Politika
47 feliratkozó
3 hónapja
A gazdasági elmélkedés minden mondata egy kincs. telex.hu/belfold/2024/10/04/orban-viktor-miniszterelnok-radiointerju-kossuth-radio
Annyira nincs most időm, hogy kifejtsem, de lényeg, hogy a 3-6%-os növekedés között óriási különbségek vannak, szóval kicsinek tűnő számokkal dobálózik. De 3%-os gazdasági növekedés 3%-os infláció mellett, az ugye gyakorlatilag 0. És most 3,4%-os infláció mellett 1,3%-os gazdasági növekedés az egészen pontosan csökkenés.
3 hónapja
semmit nem szokott, lapít mint szar a gazbanmindig újat tanulok:Sajnos/szerencsére nem láttam ezt a műsort, de arra kíváncsi lennék, hogy erre mit mondott a Lentulai?
petey
Mert az, hogy valaki hülye, hát Istenem, van ilyen. Viszont, ha ki sem javítják az már szándékos hazudozás.
zinedine5
3 hónapja
Leginkább sehol!mert hol kellene? irónia nélkül, komolyan kérdem!Az OTPt vajon mièrt nem hogy november vègèn bezár egy fiókot egy több mint 10.000fős kisvárosban???? 😡 Persze joga van hozzá csak hát...igen lehet bankot váltani, ha nem lenne kb lehetetlen hogy csak úgy elengedjenek...plane egyházat cèget iskolát...Mondjuk aki OTPnel bankolsz 2024-ben ne csodalkozz.
dande2
Toca
20 éve vagyok náluk kb, igaz, kvázi megszokásból, mellette meg revolut..
bogjosi
Egy gonddal kevesebb.
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
3 hónapja
mindig újat tanulok:Sajnos/szerencsére nem láttam ezt a műsort, de arra kíváncsi lennék, hogy erre mit mondott a Lentulai?
petey
Mert az, hogy valaki hülye, hát Istenem, van ilyen. Viszont, ha ki sem javítják az már szándékos hazudozás.
3 hónapja
És a végén bő 30 év alatt így csinál a fidesz Kádárból és Münnichből újra hőst.mindig újat tanulok:atyaúristen...
petey
Beki
3 hónapja
szaba
10 684
Végülis ezzel összeségében a magyar emberek nem vesztettek semmit. 😃"Gulyás Gergely az Orbán Balázs-ügyről: Részünkről le van zárva"Ez a standard kommunikáció minden shitstorm idején, Katikáról meg az összes egyéb idiótáról is ezt mondták mindig, meg azt, hogy hibázott, és levonta a következményeket, innentől nincs vele dolog.
Ennyike, túl fontos csinyovnik úgy látszik, ezek szerint neki mindent IS szabad...
StormST
Egyszerű kommunikációs fogás, hogy eltávolítsák a fidesztől ezeket az ügyeket, ettől még Balázsunk mégse lesz külügyminiszter sanszosan.
somoskovig
3 hónapja
"Gulyás Gergely az Orbán Balázs-ügyről: Részünkről le van zárva"Ez a standard kommunikáció minden shitstorm idején, Katikáról meg az összes egyéb idiótáról is ezt mondták mindig, meg azt, hogy hibázott, és levonta a következményeket, innentől nincs vele dolog.
Ennyike, túl fontos csinyovnik úgy látszik, ezek szerint neki mindent IS szabad...
StormST
Egyszerű kommunikációs fogás, hogy eltávolítsák a fidesztől ezeket az ügyeket, ettől még Balázsunk mégse lesz külügyminiszter sanszosan.
3 hónapja
"Gulyás Gergely az Orbán Balázs-ügyről: Részünkről le van zárva"Ennyike, túl fontos csinyovnik úgy látszik, ezek szerint neki mindent IS szabad...
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
mai meglepő hírünk:g7.hu/kozelet/20241003/a-bankok-azonnal-elkezdtek-atharitani-az-uj-adot-amit-a-nyakukba-kaptak/
3 hónapja
Mindenkinek más a tapasztalata, én 27 éve vagyok OTPs, nem volt velük még semmi negatív tapasztalatom, a családban többen OTPsek és ők se panaszkodnak...Szerintem ne vegye senki magára, te se vedd, ez olyan mint az autó, amíg az embernek nincs vele problémája addig tuti nem fog rá rosszat mondani, és nem is kell 😊
Divatos lett kb. 10-15 éve (legalább) szarozni az OTP-seket, én személy szerint ezzel is úgy vagyok, mint az Apple-Android vitával, aki az egyiket utálja zsigerből, azt úgyse lehet meggyőzni tényekkel, de én mondjuk már fel is adtam az ilyeneket. Csak azzal már azért kezd kicsit tele lenni a mindenem, hogy attól vagyok sokak szemében szar ember, mert nem megyek el másik bankhoz, én se mondom senkinek, hogy jöjjön az OTP-hez, pedig pár NBHs ismerősnél már remegett a ravaszon az ujjam, de úgy vagyok vele, hogy én se akarom, hogy beleszóljanak az én dolgomba, akkor én se fogok a másikéba...
Mellesleg, amikor én Simple csomagban voltam (most Prémium vagyok kb. fél éve, akkor még nem fértem volna bele), akkor pénzügyi tanácsadó ismerősön jött azzal, hogy hülye vagyok, mondtam akkor játszunk egyet, hozzon jobb csomagot. Pár héttel később visszajött és bocsánatot kért, mert nem tudott jobbat adni a piacról. Persze bizonyos dolgokba volt bank, amelyik jobbat adott volna, csak azok meg másban lettek volna szarabbak. Szóval én köszönöm szépen, maradok a szar ember az OTP-nél...
StormST
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
3 hónapja
Végigpróbáltam az összes magyar bankot kb. Vállalkozóként az OTP a top, ez nem kérdés. Magánszemélyként én a CIB-bel vagyok a legjobban megelégedve.
3 hónapja
Mindenkinek más a tapasztalata, én 27 éve vagyok OTPs, nem volt velük még semmi negatív tapasztalatom, a családban többen OTPsek és ők se panaszkodnak... Divatos lett kb. 10-15 éve (legalább) szarozni az OTP-seket, én személy szerint ezzel is úgy vagyok, mint az Apple-Android vitával, aki az egyiket utálja zsigerből, azt úgyse lehet meggyőzni tényekkel, de én mondjuk már fel is adtam az ilyeneket. Csak azzal már azért kezd kicsit tele lenni a mindenem, hogy attól vagyok sokak szemében szar ember, mert nem megyek el másik bankhoz, én se mondom senkinek, hogy jöjjön az OTP-hez, pedig pár NBHs ismerősnél már remegett a ravaszon az ujjam, de úgy vagyok vele, hogy én se akarom, hogy beleszóljanak az én dolgomba, akkor én se fogok a másikéba...
Mellesleg, amikor én Simple csomagban voltam (most Prémium vagyok kb. fél éve, akkor még nem fértem volna bele), akkor pénzügyi tanácsadó ismerősön jött azzal, hogy hülye vagyok, mondtam akkor játszunk egyet, hozzon jobb csomagot. Pár héttel később visszajött és bocsánatot kért, mert nem tudott jobbat adni a piacról. Persze bizonyos dolgokba volt bank, amelyik jobbat adott volna, csak azok meg másban lettek volna szarabbak. Szóval én köszönöm szépen, maradok a szar ember az OTP-nél...
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
3 hónapja
Lúdas Solymi
8 107
Hat, azert eleg fura h ennyire elteroek a lehetosegek, mert azert ezeknek nem kellene annyira bonyolult dolgoknak lenniuk.Ez azert fura, mert itthon azert eleg sok IT-s szakember akik jok es azert jol megfizetik oket.az a baj hogy elég 1 balfasz middle manager 😊
Persze ha ezen sporolnak vagy nem ertenek hozza, akkor nem csoda, csak nem ertem h miert nem keresnek megfelelo embereket.
Lúdas Solymi
vagy egy rossz helyre kiszervezett cucc
Negritis, a vajda
Kiveve ha jogi vagy technikai korlat van.
Azert egy menedzser ennyire nem tudja megakasztani a dolgokat, szerintem legalabbis.
3 hónapja
Klaci79
22 469
Valamelyik topikban egyszer már kiakadtam az OTP-re, ennél nagyobb büdös gyökér bankot még nem láttam az országban, de ezek szerint valakinek megfelel ez nyilván jó.Nem tudom, én 26 éve otp-nél vagyok, asszony is, semmi baj nincs vele.+1 az OTP mellé, patika az appjuk, SLA az egekben, szépkártyától önkéntes magánnyugdíjpénztáron át befektetési számláig minden egy helyen, webkártya alapszolgáltatásként, simplepay.
Lakáshitelt meg csokot is ott intéztük, hát a moslék budapest bank után teljesen rendben volt az a része is 😊
Van egy k&h-s is a cégtől, de azt kb arra tartom hogy ha asszony temuról akar valami szart venni akkor arról fizetem, csak ilyen minimál összegeket tolok rá amennyi éppen kell 😀
warr_b
Banképületet és bankügyintézőt csak akkor látok már vagy 7-8 éve, ha ebédszünetben elmegyek mellette autóval.
Van mellé egy revolut a kényesebb dolgokra, ennyi.
Vitézlő Titoknok tomz
Emlékszem amikor idős apukámmal bementünk, mert valami hitelkártyát használt és nem mondták el neki világosan, hogy jobb ha nem csak a minimum visszafizetendő díjat utalja át havonta, hanem az egészet, mert akkor nem kell kamatot fizetni. Vissza is adattam vele és intéztem néhány kedves szót az otp felé.
A lakáshitelemtől kezdve az egészségpénztáron át egy rakás teljesen érthetetlen mozzanat az OTP-től, pl amikor velem küldetik el a földhivatalba a papírt, aztán a földhivatal meg vissza, mert tudniuk kellene, hogy más is kelle még.
Na mindegy, nem véletlen áll Csányinak két gépe a betonon.
Persze a többi is degeszre keresi magát, de a Rafi épp most hívott, hogy annak ellenére, hogy megint emelték a tranzakciós illetéket, továbbra is havi 1 milláig ingyen utalhatok, sőt még a pénzfelvétel is havi 4 db/800 ezres korláttal.
És még egyszer nem voltam a bankfiókban, mert minden online ment.
A hitelkártyát tekintve meg az MBH bank verhetetlen, havi 5000Ft-os visszatérítéssel, talán csak az Erste veszi fel velük a lépést, de ott is gyengébb azért.
Önként egy helyre, az OTP-be biztosan nem mennék. Sajnos látom milyen lehúzás van ott, ami az átutalásokat illeti, mivel a feleségem "megszokásból" ott van és nem tudom egyelőre meggyőzni, hogy a párnával is jobban jár.
Szerkesztette: Klaci79
3 hónapja
Egyébként délelőtt akartam írni, csak nem értem rá, szerintem van 1-2 ember, aki ezeket írja, nyilván előtte gyorsan egyeztet MP-vel, aztán hajrá!Hont-Magyar vitahoz: lehet volt ez itt tema mar a sok kommentben, de en amit nem ertek, hogy tenyleg erre van ideje a Peternek. hogy valaszolgasson FB kommentben a Hontnak? kotve hiszem, hogy olyan stabja lenne mar mint OVnak, akik kezelik a kozossegi medias profiljat, de alapvetoen OVt meg igy sem latni, hogy beleall ilyen hulye kommentorgiaba. Nem partot, szervezetet kellene epitenie? Vagy mar azzal megvan mind a 106 korzetben?Miért ahhoz mennyire kell komoly stáb?
csebi
FBn tolja a szekeret és okoz gondot a Fidesz médiának, en azt nem értem ki feltételezi azt, hogy ezt egyedul csinálja.
Toca
3 hónapja
Hont-Magyar vitahoz: lehet volt ez itt tema mar a sok kommentben, de en amit nem ertek, hogy tenyleg erre van ideje a Peternek. hogy valaszolgasson FB kommentben a Hontnak? kotve hiszem, hogy olyan stabja lenne mar mint OVnak, akik kezelik a kozossegi medias profiljat, de alapvetoen OVt meg igy sem latni, hogy beleall ilyen hulye kommentorgiaba. Nem partot, szervezetet kellene epitenie? Vagy mar azzal megvan mind a 106 korzetben?Miért ahhoz mennyire kell komoly stáb?
csebi
FBn tolja a szekeret és okoz gondot a Fidesz médiának, en azt nem értem ki feltételezi azt, hogy ezt egyedul csinálja.
3 hónapja
ozibozi
17 666
MP-nek Annyira erős és nagy a Facebookon a troll hadserege már, hogy külön embereket kell alkalmaznia a fisesznek, hogy csak a letiltásokat intézzék a saját oldalaikon. A Mandineren a megafonos hülyegyerekeknél megjelennek, és hirtelen több nevető fejet raknak ki mint ahány like-ot egy -egy poszt/komment alá.Nincsenek ehhez hozzászokva.
Ráadásul nagy leépítés zajlik most a Mediaworksnél. Ez azt jelenti hogy munkahelyek sokasága szűnik meg, összevonnak mindent mindennel, aki marad annak jóval több munkája lesz arányosan kevesebb fizetésért, vagy különben nem maradhat a szakmában, mert nincs hova mennie. Pl Már az életmód rovatból /nem politika/sem mehetsz át a Centralhoz vagy máshova és fordítva sincs hely és ritka is az átjárás már, pár éve ez még gond nélkül működött.
Nagyon nagy a bizonytalanság és a pénz sem ömlik úgy mint régen ész nélkül.
Viktor elégedetlen a sajtó hatékonyságával ezért
a media központi átszervezésének 2025 tavaszára kell lezárulnia
( fejek fognak hullani)
addig lehet pozíciót foglalni, utána nyitja meg újra a pénzcsapokat.
Kb Ezért /is/van most fejetlenség az agitprop osztályon, mert Ami idáig működött tökéletesen az most láthatóan/mérhetően kevés.
Nem is ülnek nyugodtan, dolgoznak rajta serényen.
3 hónapja
Ez azert fura, mert itthon azert eleg sok IT-s szakember akik jok es azert jol megfizetik oket.az a baj hogy elég 1 balfasz middle manager 😊
Persze ha ezen sporolnak vagy nem ertenek hozza, akkor nem csoda, csak nem ertem h miert nem keresnek megfelelo embereket.
Lúdas Solymi
vagy egy rossz helyre kiszervezett cucc
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
3 hónapja
Lúdas Solymi
8 107
Ez azert fura, mert itthon azert eleg sok IT-s szakember akik jok es azert jol megfizetik oket.haverék dolgoznak rajta valami olyasmit magyarázott hogy az osztrákok fejlesztikAsszem most már igen, de van h számlafüggő volt.A Gyuri pl simán kitolja push notificationbe, ha beállítod.Eltekintve attól, hogy az alkalmazás nem tudja push notificationbe küldeni a számlán történő pénzmozgást, csak sms-ben (iphone, android talán tudja), ami db-ként 10 Ft.A Raiffeisen pl patika.mert hol kellene? irónia nélkül, komolyan kérdem!Az OTPt vajon mièrt nem hogy november vègèn bezár egy fiókot egy több mint 10.000fős kisvárosban???? 😡 Persze joga van hozzá csak hát...igen lehet bankot váltani, ha nem lenne kb lehetetlen hogy csak úgy elengedjenek...plane egyházat cèget iskolát...Mondjuk aki OTPnel bankolsz 2024-ben ne csodalkozz.
dande2
Toca
20 éve vagyok náluk kb, igaz, kvázi megszokásból, mellette meg revolut..
bogjosi
Amadeus the Young
Szóval mindegyik bank szar.
vpi
De nekem szar a számlám, havi 125 forintba' van, meg évi 6e a kártya.
slowmotion
Van itt amúgy valaki aki érintett a banki appok fejlesztésében?
Most csak törvényi szabályozásoktól meg az adott ország gazdasági környezetétől függ, hogy mik vannak benne az appban és mik nincsenek?
Pl. a cseh Ersténél az ottani George sokkal fejlettebb volt mint az itthoni, ez meg csak kullog utána, miközben nem látom azt, hogy technikailag mi a megoldhatatlan.
Lúdas Solymi
és az itthoni csapat teljesen kretén és szarul lokalizál
Negritis, a vajda
3 hónapja
deyell
11 736
szerintem meg van neki embere erre a feladatra, aki ezt megcsinálja helyette. ez lehet Kiss Zoltán Imre, aki korábban a Jobbiknál volt kommunikációs vezető a fidesz média szerint, de most a Tiszának dolgozik, a rendezvényeken is feltűnt.Hont-Magyar vitahoz: lehet volt ez itt tema mar a sok kommentben, de en amit nem ertek, hogy tenyleg erre van ideje a Peternek. hogy valaszolgasson FB kommentben a Hontnak? kotve hiszem, hogy olyan stabja lenne mar mint OVnak, akik kezelik a kozossegi medias profiljat, de alapvetoen OVt meg igy sem latni, hogy beleall ilyen hulye kommentorgiaba. Nem partot, szervezetet kellene epitenie? Vagy mar azzal megvan mind a 106 korzetben?Mindenkinek kell mondjuk néha valami agyzsibbasztó kikapcsolódás, lehet neki ez az. Bár csak nárcisztikusságát hangsúlyozza ki vele, mert látom magam előtt, ahogy épp utazás közben azt olvasgatja állandóan, miket írtak róla, és személyiségéből fakadóan nem is bírja ki, hogy ne válaszoljon ha valaki vele foglalkozik.
csebi
r.baggio
choose life
3 hónapja
Hont-Magyar vitahoz: lehet volt ez itt tema mar a sok kommentben, de en amit nem ertek, hogy tenyleg erre van ideje a Peternek. hogy valaszolgasson FB kommentben a Hontnak? kotve hiszem, hogy olyan stabja lenne mar mint OVnak, akik kezelik a kozossegi medias profiljat, de alapvetoen OVt meg igy sem latni, hogy beleall ilyen hulye kommentorgiaba. Nem partot, szervezetet kellene epitenie? Vagy mar azzal megvan mind a 106 korzetben?Mindenkinek kell mondjuk néha valami agyzsibbasztó kikapcsolódás, lehet neki ez az. Bár csak nárcisztikusságát hangsúlyozza ki vele, mert látom magam előtt, ahogy épp utazás közben azt olvasgatja állandóan, miket írtak róla, és személyiségéből fakadóan nem is bírja ki, hogy ne válaszoljon ha valaki vele foglalkozik.
csebi
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
3 hónapja
Hont-Magyar vitahoz: lehet volt ez itt tema mar a sok kommentben, de en amit nem ertek, hogy tenyleg erre van ideje a Peternek. hogy valaszolgasson FB kommentben a Hontnak? kotve hiszem, hogy olyan stabja lenne mar mint OVnak, akik kezelik a kozossegi medias profiljat, de alapvetoen OVt meg igy sem latni, hogy beleall ilyen hulye kommentorgiaba. Nem partot, szervezetet kellene epitenie? Vagy mar azzal megvan mind a 106 korzetben?
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
3 hónapja
Vitézlő Titoknok tomz
1 425
Nem tudom, én 26 éve otp-nél vagyok, asszony is, semmi baj nincs vele.+1 az OTP mellé, patika az appjuk, SLA az egekben, szépkártyától önkéntes magánnyugdíjpénztáron át befektetési számláig minden egy helyen, webkártya alapszolgáltatásként, simplepay.
Lakáshitelt meg csokot is ott intéztük, hát a moslék budapest bank után teljesen rendben volt az a része is 😊
Van egy k&h-s is a cégtől, de azt kb arra tartom hogy ha asszony temuról akar valami szart venni akkor arról fizetem, csak ilyen minimál összegeket tolok rá amennyi éppen kell 😀
warr_b
Banképületet és bankügyintézőt csak akkor látok már vagy 7-8 éve, ha ebédszünetben elmegyek mellette autóval.
Van mellé egy revolut a kényesebb dolgokra, ennyi.