New England Patriots

74 feliratkozó

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
PO-csapatoknál azért általában annyira gyenge rendszerről nem lehet beszélni. A fal meg annyira kiváló, hogy konkrétan futni sem lehet mögötte, ezért folyamatosan passzolni kell 😊
A hazai pálya mindig jó, meg a pihenőhét is, azért kell szépen küzdeni alapszakaszbanWyatt
Ez akkor se volt egy jó példa/érv Tomitól. Az is igaz ugyanis - hogy egy hasonlóan rossz példát mondjak, - hogy Brady playoff rekordja azokon a meccseken, ahol 90 alatt volt a QB ratingje 9-6. Ugyanez Favre esetén 2-10, Manning 5-9, Dan Marino 3-9, Ergo Brady szarul játszva is kurva jó, mert nyer. Ja, nem. 😊

A győzelem csapat érdem, nem egyéni, legyen szó passer ratingről vagy passzok számáról. Ha van olyan védelmed, amelyik az utolsó pillanatban goal line INT-et csinál akkor nyersz, ha meg olyan a rúgód, hogy a végén 40-ről kihagyja, vagy olyan az elkapód, hogy elejti az utolsó drive-ban, akkor veszítesz. Függetlenül attól, hogy előtte hányat passzoltál, vagy milyen volt a ratinged.

Egyébként is, Brady említett ött meccsén a TD/INT arány összességében egál - ami az ő szintjén borzalmas -, a ratingje alacsony, a completion percentage szintén. Két jó meccse akadt: a legutolsó kettő a Ravens és a Seattle ellen. Azon a kettőn meg passz számtól függetlenül is fantasztikusan játszott. De ilyent Flacco is tudott - egy évben, egy playoffban letenni 2-3 extra meccset -, úgyhogy ez egy játékost önmagában aligha minősít. Bradynél is csak a krém a torta tetején. Annyit is érne, ha nem lenne alatta a torta. De abban a tortában nem az ötven passzos meccsek adják a tésztát, mert azokon ő is ugyanolyan szar eredményességgel játszott és szar statokat produkált - az említett 2 meccsen kívül -, mint a többi QB. Csak a Pats még ezekből a meccsekből is megnyert kettőt, más csapat meg nem.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Akkor mit gondolsz TB-ről? Nem átlagos - nem olyan nagy mester, mint amilyen nyálazás megy rá intervallumban hol helyezed el? Ha jól értelek, akkor inkább a BB teszi naggyá TB-t véleménnyel értesz egyet.

Btw szerintem nem lesz lehurrogás (eltekintve az emelkedett stílusú nyálazástól). Brady nem istenadta zseni, csak képes úgy teljesíteni, mintha az lenne. Egy példa: az NFL playoff történetében eddig 35 meccsen volt 50+ passza az irányítónak. Ötször TB volt az elkövető. A 35 meccsből hétszer tudott győzni az 50+t passzoló csapat. A hét győzelemből négyet TB hozott, (2014-ben, 37 évesen kettőből kettő.) Más számokkal: az összes többi irányító (tele nagy mesterekkel) győzelmi aránya 10%, Brady-é 80%, amikor nulla futójátékkal, csak passzjátékkal kell eredményt elérni jó csapatok ellen.

Szóval, BB nagy koponya, de végül TB viszi pályára a tervet. Ez meg elég jól megy neki 13 idényen keresztül.tomi-tomi
Jellemzően hazai pályán (mármint a PO-ban), kiváló fal mögött, remek rendszerben játszva. Csak a történeti hűség kedvéért...... 😊csi77
Igen, és egy Móricka csoportban, ezt még nem írtátok le....
több mint 10 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Akkor mit gondolsz TB-ről? Nem átlagos - nem olyan nagy mester, mint amilyen nyálazás megy rá intervallumban hol helyezed el? Ha jól értelek, akkor inkább a BB teszi naggyá TB-t véleménnyel értesz egyet.

Btw szerintem nem lesz lehurrogás (eltekintve az emelkedett stílusú nyálazástól). Brady nem istenadta zseni, csak képes úgy teljesíteni, mintha az lenne. Egy példa: az NFL playoff történetében eddig 35 meccsen volt 50+ passza az irányítónak. Ötször TB volt az elkövető. A 35 meccsből hétszer tudott győzni az 50+t passzoló csapat. A hét győzelemből négyet TB hozott, (2014-ben, 37 évesen kettőből kettő.) Más számokkal: az összes többi irányító (tele nagy mesterekkel) győzelmi aránya 10%, Brady-é 80%, amikor nulla futójátékkal, csak passzjátékkal kell eredményt elérni jó csapatok ellen.

Szóval, BB nagy koponya, de végül TB viszi pályára a tervet. Ez meg elég jól megy neki 13 idényen keresztül.tomi-tomi
Jellemzően hazai pályán (mármint a PO-ban), kiváló fal mögött, remek rendszerben játszva. Csak a történeti hűség kedvéért...... 😊csi77
Ez csak PO.
Nem annyira jellemzően: három hazai, egy idegenben, egy semleges pályán. Az egyik hazait bukta a Ravens ellen 2012-ben. Nyert a Raiders ellen (2001-ben. élete első PO meccsén (tuck rule meccs), a Chargers ellen (2006-ban, szvsz az volt a Rivers korszak talán legjobb Chargers-e) és idén a Ravens és a Seahawks ellen.

Meg nem nézem, hogy a többi harminc meccsen ki volt a pályaválasztó. 😊

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 10 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
PO-csapatoknál azért általában annyira gyenge rendszerről nem lehet beszélni. A fal meg annyira kiváló, hogy konkrétan futni sem lehet mögötte, ezért folyamatosan passzolni kell 😊
A hazai pálya mindig jó, meg a pihenőhét is, azért kell szépen küzdeni alapszakaszban

több mint 10 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 260 — Bears & Illinois fan

Jellemzően hazai pályán (mármint a PO-ban), kiváló fal mögött, remek rendszerben játszva. Csak a történeti hűség kedvéért...... 😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
Stez SMU Mustangs 47 628 — Whoops, looks like something went wrong.
Nem csak Cassellre alapozom, csak őt említettem. És az előző szezon csak jobban meggyőzött arról, hogy így gondoljam. Ez a sok BB trükk, játszadozás a falemberekkel, a matchupok megfordítása, etc, mert lehetne sorolni a példákat az elmúlt évekből.

És ez így megy sok-sok ideje. Bárki sérül le, bármi romlik el, amikor kell, akkor mindig kitalál valamit. Általában a védelemben is mindig újat tud mutatni, lásd a tavalyi évet, a Cassell-féle 11–5 pedig csak hab a tortán. Ha Colts-szurkolóként egyetlen embert választhatnék a Patsból, egy pillanatig sem gondolkoznék, BB lenne az. Még akkor is, hogy ha nem lenne Luck nálunk és ezáltal franchise QB-nk sem lenne.

Lehet, hogy franchise QB nélkül nem lennénk SB-contenderek, viszont szerintem sokkal nagyobb fegyvertény, hogy ha ilyen irányító nélkül is PO-contender csapat vagyunk – ezt a pluszt tudja BB.

több mint 10 éve
Oké, csak te arra alapozod, hogy Cassel majdnem bevitte a csapatot a PO-ba. Pedig ennyi erővel kiindulhatsz abból is, hogy ez a Cassel bevitte a Chiefst, hogy BB előtte hiába volt zseni, vagy hogy első szezonjában győzelemre vezette a csapatot, meg azóta néhányszor megint.

De inkább legyen 15 év múlva az a téma, hogy mekkora system QB Garoppolo, amikor BB már a nyolcadik SB-címét szerzi, én annak örülnék 😊

több mint 10 éve
Jajj, nem már, tényleg erről vitatkozunk? Amikor Bledsoe kiesett, jött az alig második szezonjában járó Brady és eltolta a csapatot a Lombardiig. Amikor Brady esett ki, a 4. éves Cassel a rájátszásig sem tudta eltolni a csapatot, amelyik az előtte levő két szezonban kapott ki annyiszor, mint abban az egyben. És az Brady hol volt képességeiben pl. a 2007-estől? Ő mennyit gyakorolhatott a csapattal, amikor 2000-ben 4. QB-ként kezdte?

De van valami, amit már az a másodéves Brady is tudott, mert erről szólt az egyetemi karrierje (a Comeback Kid): a legnagyobb nyomás alatt is, nagyon gyorsan döntést hozni. A legtöbbször jó döntést, de ha rosszat, akkor azon nagyon gyorsan átlépni és csak a következő playre koncentrálni. Ezért van neki négy gyűrűje és Giovanni Carmazzinak meg hát kecskéje. Hogy nem tudott tű pontos 30 yardos bombákat osztani? Megtanulta.

Bledsoe tudott. Hatalmas karja volt, de a '96-os döntőben szembe jött egy még nagyobb gépágyú 😊Kollega
Azért megengeded, hogy meglegyen a saját véleményem a dolgokról, még ha nem is egyezik a tiéddel?

Wyatt: Nem ezt akarom látni. Én így gondolom, el is mondtam, hogy miért. Hogy ki ért velem egyet és ki nem, mindenkinek szíve joga, ennyi. De attól még az én véleményem nem fog megváltozni, mint ahogy a tiéd sem fog az ellenkezőjéről.

több mint 10 éve
Kollega New England Patriots 1 750 — We Got Everything
[
Én csupán annyit állítok, hogy nem egyformán fontos a talent és a vezetés. Mert egy jól vezetett csapat, ahol mindenki jól végzi a munkáját, jól fog draftolni, jól fog igazolni, és nem lesznek talent gondjai. .Kollega
Ez elég ellentmondásos 😀

Egyébként megfelelő rendszer/gameplan egy ideig palástolhatja a tehetség hiányát, SB-t nyerhettünk volna 2011ben egy ritka szar SEC-el, viszont 2007ben az elit rosterünk szopott egy kiváló gameplan-el felálló Giantstől.gordon
Nem ellentmondás szerintem. A rosszul vezetett csapatok sem full diszfunkcionális csődtömegek, ott is működhet például a scouting. Az egész látszólagos ellentmondást az oldja fel, hogy Ti a sikert a SB győzelemben látjátok. Márpedig azt évente csak egy csapat nyerheti meg, jól vezetett csapat pedig sok van.

Ez egy nagyon komplikált játék, ahol millió egyéb paraméter számít még (sérülések, időjárás, scouting, stb). Én csak ezt a két elemet hasonlítottam össze, hogy melyiket látom fontosabbnak a sikerhez.

We are all PATRIOTS!
több mint 10 éve
[
Én csupán annyit állítok, hogy nem egyformán fontos a talent és a vezetés. Mert egy jól vezetett csapat, ahol mindenki jól végzi a munkáját, jól fog draftolni, jól fog igazolni, és nem lesznek talent gondjai. .Kollega
Ez elég ellentmondásos 😀

Egyébként megfelelő rendszer/gameplan egy ideig palástolhatja a tehetség hiányát, SB-t nyerhettünk volna 2011ben egy ritka szar SEC-el, viszont 2007ben az elit rosterünk szopott egy kiváló gameplan-el felálló Giantstől.
több mint 10 éve
Ha így lenne, akkor Belichicknek nyolc gyűrűje lenne, nem négy. De nincs annyi, mert bizony a talent baromira számít. A 2001-es év kivételével - amit egy jó csapat "kifutásának" még be lehet tudni -, az összes többi győztes csapat (de a SB-be jutottak is) abszolút elitbe tartoztak talent levelben. Soroljam? Csak a védelemben Bruschi, Rodney Harrison, McGinest, Wilfork, Seymour, Ty Law, Warren, Junior Seau, kit hagytam ki? Az offense-ben talán kevesebb, de azért egy-egy Dillon, Moss, Welker, Gronkowski azért ott is akadt időről peterk2005
Milyen unalmas lenne ez a sport, ha csak Belichick tudna csapatot építeni. Hogyne számítana a talent. De a döntőkbe mégis jól vezetett csapatok jutnak. A Colts is meg tudta tréfálni a mieinket rájátszásba. Coughlinnak kétszer is sikerült. Mondok egy példát: szedjél össze 11 világsztár labdarúgót, akik még sohasem játszottak együtt. 0 közös edzéssel zavard ki a magyar bajnok ellen. Nyerni fognak 18-0-ra. Mert abban a sportban kevesebb a taktikai elem, a játékosok előképzettsége és gyakorlata alapján megtalálják egymást a pályán. Szedd össze minden posztra a legnagyobb NFL sztárokat és 0 edzéssel zavard ki őket akármelyik második osztályú NCAA csapat ellen. Jóformán egy playt nem fognak tudni lejátszani, nem találják meg egymást a pályán.

Én csupán annyit állítok, hogy nem egyformán fontos a talent és a vezetés. Mert egy jól vezetett csapat, ahol mindenki jól végzi a munkáját, jól fog draftolni, jól fog igazolni, és nem lesznek talent gondjai. De egy kutyaütő vezetés egy szolid csapatot is nagyon hamar szét tud verni. Ezt láttam a 2000-es években a "kedvenc" ny-i ellenfelünknél.

We are all PATRIOTS!
több mint 10 éve
Jajj, nem már, tényleg erről vitatkozunk? Amikor Bledsoe kiesett, jött az alig második szezonjában járó Brady és eltolta a csapatot a Lombardiig. Amikor Brady esett ki, a 4. éves Cassel a rájátszásig sem tudta eltolni a csapatot, amelyik az előtte levő két szezonban kapott ki annyiszor, mint abban az egyben. És az Brady hol volt képességeiben pl. a 2007-estől? Ő mennyit gyakorolhatott a csapattal, amikor 2000-ben 4. QB-ként kezdte?

De van valami, amit már az a másodéves Brady is tudott, mert erről szólt az egyetemi karrierje (a Comeback Kid): a legnagyobb nyomás alatt is, nagyon gyorsan döntést hozni. A legtöbbször jó döntést, de ha rosszat, akkor azon nagyon gyorsan átlépni és csak a következő playre koncentrálni. Ezért van neki négy gyűrűje és Giovanni Carmazzinak meg hát kecskéje. Hogy nem tudott tű pontos 30 yardos bombákat osztani? Megtanulta.

Bledsoe tudott. Hatalmas karja volt, de a '96-os döntőben szembe jött egy még nagyobb gépágyú 😊

We are all PATRIOTS!
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
De én nem erről írtam. Arról írtam, hogy a talent nem teszi a csapatot. Itt abból indult a dolog, hogy van olyan szakíró, aki szerint több a talent a csoportellenfeleinknél. És ez akár igaz is lehet. A fene tudja, a legtöbb játékosunk leginkább középszerű volt az évek során. Voltak persze nagyon nagyok is, de voltak a többieknél is. Ebben a ligában, ahol nagyon hasonló a csapatok felépítése, kb. ugyanannyit költenek edzőkre és pont ugyanannyit játékosokra, ott törvényszerű, hogy kisebb hullámzásokkal, de nagyjából egyenletes a talent eloszlása. A különbséget a vezetés teszi. Szerintem.Kollega
Ha így lenne, akkor Belichicknek nyolc gyűrűje lenne, nem négy. De nincs annyi, mert bizony a talent baromira számít. A 2001-es év kivételével - amit egy jó csapat "kifutásának" még be lehet tudni -, az összes többi győztes csapat (de a SB-be jutottak is) abszolút elitbe tartoztak talent levelben. Soroljam? Csak a védelemben Bruschi, Rodney Harrison, McGinest, Wilfork, Seymour, Ty Law, Warren, Junior Seau, kit hagytam ki? Az offense-ben talán kevesebb, de azért egy-egy Dillon, Moss, Welker, Gronkowski azért ott is akadt időről időre. 😊 És a tavaly csapat is abszolút szűk elit volt talentben is. A dfront volt picit "gyengébb" - bár Ninko és Ch. Jones minden, csak nem "gyenge", inkább csak Wilfork öregedett kicsit ki. De aztán a Collins-Mayo-Torony hármasnál kevés jobb LB sor van, a Revis-Browner-Arrington CB hármas kb. majdnem Seattle szintű, hátul meg DMC ugye. Az offense-ben meg Brady és Gronkowski két akkora blue chip, hogy mellé elég volt egy Edelman+LaFell és az, hogy a playoffra a Blount, Amendola, Vereen hármas összekapja magát. Az egy elit roster volt, gyengeségek nélkül. (Amikor gyengélkedett, akkor problémák is voltak: lásd oline az idény elején.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Mert ezt akarod látni. Az a csapat Bradyvel 16–0-t tolt, egy pillanatig nem volt kérdés, hogy playoffba jut. Cassellel is megvolt az esélyünk, mert tényleg fantasztikus együttes volt, de pont abból látszott, mekkora pluszt tud adni egy irányító.

