Újra működik a regisztráció és az email küldés a feliratkozott topikokra!

Politika

63 feliratkozó

1 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 5 696 — Steelers fan
Atlatszo talált valamit (?):
 atlatszo.hu/kozugy/2026/05/12/szexkepes-zsarolasert-elitelt-hacker-a-tisza-part-kemelharitoja-megis-fontos-pozicioba-kerulhet
Lúdas Solymi
fura, hogy Rogánék erre nem építettek semmit
pedig az adat a kezükben volt
belső ellenállás?
kontraszelekció?
rva
Mire? Mi van ebben a cikkben, amit én nem látok? Valakiről jogellenesen nyilvánosságra hozott az átlátszó egy szenzitív adatot, de ezen kívül én nem látom mit mond a cikk.
Jughead
Hát azt mondja, hogy elég zűrös a figura. Egyfelől jogerősen elitélték zsarolásért és hackerkedésért, másfelől a Tiszán belül vannak magyarázatra szoruló dolgai, amikről nem akar beszélni senki.
Harmadrészt meg a szakmai kérdések; azaz hogy ő volt a kiberbiztonsági szakértő (vagy felelős vagy mi) a Tiszánál, amikor feltörték az app-ot, és kijutottak az érzékeny adatok. Azaz nem túl jól végezte a munkáját.
Most meg a BM-ben valami vezető beosztásba tervezik, ahol szintén érzékeny adatokkal fog dolgozni.

És ez így együtt nem hangzik jól.

Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.

On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.

P.Kirby BBC 2026.04.13.
1 hónapja
Szesze New York Giants 22 003 — Giants fan
Ha nem akarsz valós elszámoltatást, nem kéred fel Ruffot.
Ez teljesen nyilvánvaló volt eddig is, ez meg mégjobban rátett.
Lehet itt jönni olyanokkal, hogy majd feladja egy éven belül, összevesznek stb..., de valós ok nélkül nem csinálsz ilyen kinevezést, úgy, hogy semmi nem köt az emberhez, full kívülállóként kerül be a kormányba.
gabokocka
Sose mondtam, hogy nem akar, azt prognosztizálom, hogy nem lesz érdemi elszámoltatás. Óriási különbség.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerencsére csak tegnapig kellett visszamenni ahhoz, h a "sose" meg legyen cáfolva:

"Viszont kicsi oszág vagyunk, mindenki ismer mindenkit, mindenki kapcsolódik valahogy mindenkihez, ezért nem lehet úgy belefingani a nulláslisztbe, hogy a mieinkre ne hulljon belőle.
Ezért se volt soha érdemi politikai elszámoltatás, 1990-ben se, 1998-ban se, 2002-ben se, 2010-ben se. És nem ebből következik, hogy most se lesz, hanem ezek is abból következtek, hogy "egy brancs ezek".
És ahogy Orbánnak is megfelelt Gyurcsány nemelszámoltatása és annak a politikai hasznossága, miért lenne ez másképp ezúttal MP esetében. Pláne úgy, hogy amiért pár évvel korábbról számon akarnának kérni neres közkatonákat, azokért MP és környezete egy része is úgyanúgy számonkérhető lenne."
Szesze
Beboldolhatod a "nem akar"t a tőlem idézett szövegben, hogy ne kelljen azt gondolnom, hogy szövegértési gondjaid vannak.
Őszentsége Sobri Jóska
"És ahogy Orbánnak is megfelelt Gyurcsány nemelszámoltatása és annak a politikai hasznossága, miért lenne ez másképp ezúttal MP esetében."

Jah, hogy ez nálad azt jelenti, h MP akarja, csak beletörődik hogy nem fog sikerülni? mert orbánnak azért nem sikerült, mert ő tényleg nem is akarta, ha akarta volna simán meglett volna akkor is, csak éppen az állt érdekében, h elmaradjon.
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 502
 atlatszo.hu/kozugy/2026/05/12/szexkepes-zsarolasert-elitelt-hacker-a-tisza-part-kemelharitoja-megis-fontos-pozicioba-kerulhet
Lúdas Solymi
belső ellenállás?
kontraszelekció?
rva
Mire? Mi van ebben a cikkben, amit én nem látok? Valakiről jogellenesen nyilvánosságra hozott az átlátszó egy szenzitív adatot, de ezen kívül én nem látom mit mond a cikk.
Jughead
Igazából annyi van benne, hogy a Tisza főinformatikusa egy volt elítélt bűnöző és h nemzetbiztonsági szempontból megkérdőjelezhető termékeket akart beszerezni és itthon forgalmazni, továbbá állítólag mondvacsinált okok miatt rúgatott ki embereket és próbált rámászni nőkre.

