NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 6 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 6 365 — Josh testamentuma
Csakhogy konkrét számok, nagyságrendek is legyenek.
A bowl.hu becsült értéke kb.2,5 millió forint eszerint az (egyébként korrekt) oldal szerint:Sobri Jóska
A bowl.hu ebben a pillanatban semmit nem ér Jóska. Május 25.-én életbe lépett a GDPR (EU-s adatvédelmi törvény). Inkább nem részletezem, hogy ez mit jelent, nehogy holnap ne működjön már a fórum, mert besz*rt a tulaj. 😊

(Egyébként ugyanez a helyzet az FK-vel is. Az, hogy milyen sorrendben jönnek le a postok a legkisebb probléma jelenleg. Rendbe kell tenni a privacy policy-t, törölni kell a felhasználói adatbázist és mindenkit újraregisztráltatni, elfogadtatva vele a policy-t. Ellenkező esetben bármikor leállíthatják az oldalt, és még jó vastagon meg is vághatják a tulajokat. És ez nem várhat őszig a programozóra, ezt már meg kellett volna csinálni...)
peterk2005
Konkrétan május 25.-én lépett életbe a törvény, tehát már hatályos. És nem is hasra ütés szerűen, mert a rendelet 2016 áprilisában jelent meg, két évet adva a felkészülésre. A büntetés nem csak az adott oldal kilövése, hanem pénzben is mérhető, (eléggé súlyosan) két millió EURÓ!! is lehet. Gondolom ez Facebook és Google féle méret, de sosem lehet tudni. Azért egy 1000 eurós büntit is megérez egy szimpla fórum. A helyzet komolyságát mutatja, hogy jogászok hada ugrott rá a dologra, jellemzően úgy magyarosan az utolsó pillanatban. Kormányunk -nem hivatalosan persze- belengette (vesszen Brüsszel), hogy nálunk nem lesznek ilyen méretű büntetések, de hát tudjuk az ígéreteik mennyit jelentenek, pláne ha pénzszagot éreznek.
apeszos
Mondjuk egy ilyen oldalt kb pár napi munkával fel lehet készíteni. Bár azt nem tudom, hogy pl adatkezelői oktatásra most ki menne el.
több mint 6 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 423 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Én azt az ötletett vetném fel h h dobjunk be havi 100 ft-ot! Sztem nekünk ennyit megér míg a kicsi v is kap pénzt! Mindenki boldog, minden marad!
több mint 6 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
A bowl.hu becsült értéke kb.2,5 millió forint eszerint az (egyébként korrekt) oldal szerint:Sobri Jóska
A bowl.hu ebben a pillanatban semmit nem ér Jóska. Május 25.-én életbe lépett a GDPR (EU-s adatvédelmi törvény). Inkább nem részletezem, hogy ez mit jelent, nehogy holnap ne működjön már a fórum, mert besz*rt a tulaj. 😊

(Egyébként ugyanez a helyzet az FK-vel is. Az, hogy milyen sorrendben jönnek le a postok a legkisebb probléma jelenleg. Rendbe kell tenni a privacy policy-t, törölni kell a felhasználói adatbázist és mindenkit újraregisztráltatni, elfogadtatva vele a policy-t. Ellenkező esetben bármikor leállíthatják az oldalt, és még jó vastagon meg is vághatják a tulajokat. És ez nem várhat őszig a programozóra, ezt már meg kellett volna csinálni...)
peterk2005
Konkrétan május 25.-én lépett életbe a törvény, tehát már hatályos. És nem is hasra ütés szerűen, mert a rendelet 2016 áprilisában jelent meg, két évet adva a felkészülésre. A büntetés nem csak az adott oldal kilövése, hanem pénzben is mérhető, (eléggé súlyosan) két millió EURÓ!! is lehet. Gondolom ez Facebook és Google féle méret, de sosem lehet tudni. Azért egy 1000 eurós büntit is megérez egy szimpla fórum. A helyzet komolyságát mutatja, hogy jogászok hada ugrott rá a dologra, jellemzően úgy magyarosan az utolsó pillanatban. Kormányunk -nem hivatalosan persze- belengette (vesszen Brüsszel), hogy nálunk nem lesznek ilyen méretű büntetések, de hát tudjuk az ígéreteik mennyit jelentenek, pláne ha pénzszagot éreznek.
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 708 — The only discipline that lasts, is self discipline
a first-down.hu-soknak nyilván más az érdeke, ők érthető módon a jelenlegi helyzetet kihasználva most pont tudnak a megváltó szerepében tetszelegni, és ki tudja, hosszabb távon nekik jön be a számításuk, de őket anno azért nem vettem számításba, mert február óta ott sincs friss tartalom, és az tényleg cseberből vederbe való lépés lett volna
r.baggio
Azért ez elég nagy csúsztatás. Nem ott indult a történet, hogy előkészítettétek az átköltözést, majd amikor bejelentettétek, akkor beleköptek a levesbe a "firstdownosok" és ki akarják használni a helyzetet. A dolog ugye úgy indult, hogy volt erről beszélgetés, és te kerestél meg, tanácsot kérve. Magamról beszélve, én pl. ugye felajánlottam, hogy ingyen adok helyet az új portálnak / fórumnak / hibridnek, és adok technikai / fejlesztői segítséget (ingyen) az elinduláshoz. Nem kértem érte semmit, se "szerkesztőségi tagság", se egy "törzstag" rang a fórumban. Minden jog a tiétek lett/maradt volna. Nem éltél/éltetek vele, ami teljesen rendben van, másfelé kerestétek és találtátok meg a megoldást. Utána is próbáltam segíteni, elsők között regisztráltam be az FK-ra amikor szóltatok. És ott is elmondtam a véleményemet, pontosan ugyanazt, amit itt mondtam el. Ennél többet gondolom érthető, hogy nem akartam tenni, hiszen másfelé indultatok, a "belepofázásig" semmiképpen nem akartam elmenni. Itt sem, itt is csak a lehetséges technikai problémákról írtam, ill, arról, hogy javaslom a váltást. Semmi többet.