Amúgy azt tartom, hogy BB rohadt fontos, és amíg van, alighanem jók leszünk, maradjon is minél tovább. És szerintem is jó lesz Gerappa, szal hosszú távon sem aggódom azért. De ha nincs, aki végrehajtsa a játékot, akkor lehetsz bármekkora szaki. Persze lehet úgy is nézni, hogy BB a Pats előtt csak tapasztalatot gyűjtött mindenhol, és itt már rendesen tolta.

Cassel (így) pedig megint szar példa amúgy, mert ő pont arra jó, hogy egy jó csapatot nem kúr el, de egy jóval sem lesz kiemelkedő. A Chiefsszel is PO-ba került, csak ez senkit nem szokott érdekelni

több mint 10 éve

Pontosan azt, hogy nem istenadta zseni. Sokkal jobb az átlagnál, de a rendszer elképesztően nagy pluszt ad neki, ami viszont BB-nek köszönhető. Előttem említették, hogy Brady vs. Cassell, és a sérülésének éve pont azt mutatta meg, hogy átlagos QB-val mit tud a Pats, elittel mit tud a Pats, ezzel nem értek egyet.

Brady sérülése ugyanis a semmiből jött, az első héten, ez így nem mérvadó. A nyarat nem gyakorolhatta végig a backup QB, nem szokhatott össze kicsit sem a csapattársaival, és a playcall Cassell számára emlékeim szerint bevallottan le lett kicsit butítva az extrém helyzetére tekintettel.

Szóval számomra az az év nem azt mutatta, hogy egy ratyi Cassellel mire ment a Pats, bezzeg az elit Bradyvel mire... Hanem pont azt, hogy a legnagyobb szarban, még a béka feneke alól is össze tudtak rakni egy olyan szezont, amiben kb. a semmin múlott a playoff, ahol pedig nem lett volna sok esélyetek, de egy meccsen ugyebár bármi megeshet, sosem lehet tudni.

Garoppolo egyértelműen tehetségesebb, ügyesebb gyerek, mint Cassell volt, és már most, az OTA-n is megosztják Bradyvel a snapeket az első csapatnál. Ráadásul Graoppolónak ezzel együtt lesz egy egész offseasonja is tanulni, gyakorolni. Korábban már írtam, hogy alapból úgy vélem, ha Brady végül el lesz tiltva biztosan, akkor szerintem simán benne van, hogy 3–1-gyel, vagy akár zakó nélkül lehozzátok nélküle is.

Ugye itt az a nagy kérdés, hogy ki szerint ki ad többet a másiknak, Brady Belichicknek, vagy fordítva, hát szerintem fordítva. Az, hogy Brady nem egy átlagos QB sem fejben, sem játékát tekintve, meg már pont akkora pluszt ad a franchise-nak, ami minden évben, mérlegtől függetlenül Super Bowl-esélyessé teszi a csapatot.

Butaság számozni, de ha mondhatom így, akkor nálam a 100%-ból 60 Belichick, 40 Brady. Kicsit erős, ahogy fogalmazol, hogy BB teszi naggyá TB-t, de igazából igen, én úgy gondolom, hogy ő többet ad hozzá Bradyhez, mint fordítva.

btw korábban elhangzott a Luck vs Manning dologba fölösleges belemenni, mindkettő nagy király, de Luck más, meg merem kockáztatni, hogy komplettebb Manningnél, és sokoldalúbb is. Ráadásul Manningnél tényleg az volt a csapatépítés, hogy az minek, majd PM megoldja, de a Luck-érával új FO-nk jött ugyebár, ami már abszolút nem így építkezik, hogy majd Luck megoldja. Pont az ellenkezőjét csinálja annak, mint amit Polianék erőltettek, és a Colts, mint franchise, véleményem szerint ezért is lépett előre annak ellenére, hogy egy szemét csapattól (😛) így is kapunk átlagosan 40 pontot ugyebár, míg Manninggel nagyobb sanszunk volt a győzelemre.

De mégis jobbnak vélem ezt a Coltsot, ami szemmel láthatóan, egyre agresszívebben próbál nem egy szem Luckra építeni, hanem tényleg csapatot építeni. A Pats ellen visszaestünk, a többiek ellen viszont előreléptünk.

Egyébként érdekes dolog ez a talent, amin ment itt a beszélgetés. Én is úgy gondolom, hogy a csoportellenfeleiteknél sokkal több a talent, csak éppenséggel az a baj, hogy ezzel sok esetben ki is lehet törölni. Az a sok talent is kevés ahhoz, hogy kifogjon Belichicken. A sok talent nem feltétlenül elég egy igazán jó rendszer ellen, ami ellensúlyozza a számtalan tehetséget.

több mint 10 éve
Pont nem érdekel a sok szöveg, hogy mi miatt volt. Ami számít, az az eredmény, és abban a tekintetben a pályán és a pályán kívül is leszerepeltünk.Stez
Ezt a vitát vigyük át a Colts topicba, ok? (Délután válaszolok majd ott, ha lesz időm.)peterk2005
Át ne vigyétek, helló! Ez nem Colts specifikus téma (Miért alakulnak így az utóbbi évek Colts-Pats meccsei? BB vs. Pagano) és egyébként itt nem kap senki agyvérzést egy kicsit másfelé vivő, máshonnan induló beszélgetéstől.
Végső esetben nyomotokban leszünk! 😊tomi-tomi
Hát általánosságban (nem Colts/Pagano, taktika, csapatépítés specifikusan) a válasz elég egyszerű. 😊 Belichick és a Patriots ellen úgy lehet győzni, hogy kontrollálni kell tudni a LOS-t - és ezzel az órát is - a labda mindkét oldalán. Ideális esetben ez dominálást jelent, de ha az nem megy (nem feltétlenül szükséges, ha van pl. elit QB, vagy LOB szintű D), akkor is legalább pariban kell lenni. Ehhez - különböző okok miatt - a Coltsnak az elmúlt években gyakorlatilag semmi nem volt meg. Patchwork oline, Trent Richardson (LOL), sérült/gyenge defensive front, sérült/gyenge interior rush és edge rush, plusz gyenge RZ defense. Emellé még az elkapó gárda is lebénult év végére (Wayne két éve ACL, tavaly meg sérült/árnyéka önmagának, sérült/nem játszó Allen, stb.)

Ezek a gondok nem csak a Pats ellen látszottak, hanem mindenki ellen így volt, csak a csapatok többsége ellen ezek maszkolható problémák voltak. A legjobbak ellen - főleg a playoffban, a szűk legjobb 3-4 csapat ellen - viszont nem. Nem csak a Pats, de pl. a Dallas vagy kisebb mértékben a Steelers ellen sem. A playoff formában játszó tavaly év végi Ravens ellen sem hiszem, hogy nyerni tudtunk volna. Akiket verni tudtunk, azok vagy olyan csapatok voltak, akik ellen el lehetett rejteni a gondokat (Chiefs, Bengals), vagy aki önmaga is sz*r formába került év végére (Denver). Idén bízom benne, hogy más lesz a szitu. 😊

több mint 10 éve
Szerintem pedig pont az a mondanivaló lényege, hogy nem a Pats ellen épült, hanem saját magáért. Így meg, hogy visszaértek korábbi szintjükre (csak PM helyett most már Luckra "megy a nyáladzás" ), így már lehet specifikusan készülni egy csapatra. Mondjuk kb mindenki ellen tényleg benne van nekik a siker, elég csak megnézni, mely csapatokat verték meg az elmúlt években, így pedig kis túlzással egy tíz éve az újabb SB-t hiába kergető csapatot kell valahogy csak elkerülni. Na ez mondjuk a PO-ban nem jött össze.Wyatt
Na, azért akad aki érti amit írok. 😊

több mint 10 éve
...
Tom Brady istenáldotta tehetség, ez nem kétséges. Persze, nem kész NFL irányítóként került a ligába, de pont abban volt gyengébb, ami fejleszthető és abban erős, ami nem tanítható. Ráadásul az, hogy ki kellett kaparnia a helyét az egyetemen és később a profiknál, olyan keménnyé és elkötelezetté tette, amilyen csak kevés van. Ha az idősebb Manningban meglenne ez a keménység, már 6 gyűrűnél tartana.

De én nem erről írtam. Arról írtam, hogy a talent nem teszi a csapatot. Itt abból indult a dolog, hogy van olyan szakíró, aki szerint több a talent a csoportellenfeleinknél. És ez akár igaz is lehet. A fene tudja, a legtöbb játékosunk leginkább középszerű volt az évek során. Voltak persze nagyon nagyok is, de voltak a többieknél is.

Ebben a ligában, ahol nagyon hasonló a csapatok felépítése, kb. ugyanannyit költenek edzőkre és pont ugyanannyit játékosokra, ott törvényszerű, hogy kisebb hullámzásokkal, de nagyjából egyenletes a talent eloszlása. A különbséget a vezetés teszi. Szerintem.

We are all PATRIOTS!
több mint 10 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Pont nem érdekel a sok szöveg, hogy mi miatt volt. Ami számít, az az eredmény, és abban a tekintetben a pályán és a pályán kívül is leszerepeltünk.Stez
Ezt a vitát vigyük át a Colts topicba, ok? (Délután válaszolok majd ott, ha lesz időm.)peterk2005
Át ne vigyétek, helló! Ez nem Colts specifikus téma (Miért alakulnak így az utóbbi évek Colts-Pats meccsei? BB vs. Pagano) és egyébként itt nem kap senki agyvérzést egy kicsit másfelé vivő, máshonnan induló beszélgetéstől.

Végső esetben nyomotokban leszünk! 😊

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 10 éve
Ezt a vitát vigyük át a Colts topicba, ok? (Délután válaszolok majd ott, ha lesz időm.)

több mint 10 éve
Pont nem érdekel a sok szöveg, hogy mi miatt volt. Ami számít, az az eredmény, és abban a tekintetben a pályán és a pályán kívül is leszerepeltünk. Az pedig, amikor már sokadszorra tömi ki a Pats a Coltsot, nem véletlen. A matchup sem izgat. Belichick a szar matchupnál is mindig előhúz valamit a kalapból, mindig tud újat mutatni. Nem érdekes az sem, hogy most Pagano az edzőnk, de osztálykülönbség van, és ez folyamatosan kijön a pályán, nem csak egyszer-egyszer.

Ha szerinted az folyamatos, ordító különbség betudható pusztán egy állandó, "rossz matchupnak", ok, így látod, én viszont nem. Belichick olyan félelmetesen nagy bohócot csinált a Colts edzői karából minden alkalommal, hogy az már vicc, én így látom. És az eredmény sem cáfol meg sajnos.

Nyilván fölösleges vitát folytatni egy olyan edzőről, aki magasan a liga legjobbja kb., őt persze, hogy nagyon nehéz legyűrni. De pontosan a Brady nélküli év mutatta meg, hogy mekkora zseni Belichick, és ez a Pats Brady nélkül is röhögve PO-csapat lesz. Sőt, egyenesen úgy gondolom, hogy Brady egyáltalán nem olyan nagy mester, mint amilyen nyálzás megy rá, BB-vel az oldalán lehet olyan, amilyen. Persze ezzel nyilván majd kapom a lehurrogást a sok Pats-fantól, de akkor is így gondolom, négy gyűrű ide vagy oda, szvsz itt BB a géniusz. Persze Brady sem átlagos QB, még mielőtt jönne a szavak kifordítása.Stez
Pontosan az az év mutatta meg, hogy mit tudsz elérni max egy system QB-val és az előtte lévő pedig azt, hogy egy Fr QB mit is jelent.

