Politika
47 feliratkozó
több mint 2 éve
Ezért is húzták ezt amíg lehetett mert ez a társadalom sokkal szélesebb rétegének nyújt megolhatatlan feladatot mint nyugaton.Nem páran. Hanem kurva sokan. És ez csak a gáz. + A villany, +majd a drága üzemanyag"az eddigi havi földgázszámla 21 552 forintról 59 520 forintra emelkedik, az éves díj több mint 455 ezer forinttal nő a család számára"Jó, akkor itt a cikk:😀Németh Szilárd a Kormányinfón közölte, ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor a villanyszámla az átlagfogyasztónál 7750 forint helyett 53 ezer forint lenne. A gáznál 15800 forint az átlagos fogyasztó rezsicsökkentett árú havi számlája, rezsicsökkentés nélkül ez a számla havonta 131 ezer forint lenne.Úgy olvastam, hogy a Ner Média Zrt. tulajdona. Egy része mintha lemaradt volna.
Ha a közölt számok pontosak, és a fogyasztással egyenesen arányosan nő a rezsidíj a rezsicsökkentési határ felett, akkor a következőkkel számolhatunk:
az áramfogyasztás esetében minden kWh díja 6,8-s
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Na most azok után ezt nehéz elhinni, hogy Hollik szerint a katásoknak 3 hónapjuk van még hátra, hogy döntsenek, mert július, augusztus és szeptember az 3 hónap nála, bár július fele eltelik lassan, szeptember 1-én pedig életbe lép az új szabály...
Kinek mit intéz ugyebár...
Klaci79
nagylaza, főpohárnok
portfólió cikkből idézve
Klaci79
www.portfolio.hu/gazdasag/20220713/mennyit-fogok-fizetni-a-rezsiert-peldan-mutatjuk-mennyire-szallnak-el-a-szamlak-556127
nagylaza, főpohárnok
Ez azért nagyon huhhh.
Páran belereccsennének ha igaz.
Bazzani
Bazsinho
Itt is vannak már jópáran akik nem tudják fizetni a rezsit (itt tényleg 3-4x az ár), de sokaknak csak az extra pénzüket viszi el (mondjuk így is hatalmas a zúgolódás).
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 2 éve
Odaertek a Lendvaihoz.
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Bazsinho
1 060
Nem páran. Hanem kurva sokan. És ez csak a gáz. + A villany, +majd a drága üzemanyag"az eddigi havi földgázszámla 21 552 forintról 59 520 forintra emelkedik, az éves díj több mint 455 ezer forinttal nő a család számára"Jó, akkor itt a cikk:😀Németh Szilárd a Kormányinfón közölte, ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor a villanyszámla az átlagfogyasztónál 7750 forint helyett 53 ezer forint lenne. A gáznál 15800 forint az átlagos fogyasztó rezsicsökkentett árú havi számlája, rezsicsökkentés nélkül ez a számla havonta 131 ezer forint lenne.Úgy olvastam, hogy a Ner Média Zrt. tulajdona. Egy része mintha lemaradt volna.
Ha a közölt számok pontosak, és a fogyasztással egyenesen arányosan nő a rezsidíj a rezsicsökkentési határ felett, akkor a következőkkel számolhatunk:
Na most azok után ezt nehéz elhinni, hogy Hollik szerint a katásoknak 3 hónapjuk van még hátra, hogy döntsenek, mert július, augusztus és szeptember az 3 hónap nála, bár július fele eltelik lassan, szeptember 1-én pedig életbe lép az új szabály...
Klaci79
nagylaza, főpohárnok
portfólió cikkből idézve
Klaci79
www.portfolio.hu/gazdasag/20220713/mennyit-fogok-fizetni-a-rezsiert-peldan-mutatjuk-mennyire-szallnak-el-a-szamlak-556127
nagylaza, főpohárnok
Ez azért nagyon huhhh.
Bazzani
több mint 2 éve
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 2 éve
Teabee
722
A távhő viszont nem változik???
több mint 2 éve
"az eddigi havi földgázszámla 21 552 forintról 59 520 forintra emelkedik, az éves díj több mint 455 ezer forinttal nő a család számára"Jó, akkor itt a cikk:😀Németh Szilárd a Kormányinfón közölte, ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor a villanyszámla az átlagfogyasztónál 7750 forint helyett 53 ezer forint lenne. A gáznál 15800 forint az átlagos fogyasztó rezsicsökkentett árú havi számlája, rezsicsökkentés nélkül ez a számla havonta 131 ezer forint lenne.Úgy olvastam, hogy a Ner Média Zrt. tulajdona. Egy része mintha lemaradt volna.
