USA és a világ
31 feliratkozó
több mint 1 éve
Valahogy nagyon elbeszélünk egymás mellett,special skill of trolls
Lecsó
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Valahogy nagyon elbeszélünk egymás mellett, ha szerinted én vagyok kettőnk közül a hurráoptimista... 😀Gondold el mi lenne itt USA-ban... Na az már szerintem nyilván nem kapitalizmus. Szerinted meg még az?Igen, legfeljebb kevesebb emberrel. (Amúgyis a túlnépesedés a legfőbb probléma, de erről már írtunk, ez most mellékszál.)
Lecsó
Én nem arról írok, amit szeretnék, hanem arról ahogy szerintem lesz.
Amit írsz, az nekem vágyvezérelt gondolkodásnak tűnik, illetve hurráoptimuzmusnak, hogy "akkora szar úgyse lehet, majd kialakul valami jobb".
De ha nincs külső hatás, akkor melyik király mondott le önként a trónról? A kapitalizmus "királyai" miért tennenek így? Pláne önként. Nem látom benne a logikát. Ellentétes az emberi természettel.
Én nem tudom nem pesszimista módon látni a jövőt.
Illetve te az USA-ról írsz főként, én globálisan, mert ez már egy globális világ.
Persze, lehetnek anarchiába hajló időszakok, lehet polgárháború bárhol, meg áramért és lidls strudelért egy hét után öldöklő németek, Hawaiion fosztogató éhes afrikaiak (bár Hawaii kurva messze van, akkor már előbb esznek meg minket Budapesten, mint Zuckerberget Hawaiion), de attól még a kapitalizmus -vagyis az emberi természethez leginkább passzoló társadalmi berendezkedés, az elitek uralma, az etikátlan vagyonosodás, az önérdek érvényesülése, az erősebb kutya baszik elve, stb- maradni fog. De majd meglátjuk. Legalábbis a következő 20-30-40 évet remélhetőleg.
Őszentsége Sobri Jóska
A vágyvezérelt gondolkodás pont az, amit te előadsz, hogy lehet hogy szar lesz, de végül is kapitalizmus lesz, csak egy szar kapitalizmus, amiben persze nekünk, akik most viszonylag jól élünk, nekünk még mindig sokkal jobb lesz az átlagnál, aki meg most is átlag alatt él, annak sokkal szarabb... De végül is megy tovább a szekér...
Na szerintem pont ez nem lesz.
Nem a túlnépesedés a fő probléma. Vagy inkább úgy mondom, hogy akkor probléma, ha kapitalizmusban gondolkodsz. Mert akkor kurva sok ember akarja azt a keveset, ami neked már megvan, és ha te még többet akarsz, akkor nekik még kevesebb lesz, tehát jobb lenne, ha sokkal kevesebben lennénk. Na most nem leszünk, vagy nem úgy, hogy a most szegények 90%-a megdöglik valamiben, ami a gazdagokat megkíméli, így nem akar majd hűtőszekrényt, és akkor megint fasza lesz vagy 100 évig. Ez egy jó forgatókönyv lenne a gazdagoknak. Lehet egyszer meglépjük...
A probléma az elosztás mikéntje. A földön mindenből van elég, kérdés hogy hogy osztjuk el.
Azért beszélek USA-ról, mert a kapitalizmus itt fog megbukni. Amíg itt van, addig mindenhol van, ha itt megbukik, mindenhol megbukik. Mikor egy Amazon annyit ér papíron, mint a komplett német tőkepiac, akkor sztem ezt nem kell magyarázni.
Az emberi természethez leginkább passzoló társadalmi berendezkedés pedig koránt sem a globális kapitalizmus, hanem a kis területen élő és egymással versengő kis közösségek (lásd még természet közeli népek). Egyszerű állatok vagyunk, farkasok, akik családban élnek, és a többi családdal versenyeznek az erőforrásokért. Pont ezért nem tudunk globális problémákat megoldani, mert 8 Mrd embernek kellene együttműködni. Az evolúció nem erre fejlesztett ki minket.
Abban egyetértek, hogy az erősebb kutya baszik elve lesz mindig az első. Csak kérdés, miben lesz az erő... A pénzben vagy a karokban.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 1 éve
Taiwannal is csak faszkodik, hogy a védelemért adjanak valamit, mert vége a jó világnak.Engem az érdekel, hogy ebből milyen következtetéseket von majd le Kína és Oroszország.trump már így is becsicskult kínának és a taiwanra kilátásba helyett 100% tariff nem arra utal hogy meg akarná védeni
Mert Kína ezek után mondhatja, látszódik, hogy Tajvannak nagyon rossz, menjünk oda, mi baj lehet...bár amennyire kiszámíthatatlan (?) Trump, ez lehet orosz rulett.
Lúdas Solymi
Negritis, a vajda
Igazi maffia.
több mint 1 éve
Engem az érdekel, hogy ebből milyen következtetéseket von majd le Kína és Oroszország.trump már így is becsicskult kínának és a taiwanra kilátásba helyett 100% tariff nem arra utal hogy meg akarná védeni
Mert Kína ezek után mondhatja, látszódik, hogy Tajvannak nagyon rossz, menjünk oda, mi baj lehet...bár amennyire kiszámíthatatlan (?) Trump, ez lehet orosz rulett.
Lúdas Solymi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Engem az érdekel, hogy ebből milyen következtetéseket von majd le Kína és Oroszország.Jogilag sem, Palesztina rèszeaz ugye megvan mkinek, hogy Gaza az jelenleg is Egyiptome jogilag? attol mert 67-es haboruban megszallta Izrael, sosem annektalta. szoval a tersegben lesz meg egy allam, amely ebben erdekelt amugy, hogy mi tortenik ott.Ahogy nézem a komplett Közel-Keletet sikerült felrobbantania.Ezt is pontosan megjósolta Bannon. Ugyanez volt 2016-ban is, csak akkor másra figyeltünk.XDedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Ez Bannon-fele stratégia. Nyomják fullba a kreténségeket, de ez elterelés.
Trump erősnek akar látszani, de pl. az első napos executive orderek közül is a lényegiek meg sem élik az első hatályba lépést.
Gyurma Pappa
Gyozelem gyozelem hatan, kozben a demokratak meg osszeomlottak: edition.cnn.com/2025/01/19/politics/democrats-party-change-cnn-poll/index.html
undisputedly
Elképesztően hatékony, amit Trump csinál kommunikációban, senki nem tudja követni.
Mondjuk a repi szavazók kétharmada is disappointed, bár ki ne lenne az, amikor a tojás még mindig drága 😕
Külső szemlélőként egyébként én jól szórakozom.
Gyurma Pappa
Amúgy nem rossz ötlet, sőt kifejezetten logikus következtetésen alapul, más kérdés, hogy nem teljesen XXI. századi.
Lehet, hogy Putyin ukrajnai turnéja akképp fog visszafele elsülni, hogy felbátorodik rajta Trump és neki áll dózerolni Uncle Sam.
Orosz optikán keresztül nézve szarul festene Grönland telepakolva amerikai nukleáris fegyverekkel, de valószínűleg Rijad és Teherán sem díjazna egy komplett USA enklávét Izrael alatt (ahonnan mindkét említett főváros lőtávban van).
Valamiért az a meme.gif jut eszembe, amelyikben az afrikai katonák a vigyorgó, ugráló, vicces csimpánz kezébe adják az AK-t, az meg erre elkezd lövöldözni vele.
Edit: nem is meme.gif
www.youtube.com/watch?v=QxYmm5yCJBg
Amadeus the Young
csebi
sutianap
Oroszoknál meg ha az ukránok azt mondják, hogy Trámp, kapsz a donyecki nemesfémekből, csak aggyá vasat h vissza is foglaljuk. Persze ahhoz le kell dózerolni az egészet.
több mint 1 éve
Gondold el mi lenne itt USA-ban... Na az már szerintem nyilván nem kapitalizmus. Szerinted meg még az?Igen, legfeljebb kevesebb emberrel. (Amúgyis a túlnépesedés a legfőbb probléma, de erről már írtunk, ez most mellékszál.)
Lecsó
Én nem arról írok, amit szeretnék, hanem arról ahogy szerintem lesz.
Amit írsz, az nekem vágyvezérelt gondolkodásnak tűnik, illetve hurráoptimuzmusnak, hogy "akkora szar úgyse lehet, majd kialakul valami jobb".
De ha nincs külső hatás, akkor melyik király mondott le önként a trónról? A kapitalizmus "királyai" miért tennenek így? Pláne önként. Nem látom benne a logikát. Ellentétes az emberi természettel.
Én nem tudom nem pesszimista módon látni a jövőt.
Illetve te az USA-ról írsz főként, én globálisan, mert ez már egy globális világ.
Persze, lehetnek anarchiába hajló időszakok, lehet polgárháború bárhol, meg áramért és lidls strudelért egy hét után öldöklő németek, Hawaiion fosztogató éhes afrikaiak (bár Hawaii kurva messze van, akkor már előbb esznek meg minket Budapesten, mint Zuckerberget Hawaiion), de attól még a kapitalizmus -vagyis az emberi természethez leginkább passzoló társadalmi berendezkedés, az elitek uralma, az etikátlan vagyonosodás, az önérdek érvényesülése, az erősebb kutya baszik elve, stb- maradni fog. De majd meglátjuk. Legalábbis a következő 20-30-40 évet remélhetőleg.
több mint 1 éve
Mikor a tengeren (vagy alatta) oda viszel bármilyen fegyvert, ahova akarsz, mi nincs lőtávban?Ahogy nézem a komplett Közel-Keletet sikerült felrobbantania.Ezt is pontosan megjósolta Bannon. Ugyanez volt 2016-ban is, csak akkor másra figyeltünk.XDedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Trump erősnek akar látszani, de pl. az első napos executive orderek közül is a lényegiek meg sem élik az első hatályba lépést.
Gyurma Pappa
Gyozelem gyozelem hatan, kozben a demokratak meg osszeomlottak: edition.cnn.com/2025/01/19/politics/democrats-party-change-cnn-poll/index.html
undisputedly
Elképesztően hatékony, amit Trump csinál kommunikációban, senki nem tudja követni.
Mondjuk a repi szavazók kétharmada is disappointed, bár ki ne lenne az, amikor a tojás még mindig drága 😕
Gyurma Pappa
Amúgy nem rossz ötlet, sőt kifejezetten logikus következtetésen alapul, más kérdés, hogy nem teljesen XXI. századi.
Lehet, hogy Putyin ukrajnai turnéja akképp fog visszafele elsülni, hogy felbátorodik rajta Trump és neki áll dózerolni Uncle Sam.
Orosz optikán keresztül nézve szarul festene Grönland telepakolva amerikai nukleáris fegyverekkel, de valószínűleg Rijad és Teherán sem díjazna egy komplett USA enklávét Izrael alatt (ahonnan mindkét említett főváros lőtávban van).
Valamiért az a meme.gif jut eszembe, amelyikben az afrikai katonák a vigyorgó, ugráló, vicces csimpánz kezébe adják az AK-t, az meg erre elkezd lövöldözni vele.
Amadeus the Young
Az USA atomarzenáljának kb 70%-a hordozható robbanófej (értsd nem fix telepítésű ICBM).
Grönland sem az ICBM-ek miatt fontos.
több mint 1 éve
Jogilag sem, Palesztina rèszeaz ugye megvan mkinek, hogy Gaza az jelenleg is Egyiptome jogilag? attol mert 67-es haboruban megszallta Izrael, sosem annektalta. szoval a tersegben lesz meg egy allam, amely ebben erdekelt amugy, hogy mi tortenik ott.Ahogy nézem a komplett Közel-Keletet sikerült felrobbantania.Ezt is pontosan megjósolta Bannon. Ugyanez volt 2016-ban is, csak akkor másra figyeltünk.XDedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
Amadeus the Young
csebi

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 1 éve
Ebben a modern korban nem lesz olyan értelemben vett űrgyarmatosítás, hogy az emberiség kirajzana valahova máshova, mert egyszerűen értelmetlen. Fizikusok és biológusok szerint is a Föld nevű bolygó a legszarabb állapotában is 100-szor inkább alkalmas az ember számára, mint bármelyik ma ismert objektum a világűrben. Vagyis nem tudjuk annyira szétbaszni a Földet, hogy jobb legyen máshol. Vagy ha sikerül is, akkor meg már nyilván nem fognak ott állni az űrhajók útra készen...Miért is jutottunk el globalice egy meghaladhatatlan szintre?Viszont egyedül az ember az, aki a technológiát, mint egy szemfedőt használva rövid ideig és csak látszólag ki tudja játszani a természeti törvényeket, és elhiszi, hogy ez a végtelenségig lehetséges. Mivel a végtelen nem létezik, csak annyi kérdés marad, hogy meddig az addig...És meddig az addig?
Lecsó
Mert én se azt gondolom, hogy míg világ a világ és még egy nap, de azt igen, hogy nagyon hosszú ideig, évszázadokig akár, generációk tucatjain minimum, az pedig a mi (és utodaink) jelenében a gyakorlatban az örökkévalóságot jelenti. Lehet 500 év múlva olyan orvostechnika, ami kiborgizálja az embert és egyfajta halhatatlanságot hoz, vagy 5000 év múlva megindul egyfajta kirajzás exobolygók felé, amik mind boríthatják a (vad)kapitalista metodikát, de amíg ennyire markáns változás nem lesz, addig a (vad)kapitalizmus marad, mert úgy globalizálódik a Föld, hogy ez az uralkodó metodika, így ez rögzül, betonozódik be, pusztán azáltal nem válik meghaladottá, hogy erkölcsileg, etikailag véleményes. (Ha egy rabszolgatartó struktúra jut el a technikai fejlődés, azonnaliság szintjére, akkor az kövült volna be "az örökkévalóságig", vagy legalábbis az első ezt megingató külső behatásig.)
Szóval ha egy társadalom eljut a globális szintre, és az működik, akkor külső behatás nélkül semmi se ösztönzi vagy kenyszeríti a változásra. Erre a logikán kívül az emberi történelem is rengeteg példát hoz, pl. az Andamán szigeteken ugyanaz a törzsi kultúra működik, mint 5000 éve, mert nem érte külső behatás, és globalizálódtak, mert számukra a szigetük a világ, ők nem mennek ki, a világ nem jön be, így ők jól elvannak maguknak, semmi oka nincs a változásnak.
Vagy az amerikai őslakosok (pl. a toltékok) is jól elvoltak a saját rendszerükben az európaiak érkezéséig, csak a vezetők változtak, a felépítés, a struktúra nem, pedig technikailag képesek lettek volna ők indulni Európába, kulturálisan vagy gazdaságilag se voltak fejletlenebbek, csak őket nem érte semmi externália, ahogy te írod, de pontosabb, hogy külső behatás, ami erre késztette volna őket. Sőt, a kétezer évvel ezelőtti Kína fejlettebb volt rengeteg tekintetben, mint az akkori Európa, de érdemben ott is csak az uralkodók személye változott, nem a metodika, és ott se alakult ki évezredek alatt semmi társadalomstrukturális változás, amíg az európaiak (külső hatás) nem ösztönözte őket erre, mivel a saját szintjükön globalizálódtak, mindent kontrolláltak, így semmi se változott.
Most, a 21.században meg ténylegesen is egy egység az egész bolygó, nem csak a tengerek, meg a közlekedés, a távközlés lassúsága miatt tűnik úgy, ezért értem amit írsz, csak nem látom, hogy mitől változik valami, ha nincs semmiféle kényszer a változásra. És amiket lehet olvasni energiáról, meg a nyersanyagokról, ásványkincsekről, élelmiszerről, vírusokról, éghajlatváltozásról, stb., azok mind valós problémák, amik sok irányba vezethetnek, lehet 50 év múlva tizedére csökken a Föld lakossága, vagy kényelmetlenebb lesz az élet, vagy meg kell még oldani most nehezen megoldhatónak gondolt technikai problémákat, kellenek új műanyagok, fehérje- és nyomelemforrások, százszorosára kell növelni a hatékonyságot sok területen, stb., de mindezek a (vad)kapitalista társadalmi berendezkedést nem fogják érinteni, csak rendszeren belüli bindzsizés lesz.
Őszentsége Sobri Jóska
Pl. előttünk az űrgyarmatosítás, ami nem csak egy lesz az emberiség kihívásai közül, hanem A projekt lesz, szégyentelenül sok erőforrás felhasználással.
Dzsokijuing
több mint 1 éve
az ugye megvan mkinek, hogy Gaza az jelenleg is Egyiptome jogilag? attol mert 67-es haboruban megszallta Izrael, sosem annektalta. szoval a tersegben lesz meg egy allam, amely ebben erdekelt amugy, hogy mi tortenik ott.Ahogy nézem a komplett Közel-Keletet sikerült felrobbantania.Ezt is pontosan megjósolta Bannon. Ugyanez volt 2016-ban is, csak akkor másra figyeltünk.XDedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
Amadeus the Young
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Amiben alapvetően másképp látjuk a dolgokat:Viszont egyedül az ember az, aki a technológiát, mint egy szemfedőt használva rövid ideig és csak látszólag ki tudja játszani a természeti törvényeket, és elhiszi, hogy ez a végtelenségig lehetséges. Mivel a végtelen nem létezik, csak annyi kérdés marad, hogy meddig az addig...És meddig az addig?
Lecsó
Mert én se azt gondolom, hogy míg világ a világ és még egy nap, de azt igen, hogy nagyon hosszú ideig, évszázadokig akár, generációk tucatjain minimum, az pedig a mi (és utodaink) jelenében a gyakorlatban az örökkévalóságot jelenti. Lehet 500 év múlva olyan orvostechnika, ami kiborgizálja az embert és egyfajta halhatatlanságot hoz, vagy 5000 év múlva megindul egyfajta kirajzás exobolygók felé, amik mind boríthatják a (vad)kapitalista metodikát, de amíg ennyire markáns változás nem lesz, addig a (vad)kapitalizmus marad, mert úgy globalizálódik a Föld, hogy ez az uralkodó metodika, így ez rögzül, betonozódik be, pusztán azáltal nem válik meghaladottá, hogy erkölcsileg, etikailag véleményes. (Ha egy rabszolgatartó struktúra jut el a technikai fejlődés, azonnaliság szintjére, akkor az kövült volna be "az örökkévalóságig", vagy legalábbis az első ezt megingató külső behatásig.)
Szóval ha egy társadalom eljut a globális szintre, és az működik, akkor külső behatás nélkül semmi se ösztönzi vagy kenyszeríti a változásra. Erre a logikán kívül az emberi történelem is rengeteg példát hoz, pl. az Andamán szigeteken ugyanaz a törzsi kultúra működik, mint 5000 éve, mert nem érte külső behatás, és globalizálódtak, mert számukra a szigetük a világ, ők nem mennek ki, a világ nem jön be, így ők jól elvannak maguknak, semmi oka nincs a változásnak.
Vagy az amerikai őslakosok (pl. a toltékok) is jól elvoltak a saját rendszerükben az európaiak érkezéséig, csak a vezetők változtak, a felépítés, a struktúra nem, pedig technikailag képesek lettek volna ők indulni Európába, kulturálisan vagy gazdaságilag se voltak fejletlenebbek, csak őket nem érte semmi externália, ahogy te írod, de pontosabb, hogy külső behatás, ami erre késztette volna őket. Sőt, a kétezer évvel ezelőtti Kína fejlettebb volt rengeteg tekintetben, mint az akkori Európa, de érdemben ott is csak az uralkodók személye változott, nem a metodika, és ott se alakult ki évezredek alatt semmi társadalomstrukturális változás, amíg az európaiak (külső hatás) nem ösztönözte őket erre, mivel a saját szintjükön globalizálódtak, mindent kontrolláltak, így semmi se változott.
Most, a 21.században meg ténylegesen is egy egység az egész bolygó, nem csak a tengerek, meg a közlekedés, a távközlés lassúsága miatt tűnik úgy, ezért értem amit írsz, csak nem látom, hogy mitől változik valami, ha nincs semmiféle kényszer a változásra. És amiket lehet olvasni energiáról, meg a nyersanyagokról, ásványkincsekről, élelmiszerről, vírusokról, éghajlatváltozásról, stb., azok mind valós problémák, amik sok irányba vezethetnek, lehet 50 év múlva tizedére csökken a Föld lakossága, vagy kényelmetlenebb lesz az élet, vagy meg kell még oldani most nehezen megoldhatónak gondolt technikai problémákat, kellenek új műanyagok, fehérje- és nyomelemforrások, százszorosára kell növelni a hatékonyságot sok területen, stb., de mindezek a (vad)kapitalista társadalmi berendezkedést nem fogják érinteni, csak rendszeren belüli bindzsizés lesz.
Őszentsége Sobri Jóska
Egyrészt nem gondolom, hogy annyi időnk lenne még, amit te itt felvázoltál. Minden folyamat kb exponenciális jelleget öltött, ezért van az, hogy amit nem vettünk észre évtizedekig, az most hirtelen jön szembe, és pofánbasz nap mint nap. Őszintén remélem neked lesz igazad, és kiderül, hogy igazából a tudósok mindenben tévedtek, és nincs semmi baj, ennek is van esélye, nem mondom, hogy nulla. Mint Dumb-nak Ms Samsonite-tal. De én nagyobb esélyt adok annak, hogy a mi gyerekeink életében gyökeres társadalmi változások lesznek, mert, és itt jön a másik nagyon különböző látásmód, szerintem ez a rendszer, amit kapitalista piacgazdaságnak hívunk, nagyon ki van hegyezve. Sokkal törékenyebb, mint azt hisszük. Azt hiszem a Bundestag rendelte meg pár éve azt a tanulmányt, ami szerint ha az emberek áram nélkül maradnak, kb 6-7 nap után kezdik el leölni egymást. Ők a viszonylag konszolidált, decens, szabálykövető németek. Gondold el mi lenne itt USA-ban... Na az már szerintem nyilván nem kapitalizmus. Szerinted meg még az?
Amin ma Trump erőlködik, az lényegében ugyanez: fenntartani a kapitalista piacgazdaságot abban a működő formában, amit ismerünk. Mert ha borul a bili, ebben az országban elszabadul a pokol, és nem lesz az a hadsereg, nemzeti gárda vagy akármilyen erőszakszervezet, ami rendet tesz, mert ők is szaladnak majd haza a gyerekhez... Viszont ez kurva nehéz, mert minden "rendszeren belüli bindzsizése", amivel próbál belenyúlni, az csak tetézi a bajt. Szarban van a külker mérleg, mert adósodik el USA, mint a picsa. A hülye amerikai fogyasztó tarja el a világgazdaságot. Basszunk oda mindenkinek egy vámot, aki eladja nekünk a sok szart. Ja! Hogy közben meg ők finanszírozzák a hiányt? Kínával óvatosan, mert bedönti a kötvénypiacot. Ó bazz... az nem jó... Meg infláció lesz belőle... Mindegy, azt kicsit csökkentjük az olcsó benzinnel, fúrj bébi fúrj... Na ok, akkor fogjuk vissza valahogy a fogyasztást, hogy takarítson meg a hülye amerikai? Hogy lehet ezt? Magas kamatokkal. Ó bazz, nem jó, mert akkor recesszió lesz, beszakad a tőzsde... Meg Bezos sem fog örülni, ha nem költenek az Amazonon. Meg még erősebb lesz a dollár, ami miatt meg még inkább megvesz a hülye amerikai minden külföldi szart... A nem amerikai meg a olcsó kötvényt. Faszomba. Ez se jó... Akkor mit csináljunk, hogy elhiggyék, hogy megoldjuk a problémát? Hát főnök, jó ötlet lenne először is aláírni vagy 100 rendeletet egy színpadon, majd tollakat dobálni... Ok. Utána meg kezdjünk el mi is világhódítani, abból még baj nem volt. Ja! meg építeni egy bunkit, végszükség esetére.
Szóval mi lenne a megoldás: Amit lejjebb is írtam. Okosan újra kell osztani a globális gazdagságot, vagy különben mindenki megkapja cserébe a szegénységet. Nem lesz itt 10 milliók uralma 10 milliárd felett, meg kapitalista autokrácia... és nem lesz túlélés a bunkiban sem. Nem tudom miből gondolja Zuckerberg, hogy Hawaii-on nem jelenik meg majd pár 10 millió afrikai... Persze lehet mondani, hogy félretesszük az erkölcsi aggályainkat, és "védekezünk", de aki már látott zombis filmet, az tudja, hogy mindig eljön az a pillanat, amikor újra kell tölteni a browningot, vagy elfogy a lőszer, és épp nincs nyitva a gun store. Mert az is csak a törékeny piacgazdaságban működött.
