Politika
65 feliratkozó
6 hónapja
Ez a logika arra épül, hogy mi lépünk ki, nem pedig bennünket engednek el.Arra gondolsz, kikísérnek egy kávéra?
Dzsokijuing
6 hónapja
Ez a logika arra épül, hogy mi lépünk ki, nem pedig bennünket engednek el.Azok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?Én pár éve kizártnak tartottam, az utóbbi 1-2 évben elbizonytalanodtam, ezért célirányosan próbálok azóta informálódni. Sokan nem tudják, de a mai napig is kapunk uniós pénzeket. A mezőgazdaság rengeteget. Másrészt meg ha még ezeket sem kapnánk, akkor is ott van, h az egész ország arra lett ráállítva, h az EU összeszerelő üzeme legyünk. Exportunk 70-75%-a EU-ba megy! Az autóipar, elektronika, gépipar, élelmiszeripar és mezőgazdaság szinte kizárólag az EU-ba exportál. A német autógyárak, a kínai aksi gyárak, a BYD stb azért jön az országba gyártani, mert az EU-n belül itt a legolcsóbb. Ha nem vagyunk belül, akkor ez az egész pillanatok alatt kipukkan. Az szerintem olyan földbeállás, h kb a legnagyobb fideszesek is kapával, kaszával mennének neki a kormánynak. Ez az ország nem Oroszország, az emberek itt nem tudnak egy nagyobb, OV által megfogalmazott isten tudja milyen magasztos cél érdekében szenvedni, az addigi szokásaikból drasztikusan leadni..
"Ha azt csinálnánk, amit Brüsszel kér tőlünk, a családoknak a fele tönkremenne. ”
Szerintem már abszolút ennek van megágyazva, miután az EU-ban megszavazzák az orosz energiahordozókról való teljes leállást, nem is lehet már más irányba haladni.
r.baggio
Nem hiszem, hogy OV ennyire eltávolodott volna a magyar valóságtól, h ne látná, ha még meg is szavaztatja kínkeservesen az emberekkel, h jobb lesz nekünk kint, akkor kilépést követően hogyan lenne képes a rendet fenntartani az első évben. Plusz már csak a népszavazás kiírása után, de a megtartása előtt olyan gazdasági hatások, jelzések érkeznének, ami már akkor elbizonytalanítaná a zombi hadseregét.
Én az egész HUXIT-et jelenleg akkor tudom elképzelni, ha létrejönne valami ellen EU, vagy nem is tudom mi, amibe át tud lépni és abban közel hasonló gazdasági előnyöket tudna élvezni. Az, h egyszer csak kilépünk és hopp Eu-n kívüli Balkán szintjére esünk, azt egyszerűen nem látom.
dawyd728
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
6 hónapja
Én ezért olvasom a facebook kommenteket, mert mindig emlékeztet rá, hogy adott helyzetben bármit képesek vagyunk magunknak racionalizálni.Mazochista vagyok, én is szoktam. Szédületes a sötétség a másik oldalon, érvek nuku, biflázzák vissza a propaganda által beléjük vert dolgokat.
r.baggio
6 hónapja
Természetesen ez az egybites Fidesz szavazóknak nem tűnik fel.Csak újabb bizonyítéka annak, hogy minden nézőpont kérdése, és szemrebbenés nélkül mondhatja egy mondaton belül is ugyanannak a dolognak az ellenkezőjét is.Azt is mondta, hogy „mi fizetjük az ukrán nyugdíjasok nyugdíját, mi tartjuk fenn a hadseregüket. Nélkülünk, a Nyugat nélkül egy napot sem tudna talpon maradni. Ez a helyzet.”Jájj, ahogy látom, a főni megint nem vette be a gyógyszerét 😂ukrajna magyarország miatt van még talpon, Putin gazda meg ne tudja
warr_b
Kúrfürst briareos
Nem tudom, hogy a nem normális, elmebeteg, pszichopata szavak összessége fedik-e ezt... de ezt az embert ki kellene vizsgáltatni az tuti...
Beki
Mikey
6 hónapja
Sztem már csak OV egója miatt se lépnénk ki az EU-ból, mert akkor megszűnne "tényező" lenni a világpolitikában. Egy senki lenne egy kis ország trónján, aki banánköztársaságokkal parolázik.Azok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?Én pár éve kizártnak tartottam, az utóbbi 1-2 évben elbizonytalanodtam, ezért célirányosan próbálok azóta informálódni. Sokan nem tudják, de a mai napig is kapunk uniós pénzeket. A mezőgazdaság rengeteget. Másrészt meg ha még ezeket sem kapnánk, akkor is ott van, h az egész ország arra lett ráállítva, h az EU összeszerelő üzeme legyünk. Exportunk 70-75%-a EU-ba megy! Az autóipar, elektronika, gépipar, élelmiszeripar és mezőgazdaság szinte kizárólag az EU-ba exportál. A német autógyárak, a kínai aksi gyárak, a BYD stb azért jön az országba gyártani, mert az EU-n belül itt a legolcsóbb. Ha nem vagyunk belül, akkor ez az egész pillanatok alatt kipukkan. Az szerintem olyan földbeállás, h kb a legnagyobb fideszesek is kapával, kaszával mennének neki a kormánynak. Ez az ország nem Oroszország, az emberek itt nem tudnak egy nagyobb, OV által megfogalmazott isten tudja milyen magasztos cél érdekében szenvedni, az addigi szokásaikból drasztikusan leadni..
"Ha azt csinálnánk, amit Brüsszel kér tőlünk, a családoknak a fele tönkremenne. ”
Szerintem már abszolút ennek van megágyazva, miután az EU-ban megszavazzák az orosz energiahordozókról való teljes leállást, nem is lehet már más irányba haladni.
r.baggio
Nem hiszem, hogy OV ennyire eltávolodott volna a magyar valóságtól, h ne látná, ha még meg is szavaztatja kínkeservesen az emberekkel, h jobb lesz nekünk kint, akkor kilépést követően hogyan lenne képes a rendet fenntartani az első évben. Plusz már csak a népszavazás kiírása után, de a megtartása előtt olyan gazdasági hatások, jelzések érkeznének, ami már akkor elbizonytalanítaná a zombi hadseregét.
Én az egész HUXIT-et jelenleg akkor tudom elképzelni, ha létrejönne valami ellen EU, vagy nem is tudom mi, amibe át tud lépni és abban közel hasonló gazdasági előnyöket tudna élvezni. Az, h egyszer csak kilépünk és hopp Eu-n kívüli Balkán szintjére esünk, azt egyszerűen nem látom.
dawyd728
Max. katonai jelentősége lehetne, hogy ha kiléptet az EU-ból és a NATO-ból, akkor Putyin Kalinyingrád mintájára létrehozhatna egy közelebbi állomást, ráadásul a románok, ukránok hátában.
Ezek csak tesztelgetések meg pszichológia, hogy trenírozzanak arra, hogy azért nem annyira jó az EU, jó ott az EU-n kívülieknek is. Ha hasonlítunk hozzájuk vmiben, akkor se lesz rossz sorsunk.
Plusz fel lehet mérni az általános EU ellenességet, hogy mennyi baromságot lehet még betolni büntetlenül, ami nem üti át az emberek ingerküszöbét.
6 hónapja
szerintem ez így egyre kevésbé igazAzok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?Én igen.
r.baggio
Orbán geci, de nem hülye.
Őszentsége Sobri Jóska
6 hónapja
telex.hu/gazdasag/2025/06/13/m7-felujitas-autopalya-koncesszio-mkif-lazar-miniszterium-meszaros-lorincJééé, valaki véletlenül gondolkodott 3 percet. Vagy csak befostak, hogy mindenki vonatozni akar egész nyáron 😀
6 hónapja
dawyd728
4 034
Azok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?Én pár éve kizártnak tartottam, az utóbbi 1-2 évben elbizonytalanodtam, ezért célirányosan próbálok azóta informálódni. Sokan nem tudják, de a mai napig is kapunk uniós pénzeket. A mezőgazdaság rengeteget. Másrészt meg ha még ezeket sem kapnánk, akkor is ott van, h az egész ország arra lett ráállítva, h az EU összeszerelő üzeme legyünk. Exportunk 70-75%-a EU-ba megy! Az autóipar, elektronika, gépipar, élelmiszeripar és mezőgazdaság szinte kizárólag az EU-ba exportál. A német autógyárak, a kínai aksi gyárak, a BYD stb azért jön az országba gyártani, mert az EU-n belül itt a legolcsóbb. Ha nem vagyunk belül, akkor ez az egész pillanatok alatt kipukkan. Az szerintem olyan földbeállás, h kb a legnagyobb fideszesek is kapával, kaszával mennének neki a kormánynak. Ez az ország nem Oroszország, az emberek itt nem tudnak egy nagyobb, OV által megfogalmazott isten tudja milyen magasztos cél érdekében szenvedni, az addigi szokásaikból drasztikusan leadni..
r.baggio
6 hónapja
Pontosan, és ez fontos a megértésükhöz.Én ezért olvasom a facebook kommenteket, mert mindig emlékeztet rá, hogy adott helyzetben bármit képesek vagyunk magunknak racionalizálni.Mire gondolhat egy fideszes, miközben ül a 40 éves vonaton, ugyanennyi hőfokban, ugyanennyi sebességgel és ugyanennyi késéssel?E: kibaszott Gyurcsányék elbaszták, a sok Magyapéter féle geci miatt meg még most se működik.
A: Ez igen, a Fidesz egy fasza üzemeltető, ennél jobb már nem is lehetne, remélem örökre ők irányítják a MÁV-ot.
B: Kádárnál se volt jobb, hisz ugyanezek a vonatok voltak, mégis élünk.
C: Szar, de ez az ára, hogy ne hajtsanak át rajtam az utcán a tankok és ne erőszakoljanak meg az afrikaiak.
D: Szar, de majd a második 16 éves ciklusban már minden jó lesz.
E: * mindegy mi van, csak a libsik ne jöjjenek, mert akkor még ez sem lesz.
F: Egyéb
ozibozi
Nem túl bonyolult kognitív disszonanciában élni.
Őszentsége Sobri Jóska
A blame game-et pedig ugye egészen elképesztő szinten hozza a kormányzati kommunikáció is, tényleg mindig mindenért valaki más a felelős, de a nárcisztikus szociopátia már csak ilyen, ebből nincs kigyógyulás, ezek az emberek őszintén hisznek benne, hogy ők mindent jól csinálnak.
r.baggio
Hogy nem rossz, gonosz vagy tudatos emberekről van szó, csak olyanokról, akik annyira buták, annyira keveset tudnak, hogy a sok fehér foltot az agyukban hittel töltik ki, és valóban őszintén hiszik, hogy ez így helyes.
6 hónapja
Én ezért olvasom a facebook kommenteket, mert mindig emlékeztet rá, hogy adott helyzetben bármit képesek vagyunk magunknak racionalizálni.Mire gondolhat egy fideszes, miközben ül a 40 éves vonaton, ugyanennyi hőfokban, ugyanennyi sebességgel és ugyanennyi késéssel?E: kibaszott Gyurcsányék elbaszták, a sok Magyapéter féle geci miatt meg még most se működik.
A: Ez igen, a Fidesz egy fasza üzemeltető, ennél jobb már nem is lehetne, remélem örökre ők irányítják a MÁV-ot.
C: Szar, de ez az ára, hogy ne hajtsanak át rajtam az utcán a tankok és ne erőszakoljanak meg az afrikaiak.
ozibozi
Őszentsége Sobri Jóska
A blame game-et pedig ugye egészen elképesztő szinten hozza a kormányzati kommunikáció is, tényleg mindig mindenért valaki más a felelős, de a nárcisztikus szociopátia már csak ilyen, ebből nincs kigyógyulás, ezek az emberek őszintén hisznek benne, hogy ők mindent jól csinálnak.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
6 hónapja
Azok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?Én igen.
r.baggio
Orbán geci, de nem hülye.
Minden pragmatikus, anyagi, politikai érv a maradás mellett szól, ez az érdeke.
Ráadásul csinálhat bármit, -és látszólag feszegeti a határokat, beszél hülyeségeket, de- kitenni nem tudják, akkor meg bolond lenne magától kilépni.
6 hónapja
Mire gondolhat egy fideszes, miközben ül a 40 éves vonaton, ugyanennyi hőfokban, ugyanennyi sebességgel és ugyanennyi késéssel?E: kibaszott Gyurcsányék elbaszták, a sok Magyapéter féle geci miatt meg még most se működik.
ozibozi
6 hónapja
Mire gondolhat egy fideszes, miközben ül a 40 éves vonaton, ugyanennyi hőfokban, ugyanennyi sebességgel és ugyanennyi késéssel?A: Ez igen, a Fidesz egy fasza üzemeltető, ennél jobb már nem is lehetne, remélem örökre ők irányítják a MÁV-ot.
6 hónapja
Csak újabb bizonyítéka annak, hogy minden nézőpont kérdése, és szemrebbenés nélkül mondhatja egy mondaton belül is ugyanannak a dolognak az ellenkezőjét is.Azt is mondta, hogy „mi fizetjük az ukrán nyugdíjasok nyugdíját, mi tartjuk fenn a hadseregüket. Nélkülünk, a Nyugat nélkül egy napot sem tudna talpon maradni. Ez a helyzet.”Jájj, ahogy látom, a főni megint nem vette be a gyógyszerét 😂ukrajna magyarország miatt van még talpon, Putin gazda meg ne tudja
warr_b
Kúrfürst briareos
Nem tudom, hogy a nem normális, elmebeteg, pszichopata szavak összessége fedik-e ezt... de ezt az embert ki kellene vizsgáltatni az tuti...
Beki
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
6 hónapja
Nekem ez a mondat is nagyon-nagyon tetszett:ilyenkor bezzeg a nyugathoz (és eu-hoz) tartozunk, annak ellenére hogy lépten-nyomon mindent megpróbált elgáncsolniAzt is mondta, hogy „mi fizetjük az ukrán nyugdíjasok nyugdíját, mi tartjuk fenn a hadseregüket. Nélkülünk, a Nyugat nélkül egy napot sem tudna talpon maradni. Ez a helyzet.”Jájj, ahogy látom, a főni megint nem vette be a gyógyszerét 😂ukrajna magyarország miatt van még talpon, Putin gazda meg ne tudja
warr_b
Kúrfürst briareos
Beki
Fontos_Vidra
Aki velem nem tud együttműködni, az senkivel sem tud együttműködni

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
6 hónapja
Rendkivul magas foku allami beavatkozas (mint itthon, lasd uj plazastop, arstoppok stb.), egy zart, atjarhatatlan elit (parttagok, oligarchak) kezebe kijatszott allami eroforrasok stb.a kommunista gazdasági modell nem mindennek az államosítása?Felelmetes, hogy a kleptokratikus es kommunista gazdasagi modellek mennyire hasonlitanak egymashoz.telex.hu/gazdasag/2025/06/11/ngm-n7-holding-4ig-nyrt-allami-hadiipar-maganositasAztaku...
Beki
r.baggio
undisputedly
Negritis, a vajda
6 hónapja
a kommunista gazdasági modell nem mindennek az államosítása?Felelmetes, hogy a kleptokratikus es kommunista gazdasagi modellek mennyire hasonlitanak egymashoz.telex.hu/gazdasag/2025/06/11/ngm-n7-holding-4ig-nyrt-allami-hadiipar-maganositasAztaku...
Beki
r.baggio
undisputedly
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
6 hónapja
Felelmetes, hogy a kleptokratikus es kommunista gazdasagi modellek mennyire hasonlitanak egymashoz.telex.hu/gazdasag/2025/06/11/ngm-n7-holding-4ig-nyrt-allami-hadiipar-maganositasAztaku...
Beki
r.baggio
6 hónapja
Tudatos, ebben semmi inkompetencia nincs.Azok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?Inkompetenciából vagy tudatos függésből nem váltunk le az orosz energiáról, ez a nagy kérdés.
r.baggio
Dzsokijuing
6 hónapja
ilyenkor bezzeg a nyugathoz (és eu-hoz) tartozunk, annak ellenére hogy lépten-nyomon mindent megpróbált elgáncsolniAzt is mondta, hogy „mi fizetjük az ukrán nyugdíjasok nyugdíját, mi tartjuk fenn a hadseregüket. Nélkülünk, a Nyugat nélkül egy napot sem tudna talpon maradni. Ez a helyzet.”Jájj, ahogy látom, a főni megint nem vette be a gyógyszerét 😂ukrajna magyarország miatt van még talpon, Putin gazda meg ne tudja
warr_b
Kúrfürst briareos
Beki
6 hónapja
Azt is mondta, hogy „mi fizetjük az ukrán nyugdíjasok nyugdíját, mi tartjuk fenn a hadseregüket. Nélkülünk, a Nyugat nélkül egy napot sem tudna talpon maradni. Ez a helyzet.”Jájj, ahogy látom, a főni megint nem vette be a gyógyszerét 😂ukrajna magyarország miatt van még talpon, Putin gazda meg ne tudja
warr_b
Kúrfürst briareos
6 hónapja
Azok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?Inkompetenciából vagy tudatos függésből nem váltunk le az orosz energiáról, ez a nagy kérdés.
r.baggio
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
6 hónapja
Azok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?Se értelme, se támogatottsága nincs a HUXIT-nak, csak jól hangzik. h megtehetnénk.
r.baggio
Energiahordozók kapcsán meg érdemes Holoda Attilás interjúkat olvasni, hallgatni, nézni.
Le lehet válni, a MOL dolgozik is a finomítók átalakításán, csak kurva lassan.
Ha lett volna ilyen irányú döntés, akkor ennyi év alatt meg tudta volna csinálni a kormány.
Itt csak arról van szó, hogy ez jó pénz nekik, meg orosz energiahordozó amúgy is van és lesz, csak átcímkézve, ahogy a nyugati országok is veszik.
6 hónapja
Azok, akik korábban elhessegették a HUXIT-ot, még mindig így gondolják?"Ha azt csinálnánk, amit Brüsszel kér tőlünk, a családoknak a fele tönkremenne. ”

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
6 hónapja
Megüzente Zselének h ne üzengessen, legyen szerényebb és ha akar vmit, akkor jöjjön ide és kérjen szépen.Jájj, ahogy látom, a főni megint nem vette be a gyógyszerét 😂Úristen, mit mondott már megint az ökör? Én már képtelen vagyok hallgatni, olvasni, látni az ember.
warr_b
KB23
Meg különben is ismeri ám a fajtáját.