Klaci79
nagylaza, főpohárnok
portfólió cikkből idézve
Klaci79
nagylaza, főpohárnok
Ez azért nagyon huhhh.
több mint 2 éve
ozibozi
17 664
Volt210 kilowattora per hóNekünk átalányban van a gáz 😆
gáz de fogalmam sincs mennyit fogyasztok
Kúrfürst briareos
warr_b
több mint 2 éve
Teabee
722
Én minden hónapban 60m3-at fizetek. Télen-nyáron. Ezután is így tervezem.Ha én gázra egész évben általányt fizetek azt sem tudom pontosan mennyit fogyasztva, azzal mi lesz?Hát majd kapsz egy frankó elszámoló számlát leolvasáskor.
zavi27
Szokol
több mint 2 éve
Kampman
28 699
A világháborús hadüzeneteinket meggondoljuk és megfontoljuk, minden egyéb semmiséget komoly ember a helyén kezel.Csak én érzem ezt az egészet megint egy picit átgondolatlannak?Magyarországon??? Miről beszélsz???
Bazzani
NB2
több mint 2 éve
Jó, akkor itt a cikk:😀Németh Szilárd a Kormányinfón közölte, ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor a villanyszámla az átlagfogyasztónál 7750 forint helyett 53 ezer forint lenne. A gáznál 15800 forint az átlagos fogyasztó rezsicsökkentett árú havi számlája, rezsicsökkentés nélkül ez a számla havonta 131 ezer forint lenne.Úgy olvastam, hogy a Ner Média Zrt. tulajdona. Egy része mintha lemaradt volna.
Klaci79
nagylaza, főpohárnok
portfólió cikkből idézve
Klaci79
több mint 2 éve
Ha én gázra egész évben általányt fizetek azt sem tudom pontosan mennyit fogyasztva, azzal mi lesz?Hát majd kapsz egy frankó elszámoló számlát leolvasáskor.
zavi27
több mint 2 éve
Ez a kurva anyád transzparens elegge kifejező.
több mint 2 éve
Ha én gázra egész évben általányt fizetek azt sem tudom pontosan mennyit fogyasztva, azzal mi lesz?
több mint 2 éve
Csak én érzem ezt az egészet megint egy picit átgondolatlannak?Magyarországon??? Miről beszélsz???
Bazzani
több mint 2 éve
Csak én érzem ezt az egészet megint egy picit átgondolatlannak?
több mint 2 éve
Klaci79
22 467
😀Németh Szilárd a Kormányinfón közölte, ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor a villanyszámla az átlagfogyasztónál 7750 forint helyett 53 ezer forint lenne. A gáznál 15800 forint az átlagos fogyasztó rezsicsökkentett árú havi számlája, rezsicsökkentés nélkül ez a számla havonta 131 ezer forint lenne.Úgy olvastam, hogy a Ner Média Zrt. tulajdona. Egy része mintha lemaradt volna.
Klaci79
nagylaza, főpohárnok
portfólió cikkből idézve
több mint 2 éve
Németh Szilárd a Kormányinfón közölte, ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor a villanyszámla az átlagfogyasztónál 7750 forint helyett 53 ezer forint lenne. A gáznál 15800 forint az átlagos fogyasztó rezsicsökkentett árú havi számlája, rezsicsökkentés nélkül ez a számla havonta 131 ezer forint lenne.Úgy olvastam, hogy a Ner Média Zrt. tulajdona. Egy része mintha lemaradt volna.
Klaci79
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Kis összefoglalótelex.hu/gazdasag/2022/07/13/energiavalsag-energia-veszelyhelyzet-rezsicsokkentes-szigoritas-intezkedesek-gaz-gazellatas-elemzes
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Azért kíváncsi leszek ezt a havi átlagot hogy fogják nézni télen, mert nyáron van 2-3 M3 gázt fogyasztunk kb, de télen a leszigetelt családi házra is elfűtünk 400 M3 gázt és csak 20 fok van úgy is....
több mint 2 éve
Klaci79
22 467
Németh Szilárd a Kormányinfón közölte, ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor a villanyszámla az átlagfogyasztónál 7750 forint helyett 53 ezer forint lenne. A gáznál 15800 forint az átlagos fogyasztó rezsicsökkentett árú havi számlája, rezsicsökkentés nélkül ez a számla havonta 131 ezer forint lenne.Ha a közölt számok pontosak, és a fogyasztással egyenesen arányosan nő a rezsidíj a rezsicsökkentési határ felett, akkor a következőkkel számolhatunk:
Szerkesztette: Klaci79
több mint 2 éve
Hát ha csak kezet mostok meleg vízzel, akkor nem tétel, de ha rendesen használjátok akkor az lesz most. Öregeméknél villany bojler van és az önmagában megeszik havi 160kwh-t. Ha a normál villany fölött van (ahogy az öregeméknél is lesz), akkor az bizony húzós tétel lesz mostantól.Melegvízre van èjszakai áram, nem tètel, a hőszivattyú kiépítése meg az elèggè nagy összeg s bonyolult is lenne. Ugye nem teljesen pontosan írtam mert itt nem rólunk/családról van szó, hanem szolgálati lakás, gyülekezeti ház. Ami èrtelme van, hogy a templom fűtès ára (ami elektromos feketesugárzó ès egyèbkènt bevált) kèt èv alatt visszajön. De ha normálisan fizetnèk egy èv alatt vissza jönne.Mondjuk az sem ártana, ha a visszatáplált áramèrt kicsit többet adnának, az kicsit nagy segítség lenne (vagy túl èsszerű....) Èn most már látom, hogy nagyjából 6000 kwatott tudok visszatermelni egy èv alatt kb "feleslegbe" (30 napelem) 180 ezer forintot kapok èrte...de kièpíteni se tudok olyan rendszert ami ezt èrtelemesen (megtèrülően) felhasználja....Hőszivattyús fűtés? Melegvíz villannyal?
dande2
peterk2005 udvari bolond
dande2
A hőszivattyú tényleg drága, de mást fog jelenteni a drága mostantól. Egy családi ház esetén, ha csak a fűtő rész cserével számolunk maga a fűtés kész - padlófűtés, radiátor mindegy - akkor 3-3.5 milla, nem tudom, hogy a gyülekezeti ház méretben ehhez hogy viszonyul. Lényeg a lényeg, hogy ha nem havi 10-20 ezres gáz számlák lesznek hanem 60-80, akkor igen hamar megtérül az is. (Főleg, ha már van napelem, amivel túltermeltek, lényegében kihasználatlanul.)
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
www.origo.hu/itthon/20220711-karacsony-fotanacsadoja-nem-engedne-hogy-gazt-hasznaljunk-a-fozeshez.htmlez volt ugye pár napja most meg
www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20220713-kormanyinfo-pp-2022-julius-13.html?pIdx=1
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy meglegyen az elég gáz a téli időszakban - mondta egy kérdésre Gulyás. Pazarlást sehol nem lehet megengedni, minden alternatív lehetőséget keresni kell - tette hozzá.
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Nem vagyok szakerto es bele sem astam magam kulonoskepp de hogy van az hogy mindenhol 6,5x dragabb aramrol van szo de ha megnezem az MVM nem lakossagi dijszabasat (ami gondoltam mervado lehet) ott max 90ft/kwh van ami durvan ketszer annyi csak. Ott is van valami belenyulas?Elvileg nincs. Őszintén szólva én sem értem, mert a vállalkozásban nem rezsicsökkentett díjat fizetünk, és az messze nem hatszoros.
JéBé
(Megjegyzem nekem a hatszoros, nyolcszoros ár úgy se jön ki, hogy ha a beszerzési/előállítási árakkal számolunk. Dániában lehet ennyivel drágább, de itt nálunk nem. A benzin is duplájára ment fel, nem hatszorosra meg tízszeresre. Valójában az MVM éveken keresztül nyert a rezsi bizniszen, mert a piaci áron termel áram is alacsonyabb volt a villany esetében a rezsicsökkentett árnál. Ugye az áramnak a nagy részét Paks állítja elő, annak a költségei meg az infláció kivételével sokat nem változtak. A gáz bonyolultabb, de ott se hiszem el a 10-szeres szorzót, nem jön ki a beszerzési árak változásából. Nem ment fel tízszeresére a gáz ára. Ötszörösére se.
Szóval szerintem inkább lesz az 2-2.5-szörös, mint 6-8-10 szeres, csak Rezsi Sziszi bemondott valami erőset. De majd meglátjuk.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
Klaci79
22 467
És képzeljük el mi lett volna ha a Feri nyer!Most végül nem ő nyert?! Ma már azt hittem délután…
NB2