A colts-nak az a baja, hogy minden csapatrésze félkész, idén dobtak egy nagyot a FA-n de ha jövőre meg kell fizetni Luck-ot akkor kezdődhet az igazi építkezés.
több mint 10 éve
Demecs New England Patriots 645
Ez a ki ellen épült elég marhaság. Hisz mi alapján döntik el?
ÓÓÓÓ most lehet rossz lesz a pats sec akkor nyomás toljuk tele wr-ekkel a csapatot?
😀
Vagy hogy?

A csapat aszerint épül ami szerint az edző a legjobbat tudja kihozni abból az emberanyagból amit sikerült megszerezniük. Vannak tervek sémák amiket meg akarnak valósítani és ehhez keresnek embereket.

PO-ra se lehet készülni mert ott jöhet bárki. Pats ravens steeleres stb stb. Mind más.
Meg hát sb-t nem is játszhatnak, hogy a nagy megmérettetésre készüljön a csapat.
Kell menni az első vagy második seedért és akkor odaérhet a végére a colts.

több mint 10 éve
Szerintem pedig pont az a mondanivaló lényege, hogy nem a Pats ellen épült, hanem saját magáért. Így meg, hogy visszaértek korábbi szintjükre (csak PM helyett most már Luckra "megy a nyáladzás" ), így már lehet specifikusan készülni egy csapatra. Mondjuk kb mindenki ellen tényleg benne van nekik a siker, elég csak megnézni, mely csapatokat verték meg az elmúlt években, így pedig kis túlzással egy tíz éve az újabb SB-t hiába kergető csapatot kell valahogy csak elkerülni. Na ez mondjuk a PO-ban nem jött össze.

több mint 10 éve
Csabiii New England Patriots 198
...ráadásul nem is a Pats ellen épült eddig. peterk2005
Ez most megütötte a "fülemet" annyira, hogy elmélázzak rajta. Alapvető, hogy valaki ellen épüljön egy csapat? Nem minden csapat a másik 31 ellen épül? (nem)
De fogadjuk el azt, hogy valaki ellen épült\épül a Colts. Akkor merül fel a kérdés bennem, hogy ki ellen? Az utóbbi időben stabil top 5-ben draftoló Jags, Titans duó ellen? Vagy a két éve 1/1-es Texans ellen? Ki ellen kezdtél volna el építeni egy AFC bajnokaspiránsnak szánt csapatot 2012-ben, ha nem az aktuális AFC bajnok ellen? Akik ellen pluszban az is benne van a pakliban, hogy csoportgyőztesként évi kétszer összefutsz? ( ez spec ha jól emlékszem eddig háromból csak egyszer jött össze, de ettől függetlenül elég sanszos minden évben)
De elfogadom, hogy valaki/valakik ellen konkrétan épült a Colts. És azt is, hogy nem a Patriots ellen. Akkor már csak egy kérdés motoszkál bennem: mi a tökömért nem?
több mint 10 éve
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 943
TB klasszis és ezt legjobban ezen a Super Bowlon mutatta meg.

Ahogy tomi-tomi írta, hiába egy tökéletes gameplan azt végre is kell hajtani és Brady ezt a legfelsőbb szinteken teszi, immáron sok sok éve.

Viszont a kapcsolat szerintem kölcsönös. Belichick naggyá teszi Bradyt, Brady naggyá teszi Belichicket. 2 korszakos zseni találkozott egy időben, egy csapatnál, ebből pedig kisült egy dinasztina.

Lehet Brady szigorúan talentet nézve rosszabb, mint pl Peyton Manning, de NFL-ben és úgy minden sportban, nem csak ez számít, és más tulajdonságaiban viszont sokkal jobb, mint Manning.

Számunkra pedig egyértelműen ő a GOAT ( na meg persze BB ) 😊

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"