Szóval nem egy partizán akcióról van szó. Aki belevágtak a firstdownba, ők is tudták egy ideje, hogy költözni akartok. Tudomásom szerint ők is segíteni próbáltak, hiszen rajtuk keresztül kerestél meg. Másfelé indultatok, ami, mint mondom teljesen oké. De a segítő szándék megvan / megvolt.

Csak hát a történetnek nem csak szerkesztői oldala van. A bowl.hu-val kapcsolatban is volt / van szerkesztői és tulajdonosi oldal, ami az idő folyamán elcsúszott egymástól. De van egy harmadik oldal is: a felhasználói oldal. És az már nem tetszett, hogy úgy éreztem, hogy a felhasználói oldal ki lett hagyva a történetből. Derült égből villámcsapásként ki lett írva, hogy game over, mi húzunk innen, tessék szépen átfáradni oda. Ha legalább alaposan elő lett volna készítve, és egy tejbe-vajba új hely várta volna a társaságot, az még oké. (Mondjuk nekem úgy lett volna akkor is teljesen fair, hogy legalább feldobok egy poll-t, hogy embörök ezt tervezzük, ki mit szól hozzá.) De egy romos házból egy lyukas jurtába invitáltátok a fórumozókat. Így viszont nem tetszik, hogy az FK a semmiért megkapja a legnagyobb magyar foci fórum olvasó közönségét. Mert a semmiért kapja, kb. semmit nem nyújtanak. Legalábbis a felhasználóknak. Ti, gondolom megkapjátok amit akartatok, de ez a felhasználókat nem vígasztalja..

Ezek után páran - szintén tőzsgyökeres régi bowlhu-sok - úgy döntöttek, hogy (ha már nektek nem kellett a segítség, a profibb, jobb fórum ötletétől pedig elzárkóztatok), csinálnak egy olyan fórumot ami ki tud szolgálni rendesen egy ilyen tábort. Majd meglátjuk, hogy így lesz-e (az én ízlésemnek az is hamarabb fog indulni, mint kéne, de az időzítés miatt ez már kényszer). Én mindenesetre megadtam nekik ugyanazt, amit nektek felajánlottam. Ennyi a történet "firsdownos" szemszögéből (illetve inkább az enyémből, ők majd elmondják az ő oldalukról, ha akarják). Úgy érzem, ha már ennyi szó esett róluk, megérdemel egy postot az is, hogy én, ill. ők hogy is élték, éltük meg ezt. Ez minden volt, csak nem partizán akció.

Mindegy, így alakult, utólag már úgysem lehet változtatni a dolgokon. Az a fontos, hogy megmarad (ha igaz a tulaj ígérete) ez a fórum is, az FK megnyitotta a kapuit, és az új harmadik fórum is hamarosan elindul, és aki akar, mindháromra ellátogathat és dönthet. Nem lesz olyan, hogy egyik reggel feljön és "bezártunk" tábla fogadja, és nem tudja, hogy hova mentek a fórumtársai....

