NFL csevegő

82 feliratkozó

29 napja
tenorx 14 099 — fő libsi
Összesítettem a tippeket. Volt két tipp ami csak wild card roundot tippelt, azt nem vettem számításba.
Empty kettőt tippelt (valóság, és wannabe), ezt majd lepontozom, de játszani csak a "valóság" fog játszani.

Néhány statisztika:

29 tipp érkezett be

A legszorosabb wild card meccs szerintünk:
Texans (48.28%) - Steelers (51.72%)
Packers (51.72%) - Bears (48.28%)

A legkevésbé szoros wild card meccs (nyilván):
Rams (93.1%) - Panthers (6.9%)

Az AFC bajnok:
Pats (24.14%)
Jaguars (20.69%)
Bills (17.24%)
Broncos (13.79%)
Chargers (10.34%)
Steelers (6.9%)
Texans (6.9%)

Az NFC bajnok:
Seahawks (37.93%)
Rams (37.93%)
49ers (6.9%)
Packers (6.9%)
Eagles (6.9%)
Panthers (3.45%)
Bears (0%)

A Super Bowl győztes top3 pedig:
Rams (24.14%)
Seahawks (17.24%)
Pats (10.34%) és Jaguars (10.34%)

Pontozást is csinálok majd, 1-1 pont jár a wild card kör helyes tippjeiért, 2-2 pont eltalált conference championship résztvevőkért és +2 pont eltalált konferencia bajnokért. 4 pont pedig a Super Bowl győztes eltalálásáért.

A győztesnek felajánlok egy csapatlogós kötött sapkát a havazáshoz (USAsportsfanon néztem itt), de majd a győztessel megbeszéljük 😊

A végeredmény pedig:

1. hely: 18 pont
empty taxi - valóság

2. hely: 16 pont
zacknorb
Dzsokijuing

3. hely: 14 pont
sebii

Azért még megemlíteném, hogy az utolsó helyre gabo érkezett 4 ponttal, előtte pedig 5 ponttal empty taxi - wannabe, KeyG és jómagam végzett 😀

Szerkesztette: tenorx
több mint 4 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 439 — we almost always almost win
Nekem ebben az egészben az a legfurább, hogy Belichick, aki egy másik csapat HC/GM-e, mégis honnan tudja elsők közt, hogy kit fog szerződtetni a Giants? Ezek nem bizalmas üzleti infók?
Jan
videóztatta és élő streamen nézte az interjúkat és utána a kiértékeléseket

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Az ilyen ignorens kommentek se segitenek, hogy miert nincs feher 100as futo vagy feher cb vagy fekete sakkozo...
Borbinho
De miért nincsenek?
Kampman
Off:
Sakkozo van par nagymester is.
De egyszeruen nem volt soha nepszeru/tradicionalis jatek afrikaban.
Profi jatekos is alig van.

Azsiaban meg europaban tobb mint 1000 eves tortenelme van, es foleg az oroszoknal pl eleg nagy hagyomanya van meg ma is, van is csomo jatekosuk.

Amerikaban is az europai/azsiai felmenojuek jatsszak tobbnyire.

A 100 meterre v a CBre meg mar linkeltem sztem erre a forumra is tobb tanulmanyt is, hogy egyszeruen a fizikai adottsagai masok egy atlag afrikai szarmazasu embernek, mint egy kaukazusinak v azsianak.
Hosszabb vegtagok, rovidebb torzs/felsotest, ezaltal magasabban van a "testsuly kozeppontjuk" (keso van es faradt is vagyok most, nem jut eszembe az angol kifejezes, magyarul nem tudom 😀).

A lenyeg kb h ez jobban segit a futasban, iranyvaltasban (+ NFLben pl hosszabb karu CB mindig jol jon), ami miatt a feketek dominaljak a (rovidtav) futast es a CB posztot. De pl hatranyban vannak uszasban (az h a "testsuly kozeppontjuk" magasabban van, nagyobb reszuk van alapbol viz alatt, tobb energiaba kerul kiemelniuk magukat).
Borbinho
És nem lehet, hogy a fehérek meg hasonlóan egyéb adottságaik miatt tehetségesebbek az edzősködésben, scoutingban, game planningben, akármiben? Vagy mivel ahogy a sakknak, ennek is nagyobb hagyománya van a fehérek közt, ezért sokkal több generációs tapasztalat, tudás van a fehéreknél ezen a téren, mert korábban- amikor tényleg csak a bőrszínük miatt nem tölthettek be hasonló szerepkört- egyikük sem csinált ilyesmit?
Just askin'
Henderson
De persze. Mik ezek az adottsagok?

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 764 — a new hope (again)
Az ilyen ignorens kommentek se segitenek, hogy miert nincs feher 100as futo vagy feher cb vagy fekete sakkozo...
Borbinho
De miért nincsenek?
Kampman
Christophe Lemaitre, Daphne Schippers... Privalova is elég jó volt.
warr_b
Julia Nesterenko olimpiát is nyert 100-on 2004-ben a nőknél. (Igaz azon kívül soha semmit.)
iktriad
Simone Manuel is összeúszkált pár aranyat 😊

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Henderson New York Giants 1 077
Borbinho
De miért nincsenek?
Kampman
Off:

Azsiaban meg europaban tobb mint 1000 eves tortenelme van, es foleg az oroszoknal pl eleg nagy hagyomanya van meg ma is, van is csomo jatekosuk.

A 100 meterre v a CBre meg mar linkeltem sztem erre a forumra is tobb tanulmanyt is, hogy egyszeruen a fizikai adottsagai masok egy atlag afrikai szarmazasu embernek, mint egy kaukazusinak v azsianak.
Hosszabb vegtagok, rovidebb torzs/felsotest, ezaltal magasabban van a "testsuly kozeppontjuk" (keso van es faradt is vagyok most, nem jut eszembe az angol kifejezes, magyarul nem tudom 😀).

A lenyeg kb h ez jobban segit a futasban, iranyvaltasban (+ NFLben pl hosszabb karu CB mindig jol jon), ami miatt a feketek dominaljak a (rovidtav) futast es a CB posztot. De pl hatranyban vannak uszasban (az h a "testsuly kozeppontjuk" magasabban van, nagyobb reszuk van alapbol viz alatt, tobb energiaba kerul kiemelniuk magukat).
Borbinho
És nem lehet, hogy a fehérek meg hasonlóan egyéb adottságaik miatt tehetségesebbek az edzősködésben, scoutingban, game planningben, akármiben? Vagy mivel ahogy a sakknak, ennek is nagyobb hagyománya van a fehérek közt, ezért sokkal több generációs tapasztalat, tudás van a fehéreknél ezen a téren, mert korábban- amikor tényleg csak a bőrszínük miatt nem tölthettek be hasonló szerepkört- egyikük sem csinált ilyesmit?
Just askin'

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 4 éve
Húsrágó Jacksonville Jaguars 3 074 — Jaguars fan
Borbinho
De miért nincsenek?
Kampman
warr_b
Julia Nesterenko olimpiát is nyert 100-on 2004-ben a nőknél. (Igaz azon kívül soha semmit.)
iktriad
Rákerestem, frizura alapján én 1988-ra tettem volna a dátumot...
több mint 4 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 618 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Borbinho
De miért nincsenek?
Kampman
warr_b

Szerkesztette: iktriad
több mint 4 éve
no Baltimore Ravens 8 581
Engem inkább az érdekelne, hogy miért nem próbálnak vajon más major ligákból átcsábítani bizonyított GM-eket (nyilván pénzügyes terület, nem scout)?
Willie Parker
Mert nem a konyveles a kihivas. Kinevezhetnenek a fomarketingest is es az kiadja a konyvelest es a scout feladatkort. De a scout a lenyeg ezert oket probaljak eltalalni. A konyveles resze ujjgyakorlat, a dontestol fugg hogy mennyi ideig lesz ertekes es mennyire szukseges adott jatekos es ez a dontes a nehez es a lenyeg.
több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Borbinho
De miért nincsenek?
Kampman
Off:

Szerkesztette: Borbinho

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 101
Engem inkább az érdekelne, hogy miért nem próbálnak vajon más major ligákból átcsábítani bizonyított GM-eket (nyilván pénzügyes terület, nem scout)?
több mint 4 éve
Borbinho
De miért nincsenek?
Kampman
Vannak, csak nem tehetségesek többnyire
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 592 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Borbinho
De miért nincsenek?
Kampman

Fehér cornernek meg ott van Jason Sehorn (és Troy Apke 😆).

Szerkesztette: warr_b

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 960
Amúgy nincs ötletem a Rooney Rule továbbfejlesztésére, mert csak igazságtalan döntés születne.

Maximum az, hogy minden lehetséges jelöltet minden HC-t kereső csapatnak meg kell interjúvolnia.

Most gondoljunk bele abba, hogy Bill Belicheck v Andy Reid szabaddá válik, szerintetek mennyire lesz formális a többi interjú?
Willie Parker
Megmondom őszintén, én értem a Rooney Rule-t, de az a baj, hogy kijátszható, mert elég csak behívni az embert az interjúk végén és le van tudva.

Miközben nem gondolnám, hogy rosszabbak lennének vagy több mostani tulajdonos lenne rasszista (bár ki tudja), plusz a játékosok kb. 80%-a színesbőrű/kisebbségi , szóval még azt se lehetne mondani, hogy nem fogadnák el, mint vezetőt. Esetleg fel lehetne hozni kulturális különbözőséget, de az se állná meg a helyét.

Ott van Rivera vagy Tomlin, Ozzie Newsome, Dungy mint sikeres HC-k.
Van pár bukott HC, aki viszont jó koordinátor, mint pl. Crennel vagy Bowles.

A többiekről nem tudok nyilatkozni, de valahogy csak oda kerültek és nem hiszem, hogy az ő teljesítményük jelent bármit is, mert a fehérek között is ugyanúgy sok a kutyaütő.

Ők is ugyanúgy végigmennek a ranglétrán, sőt adott pozícióban többet is töltenek valszeg, szóval a tudással nem lehetne gond, hacsak nem éppen az alsóbb szinteken van probléma és kevés tehetséges kisebbségi megy el edzőnek az NFL-be vagy jut be edzősködni.
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 606
Borbinho
De miért nincsenek?

több mint 4 éve
Amúgy nincs ötletem a Rooney Rule továbbfejlesztésére, mert csak igazságtalan döntés születne.

Maximum az, hogy minden lehetséges jelöltet minden HC-t kereső csapatnak meg kell interjúvolnia.

Most gondoljunk bele abba, hogy Bill Belicheck v Andy Reid szabaddá válik, szerintetek mennyire lesz formális a többi interjú?
Willie Parker
😁😁😁😁

Ha jól emlékszem mikor Reidet kiraktuk kb másnap felvette őt a Chiefs (nyilván túlzok) ès nem nagyon volt "fekete" jelölt, de vhogy nem is reklamáltak. Vajh mièrt....
dande
A Broncos meg Vance Josephet választotta Kyle Shanahan helyett, ott meg fordított nepotizmus működött, mert Ellis meglehetősen összeveszett öreg Shanny-vel.
több mint 4 éve
Ennyit a szenzációs Rooney Rule-ról
r.baggio
pontosan. sokkal megalázóbb a nyílt színi rasszizmusnál. Interjúzz, de csak mert néger vagy és muszáj egy négert interjúztatni. Hirtelen csak a Raiders ugrik be idén, amelyik a Rooney rulenál szükségesnél több néger jelöltet hallgatott meg.

szánalmas, hogy erre a szabályra szükség van és még szánalmasabb, hogy a bőrszín még számít.
Amadeus
több csapat is volt idén akik több POC edzőt hallgattak meg
briareos
hirtelen nem ugrik be, de nem vonom kétségbe.
Amadeus
2020-tól egyébként 2 külsős kisebbségi kell
CHI: Bowles, Leftwich, Flores, Caldwell, Frazier
MIN: Ryans, Morris, Graham, Bowles
JAX: Leftwich, Bowles, Caldwell
MIA: VJ, Frazier, Thomas Brown
DEN: Mayo, Bienemy, Glenn
NO: Leftwich, Glenn, Flores
LV: Mayo, Bowles, Ryans
NYG: Frazier, Flores
HOU: Flores, Ward
Komoly túlteljesítés a Bearsnél és a Vikingsnál volt, a Texans és a Giants volt, ahol tényleg a minimumra mentek.
empty taxi
Gyakorlatilag mindegyikbe bele tudok kötni, h miért ne legyen HC, max Leftwichben, Morrisban és Ryansben van fantázia.

Bowles, Frazier, Caldwell, Joseph bukottak, unalmasak, középszerűek, bár az első kettő sztem jó DC. Caldwell egy szenvedő, sebzett fr-nál még elmenne konszolidátornsk, mint pl Jax.

Flores nálam a Tua-ügy után emberileg bukott, ilyet egy épeszű vezető nem engedhet meg. Vic Fangio és Urban Meyer "fehér példa", h ne legyek rasszista.

Grahamben és Mayo-ban nem látom a nagy, átfogó tervekkel rendelkező managert, de ugye Ryansnek is alig van tapasztalata, ő viszont szépen újított.

Glennt nem tudom hova tenni, Wardot hagyjuk is, az jó poén, mint McCown.

Bienemy-t nem véletlenül kerülik, ő állítólag elég introvertált fazon is.
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 043 — Így remélem megfelelek nektek.....

Willie Parker
😁😁😁😁

Ha jól emlékszem mikor Reidet kiraktuk kb másnap felvette őt a Chiefs (nyilván túlzok) ès nem nagyon volt "fekete" jelölt, de vhogy nem is reklamáltak. Vajh mièrt....

Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve

több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 525 — I like the Texans, I like who we are
Flores a Texans és Saints interjúk után irt SMS-t mindkét csapatnak hogy perelni fog de azért szeretne még edzősködni😂
több mint 4 éve
Remélem Vic Fangio is csatlakozik a keresethez, hogy Elway őt is részegen vette fel
több mint 4 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Én nem is értem, ennyire nem kapott volna állást Flores? Egy-két csapatnál favorit is volt most nem? Vagy nem nevezte ki az a csapat amelyikhez ment volna?
Biztos hogy HC lett volna ebben a szezonban. Mi válthatta ki ezt nála? Ráadásul nincs is értelme, mivé csapat nélkül van, az NFL a ligan kívül fogja kezelni, teljesen kizárva ezt az ügyet. Így szeptemberre teljesen el lesz felejtve hogy volt ilyen is.
Az nem lett volna neki elég, hogy aláír egy csapathoz, majd egy feka iranyitoval rommá veri az összes csapatot amit beperelt majd az orruk alá dörgöli? Állása is lenne és megkímélte volna a társadalmat attól hogy az afroamerikai népek nagy sértődöttségükben lapos tévéket lopjanak.
samu09
sztem hozzank akart jonni mkepp. vagy lehet a szemelyes interju annyira gaz volt nalunk, hogy innentol nme nyelte le BB smset.
csebi
Nekem ebben az egészben az a legfurább, hogy Belichick, aki egy másik csapat HC/GM-e, mégis honnan tudja elsők közt, hogy kit fog szerződtetni a Giants? Ezek nem bizalmas üzleti infók?

Másrészt, ő sms-ezget egy közvetlen csoportrivális edzőjével, az is milyen, és még a Giants előtt közli vele, hogy ővé a munka? Ez egészen döbbenetes.
Jan
Mi ebben a fura?
BB DC-ként 2 SB-t nyert a Giants-cel, köztudottan jó a kapcsolata a tulajokkal és imádja a csapatot.
A Billsnél is lehetnek emberek akik kedvelik, sőt, elég sokan kedvelik, attól függetlenül, hogy milyen a médiával.

Kapott egy fülest, hogy Briant akarják a Giants-nél, ő meg Flores-ra gondolt, aztán olvasta el még egyszer az üzenetet amit kapott és akkor esett le, hogy Dabollra gondoltak.
Solymi
Az a fura, hogy egy üzleti rivális cég személyi döntését előbb tudja, mint maga az érintett személy.
Jan
Daboll valszeg már tudta akkor. Floresnak meg ráérnek szólni a hivatalos bejelentés előtt 10 perccel.
samu09
valszeg ez volt. aki váltott már munkahelyet, vagy hajtott előléptésért x nappal deadline előtt megtudod h megvan e v nem. lehet csak egy mosoly v egy kacsintás de megtudod.

több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 525 — I like the Texans, I like who we are
Én nem is értem, ennyire nem kapott volna állást Flores? Egy-két csapatnál favorit is volt most nem? Vagy nem nevezte ki az a csapat amelyikhez ment volna?
Biztos hogy HC lett volna ebben a szezonban. Mi válthatta ki ezt nála? Ráadásul nincs is értelme, mivé csapat nélkül van, az NFL a ligan kívül fogja kezelni, teljesen kizárva ezt az ügyet. Így szeptemberre teljesen el lesz felejtve hogy volt ilyen is.
Az nem lett volna neki elég, hogy aláír egy csapathoz, majd egy feka iranyitoval rommá veri az összes csapatot amit beperelt majd az orruk alá dörgöli? Állása is lenne és megkímélte volna a társadalmat attól hogy az afroamerikai népek nagy sértődöttségükben lapos tévéket lopjanak.
samu09
sztem hozzank akart jonni mkepp. vagy lehet a szemelyes interju annyira gaz volt nalunk, hogy innentol nme nyelte le BB smset.
csebi

Másrészt, ő sms-ezget egy közvetlen csoportrivális edzőjével, az is milyen, és még a Giants előtt közli vele, hogy ővé a munka? Ez egészen döbbenetes.
Jan
Mi ebben a fura?
BB DC-ként 2 SB-t nyert a Giants-cel, köztudottan jó a kapcsolata a tulajokkal és imádja a csapatot.
A Billsnél is lehetnek emberek akik kedvelik, sőt, elég sokan kedvelik, attól függetlenül, hogy milyen a médiával.

Kapott egy fülest, hogy Briant akarják a Giants-nél, ő meg Flores-ra gondolt, aztán olvasta el még egyszer az üzenetet amit kapott és akkor esett le, hogy Dabollra gondoltak.
Solymi
Az a fura, hogy egy üzleti rivális cég személyi döntését előbb tudja, mint maga az érintett személy.
Jan
Daboll valszeg már tudta akkor. Floresnak meg ráérnek szólni a hivatalos bejelentés előtt 10 perccel.
több mint 4 éve
tenorx 14 099 — fő libsi
samu09
csebi

Jan
Mi ebben a fura?

Solymi
Jan
Honnan tudod, hogy előtte tudta?
Daboll már tudhatta, csak rossz Briannek írt.
több mint 4 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 043 — Így remélem megfelelek nektek.....
Nyilván ő már más helyzetben van, de lehet ezt így is ugye Flores:

sports.nbcsports.com/2021/02/04/nfl-owners-minority-hiring-tony-dungy/
több mint 4 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 524 — Steelers fan
samu09
csebi

Jan
Mi ebben a fura?

Solymi
több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 960
samu09
csebi

Jan
Mi ebben a fura?