több mint 1 éve
Ahogy nézem a komplett Közel-Keletet sikerült felrobbantania.Ezt is pontosan megjósolta Bannon. Ugyanez volt 2016-ban is, csak akkor másra figyeltünk.XDedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Gyurma Pappa
undisputedly
Gyurma Pappa
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 1 éve
Ezt is pontosan megjósolta Bannon. Ugyanez volt 2016-ban is, csak akkor másra figyeltünk.XDedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Gyurma Pappa
undisputedly

több mint 1 éve
XDedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Gyurma Pappa
Szerkesztette: undisputedly
több mint 1 éve
amugy Gaza ujjaepitesehez en ennyit tudok mondani:edition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.html“I heard that Gaza has been very unlucky for them. They live like hell. They live like they’re living in hell. Gaza is not a place for people to be living, and the only reason they want to go back, and I believe this strongly, is because they have no alternative.”
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Kész vagyok ezektől az óvodás mondatoktól.
zinedine5
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Csak az usa az nem egy palacsinta orszag ahol kretenseget nyomsz kulpolitikaban a belso szavazoknak.edition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Gyurma Pappa
Az osszes segely leallitasa, who penz belebegtetese, szovetsegesek vamja a hasonlo megfoghatatlan ervvel mint az oroszok fasisztazasa. Kanada, gronland ezek eppen beleferhetnek a"flood with shit", de a vezeto allamkent ez irto gyenge.
több mint 1 éve
Natalie Portman meme kell ide, hogy ugye?Hát őőő, én csak vicceltem, de az öreg Donald egészen komolyan gondolja.szóval akkor gyarmatosítás 2.0? az úgyis olyan jól sikerült legutóbb istavalyi elnoksegbol kiindulva, hogy ujra nagy legyen Europa.Tippek mi az usa vegcelja, mit akar elerni?Tippek, mi az EU végcélja, mit akar elérni?
no
szaba
csebi
Gyurma Pappa
Mi baj lehet? Egy jó kis XXI. századi gyarmatosítás, ebből még nagy gond nem lehet. Ugye?
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
De most akkor az átlag hírfogyasztó automatikusan negligálja a sárgahajú social média kontentjeit és nekiállhat bogarászni a hivatalos statementeket? Bonya lesz.Nem élik meg, de a Truth Social-ön az már nem jelenik meg, szóval a birkák tudatában ő egy keménykezű vezető, aki mindenhova IS odabaszedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Gyurma Pappa
slowmotion
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Amúgy igaz.edition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.html“I heard that Gaza has been very unlucky for them. They live like hell. They live like they’re living in hell. Gaza is not a place for people to be living, and the only reason they want to go back, and I believe this strongly, is because they have no alternative.”
Ez teljesen megőrült.
cartman023
zinedine5
több mint 1 éve
Nem élik meg, de a Truth Social-ön az már nem jelenik meg, szóval a birkák tudatában ő egy keménykezű vezető, aki mindenhova IS odabaszedition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023
Gyurma Pappa
több mint 1 éve
edition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.html“I heard that Gaza has been very unlucky for them. They live like hell. They live like they’re living in hell. Gaza is not a place for people to be living, and the only reason they want to go back, and I believe this strongly, is because they have no alternative.”
Ez teljesen megőrült.
cartman023
több mint 1 éve
edition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlDehogy
Ez teljesen megőrült.
cartman023

több mint 1 éve
edition.cnn.com/2025/02/04/politics/netanyahu-trump-white-house-meeting/index.htmlEz teljesen megőrült.
több mint 1 éve
Hát őőő, én csak vicceltem, de az öreg Donald egészen komolyan gondolja.szóval akkor gyarmatosítás 2.0? az úgyis olyan jól sikerült legutóbb istavalyi elnoksegbol kiindulva, hogy ujra nagy legyen Europa.Tippek mi az usa vegcelja, mit akar elerni?Tippek, mi az EU végcélja, mit akar elérni?
no
szaba
csebi
Gyurma Pappa
Mi baj lehet? Egy jó kis XXI. századi gyarmatosítás, ebből még nagy gond nem lehet. Ugye?