NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 750
44
01:30 Georgia Tech @ #7 Georgia
Politika
46 feliratkozó
több mint 5 éve
EU nagyon komolyan a rule of lawra helyezte az alapját és az emberi jogok védelmére. Ezek után nem köpte magát szembe, meg akkor sem mikor rövid távon biztosan megérte volna. VEN-nel meg is jegyeztem h mennyire volt jó ötlet vízummentességet adni nekik (nem) vagy hogy ezen kb lehetetlen változtatni (gyorsan meg semmiképp).Igen, de szerintem a te 1300 koruli szamod a libia allampolgarokra vonatkozik, nem? LEgalabbis en meg nem talalkoztam olyan adattal, ami a kiindulasi orszagot tuntetne fell, mert akkor Libia lenne az egyik, ha nem a legnagyobb forras, pont a csempeszutvonalak lenti alakulasa miatt. Amugy a torokoknal sem eppen klasszikus ertelemben vett demokratikus vezetes van hatalmon. Pont ez az EU "szerencseje", mert nyugati ertelemben vett demokratikus rendszerekben nehez feltartoztatni tomegeket. KAdhafi bedontese az amerikaiak elhibazott dontese volt, aminek mi isszuk a levet.Azt nem vitatom h korábban mi volt Líbiában de megállt. Idei statisztikát hoztam, asszem UNHCR stat volt a missing migrants project oldalról. Ezzel azt akartam bemutatni h diktátor nélkül is van, aki meg tudja ezt fogni, nem kell ehhez egy olyan orult mint Kadhafi.Csebi, teljesen fals modon reprezentalod az adatokat. Gondolom azt nezed, mennyi libiai nemzetisegu ember adott be kerelmet az unioban, habar a listan, amibol te is veszed az adataidat ( ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report), megjeloles nelkul, en az 1300 fot sem talalom.Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
Tudni akarod h augusztus végéig hány ember erkezett Libiabol Olaszországba? 1354 azaz ezerháromszázotvennegy. Míg görögbe ugyanebben az időszakban 33600 fő érkezett és nem Libiabol. Kar h törökben is elüldözték a diktátort.
csebi
flzoli
Erdogan ha igazán zsarolna akkor nem harmincezer embert engedne rá a gorokre hanem több százezret, ez csak vaktoltenynek jó max...
csebi
flzoli
Ezzel elintezettnek erzed a Libiai/Kadhafi dolgot. A szamok egyszeru foglya vagy, vagy csak direkt allitod be oket kontextus nelkul. Akkor alljon itt a Libiai csempesz utvonal:
voxeu.org/sites/default/files/image/FromMay2014/manchin2febfig1.png
Komment a cikkbol: "Figure 2 shows that the opening of the central Mediterranean route in 2011 triggered a surge in migration flows through that route." Ergo Kadhafi eluldozese megnyitotta a kozep mediterran migracios utvonalat, ami addig zarva volt, emrt KAdhafi penzert cserebe nem engedte europaba a migransokat.
Meg egy erdekes komment: WThe speed with which the smuggling industry took off in Libya after the demise of the Gaddafi regime seems to indicate that the smugglers are quick to move and start operating at another place when blocked from running their services." Aka, Kadhafi eluldozese utana zonnal beindult ott az embercsempeszet.
Ez egy vox cikkbol van: voxeu.org/article/migration-route-length-and-intent-migrate
A BBC egyenesen azzal a cimmel irt cikket, hogy "Libia tartja kezeben a kulcsot az EU migracios problemajanak megoldasara"
"Mr Megersi said migrants have rapidly changed the demographics of parts of Libya. The coastal city of Zawiya, which used to have a population of about 200,000, now has more than one million migrants living in it, and the surrounding area."
Magyarul Libia egyik part menti resze ahol eddig 200 ezer ember elt, betelepult mas afrikai migransokkal es mar tobb, mint egy millioan tartozkodnak ott.
Cikk: www.bbc.com/news/world-africa-44709974
Lehet, hogy a kroabbi hsz-edre is valasozlok, ha lesz idom, de dolgoznom is kellene 😀
undisputedly
Zoli ha bántó voltam, sorry.
csebi
Afganisztannak es Szirianak is mi isszuk a levet, pedig a mozgato ero ott sem a UK/Francia tengely volt.
Venezuelaban meg egyenesen nem is igen volt markans europai erdek, az az USA kontra Kuba/Orosz tengely harca volt.
