Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Egy napon belül ajánlatot kapott?Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Viccet félre téve: Ezt miből számolta ki? | Matematikus talán? |
Küldtek már neki már valami irányadó árlistát?
Földnélküli bobi0092
Bazzani
Ennyi csak akkor lehet egyébként, ha eddig rezsicsökkentettet fizetett (fullban), és tényleg hat-hétszeresre megy fel a piaci ár. Mindkettő valószínűtlen. De csak úgy jön ki, mert akkor - az eddigi 700 ezres számlával számolva, amiből kb. 300-330 ezer volt maga az áram díj, a másik fele különböző egyéb díjak - nagyjából kihozható egy 2.1.2.2 milliós díj úgy, hogy az áram rész háromszázvalahány ezre a hatszorosra ugrik, és hozzájön a maradék 350 ami eddig is hozzájött (emelkedés nélkül, mert ezeknek a díjaknak nincs oka emelkedni, főleg nem hatszorosra).
De ez a hatszoros ár nekem továbbra is nonszensz. Az 180 forint körüli árat jelentene, ami 45 eurocent. Az 20%-al lenne magasabb, mint a jelenlegi német díj, ami a világ legmagasabbja. Namost a németeké nem véletlenül annyi, mert ők ugye megszavazták az áttérést, nincs atom, nincs szénhidrogén, csak megújuló, azért olyan drága. Máshol piaci áron is 30 eurocent alatt van a pillanatnyi díj még a legdrágább helyeken is. Elképzelni se tudom, hogy hogyan lehetne nálunk 45 cent a piaci ár, ha nekünk van egy Paksunk is, ami 40-45 forint körül termel jelenleg kilowattonként. Ha nálunk ezek után tényleg 180 ft lesz az áram piaci díja, akkor nem csak a piaci árat, hanem kb. a teljes költségvetési hiányt ezen akarják beszedni. Valami itt nem kerek.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Szerintem a gázfogyasztási átlagba jó eséllyel azokat a távhős lakásokat/fogyasztókat is beleszámították, aki amúgy magában a rezsiváltozásban nem érintettek...nem erre céloztamamúgy az érdekelne hogy az átlagba a 0 fogyasztás is beleszámít?Természetesen, buntivel, mert biztos csaltal az órával...
Negritis, a vajda
Plussz rendszerfentartasi díj, rendelkezésre állás, veszhelyzeti pótdíj és 0as hónapban is lehet 5000-t perkálni
FLZOLI
hanem hogy amikor megállapították az átlagot akkor a 0ásokat is beleszámolták-e
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
A gázleolvasás nálunk mindig februárban van, vagyis a lényegi fűtésszezon után. Ezért érdemes nekem előre fizetnem és utólag fogyasztanom, mert kb a leolvasáskor jövök ki nullszaldósra.hát ja. csak az a kérdés, mikor van az éves elszámolás, mert azt fényképpel kell bizonyítani (legalábbis a fővárosban), ráadásul akkor nem is te diktálsz, hanem kijön a szolgáltató embere.Micsoda trükközések lesznek majd itt 😀Én mindig többet diktálok nyáron és ősz elején, mint a valós fogyasztás, hogy ne kelljen az elszámolóban télen egy halom összeget egyben fizetni. Most is előbbre vagyunk úgy 300 köbméterrel.
Ha diktálod a gázórát online (és nem fotót kell küldened) akkor simán be tudsz majd mondani augusztus hónapra 144m3-t nem? Inkább előre kicsengeted alapáron aztán majd decemberben is csak 144-et fogyasztasz mert előre kicsengeted...
Földnélküli bobi0092
Willie Parker
nálunk villany január vége, gáz október eleje általában, és akkor mindenképpen nullára zárják a különbséget.
slowmotion
több mint 3 éve
Az új villanyórákon van egy kis antenna, semmit se kell diktálni, meg fotózni, mindent tudnak.hát ja. csak az a kérdés, mikor van az éves elszámolás, mert azt fényképpel kell bizonyítani (legalábbis a fővárosban), ráadásul akkor nem is te diktálsz, hanem kijön a szolgáltató embere.Micsoda trükközések lesznek majd itt 😀Én mindig többet diktálok nyáron és ősz elején, mint a valós fogyasztás, hogy ne kelljen az elszámolóban télen egy halom összeget egyben fizetni. Most is előbbre vagyunk úgy 300 köbméterrel.
Ha diktálod a gázórát online (és nem fotót kell küldened) akkor simán be tudsz majd mondani augusztus hónapra 144m3-t nem? Inkább előre kicsengeted alapáron aztán majd decemberben is csak 144-et fogyasztasz mert előre kicsengeted...
Földnélküli bobi0092
Willie Parker
nálunk villany január vége, gáz október eleje általában, és akkor mindenképpen nullára zárják a különbséget.
slowmotion
több mint 3 éve
hát ja. csak az a kérdés, mikor van az éves elszámolás, mert azt fényképpel kell bizonyítani (legalábbis a fővárosban), ráadásul akkor nem is te diktálsz, hanem kijön a szolgáltató embere.Micsoda trükközések lesznek majd itt 😀Én mindig többet diktálok nyáron és ősz elején, mint a valós fogyasztás, hogy ne kelljen az elszámolóban télen egy halom összeget egyben fizetni. Most is előbbre vagyunk úgy 300 köbméterrel.
Földnélküli bobi0092
Willie Parker
több mint 3 éve
Ezek pontosan tudják, hogy mit tesznek.Ez a kettő nem egymást kizáró kategória.
Ezért bűnösök, vagy ahogy mondaná Sobri "zseniálisak".
Amadeus
De egy politikust csak politikusként van értelme megítélni, ahogy egy focistát focistaként, egy énekest énekesként.
több mint 3 éve
Viszont talán végre eljön az idő, hogy télen a plázákat nem fűtik fel 28 fokra, mert Nyünyike nem szeret pulóverben lenni.Jóég, de várnám ezt. Max 5 percet bírok ki ilyen helyeken, mert csurog rólam a víz. 😀
vpi
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
YoungZeeZee
9 525
Viszont talán végre eljön az idő, hogy télen a plázákat nem fűtik fel 28 fokra, mert Nyünyike nem szeret pulóverben lenni.de ok eddig is nem csokkentett fizettek nem?
vpi
több mint 3 éve
Te nem vagy a szavazója.Azért kicsit morcos lehetnél, hogy OV nem az általad javasolt módszert követte (pénznyomtatás korlátlanul). Még néhány napja is erről írtál, amikor elmagyaráztad, miért nem értek én semmit az orbáni politikából. Előkerestem: "Ha a tied az MNB és kvázi végtelen pénzt állíthatsz elő, akkor miért basztatnád a szavazóidat?"Azért én várom Sobri elemzését Viktor zsenialitásáról az elmúlt 2 nap fényében.Megbukott? Nem.
warr_b
Zseniális.
Őszentsége Sobri Jóska
nagylaza, főpohárnok
A szavazóit nem basztatja, ahogy én látom, de 26-ban kiderül ki látja helyesen.
több mint 3 éve
Viszont talán végre eljön az idő, hogy télen a plázákat nem fűtik fel 28 fokra, mert Nyünyike nem szeret pulóverben lenni.
több mint 3 éve
De semmi melegítés, csak úgy fagyosan!Ezt az analógiát követke akkor azt hiszem ha pizzát akarunk enni ősszel a Dr. Oetker mirelit lesz a nyerő.Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Bazzani
Földnélküli bobi0092
több mint 3 éve
Én szeretem a Dr. Oetkert amúgy meg.Tényleg annyi.Ezt az analógiát követke akkor azt hiszem ha pizzát akarunk enni ősszel a Dr. Oetker mirelit lesz a nyerő.Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Nemzetes és vitézlő csebi
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 3 éve
Tényleg annyi.Ezt az analógiát követke akkor azt hiszem ha pizzát akarunk enni ősszel a Dr. Oetker mirelit lesz a nyerő.Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
Nem spóroltam az alapanyag minőségén, a tető is le lett cserélve, kőzetgyapot szigetelést kapott, és kondenzációs kazán van, remélem a kivitelező nem cseszett el nagyon semmit.Amennyiben kiveszük az egyenletből olyan nem elhanyagolható tényezőket mint, a szigetelő anyag minősége (brutális szórás van), a kivitelezés milyensége (ajjajjaj....), a fűtési rendszer korszerűsége stb. akkor következik csak az, hogy hány fokra fűtesz.Most csak úgy eszembe jutott, hogy milyen gyönyörű konyhabútorok készültek 6 milláért egy külső szigetelés és egy napelem rendszer helyett. Csók!Nálunk 2 éve lett a családi ház leszigetelve 15 cm es xps el, nyílászárókat is kicseréltük mindet, és azért így is 400 köbméter gáz fogyott télen átlagban, és csak 20 fokon volt a kazán..szóval azért az átlagtól ez is messze van, lehet majd fizetni rendesen 😁
Szokol
kapitnono
Sokkal lényegesebb kérdés az, hogy mennyire tartod az adott beállított hőfokot.
A napi szinten sokat változik rengeteg energiát elpocsékolsz a felfűtésre.
Mi talán bele fogunk férni, erősen korszerűsített házzal: 40 cm fölötti dupla falazat+ speciális kőzetgyapot szigetelés, négyszeres födémszigetelés , nyílászárók rendben, de nem feltétlen a legkorszerűbb és korszerű gázkazán + tartalék fűtések (fa és áram).
Ezt eléggé szűkre vették.
kijo

több mint 3 éve
Így kommunikál a NER. A piaci árat se mondták meg a bejelentéskor. 😀 Érted, díjat emeltek, ami 16 nap múlva lesz esedékes, de nem mondták meg, hogy mekkora lesz az új díj....elvileg gulyás geri havi bontásról beszéltÉn mondjuk úgy értelmezem, hogy havi bontást néznek és a limit feletti részt havonta fizeted piaci áron.Biztos, hogy nem. Na jó, abszurdisztánban teljes biztonsággal nem merem ezt mondani, de makes absolutely no sense, ha havonta számolnának. Gáznál kb. azt jelentené, hogy kb. nem is létezik a limit (hiszen az év kb. egyharmadában használod el az éves fogyasztásod zömét).
Willie Parker
peterk2005 udvari bolond
hvg.hu/itthon/20220714_Igy_csokken_a_rezsicsokkentes_minden_amit_eddig_tudni_lehet__es_amit_nem#Mi%20t%C3%B6rt%C3%A9nik,%20ha%20augusztusban%20az%20%C3%A1tlag%20alatt%20fogyasztok,%20de%20decemberben%20f%C3%B6l%C3%B6tte%20%C3%A9s%20az%20%C3%A9ves%20fogyaszt%C3%A1som%20az%20%C3%A1tlag%20alatt%20marad?
meglátjuk amúgy
Negritis, a vajda
Azt is mondták, hogy számításaik szerint minden negyedik fogyasztót fogja csak hátrányosan érinteni az emelés. Ha ez nem is igaz - szerintem ennél biztosan magasabb lesz az arány -, ha tényleg havi elszámolás lenne, akkor lényegében mindenkit érintene, hiszen a fogyasztás nem egyenletes senkinél sem. Szóval vagy az egyik nem igaz, vagy a másik nem igaz.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Ezt az analógiát követke akkor azt hiszem ha pizzát akarunk enni ősszel a Dr. Oetker mirelit lesz a nyerő.Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
Bazzani
több mint 3 éve
Most adta neki az árajánlatot az MVM.Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
Földnélküli bobi0092
több mint 3 éve
Hegeszteni kell az idei országtortát?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
peterk2005 udvari bolond
Bazzani
+1 megoldás: A benzinen és gázolajon árstop van. Venni kell egy aggregátort arról mehet a villany. Csak meg kell oldani, hogy átkötöd a kocsinak a tankolóbeömlő csövezését kannába vagy a csomagtartóba rakott aggregátorba. Balkán Expressz
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
Jujjdehogy.legalább fideszes?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
A júniusi villanyszámlája 700ezer forint.
Ez augusztusban felmegy 2,5 millióra!!!
Csődöt jelent, ezt nem tudja kitermelni.
Bazzani
Amadeus
MZP egyik legnagyobb helyi segítője.
több mint 3 éve
Augusztustól emelt áron kapják.De miért? Vállalkozóként eddig sem volt rezsicsökkentett áraÉn még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
Bazzani
vpi
Ne kérdezd miért, lesz aki biztos tudja.
több mint 3 éve
De miért? Vállalkozóként eddig sem volt rezsicsökkentett áraÉn még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
Bazzani
több mint 3 éve
legalább fideszes?Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
Bazzani
több mint 3 éve
Én még mindig ott tartok, hogy el nem tudom képzelni, hogy valóban hatszoros legyen a limit fölötti árnövekedés. Piaci áron, nyugaton sem hatszorosa. Ehhez képest azért jó nagyot futnak Rezsi Sziszi számai. Sokkterápia. 😀Ismerősöm vállalkozó Vásárhelyen.
peterk2005 udvari bolond
Cukrászda/kajálda.
több mint 3 éve
scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/293299764_714018056333568_2079631574568882954_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=6ix0cmdxjzUAX_0Rzls&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=03_AVLgHBn35FShoVxYcGMazHzNQ_F0T1CGiEs4olOOrtX8WA&oe=62F5559FAhogy peterk is leírta illetve a Telexen is ment egy cikk, azért mert beböfögtek 2 számot tegnap, még nem ebből kell kiindulni. Egy áram és gázszámla végső díja nem egyenes arányban mozog a fogyasztón látott értékekkel, van rendelkezésreállási díj, mérődíj, fenetudjamilyen-díj is rajta. Gondolom egy excel táblába valaki behúzta a két tegnap elhangzott értéket és lehúzta a függvényt.
Nem tudom mennyire valós ez a számolás...
FLZOLI
szerk.: Azért persze beírta, hogy 07.13 világpiaci áron számítva mert aznap volt a kormányinfo, ettől még szakmaibb is, még a forrás KSH 2021. évi XY jelentés kellene oda alulra 😀
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
Elviekben a 400 kW alatti fogyasztókat nem is néztéknem erre céloztamamúgy az érdekelne hogy az átlagba a 0 fogyasztás is beleszámít?Természetesen, buntivel, mert biztos csaltal az órával...
Negritis, a vajda
Plussz rendszerfentartasi díj, rendelkezésre állás, veszhelyzeti pótdíj és 0as hónapban is lehet 5000-t perkálni
FLZOLI
hanem hogy amikor megállapították az átlagot akkor a 0ásokat is beleszámolták-e
Negritis, a vajda