme nem lenne.
Dzsokijuing

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
1 hónapja
Egyébként azzal, hogy Fegyőr visszatért ahhoz, amiben jó voltBocsánat, ez a félmondat így továbbra is bizarr.
Gyurma Pappa
1 hónapja
youtu.be/uccHm2gYaHE?is=9Ufybn-f3aEBBrWdNagyszerű, rövid tanulmány-ismertető. Külön ajánlom azoknak, akik a másként gondolkodó, ne adj Isten politikailag érdektelen embertársainkat előszeretettel “agyhalott” címkével látják el, vagy ennél is messzebb jutnak az építő véleményformálásban.
1 hónapja
Ez igazából a nyilvánosság ereje.Dezinformációk versenye, ez most kényelmesen belefér a narratívába.Na, komolyan elokerult a vezer elleni merenylet kerdese, a Washington Post legalabbis arrol is, hogy az orosz hirszerzes azt javasolta, rendezzek meg.www.washingtonpost.com/world/2026/03/21/hungary-election-interference-russia-orban/
Stez
KeyG
De ha be is vetik, egy olyan országban, ahol a fele csak nevetne rajta, sok értelme nem lenne.
Dzsokijuing
Egyébként azzal, hogy Fegyőr visszatért ahhoz, amiben jó volt (mozgalom építés), az egyik legfontosabb szereplő lett az online kampányban. Azzal, hogy a Félmillió kezdeményezéssel összehozta a kormánykritikus influenszereket, nagyon hangosak lettek ezek az ügyek a 30 évesnél fiatalabbak között.
Ez sem volt a 2026-os bingómon

1 hónapja
meg a hírlevélben is, amiket szokott küldeni mindenkinek, annak is aki már nincs is rá feliratkozva!De legalább Nagy Feró kigyógyult az alkoholfüggőségből: 444.hu/2026/03/20/mit-muvelt-a-fidesz-nagy-ferovalNekem az tetszik, ahogy kb. 2012-13-tól kezdve a Nerplakátokon Viktor mindig jó 10 évvel fiatalabbnak és 20 kilóval könnyebbnek néz ki, mint a valós állapota.
Dzsokijuing
Kampman

Don't blink!
1 hónapja
Vagy épp leszűkítették a bélésüket.Ez a logika most ott sántít, hogy itt a vezérkar a Fidesz nyugatias másodvonala, akik lemondtak a pozícióikról, de előtte azért kibélelték magukat.„Én utálom Orbán Viktort, de a Fideszre szavazok, mert az, hogy a NER főlopósa nyerjen, az mégiscsak több a soknál”Legalább olyan kikezdhetetlen logika, mint hogy ezek már kilopták magukat, ha meg változás jön, akkor az újak meg akarják először szedni magukat.
🤔
KB23
Matthew99
Dzsokijuing
1 hónapja
Ez a logika most ott sántít, hogy itt a vezérkar a Fidesz nyugatias másodvonala, akik lemondtak a pozícióikról, de előtte azért kibélelték magukat.„Én utálom Orbán Viktort, de a Fideszre szavazok, mert az, hogy a NER főlopósa nyerjen, az mégiscsak több a soknál”Legalább olyan kikezdhetetlen logika, mint hogy ezek már kilopták magukat, ha meg változás jön, akkor az újak meg akarják először szedni magukat.
🤔
KB23
Matthew99
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
„Én utálom Orbán Viktort, de a Fideszre szavazok, mert az, hogy a NER főlopósa nyerjen, az mégiscsak több a soknál”Legalább olyan kikezdhetetlen logika, mint hogy ezek már kilopták magukat, ha meg változás jön, akkor az újak meg akarják először szedni magukat.
🤔
KB23