Az EU meg csak pislogott evekig. Hasznunk nem szarmazott ezekbol a konfliktusokbol, de a szemetet mi takaritjuk. Meg akkor is igaz ez, ha a baloldal a migransokban gazdasagi potencialt lat es nem pedig eltartando terhet.
undisputedly
A stat ( ezért jó ha az ember mások szerint ért hozza vmennyire - még ha itt a fórumon nem is így vélekednek páran - legalább tudom hol kell keresni):
data2.unhcr.org/en/documents/download/71515
Unhcrnel volt nem a missing migrantsnel bocsi.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Hanem?Józsi nem nekik dolgozom.csebiNekem, olvasva a hsz-eidet az lenne a kérdésem, hogy ha ennyire nem értesz egyet a magyar kormányzattal, akkor miért érzed úgy, hogy nekik kell dolgozz?
Tudom, pénzért, ez a standard válasz ilyenkor, de bizonyára nem csak a kormányzattól lehet pénzt kapni azért, amihez értesz.
Sobri Jóska
csebi
több mint 5 éve
Józsi nem nekik dolgozom.csebiNekem, olvasva a hsz-eidet az lenne a kérdésem, hogy ha ennyire nem értesz egyet a magyar kormányzattal, akkor miért érzed úgy, hogy nekik kell dolgozz?
Tudom, pénzért, ez a standard válasz ilyenkor, de bizonyára nem csak a kormányzattól lehet pénzt kapni azért, amihez értesz.
Sobri Jóska
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
csebiNekem, olvasva a hsz-eidet az lenne a kérdésem, hogy ha ennyire nem értesz egyet a magyar kormányzattal, akkor miért érzed úgy, hogy nekik kell dolgozz?
több mint 5 éve
Igen, de szerintem a te 1300 koruli szamod a libia allampolgarokra vonatkozik, nem? LEgalabbis en meg nem talalkoztam olyan adattal, ami a kiindulasi orszagot tuntetne fell, mert akkor Libia lenne az egyik, ha nem a legnagyobb forras, pont a csempeszutvonalak lenti alakulasa miatt. Amugy a torokoknal sem eppen klasszikus ertelemben vett demokratikus vezetes van hatalmon. Pont ez az EU "szerencseje", mert nyugati ertelemben vett demokratikus rendszerekben nehez feltartoztatni tomegeket. KAdhafi bedontese az amerikaiak elhibazott dontese volt, aminek mi isszuk a levet.Azt nem vitatom h korábban mi volt Líbiában de megállt. Idei statisztikát hoztam, asszem UNHCR stat volt a missing migrants project oldalról. Ezzel azt akartam bemutatni h diktátor nélkül is van, aki meg tudja ezt fogni, nem kell ehhez egy olyan orult mint Kadhafi.Csebi, teljesen fals modon reprezentalod az adatokat. Gondolom azt nezed, mennyi libiai nemzetisegu ember adott be kerelmet az unioban, habar a listan, amibol te is veszed az adataidat ( ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report), megjeloles nelkul, en az 1300 fot sem talalom.Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
Tudni akarod h augusztus végéig hány ember erkezett Libiabol Olaszországba? 1354 azaz ezerháromszázotvennegy. Míg görögbe ugyanebben az időszakban 33600 fő érkezett és nem Libiabol. Kar h törökben is elüldözték a diktátort.
csebi
flzoli
Erdogan ha igazán zsarolna akkor nem harmincezer embert engedne rá a gorokre hanem több százezret, ez csak vaktoltenynek jó max...
csebi
flzoli
Ezzel elintezettnek erzed a Libiai/Kadhafi dolgot. A szamok egyszeru foglya vagy, vagy csak direkt allitod be oket kontextus nelkul. Akkor alljon itt a Libiai csempesz utvonal:
Komment a cikkbol: "Figure 2 shows that the opening of the central Mediterranean route in 2011 triggered a surge in migration flows through that route." Ergo Kadhafi eluldozese megnyitotta a kozep mediterran migracios utvonalat, ami addig zarva volt, emrt KAdhafi penzert cserebe nem engedte europaba a migransokat.
Meg egy erdekes komment: WThe speed with which the smuggling industry took off in Libya after the demise of the Gaddafi regime seems to indicate that the smugglers are quick to move and start operating at another place when blocked from running their services." Aka, Kadhafi eluldozese utana zonnal beindult ott az embercsempeszet.