Nekem inkább tűnik hangulatkeltésnek ez a cikk mint komolyabb irománynak, pedig az Átlatszó főszerkje írta vagy legalábbis az ő neve alatt ment ki.

Mert az, hogy elítélt kiberbűnöző, az lehetne aggályos, viszont akkor már kérdőjelezzük meg az egész igazságszolgáltatási rendszert és az abba vetett hitünket, hogy az ember megjavulhat.

A pletykák meg h kirúgatott embereket, azok meg lehetnek validak meg hamisak is.
Lehet h nem igaz, de gondolom nem nagyon volt a Tiszának arra kapacitása, hogy minden egyes ügyet ellenőrizzenek, inkább megváltak az embertől.

A zaklatásról szóló rész meg önmagában emiatt érdekes, hogy akkor miért is nem csinált semmit a Tisza, miért ültek egy ketyegő bombán, ráadásul még pozit is akarnak neki adni:

"Egy harmadik forrásunk szintén a nőkkel való bánásmódot említi, úgy emlékszik, hogy M.T. felelősségre vonását is tervezték egy női önkéntes állítólagos zaklatása miatt, amit aztán a „Henry-ügy” elsodort. A zaklatási ügyben állítólag érintett nőt az Átlátszó is felhívta, aki nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülésünket: a Tisza Párt sajtóosztályához irányított minket, akik semmit nem válaszoltak az ezzel kapcsolatos kérdésünkre sem."

Fura ez a cikk az Átlátszótól.
1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 831
Lúdas Solymi
belső ellenállás?
kontraszelekció?
rva
vagy hozzájuk volt bekötve.
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 339 — #NoStress
Lehet itt jönni olyanokkal, hogy majd feladja egy éven belül, összevesznek stb..., de valós ok nélkül nem csinálsz ilyen kinevezést, úgy, hogy semmi nem köt az emberhez, full kívülállóként kerül be a kormányba.
gabokocka
Sose mondtam, hogy nem akar, azt prognosztizálom, hogy nem lesz érdemi elszámoltatás. Óriási különbség.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerencsére csak tegnapig kellett visszamenni ahhoz, h a "sose" meg legyen cáfolva:

"Viszont kicsi oszág vagyunk, mindenki ismer mindenkit, mindenki kapcsolódik valahogy mindenkihez, ezért nem lehet úgy belefingani a nulláslisztbe, hogy a mieinkre ne hulljon belőle.
Ezért se volt soha érdemi politikai elszámoltatás, 1990-ben se, 1998-ban se, 2002-ben se, 2010-ben se. És nem ebből következik, hogy most se lesz, hanem ezek is abból következtek, hogy "egy brancs ezek".
És ahogy Orbánnak is megfelelt Gyurcsány nemelszámoltatása és annak a politikai hasznossága, miért lenne ez másképp ezúttal MP esetében. Pláne úgy, hogy amiért pár évvel korábbról számon akarnának kérni neres közkatonákat, azokért MP és környezete egy része is úgyanúgy számonkérhető lenne."
Szesze
Beboldolhatod a "nem akar"t a tőlem idézett szövegben, hogy ne kelljen azt gondolnom, hogy szövegértési gondjaid vannak.

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 944 — Lucas Scott
Sulyokot nem kicsit alázták meg ismét azzal, hogy nem engedték oda a fotókhoz. Nem értem mi értelme van annak, hogy nem mondd le.
Jughead
amit te csinalsz meloban, foleg amit a fonokod kifejezetten mond-utasit, annak mindig van ertelme?
csebi
Igen.

De neki ki a főnöke és miért látja jónak a főnöke ezt az egészet?
Jughead
OV.
h miert latja jonak nem tudom. above my paygrade.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 6 767
Sulyokot nem kicsit alázták meg ismét azzal, hogy nem engedték oda a fotókhoz. Nem értem mi értelme van annak, hogy nem mondd le.
Jughead
amit te csinalsz meloban, foleg amit a fonokod kifejezetten mond-utasit, annak mindig van ertelme?
csebi
Igen.

De neki ki a főnöke és miért látja jónak a főnöke ezt az egészet?
1 hónapja
gabokocka
Őszentsége Sobri Jóska

1 hónapja
Jughead

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
 hvg.hu/kkv/20260512_miniszterelnoki-kabinetiroda-rogan-tamogatas-balasy-bla-kommentar-kiraly-nora
Beki
mint a Bourbonok ..

1 hónapja
Lúdas Solymi
belső ellenállás?
kontraszelekció?
rva
1 hónapja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 2 094
Sulyok csak odaállt a fotókhoz 😀
ervinator
Egyértelmű.
Tudja MP, hogy nem tehet másként, de próbál presszionálni.
Átadni átadja, meg készülnek fotók is, de ahogy látom, a rendeset MP-vel külön csinálják ott mellette.

Nagy francok amúgy ezzel, de érthető, hisz Sulyok súlytalan KE volt.
Ha meg az van, hogy akkor a Tiszának állna be az mennyiben lenne jó?
Hisz akkor se látná el a funkcióját.
Ha meg mindenben ellenkezne meg visszadobálna törvényeket és ülne rajtuk, az se lenne jó.
Valszeg utóbbit fogja csinálni, ezzel is lassítva a dolgokat.

Vagy tényleg túlélésre játszik és megtalálja a gerincét.
Lúdas Solymi
Bónánál odaállt még Sulyok a fotóra, de a többinél már elküldték 😀

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
1 hónapja
1 hónapja
ervinator
Egyértelmű.
Tudja MP, hogy nem tehet másként, de próbál presszionálni.
Átadni átadja, meg készülnek fotók is, de ahogy látom, a rendeset MP-vel külön csinálják ott mellette.

Nagy francok amúgy ezzel, de érthető, hisz Sulyok súlytalan KE volt.
Ha meg az van, hogy akkor a Tiszának állna be az mennyiben lenne jó?
Hisz akkor se látná el a funkcióját.
Ha meg mindenben ellenkezne meg visszadobálna törvényeket és ülne rajtuk, az se lenne jó.
Valszeg utóbbit fogja csinálni, ezzel is lassítva a dolgokat.

Vagy tényleg túlélésre játszik és megtalálja a gerincét.

Szerkesztette: Lúdas Solymi
1 hónapja
StormST Denver Broncos 13 008 — SB 50 Champion @ Grund
ervinator
Lesz meló az AI-nak leszedni később 😀

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
1 hónapja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 2 094

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 339 — #NoStress
gabokocka

1 hónapja
rva 4 706 — Me for President!
Lúdas Solymi
belső ellenállás?
kontraszelekció?
1 hónapja
Lúdas Solymi
gondolom megvolt ez már a választás előtt is, csak most hozták ki
1 hónapja
1 hónapja
Beki New York Jets 2 883
 www.economx.hu/magyar-gazdasag/2026/05/12/9-szazalekos-szja-a-kata-visszater-zero-tolerancia-korrupcio-karman-andras-tisza-kormany-gazdasagi-program/
1 hónapja
Én Ruff nélkül is biztos voltam az elszámoltatásban, de mióta ő lett kinevezve azóta meg pláne. Egyrészt finoman szólva is elkötelezett, másrészt ő eleve annyira népszerű a Tisza választók körében, hogy ha nem kapna meg minden támogatást a kormány részéről ehhez, akkor abba simán belebukna a Tisza. És ezzel nyilván MP is tisztában van, ergo ha el akarná ezt sumákolni, akkor miért tette volna oda az ilyen szempontból számára legrosszabb embert? De mondom, én enélkül is biztos vagyok/voltam benne, h minden bele lesz ebbe rakva.
1 hónapja
topin New England Patriots 2 387
gabokocka
Sógor unokatesója lett kinevezve Ruff alá, és hát elég elszántak a srácok ezt eltudom mondani. Szó sincs arról, hogy ők ne akarnának halakat fogni. A nagyokat sem akarják elkerülni. Aztán lehet majd rájuk szólnak, csak akkor én sem értem miért nevezné ki őket bárki, ha utána látványosan vissza kell vonulni és ezzel öngólt lőni?
1 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 24 638 — Kinek mit intézett a kormánya
gabokocka
Pont ezt mondtam az irodában, amikor az öregek az úgysemlesz érvet hozták fel.
Felkérte MP Ruffot, ergo megadta neki az engedélyt ezekre.

Poloska vagyok.
1 hónapja
StormST Denver Broncos 13 008 — SB 50 Champion @ Grund
Ki ez a nő? KNDP-s?
Sixo
Juhász Hajnalkaként mutatták be, nem tudta milyen műsorra jön, látszólag nem volt felkészülve arra, hogy Ruff nem bánik senkivel kesztyűs kézzel és ő is pont annyira tud témára kerülgetve válaszolni, mint a fideszesek, csak ő a végén oda is ér, ahová akar...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint