Politika

70 feliratkozó

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 064 — The Mathematician
 www.reddit.com/r/budapest/comments/r5jbun/why_is_gergely_karácsony_so_much_hotter_than_his/?utm_medium=android_app&utm_source=share

Mehetne a viccekbe is 😊

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 112
PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.
Fungus
Egyre inkább nekem is ez az érzésem.
Túlságosan önjáró a többieknek. De nem vagyok benne biztos, hogy tényleg le fogják kapcsolni, mert óriási presztízsveszteség lenne egy előválasztást megnyert alakot lecserélni egy zárt ajtók mögött kiválasztott akárkire. Van mögötte egy komoly választói legitimáció.
Kampman
Majd találnak valamit aztán kész, abban a pillanatban amikor úgy itélik meg hogy már nem megfelelő a személye vagy màr nem hoz annyit a "jobbos" jelölt mint amit visz lekapják aztán Gyurcsányné harcba szàll.
davemayer
Nagyon ciki lenne az előválasztáson elutasított Klára asszonyt visszacsempészni, onnantól tényleg sose mosná ne le az egész O1G tábor, hogy Underwoodék mozgatnak mindent.

több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 546 — "Grammar maci"
PS: Szerintem MZP nem éli meg a tavaszt miniszterelnök-jelöltként, ha így folytatja, egyelőre próbálnak pórázt dobni a nyakába a szövetségesek, de ez az én véleményem. Élje meg ezeket. Tippeket nem adok.
Fungus
Túlságosan önjáró a többieknek. De nem vagyok benne biztos, hogy tényleg le fogják kapcsolni, mert óriási presztízsveszteség lenne egy előválasztást megnyert alakot lecserélni egy zárt ajtók mögött kiválasztott akárkire. Van mögötte egy komoly választói legitimáció.
Kampman
Majd találnak valamit aztán kész, abban a pillanatban amikor úgy itélik meg hogy már nem megfelelő a személye vagy màr nem hoz annyit a "jobbos" jelölt mint amit visz lekapják aztán Gyurcsányné harcba szàll.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Fungus
Kampman
az elmúlt időszak track recordja alapján lose-lose jönne ki belőle, de ez csak egy dolog....

csak kérdezném? vajh miért lehet az, hogy a kormánypárt leszarta a 2021-május-szeptembert? Ellenben a motor beindítása után.....most mit csinál? bemelegít? padlógáz? némmi brummogás után csak cruiesol?
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Minden malíciától mentesen:

az Orbán-ellenesség, az "O1G"
Valós jelenség, s valid tünet a magyar társadalomban. Efelől nincs kétség. A jövő évi választások tekintetében az az egyik fő kérdés, hogy az ellenzék meg tudja-e ezen gondolat mögé szervezni a megfelelő intézményi hátteret, hogy ennek érvényt is szerezzen. A politikai gondolkodói holdudvara ÉS szervezeti ereje megvan hozzá szerintem. Ez utóbbit azért alapvetően a DK adja sztem. Ami Ferenc testvér munkájának elismerése, nem győzöm hangsúlyozni. Most kissé kilépve a komolyságból, s mégis megtartva azt: Ferenc testvér bebaszva is komolyabb machiavellista, mint bármely szövetségese.

De a gondolat, ami elindította ezt a postot: ahogy mondtam korábban, a politikai kommunikációs megnyilvánulások is politikai aktusok. Az elmúlt hónapok politikai megnyilvánulásai a baloldal részéről a kandeláberezéstől a vakcina-politikáig - sztem fel lesznek olvasva, egytől egyig. Nem vagyok sem párttag, sem kampánytag. Semmi, csak egy narancsfej. 😀 vagy az sem, csak egy nímand jobboldali....😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Fungus
Kampman
ez az ő dilemmájuk....oldják meg......😀
több mint 4 éve
Fungus

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 www.atv.hu/belfold/20211129-medgyessy-peter-szerint-kormanyvaltasra-van-szukseg-viszont-nem-biztos-hogy-mindent-ki-kell-dobni-amit-a-fidesz-csinalt

alkotmányozás terén spec igaza van.
Amadeus
Vajon Márky-Zayt hamarabb vagy később puccsolnák meg mint őt akkor?
Kampman
Elég más a leányzó fekvése...akkor egy párt volt döntési helyzetben, most önállóan egyik sem lenne abban.
Klaci79
Két párt volt, illetve többször előfordult az ő esetükben egy "farok csóválja a kutyát" jelenség.
Lehet, hogy egyik sem tudná egymagában kicsinálni, de most az se látszik, hogy bármelyikül nagyon támogatná.
Kampman
Az ördög a részletekben lakozik. Az a "szép" ebben az ellenzéki együttműködésben, hogy meglepődnék, ha tisztában lennének az érintett szavazók - vagy bárki, akár politikai elemző - azzal, hogy mi az ellenzéki deal a listás helyek kapcsán. Azt illetően, hogy pl. melyik párt milyen súlyt képvisel? S ráadásul milyen elv alapján? Az első hat (vagy hét? első döccenő) hely OK, az adott pártelnököké/listavezetőké. Na de tovább?

több mint 4 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 640 — Csodabogár
mi_a_fasz? ez a hángerijen Karenünk 😀 hát beszarsz bazdmeg.

https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/470224299_3846441482291416_845364388899924808_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx1920x1200&ctp=s960x960&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=3b1b4a&_nc_ohc=C9n28ZzF0ecQ7kNvwGjKbSp&_nc_oc=AdqYHz1eSjjEK6ld5r8s2pbsxyTMB6VHeln9ohjCXT2x_hQsa5i2iywZg9gm9oEtVOM&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=mWHo2YRlgwo4jWUnExe3xw&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af38Ayn_inU-XhudNokEIyHFu5vIkWqWhLrHs9S6MR8UwA&oe=69F88FAE
Vajda Zoltán
Ismerjék meg Zánkai Péterné Gabriellát, akit Szatmáry Kristóf nemes egyszerűséggel Gabikának hív. Gabikát az a Kovács Péter nevezte XVI. kerületi önkormányzati kapcsolattartónak, aki, mint tudjuk a...

több mint 4 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 776 — Víí veeer dö cseempjönsz.
 www.atv.hu/belfold/20211129-medgyessy-peter-szerint-kormanyvaltasra-van-szukseg-viszont-nem-biztos-hogy-mindent-ki-kell-dobni-amit-a-fidesz-csinalt

Amadeus
Kampman
Elég más a leányzó fekvése...akkor egy párt volt döntési helyzetben, most önállóan egyik sem lenne abban.
Klaci79
Két párt volt, illetve többször előfordult az ő esetükben egy "farok csóválja a kutyát" jelenség.
Lehet, hogy egyik sem tudná egymagában kicsinálni, de most az se látszik, hogy bármelyikül nagyon támogatná.
Kampman
Abban a kutyában bőven volt olyan, aki szintén csóválta volna, max inkább rábízta a szadesz-re, de ez most mindegy, mert itt az 5,5%-os SZDSZ-hez képest is más a helyzet. De ahogy olvasom, még egy frakcióba is kényszerítik a teljes ellenzéket. Félő, hogy ha ez sem tűnik elégnek lesznek még újabb ötletek is.
Klaci79
Királlyá koronázás a Duna jegén, törvényes kétharmaddal 😉
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 058

Amadeus
Kampman
Klaci79
Kampman
Abban a kutyában bőven volt olyan, aki szintén csóválta volna, max inkább rábízta a szadesz-re, de ez most mindegy, mert itt az 5,5%-os SZDSZ-hez képest is más a helyzet. De ahogy olvasom, még egy frakcióba is kényszerítik a teljes ellenzéket. Félő, hogy ha ez sem tűnik elégnek lesznek még újabb ötletek is.
több mint 4 éve

Amadeus
Kampman
Klaci79

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 290 — NFL bracket champion '26
Izgi kérdés h ki lenne a frakcióvezető ha csak egy frakció lenne MZP-ék oldalán, ugye arról szólt a fáma h Feri olyan áron vonul háttérbe h ő lesz a DK frakcióvezető...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 609 — Cowboys fan
Most néztem, hogy Székely “egy lista - egy frakció” javaslata átment az igazságügyi bizottságon (a Fidesz is megszavazta) tehát megy a Parlament elé 😊 ezzel még csavarhatnak egyet az ellenzéki listaállítás amúgy is nehézkes menetén.
MC12
Pedig mekkora buli lenne hét kormánypárti frakció. MZP annyira nem utálja a szereplést, a legtöbb hétfőn tolna egy félórás napirend előttit 'minden fasza' jelszóval. Majd jönnek a frakcióvezetők. Közpénzmegmentés, miközben kibasznak Ferivel és Jakabbal, tetszik.
csipkelli
Yepp. Nem is nagyon értem miért engedták át, ha csak nem zavarkeltésből aztán úgyse lesz belőle semmi. A Fidesznek egyáltalán nem érdeke egy frakcióba tenni őket. Gyurcsányozni lehet - és megy is - enélkül.
MC12
Milyenek most a frakcióarányok? Bizottságokban hogy megy a helyek elosztása?
Lehet megijedtek, hogy a fejükre nőnének az ellenzéki frakciók, mert inkább 1:1-ben állnak ki a keresséldemokratákkal az ellenzék ellen, minthogy 2:4 ellen, Semjénékkel egy oldalon ugyan, de külön frakcióban
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 468
Most néztem, hogy Székely “egy lista - egy frakció” javaslata átment az igazságügyi bizottságon (a Fidesz is megszavazta) tehát megy a Parlament elé 😊 ezzel még csavarhatnak egyet az ellenzéki listaállítás amúgy is nehézkes menetén.
MC12
Pedig mekkora buli lenne hét kormánypárti frakció. MZP annyira nem utálja a szereplést, a legtöbb hétfőn tolna egy félórás napirend előttit 'minden fasza' jelszóval. Majd jönnek a frakcióvezetők. Közpénzmegmentés, miközben kibasznak Ferivel és Jakabbal, tetszik.
csipkelli
Yepp. Nem is nagyon értem miért engedták át, ha csak nem zavarkeltésből aztán úgyse lesz belőle semmi. A Fidesznek egyáltalán nem érdeke egy frakcióba tenni őket. Gyurcsányozni lehet - és megy is - enélkül.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
csipkelli 4 010
MC12
csipkelli
cseheknél most 5 van
Negritis
A 2 említett pojácát nem akarok látni, hogy minden hétfőn nekiállnak hőbörögni, mint politikai teljesítmény. Már csak ezért megérné.
több mint 4 éve
MC12
csipkelli
cseheknél most 5 van

több mint 4 éve
csipkelli 4 010
MC12
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 468

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 17 053 — Apu ökölbeszorított keze
MZP fényében érdekes a szeged hmv tramtrain letrejötte

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 811 — The only discipline that lasts, is self discipline
"Péter, egy céges hasonlattal élve, a kampányban ügyvezető, és nem elnök akar lenni, azaz a napi operatív ügyekben is ő akar dönteni" - mondta egy másik forrásunk. Már a hódmezővásárhelyi polgármesterről írt portréban is említettük, hogy a politikus még a hívei szerint is annyira biztos a saját igazában, hogy nem igazán hallgat senkire. "Persze lehet, hogy megint csoda történik, és a végén tényleg minden bejön neki. Végülis eddig minden választást megnyert, amin valaha elindult" - szólt az optimistább vélemény erről a makacsságról. (Márki-Zay eddig kétszer győzött a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, illetve legutóbb az ellenzéki előválasztáson).

Nem a röszkei kivonulás volt Márki-Zay egyetlen ötlete, amit visszadobtak a pártok. Úgy tudjuk, hogy magányos akciója volt az is, amikor a lakcímbejelentések laza kezeléséről szóló, és szerinte választási csalásra alkalmat adó törvény ellen azzal lépett fel, hogy az ellenzéknek szükséges esetben fel kell vennie a versenyt „a Fidesz legaljasabb eszközeivel is”. Ennek értelmében ha a Fidesz szavazókat jelent be a billegő körzetekbe, akkor az ellenzéknek is ezt kell tennie.

Márki-Zay szeretett volna aláírásgyűjtést, vagy valami látványosabb akciót is a törvény elleni tiltakozásul, de egyelőre ez se ment át a pártközi egyeztetésen. A pártok végül annyira jutottak, hogy felszólították a Nemzeti Választási Irodát, hogy naponta hozzák nyilvánosságra, hogy egy választókerületben hányan laknak hivatalosan, hogy nyomon lehessen követni a változásokat, de utcai megmozdulás vagy erősebb kampány nem szerveződött ennek támogatására."

444.hu/2021/11/30/hova-tunt-az-ellenzek

Nagyon érdekes lesz ez tavaszig.
Amadeus
Azt előre jelezném, hogy kb semmivel nem értek egyet MZP húzásai közül, de jól látható, hogy ő az egyetlen aki érti, hogy az előválasztás által felkavart állóvizet nem szabadna hagyni így leülni. Sikerült egy egész nagy tömeget bevonzani, témává tenni az ellenzéki politizálást, erre lemegy a buli és ennyi volt. Nagyjából leosztották ki mennyi körzetet vihet reálisan, van aki a választások előtt fél évvel újraszervezi a pártvezetést, a többiek lapítanak mint szar a fűben. Sikerült összehozni egy összellenzéki beégést 23-án, ami már alapból jól mutatta milyen gyorsan lankadnak ezek a dolgok.

A Fidesz ki is használja csöndet, és ebben a vákumban rohadt nagyot szólnak az olyan tartalmatlan ügyek, mint ez az városháza dolog, ami amúgy károsabb mint az ember gondolná. Az átlag emberekbe elég jól beleégnek ezek. Pl az uccsó szegedi fideszes polgiról is annyi maradt meg az emberekben, hogy egy alkoholista volt aki még az sztk-t is el akarta adni, miközben valszeg privatizálni akarta, a Fidesz székházeladását is mindenféle kontextus nélkül szokták felemlegetni, és ebből is az lesz 10 év múlva a fejekben, hogy a Karácsony nagy spíler volt még a városházát is majdnem elbugázta. Nagy szerencse hogy nem lett belőle jelölt, mert ennél amatőrebb módon nehezen kezelhette volna a dolgot.

Visszatérve MZP-re és az ellenzékre, szerintem nem jó taktika várni tavaszig a kampánnyal, fent kéne tartani az érdeklődést és kihasználni azt, hogy egy olyan réteg is érdeklődést mutatott a politika iránt ami kb egy évtizede le se szarja. Ügy az van bőven és az nem kifogás, hogy most áll össze a stáb. Nyugodtan megszólalhat egy jelölt, elindíthat megmozdulásokat 20 ember segítsége nélkül is, mert február végén már nem lehet visszautalgatni késő őszre. Kövér szösszenete ugyan úgy tűnik el pár hét alatt, mint a panama papírok, Rogán bármelyik lebukása, vagy a Fudan dolog, ahol pl Karácsony kifejezetten ügyesen politizált.
andree
Egyetértek.

Hozzátéve, hogy számomra VAN AMIVEL egyetértek MZP húzásai közül 😊, nekem jelenleg úgy tűnik, hogy nagyjából ő az egyetlen (vagy a tanácsadói az egyetlenek), akik fogják a valóságot a jövő tavaszi választásokkal kapcsolatban. Én nem nézek tévét (focimeccsen kívül), nem hallgatok a kocsiban rádiót, de még így is szinte napi 24 órában már most szakad rám a kormánypropaganda. Bármiről is van szó, aktuális ügy, covid, oltás, EU bizottsági látogatás, Fudan, bármi, minden már a jövő évi választási narratívában van tálalva. Ez még a Fidesz médiában sem volt így eddig, ez az utóbbi napok/hetek újítása. Minden - tényleg lényegében minden - már gyurcsányozással van bekerítve. Óriási összegeket tol bele a kormány - azért írok kormányt, mert ugyanaz meg a "közszolgálati" médiákban is, a látszat sem érdekli már őket. Kormány hirdetésnek mondott hirdetés is olyan direktben választási és pártpropaganda, plusz lejárató kampány, hogy az Fideszéktől is új.

Ebben a közegben kell választásnak nekifutni. Namost személyesen a hátam is borsódzik ettől, de aki elindul és nyerni akar, annak máshogy nem fog menni, mint úgy, ha felveszi a kesztyűt. Rendesen. Nem úgy, ahogy az elmúlt 11 évben az ellenzék tette. Túlszalad időnként? Persze. Az a cél. Csak úgy lehet. Az értelmiségi, nekünk megfelelő,, visszafogott, "ezt szeretnénk" féle kampánnyal maximum az értelmiségi hívei szeretik meg még jobban MZP-t, de szavazást nem nyer.

Mocsok dolog lesz ez, és ebből az ellenzék is mocskosan fog kijönni. Ez egy ilyen választás lesz. A kérdés nem az, hogy a kampány milyen lesz, hanem az, hogy mi lesz az eredménye, és ha az ellenzék nyer, akkor UTÁNA milyen ME lesz MZP. Szerintem nem ilyen. Pedig nem áll hozzám közel az ember, egyáltalán nem vagyok "beleszeretve". De azt érzem, hogy emberükre akadtak. (Ettől még simán kicsinálhatják, az ellenzék önmagát is kicsinálhatja, mert van akkora széthúzás és van annyi hülye itt meg ott a köreikben.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
andree Arizona Cardinals 1 795
"Péter, egy céges hasonlattal élve, a kampányban ügyvezető, és nem elnök akar lenni, azaz a napi operatív ügyekben is ő akar dönteni" - mondta egy másik forrásunk. Már a hódmezővásárhelyi polgármesterről írt portréban is említettük, hogy a politikus még a hívei szerint is annyira biztos a saját igazában, hogy nem igazán hallgat senkire. "Persze lehet, hogy megint csoda történik, és a végén tényleg minden bejön neki. Végülis eddig minden választást megnyert, amin valaha elindult" - szólt az optimistább vélemény erről a makacsságról. (Márki-Zay eddig kétszer győzött a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, illetve legutóbb az ellenzéki előválasztáson).

Nem a röszkei kivonulás volt Márki-Zay egyetlen ötlete, amit visszadobtak a pártok. Úgy tudjuk, hogy magányos akciója volt az is, amikor a lakcímbejelentések laza kezeléséről szóló, és szerinte választási csalásra alkalmat adó törvény ellen azzal lépett fel, hogy az ellenzéknek szükséges esetben fel kell vennie a versenyt „a Fidesz legaljasabb eszközeivel is”. Ennek értelmében ha a Fidesz szavazókat jelent be a billegő körzetekbe, akkor az ellenzéknek is ezt kell tennie.

Márki-Zay szeretett volna aláírásgyűjtést, vagy valami látványosabb akciót is a törvény elleni tiltakozásul, de egyelőre ez se ment át a pártközi egyeztetésen. A pártok végül annyira jutottak, hogy felszólították a Nemzeti Választási Irodát, hogy naponta hozzák nyilvánosságra, hogy egy választókerületben hányan laknak hivatalosan, hogy nyomon lehessen követni a változásokat, de utcai megmozdulás vagy erősebb kampány nem szerveződött ennek támogatására."

Amadeus
Azt előre jelezném, hogy kb semmivel nem értek egyet MZP húzásai közül, de jól látható, hogy ő az egyetlen aki érti, hogy az előválasztás által felkavart állóvizet nem szabadna hagyni így leülni. Sikerült egy egész nagy tömeget bevonzani, témává tenni az ellenzéki politizálást, erre lemegy a buli és ennyi volt. Nagyjából leosztották ki mennyi körzetet vihet reálisan, van aki a választások előtt fél évvel újraszervezi a pártvezetést, a többiek lapítanak mint szar a fűben. Sikerült összehozni egy összellenzéki beégést 23-án, ami már alapból jól mutatta milyen gyorsan lankadnak ezek a dolgok.

A Fidesz ki is használja csöndet, és ebben a vákumban rohadt nagyot szólnak az olyan tartalmatlan ügyek, mint ez az városháza dolog, ami amúgy károsabb mint az ember gondolná. Az átlag emberekbe elég jól beleégnek ezek. Pl az uccsó szegedi fideszes polgiról is annyi maradt meg az emberekben, hogy egy alkoholista volt aki még az sztk-t is el akarta adni, miközben valszeg privatizálni akarta, a Fidesz székházeladását is mindenféle kontextus nélkül szokták felemlegetni, és ebből is az lesz 10 év múlva a fejekben, hogy a Karácsony nagy spíler volt még a városházát is majdnem elbugázta. Nagy szerencse hogy nem lett belőle jelölt, mert ennél amatőrebb módon nehezen kezelhette volna a dolgot.

Visszatérve MZP-re és az ellenzékre, szerintem nem jó taktika várni tavaszig a kampánnyal, fent kéne tartani az érdeklődést és kihasználni azt, hogy egy olyan réteg is érdeklődést mutatott a politika iránt ami kb egy évtizede le se szarja. Ügy az van bőven és az nem kifogás, hogy most áll össze a stáb. Nyugodtan megszólalhat egy jelölt, elindíthat megmozdulásokat 20 ember segítsége nélkül is, mert február végén már nem lehet visszautalgatni késő őszre. Kövér szösszenete ugyan úgy tűnik el pár hét alatt, mint a panama papírok, Rogán bármelyik lebukása, vagy a Fudan dolog, ahol pl Karácsony kifejezetten ügyesen politizált.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 058

Amadeus
Kampman
Elég más a leányzó fekvése...akkor egy párt volt döntési helyzetben, most önállóan egyik sem lenne abban. Persze tudom, hogy a fidesz szavazók ezt szeretnék elhitetni mindenkivel, de két szituáció teljesen eltér egymástól.
Én azt mondom próbáljuk meg, aztán ha nem megy, őket is (legalább) le lehet váltani.
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 703

több mint 4 éve
 www.origo.hu/itthon/20211130-dontott-azorszaggyules-a-negy-kerdeses-nepszavazasrol.html

"irányított kérdések" ...