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
„Én utálom Orbán Viktort, de a Fideszre szavazok, mert az, hogy a NER főlopósa nyerjen, az mégiscsak több a soknál”Ezt is el kellene asni fejjel lefele jo melyre.
🤔
KB23
1 hónapja
„Én utálom Orbán Viktort, de a Fideszre szavazok, mert az, hogy a NER főlopósa nyerjen, az mégiscsak több a soknál”🤔
1 hónapja
Dezinformációk versenye, ez most kényelmesen belefér a narratívába.Na, komolyan elokerult a vezer elleni merenylet kerdese, a Washington Post legalabbis arrol is, hogy az orosz hirszerzes azt javasolta, rendezzek meg.www.washingtonpost.com/world/2026/03/21/hungary-election-interference-russia-orban/
Stez
KeyG
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
Na, komolyan elokerult a vezer elleni merenylet kerdese, a Washington Post legalabbis arrol is, hogy az orosz hirszerzes azt javasolta, rendezzek meg.www.washingtonpost.com/world/2026/03/21/hungary-election-interference-russia-orban/
Stez
Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers
We are just the Ravens!
1 hónapja
Na, komolyan elokerult a vezer elleni merenylet kerdese, a Washington Post legalabbis arrol is, hogy az orosz hirszerzes azt javasolta, rendezzek meg.
1 hónapja
De legalább Nagy Feró kigyógyult az alkoholfüggőségből: 444.hu/2026/03/20/mit-muvelt-a-fidesz-nagy-ferovalNekem az tetszik, ahogy kb. 2012-13-tól kezdve a Nerplakátokon Viktor mindig jó 10 évvel fiatalabbnak és 20 kilóval könnyebbnek néz ki, mint a valós állapota.
Dzsokijuing
1 hónapja
Nekem ez világos volt.+Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biraltaA náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Most túl a náci és a mai Németország gusztustalan összemosásán, pontosan kik is deportálták zsidó honfitársainkat?
Dzsokijuing
Kampman
Lúdas Solymi
SBLoziboziAz anekdota részt arra értettem, hogy annyira túlbuzgóak voltak a magyar kollaboránsok, hogy még a németek se bírták a tempóval. Nem a kollaboráció tényét vitattam.
Viszont azt már nem tudom, hogy melyik podcastban hallottam ezt, utána meg nem néztem ennek a dolognak, így "anekdota"-ként kezeltem.
Lúdas Solymi
1 hónapja
Ezt15-20 éve olvastam, (de az is lehet, hogy rádióban hallottam). A lényeg, hogy jó régen volt ezért nem emlékszem pontosan mely országokat említett név szerint is. A hollandot biztosan említette, mert az nagyon meglepett.Akkor a hollandok nem beszéltek Litván vagy ukrán kollégával/aki már nem ott él most/Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biraltaA náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Most túl a náci és a mai Németország gusztustalan összemosásán, pontosan kik is deportálták zsidó honfitársainkat?
Dzsokijuing
Kampman
Lúdas Solymi
SBL
Ott a magyar napi 10.000 nem ment ugyan folyamatosan, de azért volt pár erős nap Kijev mellett napi 35.000 is sikerült.
Amit ők csináltak az nemhogy a dobogóra, de pontszerzésre is kevés.
ozibozi
1 hónapja
+Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biraltaA náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Dzsokijuing
Kampman
Lúdas Solymi
SBL
oziboziAz anekdota részt arra értettem, hogy annyira túlbuzgóak voltak a magyar kollaboránsok, hogy még a németek se bírták a tempóval. Nem a kollaboráció tényét vitattam.
Viszont azt már nem tudom, hogy melyik podcastban hallottam ezt, utána meg nem néztem ennek a dolognak, így "anekdota"-ként kezeltem.
1 hónapja
ha valakinek olyan fura a gusztusa, mint nekem, akkor annak mondom, hogy fent a kétarcú képregény a virágboltban 😀
1 hónapja
De legalább Nagy Feró kigyógyult az alkoholfüggőségből: 444.hu/2026/03/20/mit-muvelt-a-fidesz-nagy-feroval
Szerkesztette: Dzsokijuing
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
Micsoda buzgósági verseny.Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biraltaA náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Dzsokijuing
Kampman
Lúdas Solymi
SBL
Csak tényleg árulja el valaki, mitől lesz erősebb nemzeti identitás attól, hogy besöprünk a szőnyeg alá meggyilkoltakat, kollaboráns csendőröket, nácikat, ávósokat, rendszerváltó komcsikat és liberális, oroszokat kihajító fideszeseket, a szőnyeg pedig akkora, mint a Himalája.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
Ez utóbbit valahogy már megint kifelejtette.444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biraltaA náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Dzsokijuing
Kampman
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
Volt annak idején a mém arról a "list of genocides" wikipedia oldalról, aminek a végén valami olyasmi volt írva, hogy "this list is incomplete. please help us complete it"Betelt az előző indokolatlanul nyitott?nyissunk neki topicot?Ezek így nem összehasonlíthatók. Tudni kellene, hány napig ment a napi X szám, tudni kellene, eredetileg a lakosság mekkora része volt érintett, és az mekkora abszolút szám, tudni kellene hol, mekkora volt az SS és mekkora a helyi hatóságok nagysága, aránya stb.Akkor a hollandok nem beszéltek Litván vagy ukrán kollégával/aki már nem ott él most/Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biraltaA náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Dzsokijuing
Kampman
Lúdas Solymi
SBL
Ott a magyar napi 10.000 nem ment ugyan folyamatosan, de azért volt pár erős nap Kijev mellett napi 35.000 is sikerült.
ozibozi
Ezek egyébként kikutathatók, nem tudom, hogy ilyen irányú összehasonlító kutatás volt-e, de itt ezen a fórumon biztosan nem fogjuk megoldani.
Assurbanapli
Löfli
Őszentsége Sobri Jóska
1 hónapja
Betelt az előző indokolatlanul nyitott?nyissunk neki topicot?Ezek így nem összehasonlíthatók. Tudni kellene, hány napig ment a napi X szám, tudni kellene, eredetileg a lakosság mekkora része volt érintett, és az mekkora abszolút szám, tudni kellene hol, mekkora volt az SS és mekkora a helyi hatóságok nagysága, aránya stb.Akkor a hollandok nem beszéltek Litván vagy ukrán kollégával/aki már nem ott él most/Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biraltaA náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Dzsokijuing
Kampman
Lúdas Solymi
SBL
ozibozi
Ezek egyébként kikutathatók, nem tudom, hogy ilyen irányú összehasonlító kutatás volt-e, de itt ezen a fórumon biztosan nem fogjuk megoldani.
Assurbanapli
Löfli
1 hónapja
nyissunk neki topicot?Ezek így nem összehasonlíthatók. Tudni kellene, hány napig ment a napi X szám, tudni kellene, eredetileg a lakosság mekkora része volt érintett, és az mekkora abszolút szám, tudni kellene hol, mekkora volt az SS és mekkora a helyi hatóságok nagysága, aránya stb.Akkor a hollandok nem beszéltek Litván vagy ukrán kollégával/aki már nem ott él most/Egy Karsai László interjúban olvastam, hogy egy ezzel az időszakkal foglakozó konferencián megdöbbenve tapasztalta, hogy amikor arról beszélt, hogy a nácik szerint magyar hatóságok voltak a legkészségesebbek, a zsidók deportálásában, szinte minden külföldi történész a hollandtól a lengyelig leintette, hogy ez nem igaz, az általuk ismert náci dokumentumok (anekdoták?) szerint az ő országuk hatóságai voltak a legbuzgóbbak egész Európában.Így. Az anekdota szerint a magyar kollaboránsok annyira buzgók voltak a deportálásban, hogy a náciknak kellett szólni, hogy lassítsanak a tempóval, mert nincs annyi vagon.444.hu/2026/03/20/orban-a-naci-megszallast-kezdte-emlegetni-amikor-a-nemet-kancellar-az-ukran-hitel-blokkolasa-miatt-biraltaA náci Németország és az általa megszállt/kollaboráns Magyarország.
Dzsokijuing
Kampman
Lúdas Solymi
SBL
ozibozi
Assurbanapli

Don't blink!
1 hónapja
hazaarulo.comMinden egy helyen zanzásítva, a szivárvány spektrumát kimaxolva. Ha nem vót még persze...
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass