Politika
65 feliratkozó
több mint 2 éve
Vagy a pártok azon emberei akiknek eszébe jut az, amit írsz, azok tudják, hogy ez addig működne, amíg Rogánék le nem ülnek Gyurcsánnyal, Ungárral, Molnár Zsolttal, jót nem nevetnek ezen az egészen, és a következő választásokon tök ugyanezek a pártok indulnának, legfeljebb kissé más tagsággal.444.hu/2023/12/06/brutalis-mikulas-a-szamvevoszek-260-milliora-buntette-az-ellenzeki-partokat-de-fejenkent-felmilliard-is-lehet-a-vegede hat nalunk jogallam van. teljesen jogos ez a buntetes, es teljesen jogos, hogy sokkal durvabb dolgokert a fideszt nem buntetik meg.
MZP kivégez mindenkit a dk kivételével
Amadeus von Dollárbaloldal
amugy eskuszom, hogy ha egy csoppnyi eszuk lenne akkor osszefognanak ujra, vhogy meggyoznek a kutyakat is, es senki sem indulna el az onkormanyzati meg az EP valasztason, sot mostantol akkor Parlamentbe sem jarnanak be tiltakozasul.
aztan lehet mutatni a gyonyoru magyar demokraciat jogallamkent, ahol valaszthatsz a fidesz, meg a 2 fidesz szatelit part kozul (Mi Hazank meg a Gattyan).
de nyilvan nincs ennyire tokuk, inkabb asszisztalnak ehhez.
csebi
több mint 2 éve
444.hu/2023/12/06/brutalis-mikulas-a-szamvevoszek-260-milliora-buntette-az-ellenzeki-partokat-de-fejenkent-felmilliard-is-lehet-a-vegede hat nalunk jogallam van. teljesen jogos ez a buntetes, es teljesen jogos, hogy sokkal durvabb dolgokert a fideszt nem buntetik meg.
MZP kivégez mindenkit a dk kivételével
Amadeus von Dollárbaloldal
amugy eskuszom, hogy ha egy csoppnyi eszuk lenne akkor osszefognanak ujra, vhogy meggyoznek a kutyakat is, es senki sem indulna el az onkormanyzati meg az EP valasztason, sot mostantol akkor Parlamentbe sem jarnanak be tiltakozasul.
aztan lehet mutatni a gyonyoru magyar demokraciat jogallamkent, ahol valaszthatsz a fidesz, meg a 2 fidesz szatelit part kozul (Mi Hazank meg a Gattyan).
de nyilvan nincs ennyire tokuk, inkabb asszisztalnak ehhez.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
444.hu/2023/12/06/brutalis-mikulas-a-szamvevoszek-260-milliora-buntette-az-ellenzeki-partokat-de-fejenkent-felmilliard-is-lehet-a-vegeMZP kivégez mindenkit a dk kivételével
több mint 2 éve
fun fact a mai napra:Brit allampolgarok 2024. januar 01tol palyazhatnak a Horizon EU-ba.
mikozben magyar kutatok meg mindig nem fernek hozza elvileg a Horizon Europa palyazataihoz.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
ne már, pont a Varga Misit?!
több mint 2 éve
Nincs itt semmi látnivaló:Magyarország soft powere a szájból seggbe.
telex.hu/belfold/2023/12/04/orban-viktor-mki-50-beszed-kulpolitika-nemzeti-ertek-alapu-realista-idealista
telex.hu/belfold/2023/12/04/mi-hazank-onkormanyzati-valasztas-december-karacsony-gergely
Lúdas Solymi
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Az SZDSZ mélyrepülését a magam részéről onnan számítom, hogy Kóka János lett a pártelnök.A pre-Ner időszak egyik politikai mélypontja valóban.
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Jó, igazad van, tényleg nem az volt a kérdés, hogy mit képviseltek a rendszerváltáskor. Az SZDSZ mélyrepülését a magam részéről onnan számítom, hogy Kóka János lett a pártelnök.A kezdetek kezdetén biztosan volt szociálliberális meg szolid hazafias vonulata a pártnak, talán nem véletlen, hogy ekkor volt 20-25%-kos népszerűségük is.Ha finoman akarok fogalmazni, akkor ez túlzott leegyszerűsítés. A rendszerváltáskor nagyon erős szociálliberális irányzat volt az SZDSZ-ben (Solt Ottilia, Derdák Tibor, Havas Gábor, Iványi Gábor stb.), szó sem volt arról, hogy a párt csak a "felső tízezer" érdekeit képviselte volna. AZ SZDSZ úgy vallotta a "minél kisebb állam" elvét, hogy közben fontosnak tartotta a gondoskodást a rászorulókról. A cigánysággal a kezdetekkor valóban szoros kapcsolata volt a szadinak, aztán ettől egyre inkább elszakadt. A bukásnak egészen más okai voltak, de erről nekem is csak vázlatos elképzeléseim vannak, a hiteles és pontos választ máig nem tudom. Úgy veszem észre, hogy az SZDSZ korábbi meghatározó emberei (pl. Pető Iván, Magyar Bálint) ugyanígy nem képesek meggyőző magyarázattal előrukkolni. Kőszeg Ferenc főként Magyar Bálintot hibáztatja az SZDSZ eltűnése miatt, nekem ez soványkának tűnik.külön kutatást érdemelne, hogy az SZDSZ-nek hogyan sikerült ennyire tökéletes módon felszámolnia saját magát.)Egy olyan gazdaságpolitikával, ami a felső tízezren kívül senkinek nem volt szimpatikus, és egy olyan társadalompolitikával, ami leginkább olyan kisebbségek felkarolásán alapult, akikkel az SZDSZ-nek vagy nem volt igazi kapcsolata (cigányok) vagy nem számítanak fegyelmezett, egy tömbben, mindig ugyanarra szavazó tábornak (sok egyéb kisebbség).
nagylaza, főpohárnok
Kampman
nagylaza, főpohárnok
De a kérdésed az volt, hogy ezt hogyan számolták fel. Kb. úgy, hogy a rászorulók iránti szolidaritást egyre inkább átvette az "aki hülye haljon meg, nincs ingyenebéd", ami Amerikában meg Angliában lehet, hogy működik az ottani libertárius hagyományok miatt, de Magyarországon erre nem lehet stabil parlamenti pártot építeni.
A Benetton-reklámokat idéző társadalmi mondanivaló szintén hozzájárult az irántuk való ellenszenvhez.
Kampman
több mint 2 éve
A kezdetek kezdetén biztosan volt szociálliberális meg szolid hazafias vonulata a pártnak, talán nem véletlen, hogy ekkor volt 20-25%-kos népszerűségük is.Ha finoman akarok fogalmazni, akkor ez túlzott leegyszerűsítés. A rendszerváltáskor nagyon erős szociálliberális irányzat volt az SZDSZ-ben (Solt Ottilia, Derdák Tibor, Havas Gábor, Iványi Gábor stb.), szó sem volt arról, hogy a párt csak a "felső tízezer" érdekeit képviselte volna. AZ SZDSZ úgy vallotta a "minél kisebb állam" elvét, hogy közben fontosnak tartotta a gondoskodást a rászorulókról. A cigánysággal a kezdetekkor valóban szoros kapcsolata volt a szadinak, aztán ettől egyre inkább elszakadt. A bukásnak egészen más okai voltak, de erről nekem is csak vázlatos elképzeléseim vannak, a hiteles és pontos választ máig nem tudom. Úgy veszem észre, hogy az SZDSZ korábbi meghatározó emberei (pl. Pető Iván, Magyar Bálint) ugyanígy nem képesek meggyőző magyarázattal előrukkolni. Kőszeg Ferenc főként Magyar Bálintot hibáztatja az SZDSZ eltűnése miatt, nekem ez soványkának tűnik.külön kutatást érdemelne, hogy az SZDSZ-nek hogyan sikerült ennyire tökéletes módon felszámolnia saját magát.)Egy olyan gazdaságpolitikával, ami a felső tízezren kívül senkinek nem volt szimpatikus, és egy olyan társadalompolitikával, ami leginkább olyan kisebbségek felkarolásán alapult, akikkel az SZDSZ-nek vagy nem volt igazi kapcsolata (cigányok) vagy nem számítanak fegyelmezett, egy tömbben, mindig ugyanarra szavazó tábornak (sok egyéb kisebbség).
nagylaza, főpohárnok
Kampman
nagylaza, főpohárnok
De a kérdésed az volt, hogy ezt hogyan számolták fel. Kb. úgy, hogy a rászorulók iránti szolidaritást egyre inkább átvette az "aki hülye haljon meg, nincs ingyenebéd", ami Amerikában meg Angliában lehet, hogy működik az ottani libertárius hagyományok miatt, de Magyarországon erre nem lehet stabil parlamenti pártot építeni.
A Benetton-reklámokat idéző társadalmi mondanivaló szintén hozzájárult az irántuk való ellenszenvhez.
több mint 2 éve
Ha finoman akarok fogalmazni, akkor ez túlzott leegyszerűsítés. A rendszerváltáskor nagyon erős szociálliberális irányzat volt az SZDSZ-ben (Solt Ottilia, Derdák Tibor, Havas Gábor, Iványi Gábor stb.), szó sem volt arról, hogy a párt csak a "felső tízezer" érdekeit képviselte volna. AZ SZDSZ úgy vallotta a "minél kisebb állam" elvét, hogy közben fontosnak tartotta a gondoskodást a rászorulókról. A cigánysággal a kezdetekkor valóban szoros kapcsolata volt a szadinak, aztán ettől egyre inkább elszakadt. A bukásnak egészen más okai voltak, de erről nekem is csak vázlatos elképzeléseim vannak, a hiteles és pontos választ máig nem tudom. Úgy veszem észre, hogy az SZDSZ korábbi meghatározó emberei (pl. Pető Iván, Magyar Bálint) ugyanígy nem képesek meggyőző magyarázattal előrukkolni. Kőszeg Ferenc főként Magyar Bálintot hibáztatja az SZDSZ eltűnése miatt, nekem ez soványkának tűnik.külön kutatást érdemelne, hogy az SZDSZ-nek hogyan sikerült ennyire tökéletes módon felszámolnia saját magát.)Egy olyan gazdaságpolitikával, ami a felső tízezren kívül senkinek nem volt szimpatikus, és egy olyan társadalompolitikával, ami leginkább olyan kisebbségek felkarolásán alapult, akikkel az SZDSZ-nek vagy nem volt igazi kapcsolata (cigányok) vagy nem számítanak fegyelmezett, egy tömbben, mindig ugyanarra szavazó tábornak (sok egyéb kisebbség).
nagylaza, főpohárnok
Kampman
több mint 2 éve
külön kutatást érdemelne, hogy az SZDSZ-nek hogyan sikerült ennyire tökéletes módon felszámolnia saját magát.)Egy olyan gazdaságpolitikával, ami a felső tízezren kívül senkinek nem volt szimpatikus, és egy olyan társadalompolitikával, ami leginkább olyan kisebbségek felkarolásán alapult, akikkel az SZDSZ-nek vagy nem volt igazi kapcsolata (cigányok) vagy nem számítanak fegyelmezett, egy tömbben, mindig ugyanarra szavazó tábornak (sok egyéb kisebbség).
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Nem alapozok én már semmire, azok az idők elmúltak.🙂 (Pető Iván hajdan az egyik kedvenc politikusom volt, külön kutatást érdemelne, hogy az SZDSZ-nek hogyan sikerült ennyire tökéletes módon felszámolnia saját magát.)Ágit én ezért szeretem🙂:Azért erre ne alapozz, én láttam már Dúró Dórát is a 4es 6oson ...
www.youtube.com/watch?v=TCQK_yxYO9A
Egyébiránt emlékeim szerint három politikussal találkoztam villamoson/buszon, az egyik Kunhalmi volt. A másik kettő: Bauer Tamás és Pető Iván.
nagylaza, főpohárnok
bobi0092
több mint 2 éve
Ágit én ezért szeretem🙂:Azért erre ne alapozz, én láttam már Dúró Dórát is a 4es 6oson ...
www.youtube.com/watch?v=TCQK_yxYO9A
Egyébiránt emlékeim szerint három politikussal találkoztam villamoson/buszon, az egyik Kunhalmi volt. A másik kettő: Bauer Tamás és Pető Iván.
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Ágit én ezért szeretem🙂:www.youtube.com/watch?v=TCQK_yxYO9A
több mint 2 éve
Bazzeg Negri, hát ha valamire, akkor Niedermüller ütnivaló fejére nem voltam kiváncsi ma este 😀sajnos nem találtam meg hirtelen csak azt amikor bentről próbálják kivontatni Ákoskát
warr_b
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Bazzeg Negri, hát ha valamire, akkor Niedermüller ütnivaló fejére nem voltam kiváncsi ma este 😀

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
hát ha Ági gyorsabban futott volna, akkor egy legendás képpel lennénk kevesebbek. Én így fogom fel.www.youtube.com/watch?v=_3AnkxhTT3o
gamerkr
nekem Hadházy vergődése a csúcs
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
hát ha Ági gyorsabban futott volna, akkor egy legendás képpel lennénk kevesebbek. Én így fogom fel.Szekunder szégyenAzaz, legenda.szerintem amikor megpróbáltak behatolni a tévészékházba a KunigundánJa, ő volt az. Viszont nem tudom, milyen ajtós videóra gondolsz.Ő az a hölgy, aki kilovagolt a vízből lassított felvételen?Andor László teljesen unalmas fószer, az a típus, akinek két mondata után már alszol, de azért más kaliber, mint Gurmai. (Csak azért vele jövök, mert ő a harmadik.) Az MSZP-nek lett volna alkalma egy-két új arcot virítani a lista elején, ez lett belőle.Tudom, hogy az MSZP-nél csak jelképes a második hely az EP-listán, de akkor is: Gurmai Zita???Az első hely is jelképes...
nagylaza, főpohárnok
De mit nem tud Gurmai, amit tudna a harmadik vagy a negyedik vagy akárhanyadik?
Őszentsége Sobri Jóska
Tüttő Kata pedig mit fog csinálni, ha nem jön össze az öt százalék? "Ja, bocs, akkor mégis maradok főpolgi-helyettes. Tulajdonképpen nagyon szeretem Budapestet."
Az ő ötlete volt, hogy rengeteg utcai szemetesládát leszereljenek szerte a városban 800 milliós megtakarításért. A zöld gondolat jegyében. Tőle tudom azt is, hogy az V. kerület (!) teljesen élhetetlen. Ezért költözött el onnan Budára.
nagylaza, főpohárnok
Sokat látott vagyok, de Kunhalmi ajtós videója óta ez az egyetlen, ami a szociktól beragadt a retinámba.
Dzsokijuing
nagylaza, főpohárnok
slowmotion
youtu.be/031coG37tus?si=Og8HGd3hiyk5IC0G
Dzsokijuing
zinedine5
több mint 2 éve
Bangóné tarkóra tett kézzel a földön már le van szarva? (Igaz, azóta őt kizárták.)Szekunder szégyenAzaz, legenda.szerintem amikor megpróbáltak behatolni a tévészékházba a KunigundánJa, ő volt az. Viszont nem tudom, milyen ajtós videóra gondolsz.Ő az a hölgy, aki kilovagolt a vízből lassított felvételen?Andor László teljesen unalmas fószer, az a típus, akinek két mondata után már alszol, de azért más kaliber, mint Gurmai. (Csak azért vele jövök, mert ő a harmadik.) Az MSZP-nek lett volna alkalma egy-két új arcot virítani a lista elején, ez lett belőle.Tudom, hogy az MSZP-nél csak jelképes a második hely az EP-listán, de akkor is: Gurmai Zita???Az első hely is jelképes...
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
Tüttő Kata pedig mit fog csinálni, ha nem jön össze az öt százalék? "Ja, bocs, akkor mégis maradok főpolgi-helyettes. Tulajdonképpen nagyon szeretem Budapestet."
Az ő ötlete volt, hogy rengeteg utcai szemetesládát leszereljenek szerte a városban 800 milliós megtakarításért. A zöld gondolat jegyében. Tőle tudom azt is, hogy az V. kerület (!) teljesen élhetetlen. Ezért költözött el onnan Budára.
nagylaza, főpohárnok
Sokat látott vagyok, de Kunhalmi ajtós videója óta ez az egyetlen, ami a szociktól beragadt a retinámba.
Dzsokijuing
nagylaza, főpohárnok
slowmotion
Dzsokijuing
zinedine5
több mint 2 éve
Szekunder szégyenAzaz, legenda.szerintem amikor megpróbáltak behatolni a tévészékházba a KunigundánJa, ő volt az. Viszont nem tudom, milyen ajtós videóra gondolsz.Ő az a hölgy, aki kilovagolt a vízből lassított felvételen?Andor László teljesen unalmas fószer, az a típus, akinek két mondata után már alszol, de azért más kaliber, mint Gurmai. (Csak azért vele jövök, mert ő a harmadik.) Az MSZP-nek lett volna alkalma egy-két új arcot virítani a lista elején, ez lett belőle.Tudom, hogy az MSZP-nél csak jelképes a második hely az EP-listán, de akkor is: Gurmai Zita???Az első hely is jelképes...
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
nagylaza, főpohárnok
slowmotion
Dzsokijuing
több mint 2 éve
Azaz, legenda.szerintem amikor megpróbáltak behatolni a tévészékházba a KunigundánJa, ő volt az. Viszont nem tudom, milyen ajtós videóra gondolsz.Ő az a hölgy, aki kilovagolt a vízből lassított felvételen?Andor László teljesen unalmas fószer, az a típus, akinek két mondata után már alszol, de azért más kaliber, mint Gurmai. (Csak azért vele jövök, mert ő a harmadik.) Az MSZP-nek lett volna alkalma egy-két új arcot virítani a lista elején, ez lett belőle.Tudom, hogy az MSZP-nél csak jelképes a második hely az EP-listán, de akkor is: Gurmai Zita???Az első hely is jelképes...
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
nagylaza, főpohárnok
slowmotion
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
szerintem amikor megpróbáltak behatolni a tévészékházba a KunigundánJa, ő volt az. Viszont nem tudom, milyen ajtós videóra gondolsz.Ő az a hölgy, aki kilovagolt a vízből lassított felvételen?Andor László teljesen unalmas fószer, az a típus, akinek két mondata után már alszol, de azért más kaliber, mint Gurmai. (Csak azért vele jövök, mert ő a harmadik.) Az MSZP-nek lett volna alkalma egy-két új arcot virítani a lista elején, ez lett belőle.Tudom, hogy az MSZP-nél csak jelképes a második hely az EP-listán, de akkor is: Gurmai Zita???Az első hely is jelképes...
nagylaza, főpohárnok
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
Dzsokijuing
nagylaza, főpohárnok