NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

46 feliratkozó

több mint 7 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 13 464 — Слава Україні! Героям слава!
Semjén szerint létezik olyan szó, hogy evidentikus. Oké.

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 646 — Invisible man

index.hu/belfold/2017/04/12/hiaba_igerte_nem_ker_bocsanatot_schmidt_maria/

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 7 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 22 221
Az átírt választási rendszer fényében, meg a sötétségben tartott, köztévén szocializált tömegek milliói nem fogják leváltani ezt a rendszert.
Vrij6
Felejtsétek már el ezt a mindenkori ellenzéki toposzt. A köztévét tizenöt éve nem nézi senki.
A Fidesz pedig simán legyőzhető a választáson, na persze ennek az ellenzéknek tényleg soha nem fog sikerülni.
Kampman
Sajnos sokkal többen nézik mint gondolnád, különösen vidéken
Klaci79
Vidéki vagyok, aki itt még tévéből tájékozódik (50 alatt már szinte senki), az kereskedelmit néz. Még a jobbosok nagy része is.
Kampman
Én is, bár nagyon szűken. (Pest megye) és pont az idősebbek akik nézik és aktívan szavaznak is. Náluk sok helyen megy az M1. Ami igazán meglep, hogy Kossuth rádió milyen sok helyen szól.
Klaci79
Az utóbbihoz hozzájön az is, hogy jelen pillanatban csak közszolgálati országos lefedettségű rádió van, ha jól tudom, a Kossuth, a Petőfi és a Bartók. Aki nem szeret zenét vagy operát hallgatni, annak marad a Kossuth...
StormST
Ez itt Pest megyében annyira nem játszik. A fővárosi csatornák is elérhetőek (klub vagy info) és mégis valahogy 50-60 felett ahova így járok rokonságba megy a Kossuth és fél 8-kor kapcsolnak arra a szarra. Nem állítom, hogy ez a többség lenne, de ha csak néhány százezer ember ezt nézi az is komoly tömeg. És ezek az emberek általában aktív szavazók is.
Persze ők a nézőközönsége a brazil-mexikói-török szappanoperáknak is, úgyhogy van baj bőven 😊
De ha felétek másképp van az időseknél én elfogadom, lehet csak nagyon egyedi eset ez itt nálunk.

Szerkesztette: Klaci79
több mint 7 éve
StormST Denver Broncos 11 178 — SB 50 Champion @ Grund
Az átírt választási rendszer fényében, meg a sötétségben tartott, köztévén szocializált tömegek milliói nem fogják leváltani ezt a rendszert.
Vrij6
Felejtsétek már el ezt a mindenkori ellenzéki toposzt. A köztévét tizenöt éve nem nézi senki.
A Fidesz pedig simán legyőzhető a választáson, na persze ennek az ellenzéknek tényleg soha nem fog sikerülni.
Kampman
Klaci79
Vidéki vagyok, aki itt még tévéből tájékozódik (50 alatt már szinte senki), az kereskedelmit néz. Még a jobbosok nagy része is.
Kampman
Én is, bár nagyon szűken. (Pest megye) és pont az idősebbek akik nézik és aktívan szavaznak is. Náluk sok helyen megy az M1. Ami igazán meglep, hogy Kossuth rádió milyen sok helyen szól.
Klaci79
Az utóbbihoz hozzájön az is, hogy jelen pillanatban csak közszolgálati országos lefedettségű rádió van, ha jól tudom, a Kossuth, a Petőfi és a Bartók. Aki nem szeret zenét vagy operát hallgatni, annak marad a Kossuth...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 28 359
Minek számítok jelenleg Doktor Úr? Statisztikai hiba lennék?
dawyd728
Ahogy írtam. Vannak kiábrándult fideszesek, akik átszavaznak balra, de nagyon kevesen. Te vagy az egyik.
több mint 7 éve
dawyd728 3 851

Maradt kb 5 millió. Ebből kb. 2,5 millió a Fideszé. Egy másik népszerű toposz "a kiábrándult Fideszes, aki majd átszavaz a baloldalra". Na ilyen szerintem nincs, vagy legalábbis elhanyagolható. Talán még a kilencvenes években voltak ilyenek, de akiket a Fidesz az ezredforduló óta megszerzett, azok kifejezetten kitartóak, akár érdekből, akár elvekből álltak be. Nekem legalábbis az a benyomásom, hogy inkább jellemző a "balról jobbra", mint a "jobbról balra"-típusú kiábrándult szavazó. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy a Fidesz ma gyengébb, mint 2002-ben, amikor kikapott.
Kampman
A 2,5 egy választási hajrában összerántott táborral annyi. Ergo nem biztos szavazó.

Másrészt én pl dél-budai vagyok egyházi suliba jártam egész érettségiig. Környezetben dekódolva volt a polgári párt iránti szimpátia. 2006-2010 között nem volt kérdés kire szavazom. Még birka módon 2008-as népszavazásra is úgy ikszeltem, ahogy most felnőtt fejjel biztos nem tenném. 2012-ben a millás tüntetések idején még biztos szavazójuknak számítottam. Ebből lett 2014-re egy listás lmp és egy orr befogott összefogás egyéniben. Persze igaz, ha az lett volna a tét ki nyeri a választást és nem az, h megakadályozható az újbóli 2/3, akkor egyéniben tuti nem összefogásra ikszeltem volna. Ugyanis hányingerem van tőlük.

Minek számítok jelenleg Doktor Úr? Statisztikai hiba lennék? Nem tudom, lehet. Ettől még a környezetemben nem egy hasonló gondolkodású ember van, akik legszívesebben elmenekülnének az országból. KB 5 éve nincs pártom, akire jóérzéssel tudnék szavazni és jelenleg nem látom a fényt sem.

BTW az idézet előtti/utáni dolgokkal nagyrészt egyetértek. Habár a Puzsér-felé összefogás, ami ugyan elméleti, arra azért 3 millió szavazó összegrundolható, csak ugye realitása semmi.

Szerkesztette: dawyd728
több mint 7 éve
Vrij6
Kampman
Klaci79
Kampman
több mint 7 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Rossz világ jön a gonosz multikra, autógyárakra, mert - a lexCEU után - a velük kötött mindenféle különmegállapodást, adókedvezményt is törvényileg törli el majd a fidesz kormányzat. Lesz rend, meg jobbanteljesítés! (Legfeljebb a Mészáros és tsa. Zrt. átveszi a tevékenységet.)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 7 éve
ozibozi New York Giants 17 218
Én hülyére röhögöm magam, vagy behányok, ( ép hangulattól függően) mikor azt olvasom, hogy a fidesz milyen okosan kezeli a helyzetet, tanulva a 'múlt hibáiból'. Pont akkora nettó hazugság, mint az egész rendszer. Szembe állítani köztörvényes bűnözőkkel megspékelt tömeget, az egymást csitítgató tiltakozókkal, vagy a szervezetten irányított közrendet sértő, rendőrökre támadó, bűncselekményeket büntetlenül elkövető forradalmárokat, a kerítésen hébe-hóba átmászó "terroristákkal"?
Próbálnád te most egy tojással megdobni az imádott vezéredet. Min Terrorizmus ellen leszel elítélve, vagy hasonló.
Jól kezeli a helyzetet? ...Nincs helyzet.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 7 éve
Vrij6
Kampman
Klaci79
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 460 — #NoStress
Végtére is lehet, hogy ma este Angelina Jolieval fogok dugni.
Nem valószínű, de nem lehetetlen.
Sobri Jóska
75% esélyed van rá. 😊
Te akarod, az 50%, ő meg vagy igen vagy nem 25-25%.
Jan
Sőt, 83,5%, mivel te is akarod, én is, ő meg vagy igen, vagy nem.

több mint 7 éve
Van 8 millió választópolgár.

Ebből kb. 2,5 millió nem fog elmenni. A politológusok és publicisták róluk szokták elmondani, hogy "bizonytalan tömeg", meg "aki őket megszerzi, az nyer". De ők nem bizonytalanok, hanem teljesen passzívok, akik soha nem mennek el. Unják vagy utálják a politikát, igazából mindegy. Őket soha semmilyen mozgósítás nem érte el az utóbbi 27 évben, gyakorlatilag kár is számolni velük.

Maradt 5,5 millió. Ebből olyan félmilliót lemorzsolnak a futottak még jellegű pártok, Thürmerék, Schmuck Andorék, lokális szervezetek, kamupártok.

Maradt kb 5 millió. Ebből kb. 2,5 millió a Fideszé. Egy másik népszerű toposz "a kiábrándult Fideszes, aki majd átszavaz a baloldalra". Na ilyen szerintem nincs, vagy legalábbis elhanyagolható. Talán még a kilencvenes években voltak ilyenek, de akiket a Fidesz az ezredforduló óta megszerzett, azok kifejezetten kitartóak, akár érdekből, akár elvekből álltak be. Nekem legalábbis az a benyomásom, hogy inkább jellemző a "balról jobbra", mint a "jobbról balra"-típusú kiábrándult szavazó. Ugyanakkor hangsúlyozni kell, hogy a Fidesz ma gyengébb, mint 2002-ben, amikor kikapott.

Szóval maradt 2,5 millió. Ebből kb. 1 millió a Jobbiké, akiknek a nagy része teljesen nyilvánvalóan kiábrándult szoci, alapvetően balos érzelmekkel, és (gazdaságilag) balos értékekkel. Ők már inkább hajlamosak lennének arra, hogy visszataláljanak a balos táborba, de nekik kifejezetten személyes problémái vannak a mostani balos elittel (Gyurcsány és a liberális hangadók)

Maradt 1,5 millió szavazó, akik az MSZP-DK-LMP-Együtt, stb. vonallal szimpatizálnak. Ezek a pártok folyamatosan osztják egymást is, majdnem annyira utálják egymást, mint a jobboldalt, miközben a legkarizmatikusabb karakterük egy olyan politikus, akit kb. 500.000 ember imád, a többi rühelli, vagy legalábbis idegenkedik tőle. Az újonnan létrejövő és a liberális sajtó által megváltóként hozsannázott fiatalos pártok (Momentum, Kutyapárt) valójában ezt a másfél milliós tábort szalámizzák mind kisebb és kisebb darabokra.

Egy valós lehetőség lenne: egy összellenzéki összefogás, amiben mindenki benne van, persze a futottak még/kamupártokon kívül. Tehát kb. MSZP-Jobbik-DK-LMP, meg akit még esetleg be akarnak venni. Egy ilyen szövetséggel elméletileg összeadnák a saját szavazataikat, és kb. annyi lenne, mint a Fidesznek. Csakhogy a balliberálisok és a radikális jobboldal olyan gyűlölettel viseltetett egymás iránt az utóbbi 10 évben, hogy a papíron meglévő 2,5 millió szavazójuk egy jelentős része beintene az összefogásnak és otthon maradna.

Ez az ellenzék reménytelen. 2010-ben azt hittem, hogy földcsuszamlásszerű változások lesznek a Fideszt leszámítva mindenhol. Ehelyett a Jobbik ott toporog, ahol 2010-ben, egy 15%-os középpárt rettenetesen sötét vezetőséggel, a balosoknál pedig még mindig az MSZP-Gyurcsány tengely a legmeghatározóbb, ami egészen hihetetlen. Az LMP-ből sem lett semmi. Szóval a Fidesz most verhetetlen, és ebben nekik van a legkisebb szerepük. Az ellenzékük az, ami lassan 10 éve nem fejlődik (Jobbik), illetve folyamatosan szalámizza magát (bal).

Szerkesztette: Kampman
több mint 7 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 120 — Steelers fan
Sobri Jóska
75% esélyed van rá. 😊
Te akarod, az 50%, ő meg vagy igen vagy nem 25-25%.
több mint 7 éve
Vrij6
Kampman
több mint 7 éve
Vrij6
Kampman
A Fideszre (és természetesen a KDNP-re 😀 ) kb. 2m ember szavaz. Azért ne állítsuk be azt, hogy lehetetlen őket leváltani. A fennmaradó 6m-ből kellene kb ennyit összeszedni akár a baloldali pártoknak, akár a Jobbiknak, akár mindkettőnek. Ez utóbbi nem valószínű ugyan, de az első két lehetőség azért messze nem lehetetlen. (Mondjuk úgy tűnik nem megy nekik, de nem lehetetlen.)
zinedine5
Háááát....
2014-ben volt kb 1 millió.
Most van kb. 1 millió.
Ha összefogna a teljes ellenzék (kivéve Jobbik) akkoris csak 1 millió lenne.
És ezt Botka mondta.
Ha a maradék 3-4 millióból (mert azért van a Jobbiknak is kb. 1 millió támogatója) sikerül is mobilizálni még, azok ugyanezt a kb 50-25-25 arányt képeznék le a jelenlegi választási rendszerben.
Ezért a jelenlegi kormányt csak akkor lehetne leváltani, ha a Fidesz ellen érdemben mindenhol csak 1 jelölt indulna, egy Nemfidesz. (És még így se biztosan.)
És ezt is sok ellenzéki politikus, politológus, megmondóember kifejtette már.
Hidd el, a semmiből nem lehet leakasztani (mobilizálni) úgy 1-2 millió embert, hogy abból a kormánypártoknak ne jusson.
Sobri Jóska
Mint odaírtam nem valószínű, de nem lehetetlen.
zinedine5

több mint 7 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 549 — Ajmo Vatreni
Vrij6
Kampman
A Fideszre (és természetesen a KDNP-re 😀 ) kb. 2m ember szavaz. Azért ne állítsuk be azt, hogy lehetetlen őket leváltani. A fennmaradó 6m-ből kellene kb ennyit összeszedni akár a baloldali pártoknak, akár a Jobbiknak, akár mindkettőnek. Ez utóbbi nem valószínű ugyan, de az első két lehetőség azért messze nem lehetetlen. (Mondjuk úgy tűnik nem megy nekik, de nem lehetetlen.)
zinedine5
Háááát....
Most van kb. 1 millió.
És ezt Botka mondta.
Ha a maradék 3-4 millióból (mert azért van a Jobbiknak is kb. 1 millió támogatója) sikerül is mobilizálni még, azok ugyanezt a kb 50-25-25 arányt képeznék le a jelenlegi választási rendszerben.
Ezért a jelenlegi kormányt csak akkor lehetne leváltani, ha a Fidesz ellen érdemben mindenhol csak 1 jelölt indulna, egy Nemfidesz. (És még így se biztosan.)
Hidd el, a semmiből nem lehet leakasztani (mobilizálni) úgy 1-2 millió embert, hogy abból a kormánypártoknak ne jusson.
Sobri Jóska
Mint odaírtam nem valószínű, de nem lehetetlen.
több mint 7 éve
Vrij6
Kampman
zinedine5
Háááát....
Most van kb. 1 millió.
És ezt Botka mondta.

több mint 7 éve
Vrij6
Kampman
"A köztévét tizenöt éve nem nézi senki."

Ez erős. Én teljesen mást tapasztalok az otthoni környezetemben. Lehet, hogy valóban nem nézik sokan, de hogy senki sem nézi, az egyszerűen nem igaz.
Vrij6
Ezért nem mérvadó a saját valóságbuborék. 😊
Technikailag, számszakilag elhanyagolható számban nézik, AGB szerinti nézettsége a híradójának nagyon alacsony.
Pár % mindössze, ami üzenetközvvetítési szempontból megfelel a "nem nézi senki" kitételnek, pláne a 10-20-szor ekkora nézettséggel bíró RTL híradóhoz képest.

több mint 7 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 6 549 — Ajmo Vatreni
Vrij6
Kampman
több mint 7 éve
Arra nem gondolsz, hogy a törvény önmagában korrekt és nem aggályos?
Hogy harmonizál az alaptörvénnyel, megfelelne a normakontrollon, kerek egész, mindenféle valós jogi támadhatóság nélküli?
Arról a törvény nem tehet (csak a törvényt megalkotók, elfogadók), hogy ma Magyarországon ennek a törvénynek a hatálya az elég markánsan egy konkrét egyetem ellen irányulónak tűnik, és bár jogilag rendben van, politikailag nem kérdéses, hogy mi a célja. Ha lenne 10 különböző hasonló egyetem, azok ellen úgyanúgy irányulna, ha hasonló paraméterekkel rendelkeznének, mint a CEU.
Egy példával élve:
Ha ma hoznának egy törvényt, hogy minden 110. életévét betöltött magyar állampolgár az életkor betöltésekor kapjon amnesztiát, legyen bármilyen okból, bármilyen büntetésre ítélve, kb. senkit nem érdekelne, eléggé súlytalan dolog lenne, hisz egyetlen 110 éves magyar ember sincsen.
De ha egyetlen ilyen lenne, mégpedig a miniszterelnök ükapjának legjobb barátja, és üzlettársa, 2345 off-shore cég tulajdonosa, akkor -bár a törvény jogszerű lenne- de menne a hirig, mint most.
És ha többszáz 110 évnél idősebb emberről lenne szó, akkor megint nem lenne belőle ekkora perpatvar.
Sobri Jóska
Jogi szempontból: az ELTE jogi karon is kielemezték külön előadáson, a CEU-n is, és a Bibósok is kifejtették nyílt levélben, hogy nagyon komoly alkotmányos aggályok vannak a törvénnyel kapcsolatban. Mindhárom jogi elemzésben legalább 2 ponton alkotmánysértőnek gondolják.

A másik, a személyes nézőpont: ha ez lenne az első ilyen törvényük, akkor elhinném hogy nem szándékosan ilyen. De látva az elmúlt évek törvénykezési gyakorlatát, ha egy Fidesz-törvényről úgy tűnik hogy az személyre szabottan készült valaki támogatására vagy kinyírására, akkor abban biztos lehetsz, hogy az nem a véletlenek játéka, hanem bizony valaki támogatására vagy kinyírására készült.

Illetve ma nyilatkozta az amerikai h.államtitkár, hogy az elmúlt huszonpár évben az volt a gyakorlat, hogy ha valami gond volt, a kormányzat és az egyetem megbeszélték a felmerülő problémát, majd kerestek egy mindkét fél számára elfogadható megoldást. Erre mi a jószándékú magyarázat, hogy most miért nem így történt?
Jan
Félreértesz.
Biztos, hogy ezt a törvényt a CEU és Soros ellen alkották.
DE, ettől még lehet jogszerű, ha nem diszkriminatív, hanem egyfajta módon mindenkit ugyanúgy (még ha ez momentán leginkább a CEU is, de érinti az Andrássy egyetemet is tudtommal) érint, akár hátrányosan, az eddigi lehetőségeket csökkenti, stb.
Mintha gyorsan alkotnának, és ma elfogadtak volna egy olyan törvényt, hogy az "1 millió dollár feletti pókernyeremények adója április 12-től 99.9%", miközben szombaton lenne egy nagy heads-up verseny döntője, ami többfordulós, januárban kezdődött, és már bejutott volna egy magyar versenyző, ahol a második díj is 2 millió dollár.
Eléggé egyértelmű lenne, hogy ő most erre rá fog baszni, és hogy miatta lett ez a törvény, de alapvetően mindenkire vonatkozik, csak a legtöbb ember ritkán kerül ilyen helyzetbe.
És ettől még nem jogszerűtlen egy ilyen törvény.

több mint 7 éve
Vrij6
Kampman
"A köztévét tizenöt éve nem nézi senki."

Ez erős. Én teljesen mást tapasztalok az otthoni környezetemben. Lehet, hogy valóban nem nézik sokan, de hogy senki sem nézi, az egyszerűen nem igaz.

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 7 éve
Lecsó Denver Broncos 3 117
 www.youtube.com/watch?v=vcLO2q4Cy54

Költészet napja van...
több mint 7 éve
Vrij6
több mint 7 éve
Hogy harmonizál az alaptörvénnyel, megfelelne a normakontrollon, kerek egész, mindenféle valós jogi támadhatóság nélküli?
Arról a törvény nem tehet (csak a törvényt megalkotók, elfogadók), hogy ma Magyarországon ennek a törvénynek a hatálya az elég markánsan egy konkrét egyetem ellen irányulónak tűnik, és bár jogilag rendben van, politikailag nem kérdéses, hogy mi a célja. Ha lenne 10 különböző hasonló egyetem, azok ellen úgyanúgy irányulna, ha hasonló paraméterekkel rendelkeznének, mint a CEU.
Egy példával élve:
Ha ma hoznának egy törvényt, hogy minden 110. életévét betöltött magyar állampolgár az életkor betöltésekor kapjon amnesztiát, legyen bármilyen okból, bármilyen büntetésre ítélve, kb. senkit nem érdekelne, eléggé súlytalan dolog lenne, hisz egyetlen 110 éves magyar ember sincsen.
De ha egyetlen ilyen lenne, mégpedig a miniszterelnök ükapjának legjobb barátja, és üzlettársa, 2345 off-shore cég tulajdonosa, akkor -bár a törvény jogszerű lenne- de menne a hirig, mint most.
És ha többszáz 110 évnél idősebb emberről lenne szó, akkor megint nem lenne belőle ekkora perpatvar.
Sobri Jóska
Jogi szempontból: az ELTE jogi karon is kielemezték külön előadáson, a CEU-n is, és a Bibósok is kifejtették nyílt levélben, hogy nagyon komoly alkotmányos aggályok vannak a törvénnyel kapcsolatban. Mindhárom jogi elemzésben legalább 2 ponton alkotmánysértőnek gondolják.

A másik, a személyes nézőpont: ha ez lenne az első ilyen törvényük, akkor elhinném hogy nem szándékosan ilyen. De látva az elmúlt évek törvénykezési gyakorlatát, ha egy Fidesz-törvényről úgy tűnik hogy az személyre szabottan készült valaki támogatására vagy kinyírására, akkor abban biztos lehetsz, hogy az nem a véletlenek játéka, hanem bizony valaki támogatására vagy kinyírására készült.

Illetve ma nyilatkozta az amerikai h.államtitkár, hogy az elmúlt huszonpár évben az volt a gyakorlat, hogy ha valami gond volt, a kormányzat és az egyetem megbeszélték a felmerülő problémát, majd kerestek egy mindkét fél számára elfogadható megoldást. Erre mi a jószándékú magyarázat, hogy most miért nem így történt?
Jan
Ahogy Gyurma is írta a napokban, osztom azt a véleményt, hogy a kormány most már egyértelműen feszegeti a határokat, ezek gyakorlatilag már-már nyílt provokációk pártállástól függetlenül azokra az emberekre nézve ebben az országban, akik még nem lettek visszafordíthatatlanul cinikusak, használják napi szinten gondolkodásra az agyukat, átlátnak könnyen a szitán, nem hajlandóak a NER által létrehozott alternatív valóságban élni. Minden egyes megnyilvánulásokból most már azt érzem, hogy provokálnak. "Nézd, ezt is megtehetjük. Ezt is ellophatjuk. Meg azt is. Ja, és azt is. Nincs szükségük ugyanakkor arra, hogy egy adott tüntetésen embereket verjenek szarrá. Ezek annál okosabbak, tanultak a 2006-os eseményekből. Szépen csepeg abba a bizonyos pohárba mindennap a szar. Dilettáns, hozzá nem értő, korlátolt, cinikus, bunkó, sötét, rosszindulatú, gerinctelenek ülnek a vezetésben és próbálják nekünk beadni, hogy minden úgy van jól, ahogy mi mondjuk, ha ettől eltérsz, légyszíves minimum tartsál önvizsgálatot, mert nem vagy kompatibilis a rendszerünkkel.

Most már minden napra jut egy olyan hír hogy ez a kormánytag hazudott, az hazudott nyíltan, ez tömte ki x számú haverja zsebét, kép, hanganyag birtokában lévő bizonyítékot tagadnak le, stb.

Számomra remekül kifejezi az egész rendszer a jelenlegi működését ezzel a videóval:  www.youtube.com/watch?v=jm5cZDmV3qs

Vagy éppen anno a Selmeczi Gabriellás "CSAK!" válasz. Vagy a 2 nappal ezelőtti Rétvári Bencés interjú. Vagy hogy a nemzeti gázszerelőnk a nyílt ülésről akarta kigórni az újságírókat, meg rendőrt akart rájuk hívatni. Nem sorolom tovább. Viktorék emelik a tétet. Mert pontosan tudják, hogy kis túlzással bármit megtehetnek. Az átírt választási rendszer fényében, meg a sötétségben tartott, köztévén szocializált tömegek milliói nem fogják leváltani ezt a rendszert. Akik meg változást akarnak, akik szeretnének már levegőhöz jutni abból a bűzből, ami most már tényleg fojtogató, azok meg nincsenek elegen. Még.

2010-ben ezekre szavaztam. Akkor is azért, mert rohadtul elegem volt az előző kormányzatból. Szar döntés volt, óriási hiba volt ezeknek 2/3-ot adni. 2014-ben már "korrigáltam". Ettől függetlenül életem egyik nagyon rossz döntésének tartom, mentségemre legyen szólva, hogy még 21 sem voltam.

Illetve ami még felbasz, mert ott melózom: Farkas Flóri által elsikkasztott százmilliók ügyében 2 éve nyomoz Poltpéter ügyészsége. papíron. azóta egy meghallgatás, egy tollvonás az ügyben nem történt.

Szerkesztette: Zsellér van de Vrij

több mint 7 éve
Lecsó Denver Broncos 3 117
Egy példával élve:
Sobri Jóska
Nem akarok hülyeségeket beszélni de szerintem van olyan szempont jogalkotás során, hogy egy törvény nem lehet diszkriminatív. De majd kijavítanak a hozzáértők.