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 17 170
egyébként, ha meg itt valójában lenne köztünk igazi NER lovag, már régen el kellett volna csórinak' adnia pl "közösségi finanszírozásba" . Vagy akinek kell.
(majd ők megmondják ki szerencsés nyertes)

Csak végre rendesen meg kellene, hogy legyen fenyegetve....APEH stb (ha meg véletlen nem MO-on él, akkor már régen a családját kellene fenyegetni... kirúgás, stb, APEH alapból, csak ahogy szokás itt Mo-on , ha igazán kell valami...

Szerkesztette: ozibozi
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress
tehát a látogatottság mellett, nem számít a regisztrált(aktív) tagok száma... főleg, ha majdnem duplázódik(aktív)
értem...
ozibozi
Önmagában nem igazán.
És az se mindegy, hogy a 200 duplázódik, vagy a 200ezer.
Az emberek hajlamosak túlértékelni a netes pénzkereseti lehetőségeket.
Érdekesség: Dancsónak van az egyik leglátogatottabb youtube csatornája, és a legismertebb magyar youtube videós, 800ezer+ feliratkozóval, havi 20+ új videót készít, így keres ezzel kb. 4-600ezer között.

A fuzovelfifele.com-nak most van kb. 1000 felhasználója.
Ebből kb. 900 még egyszer nem kommentelt, van aki 2-3 év alatt jutott el nulláig.
Itt tudsz böngészgetni:  fuzovelkifele.com/forum/members/?wpfpaged=12

És mint írtam, ha a bowl.hu-t vesszük etalonnak, és ez az oldal termel a tulajdonosnak kb. havi 30ezer forint reklámbevételt, akkor lehet matekozni.

több mint 6 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 906
Nem hallottuk meg a harmadik felet. Fontos kerdes.

Szoval, valentinx: mennyit fizetsz, hogy maradjak itt es generaljam neked a penzt?
Stez
Tekintve, h másodállásban az acmilan.hu-n is tolod a gdp-t, így azért lehet a minimál alatt fogsz kapni

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
tehát a látogatottság mellett, nem számít a regisztrált(aktív) tagok száma... főleg, ha majdnem duplázódik(a mérhető aktív)
értem...
("A fuzovelkifele.com-ot ez az oldal nem tudja értékelni, de szerintem a becsült értéke ennél kisebb.")

jövő hónapban már fogja tudni mérni...váratlan fordulat)

több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 439 — #NoStress
Két kérdés. Ki az a katonadani? Ha valaki szimplán nem akar facebook regisztrációt csinálni, az mit csináljon?
Gergőbácsi
Ígőlsz szurker, akinek az oldala -- a múlt héthez képest-- ma már a többszörösét éri hirtelen, kb nulla ráfordítással.
ozibozi
A bowl.hu becsült értéke kb.2,5 millió forint eszerint az (egyébként korrekt) oldal szerint:
 webertek.hu/bowl.hu

www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=892bowlhu1.png

A fuzovelkifele.com-ot ez az oldal nem tudja értékelni, de szerintem a becsült értéke ennél kisebb.
Persze minden annyit ér, amennyit adnak érte, és a neten ezen értékek gyorsan változhatnak fejlesztéssel, látogatottság-növekedéssel/vesztéssel, marketingkampányt, fb-aktivitást követően, stb.
Önmagában attól, hogy egy oldalra beregisztrál pár ezer user, az értéke nem nő meg, hiszen egy sima facebookos reklámkampánnyal tízezres nagyságrendben lehet reggelőket szerezni - a késöbbi aktivitás lesz a mérvadó.

Szóval ne legyünk már ennyire egypontnullásak, hogy ilyen fehér-fekete, jó-rossz, pénzéhes-jófiú kategóriákra egyszerűsítjük le a valóságot.
Főképp azért, mert attól még a valóság nem fog leegyszerűsödni, és az efféle leképezések durva tévutakra vezethetnek.

több mint 6 éve
Két kérdés. Ki az a katonadani? Ha valaki szimplán nem akar facebook regisztrációt csinálni, az mit csináljon?
Gergőbácsi
Ígőlsz szurker, akinek az oldala -- a múlt héthez képest-- ma már a többszörösét éri hirtelen, kb nulla ráfordítással.

több mint 6 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 031 — Packers Suicide Squad

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
több mint 6 éve
Egyfelől értem Shawnék akcióját, hogy szeretnének használhatóbb felületet, és bárki lehet az internet segítségével "egyszerre több helyen" is. De ahogy leírtam máshol, én egyszerre egy felé szeretek elköteleződni, és egyfajta egység híve vagyok. Ezért lenne jó időt adni a FK próbálkozásnak és egy ideig megpróbálni egységesnek maradni. Illetve Baggioéknak és Shawnéknak tényleg tisztázni egymással a dolgokat.. Odafigyelni egyiknek a másikra.

Mert amíg ez másként lesz, és ide is nagy számban írogatunk, mondjuk kényelemből is (nekem is sokkal kényelmesebb ez a felület, mint pl a FK) addig a trollt azaz Valentinx.-t, (igen téged A TROLLT) etetjük. Ennek pedig semmi értelme.

Na remélem tényleg be tudom fejezni itteni működésem, ha csak más kezébe át nem kerül a bowl.hu.

Pá 😊
dande
2 órája ezt fogalmazom magamban, de addig leírtad. Tényleg irány az fk, most legyünk ott, aztán majd alakul. De az, hogy itt is toljuk (ráadásul ezerrel) az pont nem a fórumosok pozícióját erősíti.
NB2
Jó fórumozást 😊 szerencse fel!
Helmut Zimmer
Ez a Helmut Élményfürdője valami kibaszottjó, lehet a vizbepisálni?
sutianap
...trambulinról...
több mint 6 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 341 — capitaine du château de Vienne 1487
Egyfelől értem Shawnék akcióját, hogy szeretnének használhatóbb felületet, és bárki lehet az internet segítségével "egyszerre több helyen" is. De ahogy leírtam máshol, én egyszerre egy felé szeretek elköteleződni, és egyfajta egység híve vagyok. Ezért lenne jó időt adni a FK próbálkozásnak és egy ideig megpróbálni egységesnek maradni. Illetve Baggioéknak és Shawnéknak tényleg tisztázni egymással a dolgokat.. Odafigyelni egyiknek a másikra.

Mert amíg ez másként lesz, és ide is nagy számban írogatunk, mondjuk kényelemből is (nekem is sokkal kényelmesebb ez a felület, mint pl a FK) addig a trollt azaz Valentinx.-t, (igen téged A TROLLT) etetjük. Ennek pedig semmi értelme.

Na remélem tényleg be tudom fejezni itteni működésem, ha csak más kezébe át nem kerül a bowl.hu.

Pá 😊
dande
2 órája ezt fogalmazom magamban, de addig leírtad. Tényleg irány az fk, most legyünk ott, aztán majd alakul. De az, hogy itt is toljuk (ráadásul ezerrel) az pont nem a fórumosok pozícióját erősíti.
NB2
Helmut Zimmer
Ez a Helmut Élményfürdője valami kibaszottjó, lehet a vizbepisálni?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve

Pá 😊
dande
NB2
több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 24 948 — nabege2@yahoo.com

Pá 😊
dande
több mint 6 éve

Pá 😊
dande
Hello öreg, így kell lenni hát így kell lenni.
több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 41 738 — Így remélem megfelelek nektek.....

Pá 😊
több mint 6 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 341 — capitaine du château de Vienne 1487
Na...máma már nem hasad tovább?
Helmut Zimmer
Hol volt holnem egy icipici jódizotóp, alig várta a hasadást, lassan telik az a 345 év, de egyszercsak hopp lejárt a szavatossági ideje, így ott helyben megromlott. No nem azér mer bármi gonosz megélne az elemi jódban, hanem a minőségbiztosítás megpecsételte. S akkor már nem hasad tovább, a spáros hentes portékája azér fel fel bukkan a hétvégi grillzacskókban? Hát Bástya elvárs már smafu? Meg se akarják merényelni?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
Stez SMU Mustangs 43 305 — Whoops, looks like something went wrong.
Nem hallottuk meg a harmadik felet. Fontos kerdes.

Szoval, valentinx: mennyit fizetsz, hogy maradjak itt es generaljam neked a penzt?

több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 326
Helmut Zimmer
Várhatóan holnap kerül megalakításra az afceastdrukkerek.hu és az én "onside kick" névre hallgató monodráma-blogom
több mint 6 éve
több mint 6 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 020
Az, hogy a harmadik csoport most hogy került képbe azt nem tudom, de ez tipikusan olyan magyaros.
Solymi
A dőltel nyílt megjegyzéshez: még most mindennek az elején hagyjuk ezt abba. Nem értem mi a rossz abban ( ha nem maga az alapgondolat...) ha valakik nem akarják követni őket (mármint a munkásságukat nagyon is!) az FK-ra pont azért mert fogalmunk nincs hogyan képzelték azt a fórumot. Ha valaki nekem iderak egy fórumot ami olyan jó vagy jobb mint ez, ott van rajta legalább 50 aktív ember az első naptól kezdve akivel értelmes diskurzust lehet folytatni akkor nem érdekel ott ahol ezt nem lehet megtenni hányan vannak. Szerencsére van erre remény, pont azért mert nem kell abból főzni ami van. Ha valakinek van ideje meg akarata akkor, ha maradunk a költői képnél, le tud menni a boltba és véletlenül se kénytelen háromnapos vajaskenyeret hajítani a vendég elé azt ígérve hogy két hónap múlva óriási rántott hús is lesz a terítéken. Ebbe a szituációba vagy nem hívom a vendéget, vagy nem csodálkozom ha egy hagyományos méretű rántott hús miatt ott hagy három nap múlva.
Geeri
Semmi bajom azzal ha valaki ezzel a lépéssel nem ért egyet, de akkor az legyen már nyíltan kimondva és ne ilyen titkolódzósan és odavetett FB linkből (  www.facebook.com/groups/242592366324859/about/) kelljen megtudni, hogy készül egy FK-tól független és (ígéret szerint) jobb fórum.

Ahogy baggio utánad is leírta és ahogy már korábban is említve lett, az FK-sok is rájöttek arra, hogy az a fórum abban a formájában nem valószínű, hogy fog megfelelni azoknak akik az ittenihez szoktak hozzá és ezért cselekedni is fognak, de ehhez idő kell.

Amúgy meg pár hónapig úgyse történik semmi olyan fontos, hogy pörögjön a fórum, szóval én úgy vagyok vele, hogy egy kis várakozási idő simán belefér.
több mint 6 éve
dugo93 Indianapolis Colts 4 230
Srácok, akkor most már visszanyomhatom az adblockot ugye? 😀

Szerkesztette: dugo93

több mint 6 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 431 — no es importante
Ott még értem is a logikát hogy baggio körül itt elfogyott a levegő, még szimpatizálok is vele, szóval nem azzal van a baj hogy menni kell. Hanem azzal hogy miért nem lehetett igényes megoldást találni.Geeri
Én is még vártam volna egy kicsit, de alapvetően még a vb előtt el akartunk indítani valami új fórumot. Első körben csak az ingyenes megoldások játszottak, mert azt megjósolni se mertük, hogy a felhívásra mennyien térnek át rögtön az fk-ra és mennyire üresedik ki a bowl.hu - a jelenlegi tapasztalatok még az én elképzeléseimet is felülmúlták, ez azért hihetetlen jó érzés és köszönöm mindenkinek, aki megtisztel(t) bizalmával. Nekem a wpforo-val sincs különösen bajom, de garantálhatom, hogy lesz ennél jóval igényesebb megoldás is, ahhoz viszont pénz és idő kell. Azok az ismerős szagértők, akikkel felvettük a kapcsolatot maximum ősszel érnek rá, illetve az említett bizonytalanság okán is esélytelen volt, hogy több százezer forintért kifejlesztessünk egy olyan fórumot, amit nem tudjuk hányan akarnak majd használni. Most már az fk-sok is látják, hogy tényleg érdemes erre pénzt áldozni, idővel meg is fog történni, addig türelmet kérünk és egy kicsit több nyitottságot az új felület felé.

Emberileg megértem Baggio-t és a többi szerkesztőt, hogy EZT a felületet el kell hagyni, egyet is értek, DE MIÉRT PONT ODA? Miért ennyire felkészületlenül, milyen kompromisszum árán? Egyáltalán van elképzelésetek arról, hogy mikorra lehet csak megközelítőleg annyira hatékony, felhasználóbarát és kezelhető az FK felület, mint legalább a bowl.hu?Fast Willie
Nekem is voltak aggályaim korábban velük kapcsolatban, de őszintén szólva egyetlen hazai amfocis oldalként tényleg ők azok, akik napi szinten képesek releváns tartalmat generálni. Tudom ez számos fórumozónál nem nyom sokat a latba, de a "bigger picture"-t tekintve és hosszabb távon gondolkozva az én fejemben ez úgy állt össze, hogy csak úgy van értelme egy valóban felhasználóbarát helyet megvalósítani, ha a friss tartalom és a fórum egy domainre összpontosul. valentinx fafejűsége miatt a bowl.hu megvétele ki volt zárva, maradt a "hegy megy Mohamedhez" megoldás.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal