NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 750
44
01:30 Georgia Tech @ #7 Georgia
Politika
46 feliratkozó
több mint 5 éve
1. Tök mindegy, hogy jobb bal alsó felső közép. Én azért baromira figyelnék arra, hogy ne legyen dokumentálva olyan ami kínos!2. Mivan ha a saját pártja adott rá kilövési engedélyt?
több mint 5 éve
Nyilván nem lesz jelentősége sehol, de jókat lehet rajta röhögni. Illetve otthon a szőnyeg szélére kerülhet, de mivel talicskával hordja haza a pénzt, ott is el fognak simulni a ráncok. A gyerekeknek lesz gáz.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
Mondjuk a kurvázás az egy dolog és én tökre leszarom, azt oldja meg a családon belül és feszítsék keresztre miatta. de a korrupció /lopás ilyen szintű leleplezése remélem megizzasztja őket.kíváncsi vagyok ki lesz a következő.Persze egy ilyen nemzeti-konzervatív-kersztény (nekünkacsaládazelső) ember esetében egy kicsit kellemetlenebb, ha kiderül hogy szabadidős qrvapecér, de szerintem ez elég kevéssé érdekli a szavazókat. Akik rendes orbánisták, azokat ilyesmivel nem lehet eltántorítani.Borkai is nagy mágus, lesznek még itt nyalánkságok a következő egy hétben.Parádés.. de naiv dolog lenne azt hinni, hogy belebukik..
gabokocka
gordon
Egy esetben bukna bele, ha a vezér rossz néven venné a dolgot - de mivel már nem lehet új jelöltet állítani, Győrt meg nem akarják elveszíteni, nyilván a választásokig nem lesz következménye.
Jan
több mint 5 éve
Persze egy ilyen nemzeti-konzervatív-kersztény (nekünkacsaládazelső) ember esetében egy kicsit kellemetlenebb, ha kiderül hogy szabadidős qrvapecér, de szerintem ez elég kevéssé érdekli a szavazókat. Akik rendes orbánisták, azokat ilyesmivel nem lehet eltántorítani.Borkai is nagy mágus, lesznek még itt nyalánkságok a következő egy hétben.Parádés.. de naiv dolog lenne azt hinni, hogy belebukik..
gabokocka
gordon
Egy esetben bukna bele, ha a vezér rossz néven venné a dolgot - de mivel már nem lehet új jelöltet állítani, Győrt meg nem akarják elveszíteni, nyilván a választásokig nem lesz következménye.
több mint 5 éve
Borkai is nagy mágus, lesznek még itt nyalánkságok a következő egy hétben.Parádés.. de naiv dolog lenne azt hinni, hogy belebukik..
gabokocka
több mint 5 éve
Borkai is nagy mágus, lesznek még itt nyalánkságok a következő egy hétben.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
Azért ez milyen kemény...nyilván ha igaz:Occam bototvája.
index.hu/belfold/2019/10/04/onkormanyzati_valasztas_kispest_gajda_peter_lackner_csaba_felvetel/#
Hogy ilyen felvétel készülhessen, mennyire kell ostobának lenni. Vagy esetleg még arra tudok gondolni, hogy egy ilyen felvétel lehetett az ára valaminek...
Klaci79
Tényleg ilyen ostobák.
több mint 5 éve
Klaci79
22 221
Azért ez milyen kemény...nyilván ha igaz:index.hu/belfold/2019/10/04/onkormanyzati_valasztas_kispest_gajda_peter_lackner_csaba_felvetel/#
Hogy ilyen felvétel készülhessen, mennyire kell ostobának lenni. Vagy esetleg még arra tudok gondolni, hogy egy ilyen felvétel lehetett az ára valaminek...
több mint 5 éve
Józsi dolgozik Robi közszereplésén, szemmel láthatóan.Balázs
Amadeus
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
Dehát ismersz. Tudod mennyire szeretek szerénykedni.ne szerénykedj.www.youtube.com/watch?v=74lZVlhKJUwHa bármi beleszólásom lett volna, akkor Puzsér sose lép be a politikai térbe.
Józsi dolgozik Robi közszereplésén, szemmel láthatóan.
Amadeus
Sobri Jóska
Amadeus
Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.
több mint 5 éve
Amadeus the Young
32 915
ne szerénykedj.www.youtube.com/watch?v=74lZVlhKJUwHa bármi beleszólásom lett volna, akkor Puzsér sose lép be a politikai térbe.
Amadeus
Sobri Jóska
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=74lZVlhKJUwHa bármi beleszólásom lett volna, akkor Puzsér sose lép be a politikai térbe.
Amadeus
több mint 5 éve
Amadeus the Young
32 915
www.youtube.com/watch?v=74lZVlhKJUwJózsi dolgozik Robi közszereplésén, szemmel láthatóan.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 5 éve
Ezt a cikket nezd meg, ha van par perced. Msnbc remekul osszeszedte az alapokat, nehol brutalis kepekkel (na ez ujsagiras, nem pedig az az indexes bohozat 😀 )2010ig amíg az olaszok nem kötöttek meg Kadhafival a paktumot elég szépen jöttek pl: 2008ban 36951, 2009 9573, 2010 4406. Most járunk 5000 körül év végére mondjuk lesz 7000, ez a szám a 2009es és 2010es között van fel úton. Sztem ez nem annyira nagy különbség, hogy vissza kellene őt sírni. Plusz megjegyzem h 2010ben kötött paktumot minden nemzetközi bíróság törvénytelennek találta (részben erről írtam az LL.M szakdogam Hirsi Jamaa ügy) így kizárt h érvényben maradt volna gyakorlatban meg ha marad is Kadhafi, és ennek értelmében sem Líbia elhagyását akadályozta meg, hanem mkit visszavett gond nélkül aki onnan indult. Csak az olaszok meg nem folytattak le normális eljárást. Fizethettek is szépen, de a Hirsi Jamaban a legszomorúbb h egy embert akit visszadobtak az olaszok, elhunyt Mikozben újra visszajött volna Európába.Tehat 2019 elso 9 honapjaban az Olaszorszagba erkezo mgiransok 36%-a Tuneziabol, 26%-a Libiabol, 21% Torokorszagbol, 10% Algeriabol, mig 7% Gorogorszagbol erkezett.EU nagyon komolyan a rule of lawra helyezte az alapját és az emberi jogok védelmére. Ezek után nem köpte magát szembe, meg akkor sem mikor rövid távon biztosan megérte volna. VEN-nel meg is jegyeztem h mennyire volt jó ötlet vízummentességet adni nekik (nem) vagy hogy ezen kb lehetetlen változtatni (gyorsan meg semmiképp).Igen, de szerintem a te 1300 koruli szamod a libia allampolgarokra vonatkozik, nem? LEgalabbis en meg nem talalkoztam olyan adattal, ami a kiindulasi orszagot tuntetne fell, mert akkor Libia lenne az egyik, ha nem a legnagyobb forras, pont a csempeszutvonalak lenti alakulasa miatt. Amugy a torokoknal sem eppen klasszikus ertelemben vett demokratikus vezetes van hatalmon. Pont ez az EU "szerencseje", mert nyugati ertelemben vett demokratikus rendszerekben nehez feltartoztatni tomegeket. KAdhafi bedontese az amerikaiak elhibazott dontese volt, aminek mi isszuk a levet.Azt nem vitatom h korábban mi volt Líbiában de megállt. Idei statisztikát hoztam, asszem UNHCR stat volt a missing migrants project oldalról. Ezzel azt akartam bemutatni h diktátor nélkül is van, aki meg tudja ezt fogni, nem kell ehhez egy olyan orult mint Kadhafi.Csebi, teljesen fals modon reprezentalod az adatokat. Gondolom azt nezed, mennyi libiai nemzetisegu ember adott be kerelmet az unioban, habar a listan, amibol te is veszed az adataidat ( ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report), megjeloles nelkul, en az 1300 fot sem talalom.Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
Tudni akarod h augusztus végéig hány ember erkezett Libiabol Olaszországba? 1354 azaz ezerháromszázotvennegy. Míg görögbe ugyanebben az időszakban 33600 fő érkezett és nem Libiabol. Kar h törökben is elüldözték a diktátort.
csebi
flzoli
Erdogan ha igazán zsarolna akkor nem harmincezer embert engedne rá a gorokre hanem több százezret, ez csak vaktoltenynek jó max...
csebi
flzoli
Ezzel elintezettnek erzed a Libiai/Kadhafi dolgot. A szamok egyszeru foglya vagy, vagy csak direkt allitod be oket kontextus nelkul. Akkor alljon itt a Libiai csempesz utvonal:
voxeu.org/sites/default/files/image/FromMay2014/manchin2febfig1.png
Komment a cikkbol: "Figure 2 shows that the opening of the central Mediterranean route in 2011 triggered a surge in migration flows through that route." Ergo Kadhafi eluldozese megnyitotta a kozep mediterran migracios utvonalat, ami addig zarva volt, emrt KAdhafi penzert cserebe nem engedte europaba a migransokat.
Meg egy erdekes komment: WThe speed with which the smuggling industry took off in Libya after the demise of the Gaddafi regime seems to indicate that the smugglers are quick to move and start operating at another place when blocked from running their services." Aka, Kadhafi eluldozese utana zonnal beindult ott az embercsempeszet.
Ez egy vox cikkbol van: voxeu.org/article/migration-route-length-and-intent-migrate
A BBC egyenesen azzal a cimmel irt cikket, hogy "Libia tartja kezeben a kulcsot az EU migracios problemajanak megoldasara"
"Mr Megersi said migrants have rapidly changed the demographics of parts of Libya. The coastal city of Zawiya, which used to have a population of about 200,000, now has more than one million migrants living in it, and the surrounding area."
Magyarul Libia egyik part menti resze ahol eddig 200 ezer ember elt, betelepult mas afrikai migransokkal es mar tobb, mint egy millioan tartozkodnak ott.
Cikk: www.bbc.com/news/world-africa-44709974
Lehet, hogy a kroabbi hsz-edre is valasozlok, ha lesz idom, de dolgoznom is kellene 😀
undisputedly
Zoli ha bántó voltam, sorry.
csebi
Afganisztannak es Szirianak is mi isszuk a levet, pedig a mozgato ero ott sem a UK/Francia tengely volt.
Venezuelaban meg egyenesen nem is igen volt markans europai erdek, az az USA kontra Kuba/Orosz tengely harca volt.
Az EU meg csak pislogott evekig. Hasznunk nem szarmazott ezekbol a konfliktusokbol, de a szemetet mi takaritjuk. Meg akkor is igaz ez, ha a baloldal a migransokban gazdasagi potencialt lat es nem pedig eltartando terhet.
undisputedly
A stat ( ezért jó ha az ember mások szerint ért hozza vmennyire - még ha itt a fórumon nem is így vélekednek páran - legalább tudom hol kell keresni):
data2.unhcr.org/en/documents/download/71515
Unhcrnel volt nem a missing migrantsnel bocsi.
csebi
Ha vetsz egy pillanatst a lenti csempeszutvonalra, lathatod, hogy Tuneziaba Libian vezet az ut, tehat Kadhafi likvidalasaval elertek, hogy a korabban zart region at jojjon iden a migransok 62%-a (Olaszorszagba). Ez elegge megcafolja amugy a korabbi posztodat KAdhafi likvidalasarol.
In the first eight months of 2019, 36 per cent of sea arrivals in Italy
(1,828 persons) departed from Tunisia, followed by 26 per cent (1,354
persons) from Libya, 21 per cent (1,103 persons) from Turkey, 10 per
cent (499 persons) from Algeria, and 7 per cent (350 persons) from
Greece
undisputedly
csebi
Par allitas az irasbol:
"To tell the story of Libya's escalating migration crisis, one must weave together the threads of instability left behind by a toppled dictator, Muammar Gaddafi, and the power vacuum filled by rivaling factions vying to take his place. The chaos allowed smuggling networks to thrive, suddenly opening up a lucrative market designed to profit off trading humans like other goods and commodities.
The country's 1,100-mile coastline has effectively become an open border without government forces to monitor who comes and who goes. Smugglers have filled the void, willing to tightly pack hundreds of migrants at a time into flimsy vessels and shuttle them to Italy."
"Migrant crossings through the central Mediterranean jumped by more than four-fold after 2013. The International Organization for Migration estimates that nearly 182,000 migrants from Libya have landed in Italy since the start of last year, exacerbating a massive refugee crisis already spilling out of Syria and other parts of the Middle East."
"Gaddafi once proudly served as protector to his country's maritime border, promising that, for a sizable compensation from Europe, makeshift loads of human cargo would not suddenly arrive in search of refuge on Italian shores."
The European Union in 2008 cut a deal with the dictator, agreeing to pay $500 million in exchange for keeping migrants away. Italy later redoubled that deal. Gaddafi received an additional $5 billion over 20 years, a financial package intended to right the wrongs of colonialism, on the condition that he kept a tight grip on the border.
www.msnbc.com/specials/migrant-crisis/libya
Ha lesz idom beteszek meg EU ugynoksegektol is szamokat.
több mint 5 éve
Ezek az általatok beidézett számok csak azokat tartalmazzák, akik valamilyen folyamat révén a hatóságok látókörébe kerülnek.Mekkora az a szám, akik illegálisan jöttek, jönnek be?
A hivatalos szám töredéke? Fele? Kétszerese? Sokszorosa?
több mint 5 éve
2010ig amíg az olaszok nem kötöttek meg Kadhafival a paktumot elég szépen jöttek pl: 2008ban 36951, 2009 9573, 2010 4406. Most járunk 5000 körül év végére mondjuk lesz 7000, ez a szám a 2009es és 2010es között van fel úton. Sztem ez nem annyira nagy különbség, hogy vissza kellene őt sírni. Plusz megjegyzem h 2010ben kötött paktumot minden nemzetközi bíróság törvénytelennek találta (részben erről írtam az LL.M szakdogam Hirsi Jamaa ügy) így kizárt h érvényben maradt volna gyakorlatban meg ha marad is Kadhafi, és ennek értelmében sem Líbia elhagyását akadályozta meg, hanem mkit visszavett gond nélkül aki onnan indult. Csak az olaszok meg nem folytattak le normális eljárást. Fizethettek is szépen, de a Hirsi Jamaban a legszomorúbb h egy embert akit visszadobtak az olaszok, elhunyt Mikozben újra visszajött volna Európába.Tehat 2019 elso 9 honapjaban az Olaszorszagba erkezo mgiransok 36%-a Tuneziabol, 26%-a Libiabol, 21% Torokorszagbol, 10% Algeriabol, mig 7% Gorogorszagbol erkezett.EU nagyon komolyan a rule of lawra helyezte az alapját és az emberi jogok védelmére. Ezek után nem köpte magát szembe, meg akkor sem mikor rövid távon biztosan megérte volna. VEN-nel meg is jegyeztem h mennyire volt jó ötlet vízummentességet adni nekik (nem) vagy hogy ezen kb lehetetlen változtatni (gyorsan meg semmiképp).Igen, de szerintem a te 1300 koruli szamod a libia allampolgarokra vonatkozik, nem? LEgalabbis en meg nem talalkoztam olyan adattal, ami a kiindulasi orszagot tuntetne fell, mert akkor Libia lenne az egyik, ha nem a legnagyobb forras, pont a csempeszutvonalak lenti alakulasa miatt. Amugy a torokoknal sem eppen klasszikus ertelemben vett demokratikus vezetes van hatalmon. Pont ez az EU "szerencseje", mert nyugati ertelemben vett demokratikus rendszerekben nehez feltartoztatni tomegeket. KAdhafi bedontese az amerikaiak elhibazott dontese volt, aminek mi isszuk a levet.Azt nem vitatom h korábban mi volt Líbiában de megállt. Idei statisztikát hoztam, asszem UNHCR stat volt a missing migrants project oldalról. Ezzel azt akartam bemutatni h diktátor nélkül is van, aki meg tudja ezt fogni, nem kell ehhez egy olyan orult mint Kadhafi.Csebi, teljesen fals modon reprezentalod az adatokat. Gondolom azt nezed, mennyi libiai nemzetisegu ember adott be kerelmet az unioban, habar a listan, amibol te is veszed az adataidat ( ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report), megjeloles nelkul, en az 1300 fot sem talalom.Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
Tudni akarod h augusztus végéig hány ember erkezett Libiabol Olaszországba? 1354 azaz ezerháromszázotvennegy. Míg görögbe ugyanebben az időszakban 33600 fő érkezett és nem Libiabol. Kar h törökben is elüldözték a diktátort.
csebi
flzoli
Erdogan ha igazán zsarolna akkor nem harmincezer embert engedne rá a gorokre hanem több százezret, ez csak vaktoltenynek jó max...
csebi
flzoli
Ezzel elintezettnek erzed a Libiai/Kadhafi dolgot. A szamok egyszeru foglya vagy, vagy csak direkt allitod be oket kontextus nelkul. Akkor alljon itt a Libiai csempesz utvonal:
Komment a cikkbol: "Figure 2 shows that the opening of the central Mediterranean route in 2011 triggered a surge in migration flows through that route." Ergo Kadhafi eluldozese megnyitotta a kozep mediterran migracios utvonalat, ami addig zarva volt, emrt KAdhafi penzert cserebe nem engedte europaba a migransokat.
Meg egy erdekes komment: WThe speed with which the smuggling industry took off in Libya after the demise of the Gaddafi regime seems to indicate that the smugglers are quick to move and start operating at another place when blocked from running their services." Aka, Kadhafi eluldozese utana zonnal beindult ott az embercsempeszet.
Ez egy vox cikkbol van: voxeu.org/article/migration-route-length-and-intent-migrate
A BBC egyenesen azzal a cimmel irt cikket, hogy "Libia tartja kezeben a kulcsot az EU migracios problemajanak megoldasara"
"Mr Megersi said migrants have rapidly changed the demographics of parts of Libya. The coastal city of Zawiya, which used to have a population of about 200,000, now has more than one million migrants living in it, and the surrounding area."
Magyarul Libia egyik part menti resze ahol eddig 200 ezer ember elt, betelepult mas afrikai migransokkal es mar tobb, mint egy millioan tartozkodnak ott.
Lehet, hogy a kroabbi hsz-edre is valasozlok, ha lesz idom, de dolgoznom is kellene 😀
undisputedly
csebi
Afganisztannak es Szirianak is mi isszuk a levet, pedig a mozgato ero ott sem a UK/Francia tengely volt.
Venezuelaban meg egyenesen nem is igen volt markans europai erdek, az az USA kontra Kuba/Orosz tengely harca volt.
Az EU meg csak pislogott evekig. Hasznunk nem szarmazott ezekbol a konfliktusokbol, de a szemetet mi takaritjuk. Meg akkor is igaz ez, ha a baloldal a migransokban gazdasagi potencialt lat es nem pedig eltartando terhet.
undisputedly
A stat ( ezért jó ha az ember mások szerint ért hozza vmennyire - még ha itt a fórumon nem is így vélekednek páran - legalább tudom hol kell keresni):
csebi
Ha vetsz egy pillanatst a lenti csempeszutvonalra, lathatod, hogy Tuneziaba Libian vezet az ut, tehat Kadhafi likvidalasaval elertek, hogy a korabban zart region at jojjon iden a migransok 62%-a (Olaszorszagba). Ez elegge megcafolja amugy a korabbi posztodat KAdhafi likvidalasarol.
Greece
undisputedly
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
De.A múltban történő eseményekre épülő statokra alapozott prognózisokkal jelen esetben az a probléma, hogy Afrika olyan népességrobbanás előtt áll, ami egyszerűen ezen analízisek, prognózisok pontosságát annyira eltorzíthatja, hogy kb. ki lehet dobni őket az ablakon.MivanveledJóska?😊
Jogos, hogy a halál markánsabb motivációs tényező, mint az éhezés, de ilyen mennyiségű aluledikált embertől egyszerűen nem várható el logikus trendkövetés, vagy bármiféle észszerű döntési potenciál.
Lehet megindulnak, lehet nem.
Lehet milliók, lehet százmilliók.
De nekünk, itt Európában mindenképp hasznosabb és logikusabb arra felkészülni, hogy megindulnak, és ha megindultak, akkor esélyük se legyen ideérkezni. Lényegében az erre irányuló intézkedések (emberségességi szempontoktól függetlenül) a legitimek, pusztán önvédelmi szempontok alapján.
Minden egyéb a probléma meg nem értése, elmismásolása, hárítása.
Egyszerűen a saját túlélésünk szempontjából nincs két alternatíva, csak egy.
Sobri Jóska
2 éve valahogy nem így gondoltad😊
NB2
Valamint minden nap úgy gondolom ahogy akarom.
Akár ugyanúgy, akár máshogy. Nem? De! 9.
több mint 5 éve
A múltban történő eseményekre épülő statokra alapozott prognózisokkal jelen esetben az a probléma, hogy Afrika olyan népességrobbanás előtt áll, ami egyszerűen ezen analízisek, prognózisok pontosságát annyira eltorzíthatja, hogy kb. ki lehet dobni őket az ablakon.MivanveledJóska?😊
Jogos, hogy a halál markánsabb motivációs tényező, mint az éhezés, de ilyen mennyiségű aluledikált embertől egyszerűen nem várható el logikus trendkövetés, vagy bármiféle észszerű döntési potenciál.
De nekünk, itt Európában mindenképp hasznosabb és logikusabb arra felkészülni, hogy megindulnak, és ha megindultak, akkor esélyük se legyen ideérkezni. Lényegében az erre irányuló intézkedések (emberségességi szempontoktól függetlenül) a legitimek, pusztán önvédelmi szempontok alapján.
Sobri Jóska
2 éve valahogy nem így gondoltad😊
több mint 5 éve
Minden honvédő háborúban elhagyják az emberiességi szempontokat, a legtöbb esetben a saját állampolgárok kárára is. A háború ilyen.A múltban történő eseményekre épülő statokra alapozott prognózisokkal jelen esetben az a probléma, hogy Afrika olyan népességrobbanás előtt áll, ami egyszerűen ezen analízisek, prognózisok pontosságát annyira eltorzíthatja, hogy kb. ki lehet dobni őket az ablakon.Én erre mindig azt mondtam h rendben, lehet így is felfogni. De mikor egy állam a kívülállókkal szemben elhagyja az emberiességi szempontokat az állam sztem elindulhat (és el is fog) azon a lejtőn hogy saját állampolgárai esetében is ezt megteszi, és megsérti az alapvető emberi jogait. Így aki emellett foglal állást az ne lepodjon meg vagy ne reklamaljon ha a rendőr nem csak a külföldi menedékkérőt veri meg vagy uszítja rá a kutyát hanem saját magára is. De ne legyen igazam.
Sobri Jóska
csebi
De amíg az önvédelem kötelesség, addig minden más csak lehetőség. Vagy vagy.
Így, mondhatni nincs is más választás, mint amit fentebb írtam, az önvédelem, és remélni a legjobbakat.
több mint 5 éve
Nem teljesen a migráció kérdése, és persze ez nem is egy túl hiteles forrás, de azért a helyi gumicsizmás NER rendszerhez képest szegény líbiaiak megszenvedték azt a diktatórikus rendszert:Tehat 2019 elso 9 honapjaban az Olaszorszagba erkezo mgiransok 36%-a Tuneziabol, 26%-a Libiabol, 21% Torokorszagbol, 10% Algeriabol, mig 7% Gorogorszagbol erkezett.EU nagyon komolyan a rule of lawra helyezte az alapját és az emberi jogok védelmére. Ezek után nem köpte magát szembe, meg akkor sem mikor rövid távon biztosan megérte volna. VEN-nel meg is jegyeztem h mennyire volt jó ötlet vízummentességet adni nekik (nem) vagy hogy ezen kb lehetetlen változtatni (gyorsan meg semmiképp).Igen, de szerintem a te 1300 koruli szamod a libia allampolgarokra vonatkozik, nem? LEgalabbis en meg nem talalkoztam olyan adattal, ami a kiindulasi orszagot tuntetne fell, mert akkor Libia lenne az egyik, ha nem a legnagyobb forras, pont a csempeszutvonalak lenti alakulasa miatt. Amugy a torokoknal sem eppen klasszikus ertelemben vett demokratikus vezetes van hatalmon. Pont ez az EU "szerencseje", mert nyugati ertelemben vett demokratikus rendszerekben nehez feltartoztatni tomegeket. KAdhafi bedontese az amerikaiak elhibazott dontese volt, aminek mi isszuk a levet.Azt nem vitatom h korábban mi volt Líbiában de megállt. Idei statisztikát hoztam, asszem UNHCR stat volt a missing migrants project oldalról. Ezzel azt akartam bemutatni h diktátor nélkül is van, aki meg tudja ezt fogni, nem kell ehhez egy olyan orult mint Kadhafi.Csebi, teljesen fals modon reprezentalod az adatokat. Gondolom azt nezed, mennyi libiai nemzetisegu ember adott be kerelmet az unioban, habar a listan, amibol te is veszed az adataidat ( ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report), megjeloles nelkul, en az 1300 fot sem talalom.Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
csebi
flzoli
csebi
flzoli
undisputedly
csebi
undisputedly
csebi
Greece
undisputedly
www.magyartudat.com/libia-nem-az-volt-a-baj-hogy-diktator-volt-kadhafi/
több mint 5 éve
Tehat 2019 elso 9 honapjaban az Olaszorszagba erkezo mgiransok 36%-a Tuneziabol, 26%-a Libiabol, 21% Torokorszagbol, 10% Algeriabol, mig 7% Gorogorszagbol erkezett.EU nagyon komolyan a rule of lawra helyezte az alapját és az emberi jogok védelmére. Ezek után nem köpte magát szembe, meg akkor sem mikor rövid távon biztosan megérte volna. VEN-nel meg is jegyeztem h mennyire volt jó ötlet vízummentességet adni nekik (nem) vagy hogy ezen kb lehetetlen változtatni (gyorsan meg semmiképp).Igen, de szerintem a te 1300 koruli szamod a libia allampolgarokra vonatkozik, nem? LEgalabbis en meg nem talalkoztam olyan adattal, ami a kiindulasi orszagot tuntetne fell, mert akkor Libia lenne az egyik, ha nem a legnagyobb forras, pont a csempeszutvonalak lenti alakulasa miatt. Amugy a torokoknal sem eppen klasszikus ertelemben vett demokratikus vezetes van hatalmon. Pont ez az EU "szerencseje", mert nyugati ertelemben vett demokratikus rendszerekben nehez feltartoztatni tomegeket. KAdhafi bedontese az amerikaiak elhibazott dontese volt, aminek mi isszuk a levet.Azt nem vitatom h korábban mi volt Líbiában de megállt. Idei statisztikát hoztam, asszem UNHCR stat volt a missing migrants project oldalról. Ezzel azt akartam bemutatni h diktátor nélkül is van, aki meg tudja ezt fogni, nem kell ehhez egy olyan orult mint Kadhafi.Csebi, teljesen fals modon reprezentalod az adatokat. Gondolom azt nezed, mennyi libiai nemzetisegu ember adott be kerelmet az unioban, habar a listan, amibol te is veszed az adataidat ( ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report), megjeloles nelkul, en az 1300 fot sem talalom.Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
csebi
flzoli
csebi
flzoli
undisputedly
csebi
undisputedly
csebi
Greece
több mint 5 éve
A múltban történő eseményekre épülő statokra alapozott prognózisokkal jelen esetben az a probléma, hogy Afrika olyan népességrobbanás előtt áll, ami egyszerűen ezen analízisek, prognózisok pontosságát annyira eltorzíthatja, hogy kb. ki lehet dobni őket az ablakon.Én erre mindig azt mondtam h rendben, lehet így is felfogni. De mikor egy állam a kívülállókkal szemben elhagyja az emberiességi szempontokat az állam sztem elindulhat (és el is fog) azon a lejtőn hogy saját állampolgárai esetében is ezt megteszi, és megsérti az alapvető emberi jogait. Így aki emellett foglal állást az ne lepodjon meg vagy ne reklamaljon ha a rendőr nem csak a külföldi menedékkérőt veri meg vagy uszítja rá a kutyát hanem saját magára is. De ne legyen igazam.
Sobri Jóska
@warr_b: így így, egyre sotetedek. Majd megírom ha a fizut tényleg az open society foundation utalja majd és Juncker helyett Soros neve lesz a berjegyzeken. 😊
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Szóval a sötét oldalról átálltál a még sötétebbre és EU-s sorosbérenc lettél 😀 😛 😉Egyrészt otthon a szakterületet elhagytam, inkább kidobtam volna mindent a kukába, a felépített tokeletes oneletrajzomat (ahogy egy szakmabeli nevezte) h ne ezt kelljen végrehajtanom, ezért átmentem egy új területre tavasszal a külügybe ahol infra projektekkel foglalkoztam.Hanem?Józsi nem nekik dolgozom.csebiNekem, olvasva a hsz-eidet az lenne a kérdésem, hogy ha ennyire nem értesz egyet a magyar kormányzattal, akkor miért érzed úgy, hogy nekik kell dolgozz?
Tudom, pénzért, ez a standard válasz ilyenkor, de bizonyára nem csak a kormányzattól lehet pénzt kapni azért, amihez értesz.
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Közben viszont jött egy lehetőség h az EUban meg igényt tartanának a szaktudasomra mégis, így lettem vallettai bürokrata. Így ha szidják a brüsszeli burokratakat még nem tudom h magamra vegyem-e ...
csebi
*j/k*
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
A múltban történő eseményekre épülő statokra alapozott prognózisokkal jelen esetben az a probléma, hogy Afrika olyan népességrobbanás előtt áll, ami egyszerűen ezen analízisek, prognózisok pontosságát annyira eltorzíthatja, hogy kb. ki lehet dobni őket az ablakon.Jogos, hogy a halál markánsabb motivációs tényező, mint az éhezés, de ilyen mennyiségű aluledikált embertől egyszerűen nem várható el logikus trendkövetés, vagy bármiféle észszerű döntési potenciál.
több mint 5 éve
Egyrészt otthon a szakterületet elhagytam, inkább kidobtam volna mindent a kukába, a felépített tokeletes oneletrajzomat (ahogy egy szakmabeli nevezte) h ne ezt kelljen végrehajtanom, ezért átmentem egy új területre tavasszal a külügybe ahol infra projektekkel foglalkoztam.Hanem?Józsi nem nekik dolgozom.csebiNekem, olvasva a hsz-eidet az lenne a kérdésem, hogy ha ennyire nem értesz egyet a magyar kormányzattal, akkor miért érzed úgy, hogy nekik kell dolgozz?
Tudom, pénzért, ez a standard válasz ilyenkor, de bizonyára nem csak a kormányzattól lehet pénzt kapni azért, amihez értesz.
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Közben viszont jött egy lehetőség h az EUban meg igényt tartanának a szaktudasomra mégis, így lettem vallettai bürokrata. Így ha szidják a brüsszeli burokratakat még nem tudom h magamra vegyem-e ...