NFL eredménykövetés - 1 aktív topik
Thanksgiving tripla
555
58
18:30-tól, ARENA4
Politika
46 feliratkozó
több mint 7 éve
444.hu/2017/04/11/ader-orsolya-egyeteme-is-kiallt-a-ceu-mellettEzek skizofrének.
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Amadeus the Young
32 914
ne zavard össze a valóságbuborékát.Arra nem gondolsz, hogy a törvény önmagában korrekt és nem aggályos?Jogi szempontból: az ELTE jogi karon is kielemezték külön előadáson, a CEU-n is, és a Bibósok is kifejtették nyílt levélben, hogy nagyon komoly alkotmányos aggályok vannak a törvénnyel kapcsolatban. Mindhárom jogi elemzésben legalább 2 ponton alkotmánysértőnek gondolják.
Hogy harmonizál az alaptörvénnyel, megfelelne a normakontrollon, kerek egész, mindenféle valós jogi támadhatóság nélküli?
Arról a törvény nem tehet (csak a törvényt megalkotók, elfogadók), hogy ma Magyarországon ennek a törvénynek a hatálya az elég markánsan egy konkrét egyetem ellen irányulónak tűnik, és bár jogilag rendben van, politikailag nem kérdéses, hogy mi a célja. Ha lenne 10 különböző hasonló egyetem, azok ellen úgyanúgy irányulna, ha hasonló paraméterekkel rendelkeznének, mint a CEU.
Egy példával élve:
Ha ma hoznának egy törvényt, hogy minden 110. életévét betöltött magyar állampolgár az életkor betöltésekor kapjon amnesztiát, legyen bármilyen okból, bármilyen büntetésre ítélve, kb. senkit nem érdekelne, eléggé súlytalan dolog lenne, hisz egyetlen 110 éves magyar ember sincsen.
De ha egyetlen ilyen lenne, mégpedig a miniszterelnök ükapjának legjobb barátja, és üzlettársa, 2345 off-shore cég tulajdonosa, akkor -bár a törvény jogszerű lenne- de menne a hirig, mint most.
És ha többszáz 110 évnél idősebb emberről lenne szó, akkor megint nem lenne belőle ekkora perpatvar.
Sobri Jóska
A másik, a személyes nézőpont: ha ez lenne az első ilyen törvényük, akkor elhinném hogy nem szándékosan ilyen. De látva az elmúlt évek törvénykezési gyakorlatát, ha egy Fidesz-törvényről úgy tűnik hogy az személyre szabottan készült valaki támogatására vagy kinyírására, akkor abban biztos lehetsz, hogy az nem a véletlenek játéka, hanem bizony valaki támogatására vagy kinyírására készült.
Illetve ma nyilatkozta az amerikai h.államtitkár, hogy az elmúlt huszonpár évben az volt a gyakorlat, hogy ha valami gond volt, a kormányzat és az egyetem megbeszélték a felmerülő problémát, majd kerestek egy mindkét fél számára elfogadható megoldást. Erre mi a jószándékú magyarázat, hogy most miért nem így történt?
Jan
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 7 éve
Arra nem gondolsz, hogy a törvény önmagában korrekt és nem aggályos?Jogi szempontból: az ELTE jogi karon is kielemezték külön előadáson, a CEU-n is, és a Bibósok is kifejtették nyílt levélben, hogy nagyon komoly alkotmányos aggályok vannak a törvénnyel kapcsolatban. Mindhárom jogi elemzésben legalább 2 ponton alkotmánysértőnek gondolják.
Hogy harmonizál az alaptörvénnyel, megfelelne a normakontrollon, kerek egész, mindenféle valós jogi támadhatóság nélküli?
Arról a törvény nem tehet (csak a törvényt megalkotók, elfogadók), hogy ma Magyarországon ennek a törvénynek a hatálya az elég markánsan egy konkrét egyetem ellen irányulónak tűnik, és bár jogilag rendben van, politikailag nem kérdéses, hogy mi a célja. Ha lenne 10 különböző hasonló egyetem, azok ellen úgyanúgy irányulna, ha hasonló paraméterekkel rendelkeznének, mint a CEU.
Egy példával élve:
Ha ma hoznának egy törvényt, hogy minden 110. életévét betöltött magyar állampolgár az életkor betöltésekor kapjon amnesztiát, legyen bármilyen okból, bármilyen büntetésre ítélve, kb. senkit nem érdekelne, eléggé súlytalan dolog lenne, hisz egyetlen 110 éves magyar ember sincsen.
De ha egyetlen ilyen lenne, mégpedig a miniszterelnök ükapjának legjobb barátja, és üzlettársa, 2345 off-shore cég tulajdonosa, akkor -bár a törvény jogszerű lenne- de menne a hirig, mint most.
És ha többszáz 110 évnél idősebb emberről lenne szó, akkor megint nem lenne belőle ekkora perpatvar.
Sobri Jóska
A másik, a személyes nézőpont: ha ez lenne az első ilyen törvényük, akkor elhinném hogy nem szándékosan ilyen. De látva az elmúlt évek törvénykezési gyakorlatát, ha egy Fidesz-törvényről úgy tűnik hogy az személyre szabottan készült valaki támogatására vagy kinyírására, akkor abban biztos lehetsz, hogy az nem a véletlenek játéka, hanem bizony valaki támogatására vagy kinyírására készült.
Illetve ma nyilatkozta az amerikai h.államtitkár, hogy az elmúlt huszonpár évben az volt a gyakorlat, hogy ha valami gond volt, a kormányzat és az egyetem megbeszélték a felmerülő problémát, majd kerestek egy mindkét fél számára elfogadható megoldást. Erre mi a jószándékú magyarázat, hogy most miért nem így történt?
több mint 7 éve
dankodavid
2 246
www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/04/11/349szilard.jpg
Szerkesztette: dankodavid
Pulvis et umbra sumus.
több mint 7 éve
De, gondoltam rá, olvastam is olyan elemzéseket, amelyek szerint bele lehet kötni alkotmányos alapon. Azok alapján, amiket olvastan a törvény előtti egyenlőség alkotmányos alapjoga mindenkinek, természetes és jogi személyeknek is, mindegy, hogy 1 vagy 10 vagy 100 egyetemre esik rá egy szabályozás, ha rájuk más vonatkozik, mint másokra, akkor az már minimum megér egy alkotmányos vizsgálatot ebből a szempontból...Arra nem gondolsz, hogy a törvény önmagában korrekt és nem aggályos?Az alapján, hogy a szintén gyorsítottban átnyomott MNB és Posta törvényeket az AB-hez küldte szerintem nem volt alaptalan azt remélni, hogy most is legalább azt megteszi, igaz akkor csak lopást akartak leplezni, most meg a vezér szívügye van a lapáton...index.hu/napirajz/2017/04/11/janos/Most mégis mi a francra számítottak? Melyik köztársasági elnök volt, az aki szembe ment a párttal, amelyik őt odarakta? Mindegyik pártkatona volt Sólyomot leszámítva, de még ő sem tagadta soha az elfogultságát.
A napirajzot se láttam még ennyire direktnek...
StormST
A köztársasági elnöki poszt jelenlegi formában amúgy is egy vicc. Ennyi erővel királyunk is lehetne, kb ugyanilyen jogkörökkel.
Kampman
Akkor még ilyeneket mondott: "Ahogy eddig, a jövőben is ahhoz az elvhez tartom magam, amit hivatalba lépésem első pillanatától képviselek: ha száz jó törvényt kapok az Országgyűléstől, mind a százat aláírom, ha száz rosszat, mind a százat visszaküldöm"
StormST
Egy példával élve:
Sobri Jóska
Nem vagyok jogász, aki meg a családból az, ő külföldön van éppen és nettől eléggé elzártan (szerencséjére), szóval persze lehet, hogy mellélövök, de nem is saját kútfőből írtam ezt se. Egyébként meg ennél stabilabb lábon álló törvényeket is küldött már az AB elé, ezt is odaküldhette volna, ha már úgyis oda fog kerülni valószínűleg...
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 7 éve
Az a helyzet, hogy pont telibe találták azt a tömeget aki kimehet / rá is ér / ráadásul pont leszarja a retorziokat ha szivatni kezdik a munkahelyen kimegy külföldre.de tényleg. ne értsetek félre, nem akarom ezt kisebbíteni, mert én is kacérkodtam CEU-s képzés gondolatával, de azért vannak itt más dolgok is. pl az oktatás átalakítása is ugyanolyan közvetlenül megérinti azt a több tízezer embert, mint a CEU. akkor még sem mentek ki.amúgy Sobrinál ott a pont tényleg.Igazad van, mindenesetre sztem prózai oka van, hogy pont ez a 2 téma váltotta ki a legnagyobb tiltakozást: mind2 olyan, aminek a hatását az egyetemista közvetlenül érzi és az egyetemista jobban ráér tüntetni, mint az átlag dolgozó ember.
btw megjegyzem, hogy annyi minden dolog történt már 2010 óta, és én azon vagyok meglepődve, hogy ezért képesek kimenni az utcára több tízezren (leszámítva a netadót). komolyan megkérdezném mindenkitől, hogy ekkor meg ekkor hol voltatok? komolyan a CEU az ennyivel fontosabb közérdek, mint olyan sok más dolog, amit megtettek az elmúlt 7 évben???
csebi
empty taxi
csebi
Ezekhez még hozzácsapód(hat)nak azok akik önmagában nem mennének ki, de tömeghez hozzacsapodnak már.
Erre még ha ráhuzzuk a kormany kommunikációt ...
több mint 7 éve
Lecsó
3 117
- Isten hozott fiam!Az év locsolóverse a Hírcsárdáról:hmm de ismerős az a fekete kocsi ami leparkolt a ház előtt :o...
"Zöld erdőben jártam, kurva anyád Orbán!"
Borbinho
Borbinho
- Meg egy nagy fekete autó szentatyám...
😀
több mint 7 éve
24.hu/belfold/2017/04/11/bayer-zsolt-megfenyegette-a-ceu-mellett-kiallo-tuntetoket/Emelik a tétet
több mint 7 éve
Kampman
28 359
Az oktatáspolitika miatt soha nem lesz igazán nagy tüntetés, legalábbis olyan, amelyre a szakmán kívüliek is tömegével elmennek. Nekem az a tapasztalatom, aztán persze, lehet, hogy nincs igazam, hogy a tanárok a társadalom egyik leglenézettebb csoportja, nem sokkal a cigányok felett. Rengeteg embertől hallottam már degradáló hangnemben beszélni róluk, társadalmi helyzettől, pártállástól, bármitől függetlenül. Ennek gondolom a közoktatásban szerzett sok rossz gyerekkori tapasztalat az oka, meg persze az is, hogy a tanárokat a szar fizetésükkel tényleg nagyon könnyű lenézni. A társadalmi szolidaritást pedig a Kádár-rendszer gyökerestől kiirtotta. Természetesen az oktatáspolitika mindig nagyon fontos. Az éppen aktuális ellenzéknek. Pont mint az egészségügy, a kultúra, a környezetvédelem, a korrupció, meg a cigány integráció.
Ez a tüntetéssorozat sem a CEU-ról meg az oktatásról szól már igazán, hanem a kormány elleni általános tiltakozásról.
több mint 7 éve
de tényleg. ne értsetek félre, nem akarom ezt kisebbíteni, mert én is kacérkodtam CEU-s képzés gondolatával, de azért vannak itt más dolgok is. pl az oktatás átalakítása is ugyanolyan közvetlenül megérinti azt a több tízezer embert, mint a CEU. akkor még sem mentek ki.amúgy Sobrinál ott a pont tényleg.Igazad van, mindenesetre sztem prózai oka van, hogy pont ez a 2 téma váltotta ki a legnagyobb tiltakozást: mind2 olyan, aminek a hatását az egyetemista közvetlenül érzi és az egyetemista jobban ráér tüntetni, mint az átlag dolgozó ember.
btw megjegyzem, hogy annyi minden dolog történt már 2010 óta, és én azon vagyok meglepődve, hogy ezért képesek kimenni az utcára több tízezren (leszámítva a netadót). komolyan megkérdezném mindenkitől, hogy ekkor meg ekkor hol voltatok? komolyan a CEU az ennyivel fontosabb közérdek, mint olyan sok más dolog, amit megtettek az elmúlt 7 évben???
csebi
empty taxi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 7 éve
amúgy Sobrinál ott a pont tényleg.Igazad van, mindenesetre sztem prózai oka van, hogy pont ez a 2 téma váltotta ki a legnagyobb tiltakozást: mind2 olyan, aminek a hatását az egyetemista közvetlenül érzi és az egyetemista jobban ráér tüntetni, mint az átlag dolgozó ember.
csebi
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
amúgy Sobrinál ott a pont tényleg.btw megjegyzem, hogy annyi minden dolog történt már 2010 óta, és én azon vagyok meglepődve, hogy ezért képesek kimenni az utcára több tízezren (leszámítva a netadót). komolyan megkérdezném mindenkitől, hogy ekkor meg ekkor hol voltatok? komolyan a CEU az ennyivel fontosabb közérdek, mint olyan sok más dolog, amit megtettek az elmúlt 7 évben???
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 7 éve
Arra nem gondolsz, hogy a törvény önmagában korrekt és nem aggályos?Az alapján, hogy a szintén gyorsítottban átnyomott MNB és Posta törvényeket az AB-hez küldte szerintem nem volt alaptalan azt remélni, hogy most is legalább azt megteszi, igaz akkor csak lopást akartak leplezni, most meg a vezér szívügye van a lapáton...index.hu/napirajz/2017/04/11/janos/Most mégis mi a francra számítottak? Melyik köztársasági elnök volt, az aki szembe ment a párttal, amelyik őt odarakta? Mindegyik pártkatona volt Sólyomot leszámítva, de még ő sem tagadta soha az elfogultságát.
StormST
A köztársasági elnöki poszt jelenlegi formában amúgy is egy vicc. Ennyi erővel királyunk is lehetne, kb ugyanilyen jogkörökkel.
Kampman
Akkor még ilyeneket mondott: "Ahogy eddig, a jövőben is ahhoz az elvhez tartom magam, amit hivatalba lépésem első pillanatától képviselek: ha száz jó törvényt kapok az Országgyűléstől, mind a százat aláírom, ha száz rosszat, mind a százat visszaküldöm"
StormST
Egy példával élve:
több mint 7 éve
Az alapján, hogy a szintén gyorsítottban átnyomott MNB és Posta törvényeket az AB-hez küldte szerintem nem volt alaptalan azt remélni, hogy most is legalább azt megteszi, igaz akkor csak lopást akartak leplezni, most meg a vezér szívügye van a lapáton...index.hu/napirajz/2017/04/11/janos/Most mégis mi a francra számítottak? Melyik köztársasági elnök volt, az aki szembe ment a párttal, amelyik őt odarakta? Mindegyik pártkatona volt Sólyomot leszámítva, de még ő sem tagadta soha az elfogultságát.
StormST
Kampman
több mint 7 éve
Kampman
28 359
index.hu/napirajz/2017/04/11/janos/Most mégis mi a francra számítottak? Melyik köztársasági elnök volt, az aki szembe ment a párttal, amelyik őt odarakta? Mindegyik pártkatona volt Sólyomot leszámítva, de még ő sem tagadta soha az elfogultságát.
StormST
több mint 7 éve
index.hu/napirajz/2017/04/11/janos/A napirajzot se láttam még ennyire direktnek...
több mint 7 éve
Kampman
28 359
Érted jöttünk elvtárs, nem ellenedAz év locsolóverse a Hírcsárdáról:hmm de ismerős az a fekete kocsi ami leparkolt a ház előtt :o...
Borbinho
Borbinho
több mint 7 éve
Az év locsolóverse a Hírcsárdáról:hmm de ismerős az a fekete kocsi ami leparkolt a ház előtt :o...
Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 7 éve
Az év locsolóverse a Hírcsárdáról:"Zöld erdőben jártam, kurva anyád Orbán!"
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 7 éve
Kövezzetek meg de ma felbontottam a nemzeti konzultációs levelet....Én fontolgattam, hogy visszaküldöm úgy, hogy ráírom "Minek kérdezgettek, ha a véleményem úgyse érdekel? (lásd: népszavazások)", de aztán rájöttem, hogy magával a visszaküldéssel is csak a statisztikát erősíteném a "visszaküldték" rovatban...
Aztán oda adtam az ikreknek tudnak a hátuljára rajzolgatni húsvéti nyuszit meg kocsikat....
Janek
több mint 7 éve
Kövezzetek meg de ma felbontottam a nemzeti konzultációs levelet....Vigyázz a ruszkik már látják miket írkálsz ide oda 😛 😉
Aztán oda adtam az ikreknek tudnak a hátuljára rajzolgatni húsvéti nyuszit meg kocsikat....
Janek
több mint 7 éve
Kövezzetek meg de ma felbontottam a nemzeti konzultációs levelet....😊 😊
Janek
Én ha hazamegyek Debrecenbe, akkor csak simán felgyújtom a kertben.
Mondjuk a Schilling Árpádos verzió elismerem, hogy minőségibb.😊
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Kövezzetek meg de ma felbontottam a nemzeti konzultációs levelet....Aztán oda adtam az ikreknek tudnak a hátuljára rajzolgatni húsvéti nyuszit meg kocsikat....
több mint 7 éve
444.hu/2017/04/10/ha-on-is-szereti-es-hat-ki-ne-szeretne-a-kerdesektol-izzado-habogo-politikusok-latvanyat-nezze-meg-benyo-rita-interjujat-retvari-bencevelahogy felénk mondják, rendesen betették Bencének a bránert. Gyönyörű.
Ehhez nem kell hozzáfűznivaló...
Vrij6
több mint 7 éve
Sorosista 😀 😀 kifeküdtem ezenolvass egy kis origo-t, fetrengeni is fogsz 😊
Chargers LT