Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Nincs cinizmus sehol, ugyanmár!Tökéletes kórkép, hogy ti is többször gyurcsányoztok és feriztek annál, mint ahány elfogadható érvet mondtok Orbán mellett. 😊Tökéletes kórkép, hogy ti is többször orbánoztok és O1G-ztek annál, mint ahány elfogadható érvet mondtok az ellenzék mellett. 😊
Mikey
MC12

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Én pont 10 éve húztam el otthonról, nem ennyinek indult. Azóta lett két kislányom. Sokszor felmerült hogy hazaköltözük, de ebbe a gyűlöletkeltő, kirekesztő közegbe nem lehet hazavinni két gyereket. Innen, ahol a miniszterelnök is nyíltan vállalja, hogy meleg, és pont senkit sem érdekel.Ha ez a közeg megváltozik legalább minimálisan, már megérte az ellenzékre leszavazni.
AAFC Championships: 1946, 1947, 1948, 1949
NFL Championships: 1950, 1954, 1955, 1964
több mint 4 éve
Kötelező lesz kiírni a boltokra, hogy a kormány élelmiszerárstopot rendelt elTaláljanak már ki valamit, amit a lakásajtóra is kötelező lesz kirakni, meg az ágyam fölé a falra, léccilécci.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Tökéletes kórkép, hogy ti is többször gyurcsányoztok és feriztek annál, mint ahány elfogadható érvet mondtok Orbán mellett. 😊Tökéletes kórkép, hogy ti is többször orbánoztok és O1G-ztek annál, mint ahány elfogadható érvet mondtok az ellenzék mellett. 😊
Mikey
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Tökéletes kórkép, hogy ti is többször gyurcsányoztok és feriztek annál, mint ahány elfogadható érvet mondtok Orbán mellett. 😊
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
2022-re végképp nem lehetnek senkinek illúziói minimális aggyal, hogy az ügymenetben különösebb változás kormányváltás esetén se lenne, de azt fel nem foghatom, hogy képes valaki 12 évnyi bebizonyított lopás és hazaárulás után ugyanannak a garnitúrának csak azért bizalmat szavazni, mert "hát a másik oldal se lenne jobb". Persze aki financiálisan profitál a jelenlegi rendszerből, annak lelke rajta, de ellenkező esetben ez maga a kognitív disszonancia, bárhogy is próbálja valaki ezt magyarázni.Mások más "szemüvegen át" szemlélik, s látják a világot, ami egy tök természetes dolog, ez a liberális megközelítés. Ami az egyiknek "menthetetlen", az a másiknak elfogadható kompromisszum, mert más mérlegen mér. Kinek-kinek mi az "elfogadhatatlan" az kialakult értékrend függvénye.
A szövegértelmezéssel pedig óriási problémák vannak, ha rögtön az a reakció, hogy én itt az összes fidesz szavazót egy kalap alá vettem ezzel, én csak azokról szóltam, akik észérveknek tűnő szólamokkal próbálják menteni a menthetetlent. Nálam jobban az agymosott rétegeket nem ismeri senki, hiszen a saját faterom is az, pontosan láttam hogyan lesz valaki antikommunistából a propagandának hála megrögzött orbánista, két diplomás értelmiségi létére és ellenére.
r.baggio
Ami a kormánypárti attitüdöt illeti, messze áll attól, hogy "hát a másik oldal se lenne jobb". Ehhez az ellenzék akár közelmúltbéli, akár a meghatározó erőnek számító Ferenc testvér politikai, vagy gazdaság- és társadalompolitikai track recordja quasi bizonyíték.
több mint 4 éve
hvg.hu/gazdasag/20220126_Portfolio_Az_adofizetok_tobb_szazmilliard_forintjaba_kerul_a_rezsicsokkentesJaj hát ez nem számít, majd veszünk fel újabb és újabb hiteleket...
warr_b
Szerkesztette: Mikey
több mint 4 éve
Ha csak attól félne az ember hogy "a másik oldal se lenne jobb", az nem lenne gond. A gond az hogy attól fél (pláne látva kik és miket csinàlnak ott is) hogy rosszabb lenne még ennèl is. Persze tudom ennél rosszabb már nem lehet, hiszen ha a fidesz nyer a nap sem jön már fel őszre...Ha ez egy Gyurcsány nélküli, potens baloldali egység lenne kétségem sem lenne afelől hogy ők nyernék a vàlasztást, de erre így nem lehet jó szívvel leszavazni szvsz. Persze az orbàn utálat az más, annak mindegy.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
2022-re végképp nem lehetnek senkinek illúziói minimális aggyal, hogy az ügymenetben különösebb változás kormányváltás esetén se lenne, de azt fel nem foghatom, hogy képes valaki 12 évnyi bebizonyított lopás és hazaárulás után ugyanannak a garnitúrának csak azért bizalmat szavazni, mert "hát a másik oldal se lenne jobb". Persze aki financiálisan profitál a jelenlegi rendszerből, annak lelke rajta, de ellenkező esetben ez maga a kognitív disszonancia, bárhogy is próbálja valaki ezt magyarázni.A szövegértelmezéssel pedig óriási problémák vannak, ha rögtön az a reakció, hogy én itt az összes fidesz szavazót egy kalap alá vettem ezzel, én csak azokról szóltam, akik észérveknek tűnő szólamokkal próbálják menteni a menthetetlent. Nálam jobban az agymosott rétegeket nem ismeri senki, hiszen a saját faterom is az, pontosan láttam hogyan lesz valaki antikommunistából a propagandának hála megrögzött orbánista, két diplomás értelmiségi létére és ellenére.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Úgy-úgy. Én egyszer voltam szavazatszámláló-bizottsági tag, még egy adott vidéki város egy adott szavazókörében. Még nagyon rég. Mindenesetre most úgyis toborzás megy, ha jól hallom. Javallom itt bármely baloldali szimpatizánsnak a részvételt egy ilyenben, ha megteheti. Őszintén, komolyan. Egy ilyen tapasztalat sok-sok sajtóolvasást túlhalad. Akár egy választás gyakorlati lebonyolításától kezdve akár a "néplélek" megértéséig. Egy vasárnapot bőven megér, ha valamennyire is érdekel a politika.És a totálisan független, minden youtube videó előtt feldobott "budapest beszél"-féle mzp-s reprezentatív felmérés hol marad?Pontosan. Ezért is van még mindig kb. 3 millió ember aki leszavaz egy olyan listára, ahol Feri top 10-es (hogy a többi kártékony, semmirekellő, NER-be beleülni akaróról ne is beszéljünk) 😉
Ha csak ezt a schadl-völner ügyet nézzük (és hogy milyen képet fest az egész nerről meg úgy az országról), józan ésszel akkor se lehetne a fidesz mellett érvelni, amennyiben itt szignifikánsan magasabb lenne az életszínvonal 2010-hez képest, persze mint írtam, a cinizmus azért jelentősen oldani tudja a kognitív disszonanciát.
r.baggio
De te túlértékeled általában a szavazók intelligenciáját, kompetenciáját és egyáltalán, a politikához való viszonyukat, ha azt gondolod, hogy a Fideszre/ellenzékre leszavazás kognitív disszonanciát okoz, amit nekik fel kell oldalni és ezért a cinizmusba menekülnek. Nagyon kevés ilyen van, elenyésző. Egyszerűen a szavazók jelentős többségének nem olyan fontos a politika, hogy bármiféle pszichológiai zavart okozzon náluk. Te bele vagy keseredve és engesztelhetetlenül rühelled ezt a rendszert, ami szíved joga, csak felesleges kivetíteni a társadalomra, mert van kb. 3 millió ember aki nem is érti, hogy neked mi a fene bajod van a regnáló hatalommal 😊 kb. 3 millió érti, pár százezer meg hol itt van, hol ott. 2 millió leszarja.
Ha a fórumon lévő - lássuk be, csekély számú - kormány szavazóra gondolsz, ahogy én látom, ott nincs semmiféle kognitív disszonancia amit fel kell oldani 😊
MC12
több mint 4 éve
És a totálisan független, minden youtube videó előtt feldobott "budapest beszél"-féle mzp-s reprezentatív felmérés hol marad?Pontosan. Ezért is van még mindig kb. 3 millió ember aki leszavaz egy olyan listára, ahol Feri top 10-es (hogy a többi kártékony, semmirekellő, NER-be beleülni akaróról ne is beszéljünk) 😉
Ha csak ezt a schadl-völner ügyet nézzük (és hogy milyen képet fest az egész nerről meg úgy az országról), józan ésszel akkor se lehetne a fidesz mellett érvelni, amennyiben itt szignifikánsan magasabb lenne az életszínvonal 2010-hez képest, persze mint írtam, a cinizmus azért jelentősen oldani tudja a kognitív disszonanciát.
r.baggio
De te túlértékeled általában a szavazók intelligenciáját, kompetenciáját és egyáltalán, a politikához való viszonyukat, ha azt gondolod, hogy a Fideszre/ellenzékre leszavazás kognitív disszonanciát okoz, amit nekik fel kell oldalni és ezért a cinizmusba menekülnek. Nagyon kevés ilyen van, elenyésző. Egyszerűen a szavazók jelentős többségének nem olyan fontos a politika, hogy bármiféle pszichológiai zavart okozzon náluk. Te bele vagy keseredve és engesztelhetetlenül rühelled ezt a rendszert, ami szíved joga, csak felesleges kivetíteni a társadalomra, mert van kb. 3 millió ember aki nem is érti, hogy neked mi a fene bajod van a regnáló hatalommal 😊 kb. 3 millió érti, pár százezer meg hol itt van, hol ott. 2 millió leszarja.
Ha a fórumon lévő - lássuk be, csekély számú - kormány szavazóra gondolsz, ahogy én látom, ott nincs semmiféle kognitív disszonancia amit fel kell oldani 😊
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Természetesen, s a Mester 3D-s hologramja is ott áll a Századvég előcsarnokában, de csak szvasztikás kontaktlencsével lehet látni. S Te még lehet nem tudod, de Leni Riefenstahl rendezi majd az Egységes Ellenzék kampányvideóit, mert árulók vannak, ugyebár.eskü megpróbáltam...😀 ezért lett Fungus a nickem Gaiusról 😀Az, hogy a Fideszesekbe belerúg (gombákok, ostobákok, stb.), csak hajrá, az csak mozgósító tényező szvsz.lehet en nem kovetem elegge MZPt de tole a gombak dumat nem hallottam hanem Totatol asszem.
Fungus
csebi
Peterk-nak, meg úgy aki nem látta volna:
MZP megítéléséről:
szazadveg.hu/K%C3%96ZV%C3%89LEM%C3%89NY-KUTAT%C3%81S/2022.01.20.%20Jelent%C5%91sen%20romlott%20M%C3%A1rki-Zay%20P%C3%A9ter%20meg%C3%ADt%C3%A9l%C3%A9se/image-thumb__3171__article_image_block_thumbnail/%C3%96n%20ink%C3%A1bb%20kedvez%C5%91%20vagy%20ink%C3%A1bb%20kedvez%C5%91tlen..._1.%20%C3%A1bra~-~media--e7fb37ae--query@2x.webp
nemtom, átmegy-e az ábra, vagy csak a kusza linkje, ha nem, itt található, MZP megítélése 2021okt-22 január között, elég beszédes
szazadveg.hu/hu/2022/01/21/jelentosen-romlott-marki-zay-peter-megitelese~n2285
OK, tudom, Századvég, de saját méréseken belüli szignifikáns (a plusz-mínusz hibahatáron túlmenő) eltérések vanna. Egy qusi egyenlő állásból (kedvező, vagy kedvezőtlen a megítélése) 59-33-as elítélő/szimpatikus eredményben van meló rendesen. Az elemzésben megvannak településcsoportokra is lebontva a változások.
December-januárban ami érezhetődöntés volt a kormányzat részéről, az a benzin- és élelmiszerárstop. Pl. az SZJA-visszatérítés, 13. havi nyugdíj, fegyvereseknek féléves pénze esetében eddig csak bejelentés volt, a zsé majd csak februárban érkezik.
Fungus
ez az a Századvég ami a Göbbelsz-téren van?
sutianap
Viccet félretéve, vagy a figyelmemet kerülte el, de én nem láttam baloldalhoz kötődő kvk-intézettől felmérést MZP megítélésére vonatkozóan. Mindenesetre nagyon eltérő képet nem mutathat, nem véletlenül kapott szájkosarat Péterfi Judit személyében. Csak, hogy érzékeltessem, magától MZP-től és Judytól:
www.facebook.com/markizaypeter/videos/2733487476947847/
25:17 után, a hangminőségért nem kérek bocsánatot
Kampány-szakdolgozatilag epic mindenesetre, hogy egy miniszterelnök-jelöltet bekussoltat a kommunikációs tanácsadója. Asszem unikális pillanat kampánytörténetileg.
Btw: január közepén túlmutató - nem jobboldali - kvk-hoz én ezt láttam legutóbb:
www.ideaintezet.hu/hu/hirek-aktualis/77/kismerteku--de-fontos-valtozasok-a-preferenciakban------2022--januar
több mint 4 éve
És a totálisan független, minden youtube videó előtt feldobott "budapest beszél"-féle mzp-s reprezentatív felmérés hol marad?Ha csak ezt a schadl-völner ügyet nézzük (és hogy milyen képet fest az egész nerről meg úgy az országról), józan ésszel akkor se lehetne a fidesz mellett érvelni, amennyiben itt szignifikánsan magasabb lenne az életszínvonal 2010-hez képest, persze mint írtam, a cinizmus azért jelentősen oldani tudja a kognitív disszonanciát.

---
több mint 4 éve
eskü megpróbáltam...😀 ezért lett Fungus a nickem Gaiusról 😀Az, hogy a Fideszesekbe belerúg (gombákok, ostobákok, stb.), csak hajrá, az csak mozgósító tényező szvsz.lehet en nem kovetem elegge MZPt de tole a gombak dumat nem hallottam hanem Totatol asszem.
Fungus
csebi
MZP megítéléséről:
szazadveg.hu/K%C3%96ZV%C3%89LEM%C3%89NY-KUTAT%C3%81S/2022.01.20.%20Jelent%C5%91sen%20romlott%20M%C3%A1rki-Zay%20P%C3%A9ter%20meg%C3%ADt%C3%A9l%C3%A9se/image-thumb__3171__article_image_block_thumbnail/%C3%96n%20ink%C3%A1bb%20kedvez%C5%91%20vagy%20ink%C3%A1bb%20kedvez%C5%91tlen..._1.%20%C3%A1bra~-~media--e7fb37ae--query@2x.webp
nemtom, átmegy-e az ábra, vagy csak a kusza linkje, ha nem, itt található, MZP megítélése 2021okt-22 január között, elég beszédes
OK, tudom, Századvég, de saját méréseken belüli szignifikáns (a plusz-mínusz hibahatáron túlmenő) eltérések vanna. Egy qusi egyenlő állásból (kedvező, vagy kedvezőtlen a megítélése) 59-33-as elítélő/szimpatikus eredményben van meló rendesen. Az elemzésben megvannak településcsoportokra is lebontva a változások.
December-januárban ami érezhetődöntés volt a kormányzat részéről, az a benzin- és élelmiszerárstop. Pl. az SZJA-visszatérítés, 13. havi nyugdíj, fegyvereseknek féléves pénze esetében eddig csak bejelentés volt, a zsé majd csak februárban érkezik.
Fungus
ez az a Századvég ami a Göbbelsz-téren van?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
😀 ezért lett Fungus a nickem Gaiusról 😀Az, hogy a Fideszesekbe belerúg (gombákok, ostobákok, stb.), csak hajrá, az csak mozgósító tényező szvsz.lehet en nem kovetem elegge MZPt de tole a gombak dumat nem hallottam hanem Totatol asszem.
Fungus
csebi
MZP megítéléséről:
több mint 4 éve
szted?Remèlem csak ironizálsz. Annak mondjuk tetszik 😊persze, csak ugye 4 éve is ők voltak a ludasaz az ellenzéki erő, ami egy viccpárt miatt elhullik, az annyit is ér.meg a kutyákés jelentős részt egyébként tényleg ő.Én arra leszek kiváncsi, hogy ha nem nyer az MZP vezette összellenzéki társulás (szerintem nem fognak...), akkor mi lesz a kommunikáció, ki lesz a hibás. Gondolom a választók, meg a Fidesz 😊nem, MZP. mar most is ez a kommunikacio.
warr_b
csebi
Amadeus
Negritis
Amadeus
Negritis
MC12
vagy nem az volt a narratíva hogy a kutyák (lmp) miatt nem jött össze semmi?
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nem ettől a nèvsortól lesznek vonzóbbak egy kèt kivételtől eltekintve....index.hu/belfold/2022/01/26/teljes-a-nevsor-megvan-kik-iranyitjak-az-ellenzek-szakpolitikajat/
több mint 4 éve
hvg.hu/gazdasag/20220126_Portfolio_Az_adofizetok_tobb_szazmilliard_forintjaba_kerul_a_rezsicsokkentes

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Remèlem csak ironizálsz. Annak mondjuk tetszik 😊persze, csak ugye 4 éve is ők voltak a ludasaz az ellenzéki erő, ami egy viccpárt miatt elhullik, az annyit is ér.meg a kutyákés jelentős részt egyébként tényleg ő.Én arra leszek kiváncsi, hogy ha nem nyer az MZP vezette összellenzéki társulás (szerintem nem fognak...), akkor mi lesz a kommunikáció, ki lesz a hibás. Gondolom a választók, meg a Fidesz 😊nem, MZP. mar most is ez a kommunikacio.
warr_b
csebi
Amadeus
Negritis
Amadeus
Negritis
több mint 4 éve
meg az LMP.persze, csak ugye 4 éve is ők voltak a ludasaz az ellenzéki erő, ami egy viccpárt miatt elhullik, az annyit is ér.meg a kutyákés jelentős részt egyébként tényleg ő.Én arra leszek kiváncsi, hogy ha nem nyer az MZP vezette összellenzéki társulás (szerintem nem fognak...), akkor mi lesz a kommunikáció, ki lesz a hibás. Gondolom a választók, meg a Fidesz 😊nem, MZP. mar most is ez a kommunikacio.
warr_b
csebi
Amadeus
Negritis
Amadeus
Negritis
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
persze, csak ugye 4 éve is ők voltak a ludasaz az ellenzéki erő, ami egy viccpárt miatt elhullik, az annyit is ér.meg a kutyákés jelentős részt egyébként tényleg ő.Én arra leszek kiváncsi, hogy ha nem nyer az MZP vezette összellenzéki társulás (szerintem nem fognak...), akkor mi lesz a kommunikáció, ki lesz a hibás. Gondolom a választók, meg a Fidesz 😊nem, MZP. mar most is ez a kommunikacio.
warr_b
csebi
Amadeus
Negritis
Amadeus
több mint 4 éve
az az ellenzéki erő, ami egy viccpárt miatt elhullik, az annyit is ér.meg a kutyákés jelentős részt egyébként tényleg ő.Én arra leszek kiváncsi, hogy ha nem nyer az MZP vezette összellenzéki társulás (szerintem nem fognak...), akkor mi lesz a kommunikáció, ki lesz a hibás. Gondolom a választók, meg a Fidesz 😊nem, MZP. mar most is ez a kommunikacio.
warr_b
csebi
Amadeus
Negritis
több mint 4 éve
meg a kutyákés jelentős részt egyébként tényleg ő.Én arra leszek kiváncsi, hogy ha nem nyer az MZP vezette összellenzéki társulás (szerintem nem fognak...), akkor mi lesz a kommunikáció, ki lesz a hibás. Gondolom a választók, meg a Fidesz 😊nem, MZP. mar most is ez a kommunikacio.
warr_b
csebi
Amadeus
több mint 4 éve
és jelentős részt egyébként tényleg ő.Én arra leszek kiváncsi, hogy ha nem nyer az MZP vezette összellenzéki társulás (szerintem nem fognak...), akkor mi lesz a kommunikáció, ki lesz a hibás. Gondolom a választók, meg a Fidesz 😊nem, MZP. mar most is ez a kommunikacio.
warr_b
csebi
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Én arra leszek kiváncsi, hogy ha nem nyer az MZP vezette összellenzéki társulás (szerintem nem fognak...), akkor mi lesz a kommunikáció, ki lesz a hibás. Gondolom a választók, meg a Fidesz 😊Közel voltunk, mindenképpen nekünk kell megpróbálnunk 4 év múlva!
warr_b