Ez egy vox cikkbol van: voxeu.org/article/migration-route-length-and-intent-migrate
A BBC egyenesen azzal a cimmel irt cikket, hogy "Libia tartja kezeben a kulcsot az EU migracios problemajanak megoldasara"
"Mr Megersi said migrants have rapidly changed the demographics of parts of Libya. The coastal city of Zawiya, which used to have a population of about 200,000, now has more than one million migrants living in it, and the surrounding area."
Magyarul Libia egyik part menti resze ahol eddig 200 ezer ember elt, betelepult mas afrikai migransokkal es mar tobb, mint egy millioan tartozkodnak ott.
Lehet, hogy a kroabbi hsz-edre is valasozlok, ha lesz idom, de dolgoznom is kellene 😀
undisputedly
csebi
Afganisztannak es Szirianak is mi isszuk a levet, pedig a mozgato ero ott sem a UK/Francia tengely volt.
Venezuelaban meg egyenesen nem is igen volt markans europai erdek, az az USA kontra Kuba/Orosz tengely harca volt.
Az EU meg csak pislogott evekig. Hasznunk nem szarmazott ezekbol a konfliktusokbol, de a szemetet mi takaritjuk. Meg akkor is igaz ez, ha a baloldal a migransokban gazdasagi potencialt lat es nem pedig eltartando terhet.
több mint 5 éve
Érdekes dolgokra képes a memória valóban, de néha azért eszükbe jut a helyes állampolgárság is 😊Tudod jól, hogy az állampolgárság semmit nem jelent 😀 😊Oké mondogatja csak éppen a számok nem támasztják alá, még most sem.De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
Jelenleg a menedékkérőknel az első afrikai ország: Nigéria a 8. Helyen 18 ezerrel, következő Eritrea és Szomália 14/15. Helyen 10-10 ezerrel.
Csak megjegyzem következő országok vannak előttük sorrendben: Szíria (talán hallottatok az ottani biztonsági helyzetről), Afganisztán (79 óta polgárháború van lényegében folyamatosan), Venezuela (jó dontes volt megadni a vízummentességet), Irak, Pakisztán, Kolumbia, Törökország! De megjegyzem h a georgaiak, albánok és az oroszok is megeloznek olyan országokat mint Szomália és Eritrea. Top 30 kibocsátó országot látva az afrikai állampolgárok százaléka 11 országból (tehát harmada az országoknak): 16%.
Persze lehetne mondani a trendet is, de azt sem látom bár csak q2es összehasonlítást találtam: nigeriaknal 13%os csökkenés, szomáliai nagyjából ugyanannyi, guinaianal 25%os csokkenes, Eritreanal meg nagyobb visszaesés, Marokkó 19%os növekedés (kb plusz 500 fot jelent), Algéria 10% feletti csökkenés ahogy Elefántcsontpartnal is, Szudánnal meg nagyobb, szóval a trend is ezt mutatja.
Amíg az afrikaiaknak nem lesz olyan biztonságos útvonala mint az ázsiai országoknak a szárazföldi törökből gorogbe (vagy minimális tengeri rész) addig nem kell felni a több száz millió éhes afrikaitol. Ráadásul sokkal keményebb útvonal átmenni a Szaharán mint a török hegységeken, és ha el is ered pl Líbiát akkor meg könnyen rabszolga is lehetsz, és csak ezután kerülsz fel egy hajóra amin már idén 1000 ember halt meg bizonyíthatóan. Közép mediterrán részen idén 660 halott, kelet: 66, nyugati: 315. És hat Afrikából a szárazföldi út ki van zárva köszönhetően Izraelnek és Szíriának. Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni, nem kell mindent elhinni OVnak meg a Bakondinak (aki képes volt a jelentesemet úgy ki forgatni egy interjúban h teljesen szakmaiatlan lett pedig ha csak a számokat és ankovetkezteteseimet magolta volna be az is alátámasztotta Volna amit akar mondani) ...
csebi
A szenegáli elefántcsontpartinak mondja magár és fordítva, a nigériai szudáninak, stb stb
warr_b
több mint 5 éve
Én itt úgy látom h 79% Tswana nemzetiségű így nem illik bele a koncepció h sok kis törzs van. Namíbia az valóban meg ami meg eszembe jutott utólag az mondjuk épp Szomália a rengeteg klannal, alklannal (ugye van h egy klanon belüli két alklan is irtja egymást, vagy elnyomja az egyik a másikat). Ettől meg sztem nem jellemző de valóban vannak példák.az afrikai gazdasági "csoda": Botswana.Azért ez nem teljesen igaz. Akkori Nagy-Magyarországban közel 50% magyar volt, ezt pedig tudjuk h egy kétharmad hoz is bőven elég még manapság is. Hasonló összetételt pedig sztem egyetlen afrikai országban sem tudsz mutatni sztem de kíváncsian várom. Általában mindenhol van egy bőven többségben levő etnikai csoport, de nyugodtan cáfolj rám kerlek, azért a muszlim hódítás nagyon komolyan eltörölte ezeket, ezt meg köszönhetjük nekik.Bingó.Az afrikai helyzetet azért kicsit bonyolítja, hogy az európaiak vonalzóval rajzolták az országhatárokat mindenféle tekintet nélkül a népességre. Európában mi lenne egy olyan országból, aminek a lakossága 20%-ban szerb, 20%-ban horvát, 15%-ban bosnyák, 15%-ban magyar, 15%-ban román, a maradék 15% meg valamilyen betelepülő hatalom, mondjuk orosz. Remek hely lenne.Nagymagyarország
gabokocka
eaglesmcnabb
Amadeus
csebi
fee.org/articles/how-botswana-became-one-of-africas-wealthiest-nations/
Igaz, teljesen kilóg a sorból (a szomszédos Namíbia hasonló talán) népesség/gazdaság szempontjából, és semmi köze a diskurzushoz, egyáltalán nem mérvadó , csak érdekességként raktam ide
eaglesmcnabb
több mint 5 éve
Azt nem vitatom h korábban mi volt Líbiában de megállt. Idei statisztikát hoztam, asszem UNHCR stat volt a missing migrants project oldalról. Ezzel azt akartam bemutatni h diktátor nélkül is van, aki meg tudja ezt fogni, nem kell ehhez egy olyan orult mint Kadhafi.Csebi, teljesen fals modon reprezentalod az adatokat. Gondolom azt nezed, mennyi libiai nemzetisegu ember adott be kerelmet az unioban, habar a listan, amibol te is veszed az adataidat ( ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report), megjeloles nelkul, en az 1300 fot sem talalom.Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
csebi
flzoli
csebi
flzoli
undisputedly
több mint 5 éve
Tudod jól, hogy az állampolgárság semmit nem jelent 😀 😊Oké mondogatja csak éppen a számok nem támasztják alá, még most sem.De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
Jelenleg a menedékkérőknel az első afrikai ország: Nigéria a 8. Helyen 18 ezerrel, következő Eritrea és Szomália 14/15. Helyen 10-10 ezerrel.
Csak megjegyzem következő országok vannak előttük sorrendben: Szíria (talán hallottatok az ottani biztonsági helyzetről), Afganisztán (79 óta polgárháború van lényegében folyamatosan), Venezuela (jó dontes volt megadni a vízummentességet), Irak, Pakisztán, Kolumbia, Törökország! De megjegyzem h a georgaiak, albánok és az oroszok is megeloznek olyan országokat mint Szomália és Eritrea. Top 30 kibocsátó országot látva az afrikai állampolgárok százaléka 11 országból (tehát harmada az országoknak): 16%.
Persze lehetne mondani a trendet is, de azt sem látom bár csak q2es összehasonlítást találtam: nigeriaknal 13%os csökkenés, szomáliai nagyjából ugyanannyi, guinaianal 25%os csokkenes, Eritreanal meg nagyobb visszaesés, Marokkó 19%os növekedés (kb plusz 500 fot jelent), Algéria 10% feletti csökkenés ahogy Elefántcsontpartnal is, Szudánnal meg nagyobb, szóval a trend is ezt mutatja.
Amíg az afrikaiaknak nem lesz olyan biztonságos útvonala mint az ázsiai országoknak a szárazföldi törökből gorogbe (vagy minimális tengeri rész) addig nem kell felni a több száz millió éhes afrikaitol. Ráadásul sokkal keményebb útvonal átmenni a Szaharán mint a török hegységeken, és ha el is ered pl Líbiát akkor meg könnyen rabszolga is lehetsz, és csak ezután kerülsz fel egy hajóra amin már idén 1000 ember halt meg bizonyíthatóan. Közép mediterrán részen idén 660 halott, kelet: 66, nyugati: 315. És hat Afrikából a szárazföldi út ki van zárva köszönhetően Izraelnek és Szíriának. Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni, nem kell mindent elhinni OVnak meg a Bakondinak (aki képes volt a jelentesemet úgy ki forgatni egy interjúban h teljesen szakmaiatlan lett pedig ha csak a számokat és ankovetkezteteseimet magolta volna be az is alátámasztotta Volna amit akar mondani) ...
csebi
A szenegáli elefántcsontpartinak mondja magár és fordítva, a nigériai szudáninak, stb stb
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
az afrikai gazdasági "csoda": Botswana.Azért ez nem teljesen igaz. Akkori Nagy-Magyarországban közel 50% magyar volt, ezt pedig tudjuk h egy kétharmad hoz is bőven elég még manapság is. Hasonló összetételt pedig sztem egyetlen afrikai országban sem tudsz mutatni sztem de kíváncsian várom. Általában mindenhol van egy bőven többségben levő etnikai csoport, de nyugodtan cáfolj rám kerlek, azért a muszlim hódítás nagyon komolyan eltörölte ezeket, ezt meg köszönhetjük nekik.Bingó.Az afrikai helyzetet azért kicsit bonyolítja, hogy az európaiak vonalzóval rajzolták az országhatárokat mindenféle tekintet nélkül a népességre. Európában mi lenne egy olyan országból, aminek a lakossága 20%-ban szerb, 20%-ban horvát, 15%-ban bosnyák, 15%-ban magyar, 15%-ban román, a maradék 15% meg valamilyen betelepülő hatalom, mondjuk orosz. Remek hely lenne.Nagymagyarország
gabokocka
eaglesmcnabb
Amadeus
csebi
fee.org/articles/how-botswana-became-one-of-africas-wealthiest-nations/
Igaz, teljesen kilóg a sorból (a szomszédos Namíbia hasonló talán) népesség/gazdaság szempontjából, és semmi köze a diskurzushoz, egyáltalán nem mérvadó , csak érdekességként raktam ide
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
Csebi, teljesen fals modon reprezentalod az adatokat. Gondolom azt nezed, mennyi libiai nemzetisegu ember adott be kerelmet az unioban, habar a listan, amibol te is veszed az adataidat ( ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report), megjeloles nelkul, en az 1300 fot sem talalom.Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
csebi
flzoli
csebi
flzoli
több mint 5 éve
Érdekes grafikon.Azert ez nem ilyen egyszeru. Afrikaban jelenleg is a vilagtortenelem talan legnagyobb nepessegrobbanasa zajlik. Amikor Europa gyarmatositotta a regio egy reszet, az europai nepesseg 2x akkora volt kb., mint a teruletileg nagysagrendekkel nagyobb afrikai. Ez mar megvaltozott. Vessetek erre a 2012-es projektalt novekedesre egy pillantast:Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni,De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
csebi
www.unz.com/wp-content/uploads/2015/04/un_population_projections_steve_sailer_2.png
Afrikaban a tarsadalmi rendszer es az eletbenmaradashoz szukseges elelmezesi csatornak evszazadok, evezredek alatt fejlodtek. Ilyen hirtelen nem tudnak alkalmazkodni a nepessegnovekedeshez. Ez a nepessegtobblet kezelhetetlen.
Pelda: Random afrikai orszag viztarozoi, novenytermesztese, allatallomanya arra allt be az elozo 1000 evben, hogy eltartson 1 millio embert. Na most a nyugati orvosi vivmanyok es egyeb tarsadalmi hatasok miatt nepessegrobbanas van, es anelkul, hogy ez a struktura valtozott volna, most 13 millio embert kell eltartani. Lehetetlen.
undisputedly
Laikusként, a higiéniai és egészségügyi helyzet javulása miatt a népességnövekedésnek mérséklődnie kellene. Elvileg.
Persze a nagyobb bázis kisebb növekedési %-kal is okozhat nagyobb volument, de a század második felére laposodnia kéne a grafikonnak, mint ahogy pl. Ázsiában is történik.
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
Picit visszavehetnél a verbális agresszióból egyébként. Az embercsempészetet, ami az egész mozgató rugója kellene elnyomni és üldözni, erre pedig pont az olyan országokat kellene bevonni mint Líbia.Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
csebi
flzoli
csebi
több mint 5 éve
Te hoztad fel Kadhafit példának vagy már nem rémlik??? Gondoltam bemutatom h mennyi rengeteg ember jön éppen onnan ahol korábban diktatorkodott ...Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
csebi
flzoli
több mint 5 éve
Ez most hogy jön ide? Az, hogy destabilizálnak egy régiót vagy országot mégis miben viszi előre a migráció megállítását? Ameddig Erdogan bőven zsarolhatja az EU-t a migrációs kártyával nem is fogják elzavarni, csinálhat bármit.Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
csebi
több mint 5 éve
Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)Aham.
flzoli
több mint 5 éve
A jövőt a jelenlegi adatok, trendek nélkül elemezni sztem elég nagy kapufas öngól főleg hogy olyan dolgot, dolgokat nem akartok figyelembe venni ami nem vszinu h változni fog a földrajzi elhelyezkedés miatt ...Lattam azt a ketto 10 perces valamit, de senkinek sem ajanlom. Koncepcio nelkuli, szinvonaltalan probalkozas. A masodik resz 10 percebol 5 kb egy fiatal rapperrol szol , akivel egy bungalloban beszelgetnek teljesen strukturalatlanul. Csoda, hogy volt arcuk feltolteni. Inkabb ilyen 444 szeru hobbi blogger szinvonal, sot talan meg az sem. Sajnalatos, hogy a magyar ujsagiras itt tart 2019-ben.Tudtam h ez egy érv lesz ezért írtam trendet is, és néztem is utána.Te a mostani, 2019-es adatokat hoztad.Értem ami mondasz, nem vitatom a népesség növekedést, saját szememmel is tapasztaltam két éven át h mi lett emiatt kairobol és Egyiptomból, európai szemmel nézve sok szempontból élhetetlen lett a főváros.Azert ez nem ilyen egyszeru. Afrikaban jelenleg is a vilagtortenelem talan legnagyobb nepessegrobbanasa zajlik. Amikor Europa gyarmatositotta a regio egy reszet, az europai nepesseg 2x akkora volt kb., mint a teruletileg nagysagrendekkel nagyobb afrikai. Ez mar megvaltozott. Vessetek erre a 2012-es projektalt novekedesre egy pillantast:Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni,De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
csebi
www.unz.com/wp-content/uploads/2015/04/un_population_projections_steve_sailer_2.png
Afrikaban a tarsadalmi rendszer es az eletbenmaradashoz szukseges elelmezesi csatornak evszazadok, evezredek alatt fejlodtek. Ilyen hirtelen nem tudnak alkalmazkodni a nepessegnovekedeshez. Ez a nepessegtobblet kezelhetetlen.
Pelda: Random afrikai orszag viztarozoi, novenytermesztese, allatallomanya arra allt be az elozo 1000 evben, hogy eltartson 1 millio embert. Na most a nyugati orvosi vivmanyok es egyeb tarsadalmi hatasok miatt nepessegrobbanas van, es anelkul, hogy ez a struktura valtozott volna, most 13 millio embert kell eltartani. Lehetetlen.
undisputedly
De te meg nem érted amit én írok. Az éhség nagy úr de a halál még nagyobb.
Kiváncsi lennék akkor arra is h Afganisztánból Szíriából és Venezuelából is a népesség robbanás miatt jönnek (ugye a három top kibocsátó ország?)
csebi
undisputedly
2016ban valóban úgy nézett ki h komoly gond lehet mikor hirtelen és ugrásszerűen megnőtt a nyugat-afrikai kérelmezők száma, de ugyanúgy vissza is esett.
Ha nem hiszel nekem h pl mennyire veszélyes ez az útvonal akkor a Földes épp most teszi fel Nigerrol a videóit az indexen, és az meg biztonságosabb fele az útnak magasan.csebi
Viszont tovabbra sem valtoztat ez semmin, Mi a jovo migraciojarol beszelunk, te pedig az elmult 1-2 ev adatait elemzed.
undisputedly
viszont épp az utolsó mondatodbol látszik h picit sem érted mit írok, nem értelmezed. Több adaton, érven alapulva írok vmit a jövővel kapcsolatban miközben te egyetlen dolgot hajtogatva mondasz vmit.
Csak egy példa ha már a túlnépesedés miatti ehinsegrol van szó: 2017ben 25 millióan éheztek kelet Afrikában mégsem látom őket itt 2 év múlva sem, vagy 800.000 ember hagyta el lakóhelyet Etiópiában mert harcok törtek ki a gedeok és nyugat gujik között, őket sem látom.
Félreértesz amúgy. Nem tartom kizártnak hogy nőhet majd az afrikai kérelmezők száma, de amíg a háborús konfliktusoknak, emberek uldoztetesenek nem lesz vége addig nem ok fogjak kitenni a menedékkérők nagy részét, ami jelenleg is és várhatóan a jövőben is a fő probléma lesz.
több mint 5 éve
Talán nem kellett volna a Földközi-tenger menti államokat szétverni demokratizálódás címszóval és elüldözni a félbolond, de stabil hatalommal és jóléttel parasztvakító diktátorokat (lásd Kadhafi)
több mint 5 éve
Lattam azt a ketto 10 perces valamit, de senkinek sem ajanlom. Koncepcio nelkuli, szinvonaltalan probalkozas. A masodik resz 10 percebol 5 kb egy fiatal rapperrol szol , akivel egy bungalloban beszelgetnek teljesen strukturalatlanul. Csoda, hogy volt arcuk feltolteni. Inkabb ilyen 444 szeru hobbi blogger szinvonal, sot talan meg az sem. Sajnalatos, hogy a magyar ujsagiras itt tart 2019-ben.Tudtam h ez egy érv lesz ezért írtam trendet is, és néztem is utána.Te a mostani, 2019-es adatokat hoztad.Értem ami mondasz, nem vitatom a népesség növekedést, saját szememmel is tapasztaltam két éven át h mi lett emiatt kairobol és Egyiptomból, európai szemmel nézve sok szempontból élhetetlen lett a főváros.Azert ez nem ilyen egyszeru. Afrikaban jelenleg is a vilagtortenelem talan legnagyobb nepessegrobbanasa zajlik. Amikor Europa gyarmatositotta a regio egy reszet, az europai nepesseg 2x akkora volt kb., mint a teruletileg nagysagrendekkel nagyobb afrikai. Ez mar megvaltozott. Vessetek erre a 2012-es projektalt novekedesre egy pillantast:Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni,De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
csebi
undisputedly
Kiváncsi lennék akkor arra is h Afganisztánból Szíriából és Venezuelából is a népesség robbanás miatt jönnek (ugye a három top kibocsátó ország?)
csebi
undisputedly
2016ban valóban úgy nézett ki h komoly gond lehet mikor hirtelen és ugrásszerűen megnőtt a nyugat-afrikai kérelmezők száma, de ugyanúgy vissza is esett.
Ha nem hiszel nekem h pl mennyire veszélyes ez az útvonal akkor a Földes épp most teszi fel Nigerrol a videóit az indexen, és az meg biztonságosabb fele az útnak magasan.csebi
Viszont tovabbra sem valtoztat ez semmin, Mi a jovo migraciojarol beszelunk, te pedig az elmult 1-2 ev adatait elemzed.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Tudtam h ez egy érv lesz ezért írtam trendet is, és néztem is utána.Te a mostani, 2019-es adatokat hoztad.Értem ami mondasz, nem vitatom a népesség növekedést, saját szememmel is tapasztaltam két éven át h mi lett emiatt kairobol és Egyiptomból, európai szemmel nézve sok szempontból élhetetlen lett a főváros.Azert ez nem ilyen egyszeru. Afrikaban jelenleg is a vilagtortenelem talan legnagyobb nepessegrobbanasa zajlik. Amikor Europa gyarmatositotta a regio egy reszet, az europai nepesseg 2x akkora volt kb., mint a teruletileg nagysagrendekkel nagyobb afrikai. Ez mar megvaltozott. Vessetek erre a 2012-es projektalt novekedesre egy pillantast:Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni,De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
csebi
undisputedly
csebi
undisputedly
Ha nem hiszel nekem h pl mennyire veszélyes ez az útvonal akkor a Földes épp most teszi fel Nigerrol a videóit az indexen, és az meg biztonságosabb fele az útnak magasan.
több mint 5 éve
Te a mostani, 2019-es adatokat hoztad. Azt allitod -joggal-, hogy abban nincs ugy reprezentalva egyetlen afrikai orszag sem, amennyire az a kozbeszedbene s kormanysajtoban szerepel.Értem ami mondasz, nem vitatom a népesség növekedést, saját szememmel is tapasztaltam két éven át h mi lett emiatt kairobol és Egyiptomból, európai szemmel nézve sok szempontból élhetetlen lett a főváros.Azert ez nem ilyen egyszeru. Afrikaban jelenleg is a vilagtortenelem talan legnagyobb nepessegrobbanasa zajlik. Amikor Europa gyarmatositotta a regio egy reszet, az europai nepesseg 2x akkora volt kb., mint a teruletileg nagysagrendekkel nagyobb afrikai. Ez mar megvaltozott. Vessetek erre a 2012-es projektalt novekedesre egy pillantast:Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni,De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
csebi
undisputedly
csebi
Mi a jovorol beszelunk es az afrikai nepessegrobbanas hatasairol. Amugy halkan jegyzem meg, hogy van egy orszag amelyik a te listadon szereplo mindharom exodus keletkezeseben szerepet jatszott. Es az afrikai migraci beindulasaban is. Kitalaljatok melyik? (Amugy nem akarom demonizalni oket, de teny, hogy eleg szerencsetlenul nyultak hozza ezekhez a regiokhoz es ennek mi isszuk a levet)
több mint 5 éve
Azért ez nem teljesen igaz. Akkori Nagy-Magyarországban közel 50% magyar volt, ezt pedig tudjuk h egy kétharmad hoz is bőven elég még manapság is. Hasonló összetételt pedig sztem egyetlen afrikai országban sem tudsz mutatni sztem de kíváncsian várom. Általában mindenhol van egy bőven többségben levő etnikai csoport, de nyugodtan cáfolj rám kerlek, azért a muszlim hódítás nagyon komolyan eltörölte ezeket, ezt meg köszönhetjük nekik.Bingó.Az afrikai helyzetet azért kicsit bonyolítja, hogy az európaiak vonalzóval rajzolták az országhatárokat mindenféle tekintet nélkül a népességre. Európában mi lenne egy olyan országból, aminek a lakossága 20%-ban szerb, 20%-ban horvát, 15%-ban bosnyák, 15%-ban magyar, 15%-ban román, a maradék 15% meg valamilyen betelepülő hatalom, mondjuk orosz. Remek hely lenne.Nagymagyarország
gabokocka
eaglesmcnabb
Amadeus
több mint 5 éve
Értem ami mondasz, nem vitatom a népesség növekedést, saját szememmel is tapasztaltam két éven át h mi lett emiatt kairobol és Egyiptomból, európai szemmel nézve sok szempontból élhetetlen lett a főváros.Azert ez nem ilyen egyszeru. Afrikaban jelenleg is a vilagtortenelem talan legnagyobb nepessegrobbanasa zajlik. Amikor Europa gyarmatositotta a regio egy reszet, az europai nepesseg 2x akkora volt kb., mint a teruletileg nagysagrendekkel nagyobb afrikai. Ez mar megvaltozott. Vessetek erre a 2012-es projektalt novekedesre egy pillantast:Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni,De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
csebi
undisputedly
több mint 5 éve
Amadeus the Young
32 915
Bingó.Az afrikai helyzetet azért kicsit bonyolítja, hogy az európaiak vonalzóval rajzolták az országhatárokat mindenféle tekintet nélkül a népességre. Európában mi lenne egy olyan országból, aminek a lakossága 20%-ban szerb, 20%-ban horvát, 15%-ban bosnyák, 15%-ban magyar, 15%-ban román, a maradék 15% meg valamilyen betelepülő hatalom, mondjuk orosz. Remek hely lenne.Nagymagyarország
gabokocka
eaglesmcnabb
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 5 éve
Azert ez nem ilyen egyszeru. Afrikaban jelenleg is a vilagtortenelem talan legnagyobb nepessegrobbanasa zajlik. Amikor Europa gyarmatositotta a regio egy reszet, az europai nepesseg 2x akkora volt kb., mint a teruletileg nagysagrendekkel nagyobb afrikai. Ez mar megvaltozott. Vessetek erre a 2012-es projektalt novekedesre egy pillantast:Szóval nem kell felni az éhező afrikai hordáktól, továbbra sem ok fognak várhatóan jönni,De most komolyan a nyersanyagon kívül mi értelmes van Afrikában ami nekünk európaiaknak kéne???például normalizálódott helyzet, hogy ne induljon meg 100 millió ember felénk. Sok faszságot mond Orbán úgy általában, de az afrikai túlnépesedés+alacsony életszínvonal combo Európát telibe fogja verni, ha valamit nem tesznek azon a kontinensen. csak ismételni tudom: minden téren kulcskérdés Afrika. Nyersanyag, befolyás, népesség, természet, sogenannte geopolitika.
NB2
Amadeus
csebi